Találatok a következő kifejezésre: Beállt a vagy (68 db)

Szoptatás alatt menszi kérdés. Akinek beállt a havivérzése, volt olyan, hogy egy idomulva késett vagy hamarabb jött?

Legjobb válasz: 3 hónapja beállt 31 napra jan,feb márciusban,most áprilisban késik.20 hónapja szoptatok idáig összevissza jött mikor 22,21.20 napra mikor 45 napra.Védekezés naptár módszerrel volt,talán babás vagyok?volt egy idõszak amikor kevesebbet szopizott,reggel délbe este,és éjszak 3-szor és mostanában nagyon sokszor ,ez is be kavarhatott?

A kérdező hozzászólása: 3 hónapja beállt 31 napra jan, feb márciusban, most áprilisban késik.20 hónapja szoptatok idáig összevissza jött mikor 22, 21.20 napra mikor 45 napra.Védekezés naptár módszerrel volt, talán babás vagyok?volt egy idõszak amikor kevesebbet szopizott, reggel délbe este, és éjszak 3-szor és mostanában nagyon sokszor , ez is be kavarhatott?
A kérdező hozzászólása: 3 napja késik.
A naptár módszer NEM védekezés!! Én a helyedben tesztelnék, terhes lehetsz!! Amugy én is szoptatok, és össze-vissza jön meg. Eddig 30 napos volt, most 20 napra jött meg...:/ De, én tablettát szedek.
A kérdező hozzászólása: köszönöm, gondoltam, hogy 2 hét múlva tesztelek, vagy már kimutatja a teszt ilyen korán, mivel 3 napja késik.
Nekem mondjuk még nem állt be, csak egyszer jött meg, de most megint van, csak épp 1 hét késéssel. A biztonság kedvéért pár napja teszteltem, de kizárt volt, hogy babás legyek, nem is vagyok. Csak fura, mert a lányomnál rögtön óramû pontossággal ment, igaz, akkor már 2 hónap után visszajött. Most 9 hónap után. De én is újra gyakrabban szoptatok az elmúlt napokban, én is azt gyanítom, hogy ezért késhetett! (Korábban fél napig kórházban voltam, amíg nem szoptattam és nem fejtem, szerintem ez is belejátszott, hogy végül megjött.) Ha esélyes lehet a baba, akkor tesztelhetsz, már mûködik, ha 3 napja meg kellett volna neked jönnie! Egyébként ilyenkor összevissza megy a dolog, van, hogy kimarad, van, hogy a hossza változik... elég sokféle lehet, ami még normális. Ha a szopi gyakorisága idõnként ide-oda változik, valószínûleg az is befolyásolja ezt.
A kérdező hozzászólása: köszönöm, ma reggel teszteltem és pozitív lett.
A kérdező hozzászólása: apuka ki van bukva , nem örül.

Lehetséges, hogy 2 és fél hetesen beáll a kereslet-kínálat? Ha kemény a mellem akkor begyulladt vagy csak csomós? Mit lehet csinálni, hogy gyorsabban vagy több sugárból folyjon a tejcim?

Amikor nekiállok szoptatni kemény a mellem kicsit kimaszirozom és a baba szinte nalig hagy benne valamit.Utána épp,hogy le tudok fejni 10-20 ml-t.

Legjobb válasz: Igen ez a kereslet kínálat.Pont olyan gyorsan folyik amennyire kell.Az a lényeg,hogy pont annyi termelõdjön,amennyi a babának kell.Majd lesz egy étvágynõvekedés olyan 5-6 hetesen.Ne ijedj meg,csak hagyd minél többet cicin lógni.1-2 nap alatt jó lesz minden,és beáll a régi rend.

Igen ez a kereslet kínálat.Pont olyan gyorsan folyik amennyire kell.Az a lényeg, hogy pont annyi termelõdjön, amennyi a babának kell.Majd lesz egy étvágynõvekedés olyan 5-6 hetesen.Ne ijedj meg, csak hagyd minél többet cicin lógni.1-2 nap alatt jó lesz minden, és beáll a régi rend.
Ez pontosan így van!!! Az én kisfiam most 5 hetes és idáig pont így volt a szopizás és a fejés ahogy te is irtad de tegnap már a sok szopi hatására jobban belövelt a tejem mert a Fiacskám elõzõ nap sokáig szívta a semmit és persze sírt is mert kb 20gr hiányzott a pocijából.vizet adtam neki kanállal ás nagyon tetszett neki.Remélem nálad is beválik.Sugárba akkor jön jobban ha kiszív minden csatornát, de szerintem kézzel fejjél cseppekben igaz de sobban rá tudsz nyomni a mirigyekre.Még nem érdemes gyüjtögetni a tejet mert pár hét és nem lesz ereje mert idõvel a tejed is erõsödni fog tápanyag szempontjából de most kell igazán tenni azért hogy beinduljon.szerintem. :-)

Akkor most nálam beállt a kereslet-kínálat, vagy nem?

