Találatok a következő kifejezésre: Barátnőm nem a (3909 db)

A barátnőm nem a legjobb barátnő mit tegyek ellene?

tavaly még a mi iskolánkba járt egy lány és igazából vele barátkozott a hanna (barátnőm) a virággal és minden évben össze vesztünk most elment és nem mer velem össze veszni mert akkor egyedül maradna szóval nem is vagyunk annyira barátnők mit tegyek ellene hogy ne ilyen legyen amilyen???

Legjobb válasz: ezt nem értem.. most Akkor az a baj ,hogy nem veszik össze veled?

ezt nem értem.. most Akkor az a baj , hogy nem veszik össze veled?
A kérdező hozzászólása: nem az a baj hogy most mért nem veszik össze velem hogy most meg nem mer az a bajom hogy csak arra vagyok jó neki jó hogy legyen mellette valaki ne hogy egyedül maradjon

Van olyan barátod/barátnőd (nem a szerelmed, hanem legjobb barát), akiért mindent megtennél, akár meg is halnál?

Legjobb válasz: nekem van, sõt mindenem feláldoznám érte, Kutyám életét Õ mentette meg, a saját egészsége érdekében, és ezért feláldoznám

nekem van, sõt mindenem feláldoznám érte, Kutyám életét Õ mentette meg, a saját egészsége érdekében, és ezért feláldoznám
egy barátom sincs
Nincs, nem is volt 19/F
Nekem van de régebben szerelmes voltam belé 17F
nincs
Van! Annyi hülyeséget csinált amiért elítélték, még én is.Annyit kértem, hogy ezt meg azt másképp csinálja, lejáratta a becsületét, teljesen más ember mint én, de szeretem. Bármit is csinál szeretni fogom.Tudom, hogy õ is elfogadja a hibáimat és a hülyeségeimet, annyiszor össze vesztünk, de nem bírtuk egymás nélkül.Nem tudom mit szeretek benne, mi ketten semmiben nem hasonlítunk, de talán kiegészítjük egymást.Vele nõttem fel az életem egy része, habár nagyon eltávolodtunk egymástól. Nagyon ritkán találkozunk elborzadok, hogy mi lett belõle, de mégis szívesen vagyok vele. Ezt nem tudom minek nevezni, szeretem és tudom, hogy bármi is történni fog szeretni fogom és bár nem mondja tudom, hogy ö is szeret, pontosan úgy ahogy vagyok.
Van 17/L
Wan.16/L O" 18/L Legjobb baratnok vagyunk:X:X:X
Hát...Sok mindent megtennék érte, de azért az életemet...hát azt nem.

Hogyan tudhatnam meg hogy a baratnom nem a penzem miatt van velem?

Legjobb válasz: Ha már házasságra gondolsz(már ha az elkötelezés ezt jelenti), akkor nyilván nem 2 hete ismered..akkor tudnod, érezned kell, hogy télleg szeret e...

Ha már házasságra gondolsz(már ha az elkötelezés ezt jelenti), akkor nyilván nem 2 hete ismered..akkor tudnod, érezned kell, hogy télleg szeret e...
pffff...ez meg mien kérdés???Hát ha nincs kilátásban esküvõ és nem te veszel neki mindent akkor nyílván nem...ennyire gazdag vagy?XD
Hat ha mondjuk a baratnõd nem egy masok kotul kituno szemely lehet h ezzel akarja magara hivni a figyelmet, mert igencsak meno ha valakinek penzes pasija van... Errol beszelnetek kellene persze nem igy nyiltan hanem h kinek mennyit jelentenek az anyagiak es lehetoleg ne halmozd el ajandekokkal es akkor meglatod veled marad e... :)
A kérdező hozzászólása: Azert erdekel mert mar el szeretnem magam kotelezni..
A kérdező hozzászólása: thanks
égesd el az összes pénzed és vagyonod, aztán kiderül:D
hat ha mar eskuvon jar az eszed es ezt kerdezed, akkor nagy lehet a bizalom koztetek. Ha pl. nem vagy egy alomferfi, a csaj pedig megis veled van, ha veszel neki egy csomo cuccot, amit o elvar toled, akkor pl lehet, hogy a penzed miatt van veled.
Felveted a házassági szerzõdés gondolatát. NOrmális ember, akinek jelentõs vagyon van a háta mögött, egyébként is megteszi ezt, és ha a barátnõd is normálisan gondolkodik, eszébe nem jut kiakadni ezen. Nyilván épeszû ember nem úgy házasodik, hogy majd ha elválok ez meg ez lesz, de hát az ördög nem alszik, és a házasságok fele, válással végzõdik.


Pottermore-on a legjobb barátnőm nem a mardekárba került mint én, hanem a Hugrabugba, és nem érti az üdvözlő levelében, hogy hogyan tud bemenni a klubhelyiségbe. Valaki?

