Találatok a következő kifejezésre: Barnás folyás kaptam (10 db)

Múlthét csütörtökön bekerültem a kórházba barna folyással, akkor 10hetes voltam. Kaptam Duphastont, 3x2. Kedden haza engedtek, fejlődik a baba rendesen akkor tünetmentes voltam. Tegnap újra kezdődött a barnás folyás. Vajon mitől lehet? Lehet baj?

Legjobb válasz: A gyógyszer amit kaptál maga az is okoz barnázgatást!! Én nem rohangálnék a helyedben nekem mondom tök ugyanez van és a dokim azt mondta rosszabb ha szaladozok vele..pihenj feküdj sokat.Nekem meg mondta kerek perec ha vérzek erõsen akkor menjek egyébként ne.DE dönts ahogy jónak látod.A lényeg ne stresszelj rá a dologra!

A gyógyszer amit kaptál maga az is okoz barnázgatást!! Én nem rohangálnék a helyedben nekem mondom tök ugyanez van és a dokim azt mondta rosszabb ha szaladozok vele..pihenj feküdj sokat.Nekem meg mondta kerek perec ha vérzek erõsen akkor menjek egyébként ne.DE dönts ahogy jónak látod.A lényeg ne stresszelj rá a dologra!
Szerintem menj be!
köszönöm szépen aranyos vagy! egyébként nekem 3 vetélésem volt és most is így indul a terhesség hogy barnázgatok elhiheted mennyire örülök neki! én sem a kisujjamból szívom amiket írok hanem tapasztalat!
a második mondatot már az "okosnak" szántam bocsánat :) :)
A kérdező hozzászólása: Engem csak az nyugtat, hogy nem vér, nem görcsölök, és nem folyamatos, szinte csak akkor van ha pisilek.
igen ez jó!a legrosszabb az egészben hogy ezzel nem lehet mit tenni.a kórházban sem csinálnak semmit csak fektetnek.sajnos ez egy ilyen kritikus idõszak.nyilván ijesztõ tudom hogy az de látod nálad is rendben van minden! ez a lényeg.
A kérdező hozzászólása: Hétfõn megyünk 4dés Uhra, már úgy várom, és izgulok is!
En kivanok nektek minden jot, de ilyen idos terhessegnel mar nem valoszinu hogy bogyo mellett hormongondok lennenek.. En azert irtam hogy jobb ha bemesz mert ha mas a gond akkor tudnak segiteni csak ezen nem... Erre mindig csak pihenest bogyot javasolnak mert nem tudnak vele mit kezdeni! De ne legyen igazam, kivanok nektek jo egeszseget! Az " okos" 16 hkm
Hogy vagytok azota?
A kérdező hozzászólása: A folyás még idõközönként meg van, de azt mondta az orvos amíg nincs vérzés ne aggódjak sok kismamánál elõfordul.Voltunk 4dés Uhon a babával is minden rendben fejlõdik szépen!:) És Ti?
Mi is rendben vagyunk, voltunk múlt héten 4d-n, és nagyon szép már a babánk, és szépen növöget :D Igaz én 17 hetesen voltam, de minden rendben van hál istennek :D Örülök, hogy nincs gond veletek sem! :D
A kérdező hozzászólása: Timcsikusz, Te sem izgulj, pihenj, szorítok neked nem legyen baj!Tudom mit érzel!
A kérdező hozzászólása: Hát igen nem soká vége a kritikus idõszaknak, de sajna bármikor lehet vetélés.Pihenek amennyit tudok.5napig voltam bent a kórházba.Ott is csak pihennék, ha fáj a hasam, vagy vérzek úgy is bemegyek.Csak így hogy már van egy fiacskám nem könnyû itt hagyni!
