Találatok a következő kifejezésre: Barátommal beszéltem és (38 db)

Mit irjak egy ferfi illetonek aki kb.10 evvel idosebb nalam eddig egyszer facebookon beszeltunk es azt irni neki hogy lehetnenk baratok kimehetnenk neha a faluba beszelgetni? 19F

Legjobb válasz: Mindegy, hogyan fogalmazod a kérdést, de néhány vesszõt azért dobj bele random, nem fog ártani! :-) Egyébként meg írhatod neki ugyan azt, amit ide: szeretnél egy idõsebb barátot, lenne-e kedve beszélgetni veled.

Mindegy, hogyan fogalmazod a kérdést, de néhány vesszõt azért dobj bele random, nem fog ártani! :-) Egyébként meg írhatod neki ugyan azt, amit ide: szeretnél egy idõsebb barátot, lenne-e kedve beszélgetni veled.
Írd neki, hogy szimpatikusnak találod, szeretnéd megismerni személyesen. Aztán meglátod, mit válaszol rá.
A kérdező hozzászólása: Nem vagyok meleg felreertes ne essek csak jo lenne egy idosebb barattal is beszelgetni aki tapasztaltabb csak nemtudom hogy hogyan kerdezzem meg tole hogy vajon akar e?nem fog hulyenek nezni?

Mit csináljak, ha a barátom lelkibeteg és be beszélte magának, hogy ő magányosan akar élni és márcsak azért se akar velem lenni, mert fél, hogy fájdalmat okoz azzal, hogy soha nem ér rá talizni és mert ennyire hülyén gondolkozik?

Tudja magáról,hogy van valamilyen lelkibetegsége mert ? maga szerint se normális,hogy igy gondolkozik és vannak ezek a kényszerei hogy mindennap meló után be van osztva mit kell csinálnia és márcsak ezért se ér rá talizni mert anyira kényszeres:(és ezért nem mer felém már közeledni se és elutasít mert tudja megbántana engem,de én anyira szeretem és tudom hogy szüksége van rám,ezt is csak nekem mondta el,a szülei se a tesoja se tudja hogy ilyen beteg lelkileg.barátai sincsenek.mindenki eltávolodott töle.

Legjobb válasz: beszélgessetek vele sokat,és nyugtassátok, de amúgy érdemes lenne elvinni pszichológushoz, és ezt nem rosszindulatból mondtam!!

beszélgessetek vele sokat, és nyugtassátok, de amúgy érdemes lenne elvinni pszichológushoz, és ezt nem rosszindulatból mondtam!!
szerintem talált egy korabeli szõke cicamacát, és csak kifogás h dobjon téged.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm:) csak nálam az a baj hogy elutasit pár hete nem is beszéltünk:(mert ugy érzi megfolytom az aggodásommal:(de jövöhéten elhivom valahova:) hátha.és akkor megprobálok vele beszélgetni.
Hogy hogyan tudsz te segíteni? Hát nem tudom...nekem az elõzõ barátom is ugyanilyen volt, hogy szeretett velem lenni, de hasonló tünetei voltak, és sajnos hiába volt jó neki velem, és hiába tettem meg érte mindent, és tényleg mindent azért, hogy jó legyen neki, és ne gyötörje ez a tudat, hogy õ milyen ember, sajnos nem sikerült segítenem. Nem hiszem, hogy azért, mert nem voltam elég jó neki lelkitámasznak, mert mondta, hogy nagyon szeret, és érzi azt is, hogy én szeretem, de amikor rájöttek ezek a dolgok, akkor sajnos hiába vigasztaltam, magába volt zuhanva. Pár napig ilyen volt, aztán elmúlt, de mindig visszajött neki. Az az igazság, hogy a barátom csak egyszer ment el ezzel orvoshoz, és akkor állapították meg nála, hogy mániákus depressziós, és utána többet nem ment el, mert az hitte, ezzel õ "bolondnak" lett titulálva. Pedig ez csak egy betegség, ami kezelhetõ lenne, ha bevallaná magának, hogy beteg. De õ makacs, és nem szed gyógyszert rá, pedig attól valószínûleg jobb lenne. Beszélj a barátoddal róla, de csak óvatosan, mert ha õ is olyan, hogy nem szeret orvoshoz járni, akkor ha ezt így rázúdítod, biztos nem is akar menni. Remélem, sikerül majd rendbe jönnie. Sok sikert kívánok. :) Amúgy elõzõ voltam. 22/L
A kérdező hozzászólása: mániákus depreszió???:(ajjj:(és hogyan tudok én rajta segíteni?nem engedi, hogy orvoshoz vigyem és a közelségemet is elutasítja pedig nagyon szeret velem lenni:(
Ezek a tünetek, amiket leírtál, mániákus depresszióra utalnak. Orvossal beszéljetek.
A kérdező hozzászólása: probálnám, de nem engedi és pszichologushoz se akar elmenni mert nem akarja hogy megtudja bárki rajtam kivül, szégyelli:(
A kérdező hozzászólása: másik nõ kizárva, mert félénk pasi és ideje nem lenne rá!nem nagyon voltak nõi elöttem! nem tud csajozni! és a baj hogy szeretem õt.
Hmm nem hinném hogy ürügy lenne!Ha ez igaz probáld kigyógyitani mivel tudja õ is könnyeb lesz!
Hát két lehetõség van. 1. A pasid csak teszi magát, esetleg eltúloz egy meglévõ dolgot, mert szakítani akar. Magyarán ez ürügy. Azt hiszem elég egyértelmû, h mit kell tenni. 2. A pasid tényleg hülye. Ebben az esetben: MENEKÜLJ! De nagyon gyorsan! Normális életed mellette nem lehet. Azt hiszem ezek után egyértelmû, h mit kell tenni...
Ugye még 1ütt vagytok? ha igen irány a pszichológia énis így vagyok és nekem is járni kell (ezért lett vége összes kapcsolatomnak :( )