Átküldte a szöveg erre vonatkozó részét, de sajnos nem tudtam igazán kibogozni az értelmét. Szóval Hugrabugos jó angolosok, please help me :) Ha valaki nem Harry Potter párti, de érdekelné a fordítás, szóljon, és kommentben bemásolom a szövegrészletet :)

Legjobb válasz: Kattints felül arra hogy COMMON ROOM

Kattints felül arra hogy COMMON ROOM
A kérdező hozzászólása: Jó, azt tudjuk :'D Nem ez a lényeg, betudunk lépni a klubhelyiségbe, hiszen csak egy kattintás. Arra vagyunk kíváncsiak, hogy J.K. Rowling szerint, hogy néz ki a hugrabugosok szobája és hogyan lehet bejutni, nem arra, hogy magán a pottermore-on hogy kell bemenni oda :) Elméleti kérdés nem gyakorlati xd
Nem hiszem, hogy az benne van, bár én nem vagyok hugrabugos, de a griffendél klubhelyiségét sem mutatja. A Common Room inkább egy fórum, ahol az egy házban tartozók dumálhatnak.
akkor ki kell várni a 2 hetet, csak akkortól véd! 24l
Az én dokim azt mondta 7 nap után véd a gyógyszer, én 3 hónapja szedem a volinát, semmi negatív tapasztalatom nincs.
A kérdező hozzászólása: Rendben. Köszönöm a válaszokat!
én is így kezdtem el szedni, de a választ nem tudom :D

Miért nem találok barátnőt? (semmi rosszra nem kell gondolni) Nő vagyok, családos, és gimis korom óta (15 éve) nincs barátnőm, nem tudom megbeszélni a dolgaimat senkivel.

Olyan kéne, akivel lehetett volna babakocsit tologatni, lehetne vásárolgatni, kávézni, megbeszélni a háztartást, a gyereknevelést, stb, csupa csajos dolgot csinálni. Vagy családostól összeülni grillezni, együtt nevetni, és néha sírni. Vidám, könny? természetem van, egyenes, ?szinte ember vagyok, nem tolakszom, de ugrok, ha hívnak. Szeretek másokat meghallgatni, és nem terhelek senkit a panaszaimmal.

Legjobb válasz: Szerintem semmit nem rontsz el. Csak egyszerûen nehéz felnõtt fejjel meg még nehezebb barátokat találni. Mostanában én is levelezem,ismerkedem, 1 lánnyal sikerült eddig találkoznom,Õ szimpatikus nagyon,és nagyon reménykedem,hogy igaz barátság alakul köztünk. Amúgy érdekes én is egy kis abc-ben dolgozom,sok emberrel találkozom,és én sem találok ott senkit akivel barátkoznék,pedig 4 éve ott dolgozom már. Ne add fel:) Merre élsz?:)

Szerintem semmit nem rontsz el. Csak egyszerûen nehéz felnõtt fejjel meg még nehezebb barátokat találni. Mostanában én is levelezem, ismerkedem, 1 lánnyal sikerült eddig találkoznom, Õ szimpatikus nagyon, és nagyon reménykedem, hogy igaz barátság alakul köztünk. Amúgy érdekes én is egy kis abc-ben dolgozom, sok emberrel találkozom, és én sem találok ott senkit akivel barátkoznék, pedig 4 éve ott dolgozom már. Ne add fel:) Merre élsz?:)
Rontasz!
Milyen érdekes.Én is nõ vagyok családos 1 éves a kislányom.Azon kaptam magam hogy nézem az ablakból kettessével tologatják a nõk a babakocsit nekem meg a rokonaimon kívül senkim sincs akivel beszélgethetnék vagy néhanapján elmehetnénk valahova a gyerekekkel stb.Hogy miért még nem jöttem rá.
Vegyél egy kutyát!
A kérdező hozzászólása: Érdekes, két sógornõm van, de ott sincs meg a közös hang. :-(( Pest megyei vagyok! 1-es, jössz?
Én sajnos Somogy Megyei vagyok. :( De ha Bp-n laknék, akkor nem lenne gond. :)

17 éves fiú vagyok, a barátnőm 16 éves (szűz). Nagyon szeretjük egymást, és mégis amikor együtt vagyunk legszívesebben sexelnénk, de a barátnőm nem akarja még. Miért?

Legjobb válasz: Szia. Arra még nem gondoltál,hogy a barátnödnek gátlásai vannak,vagy esetleg fél az elsötöl??Vagy éppen a következme´nyeltöl.

