Találatok a következő kifejezésre: Balkezes gyereknek a jobb: (3 db)

Balkezes gyereknek mi a jobb: ha egyből balkezes ollóval tanul meg vágni, vagy ha előbb megtanulja jobb kezessel?

A második verziót tanálcsolták, mert így kés?bb, ha nem lesz kéznél balkezes olló, akkor sem fog kétségbe esni. Ez tényleg így van?

Legjobb válasz: Ha gondold, vegyél neki balkezes ollót, mert hát te is a jobbkezessel tudsz jól vágni, balkezessel nehezen boldogulnál. A balkezes gyerek a jobbkezes ollónnál a másik oldalról látja a vágni való dolgot, tehát az olló éle pont eltakarja. Próbáld csak ki, hogy a másik kezedbe fogod az ollót, és egy vonal mentén akarsz vágni. Nem fogod látni a vonalat, csak emlékezetbõl fogod tudni, hogy hol van. Ezért jó, ha van balkezes ollója. Késõbb ráér megtanulni a jobbkezes olló használatát, de amígy pici, hadd vágjon olyannal, ami neki kényelmes és amivel szépen tud vágni.

Ha gondold, vegyél neki balkezes ollót, mert hát te is a jobbkezessel tudsz jól vágni, balkezessel nehezen boldogulnál. A balkezes gyerek a jobbkezes ollónnál a másik oldalról látja a vágni való dolgot, tehát az olló éle pont eltakarja. Próbáld csak ki, hogy a másik kezedbe fogod az ollót, és egy vonal mentén akarsz vágni. Nem fogod látni a vonalat, csak emlékezetbõl fogod tudni, hogy hol van. Ezért jó, ha van balkezes ollója. Késõbb ráér megtanulni a jobbkezes olló használatát, de amígy pici, hadd vágjon olyannal, ami neki kényelmes és amivel szépen tud vágni.
Én balkezes vagyok és még nem is használtam balkezes ollót. Szerintem nem kell egybõl mindenbõl balkezes dolgokat venni, megoldjuk mi jobbkezessel is... azt vesszük természetesnek :) Nem baj, ha egyáltalán nem használunk balkezes dolgokat, lehet hogy egy kicsivel másabb, de ha egész életében jobbkezes dolgokat fog használni, akkor az lesz neki a természetes és nem lesz belõle problémája.
Szerintem is megtaníthatod egy jobb kezes ollóval is bal kézzel vágni. Legalább hozzá lesz szokva. De elmondok egy példát. Egyik osztálytársam pici korában bal kezes lett volna, de átszoktatták a jobb kezére, így most mindent jobb kézzel csinál már, pl. jobb kézzel ír, de sajnos RETTENTÕ csúnyán. Úgyhogy... be lehet zavarni ezzel a két agyféltekét.
Szia. Én is bal kezes vagyok.Akartak kiskoromban jobb ke´zre szoktatni írni, de nem sikerült, e´s rettentö csúnyán is írtam.Végül is írok mindke´t kezemmel, de a balt használom.Amúgy mindent a jobb kezemmel csinálok, kivéve a kenyér szeletele´st. nyugodtam adj a gyereked kezébe job kezes ollot, ugyan úgy fogja használni mint a jobb kezesek.
Szerintem tökéletes lesz neki a jobb kezes olló. Én balkezes vagyok, 17éves lány és sosem volt gondom a jobbkezes dolgokkal, már az lenne furcsa ha balkezes dolgaim lennének :) Ugyanúgy lehet vágni szerintem a jobb kezessel mint a balkezessel, mondjuk picit kényelmetlen nekem a jobb, de akkoriscélnak megfelel :)

Mikor dől el hogy jobb- vagy balkezes lesz a gyerek?

ha pl a bal kezénél fogva próbálom sétáltatni, átteszi a kezemet a jobb kezébe és úgy megyünk tovább akkor ez jelent vmit? :)

Legjobb válasz: Véglegesen 5 éves korra dõl el. de szerintem egy 1,5 évesnél már egyértelmû melyik kezét használja ügyesebben.

