Találatok a következő kifejezésre: Barátom családját egy esküvőre, (2 db)

Elmehetek egy esküvőre a barátommal, ha a barátom családját hívták meg?

ólam nem is tudnak, hogy együtt vagyunk, így engem nem hívtak. a barátom családjából nem mindenki jön amúgy.

Legjobb válasz: "de ha nemet mondanak, akkor inkább õ se menjen. Nem lehet elvárni senkitõl se, hogy egyedül menjen, ha egyszer van párja" Nem egyedül megy, ott lesz a családja... Amúgy meg ez mennyire idétlen hozzáállás, hogy nem hívták meg a barátnõm, akit nem is ismernek, akkor én sem megyek?

"de ha nemet mondanak, akkor inkább õ se menjen. Nem lehet elvárni senkitõl se, hogy egyedül menjen, ha egyszer van párja" Nem egyedül megy, ott lesz a családja... Amúgy meg ez mennyire idétlen hozzáállás, hogy nem hívták meg a barátnõm, akit nem is ismernek, akkor én sem megyek?
Ha nem is tudnak rólad, tehát nem is ismernek, akkor nem illik, ha õk nem vetették fel, hogy párokkal együtt.
Mivel nem hívtak meg ezért nem mehetsz.
Ha nem hívtak, akkor nem.
Csak így spontán nem mehetsz, mert nem hívtak.
Nem!:D
Elmehetsz, de nem illik. Ha hívás nélkül mégy, az rosszul veszi ki magát. Mi 5 fõs esküvõt tartottunk, külö megmondtuk, hogy senki más nem jöhet. Nem volt buli, csak a polgári esküvõ és egy vacsora. Az egyik tanú mégis elhozta a barátnõjét kérés nélkül, és persze õ zabált a legtöbbet, a mi számlánkra. (Nem voltunk gazdagok, nagyon nem.) Neki mindenbõl spec. ez meg az kellett. A végén ott tartottam, hogy kivágom a francba. Ha ma meglátom az utcán, még mindig felfordul tõle a gyomrom. A barátodnak kellene szólni az ifjú pár vagy a szülei felé, hogy van barátnõje. Egyébként általában oda szoktak figyelni arra, hogy felnõtt emberek párkapcsolatai is beleszámítsanak a létszámba. Nem várható el egy tizensok vagy huszonévestõl, hogy a családjával szórakozzon egész este, amikor már van párkapcsolata. Mert egy nagy lakodalom vagy egy egész estés buli más eset, mint a miénk volt.
Ha a párod meghívójában szerepel, hogy vihet kísérõt, akkor mehetsz. Vagy, ha a párod megbeszéli a meghívóval, hogy elvihet-e téged.
Mivel nem tudják, hogy együtt vagytok, természetes, hogy nem hívtak meg. Ezt az észjárást, válaszolók... Attól még ez nem azt jelenti, hogy nem mehetnél, egyszerûen csak nem tudtak róla, hogy a párodnak van valakije. Annyi meghívót kell szétosztani, nem csoda, hogy kiment a fejókbõl, hogy te, vajon a Pistinek nincs barátnõje? Kérdezze meg a párod illembõl, hogy elviheti-e a kedvesét, de ha nemet mondanak, akkor inkább õ se menjen. Nem lehet elvárni senkitõl se, hogy egyedül menjen, ha egyszer van párja. De biztos nem fogják bánni, ha te is mész!
Mindenképp le kell zsírozni az ifjú párral, mert az esküvõk általában ülésrendesek, ültetõkártyákkal. Fel kell készülniük arra, hogy mész, vagy elég ciki lenne a szitu, hogy nincs helyed, és nem készültek neked terítékkel...
