Találatok a következő kifejezésre: Bal mellemben a tej, (21 db)

Normálisnak tekinthető ha az egyik mellemben mindig több a tej mint a másikban? Illetve az egyik fejés során a bal mellemből a tej olyan halvány rózsaszínes árnyalatú volt. Ez mitől lehet?

A jobb mellemb?l fehér jött. Lehet valami probléma, betegség jele is? Tegnap vérzett a seb, de ma nem láttam hogy vérezne. (még nem tudunk tökéletesen szopizni és ráharap a bimbóra, ezért a seb)

Legjobb válasz: Nekem is és még számos barátnõmnek is a bal mellünkbõl jobban jön a tej. Nekem a fiam (elsõ baba) köszönte, le is szokott a jobb cicirõl 2 hósan. Most a lányomat szoptatom, õ kicsit nyugisabb is meg nem is hagyom rá hogy mindig a balból egyen, így õ a jobbat is "használja" 3 és fél hós. Ez teljesen normális, az ember két oldala semmilyen értelemben nem egyforma:) Max.nem vesszük észre:)

Nekem is és még számos barátnõmnek is a bal mellünkbõl jobban jön a tej. Nekem a fiam (elsõ baba) köszönte, le is szokott a jobb cicirõl 2 hósan. Most a lányomat szoptatom, õ kicsit nyugisabb is meg nem is hagyom rá hogy mindig a balból egyen, így õ a jobbat is "használja" 3 és fél hós. Ez teljesen normális, az ember két oldala semmilyen értelemben nem egyforma:) Max.nem vesszük észre:)
Szia! Nálunk is a bal a favorit, abból percek alatt jól lakik a kis 1hós, a másikkal pedig észrevehõen keményen kell dolgoznia, szerintem sokszor nem is lakik jól vele, mert feladja (fejni mindig tudok belõle szopi után). Sõt azt mintha nem is tudná olyan jól bekapni, még mindig sebes 1 picit.
Fejd ki azt a kicsit és pont.Nekem még annyi sincs, és 3 hónapja szoptatok így. :)
Szia! Az én kislányomnak is volt ilyen idõszaka, két hónapig tartott. Én azt csináltam, hogy fordítva tettem mellre. Tedd úgy a jobb cicire, mintha a bal oldalon lenne. Kicsit kényelmetlen, de ha hagyja magát "átverni", neked egyszerûbb lesz, nem kell fejni.
Öt hónapig egy mellbõl szoptattam. Nem tudta a másik mellbimbót kiszippantani szegénykém. Fejtem belõle minden nap 2-3x és tejtesó kapta meg. Mostmár nagy, és ügyes mindkét mellembõl eszik. Szerintem idõnként próbáld meg hónaljtartásban rátenni a jobbra, akkor az olyan, mintha a bal melled kapná. Ha nem megy ne eröltesd.Szoptass egy mellbõl és fejd a másikat. Egy a hátrány:a bal mellem sajnos sokkal nagyobb, mint a jobb. Nem szép. :(

Tegnap óta a bal mellem a bimbónál nagyon fáj. Nincs kisebesedve, nincs benne csomó sem, csak fáj. Szerencsére tej van bőven, csak igy elég rossz szoptatni. Mitől lehet ez?

Legjobb válasz: Szia!Én is hasonló problémával küzdök próbáld ki a Garmastan kenõcsöt vagy kend be minden szopi után anyatejjel és hagyd megszáradni.Valószínû a pici nyelve kidörzsölte a bimbót.

Szia!Én is hasonló problémával küzdök próbáld ki a Garmastan kenõcsöt vagy kend be minden szopi után anyatejjel és hagyd megszáradni.Valószínû a pici nyelve kidörzsölte a bimbót.


Van még remény, hogy újra legyen tej a bal mellemben is?

