Találatok a következő kifejezésre: Bajcsyba a ezek (5 db)

Bajcsyba a szülészeten ezek valósak?

Megnéztem a honlapjukat, mindenképp ott fogok szülni, oda tartozom, és a fogadott orvosom is ott van.A honlapjukon,berendezett szobák vannak a szül? n?knek, és a lapon írják ,hogy vajúdásnál ha akarom bármelyik család tagom bent lehet, s?t szülés után baba mama szobába leszek, és nem kórterembe.Ezekre szerintetek mindenki aki szül jogosult? Vagy ezekért fizetni kell?Köszi a válaszokat.

Legjobb válasz: Ha bababarát kórház, akkor ez az alap ellátás. Azért kell fizetni, ha egyágyas szobát szeretnél, nálunk a szent imrében legalábbis így van. A többi meg jár amúgy is, a baba-mama szobák minden bababarát kórházban ilyenek.

Ha bababarát kórház, akkor ez az alap ellátás. Azért kell fizetni, ha egyágyas szobát szeretnél, nálunk a szent imrében legalábbis így van. A többi meg jár amúgy is, a baba-mama szobák minden bababarát kórházban ilyenek.

Úgy terveztem, hogy Pesten a Bajcsyban fogok szülni. Ma megint azt tapasztaltam, hogy amíg várok (vérvétel, Ultrahang) a folyosón a szemem láttára hozzák-viszik a (sokszor eszméletlen) betegeket. Nagyon rosszul viselem. Ez mindenhol így van? (plSOTE)

Legjobb válasz: Szia! Sajnos a kórházakban mindig ez van, fõleg, hogy a Bajcsyban pont ott van a kismûtõ a vérvételes szoba mellett. Mosta a SOTE-n gondozzák a terhességemet (2.)de itt ha lehet még rosszabb a helyzet ebbõl a szempontból. Szerintem próbálj meg nem oda figyelni. Boldog babavárást!