Barátommal beszéltem múltkor és szóba jött a szerelem téma. Azt mondta nem szerelmes már, de szeret. Ez normális?

Szóba jött a a szerelem és mondta hogy nem mindig szerelmes, nem minden nap szerelmes belém, szerinte a szerelem csak egy kapcsolat elején van mikor még csak ismerkednek.

Legjobb válasz: hát azt hogy mi a szerelem tényleg elég nehéz megmagyarázni. de néha ugy érzem hogy igaza van annak a mondásnak, hogy ha az ember tényleg szerelmes és az amit érez az tényleg szerelem nem csak fellángolás vagy vágy, akkor örökre szerelmes marad. ez valamelyik népnek az elgondolása a szerelemröl. kezdetben tényleg minden más mint utána de talán az nem is szerelem volt amit irántad érzett csak még minden uj volt még nem ismert és odavolt érted, most már megismert az a lángolás elmult de szeretni szeret, és ez a lényeg. kevés az a kapcsolat ahol életük végéig megvan az a kezdeti lángolás.

hát azt hogy mi a szerelem tényleg elég nehéz megmagyarázni. de néha ugy érzem hogy igaza van annak a mondásnak, hogy ha az ember tényleg szerelmes és az amit érez az tényleg szerelem nem csak fellángolás vagy vágy, akkor örökre szerelmes marad. ez valamelyik népnek az elgondolása a szerelemröl. kezdetben tényleg minden más mint utána de talán az nem is szerelem volt amit irántad érzett csak még minden uj volt még nem ismert és odavolt érted, most már megismert az a lángolás elmult de szeretni szeret, és ez a lényeg. kevés az a kapcsolat ahol életük végéig megvan az a kezdeti lángolás.
Nézd még azokat a párokat akik már sok ideje együtt vannak. Ott is átalakul a lángoló erõs szerelem jó esetben nagyon nagyon erõs szeretetté és ragaszkodássá. Biológia oldalát nézve is ez egy agyi kémia folyamat mely kb 18-30 hónapig tart. Emelett én azon a véleményen vagyok hogy egy emberbe többször is bele lehet szeretne szóval szerintem ne félj attól hogy ha ez elmúlik akkor nem fogja ugyanazt érezni
Mi 4 eve vagyunk egyutt a volegenyemmel. Sokat beszelgetunk. Emlekszem eltelt olyan masfel ket ev mikor elmondtam neki, hogy neha ugy erzem, nagyon szerelmes vagyok neha pedig ugy, hogy nem de ez nem azt jelenti, hogy nem szeretem. Nem volt sertodes, mert o ugyanigy erez. Imadjuk egymast. Tiszteljuk egymast. Tudjuk, egymashoz tartozunk es az eletunket egyutt akarjuk leelni. Most is rajongunk egymasert es segitjuk egymast minden szinten. Ugyanakkor teret hagyunk a masiknak nem feltetlenul kovetelve az osszes szeretetet mert az lehetetlen es onzo. Ez normalis amit a kedvesed mondott es nagyon oszinte!!!!! Keves ember meri ezt felvallalni.
Neked is kimaradt a biológia óra, mi?
Ha még nem állsz készen a szexre, nem baj. Személy szerint a szex jobb mint az ujjazás. Nekem az ujjazás fáj.
jah valami gond lehet:D hogy ebbõl az jön le, hogy tapasztalatlan vagy még ahhoz s hogy ujjazon! inkább hanyagold még kicsit a szexet... vagy olvass utána...
Jajj