Szia. Arra még nem gondoltál, hogy a barátnödnek gátlásai vannak, vagy esetleg fél az elsötöl??Vagy éppen a következme´nyeltöl.
Türelem.... Könnyebb lenne nektek, ha szûz lennél. Nem lenne ennyiféle gátlás a barátnõdben a te tapasztalataid miatt, továbbá neked se lenne olyan sürgõs az elsõ. A férjem nem akart idejekorán lefektetni, egy idõ után már alig vártam, mikor lehetek már végre az övé... Mi pár évvel idõsebbek voltunk, és szüzek.
Legyél vele türelmes....
Szia! Pettingeltetek már a barátnõddel? Lehet, hogy csak az érintéstõl fél vagy nem tudja, hogy mire számíthat. Próbáljatok meg úgy pettingelni, hogy lássátok egymást egy pettingelés alatt megmutathatod neki, hogy gyengéd vagy és megpróbálod minnél élvezetesebbé tenni neki a dolgot. Miután lát téged, látja, hogy mit csinálszl, talán így elszáll a félelme.
Ez vicces :D!Mintha a saját történetemet látnám.Én is 16 vagyok a pasim 17.Én szûz vagyok õ nem.Õ szeretne már hogy eggyütt legyünk, de én még nem. Lehet hogy a barátnõdnek ugyanaz a problémája mint nekem.Fél az elsõ eggyütléttõl és a fájdalmak, meg nincs elég önbizalma.Fél, hogy nem lesz olyan jó, mint elõzõ barátnõd. nekem is ez a problémám.Biztos, hogy a barátnõdnek is ilyen gondja van.
Az elõzõ választ nem tartom humorosnak. Lehet, hogy fél, esetleg gátlásai vannak, de az is lehet, hogy csak korainak tartja még. Le kell ülni és beszélgetni róla. Õszintén.
Vagy csak egyszerûen még korainak tartja. De a legjobb az lenne ha megkérdeznéd tõle és megbeszélnétek a dolgokat hátha vmi másról van szó
hát probálj megértöbb lennni egy lánynak nagyobb veszitenivaloja van ebböl származolag mint egy fiunak beszéljetek többet erröl és probáld megnyugtatni h nem lec semi baja belöle és vgyázni fogsz rá probálj meg egy biztonság érzést adni neki sztem be fog jöni:)
adj neki idõt. ne erõltesd. ha nem akarja most, de egyszer úgyis fogja.
Mert bolond:)
elõzõ vok. sztem pár évet késtem a válasszal. XD
azóta már lehet, hogy is összejött. =D
Türelem , rózsát terem. 15/L
Ha folyamatosan próbálkozol, és minden csaj lekoptat, akkor mégiscsak csúnya vagy.
A kérdező hozzászólása: kössz
küldj képet és elhiszem
küldj ide is képet, dakelo és megmondom, mi a baj, vagy mi nem:)
Képet:)
Á, nekem is azt írták az itteni képkéregetõk többnyire, hogy helyes vagyok, mégsem volt még barátnõm.

A legelején leszögezném, hogy nem kamu.18 éves srác vagyok és a barátnőm anyja nagyon rám van állva és ha barátnőm nincs a közelben mindig utalásokat tesz rá, hogy feküdjek le vele. Jó nő és megfektetném de szeretem a barátnőmet. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Vigyázz mert lehet próbára akarnak tenni. Gondolok itt arra hogy anyja lánya összebeszéltek hogy akkor most milyen fából is faragtak...Haverom így járt, csak ott barátnõje, meg a barátnõjének a barátnõje beszéltek össze 18/F

Vigyázz mert lehet próbára akarnak tenni. Gondolok itt arra hogy anyja lánya összebeszéltek hogy akkor most milyen fából is faragtak...Haverom így járt, csak ott barátnõje, meg a barátnõjének a barátnõje beszéltek össze 18/F
D*gd meg az anyját, vedd el a lányát! XD Nõként meg ezt undorítónak, betegesnek látom. Én eleve nem tudnék a lányom barátjára pasiként nézni, legalábbis semmiképp se úgy, ahogyan õ. Meg ha belegondolok, hogy az anyám elcsábítaná a barátomat... Egy világ dõlne bennem össze. Vagyis kettõ :s Ne legyél vele kettesbe, vagy rázd le valahogy. Azt nem mondom, hogy mondd meg a barátnõdnek, mert nem biztos, hogy jót tenne neki, ha ezt megtudná az anyjáról...
döntsd meg az anyját, vedd el a lányát ;)
fektesd meg.
ez nem számít megcsalásnak mert egy vérbõl vannak.
Gratulálok. Az anyukával egymáshoz illetek. Dugás után ne felejtsétek el tarkón lõni magatokat.
Mondd neki, hogy te csak egy anya+lánya hármasban vagy benne.
Mit jelent az, hogy utalásokat tesz? Mit mond? Mit tesz? (egyébként pedig bárcsak velem történne meg ilyen)
Bejön az anyuka akkor tedd meg nem vesztesz vele semmit
Ha én szeretek egy lányt, nem feküdnék le senki mással. Se a barátnõjével, se az anyjával, se az ikertestvérével, stb. Nem álszenteskedem, én is csaltam már meg barátnõm, gyorsan ki is derült, mennyire szerettem... Amúgy a te dolgod, de szerintem ha tényleg szereted a barátnõd, ne fektesd le az anyját.
Ne hagyd ki! 18 vagy, ha ez tényleg próbatétel, úgy sem Õ az igazi ennyi évesen, tehát elõbb-utóbb vége, akkor pedig záruljon happy end-el!!! Hajrá! Tuti nem próbatétel egyébként, gondolj bele, egy apa mondaná a fiának, hogy megrántom a barátnõdet, megtudjuk mekkora k*rva?!? 37/L
Ember, ha ezt kihagyod örök életedre bánni fogod. Legközelebbi alkalomkor tedd meg!!!!
Egy ilyen lehetõséget nem hagynék ki.
ha kihagyod késõbb bánni fogod! csináld õket párhuzamosan :)
Tudod mit?! Én megdöntöm helyetted és elmondom milyen volt. Így mindenki jól jár. Én is, mert imádom a MILFeket. Te is mert megtudod milyen az anyós az ágyban és még csajod is megmarad.
A kérdező hozzászólása: Atom jó nõ, úgyhogy nem tudom mi a francot csináljak !
Húúú de cserélnék veled haver! Mázlista vagy. Legalább jó nõ a muter?
Hidd el szívesen megtenném, csak az a helyzet vannak emberek akiknek hiányoznék, így nem tehetem.
A kérdező hozzászólása: 9-es te meg inkább ásd el magad (:
A kérdező hozzászólása: 4-ik : például múltkor megkérte, hogy nézzem meg az új fehérnemûjét.Természetesen felvette és megmutatta.Olyan is volt, hogy köszöntem neki a szokásos puszival de részérõl "véletlen" félrecsúszott... 5-ik: erre nem gondoltam is eddig, ebben akár lehet is valami, köszi !
39 éves nõ vagyok, kamasz lányom van... és most belegondoltam... Az anyát egyenesen undorítónak tartom. Hogy a srác vacilál, az természetes ebben a korban. Ha tényleg szereted a barátnõdet, akkor gondolj át pár dolgot. - Ha belemész, és jól sül el, mi lesz utána? Összejössz anyucival, és te leszel a barátnõd mostohapapája? - Belemész, és tegyük fel csak egy alkalom. El tudsz hozzájuk menni legközelebb úgy, hogy ne érezd feszélyezve magad, és a barátnõdnek is a szemébe tudj nézni? - Ha kiderül... el fogsz tudni önmagaddal számolni, ha miattad nem fog a barátnõd az életben szóba állni az anyjával? Ha a fentiek nem okoznak problémát, akkor legyél gátlástalan, fektesd meg, lesz egy jó éjszakád, de a barátnõd utána elfelejtheted, mert ki fog derülni. Ha másból nem, a testbeszédetekbõl. Viszont ha fontos neked a lány, és a jövõje is, akkor inkább ne. Mert ha kiderül, ez olyan dolog, amit nagyon sokáig nem fog tudni megemészteni.