Szia! Sajnos a kórházakban mindig ez van, fõleg, hogy a Bajcsyban pont ott van a kismûtõ a vérvételes szoba mellett. Mosta a SOTE-n gondozzák a terhességemet (2.)de itt ha lehet még rosszabb a helyzet ebbõl a szempontból. Szerintem próbálj meg nem oda figyelni. Boldog babavárást!
Azért ez nem törvényszerû, pl. itt Gyõrben sosem találkoztam frissen operált betegekkel. A terhesgondozás egy egész más pontján van a városnak, az ultrahang pedig a kórház egy másik részében. Biztosan Bp-n is vannak humánusabb helyek...ez így tényleg elég durván hangzik!
A kérdező hozzászólása: Persze olyanok válaszát is várom, akik nem a Bajcsyban voltak!
A kérdező hozzászólása: Hátha jár erre valaki vagy valakinek hasznos lehet: aug. 14-én megvolt a biopszia (abszolút túlélhetõ, fõleg a szuper rendes doki és csapata segítségével) utána a 3 hét várakozást viszont nem kívánom senkinek! az eredmény viszont kárpótolt mindenért: egészséges kislány!!! Múlt pénteken magzati szívultrahangon is voltunk dr Hajdú Júliánál (aki egy tündér) és ott is minden a legnagyobb rendben volt! Ez azért volt fontos, mert a picit vastagabb tarkóredõ a kromoszómarendellenesség mellett még szívproblémákra utalhatott volna! Végre élvezhetem a terhességet:-) Köszi a drukkokat és mindenkinek a legeslegjobbakat kívánom!
Gratulálok!!, de jó hogy irtál, én az utolsó válaszoló vagyok. Mi ugyan ezt az utat jártuk végig, csak nekem kisfiam lesz, mostmár hamarosan :) Nagyon boldog babavárást kivánok neked. Mikor szülsz?
A kérdező hozzászólása: de jó, hogy írtál:-)) Én január végén, elvileg 29-e a céldátum:-) te mikor szülsz?
:D nekem már nincs annyi :) hivatalosan dec 4. de én elõbbre számitok, mert elég dagi a kisfiam. múlt héten 28+4 naposan volt 1400 gramm... :) voltunk babamozin és szerintem tökéletes kis manónk van. a terhességet egész jól birom eddig, de most indul a vége szakasz, mostmár kezdõdik az láb és hátfájás, meg a sav... de már hamarossan találkozom Olivérrel. :) neked neved van már?
A kérdező hozzászólása: De jó:-) Biztosan tökéletes kiskrapek lesz Olivér! Melyik héten mentetek babamozizni?mikor érdemes? Hol fogsz szülni? Nálunk egyenlõre Lili a befutó és a Stella (sz-szel kiejtve, mert a Férjem olasz:-)
ha lány lett volna Lili lett volna :) nekem is az a kedvencem de a Stella is nagyon szép. Hú akkor temperamentumos csaj lesz ha az apa Olasz :) Most voltunk a 28. héten, de egészben már nem fért bele, viszont nagyon helyes a pofikája, már nem olyan ufós. még 1x szeretnék menni szerintem a 32 héten, bár azt mondta a doktornõ, hogy akkor már annyira kevés a helyük nehéz lesz kiimátkozni, hogy mutassa a pofiját. de én ugyse birom ki :) Én pesti vagyok, pontosabban Óbudai, és a Margitban szülök. Te?
A kérdező hozzászólása: :-) hát már most sokat mozgolódik:-) Apukája olasz, de Északról, úgyhogy nem az a nápolyi hangoskodós fajta (szerencsére). Én is Budán lakom, de a Bajcsyban szülök végül, mert ott van olyan orvos akiben nagyon megbízom meg szuper szülésznõ is. nálatok apás szülés lesz?
12-es válaszoló vagyok, örülök, hogy nincs baj, most már nyugodj meg, élvezd a terhességet!!! Azóta nekünk már megszületett a kislányunk aug. 29-én, Szofi baba. Neked is kívánok egészséget és minden jót. Most már 3 gyermekes anyuka :)
A kérdező hozzászólása: Szia 12-es:-) nagy gratula a kisasszonyhoz:-))!!
Köszönjük!
:) igen nálunk is apukás szülés lesz. remélem birja majd :) na ha budai vagy lehet összefutunk majd egy játszón, és jót nevetünk ezen a tarkóredõ marhaságon :)
Kérdezõ, ha még jársz erre megírnád, hogy egészséges lett-e a pici?
uh, akkor nem csodálom. remélem minden okés lesz veled. szerdán már augusztus, eltelik hamar.
A kérdező hozzászólása: Szia! Az Istenhegyin voltam kombinált teszten, de a doki ott azt mondta, hogy õk 13. hétig végzik ezt a mintavételt, így az amniot javasolta. Ráadásul azóta még az is kiderült, hogy vsz ELSZÁMOLTÁK az arányszámaimat is (a Bajcsys genetikus hölgy számolt utána)...Sajnos elvesztettem a bizalmamat. A Bajcsyban sokkal emberségesebbek és profibbak voltak..úgyhogy inkább várok..
Szia, elsõ vagyok megint. ha nem a Bajcsiban csináltatod, hanem az istenhegyi úton, (nagyon nem olcsó, 65000) hétfõn szúrtak, és szerdán délután már csörgött a telefon a jó hirekkel. Igazából, aznap amikor mentem a szúrásra, úgy keltem, hoy nincs a kisfiamnak semmi baja. de ez olyan erõs megérzés volt, hogy vártam az eredményt, de akkor már nem féltem, valahogy tudtam 100%ra hogy jó lesz. kivánom hogy neked is igy legyen!!!
szia, nekem 2, 4-et mértek a 12. héten, de elküldtek az istenhegyi útra, ahol egy hét múlva már 3, 8-at. Javasolták a mintavételt, és megcsináltattam. Egyáltalán nem fájt, csak egy kicsit kellemetlen volt, és hamar meg is kaptuk az eredményt, ami jó lett hál istennek. már túl vagyok a 21-héten és minden rendben a kisfiammal. sose tudjuk meg mitõl volt a magas tarkõredõ, de nem akartam végigrettegni a terhességem, háthavalami baja lesz a kicsinek... szerintem csináltasd meg.
ja és csak hogy mennyit változik a atrkóredõ, a szúrás napján, már ''csak" 2, 9 volt.
Szerintem is csináltasd meg, mert jobb félni...Ilyenkor az a legjobb, ha pontosan tudják/tudjátok, beteg-e a baba vagy sem?
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Mindenképpen megcsináltatom, mi is így gondolkodunk! Ferenczi doktor, azt mondta, hogy a saját lányának is javasolná! szerintük 90% h minden rendben lesz.. Második válaszoló:neked hányadik héten csinálták meg?
szia, 13+4 voltam akkor. Az istenhegyi úton csinálták, nem volt olcsó, de 2 nap alatt volt eredmény.
A kérdező hozzászólása: Szuper! sajna nálam augusztus 14-ig várni kell, mert nagyon hátul tapad a lepény...
tudom, hogy nehéz, de próbálj meg ne idegeskedni. sok mindenkivel beszéltem én is, akinek hasonló eredményei voltak, de mégsem lett beteg a baba.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Próbálok pozitív maradni, muszáj! pont tegnap mesélte a genetikus, h múlt hónapban volt egy kismama, akinek 1, 8-as tarkóredõvel down-os volt a babája..tehát sajnos sem az UH, sem a vérbõl végzett tesztek nem adnak biztonságot, csak a kromoszóma vizsgálat
:) na látod, csak pozítívan! és egy kis ráadás, ha akarod megmondják a baba nemét is 100%-ra ha kéred persze. Én kértem, ha már kiderült.. de csak beigazolta amit éreztem az elejétõl, azt hogy fiú. :)
Mindenképpen csináltassátok meg a mintavételt! Én is átestem rajta: alacsony AFP, magas HCG, 1/44 Down-esély, ráadásul elõtte még az ultrahang is rossz volt: több magzatvíz, feszesen telt magzati gyomor... Az amnio nekem fájt nagyon, rosszul is lettem utána, de megérte, így utólag. 24 napot végigidegeskedtem, minden nap attól féltem, nehogy megcsörrenjen a telefonom, majd mikor visszamentünk, közölték velem: egészséges a kisbaba, kislány lesz. Hozzáteszem, az ultrahang most tökéletes volt... (DEOEC klinika-genetika) 24+4 hkm
Én is voltam amnio-n, de nekem egyáltalán nem fájt, sõt, egy sima vérvétel nekem kellemetlenebb volt. Én csak a korom miatt mentem, de jó volt megnyugodni. Nekem 17 hetesen csinálták. 34 hkm
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi a válaszokat! Mindenképp megcsináltatom! persze nagyon félek az eredmény-várós idõszaktól..ti hogy éltétek túl?
ha már erre jártam több mint egy év után, elárulom, hogy Olivér fiam a 38. hétre 3550 grammal 53 cm-el megszületett makk egészségesen. Mára lassan 1 éves izgõ mozgó nagyfiú lett belõle, és egészséges. :) Neked kedves kérdezõ? minden rendben lett a kislányoddal?