Lányom két hónapos, csak anyatejes. Szépen fejl?dik egyenl?re, nincs semmi gond a szopizással. Viszont elkövettem egy hibát amit nem tudom, hogy helyrehozhatok e még. Mindig is sokkal több tejem volt a jobb mellemben, ezért pár hetes kora óta amióta több tejet igényel, csak a jobb cicimre rakom. Ez eddig elég is volt neki, bár néha úgy érzem, hogy tudna többet is enni, de már nem jön. Ilyenkor áttenném a balra, hogy teljesen jól lakjon.Sajnos közben a bal mellemben teljesen elapadt a tej, amikor a szopi közeledtével a jobb cicim már duzzadt, a bal akkor is lötyi. Félek, hogy id?vel nem lesz elég neki az egy cici. Próbáltam mellszívóval néha-néha rásegíteni ( nem rendszeresen), akkor is alig jött 5-10 ml. Próbáltam, hogy a szopit a bal cicivel kezdem, de látom, hogy csak kínlódik szegényke mert gondolom csak cseppek jönnek. Jól el is fárad bele és gyakran be is dühödik. Vissza tudom még hozni a tejtermelést a bal mellemben is, vagy már kés?? Mit csináljak? Járt már így valaki más is?

Legjobb válasz: Elõzõ nagyon jól leírta! :-) Én úgy csinálnám, mintha most szültem volna: a bal mellemet minél több és rendszeres inger érje. Pl minden szopi után fejem vagy 10 percig, amíg pár nap alatt fel nem szaporodik benne a tej. Prolaktin hormonod bõségesen termelõdik az agyalapi mirigyedben, ez váltja ki mind a két melledben a tejtermelést, úgyhogy a bal számára is van még remény. :-) Ne add fel!

Elõzõ nagyon jól leírta! :-) Én úgy csinálnám, mintha most szültem volna: a bal mellemet minél több és rendszeres inger érje. Pl minden szopi után fejem vagy 10 percig, amíg pár nap alatt fel nem szaporodik benne a tej. Prolaktin hormonod bõségesen termelõdik az agyalapi mirigyedben, ez váltja ki mind a két melledben a tejtermelést, úgyhogy a bal számára is van még remény. :-) Ne add fel!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindkettõtöknek a tanácsot, már el is kezdtem a fejést. Egyenlõre csak pár csepp jön, de megpróbálom rendszeresen csinálni, hátha lesz eredménye. Ha növekedik a mennyiség, feltétlenül megírom.
Hajrá, drukkolunk! :)
Hali!Én ugyan úgy jártam mint te.Én vissza tudtam "hozni" a bal mellembe a tejet, állandó fejjéssel, és hogy elõször a bal mellembõl szopizott, utána raktam a másik mellre.

4hónapja szoptatok, ma vettem észre, hogy a bal mellemben, illetve a mellbimbómba van egy pici csomó! Anyum szerint ez a tej, és masszírozzam. Mi a véleményetek?

Legjobb válasz: igen anyudnak igaza van, a tej de csak finoman szabad masszírozni, ha meg kimondottan a mellbimbóban érzed, az azért más lehet, nem harapott rá nagyon a pici? nekem két gyerek után a bal mellem bimbója teljesen el is változott mert mindig arra harapott rá, de bajom nem lett( rákosodás, gyulladás). nem kell megijedni.

igen anyudnak igaza van, a tej de csak finoman szabad masszírozni, ha meg kimondottan a mellbimbóban érzed, az azért más lehet, nem harapott rá nagyon a pici? nekem két gyerek után a bal mellem bimbója teljesen el is változott mert mindig arra harapott rá, de bajom nem lett( rákosodás, gyulladás). nem kell megijedni.
Szia!Én 3 hónapja szoptatok, és egy hónapja észre vettem, hogy csomós a mellbimbóm, napokig maszíroztam, de semmi, csak ott volt az a nagy csomó, mellette meg kicsik is!Megmutattam az orvosunknak, és mondta, hogy ez vissza maradt a gyulladásból, ugyanis tejlázam volt, be volt gyulladva a jobb mellem!Szóval az olyan mint egy kis nyirokcsomó, és az már mindig is ott fog maradni!Na, és pár hete észre vettem egy csomót a másik mellbimbómba, kihívtam az orvosunkat, és megállapította, hogy rosszul harapott rá a pici, kaptam rá homeopátiás bogyókat, és két nap múlva már nem is fájt, és nem is éreztem, ja és fordítva kellett szoptatnom, úgy hogy ráhajoltam a picire!Szóval ez a két megoldás van!Próbáld meg maszírozni, hátha elmúlik, ha nem szólj az orvosnak, nehogy belázasodjál, nekem is az volt a szerencsém, hogy idõbe szóltam!Remélem sikerrel jársz!!!