A barátnőm apja Jehova tanúja. Barátnőmet letiltotta a számítógépről, elvette a telefonját és azt mondta addig nem adja vissza még nem szakít velem. A barátnőmet nem nagyon érdekli ez a vallás, de mindig hurcolja magával a gyűlésekre. Mit kéne tenni?

A vallásban benne van ,hogy a gyerek azzal barátkozik akivel akar,ha jehova ,ha nem.Ha megpróbálok beszélni vele ,csak jön a hülyeségeivel,de értelmes választ nem tud adni a kérdésre miért? Egyetemista vagyok,nem dohányzok,nem bulizok folyton,minden munkát megcsinálok amit tudok,minden nyáron dolgozok saját pénzb?l vettem motort,saját pénzb?l csináltam meg a "B" és az "A" jogosítványt. De még csak esélyt sem ad arra ,hogy megismerjen.Úgy gondolja ,hogy ? jobban tudja mit akar a lánya. Jöv? hónapban lesz 1 éve hogy együtt vagyunk.Van valami ötlet mit lehetne tenni? Esetleg Más Jehova tanúja véleményét is ki szeretném kérni. Miért vannak ilyen durva ellentétek a vallások között. Én keresztény vagyok ,de nem gyakorolom a vallást. Talán pont ilyenek miatt. Próbáltam vele normálisan beszélni nem használt.

Legjobb válasz: Bocs, off. Nem õk azok akik nem kérnek semmilyen orvosi segítséget még akkor se, ha a gyerekükrõl van szó? On: Esetleg a lánya nem tud rá hatni valahogy? Vagy a felesége?

