Találatok a következő kifejezésre: Barátnőm kisfia éves. Az (3 db)

Barátnőm másfél éves kisfia csak cumisüvegből hajlandó elfogadni az ebédet. Mivel lehetne rávenni, hogy kanállal egyen?

5 hónaposan kezdte a hozzátáplálást és mivel sajnos nem volt tejcsije, ezért cumisüvegből kapott tápszert az elejétől fogva. Valószínű ezért alakult ki nála ez a cumisüveg függőség. Kezdetben elfogadta a barátnőm, hogy csak cumisüvegből eszi a főzeléket, de mostmár elég nagy ahhoz, hogy még mindig csak abből legyen hajlandó enni. Már nagyon kétségbe van esve, uis a gyerek üvölt és nem hajlandó kanállal enni, csakis ciumisüvegből. Várjuk a megoldást, köszönöm.

Legjobb válasz: Másfél évesen már azt kellene ennie,amit a család. Természetesen darabosakat is. Ne adjon neki pépes ételt. Egyenek együtt az asztalnál. Legyen a kicsi kezében is kanál,az anyuka egy másikkal etesse. Az sem baj,ha a kisfiú kézzel szedi ki a tányérból az ételt. Ha semmiképpen nem eszik,akkor maradjon éhes. Ha éhes lesz,akkor fog darabosat is enni. Pár nap alatt megszokja,és megtanul kanállal enni.

Másfél évesen már azt kellene ennie, amit a család. Természetesen darabosakat is. Ne adjon neki pépes ételt. Egyenek együtt az asztalnál. Legyen a kicsi kezében is kanál, az anyuka egy másikkal etesse. Az sem baj, ha a kisfiú kézzel szedi ki a tányérból az ételt. Ha semmiképpen nem eszik, akkor maradjon éhes. Ha éhes lesz, akkor fog darabosat is enni. Pár nap alatt megszokja, és megtanul kanállal enni.
Erre csak szüleim és nagyszüleim régi bölcsességét tudom mondani: majd megeszi ha éhes lesz. Valószínû azért eszik cumisüvegbõl mert hagyjátok. Ha üvöltözéssel bármit el tud érni mégis minek változtasson? Ez egyébként nem csak az evésre igaz, egy felnõtt nem kéne hogy hagyja, hogy egy ekkora gyerek hisztivel zsarolja. Szóval én nem adnám be a derekam, akárhogy is üvölt a gyerek, ha nem ér el vele semmit fog enni rendesen is.
visszanyalt a fagyi??? azt se értem, hogy gondolkodó felnõtt embernek hogy jut eszébe cumisüvegbe tölteni a fõzeléket? és látod, azért mert anya lusta volt kanalazni, vagy kanállal próbálkozni, most a gyerek szenved! gondolom az az egyetlen megoldás, hogy kivágják az üveget aztán ha már nagyon éhes, lehet 2-3 nap múlva, majd eszik. szerencsétlen gyerek :(
Nálunk szerencsére nincs ilyen gond, de ki lehet próbálni, hogy mi tetszene neki. A lányomnak nagyon tetszett, hogy kézzel lehet csipegetni a tésztát, rizst, kukoricát, aztán pedig, hogy a kanálra ügyesgeti. Talán ezzel lehet érdemes próbálkozni, hogy csipegessen, megfoghassa, szétnyomhassa... :)
4. vagyok. Enyém és másfél éves, és imád a mi tányérunkból enni, az sokkal jobban ízlik neki, amit mi eszünk. Persze ugyanazt eszi õ is, csak a miénk az jobb valamiért. :) Barátnõd fiát nem is érdekli, hogy azt egye, amit az apja meg az anyja?
Hasonló tanácsot tudok én is adni. A cumisüveget el kell felejteni. Eszik kanállal, ha éhes lesz, és iszik pohárból, mert szomjas lesz. Ennyi, nincs ezen mit túlragozni.

Barátnőm kisfia fél éves. Az apa apasági vizsgálatot indít, ha kiderül hogy az ő fia, akkor megteheti hogy nem veszi a nevére?

Legjobb válasz: Senkit nem kötelezhetnek , hogy a nevére vegye a gyerekét . Ha házasok (a levedbõl ítélve nem )akkor automatikussan a férj (elvileg az apa)nevét kapja . Ha nem házasok , akkor nyilatkozatot kell vinni a korházba hogy az õ nevére anyakönyvezzék . Egy fél éves gyereknek gondolom már van neve , amit ha aszülõk akarnak meg lehet változtatni .