A bal mellemben sokkal több a tej, mint a jobban, és látványosan nagyobb is. Ez baj lehet?

Legjobb válasz: Teljesen természetes, sõt, úgy tudom, hogy általában a bal mell termel több tejet. Nekem is így volt.( Nálunk a szoptatási tanácsadó azt mondta - nem tudom, igaz-e - hogy ez azért van, mert közelebb van a szívhez, jobb a vérellátása )

Teljesen természetes, sõt, úgy tudom, hogy általában a bal mell termel több tejet. Nekem is így volt.( Nálunk a szoptatási tanácsadó azt mondta - nem tudom, igaz-e - hogy ez azért van, mert közelebb van a szívhez, jobb a vérellátása )
Nekem a jobb mellem dupla akkora, mint a bal.-) Miért lenne baj:-) Örülj, hogy van tejed, csak vigyázz, nehogy mindig abból szoptass, mert hogy abban több van. Figyelj a felváltott szoptatásra.
Nekem terhesség elõtt a jobb cicim volt kicsit nagyobb, szoptatás alatt meg feleannyi tejet termelt, mint a bal. :) Hiába fejtem gyakrabban, az lett a "rosszabb". De nem volt ebbõl gondom.
Nkem is a jobb mellemben van több. Biztos, hogy nem egyforma a két oldal, kinek ebben, kinek abban van több.

Mit csináljak, ha a bal mellemben kevesebb a tej mint a jobb mellemben?

A jobb mellemben van kb 100-120 ml a balban viszont csk 70-80. Volt valakinek ilyen? )8 hetes a kislányom )

Legjobb válasz: Nekem is így volt, a jobb mellemben mindig sokkal több tej volt. De így is elegendõ, ha egy mellbõl nem lakik jól a babád, akkor szoptass két mellbõl. Nem tudsz vele mit csinálni.

Nekem is így volt, a jobb mellemben mindig sokkal több tej volt. De így is elegendõ, ha egy mellbõl nem lakik jól a babád, akkor szoptass két mellbõl. Nem tudsz vele mit csinálni.
Szia! Én ugyan nem mértem, de érezhetõen egyikben mindig kevesebb volt mint a másikban.Szoptass mindkettõbõl minden evésnél, nekem ez bevált, 15 hónaposan választotta le magát a kislányom.
ugyan így jártam én is, semmit nem tudsz tenni. 10 hónapos a kisfiam, sajnos 7 hónapos kora óta csak a jobb mellem üzemel....

Egyik mellemben sokkal kevesebb a tej. Ha rámérek a babára pl. :bal mellemből kb 70-80-at tud szopizni, a jobból meg 110-130-at is. Van még valaki így? Valami jó praktika, hogy a másikban is megnövekedjen a tej mennyisége? Most 2 hetes a kisfiam.

Legjobb válasz: Szia! Azzal a mellel kezd a szopiztatást, amelyikben úgy érzed, hogy kevesebb van! Egyébként, pedig minden szopit felváltott cicivel kell kezdeni, ha pl. jobb cicibõl evett a baba utoljára, akkor a ballal kezd a következõ etetést, és ürítse ki rendesen a tejcsit a babád!