Bocs, off. Nem õk azok akik nem kérnek semmilyen orvosi segítséget még akkor se, ha a gyerekükrõl van szó? On: Esetleg a lánya nem tud rá hatni valahogy? Vagy a felesége?
Ez esetben nincsen hozza koze, hogy Jehova tanuja. Egy kislanytol tiltanak egy felnott ferfit, ez a szitu.
SZVSZ ha nem volna ez, találna más érvet... A vallas mas teszta. De azt is azert talaltak ki, hogy szitsa az ellenteteket. :)
Az apa tiltja a lanyat toled, lehet hogy mas fiuval is ezt csinalna. Semmi koze ahhoz hogy Jehova tanuja.
Kerdezo, Mar mindent ram fogtak itt ezen a forumon, de azt meg nem, hogy jehova tanuja lennek. Nem, nem vagyok az.
Menny el egy ilyen összejövetelre s meséld el. Hidd el erre mindenki kíváncsi lesz.
hallod, ezeknél vannak az ilyen tapogató estek? amikor mind meztelen a sötétben, aztán lehet gusztustalankodni? mert akkor belépek....
Sziasztok! Az egyik válaszoló vagyok még a tegnapi napról. Sajnos, most sem tudok mást mondani, hogy a kérdezõ srác addig nem nagyon tud mit tenni, amég a lány nem lesz 18 éves. Ha akkor is fennáll ez a probléma, akkor írja ki a Gyik-ra, vagy írjon nekem e-mailt az alábbi címre, és én segítek keresni emberjogi szervezeteket, ahova lehet fordulni. E-mailcím, ami valószínûleg másfél év múlva is létezni fog, ezért odaírj majd: [email protected] Ha most akarsz e-mailt írni, és nemmásfél év múlva, akkor ide írj: [email protected] Üdv: Anna-Napirai
A kérdező hozzászólása: Erõlködtem én már többször is :S
Az állatvilágból emelkedtünk ki, azóta csak az eszközök finomodtak.Papa nevezetû alfa hím körbe vizelte a territóriumát és Te beakarsz tolakodni.Mivel nyíltan nem haraphatja át a torkod ezért a másik felet akarja benntartani a kijelölt területen.Ráadásul a terület ura még agymosott is, ez igen csak nehezíti a békés zsákmányolás lehetõségét.Egyszer meg kell ütköznöd vele.(És kijelölnöd az új határt:) )
Tapogató esték??? Ó Istenem Jehova! nem tudják mit beszélnek! Figyeljetek! Menjetek el egy ilyen gyülekezetbe és nézzétek meg! Ott van pici csecsemõ meg minden. Még kivágott ruhában sem lehet lenni. Az apám sem láthatott engem mint lány (még otthon sem, amikor már nem voltam csecsemõ). Itt még ha valaki udvarol valakinek, akkor is komolyan be van határolva, hogy mikor lehet kézfogás, esetleg csók... ugyanis ennél tovább nem lehet menni. Udvarolni is csak és kizárólag akkor lehet elkezdeni, ha kész vagy a házasságra, mert ha pl. mondjuk csak 6-7 hónapig érzi úgy a pár, hogy kibírja, akkor hogy ne essenek bûnbe, vagy nem tartják tovább az udvarlást, vagy összeházasodnak. Mégcsak rá sem szabad tekinteni másra úgy, hogy megkívánd. Ne vicceljetek már! Nincs tapogatózás!
Nem is lehetnél tanú így!!! Sõt még az udvarlás is ajánlott úgy, hogy valaki menjen velük amikor étterembe mennek meg ilyenek. De ez már tényleg csak ajánlott nem elõírt. Paráznák nem lehetnek a szervezetbe. Évente ezreket közösítenek ki. Nem lehet házasság elõtt szex. Valamint kiközösítésre ad okot a megcsalás is.
Kedves kérdezõ! Itt talán találsz pár választ és ötletet: http://jehovatanui.blog.hu
Én JT-ként nõttem fel, annak neveltek. Az apám vén volt. Nekem sem tetszett soha, hogy rámerõltetik, de az verte ki a biztosítékot amikor nem lehetett barátnõm, ha csak el nem veszem feleségül. Ekkor költöztem külön albérletbe, 18 évesen. "Amíg az én kenyeremet eszed és én felelek rád addig azt csinálod amit én mondok!" Nem volt apelláta. Nem akarlak elszomorítani, de semmi esélyed a faterjával kibékülni. A lányt 18 évesen meg kell szöktetni, közös albérlet... Ez az egyetlen út.
Kedves egyetemista! Ha pl. orvos leszel, akkor annyi tudásra van szükséged, hogy teljesen meg tudd ítélni azt a betegséget/problémát, amit kezelni szeretnél. Nekem egyszer gyulladás miatt meg akarták mûteni a mellemet (már ki voltam írva sebészorvos által a mûtétre, idõpontot is kaptam a VII. kerületben egy kórházban), úgy hogy eléggé megijedtem. Srác létemre mellmûtét? Kérdeztem ott a kórházi folyosón egy másik orvost is hirtelen, aki azt mondta, ha a doktor úr kiírt mûtétre, akkor nyilván van neki oka. Otthon mondtam anyámnak, aki nõvér volt az Uzsoki kórházban, és õ elvitt oda, ahol kivizsgáltak. Vettek mintát a mellembõl, aminek a vizsgálati eredménye után kijelentették, hogy egyszerû gyulladás miatt van a duzzanat, aminek oka lehet megfázás vagy megerõltetés. Szedjem ezt és ezt a gyógyszert, és annyi. Simán elmúlt a bajom. Utólag visszagondolva a hideg is kiráz, hogy jól szétvagdalták volna a mellemet, azóta sincs vele semmi bajom. Ezt csak azért mondtam el, hogy jelezzem, ha te csak egyféle oldalról vagy képben, mondjuk sebészi oldalról közelíted meg, és pl. belgyógyászati oldalról