Senkit nem kötelezhetnek , hogy a nevére vegye a gyerekét . Ha házasok (a levedbõl ítélve nem )akkor automatikussan a férj (elvileg az apa)nevét kapja . Ha nem házasok , akkor nyilatkozatot kell vinni a korházba hogy az õ nevére anyakönyvezzék . Egy fél éves gyereknek gondolom már van neve , amit ha aszülõk akarnak meg lehet változtatni .
Szia!Bírósági úton kötelezhetik rá, lemondani csak az anya beleegyezésével tud én úgy tudom!
A kérdező hozzászólása: Õk nem idegenek egymásnak. Nagyon sûrûn látogatja a gyereket.
Én írtam, hogy a fiam se az apja nevét kapta. Szerintem nincs abban semmi gáz, ha egy gyerek az anyja nevét kapja. Ha egyszer a világon semmi köze az apának a gyerekhez, akkor semmi szükség arra, hogy egy számára idegen ember nevét viselje.
Szia, én pont iylen okokból az anyukám nevét kaptam. Minden csoda 3 napig tart, pedig mi kisvárosban laktunk. Tisztelem anyámat a lelki erejéért, hogy végig csinálta akkoriban (25 éve). Sokkal jobban kötõdtem így anyukámhoz. Amikor férjhez mentem, azt modogatták, vegyem fel a férjem nevét és akkor nem fogják tudni, hogy én anyukám nevét kaptam. de én soha nem szégyeltem a helyzetet, ilyenkor csak az apa szégyenkezhet. Mai napig édesanyám nevét viselem és büszke vagyok rá, mert végigcsinálta. Most, hogy nekem is van egy lányom (igaz, férjjel), fel tudom mérni milyen nehéz lehetett neki egyedül. Apám most kezd velünk (ikrek vagyunk) foglalkozni, sajnálja az elveszett éveket, de az õ szégyene, hogy mikor bemutat az ismerõseinek, nem az õ nevét viseljük és ilyenkor mindig magyarázkodnia kell, ilyen bunkó is volt régen.
A kérdező hozzászólása: Õ is csak a rosszindulatú emberek pletykája miatt szeretné ha az apa nevét viselné a gyermek.
Nevére vennie nem kötelezõ, viszont ha tényleg az õ fia, akkor az apasági nyilatkozatot meg kell tennie, tehát el kell ismernie fiaként. Amúgy én nem is akarnám, hogy egy ilyen szemét nevét viselje a gyerekem (mint ahogy nem is viseli a fiam az apja nevét).
megteheti.de attol még a gyerektartást fizetnie kell.
megteheti :-(
Megteheti, ha lemond a gyerekrõl, akkor simán.
Csináltassák meg az apasági viszgálatot és az apa kiléte egyértelmû lesz. Aztán a név választásánál lehet az apa vagy az anya vagy kötõjellel mindkettõjük vezetéknevét a gyereknek adni.

A barátnőmnek február 3-án született a kisfia idén lesz 3 éves. Megkapja még februárban a gyest? Az egész összeget vagy részarányosan?

Legjobb válasz: Épp ezt a kérdést tettem fel az önkormányzatnál anyukám egyik kolléganõjének, aki a pénzügyön dolgozik. Bár nálam a Gyed volt a kérdés lényege, de majdnem ugyanaz. Az én kislányom 4-én született, szintén hónap elején. Azt mondta, hogy egész hónapi összeget nem küldenek, arra a pár napra esõ részét kapjuk csak.

Épp ezt a kérdést tettem fel az önkormányzatnál anyukám egyik kolléganõjének, aki a pénzügyön dolgozik. Bár nálam a Gyed volt a kérdés lényege, de majdnem ugyanaz. Az én kislányom 4-én született, szintén hónap elején. Azt mondta, hogy egész hónapi összeget nem küldenek, arra a pár napra esõ részét kapjuk csak.
Csak a 3 napra kapja.
Február elején a januári gyest fizetik, tehát január 1-tõl 31.-ig. Ezt utalják 2.-án vagy 3.-án februárban. A maradék 3 napot utólag fizetik majd.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!