1éve vaqyok együtt a barátommal és pár hete beszéltem egy sráccal telefonon. Ez baj? Bővebben lent.

Ez a srác nem jelent nekem semmit.nem mondtam el a barátomnak,ezt a beszélgetést ,de rájött és nagyon féltékeny lett.Megkérdezte, hogy mennyit beszéltem vele és azt mondtam 3percet,de ez nem igaz kicsit több volt.

Legjobb válasz: Baj hogy ilyen jelentéktelen dolgokban hazudsz neki. Ha szeretitek egymást, bízik benned nem akadna ki ezen. Te fordított esetben hogy reagálnál? (Én is hazudtam egyszer a páromnak azzal kapcs.ban h kivel beszéltem telefonon. Lebuktam, kirúgott. Nem érte meg. Kibékültünk persze mert imádjuk egymást, de szar volt akkor is...)

Baj hogy ilyen jelentéktelen dolgokban hazudsz neki. Ha szeretitek egymást, bízik benned nem akadna ki ezen. Te fordított esetben hogy reagálnál? (Én is hazudtam egyszer a páromnak azzal kapcs.ban h kivel beszéltem telefonon. Lebuktam, kirúgott. Nem érte meg. Kibékültünk persze mert imádjuk egymást, de szar volt akkor is...)
Hát figyelj hazudni bûn :) De ezt meg kell beszélnetek mert így már nem nagyon fog bízni benned!(hidd el tapasztalatból mondom mer neme a bnõm is mindig hazudik és a bizamam felé a 0-hoz közelit)Ha lesz még 1x ilyen akkor amint lehetõséged adódik mond el neki, hogy lássa, hogy bízhat benned!!!
több mint féléve?! hülye a barátod, ennek örülni kellene :( hány évesek vagytok?
A kérdező hozzászólása: 100 %-osan vele tervezem a jövõt , és reméllem teljesül is . mivel ha anyukáink jóba lennétek akkor lehet könnyebben engednének el minket valahova meg igy :)
Nálunk a kor ugyanez, de én vagyok a lány és nagyon nem akarom hogy a szüleink elkezdjenek haverkodni. Hidd el te se szeretnéd, így sokkal nehezebb lesz kiszállni a kapcsolatból majd. Márpedig 17 évesen ne hidd hogy õ lesz életed szerelme, ez nagyon bizonytalan még. Ott van elõtted a fõiskola, ahol rengeteg pasit ismerhetsz meg. Bár lehet csak én vagyok ilyen pesszimista.
lehet nem akar felvállalni
A kérdező hozzászólása: én 17 , õ 22 :)
szerintem is csak egyszerûen korainak tarja és elõbb megszeretne jobban ismerni , mielõtt elkezdenének a szülök tervezni helyettetek ... :) szerintem csak annyi az egész..
jajj, gyerekek, gyerekek....
szerintem mondjuk 25 éves kor alatt (pl. amíg tanulsz) teljesen jó idõ, hogy bemutasd de fölötte még kevés
Szerintem csak kiakar használni, és nem akarja hogy szoros kötelék legyen a két család között, bár lehet tévedek.
2., én is erre gondoltam xD
a szulok bemutatasara sztem meg korai vagyis fugg attol is h hany eves vagy...
Fél éve vagytok egybe??!!!Egybe mûtöttek titeket és olyanok vagytok, mint a sziámi ikrek?
igen te 100%osan vele tervezed, de õ? még a szüleit se akarja rendesen bemutatni... egyébként is fél év, kevés idõ, hiba hiszed azt, hogy sok... gyerek vagy még...