Szia! Azzal a mellel kezd a szopiztatást, amelyikben úgy érzed, hogy kevesebb van! Egyébként, pedig minden szopit felváltott cicivel kell kezdeni, ha pl. jobb cicibõl evett a baba utoljára, akkor a ballal kezd a következõ etetést, és ürítse ki rendesen a tejcsit a babád!
Ez szinte mindenkinél így van. Én is két mellbõl etetek, egyel nem lakik jól. Ja, és mellé még kap 5-bõl 2x tápot is. Kipróbáltam mindent. Ittam teát, sört, szedtem tejserkentõ kapszulát (ez egy darabig hatott is, de csak egy darabig), megittam napi 4-5 liter folyadékot, fejtem minden evést követõ 1, 5-2 órában, de annyira nagyon nem segítettek. Ne idegeskedj rajta, mert az is ronthat a helyzeten. Mi annyit költöttünk a különbözõ tejserkentõ módszerekre, h most már azt mondom jobb lett volna hamarabb nyúlni a táphoz. Semmi baja sincs tõle, és így meg nem is ordít. Persze amíg tudom, addig az anyatejet sem hagyom el!
Szia, Nálam is ugyanez a helyzet, abal mellembõl 50 et, mig a jobból 110-120-at szopik ki. 4 és fél hónapos koráig egy etetésnél csak az egyikbõl szoptattam, viszont mikor a gyengébbik került sorra, akkor hamarabb megéhezett és ujra a gyengébb mellemet kináltam, de 4 hónapos kora után mar túl hamar éhezett meg újra, ezért akkortól már 2 mellbõl szoptatok. Nekem a balban van kevesebb.
Szia! nekem sem egyforma a két mellemben a tejtermelés, sõt látványra is nagyobb lett az egyik. 2 mellgyulladásom volt azzal amellemmel, így azt mindig jobban fejtem és mindig azt adtam elöször a kislányomnak, így most ott tartunk, hogy abban sokkal több a tej. Én is azt mondom a másikkal kezd a szoptatást mindig, ill. fejj is belõle és akkor többet fog termelni.
Nálam is ez van. Nekem a jobb a gyengébb mell, azzal kezdem mindig a szopit. Abból megeszik 50-et, míg a bal cicibõl 110-eket. Ha a ballal kezdeném, sokszor nem kéne neki a jobb... 3 hetes a fiam.
szia, az elején a balból alig tudtam szopttani, mertt iszonyú sebes lett...emiatt abban sosem volt sok, sõt kifejezetten kevés. ennek ellenére 6 hsó koráig csak anyatejet kapott, és 12 hós koráig az volt a fõ kajája, és még most is szopik (bár már alig van mit :) ), 18 hós. én mindig a rossz mellemmel kezdtem, utána adtam a jót. ez valamenynit segített, de nem sokat.
Nekem 30-100 az arány.(11hetes a kisfiam, és elejétõl van különbség)Remélem megnyugodtál! :) )))
Teljesen egyforma szinte sosem lesz. Nekem a balban volt jóval több. A gyengébb cicimmel szoptattam más pozícióban is (hónaljtartás, fekvés) és az megnyitott plusz csatornákat, így több lett benne a tej. Próbáld ki!
Csak a szokásos tejn9elõ praktikák. De ne várd el, hogy ugyanannyi legyen mindkét melledben. Egyik páros szervünk sem szimmetrikus. Nekem is több van a jobb cicimben, mint a balban.
A lányom a jobb mellemet szerette, így abból jött több tej, a fiam a balt, és így a jobban szépen csökkent a mennyiség. Lehet, hogy egyikbõl jobban jön és könnyebb belõle enni, vagy lehet, hogy e tejleadó reflex az egyiknél jóval bõségesebb tejcsit termel és azt nem kedveli. Az biztos, hogy mindig váltott cicivel szoptass, amúgy meg felesleges rajta parázni, és percenként méregetni. Ha éhes úgyis eszik, annyit ami jól esik, az a lényeg.

A bal mellem felső és hónalj felőli tejmirigyeiből nem akar jönni a tej, hiába masszírozom, mit tegyek?