Kedvesem én is átestem ezen mint írtam 3x is azért vagyok olyan "okos"! De a lényeg, hogy mikor én bekerültem a kórházba, minden nap nõtt egy mm-t a petezsák, és egyik napról a másikra mikor már úgy volt hogy mehetek haza összeesett és elvetéltem.. Persze, ha úgy érezed, hogy nem kell bemenned, akkor ne tedd, a te döntésed.. De én nem bírnám ki az biztos, fõleg így, hogy tudom mit jelent!
Én elsõ pillanattól barnázok engem nem is fektettek be csak írtak fel gyógyszert Utrogestant szintén 3*2.Azt mondta a doki minden rendben van ezzel nem tud mit tenni nagyon sok kismamánál elõfordul.Már szinte megszokom lassan.Most vagyok 9 hetes.Szerintem nincs bajod neked sem.
Szerintem ilyenkor már inkább a méhlepény okoz bevérzést, vagy hematóma vagy ilyen dolgok.. mivel a hormonra kaptál kezelést nem hiszem, hogy az a gond! Én is pecsételtem, és 12 heti ultrahangon derült ki, hogy mellsõ fali mélyen fekvõ lepényem van szóval azért pecsételtem, de nekem 1x volt csak és nem sok.. Szerintem is menj vissza!
Dehogy okoz barnázást! Biztos hogy nem! 3. terhességem 2-t elvetéltem és mind a 3 alatt szednem kellett, attól tuti nem barnázol!! Az igaz, hogy pihenni kell, de jobb egyszer feleslegesen bemenni, és utána akár a kórházban akár otthon pihenni!
a záró jelentéseden rajta van a telefonszám, elmondod hogy mi volt és mi van és megmondják hogy be kell-e menned. (tapasztalat)
Ne biztass olyanra egy terhes nõt, hogy a barnázás normális, mert nagyon nem az! A terhesség alatt semmilyen vérzés, vagy barnázás nem normális, és ezt a te dokidnak is tudni kellene! Neked valószínûleg azért mondta, hogy ne rohangálj be, mert látta, hogy nincs ultrahangon semmilyen eltérés, és mást már õ se tehet.. Így jobb ha pihensz! De barnázni nem csak a progeszteron hiánytól lehet... hanem 100 dologtól!
én jelenleg ebben a cipõben járok írtam már 9 hetes vagyok dettó ugyanez a bajom de ha szted nem okoz hát te biztos jobban tudod mint az aki benne van!!nincs egy hete hogy mondta az orvosom hogy igenis okoz barnátgatást jézusom!!!!!!
A kérdező hozzászólása: Felhívtam a védõnõt is õ is azt mondta amíg nem görcsölök, nem vérzek nem kell menni, sok terhességnél elõfordul.Uhot csináltak és fejlõdik rendesen, bevérzés sem látható.Bízok benne nem lesz baj!Kedden már 12hetes leszek.Köszönöm a válaszokat
õ kérdezett én írtam saját példámat errõl szól ez az oldal vagy nem? nyilván döntsön õ ahogy érzi de nehogymár ne írhassam le saját tapasztalataimat!különben is ez itt nem a vita helye én ugy gondolom!
na látod neked már mindjárt vége a húzós idõszaknak! ne izgulj nem lesz gond nekem még 3 hét sajna:S
A kérdező hozzászólása: Reméljük így is marad!:) Jó baba várást Nektek!