5 hónapos a lányom, csak anyatejes, és igény szerint szoptatok. Igaz már nem lesz k?kemény a mellem, mint az elején, de még mindig megduzzadnak. Szoptatás alatt a másik mellemb?l meg folyik a tej.

Legjobb válasz: Azt mondják a kereslet-kínálat 6-8 hetes korára beáll. 11 hónapos a picim és mindig csöpög a tej a másik mellembõl, ha szoptatok. És meg is duzzadnak. Ez így is marad addig szerintem, amíg szopizik.

Azt mondják a kereslet-kínálat 6-8 hetes korára beáll. 11 hónapos a picim és mindig csöpög a tej a másik mellembõl, ha szoptatok. És meg is duzzadnak. Ez így is marad addig szerintem, amíg szopizik.
igen, annyit termel a cici, amennyi tej kell, ilyenkor már nem lesz kemény a mell, és igazodik a baba életkorához is, ha mégis ugylátod hogy több kell neki akkor ilyenkor mindig szopiztasd töbször és akkor mégtöbb tejed lesz.remélem sokáig tudod szoptatni, ezt kívánom neked.most a legjobb amit megtehetsz érte.

Beállt a kereslet-kínálat vagy csökken a tej mennyisége?

A 2 hónapos babám az éjszakákat átaludja, ezért egy darabig felkeltem éjszaka fejni egy kicsit, hogy reggelre nem durranjanak szét a cicijeim.

Legjobb válasz: Beáll a kereslet-kínálat.Amíg éjszaka fejsz,addig a szervezet úgy gondolja,akkor is szükséges a tej,tehát termeli.Így,h nem fejsz,érzékeli,h kevesebbre van szükség.Az idõ elõrehaladtával elmúlik az a kõkeményre bedurrant cici érzés is,sokan azt hiszik,kevesebb a tej,mert nem feszül annyira,de ez csak azt jelenti,h a szervezet annyit termel,amennyi kell.

Beáll a kereslet-kínálat.Amíg éjszaka fejsz, addig a szervezet úgy gondolja, akkor is szükséges a tej, tehát termeli.Így, h nem fejsz, érzékeli, h kevesebbre van szükség.Az idõ elõrehaladtával elmúlik az a kõkeményre bedurrant cici érzés is, sokan azt hiszik, kevesebb a tej, mert nem feszül annyira, de ez csak azt jelenti, h a szervezet annyit termel, amennyi kell.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segítséget!!!

Belovellt a mellem. Ilyenkormit kell csinalni? Fejjem? Vagy hagyjam, hogy a baba kiszopizza es akkor beall a termeszetes menyiseg? De 2-3 orankent szopizik csak. Az eleg?

Faj es feszul, nem szeretnem, hogy becsomosodjon. 6 napos PANIKOLT anyuka

Legjobb válasz: Szia! Ne pánikolj, a lényeg, hogy elejével amikor belövellt a tej és a baba szopizott, akkor fejd le a tejet ami benn marad a cicibe, mert különben begyullad. Szerintem az elsõ pár hónapban fejjél is, és majd késõbb beáll a kereslet-kínálat, akkor majd abbahagyhatod a fejést. ( ha úgy érzed, hogy már nem feszül a melled, és nem csomós) sok sikert üdv. Csilla ( 2 gyerekes anyuka, aki jelenleg is szoptat)