Nekem a kérdésbõl nem derül ki, hogy csak a házasságkötésre hívták meg õket, vagy a lagziba/vacsorába is. Mert ha csak a szertartásra, akkor szerintem simán mehetsz. Pár hete voltam ugyanígy, barátom családjának volt az ismerõse, de azon a hétvégén náluk voltam és logikus volt, hogy menjek én is a templomba, bár nem ismertem a házaspárt. Ha lagzi is lett volna, akkor nyilván nem megyek, ha nem hívtak meg, vagy elõtte le kell beszélni.
Az én párom most szombaton megy a haverja esküvõjére nélkülem, úristen, hát borzasztó, nem tudom, hogy fogjuk ezt a fél napot egymás nélkül eltölteni... Komolyan ez annyira nevetséges, hogy nem lehet egymás nélkül levegõt sem venni egyes kapcsolatokban. Amúgy kérdezõ, ha te is mész, akkor rád is számolni kéne "ajándékot", azt párod állná, vagy te?
Ugye nem is hívhattak meg, mert nem tudtak rólad. Nem tudni, hogy ha tudnak rólad, meghívtak volna-e. A párodat nem egyedül hívták, hanem családostul és bár te még nem vagy a család része, nem csak egyedül rá számítanak. A családból nem mindenki megy, tehát elvileg nem jelentenél megterhelést plusz emberként. Kérdés, hogy a család így ismeretlenül is szívesen látna-e. Ha a párod téged is szeretne vinni a leglogikusabb, legudvariasabb és legegyértelmûbb az lenne, ha a párod szépen megemlítené, hogy van egy barátnõje, esetleg vihetné-e magával.
Abszolút nem illik. Döbbenetes, hogy mennyien nem tudják, hogy az esküvõn nem az idegenek a meghívottak, hanem a családtagok, barátok. Az esküvõ nem a barátok barátainak vagy ismerõseinek a bulija, hanem az ifjú páré. Õk pedig nem idegenekre kíváncsiak. Ennyire egyszerû. Nagyon sokan szemtelenek, és sajátságos módon meghívatják magukat. Attól, hogy egy esküvõn nem állnak le vitatkozni a tulkokkal, a tulok viselkedés attól még az marad. Én nem mennék el, semmiképpen. Semmi közöd az ifjú párhoz, így nincs ott a helyed.
A kérdező hozzászólása: falusi esküvõ lenne 250 vendéggel..
ma 14:56 Ezt esetleg egy kicsi esküvõrül lehet elmondani, nem egy 250 személyes falusi lagziról. Gondolod, hogy mindenki az ifju pár közeli barátja, rokona? Hagyjuk már. Az én lagzimon csak 77 ember volt, de egyáltalán nem bántam, hogy jöttek olyanok is, akit nem ismertem. Az én meghívottam kedvese, nyilván azt akarom, hogy jól érezzék magukat a vendégeim. És az is nyilvánvaló, hogy mindenki jobban érzi magát, ha ott a párja, mint egyedül. Aki nem érti ezt meg, az szégyelheti magát.
A kérdező hozzászólása: 19 vagyok, 3 éve vagyunk együtt. Még nem beszélt velük, de ha mennék, akkor felhívnák õket.
A mi családunkban meg szokták érdeklõdni, hogy a 'gyereknek' van-e párjuk, persze az ésszerûség határain belül, ez nyilván nem a 15-16 évesekre vonatkozik és azokra akik 2-3 hete vannak együtt. Hány éves vagy, Kérdezõ? A barátod családja beszélt a szülõkkel?
Mentem már párom nélkül esküvõre, nem haltam bele ja és wc-re se a párommal járunk együtt hanem eltudunk menni külön-külön is.
Ha nem tudnak róla, hogy együtt vannak hogy a fenébe hívták volna meg? Én is megkérdezném, hogy eljöhet-e a párom. A fogyasztást ígyis úgyis illik kifeizetni
A táncolás megint egy hülye példa. Miért ne táncolhatnál akár apáddal, akár idegenekkel, a menyasszonynak is illik minden férfivel táncolnia, aki felkéri, akiket javarészt nem is fog ismerni.
