Találatok a következő kifejezésre: Baktériumot találtak vizeletemben, lehet (5 db)

11 hetes kismama vagyok, baktériumot találtak a vizeletemben, baj lehet?

Ma jött meg a vérvétel eredménye, a baktérium 104 (0-60) között normális. A védõnõ azt mondta hogy semmi gond, de én aggódom. Lehet baja a babának?

Legjobb válasz: Ne aggódj. Nekem többször is volt terhesség alatt. A doki adott rá gyógyszert. Az égvilágon semmi baja nem lett a fiamnak tõle. Idõre született, 10-es apgarral.

Ne aggódj. Nekem többször is volt terhesség alatt. A doki adott rá gyógyszert. Az égvilágon semmi baja nem lett a fiamnak tõle. Idõre született, 10-es apgarral.
zuhanyzás után közvetlenül, középsugaras mintát vittél? ha nem, akkor több, mint biztos, hogy ekkora eltérés pusztán mintavételi hiba.
A kérdező hozzászólása: Sajna a zuhanyzást ki kellett hagynom, mert reggelre annyira kellett pisilnem, hogy nem bírtam volna lezuhanyozni. De középsugaras vizeletet vittem.
Szerintem akkor meg is van az ok. :) Egyszer én is jártam így, hogy kapkodva vittem a mintát, és ez lett az eredmény, a férjem mondta, hogy tuti biztos benne, hogy ettõl volt rosszabb. Másnap õ nézetett nekem újat, és akkorra már nem volt semmi. Õk pl. mindig nézetnek egy kontroll vizeletmintát, ha csak enyhe az emelkedés a baktériumszámban (100 körül még enyhe). Késõbb volt olyan, hogy valóban fel voltam fázva, akkor 200 körül volt ez az érték, és akkor már õ maga adott rá antibiotikumot. Mutasd meg az orvosodnak, szerintem nem olyan vészes.
Nem annyira a középsugár a lényeg, hanem, hogy legyen rendesen lemosva, akár lefertõtlenítve a terület. Mivel nem túl nagy a csíraszám a leírtak alapján, valószínûleg ismételni kell, és megkímélnek a felesleges antibiotikus kúrától.
Nekem tõzegáfonya kapszulát javasolt a védõnõ erre a problémára, rendbe hozza és jót is tesz.
ezeket majd holnap az orvos megválaszolja.
Ha nagyon jelentõs a vashiány, infúziós kúrát (vas) szoktak kiírni. Nem kell hozzá befeküdni , csak bejárni hetente 1 vagy 2 alkalommal, bekötik, lecsepeg, hazamész. Így a szülésig feltöltõdnek a vasraktárak, a tiéd is és a babáé is. Szerintem nem kell aggódnod.
Szerintem nem késõ. Nekem is kell most vasat szednem, és igen a baba mindent elvon tõled, neki nem lesz baja. Viszont neked "fel kell töltened" magad a szülésre!

Baktériumot találtak a vizeletemben, lehet ebből baj?

Csak hétf?n tudok visszamenni további vizsgálatra. Eddig minden eredményem ok volt. 24 hetes kismama vagyok.

Legjobb válasz: Kapsz majd antibiotikumot és ennyi. Nem lesz semmi baj nyugi, a bébire nincs hatással. Kellemes babavárást kívánok, beszélj hozzá sokat. :)

Kapsz majd antibiotikumot és ennyi. Nem lesz semmi baj nyugi, a bébire nincs hatással. Kellemes babavárást kívánok, beszélj hozzá sokat. :)

A vizeletemben találtak gombát illetve baktériumot. Sárga hüvelyfolyásom van. Mi lehet a baj?

Nőgyógyászhoz fogok menni jövőhéten, de azért gondoltam felteszem itt is a kérdést. Volt már valakinek ilyen?

Legjobb válasz: Gomba van a vizeletedbe, meg baktérium. Fertõzést kaptál. A doki majd ír rá gyógyszert.

Gomba van a vizeletedbe, meg baktérium. Fertõzést kaptál. A doki majd ír rá gyógyszert.
Akkor lehet csak nagy baj, ha nem kezelik idõben, megfelelõen! Ezért kell orvoshoz menni!
Nekem a vizeletben találtak sarjadzó gombákat. nem volt nekem sem és a páromnak sem tünete. Nõgyógyászhoz mentem, írt fel gombaölõ tablettát, amit együtt szedtünk, és hüvelykúpot. Kontroll vizelet rendben volt.
Persze, ha kezelnek nem lesz komoly bajod!
Valószínû egy felszálló fertõzés, ami a nõknél elég gyakori anatómiai okok miatt. A nõknél a húgycsõ rövid és egyenes, ezért nagyon gyakori, h a nõgyógyászati fertõzés "felterjed" a húgycsövön keresztül a hólyagba, onnan pedig akár a vesékre is.
Nagy baj ettõl nincsen. Valszeg kapsz antibiotikumot, az majd kigyógyít.
szexuális uton hüvelyi fertözést kaphatsz, most az nemtudom mehet e tovább hugyutakba / vesébe. De am gyomorból is indulhat. gomba alap hogy van, az a gond ha felborul az egyensúly és gyenge az immun ezt visszaállítani. Én eddig egy számomra hitelesnek tünö infót találtam a candida gyógyításról. Angol ingyen netes könyv: How I cured my candida accidentally
A kérdező hozzászólása: Ezt*
A kérdező hozzászólása: De ugye nincs nagy baj? Ez szexuálisan kaphattam el? :(
Igen. Akár vesemedence gyulladás, akár méh, petefészek gyulladás is kialakulhat belõle.

37 hetes kismama vagyok és a laboratóriumi vizsgálaton baktériumot és cukrot találtak a vizeletemben. A nődokim viszont szabadságon van. Lehet ebből valami probléma?

Legjobb válasz: http://www.babanet.hu/publ/cukor.htm Cukorbeteg vagy.Ettõl kaptad a fertõzést.A többi a cikkben.

http://www.babanet.hu/publ/cukor.htm Cukorbeteg vagy.Ettõl kaptad a fertõzést.A többi a cikkben.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!