nem, akkor akár végzetes eredményre is juthatsz. Mert az érzelmeid, vagy elõítéleteid, vagy hiányos ismereteid, vagy egyéni sikereid utáni belsõ késztetésed, vagy erõs testi ösztönzések, hiúság és ki tudja még mi jöhet elõ, egy erõltetett döntésre sarkallhatnak. Ki tudja mi lehet a háttér oka egy-egy orvosi mûhibának. Ami pedig a kapcsolatot illeti, képes vagy a másik oldalról is józanul látni a dolgokat, vagy csak a te szemszöged világos elõtted, de a másik oldal szempontjaival kevésbé vagy tisztában? Vajon miért mondja Isten Igéje a keresztény hívõknek, hogy hitetlenekkel ne legyenek felemás igában?! (2Korinthus 6:14) Miért tanácsolja ezt Isten, az univerzum Teremtõje? Biztosan van rá oka. Ha valaki Isten útján jár, akkor alkalmazza Isten tanácsait a Bibliából. Istenfélõ szülõk pedig nyilván nem fognak lelkesedni azért, ha a fiúk vagy lányuk egy világi fiúval jár, akármilyen „rendes” is. Mert ha Isten szempontjából is rendes volna, akkor fontos lenne neki Krisztust és a tanításait is megismerni, és a Krisztus-követésben azonosulni, egy gondolaton lenni, egymást a hitéletben is segítve lelkileg egybeforrni. Hiszen ilyen lelki egységbõl fejlõdhet ki aztán a házasságban is a testi eggyé-létel. Ez tehát a másik oldal, és úgy tûnik, hogy ezzel az oldallal kevésbé vagy tisztában. „Mûteni akarsz”, de azzal nem bajlódni, hogy belgyógyászatilag is alapos kivizsgálást végezz. Ha a valóságban világi vagy, akkor ezt meg is lehet érteni. Mert akkor talán fontosabb neked a motor, a jogosítvány, a diploma megszerzése, világi karrier, meg sok más egyéb, mint megismerni Krisztust és az általa felkínált életutat, a bibliai reménységet. Akkor nem csoda, hogy nem nagyon érted meg a barátnõd apjának álláspontját. Pedig az sem akar rosszat a lányának, és ráadásul tõle meg azt várja el Isten, (és nem a vallása és nem a gyülekezeti vezetõk), hogy nevelje bibliai alapelvek szerint a lányát. Neki ez felelõssége Isten elõtt, mert erre kapnak parancsot a szülõk, hogy istenfélelemre neveljék a gyermekeiket (Efézus levél 6:4). Ha ez neked nem tetszik, akkor teljesen egyoldalú a dolog, és nincs mit csodálkozni a konfliktuson. Nyilván tanácsokat kaphatsz innen-onnan, lám valaki azt ajánlja, szöktesd meg a lányt. Tanácsolja ezt az, akinek már fiatalkorúként nem tetszettek a bibliai alapelvek, nem tetszettek a gyülekezeti összejövetelek, nem tetszettek Jehova Isten szigorú törvényei. És amint lehetett, elment otthonról. Azután lett belõle egy ellenségeskedõ személy, aki teljes lelkülettel harcol Jehova és a tanai és tanúi ellen. És lett belõle egy jó nagy késsel hadonászó sebész, ugyanakkor meg egy pocsék belgyógyász. Hiszen képtelen felülrõl, Isten szempontjából nézni a dolgokat, hanem teljesen egyoldalúan nézi, mint világi ember, aki ráadásul a lelkében ki tudja hány éve erõs ellenszenvet hordoz mindennel szemben, ami Jehova tanúval kapcsolatos. Mert ha Isten szempontjából gondolkodna, akkor bibliai tanácsot adna, és olyan bibliai tanács hol van, hogy valaki szöktessen meg egy lányt otthonról? Miért nem azt ajánlja, hogy jól ismerd meg a Bibliát, hogy teljes képed legyen a konfliktus jó kezeléséhez? Miért nem azt ajánlja, hogy próbáld meg keresztényi szempontból is nézni a dolgokat? Hiszen õ tudja a legjobban, hogy mit tanít Isten a hívõ és világi közti kapcsolatról. Ha meg nem tudja, pedig ebben nõtt fel, akkor neki elsõsorban Istennel és a törvényeivel van baja, és csak emiatt a szüleivel. A Jehova tanúin csak azért veri el a port, mert szerinte õk túl szigorúak voltak vele gyerekként, azután szigorúak voltak vallási téren is, ebbõl kifolyólag az egy hamis vallás, hamis eszme, hiszen nem szabadságot ad, hanem megkötözöttséget. Egyetlen megoldás van - mondja-, szöktesd meg a lányt. Tanácsolja, mert õ is megszökött, õ is katapultált, és jól bevágta maga mögött az ajtót. Hogy csak úgy reccsent az ajtófélfa. Úgy teljes erõvel, úgy teljes szívbõl, úgy vaskos ellenszenvbõl. És ebbõl fakad a lejárató kampány is, amit az internetes lapján folytat, aminek a linkjét nem gyõzi szanaszét küldözgetni, hogy a lehetõ legtöbb embert Jehova tanúi ellen fordítson. De hogy mit gondol minderrõl maga Jehova Isten, az nem fordul meg a fejében. Egy szökésben lévõ ember nem gondol a Teremtõjére. Hanem csupán a maga szabadságára. Istentõl való futás ez, teljes erõbedobással és teljes vehemenciával. És hogy mi lesz ennek a vége, az a legkevésbé sem fontos. Csak az a fontos, hogy most „jó” legyen. Én a magam részérõl azt tanácsolom neked, hogy elsõsorban a célodtól függ, hogy milyen tetteket hajts érte végre. Ha nem akarsz Istennek tetszõen élni, vagy nem akarsz a Jehova tanúi által