Egy hete múlt el a menstruációm, és a hétvégén szexeltem, azóta pedig kevés barnás folyásom van. Kb 2 hete eléggé felfáztam, arra antibiotikumot is kaptam. A felfázás akkor összefügghet a folyással?

Visszaolvastam, van ahol azt írják, hogy ne aggódjak, van ahol azt h. azonnal menjek dokihoz. Most akkor mi az igazság?

Legjobb válasz: Semmi egyéb. De lekopogom úgy néz ki, hogy már múlófélben van. Máskor is fáztam már fel, de még sosem kellett ezzel orvoshoz mennem, ez valami makacs dolog volt. De bevallom, aggaszt a sok kérdõjel amit írtál :)

A kérdező hozzászólása: Semmi egyéb. De lekopogom úgy néz ki, hogy már múlófélben van. Máskor is fáztam már fel, de még sosem kellett ezzel orvoshoz mennem, ez valami makacs dolog volt. De bevallom, aggaszt a sok kérdõjel amit írtál :)
Menj dokihoz, az a legbiztosabb. Fõleg, ha egy-két nap múlva is megmarad, vagy esetleg több/sûrûbb/stb lesz. Amúgy igen, összefügghet, ha felfázol, kihûl a hüvelyed nyálkahártyája, így nem lesz ami védje, sokkal "fogékonyabb" a fertõzésekre (a mandulagyulladást is így kapja el az ember, kihül a torka és legyengül a védekezõmechanizmus...) Annyira nem értek hozzá, hogy biztosat tudjak mondani, de akár az is lehet, hogy a fertõzést szex közben kaptad el. Nem kell megijedni, lehet akármilyen gombás/baktériumos fertõzés (folyások ilyesmitõl szoktak lenni), és akkor egy 10 napos hüvelykúpos kezeléssel el is múlik (a hüvelykúp lehet ijesztõnek tûnik, de ha használsz tampont, akkor ezzel se lesz semmi gond :) ) A lényeg, hogy irány a nõgyógyász, ha esetleg még sincs semmi gond, akkor sem fog megártani egy kontroll :)
Milyen tünet van még a barnázáson kívül???
A felfázás a hugyhólyag betegsége, a barna folyás pedig a hüvelybõl származik, feltehetõleg a korábbi vérzés maradványa ürül ki. Nem látom az összefüggést a kettõ között. Az antibiotikus kezelés végképp nem okozhat ilyet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat elsõ válaszoló :) Elmúlt a probléma úgy néz ki, ma már nem volt semmi. Azért lehet, hogy elnézek nõgyógyászhoz. A második válaszolónak: A doki mondta ha szedek fogamzásgátlót, akkor míg szedem az antibiotikumot, kell mellé máshogy s védekezni, szóval valami hatása csak van ott is, különben nem emelte volna ki. És oké, hogy közvetlenül a kettõ nem függ össze, de pl felfázás után menstruációkor jobban szokott görcsölni a hasam, szóval valami összefüggés van :)
"A doki mondta ha szedek fogamzásgátlót, akkor míg szedem az antibiotikumot, kell mellé máshogy s védekezni, szóval valami hatása csak van ott is, különben nem emelte volna ki." - Nem rossz logika, csak épp nem így van. Nem ott van hatása az antibiotikumnak, hanem módosítja az egyéb gyógyszerek lebomlását - így a fogamzásgátlókét is, ezért megbízhatatlan ilyenkor a fogamzásgátlás. "És oké, hogy közvetlenül a kettõ nem függ össze, de pl felfázás után menstruációkor jobban szokott görcsölni a hasam, szóval valami összefüggés van :) " - Mivel a kismedencében helyezkedik el mindkettõ, ugyanott érezzük a fájdalmukat. Ha a felfázásod még nem teljesen gyógyult meg, és jönnek a menstruációs görcsök, akkor a kettõ összeadódhat. Az úgynevezett zsigeri fájdalmakat (bél, máj, kismedncei szervek stb.) nem pontosan ott érezzük, ahol a fájdalmas szerv van, és a fájdalom általában sokkal nagyobb területet érint, mint amekkora maga a szerv. Pl. a tojásnyi epehólyag görcse az egész jobb felhasat fájdalmassá teszi. Tehát akkor a válasz ismét: nem függ össze a kettõ egymással. Ezt is egy doki mondja :)

Barnás folyás miatt kaptam duphaston nevű gyógyszert. Ha valakinek használ az kb mennyi időbe telik? Én két napja szedem.

Legjobb válasz: én vérzés miatt kaptam, 3 hete szedem, akkor 6 hetes voltam, jövõ héten megyek vissza a dokihoz, aki megmondja hogy még mennyi ideig kell szednem.

én vérzés miatt kaptam, 3 hete szedem, akkor 6 hetes voltam, jövõ héten megyek vissza a dokihoz, aki megmondja hogy még mennyi ideig kell szednem.
Én Utrogestant kaptam barnázásra. (hasonló) Nekem második naptól egyre kevesebb váladék volt. Kb. 4-5 nap és elmúlt. Azóta minden OK! A doki azt mondta a 12. hétig kell szednem.( még egy hét:o)) Ez azért kell, mert sokszor a vetélés azért következik be, mert nem termel a szervezet elég progeszteront, amire a kicsinek az elsõ trimeszterben nagy szüksége van. Drukkolok! Ja! És ha lehet, nagyon sokat pihenj!
Én is szedem. A dokim azt mondta, hogy a 12. hétig kell szednem. Mindennapos a folyásod, vagy csak egyszer-egyszer fordult elõ?
Én e hét kedden kaptam a dokimtól Utrogestant. Én is barnázgattam, de csak hétfõ délután egyszer és kedden egész nap. Hála Istennek nem volt sok, de sokkolt elég rendesen ez az egész. Mióta szedem a gyógyszert + Magne B6-ot azóta nem tapasztaltam. Nekem 15 napot kell szednem, napi 6 db-ot. Ez a max adag, de õ tudja, bízom benne, hogy minden oké lesz, mikor két hét múlva elmegyek hozzá. 9 hetes kismama

Menzeszem kimaradása végett kaptam inyekciót. Pár napjára barnás folyás jelentkezett de a wc papiron vér is volt. Másnap ez teljesen eltünt csak barnázgatok. Miért?