Az exemnek felajánlottam hogy szexeljünk és összevesztünk mert felkaptam a vizet rá de igaza volt azóta nem beszéltünk. Egy közös barátunkat megkedveltem mint barátot akkor illene békejobbot nyújtanom az exem felé?

2 ève szakítottunk igazi elsö szerelem volt veszekedéssel szenvedéllyel akkoriban nagyon hisztis voltam és a barátom dühèben megcsalt és vége lett, de nem tudtam azóta se elfelejteni van hogy elötör az emlèke soha se èreztem hasonlót azóta csak vele ... Néha írogattam neki válaszolt de nem túlzottan lelkesen aztán mikor belefáradtam a haverjával összebarátkoztunk elmentünk meccsre és ö is ott volt èlöben teljesen más milyen volt mint aki èrezne is valamit másnap be is jelölt de nem keresett mindig èn irogattam ... Aztán nagyon sokat ittam egyik este és barátnömnek már kètségbeesetten kèrtem segítsen valahogy azt mondta klinikai eset vagyok ès azt tanácsolta hogy írjak rá hogy akar e velem szexelni ha elhord minden idiotának megjön vègre az eszem mert azóta hogy szakított velem sose küldött el jó ötletnek találtam belementem erre visszaírt mèg hajnalba hogy benne van ha semmi èrzelemnem lesz benne és nem problèmázok mindenen meg náluk biztos nem mehetünk èn megkiakadtam úgy èrtettem mint akit nem tisztel tudom idiótaság volt azóta verem a fejemet a falba nagyon csùnyán elküldtem és most büntudatom van mert a legjobb haverja olyan jó ember mondtam is neki azt mondta nem zavarja és nem akarom hogy akadály lenne a mùltbéli hibáim nagyon kinos lenne megkeresni és bèkejobbot nyujtani neki? Tudom hogy iszonyatosan helyesírással írtam ezeket de sajnos tùl zaklatott vagyok hogy ezzel foglalkozzak elnézést :/ Igyekszem helyrehozni a hibáimat és semmi galibát keverni mit tanácsoltok? Elöre is köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Lewis Hamilton szerint ezzel a kieséssel megtörhet Nico Rosberg Monacói Nagydíj óta tartó lendülete, és új fejezet kezdõdhet a 2014-es F1-es világbajnokságban. Rosberg úgy érezte, a kieséséig kézben tartja a futamot. Sebastian Vettel és Fernando Alonso a leintés után is úgy gondolta, a másik többször is szabálytalankodott kettejük 5. helyért vívott csatája során, bár Alonso elismerte, nem bírta volna végig maga mögött tartani a németet, aki utólag szintén csak mosolygott a történteken. Nem forog veszélyben Kimi Räikkönen indulása a Német Nagydíjon.