megélt istenhit és szolgálat szerint élni, akkor elkanyarodsz ettõl jó nagy ívben. És ha a barátnõd sem akar, akkor mindketten megteszitek, és Isten nélkül fogtok élni. Vagy egy másfajta keresztényi hit szerint, amely nektek kedvezõbb. Ahol lehet pl. cigarettázni (katolikusok). Vagy elmehettek pl. a nazarénusokhoz, ahol nincs TV nézés, minden nõ az istentiszteleteken fejkendõt visel, és ha egy nagy asztalnál ülnek, akkor egyik oldalon csak a nõk, és a másik oldalon csak a férfiak (személyes tapasztalatom). Van akinek ez a szigorúság tetszik. De talán mégis jobb, ha a bibliai alapelvek ésszerû betartásánál maradunk, és Jehova tanúi sem tesznek mást. Lehet TV-t nézni, mindazt ami építõ, és mindent lehet, ami hasznos és egészséges kikapcsolódást ad, de mondjuk a világiakkal való barátkozást, udvarlást azt nem ajánlják. Nem, mert Isten azt mondja a Bibliában, hogy a világgal való barátság, ellenségeskedés az Istennel. Aki azért a világ barátja akar lenni, az Isten ellenségévé lesz. (Jakab levele 4:4) Súlyos szavak ezek, és nagy horderejû mondanivalót hordoznak. Az van mögöttük, hogy az emberiség tudatában egy óriási hasadás történt még a kezdet kezdetén, és ezt kihasználják azok, akik láthatatlan vagy nagyon is látható szócsöveik által állandóan azt a propagandát súgják az emberek fülébe, hogy bizony szökni kell, de gyorsan, de jó messzire – Istentõl, az alapelveitõl, a törvényeitõl, a szigorúságától, amivel gúzsba köti az embereket. Egyetlen megoldás van tehát, hogy a szabadságot kell választani. Azt Istentõl független és teljes autonóm szabadságot. Éljen az ember szabadon, a saját tetszésére. Hogy millió problémát hoz ez magával, nem érdekes. Hogy sok az orvosi mûhiba az emberi kapcsolatokban, nem gond. Hogy 'senki' nem tudja a világban, hogy a másiknak mi a jó, csak azt, ami neki jó, az teljesen rendben van. Jó így élni, megosztottságban, politikai szinten, társadalmi szinten, családi szinten. És azt sem nézi senki (vagy igen kevesen látják meg), hogy csak a mi országunkban kb. három millió ember él a mély szegénység alatt. És hogy gyerekek éheznek. És üres hassal fekszenek le. Karácsonykor megvendégelik õket a parlamentben, de utána jönnek a kijózanító hétköznapok. A „sebészek által mellmûtött” emberekre nem figyel a világ. A hatalmi elit sebészei jól végzik a dolgukat. Hogy talán mégis gyenge belgyógyászok? Azt nem nézi senki. Nincs ugyanis konzultáció, és ha van is, az nagyon kevés. Mindenki a saját szemszögébõl oldja meg a dolgokat. És ennek eredménye sok-sok legördülõ könnycsepp, meleg otthonra, ételre és védelemre vágyó gyermek arcán. Vajon kinek a karjaiba futunk melegségért, védelemért, testünk és lelkünk simogatásáért. Az ördög karjaiba, aki elidegenítette a világot Istentõl? Vagy Jézus karjaiba, aki azt mondja, hogy: ” ...jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek magatokra az én igámat, és tanuljátok meg tõlem, hogy szelíd vagyok, és alázatos szívû, és megnyugvást találtok lelketeknek. Mert az én igám gyönyörûséges, és az én terhem könnyû. … És megismeritek az igazságot, és az igazság szabadokká tesz titeket” (Máté evangélium 11:28-30; János evangélium 8:32). A másik oldal viszont azt súgja: szökjél meg, és szöktesd meg a lányt is. Mindenki szökjön meg. Nem lehetséges, hogy ezáltal lesznek a szökésben lévõk igazán foglyokká?! A saját elhamarkodott döntésüknek foglyaivá?! Kérlek, ne hamarkodd el a döntésedet. (karel)
Nézd meg például milyen szép családi példák születnek Jehova Tanúi között: http://jehovatanui.blog.hu/2012/01/08/egy_no_aki_megszabadul.. Igen! Ezekrõl az igaz emberekrõl kell példát vennünk!
"Nagyon szép nyilvános elõadást hallhattunk... két gondolatot emelnék ki: Csak Jehova szervezetét kövessük, és a másik, hogy engedelmeskedjünk Jehova szervezetének! Köszönjük szépen Testvérünk! A forró testvéri üdvözletünket mi is elküldenénk!" - taps -. Ilyen érzelmekre ható válasszal... hejh, ha csak a saját történelmüket ismernék! Kedves kérdezõ! Szerinted?
Kedves kérdezõ, gondolom azt te is tudod, hogy egy kiskorú gyerekért a szülõk a felelõsek, és ez nemcsak Jehova Tanúi esetében van így. Míg otthon lakik köteles engedelmeskedni a szüleinek. Amugy senkit sem lehet kényszeriteni arra, hogy járjon az összejövetelekre. Az, hogy az apa elviszi magával a gyerekeit, az apai kötelessége, csak a jót akarja, hiszen a Biblia is erre szólitja fel a szülõket: 5 Mózes 6:6-9. Ha szélnek eresztené azzal azt mutatná, hogy nem érdekli a sorsa, nem szereti.
Játszd el, Kérdezõ, hogy te is Jehova Tanúja vagy/leszel. A lényeg, hogy altasd be a papát.