Szia! Ne pánikolj, a lényeg, hogy elejével amikor belövellt a tej és a baba szopizott, akkor fejd le a tejet ami benn marad a cicibe, mert különben begyullad. Szerintem az elsõ pár hónapban fejjél is, és majd késõbb beáll a kereslet-kínálat, akkor majd abbahagyhatod a fejést. ( ha úgy érzed, hogy már nem feszül a melled, és nem csomós) sok sikert üdv. Csilla ( 2 gyerekes anyuka, aki jelenleg is szoptat)
Már ne haragudj: mire való a párod? Ha már ezt tette veled, hogy ilyen súlyos problémáid vannak (1 cl fölösleges tej) akkor az a minimum, hogy megoldja! Odaállni elé, pólót föl, és ha még ebbõl sem értene, akkor tégy úgy, mint a kisbabánál :-) Amúgy azt a tejet, amit ti isztok, nem kell mélyhûteni. Fél napra simán beteheted a hûtõbe - legfeljebb forralni lehet utána, ha félsz.
Szia! Szerintem elejével érdemes lefagyasztani, mert nem tudhatod, hogy meddig lesz tejcsid. De ha már 4-5 hónapos, akkor már nem kell fagyasztani. Fejni meg akkor is fejj az elején, ha nem sikerül sokat. A lényeg, hogy ne csomósodjon be a melled, mert akkor csak nehezebb lesz és jobban fog fájni. üdv. Csilla
Szió! Egyetértek Csillával, a fejés a legjobb ilyenkor. én is fejtem a babám 4, 5 hónapos koráig (minden szopcsi után, most már csak néha), és sosem gyulladt vagy csomósodott be a mellem, és nem is volt tejlázam (mint mostanában elég sok kismamának). Megszoptattam, büfiztettem, tisztába tettem a kislányomat, és miután letettem a kiságyba, akkor fejtem le, ami a mellemben volt. Mivel eleinte még nem tudtam, hogy meddig fejjek, ezért kb 15-20 percig csináltam (10-30 ml-t tudtam maximum produkálni). Utána már éreztem, hogy mikor laza, és csak addig csináltam, míg feszült a mellem. Volt olyan, hogy 2 óra is eltelt a szoptatás kezdetétõl, mire rendbetettem a babámat, de akkor is fejtem. A lényeg az, hogy minden szoptatás után kiürítsd a melled, nehogy begyulladjon. A következõ pár hónapban pedig azért érdemes fejni, mert fokozatosan több tejre lesz szüksége a babódnak, és a fejés ezt a fokozatosságot támogatja. Tudom, manapság a kereslet-kínálat elve mûködik. Kérdem én, miért van az, hogy a környezetemben élõ kismamák, akik a kereslet-kínálat elve alapján szoptatnak, mindössze pár hétig képesek a megfelelõ tej mennyiség produkálására??? Utána meg pótolgatják tápszerrel... Lehet, hogy ez nem reprezentatív adat, de én ezt tapasztaltam. 5, 5 hónapos a kislányom és még mindig kizárólag anyatejet eszik, és én ezt a fejésnek tulajdonítom. Nyugi! A fejés meghozza a gyümölcsét: nem lesz baj a melleiddel és a babód is sokáig fog szopizni! Kitartás!!! Zita
Azt nem írtam, hogy szerintem ráér mindig akkor fejni, ha a babád jóllakott. Tehát kb. 2-3 óránként. üdv. Csilla
Egyetértek Zitával!Nem jo az az elv.Fejd le minden szoptatás után, mindeközben masszírozd!Válts több pozitúrát, hogy minél több csatornából ürüljön a tej!Fagyaszd le!És mindenek elõtt ne pánikolj!Sajnos tejapadáshoz vezethet!Nem lesz gond, csak bízz magatokban!A kisbabád többnyire mindenben segíteni fog.Jelezni fog mindenért, csak ki kell találnod éppen miért jelez.Pár hét és megtanulod a sírások közti különbséget!Kitartás, Sok Boldogságot!
...és ki ne dobd a tejed! A legértékesebb dolog a világon! Ha csak kevés, akkor kínálgasd a párodat (de ne a lefejt tejbõl: az eredeti forrásból az igazi :-) Ha nagyon sok, akkor ajánld fel orvosi központban: még ki is jönnek érte. És bele is fõzheted bármibe. Kisgyereknek adva egészségesebb, mint a tehéntej (annál fõleg egészségesebb, mint amit a boltban árulnak), és kevésbé fog rászokni az édességre.
A kérdező hozzászólása: Es ha fejni kell akkor milyen gyakorisaggal es mennyit fejjek? Dobjam ki a tejet vagy mar erdemes lefagyasztani.....habar szerintem meg nincs akkora menyiseg...
A kérdező hozzászólása: Koszonom csajok! nagyon sokat segitettetek! A kerdesem meg az lenne, hogy ha esetleg keves marad a ciciben, akkor gyujtsem ossze egy taroloban es utana fagyasszam? 10-15ml-t nem erdemes fagyasztani nem? Es meddig taroljam a hutoben? Mivel jobb fejni?Kezzel vagy pumpaval?
A kérdező hozzászólása: Jaj koszi, megnyugtattal. Ketpercenkent jon ram a siras, mert elso babam azt sem tudom mit kezdjek ele.....Nem szeretnem, hogy barmi baja legyen....
Szia! A fagyasztott tej 6 hónapig eláll, csak írd a tárolópohárra a dátumot és akkor tudod melyik meddig jó. A tejcsiket össze lehet önteni, de csak az után miután a hûtõben lehûtötted. Hidegre meleg tejet semmiféleképp. Hûtõben maximum 3 napig áll el a tej, ezért mihamarabb fagyaszd le. Csilla

Epilepsziás kutyának állandó felügyelet kell? Vagy csak amíg beállnak a gyógyszerei?

