Találatok a következő kifejezésre: Baleset okozása lekerülök M2-be. Év (1 db)

Baleset okozása miatt lekerülök M2-be. Év végén megszüntetem a biztosításomat, és az újat párom nevére mint üzembentartó akarom megkötni. Ez megoldható-e, és a felmondás után a biztosító követelheti-e rajtam a kártérítés összegét?

Legjobb válasz: A biztosítást átirathatod az üzembentartóra. A felmondás után a biztosító nem követelheti a kártérítés összegét, ezért sorolt be Malus2-be. Ha megfizetted volna az okozott kárt, akkor megmaradt volna a bónuszfokozatod.

A biztosítást átirathatod az üzembentartóra. A felmondás után a biztosító nem követelheti a kártérítés összegét, ezért sorolt be Malus2-be. Ha megfizetted volna az okozott kárt, akkor megmaradt volna a bónuszfokozatod.
Minek átiratni? Vannak ügyes biztosítási ügynökök, akik 20-30 ezerért megkötik az új biztosítónál bónusz10 -re. Nekem is így volt és friss jogsival 7000 körül volt a negyedévesem nagy terepjáróra, még flottakedvezményt is kaptam az egy szem kocsira. :-D Igaz aztán ez megszûnt, felemelték és át kellett mennem a MÁV- hoz, de a B10 maradt :-)))


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Az lenne a kérdés, hogy valaki használ-e 125ccm-es pitbike-ot közúton. És ha igen akkor milyen papírmunka kellett hozzá?

Nekem van egy 125-ös pitem a gyári típus táblákat leszedtem róla kell e csinálni másikat vagy nem kell semmi?

4

Megújítható-e a jogosítvány általános iskolai végzettség nélkül?

Villamost vezetek a bkv-nál. A problémám az lenne, hogy lejárt a jogosítványom, de nem tudom megújítani, mivel elvileg 8 általános kell hozzá. Rendelkezem a végzettséggel magával(anélkül fel sem vettek volna dolgozni) viszont elhagytam a bizonyítványom, az iskola pedig megszünt időközben és nem találom az intézmény jogutódját. A kérdésem az lenne, hogy magához a megújításhoz is szükséges az iskolai végzettség? Sehol sem találom a jogszabályban, csak magához a megszerzéshez. Esetleg a közlekedési főfelügyeletnél valamilyen "enyhe" elbírálást lehetne kérni? 25 éve dolgozom a bkv-nál, emiatt elveszíthetem az állásom... Megköszönnék bármiféle segítséget!

8

Az igaz hogy kishaszongépjárműre nem kell regadót fizetni?

Úgy hallottam hogy haszongépjárműre és kishaszongépjárműre nem kell regadót fizetni ha külföldről vásárolom meg. ez igaz??

1

Furgonnal való áruszállítás lehetséges csak B-s jogosítvánnyal?

3 éve van jogosítványom, viszont a szakmában nem dolgoztam még. Esetleg ha elmennék először pizzafutárnak, az beleszámíthat gyakorlatba, esetleg próbálkozzak minél kisebb cégeknél? Illetve lehet-e a gyakorlaton kívül előny, ha valamilyen logisztikával kapcsolatos képzésen részt vettem?

8

Ha egy forgalmiba nincs beírva a kW, akkor mi alapján határozzák meg átírásnál?

Pontosabban az lenne a kérdésem, hogy most szeretnék venni egy 125ös motort és csak A1es jogosítványom van, amivel csak 125 ccm és 11kW korlátos motort vezethetek. Érdekelne, hogy ha nincs benne a forgalmiba a teljesítménye(pontosabban benne vagy, csak nincs beleírva semmi), akkor adásvételi alapján határozzák ezt meg? Válaszokat előre is köszönöm.

4

Hol kell Hosszabbítani a műszaki érvényességet 1 hónapra?

Műszakit szeretnék hosszabbít 1 hónapra. Mennyibe kerül és olyankor beírják a forgalmiba vagy papírt adnak? Mennyibe kerül?

4

Január 31. -én bementem a 4. kerületi okmányirodába megcsináltatni a jogsimat, 26. án küldtek egy levelet emailbe hogy elküldték postán a jogsit, hány nap lehet még ideér? Már eltelt azóta 3 nap szerintem már rég meg kellet volna érkezni, hol késik?

2

Kölcsönkapott autó, apám nevén van, Németországban kissebb koccanást okoztam, fizet a biztosító a vétlennek?

nem vagyok üzembenntartó, a tulajdonos apám.

1

Olyan gépjármű adás-vételi szerződés, amiben egyben benne van egy 3. fél, mint üzembentartó?

Van ilyen előre megcsinálva?
Nem tudom, hogy mennyire lenne jó, ha kettőt összeírnék itt wordben, lehet, hogy nem felelne meg.

Tudtok ilyenről?

1

Kinek volt olyan közlekedési balesete ahol gyalogost ütött el?

ilyenkor mit fizet a kötelező felelősség biztositás?
milyen károkat fedez, mire terjed ki? volt-e valakinek hasonló ügye
a biróság által kiszabott pénzbüntetést is kifizeti-e a kötlező, kiterjed-e erre?

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!