Találatok a következő kifejezésre: Bal mellemben a (289 db)

Miért szereti jobban a bal mellemet a fiam? Alig hajlandó a jobb oldaliból enni.

Néha már majd' leszakad a jobb mellem, de az Istenért nem hajlandó enni belőle, sír (üvölt!), ha a szájához közelítek azzal a cicivel, ugyanakkor a balon képes akár 20 percig is nyammogni. 5 hónapos, szerintem van még tejem elég, már arra is gondoltam, hogy esetleg az ínye fájhat evés közben? Nincs még foga, amúgy, de szokott sírni a fogzás miatt is. És kevesebbet is eszik, mint régen, nem csak időben, hanem mennyiségre is. Kakilni is kevesebbszer szokott, és mostanában valahogy nyálkásabb a széklete, párszor valami fekete dolog is volt benne. Vigyem orvoshoz emiatt?

Legjobb válasz: Az én fiam azért nem szerette a jobb mellemet, mert abból valamiért nehezebben indult meg a tej, és kevesebb is volt benne mint a balban. Így mi, - nem helyesen - mindig a bal mellel kezdtük, mert utána könnyebben megindult a jobból is a tej, persze én mindkét mellbõl szoptattam, nem felváltva.

Az én fiam azért nem szerette a jobb mellemet, mert abból valamiért nehezebben indult meg a tej, és kevesebb is volt benne mint a balban. Így mi, - nem helyesen - mindig a bal mellel kezdtük, mert utána könnyebben megindult a jobból is a tej, persze én mindkét mellbõl szoptattam, nem felváltva.
Nekem is csak a balt szereti. Én úgy szoktam csinálni, hogy hagyom a bal mellen kezdeni és amikor már kezd álmosodni (nekem csukott szemmel szokott szopizni) akkor egy pillanat alatt átrakom a jobbra, de úgy hogy nem fordítom meg hanem csak arébb emelem (szoptatós párnán jól kivitelezhetõ) tehát ugyanolyan szögben marad a gyerek, csak a pár centivel arébb teszem hogy a jobb cici lehessen a szájában.
A kérdező hozzászólása: Az én fiam is mindkét cicibõl evett eddig, de most már csak félálomban (közvetlenül ébredés után) hajlandó a jobbal kezdeni, a bal után pedig egyszerûen nem fogadja el...
Az én kis fiam is ugyan így van igaz õ még csak 5 hetes , õ a bal mellem nem szereti és a jobb mellem igen . Én felváltva adok belõle neki .
Olvastam olyan tippeket, hogy fogjuk ilyenkor inverz módon a babát, úgy, hogy ugyanarra az oldalra essen neki a jobb mell is, mint a bal, tehát kifelé. Vannak babák, akik az irány miatt szeretik az egyiket jobban. A bal pedig azért favorit a kettõ közül, mert ott tartva erõsebben hallatszik a szívhang is, szoptatás közben.
A 2 honaposom csak a jobb mellem szereti, a masiknal uvolt. Es most olvasva a valaszokat, eszembe jutott, hogy a balt megeszi alvas kozben mikor a jobbnal fekszik. Tehat az iranyt nem szereti es ugy latszik nem a szivveres miatt. Az elso babamnal nem volt gond, kezdtem megijedni, de akkor ez elofordul ezek szerint.
A kérdező hozzászólása: Köszi a tippeket. Az azért megnyugtat, hogy nem csak én "kínlódok" ezzel... Próbáltam már úgy is tartani, hogy ugyanúgy feküdjön, mint a balnál, de a gyerek is 70 centi, a mellem is nagy, valahogy tök kényelmetlen, õ is lelóg a párnáról, és nekem is beáll egy idõ után a derekam, nem az igazi. Fekve is próbáltam, úgy meg folyt ki a száján az összes tej, sehogy sem jó ez. :) :(

A bal mellemen a mellbimbó gyakran befelé áll. Ilyenkor barnás színű a mellbimbó körüli rész. Csak a bal mellememen van ez így. Általában csak az fordul befelé. A bal mellbimbóm. Mitől lehet? Más tapasztalt ilyet?