És mi van, ha rohamot kap amíg nincs otthon a gazdi?

Legjobb válasz: Lakásban vagy udvaron van???

Lakásban vagy udvaron van???
Ritka, hogy valaki állandóan a kutyája mellett tudna lenni. És ha mellette van, akkor is lehet rohama. Meg kell figyelni, hogy milyen helyzetekben lesz rohama, de ezt nehéz kitalálni... Mindenesetre ahgoy lehet úgy alakítsátok a környezetét, hogy ne tudja beverni magát, ne tudjon magára rántani veszélyes tárgyakat, és leesni se tudjon magasról, vagy lépcsõrõl... (Milyen gyakran vannak rohamai? Nem biztos, hogy rá kéne szoktatni a gyógyszerre! Mi kutyánk csak z utolsó 3 évében volt epilepsziás, évi 3-4 rohammal, végül nem ebbe halt bele!) Ha ott vagy mellette, akkor se tudsz sok mindent csinálni. Persze elsõ, hogy biztossá tenni a területet, ha pl valamibe a fejét/testét üti, akkor arrébb húzni!!! Ha tényleg gyógyszerezni kell, akkor azt beadni neki, vagy asszem arra kúp való, ezt nem tudom... És gyorsan szétfeszíteni a száját, hogy kevésbé legyen görcsben, és a nyelvére figyelni, nehogy megfulladjon attól!!! Ezeket teheted, ah ott vagy. Roham után pedig nagyon sokat foglalkozni vele, mert egy ideig lehet kába lesz még. Nyáltól, pisitõl megtisztítani õt és a helyiséget is... A görcs nagyon lemeríti, valószínû éhes is lesz!!! Adni kell neki enni/inni, de egyszerre kevés és puha kaját, mert olyankor jellemzõ a habzsolás! Most más nem jut eszembe. Azért kérdeztem, hogy lakás vagy udvar, mert ha lakásban van egyedül a kutya, akkor veszélyesebb lehet, hogy megsérül! A roham nyomait ilynekor látni fogod, mert valószínûleg bepisil. Ha udvaron tartjátok, akkor elképzelhetõ, hogy észre sem veszitek, hogy rohama volt x órával korábban... De ha furcsa, butuskábbnak tûnik, nekimegy valaminek, akkor gyanús, hogy rohama volt aznap... Hát sokat nem tehettek, babusgassátok!
A kérdező hozzászólása: Lakásban van, eddig nem akartam gyógyszerezni, mert egy nagytól eltekintve csak kis rohamai voltak, de most tegnap este óta 5 rohamon vagyunk túl. Megyünk specialistához, muszáj lesz nála belõni a gyógyszereket, mert így nem maradhat :( bepisilés eddig csak egyszer volt, az elõzõ nagy rohamnál, tehát az nem egy biztos jel.
Nem kell állandó felügyelet, de mindenképpen specialista kell, leginkább Kis doktornõ, sajna a nem hozzáértõ doki az esetek 95%ban rossz gyógyszert írnak fel.

Milyen témát hozzak fel vagy mit csináljak ha beáll a csend?

Legjobb válasz: Ami hirtelen eszedbe jut!

Ami hirtelen eszedbe jut!
fehér zaj
Nyomj egy pukit
valami régi vicces történet, az mindenkinek van, nekem mindig bevállik.
lakodalmas rock, elefántok
A [email protected]ós-fingós viccek mindig beválnak
utolsó elõtti XDDDD

Mitöl függ, hogy egy apáca vagy szerzetes szüz-e, amikor beáll a rendbe?

mármint hogy mindegy hogy szüz..??vagy nem baj ha nem az..

Legjobb válasz: Több olyan rend is van, ahol akkortól várják el cölibátust, amikortól felszentelnek.