A nögyógyászom azt mondta hogy policisztás a petefészkem.és duphaston kell szednem a ciklusom 11. napjától.ez annak számitott most.Segitsetek sürgös

Legjobb válasz: Igen. A barna is vérzés,csak kis mennyiségû a vér,lassabban ürül,ezért megalvad "menet közben".

Igen. A barna is vérzés, csak kis mennyiségû a vér, lassabban ürül, ezért megalvad "menet közben".
A kérdező hozzászólása: de ha a papir véres volt akkor a betét miért nem?és ez a barnázás lehet a hormonjaim végett is?
persze, hogy a hormonok okozzák, a nõgyógyász pedig tünetileg kezeli, ami látszik, hogy nem túl szerencsés. Endokrinológushoz kellene menned, õ magát a betegséget kezelné, beállítaná a hormonszintet és magától (nem gyógyszer hatására) megjönne a menstruációd is és beállna rendszeresre. Endokrinológushoz háziorvostól tudsz beutalót kérni.
A kérdező hozzászólása: Járok endokrinologushoz ès gyógyszert is szedek rá.de köszi hogy irtál

Normális hogy 3napig volt mensim? Kaptam egy fertőzést is és fogamzásgátlót is szedek és a 4. nap már csak barnás folyás volt.

Legjobb válasz: Szerintem normális. A fogamzásgátlótól alapból rövidebb ideig tart a mensi és kevesebb is.

Szerintem normális. A fogamzásgátlótól alapból rövidebb ideig tart a mensi és kevesebb is.
A kérdező hozzászólása: köszi:)

Jó estét! Hüvelygyulladásra kaptam ezeket a gyógyszereket: Exacyl tablettát, Fluconazole tablettát, Pimafucort kenőcsöt és kúpot. A kezelés előtt barnás, véres folyásom volt és bűzös folyás, mióta 6 napja szedem a gyógyszereket, kúpot azóta a panasz elmúl

Jó estét! Hüvelygyulladásra kaptam ezeket a gyógyszereket: Exacyl tablettát, Fluconazole tablettát, Pimafucort kenőcsöt és kúpot. A kezelés előtt barnás, véres folyásom volt és bűzös folyás, mióta 6 napja szedem a gyógyszereket, kúpot azóta a panasz elmúlt. Viszont tegnap véres pecsételő volt ez menstruáció. A gyógyszeres kezelés után újból visszajöhet a gyulladás? Párom nemi szervét pimafucort kenőccsel keni.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A pecsételő vérzés nem egyenlő a menstruációval. A vérzés okát azonban csak vizsgálattal lehet megállapítani. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A pecsételő vérzés nem egyenlő a menstruációval. A vérzés okát azonban csak vizsgálattal lehet megállapítani. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Jó estét! Hüvelygyulladásra kaptam ezeket a gyógyszereket: Exacyl tablettát, Fluconazole tablettát, Pimafucort kenőcsöt és kúpot. A kezelés előtt barnás, véres folyásom volt és bűzös folyás, mióta 6 napja szedem a gyógyszereket, kúpot azóta a panasz elmúl

Jó estét! Hüvelygyulladásra kaptam ezeket a gyógyszereket: Exacyl tablettát, Fluconazole tablettát, Pimafucort kenőcsöt és kúpot. A kezelés előtt barnás, véres folyásom volt és bűzös folyás, mióta 6 napja szedem a gyógyszereket, kúpot azóta a panasz elmúlt. Viszont tegnap véres pecsételő volt ez menstruáció. A gyógyszeres kezelés után újból visszajöhet a gyulladás? Párom nemi szervét pimafucort kenőccsel keni.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A pecsételő vérzés nem egyenlő a menstruációval. A vérzés okát azonban csak vizsgálattal lehet megállapítani. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A pecsételő vérzés nem egyenlő a menstruációval. A vérzés okát azonban csak vizsgálattal lehet megállapítani. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

23 hetes terhes vagyok. Az első 3 hónapban volt ilyen barna folyásom, de kaptam rá gyógyszert és aztán el is múlt. MOst megint van egy kicsi barnás váladékozásom. Mitől van ez?

Egyáltalán másnak is volt már ilyen baja,ilyen id?s terhesen?A kicsi nagyon jól mozog a pocakomban,de remélem ett?l még nem lesz baja?

Legjobb válasz: Nem erõltetted meg magad? Pihenj sokat,és én a helyedben a megnyugtatásomra elmennék dokihoz.Biztosat csak õ tud mondani.

Nem erõltetted meg magad? Pihenj sokat, és én a helyedben a megnyugtatásomra elmennék dokihoz.Biztosat csak õ tud mondani.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!