Lewis Hamilton szerint ezzel a kieséssel megtörhet Nico Rosberg Monacói Nagydíj óta tartó lendülete, és új fejezet kezdõdhet a 2014-es F1-es világbajnokságban. Rosberg úgy érezte, a kieséséig kézben tartja a futamot. Sebastian Vettel és Fernando Alonso a leintés után is úgy gondolta, a másik többször is szabálytalankodott kettejük 5. helyért vívott csatája során, bár Alonso elismerte, nem bírta volna végig maga mögött tartani a németet, aki utólag szintén csak mosolygott a történteken. Nem forog veszélyben Kimi Räikkönen indulása a Német Nagydíjon.
További három szerzõdést kell még megkötni a paksi atomerõmû bõvítésének megkezdéséhez az orosz féllel, ezek nagyobbrészt technikai jellegû megállapodások lesznek - mondta Aszódi Attila kormánybiztos a Népszavának.Az egyik szerzõdés az új erõmû tervezésére, megépítésére és üzembe helyezésére vonatkozik majd, emellett külön egyezményt kell kötni a nukleáris fûtõanyag szállításáról, illetve a kiégett kazetták kezelésérõl. Ugyanakkor megállapodás készül az újonnan elkészült blokkok üzemeltetésérõl, a létesítmény majdani karbantartásáról is.
Megszökött elrablóitól Nigériában 63 nõ és lány, akit csaknem két hete hurcoltak el feltehetõleg a Boko Haram szélsõséges iszlamista csoport fegyveresei – közölték vasárnap biztonsági források. Az áldozatokat az ország északkeleti részén lévõ Borno államban, Kummabza faluban tartották fogva több napon át. A támadó fegyveresek legalább négy embert megöltek, és 68 nõt, illetve lányt vittek magukkal. Egy tisztségviselõ szerint hároméves kislányok is voltak az elraboltak között.
Agyvérzésre és szívrohamra hajlamosító génhibát fedeztek fel angol kutatók, akik a témában készült legnagyobb elemzést végezték. Kapcsolódó írásaink Maláj gép: a fekete doboz sem tud mindent Az influenza elleni védõoltás csökkentheti az agyi érkatasztrófa kockázatát Egyre fiatalabbakat sújt az agyvérzés Az agyvérzés és a szívroham legnagyobb kockázatának változatlanul az életmód: mindenekelõtt a dohányzás és a kevés mozgás bizonyul. A feltárt génhiba a legtöbb agyvérzést és szívrohamot okozó vérrögök képzõdését segítheti elõ – idézi a BBC hírportálja a PLoS ONE tudományos lapban megjelent tanulmányt. A tudósok remélik, hogy genetikai teszttel a jövõben azonosítható lesz, kiknél növeli a kardiológiai betegségek kockázatát a génhiba – számolt be róla a Híradó.hu. A londoni King's College kutatói több mint 80 tanulmányt tekintettek át, mintegy 50 ezer ember adatait elemezték belõlük. Kiderítették, hogy a PIA2 jelû gént hordozóknál nagyobb volt a kockázata az érelzáródás okozta agyvérzésnek, mint azoknál, akiknél a gén nem volt jelen. Számításaik szerint a gén 10-15 százalékkal növeli az agyvérzés valószínûségét. A növekedés jelentõsége azonban attól függ, mekkora az egyén életmódjából fakadó kockázat, amit olyan tényezõk befolyásolnak, mint a dohányzás, a táplálkozás, a testsúly és a mozgás – olvasható a tanulmányban. Akik két ilyen gént is hordoznak, azoknál a kiinduló, az életmódból fakadó kockázat akár 70 százalékkal is növekedhet. Ugyanebben a lapban jelent meg egy másik tanulmány, mely kimutatta, hogy a 45 évnél fiatalabbaknál a PIA2 gén a szívroham nagyobb kockázatával is összefügg. Úgy tûnik, a hibás gén a trombocita véralkotók fehérjéivel (glikoprotein IIIa) áll kapcsolatban. Ezek a lemezkék a természetes véralvadásban vesznek részt, hogy sérülés esetén elállítsák a vérzést. A kutatók szerint a hibás gén túlmûködésre sarkallhatja õket. Nyertem! :)
trollok <3 XDDDDD Kérdezõ, te most tulajdonképpen mit is akarsz? Mert nem értek semmit.
A kutya évente kétszer ivarzik, egy TAVASZI és egy ÕSZI idõszakban. Ha a gazdi nem vigyáz, jó eséllyel 2 hónap múlva megszülethetnek a nem várt kiskutyák. A két ivarzás között (ha elmarad a vemhesülés) az ivarszervek nyugalmi periódusban vannak. A szukák ivarérését jelzõ elsõ tüzelése általában 6-12 hónapos korukra tehetõ. Ezt nagyban befolyásolhatja a fajtára jellemzõ testméret illetve az évszak is. A kutyák többségénél február-március ill. augusztus-október között számíthatunk rá, de az éghajlati viszonyok és a mesterséges fény miatt az év egyéb szakaszában is elõfordulhat. Amennyiben ivartalaníttatni szeretnénk kedvencünket érdemes még az elsõ tüzelés elõtt megtenni, mert így az ösztrogén indukálta daganatos megbetegedések elõfordulásának valószínûsége szinte nullára csökkenthetõ. A tüzelés általában 21 napig tart. A nemi szerv megduzzad és sötétvörös-véres váladék ürül belõle, de a kanok közeledését az elsõ 7-10 napban még elutasítják. A petesejt leválása az elsõ vércsepp megjelenésétõl számított 10-14 nap közé tehetõ, de az ovuláció bekövetkezhet korábban vagy egész késõn a 18 nap körül is.A tüzelés elhúzódásáról akkor beszélünk, ha még 25 napnál tovább is jelentõs mennyiségû véres váladék ürül a hüvelybõl.