Nem arról van szó, hogy nem bírod ki. Egyszerûen ne várja el senki, hogy egy ilyen eseményre a párom nélkül menjek(ahol úgymond elvárás, hogy táncoljak is, kivel táncoljak? Apámmal? Idegenekkel?). És ha házasok lennének, akkor se mehetne? Akkoris kibírná, nem? Mégse menne el senki a férje nélkül egy esküvõre, szerintem. Nekem pl volt egy unokatestvérem, aki azért nem jött el, mert nem volt barátja és nem akart egyedül jönni. Pedig a szülei jöttek.
Szerintem ez a gyerekes hozzáállás, hogy felnõtt(?) emberek nem bírnak ki egy fél napot a párjuk nélkül.
Vagyis ha a barátod elvisz téged, akkor a te fogyasztásodat is illik beletenni a borítékba.
Ha annyira bunkók, hogy elvárják, hogy a párom nélkül töltsem az estét, akkor bizony én nem mennék. Persze ezt normál lagzira értem, nem 5 fõs vacsorára. De ahova meg van hívva 100 ember, nehogymár ne férjen el mégegy. Legalábbis nekünk, mikor volt a lagzink fel se merült ilyesmi! És mi se hívtuk meg külön a fiatalok párjait. Egy családnak egy meghívót adtunk, családfõ neve és családja. Ebbe nyilvánvalóan beletartozott a gyerekük barátja, barátnõje, ha volt neki. És igen, sok embert nem ismertünk, csak a párjukat, de ez egyáltalán nem zavart. Megismertem ott, nem leprás ember az ismeretlen ember. Természteesen, ha elviszed a barátnõdet, akkor az õ fogyasztását is illik beletenni a borítékba.
A barátod családját hívták meg. Tehát nyilván a barátod szüleit és õk viszik/vihetik a gyerekeiket. Amúgy, ha meg akartak volna hívni, megtehetik még akkor is, ha nem tudnak rólad. Megkérdezik ugyanis, hogy van-e barátnõ, mert akkor hozhatja. De ezt nem tették meg. Nem is csoda. Én nem értem egyeseknek semmi izgalom nincs az életében, hogy minden áron szinte jogának tartja, hogy õt meghívják egy esküvõre olyanok, akiket amúgy nem is ismer? Ha nem tudnak rólad, akkor azért nem tudnak, mert életedben nem találkoztál velük. Nagyon közeli kapcsolatban lehet a barátod velük, ha három év alatt addig nem jutottál el, hogy találkozz velük. Mi a fenének akarsz odamenni? Nem voltál még esküvõn? Fosol, hogy felszed valakit? Majd ha a párodat külön meghívják, akkor lehet szó kísérõrõl, de addig amíg a szüleik vannak meghívva a gyerekekkel, addig a barátnõ, akit nem is ismer senki maradjon otthon és nézzen tv-t.

Barátom családját meghívták egy esküvőre, és ők meg engem is, illik-e pénzt vagy ajándékot vinni?

Én nem ismerem ?ket, barátomon keresztül vagyok meghívva, illik-e vinnem valamit?

Legjobb válasz: nem tom mennyi idõsek vagytok? én azt tanácsolnám hogy a fiúval ketten adjatok pénzt a menyasszonytánckor!

nem tom mennyi idõsek vagytok? én azt tanácsolnám hogy a fiúval ketten adjatok pénzt a menyasszonytánckor!
Neked külön nem kell semmit sem vinned, a barátoddal közösen vegyetek valami kis ajándékot, vagy ha ti is, és a szülõk is úgy gondoljátok, akkor a szülõkkel közösen vegyetek ajándékot. Pénzt általában a közeli rokonok szoktak adni, hogy az ifjú pár arra költse, amire éppen szükségük van. Barátok és távolabbi rokonok inkább ajándékot szoktak adni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!