Legjobb válasz: Gondolom ez nem volt mindig igy ...jól sejtem ? Éppen tegnap néztem egy mûsort amiben errõl volt szó .Pont ezt taglalták,hogy a mellbimbó ami eddig normálisan állt ,befelé fordulóvá válik és a szine is megváltozik,keressenek fel orvost ,mert sajnos rosszindulatú elváltozás jele is lehet ! Ne haragudj,nem ijesztgetni akartalak de inkább orvossal konzultálj errõl .Lehet semmiség az egész ,de jobb félni mint megijedni !

Gondolom ez nem volt mindig igy ...jól sejtem ? Éppen tegnap néztem egy mûsort amiben errõl volt szó .Pont ezt taglalták, hogy a mellbimbó ami eddig normálisan állt , befelé fordulóvá válik és a szine is megváltozik, keressenek fel orvost , mert sajnos rosszindulatú elváltozás jele is lehet ! Ne haragudj, nem ijesztgetni akartalak de inkább orvossal konzultálj errõl .Lehet semmiség az egész , de jobb félni mint megijedni !
Korod?


34 hetes vagyok eddig volt "előtejem" de már 3-4 napja semmi eléggé fáj a bal mellem a jobb nem ez mit jelent?

Legjobb válasz: lehet hogy mellgyulladás miatt fáj a bal..említsd meg az orvosnak, hogy ez történt.

lehet hogy mellgyulladás miatt fáj a bal..említsd meg az orvosnak, hogy ez történt.

A bal mellemen a mellbimbó befelé van szinte mindig fordulva. Nem lesz gond a szoptatásnál?

Még csak 19 hetes vagyok, de már most félek, hogy nem fordul ki.

Legjobb válasz: Nekem is ilyen volt a bal. Eleinte bimbóvédõvel szoptattam, majd kb. 3 hetes korától mellszívóval megszívtam, hogy kiemelje a bimbót, és utána tettem rá. 2 hónapos korától meg õ önállóan ki tudta szívni. Esetleg próbáld majd a szoptatások elõtt te is a mellszívóval kiemelni, ha magától nem jön ki. Ne aggódj, minél erõsebb lesz majd a babád, annál ügyesebben szívja!

Nekem is ilyen volt a bal. Eleinte bimbóvédõvel szoptattam, majd kb. 3 hetes korától mellszívóval megszívtam, hogy kiemelje a bimbót, és utána tettem rá. 2 hónapos korától meg õ önállóan ki tudta szívni. Esetleg próbáld majd a szoptatások elõtt te is a mellszívóval kiemelni, ha magától nem jön ki. Ne aggódj, minél erõsebb lesz majd a babád, annál ügyesebben szívja!
en is feltem es felek ettol egy kicsit, mert nekem is allandoan be volt fordulva a bal mellbimbom, de miota terhes vagyok azota kint van. mas sokszor zavar is annyira agaskodik. szoval remelem neked is elmulik majd ez.
Lehet kapni bimbókiemelõt. De ne izgulj ha ott lesz a kisbabád majd a cicid úgy fog reagálni, hogy csak na!:)
A kérdező hozzászólása: köszi, megnyugtattatok

Ha a bal mellembe, a karom felőli oldalon érzem, hogy csomosodik a tejcsi, hogy szoptassam a babucit. Hogy tegyem a mellemre?

Legjobb válasz: Hónaljtartásban. Ezt úgy tudod kivitelezni, ha pl a babát egy fotel karfájára fekteted úgy, hogy a feje a hónod alatt legyen, a lába pedig a hátad mögé mutasson ( és persze el nem engeded egy percre sem) Így a kicsi szopizás közben az állával stimulálja, masszírozza az eldugult tejcsatornát, és felszabadul a csomókból a tejcsi.

Hónaljtartásban. Ezt úgy tudod kivitelezni, ha pl a babát egy fotel karfájára fekteted úgy, hogy a feje a hónod alatt legyen, a lába pedig a hátad mögé mutasson ( és persze el nem engeded egy percre sem) Így a kicsi szopizás közben az állával stimulálja, masszírozza az eldugult tejcsatornát, és felszabadul a csomókból a tejcsi.
Nekem is szokott ilyen lenni néha, de mivel én csak fekve szeretek szopiztatni, maszírozom közben a csomót a mellbimbó felé. Eddig még mindig szépen kiürült az a rész is. Vagy ha a baba még nem ébredt fel enni, akkor fejek le belõle, úgy, hogy onnan maszírozom kifelé, így csökken a nyomás. Nekem bevált!