2évig és egy hétig jártam a barátommal és csütörtökön szakitottunk. A téma elég kényes és ciki. nagyon megbántott engem és azota alig beszéltem vele. Szerintetek mit tegyek?

Legjobb válasz: Szerintem, 2 év az elég sok idõ... Mivel te dobtad ki és hogy ilyen sokáig voltatok együtt a barátod tuti hogy szeret/szerelmes. Na szóval, neked nem kell tenned semmit, hisz õ bántott meg. Mivel szeret, úgyis keresni fog téged, bocsánatot kér, te meg mond azt, hogy jó majd átgondolod... Míg átgondolod õ lehet megijed egy kicsit, hogy most mi lesz és rájön, hogy ilyet nem kellene csinálni többet. Te visszafogadod, mert szerintem te is szereted õt nagyon és nem hiszem el, hogy ne hiányozna még megszokásból sem. Vagy már bocsánatot kért?

Szerintem, 2 év az elég sok idõ... Mivel te dobtad ki és hogy ilyen sokáig voltatok együtt a barátod tuti hogy szeret/szerelmes. Na szóval, neked nem kell tenned semmit, hisz õ bántott meg. Mivel szeret, úgyis keresni fog téged, bocsánatot kér, te meg mond azt, hogy jó majd átgondolod... Míg átgondolod õ lehet megijed egy kicsit, hogy most mi lesz és rájön, hogy ilyet nem kellene csinálni többet. Te visszafogadod, mert szerintem te is szereted õt nagyon és nem hiszem el, hogy ne hiányozna még megszokásból sem. Vagy már bocsánatot kért?
Így van, ennél remekebb tanácsot nem tudnék én sem adni, mint az elsõ hozzászóló.
Miért nem mész át hozzá és beszéled meg vele?
Ültesd le és kérdezd meg, hogy veled akar-e maradni.
A kérdező hozzászólása: es hogy tudnam kimondatni vele?
Akkor igen, ennek gyakorlatilag vége, csak fél kimondani.
A kérdező hozzászólása: mindketten 16evesek vagyunk. a fiu 4honappal idosebb nalam.
Mennyi idõsek vagytok? Mert nekem igencsak úgy tûnik, hogy õ már félig szakított veled...
haldoklik a kapcsolatod
A kérdező hozzászólása: mindig valami hulye kifogast talal ki hogy miert nem er ra h atmenjek hozza. haat vegulis az jo otlet hogy tegyem feltekennye. koszonom:) )
tedd féltékennyé. Igenis öltözz ki a szeme láttára és mikor kérdezi hogy hova mész akkor adj kitérõ választ. Lehet, hogy csak egy barátnöddel mész el szorakozni de ettöl akkor is idegrohamot fog kapni. Ha meg nem szól érte akkor meg jobb is ha ejted a srácot, mert meghalt a kapcsolat.
A kérdező hozzászólása: koszohom a segitsegeteket. megfogadom a tanacsaitokat.:')
Esküdjetek meg hogy elmúltatok 17 évesek
Lehet, hogy én vagyok iszonyú régimódi, de én a pasira bíztam magam az elsõ alkalommal.
ne elégitsd ki elötte szájjal. Ha meg csak orális van, szóljon és egyáltalán nem muszáj lenyelni, ki is lehet köpni, ha idegenkedsz töle ne is menjen el a szádba hanem szól elötte.
Szerintem elõször pettingeljetek csak.. Mi is az elsõ elõtt állunk, és rohadtul izgulnék, ha nem ismerném a barátomat ilyen téren.. de már tudom, mi izgatja, hol érzékeny, stb, így sokkal jobb lesz... :) Az, hogy lenyeled-e, csak rajtad múlik.. én lenyelem, van aki nem hajlandó rá.. Mindenki más :D Neked kell érezni.. ha nem találod visszataszítónak, akkor nyugodtan, bajod nem lesz tõle, de ha szerinted nem guszta, akkor ne :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!