Több olyan rend is van, ahol akkortól várják el cölibátust, amikortól felszentelnek.
Attól függ, meg volt-e vagy sem.
a szerzetesek és a papok is a z örökfogadalommal ill. a szenteléssel vállalják a tisztaságot (nemi önmegtartóztatást), tehát nem szüzességet fogadnak özvegy is lehet szerzetes és pap is

Hat hetes babás vagyok és beállt a derekam. Gyógyszert nem merek bevenni, de bekenhetem a derekamat valamilyen izomlazító, görcsoldó krémmel? Pl. Kobralbin, vagy ilyesmivel. Ezek vérbőséget (is) okoznak, nem lesz baj? Alig tudok mozdulni is.

Legjobb válasz: 6 hetes a babád, vagy 6 hetes terhes vagy? Olvasd el ami a betegtájékoztatón szerepel, a terhesség elsõ harmadában nem mertem én sem gyógyszert szedni, de a szoptatásnál már lehetsz kicsit bátrabb. Én mégis azt javaslom, hogy inkább próbálj ki valami homeopátiás szert, vagy csak egyszerûen kérj meg valakit, hogy masszírozza meg. :)

6 hetes a babád, vagy 6 hetes terhes vagy? Olvasd el ami a betegtájékoztatón szerepel, a terhesség elsõ harmadában nem mertem én sem gyógyszert szedni, de a szoptatásnál már lehetsz kicsit bátrabb. Én mégis azt javaslom, hogy inkább próbálj ki valami homeopátiás szert, vagy csak egyszerûen kérj meg valakit, hogy masszírozza meg. :)
A kérdező hozzászólása: 6 hetes terhes vagyok, és a masszírozás az elsõ trimeszterben kifejezetten tilos :( A betegtájékoztató pedig nincs meg, régen kidobtam a dobozt.
http://drinfo.eum.hu/drinfo/pid/0/medicine Ezen az oldalon megvan a leírás, itt utána tudsz nézni. Remélem tudtam segíteni. Megnézheted a többi izomlazító, vagy fájdalomcsillapító krémet is. Boldog Új Évet!
szia! remélem az elõzõ belinkeléssel szerencsével jártál, de szerintem próbáld meg a terhesség kategóriában, ott a kismamák hátha tudnak neked segíteni!! jobbulást, sok egészséget, és b.u.é.k.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, BÚÉK mindenkinek!
szia, en 8 hetes voltam amikor egy rossz lepes miatt kibicsaklott a bokam es total bedagadt a labam. kek richtofitot kentem ra es nem lett semmi baj, valamivel tovabb tartott, de segitett. ha gondolod probald ki, barhol patikaban, dm-ben, rossmannban kaphato, de lattam mar tescoban is.
Hasonló problémám volt, és a doki azt mondta hogy semmit sem adhat, több orvossal is konzultált! Pedig 12 hetes voltam. Ki kell birni!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, próbáom kibírni, de semmit nem javult napok alatt sem :(
Nem jó a link.
A kérdező hozzászólása: bocsi [link]
Itt a jó link: [link] Szóval a waste-gate mozgató szerkezete elpatkolt. Cserélni lehet, gondolom nem vészes, pár 10 000. Olyan meg nem nagyon van, hogy elvileg beáll a turbó, az vagy beáll vagy nem áll be :D Az lehet probléma, hogy maga a waste-gate csappantyú elkormozódik, nem zár rendesen és e miatt nincs töltõnyomásod. Ehhez szét kell szedni a turbót ( kell hozzá egy felújító készlet ) és ki kell tisztítani. Ha van némi szerszámod és mûszaki érzéked akkor otthon is elvégezhetõ. ( bár itt jobb szem elõtt tartani, hogy ezen kívül lehet még n+1 probléma is a turbóval, amit nem hozzáértõ szem nem fog észrevenni, és a tengelyt sem tudod otthon kiegyensúlyozni stb.. )
A kérdező hozzászólása: de hallatszik hogy 2 ezernél szív valami gondolom a turbó meg utána meg indul az autó szted akkor az lenen a baja mert nagyon lomba 2.0 létére
Azért TDCI-t már nem szoktunk diagnosztizálni ilyen ad-hoc és kézrátételes módszerekkel. Szerintem turbós motornál te azt nem hallod, hogy szív valami, esetleg azt, hogy kifúj valahol. Ha ez a baja, akkor lomha marad az autó, haverom is járt így 2.0DITD Mazdával. De ezt egyszerûen ellenõrizheted. a képen látható gumi csövet megbontod és lenyomáspróbázod. X bar nyomás felett el kell mozdulnia a rudazatnak. Ha nem mozog, akkor ott a hiba.
Te?! És mi lenne ha elvinnéd egy szervizbe ahol értenek is hozzá és nem itt a gyakorin kapott tanácsokkal próbálnád megbarkácsolni?
Az túl egyszerû lenne :D

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!