Gyakran szúró érzést tapasztalok a bal mellemben, a háziorvos azt mondta, nem lát elváltozást. Lehet ebből később gondom?

Aki tapasztalt már ilyet, lett kés?bb gondotok bel?le?

Legjobb válasz: Ugyanezzel a panasszal mentem el 1 hónapja az orvoshoz.Megvizsgált,csinált ekg-t,minden rendben volt. Õ szerinte lelki okok miatt,fáj,irt fele enyhe nyugtatót. Érdekes mert már nem érzem,csak néha.Szerintem nálad is a stressz lehet.Nem idegeskedsz mostanában ,nem vagy valami miatt feszült?

Ugyanezzel a panasszal mentem el 1 hónapja az orvoshoz.Megvizsgált, csinált ekg-t, minden rendben volt. Õ szerinte lelki okok miatt, fáj, irt fele enyhe nyugtatót. Érdekes mert már nem érzem, csak néha.Szerintem nálad is a stressz lehet.Nem idegeskedsz mostanában , nem vagy valami miatt feszült?
Biztos h a melledben? Nekem a mellem alatt szokott lenni, az itomgörcs és azon segít a kalcium.:P
A kérdező hozzászólása: Egyrészt nem gondolnám h lelki problémáim lennének, nem érzem magam feszültnek. Másrészt biztos h a mellemben érzem, néha, mikor erõsebben érzem, akkor pontosan meg is tudom mutatni h hol fáj. Amúgy érdekes mód mindig este, mikor fekszek le aludni, akkor szokott fájni. :S

Tegnap óta a bal mellem a bimbónál nagyon fáj. Nincs kisebesedve, nincs benne csomó sem, csak fáj. Szerencsére tej van bőven, csak igy elég rossz szoptatni. Mitől lehet ez?

Legjobb válasz: Szia!Én is hasonló problémával küzdök próbáld ki a Garmastan kenõcsöt vagy kend be minden szopi után anyatejjel és hagyd megszáradni.Valószínû a pici nyelve kidörzsölte a bimbót.

Szia!Én is hasonló problémával küzdök próbáld ki a Garmastan kenõcsöt vagy kend be minden szopi után anyatejjel és hagyd megszáradni.Valószínû a pici nyelve kidörzsölte a bimbót.
Ne essél kétségbe, egész biztos csak a hormonok okozzák!Sztem meg vannak duzzadva a emlõmirigyeid.
Na ez is biztos csak fickó lehetett. Erre gerjed. Ne foglalkozz vele! Idióta. Prosztata gyulladást neki!!!!!!
A kérdező hozzászólása: Fürödtem! ÉS tudod ahhoz hozzátartozik a mell megmosása is...Persze lehet, hogy te valami putriban laksz és ilyenrõl még nem hallottál.
És mit csináltál este hogy így kitapintottad? xDD
Mirigyállomány van és nem a terhesség alatt alakul ki. Az hogy mikortól kezdik meg a tejtermelõ funkciót, ahhoz valóban elõször terhesnek kell lenni. De sajnos nyugalmi állapotban is begyulladhatnak.
14 évesen még nincsenek tejmirigyek, azok az elsõ terhesség alatt alakulnak ki, tehát az begyulladva sem lehet. Egy biztos: irány a doki, sose lehet tudni. Lehet, hogy semmi baj (erre van nagyobb esély), de ha mégis, akkor minél elõbb lásson doki.
Szia Ne aggodj, en 28 vagyok es a jobb mellemben a mellbimbom mogott van egy csomo, kb 7 eve. Jartam szamtalan dokinal, nem csak magyarorszagon (mivel kulfoldon lakom 3 eve) es mind ugyan azt mondta. Tejmirigy. Ne aggodjak. De ha megnyugtat menj el orvoshoz.
Nekem is volt ilyen problémám, néhány évvel ezelõtt észrevettem az egyik mellemben valami dudort. Ekkor voltam kb.17 éves. Elmentem dokihoz, aki elküldött ultrahangra a biztonság kedvéért. Ott nem mondtak semmi konkrétat csak, hogy minden rendben van és, hogy fél év múlva menjek ellenõrzésre. Kb.3x voltam fél évenként és már nagyon elegem volt, hogy nem mondanak semmi konkrétat, ekkor mentem el egy magándokihoz, akit egy másik nõgyógyász ajánlott. Ott pedig én úgy éreztem, mint ha hülyének néztek volna azért, mert oda mentem egy nem is létezõ problémával, mert azt mondta a doki hogy ez teljesen normális, csak a mirigyek vannak egy kicsit megduzzadva. Igaz, hogy 4.000Ft-ot fizettem erre az egyszeri alkalomra, de nekem megérte! Azóta is ott van az a dudor, de ezek szerint semmi probléma. Gondolom nálad is csak hasonló a helyzet, nem kell megijedned. Viszont a biztonság kedvéért szerintem mutasd meg egy orvosnak, hogy teljesen megnyugodj!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! És akkor mindenképp menjek el mostanában orvoshoz? Egyébként sokszor voltam már nõgyógyásznál különbözõ okokból, szóval van nekem már nõ nõgyógyászom és nem is félek tõle.:D De így most kicsit megnyugodtam.
Elõfordulhat, hogy a tejmirigyek gyulladnak be. Egyáltalán nincs kizárva. Pont abban a korban vagy amikor a hormonok hatására elég erõteljes változásokon megy keresztül a tested. Menj el nõgyógyászhoz, már vannak tinédzser ambulanciák és nõdokik. Sõt nõ nõgyógyászt is választhatsz. A mammográfia NEM NEKED VALÓ! Eszedbe ne jusson! Ha még ezek után is bizonytalan vagy inkább lágyrész ultrahang vizsgálatot kérj, ami nem fájdalmas. Remélem tudtam segíteni.
Szívtad, mert csaj vagyok, szóval prosztata gyulladás nem lesz. Egyébként elég furcsa a gondolat meneted, megkérdezem mitcsináltál este hogy kitapintottad, te meg reagálsz azzal, h biztos putriba lakok.. grat :) Egyébként ha "egyik napról a másikra" jelent meg ez a dudor (Mert gondolom MINDENNAP MEG SZOKTAD FOGNI A MELLED FÜRDÉS KÖZBE ;D) akkor nem hiszem hogy ez mellrák... ;)