A kicsit is rátettem, próbálom fejni kézzel, géppel, de semmi. A fél mellem iszonyatosan bekeményedett és fáj :"(

Legjobb válasz: Meleg zuhany, ülõfürdõ, vagy meleg-vizes tömlõ, törölközõ, akármi, masszírozd, majd tedd rá az éhes picidet vagy a mellszívót. A felesleget MINDIG szívd le mellszívóval, vagy fejd le kézzel. Ne hagy egyszer sem pangó tejet a mellben, mert nagy galibát okozhat! Ha kezdene felmenni a lázad, akkor hívj védõnõt és/vagy dokit. Remélem megoldódik. Majd írj, hogy mi lett! Sok sikert!

Meleg zuhany, ülõfürdõ, vagy meleg-vizes tömlõ, törölközõ, akármi, masszírozd, majd tedd rá az éhes picidet vagy a mellszívót. A felesleget MINDIG szívd le mellszívóval, vagy fejd le kézzel. Ne hagy egyszer sem pangó tejet a mellben, mert nagy galibát okozhat! Ha kezdene felmenni a lázad, akkor hívj védõnõt és/vagy dokit. Remélem megoldódik. Majd írj, hogy mi lett! Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Mindig le szoktam fejni, mert ráadásul tejadó anyuka vagyok

Nyolc hónapos kislányomat a kezdetek óta szoptatom, a bal mellemben 3-szor annyi tej van és már majd' 2-szer akkora, mint a jobb. Így marad?

Szülés el?tt egyformák voltak.. legalábbis látszatra annak t?ntek. Sokáig a bal cici volt a kedvence, ha nem volt kedve, nem is evett a jobb-ból, így a balban több tej termel?dött és méretre is egyre nagyobb lett.. most nem zavar, de, ha abbahagyom a szoptatást és így marad.. hát, nem lesz ?szinte a mosolyom.

Legjobb válasz: Én is hasonló cipõben járok... :( Már több mint másfél éve szoptatok. Az elsõ hónapokban ugye bedagadtak a cicijeim rendesen, nem is zavart, hogy egyik nagyobb mint a másik. Úgy voltam vele, hogy majd kiegyenlítõdik. De szerintem már visszaálltak (volna) a melleim a normál állapotba. Igaz, még van tejem, de már nem szokott bedagadni és sajna szemmel láthatóan különbözõek maradtak. Én is reménykedek még, hogyha végleg abbahagyom a szoptatást "utolérik" egymást, de igazán nem hiszem. :( Jövõre másik babát szeretnék, majd legfeljebb megpróbálom vele kiegyenlíteni... :)

Én is hasonló cipõben járok... :( Már több mint másfél éve szoptatok. Az elsõ hónapokban ugye bedagadtak a cicijeim rendesen, nem is zavart, hogy egyik nagyobb mint a másik. Úgy voltam vele, hogy majd kiegyenlítõdik. De szerintem már visszaálltak (volna) a melleim a normál állapotba. Igaz, még van tejem, de már nem szokott bedagadni és sajna szemmel láthatóan különbözõek maradtak. Én is reménykedek még, hogyha végleg abbahagyom a szoptatást "utolérik" egymást, de igazán nem hiszem. :( Jövõre másik babát szeretnék, majd legfeljebb megpróbálom vele kiegyenlíteni... :)
Szia! Én 2 évig szoptattam 1 mellbõl, abbahagytuk a szopit, visszaállt minden az eredeti méretre, csak a régen nagyobb mellem kicsit jobban megnyúlt. Aztán 4 hónapra rá terhes lettem a második babámmal és mikor elkezdtek nõni a melleim a terhességtõl, egyforma lett megint még az állag is. Most ismét szoptatok, immár 5 hónapja, de megint csak 1 mellbõl, ami szintén a jobb....hogy ezt hogy fogja elviselni a bõrõm, az más kérdés.
Nekem is több volt az egyikben, de már nem emlékszem, melyikben, olyannyira, hogy a végén csak egybõl szoptattam, de egyformák a melleim, ne aggódj, helyreáll..


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!