Véglegesen 5 éves korra dõl el. de szerintem egy 1, 5 évesnél már egyértelmû melyik kezét használja ügyesebben.
Kanál, és egyéb eszközhasználatnál nem látszik, hogy melyik kezével nyúl a tárgyakért? 1 éves a kisfiam, és már látszik, hogy jobb kezes lesz (az apja balkezes, így már elõre örültem, hogy ha õ is balkezes lenne, akkor nem kell azon agyalnom, hogy tanítsam meg erre-arra). Jobb kézzel nyúl a tárgyakért, ha nyújtok felé valamit.
Én úgy hallottam, hogy biztosan csak ovis kor környékén. De az én nagyobbik fiamnál már két hónaposan látszott, hogy balos lesz. Csak a bal keze ujját szopta, késõbb mindenért ballal nyúlt és mindent ballal csinált. Most 2, 5 éves és meg vagyok róla gyõzõdve, hogy bal kezes.
1, 5 éves a lányom, balkezes! Hiába adom a jobb kezébe a kanalat, csak a ballal eszi! Mindenért bal kézzel nyúl, bármit a jobba adok átteszi a bal kezébe!

Mikor derül ki, hogy jobb vagy balkezes lesz-e a gyerekünk?

Az én kisfiam 1,5 éves, enni hol a jobb, hol a bal kezével eszik, de pl. a bonyolultabb játékokkal, mint a formabedobó v. fapuzzle kizárólag bal kézzel játszik. Tegnap megpróbáltam, hogy a jobb kezébe adom a beillesztend? darabot, de nem ment neki, átvette a balba, és úgy tette be. Sógorn?m szerint ilyenkor még mindkét kezüket használják, de én szerintem ez már egyértelm? jele, hogy balos lesz.

Legjobb válasz: Úgy néz ki, hogy nála a bal keze a dominánsabb, ügyesebb, de ez akár még változhat is. Óvodáskor végére kell eldõlni a kezesség, lábasság és szemesség kérdése.

Úgy néz ki, hogy nála a bal keze a dominánsabb, ügyesebb, de ez akár még változhat is. Óvodáskor végére kell eldõlni a kezesség, lábasság és szemesség kérdése.
Legkésõbb óvodáskor végére kell, hogy kiderüljön melyik kéz a domináns. A pedagógia mai álláspontja szerint balkezes gyereket „átszoktatni” szigorúan tilos. Már a magzati korban eldõl, hogy melyik agyfélteke lesz a domináns és ennek a megváltoztatására tett kísérlet súlyos zavarokhoz vezethet. Ilyen például a dadogás, olvasási- (diszlexia), írási- (diszgráfia), számolási (diszkalkulia) nehézségek, magatartásbeli problémák, egyensúlyzavar, könnyen veszíthet magabiztosságából és egyéb lelki problémák alakulhatnak ki. Átszoktatni szigorúan tilos, helyette inkább segíteni kell a gyermeket, például az írástanulásnál meg kell mutatni neki a megfelelõ technikákat (hogyan formálja a betûket, számokat stb).
Én is balos vagyok:) Nincs ezzel semmi:) Mûvészcsemete lesz, örülj neki ^^ Oh, igen ovi végére kiderül, de ha átveszi a bal kezébe már tényleg jel:) Szerintem hülyeség, hogy ilyenkor mindkét kezüket haszálják, mert a gyerek is rzi melyik a bizotsabb, jobb ^^ Amúgy átszoktatni igenis szokták még sajnos, ázsiában, de ott muszáj sajnos mert írni a jeleket nem nagyon lehet bal kézzel :(
Nálunk már pár hónaposan látszott hogy jobban szeret a bal kezével játszani, ballal nyúlt a tárgyak után. Most 2 éves szépen fogja a ceruzát, szépen eszik bal kézzel.
A kérdező hozzászólása: Én örülnék neki, ha balos lenne, apa is az. Csak tesztelés céljából adtam a jobb kezébe a formát. Köszi mindenkinek a választ.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!