A 3 hónapos babám amikor a bal mellre teszem, 6 perc után, mocorog, végül sir, igy atteszem a jobb mellre, ott meg sem moccan, és szivja még 15 percig. Akkor ezek szerint el fog apadni a fej a bal ciciből? Hogy tudnám serkenteni ujra a tejtermelést?

Legjobb válasz: Nem apad el a tejed csak a babád szerintem büfi bántja vagy puki az én klányom is pont ezt csinálta én szopi közben olyankor megbüfiztetem és megtornáztatom egy picit a lábát amitõl pukizik és utána ujra szopik tovább.De lehet azért is mert lusta már szívni a melled ugyanis az elején ugye könnyebben jön majd jobban kell neki szívni csak mivel rögtön átteszed a másikra így félõ hogy õ mindíg a hígabb vizesebb tejet eszi meg nem jut hozzá a dúsabb zsírosabb tejhez.Szerintem mérd le szopi elõtt és után majd erõltesd neki a balt hogy kiderítsd tud-e enni belõle mert mondjuk az is elõfordulhat hogy a bal melledben kevesebb tejed termelõdik és azért sír.Próbálj rájönni mi a baja.

Nem apad el a tejed csak a babád szerintem büfi bántja vagy puki az én klányom is pont ezt csinálta én szopi közben olyankor megbüfiztetem és megtornáztatom egy picit a lábát amitõl pukizik és utána ujra szopik tovább.De lehet azért is mert lusta már szívni a melled ugyanis az elején ugye könnyebben jön majd jobban kell neki szívni csak mivel rögtön átteszed a másikra így félõ hogy õ mindíg a hígabb vizesebb tejet eszi meg nem jut hozzá a dúsabb zsírosabb tejhez.Szerintem mérd le szopi elõtt és után majd erõltesd neki a balt hogy kiderítsd tud-e enni belõle mert mondjuk az is elõfordulhat hogy a bal melledben kevesebb tejed termelõdik és azért sír.Próbálj rájönni mi a baja.
Nekünk is volt ilyen néhány napig és mindig csak a "nemszeretem" mellnél. Ne add fel! Egy idõ után elmúlik! Továbbra is váltott mellbõl szoptass, meg kell szoknia, hogy a két mell nem egyforma! Hidd el, néhány nap alatt megszokja, ne hagyd elapadni a tejet ebbõl a mellbõl! A 6 perc is valami!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!