Sziasztok! Kérdezõ, itt több probléma is van. 1. Alány apja Jehova Tanújavallást követi. 2. A lány még nem nagykorú, ezért félti az apja valószínûleg. A vallás itt a dominánsabb, szerintem. Sajnos, nem nagyon tudsz semmit tenni, mert a lány még nem nagykorú. Ha a lány 18 éves lesz, akkor már több mindent lehet tenni az ügy érdekében, lehet emberjogi szervezetekhez fordulni (pl. http://www.humana.org) de mivel a lány még nem nagykorú, ezért valószínûleg nem tudnának még segíteni. Üdv: Napirai
Hány éves a lány?
A kérdező hozzászólása: Most lesz 17 februárban.És õk azok akik nem kérnek vérátömlesztést.
És mióta van a tiltás? A kapcsolat eleje óta?
A kérdező hozzászólása: Mióta bemutatott. Bár az apja folyamatosan azt mondogatta , hogy milyen ellentétek lehetnek (Ami nem teljesen igaz mivel ez a dolog a barátnõmet nem érdekli..) Én mondtam neki , hogy kompromisszumokat lehet és kell kötni. Erre õ erõsen helyeselt. Érdekes , hogy így helyeselt mert õ az aki aztán szerintem még a kompromisszum szót sem ismeri, nem hogy még képes legyen rá...
A kérdező hozzászólása: FromOz válasza: Az apa tiltja a lanyat toled, lehet hogy mas fiuval is ezt csinalna. Semmi koze ahhoz hogy Jehova tanuja. Volt olyan megjegyzése , hogy mások a nézeteink... De ha ezen változtatok beszélhetünk. Kicsit egyértelmû a dolog. Ez egy vallási ellentét... Erre jók a vallások? Hogy ellentéteket szítsanak?
"mások a nézeteink... De ha ezen változtatok beszélhetünk." Beszeljunk kicsit etológai nézetbõl. Hímek birkozása. Jelenleg övé a nõstény, és Te el akarod venni. Dominannciaharcot kezdeményez. Térdre akar kényszeríteni, hogy hódolj be neki (vedd át a nézeteit).
Jésus fakkom mennyi agymosott van itt.Persze, hogy jehova tanúja áll a háttérben, szerencsétlen lányt sajnálom, hogy ilyen gyõkér apja van. Ha tudnátok olvasni a kérdezõ teljesen normális fiú, sõt a mai világban példakép is lehetne:"Egyetemista vagyok, nem dohányzok, nem bulizok folyton, minden munkát megcsinálok amit tudok, minden nyáron dolgozok" Még ha nem lenne jehovai agymosott az apja, akkor is ostoba lenne, hogy ilyen normális gyerektõl akarja elszakítani a lányát.
Senki nem szolta meg a fiut. Csak az lett valaszolva, hogy apa lehet mas fiutol is tiltana, legyen normalis vagy sem, de nem biztos hogy azert mert Jehova tanuja. Talan csak azert mert tul fiatal lany. A jehovas lanyoknak nem lehet fiukkal baratkozni?
Biztos vagyok benne, hogy jehovás mániája miatt tiltja a lányát.Logikusabb jelen esetben.
Iskolazas vallasnal nem szamit. Nagyon sok Jehova tanuja van, akik orvosok, birok.
Sajna akkor még 15 hónapot várnod kell, addig az apja a gondviselõje. Utána hozzád költözhet. Ha igaz a szerelem köztetek, kibírod. Illetve a lány altassa be az apját, hogy szakítottatok, és folytassátok titokban.
A kérdező hozzászólása: Remélhetõleg 15 hónap múlva is egyetemre fogok járni és kollégiumban leszek. Nem tud hozzám költözni.
A kérdező hozzászólása: FromOz A válaszaidból azt veszem , ki Jehova tanúja vagy. Így van? Mert érdekelne ez a dolog. Miért van ilyen hatalmas mértékû elõítélet a Jehova tanúinál más vallások ellen?És a válaszban nem azt várom , hogy nincs , mert van.Saját bõrömön tapasztalom.Ugyanis esélyt nem kaptam a megismerésre. Mikor bemutatott barátnõm otthon az elsõ kérdések egyike az volt milyen a vallásod. Aztán egy jó fél órás kiselõadás a vallásról és az ellentétekrõl.
Barátom...! Nálam ugyanez volt 2 éve. Szerelmes voltam egy tanú lányba (illetve most is az vagyok...), fel évet voltunk együtt, de én még a szüleit se ismertem, mert nem mehettem el hozzájuk. Õ volt nálunk párszor, de arról se tudtak a szülõk. Az jó hogy te elmentél ilyen összejövetelre, legalább tudod mirõl van szó. Én nem voltam egyszer se, sajnos nem jutott el addig a kapcsolatunk, hogy elmenjek. Csak ott ismerhettem volna meg a családot. De akkor sajnos én csak egy nagy gyerek voltam, attól függetlenül hogy nagyon szerettem õt, sokmindent nem értettem meg, hogy miért úgy van. Amivel persze akaratomon kívül megbántottan õt. Az én barátnõm meg volt már akkor keresztelve, ami náluk egy fontos elkötelezõdést jelent. Mi hivatalosan nem is járhattunk, a gyülekezetben senki nem tudta, hogy udvarlója van. Persze ha én is tanú vagyok, akkor mindenki tudta volna. De amúgy náluk nincs járás, csaj ilyen udvarlás, ha meg vannak keresztelve. Na... remélem jobbra fordulnak majd a pápával a dolgok!
"Paráznák nem lehetnek a szervezetbe. Évente ezreket közösítenek ki. Nem lehet házasság elõtt szex. Valamint kiközösítésre ad okot a megcsalás is." Ezek szerint, ha kiírom a kapunkra, hogy nem vagyunk házasok, de van két gyerekünk, békén hagytok? Nem csengettek be hetente?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!