Bajcsyba szeretnék szülni, szerintetek ez lehetséges? Nem Bp-i lakos vagyok, a fogadott doki meg sokat kér.31hkm

Van fogadott dokim, a Bajcsyba dolgozik, havonta 10.000. Az elején azt mondta terhesgondozás 5 alkalom lesz, de mér 6x voltam, és mégcsak 31 hetes vagyok. Azt mondta a szülés nála 80 ezer. Sajnos úgy alakult, hogy mégsem tudunk 50nél többet adni neki. Szerintetek mit csináljak?

Legjobb válasz: egyszeru:amikor megindul szulès,menj abba a korhàzba mond hogy itt jàrtàkl a kornyèken.ha szerencsès vagy nics idod àtmenni màsikba.

egyszeru:amikor megindul szulès, menj abba a korhàzba mond hogy itt jàrtàkl a kornyèken.ha szerencsès vagy nics idod àtmenni màsikba.
A kérdező hozzászólása: Sajnos az elõzõ babómat is indították, most is valószínû túl fogom hordani, mivel 32 napos ciklusaim voltak.
Ki a fogadott dokid? Amúgy szerintem is tedd azt, amit az elsõ írt. Elküldeni csak nem fognak.
Ja bocs, most olvasom, hogy lehetséges az indítás. Hát, így nem tudom ... Ha normális a Doki, szerintem simán meg lehet vele beszélni, hogy 50-nél többet most nem tudtok adni. Legyél vele õszinte, Õ is ember ...

Bajcsyhoz tartozók! Hogy működik ez a 12 hetes kombinált teszt? Bejelentkezés hogy, hol, mennyivel előtte?

Az orvosom a Bajcsyban dolgozik, és a véd?n? azt mondta, hogy a Bajcsy így elvégzi ingyen ezt a tesztet. De nem tudom, hogy is kell bejelentkezni, vagy csak odaállítok? Tudna valaki segíteni?

Legjobb válasz: 4d-re én késõbb mennék, majd csak 24. hét után. kombinált tesztnél van vérvétel is. tehát az kifejezetten a down kórt és más kromószóma rendellenességeket szûr ki. tehát szerintem kicsit más a célja a kettõnek. azt tudni kell, hogy a kombinált teszt sokkal megbízhatóbb eredményt ad, mint majd a 16.heti afp. tehát ajánlott megcsináltatni, fõleg, ha ingyen van.

A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek! Sulyok a dokim, nagyon sok jót hallottam róla, és velem is normális volt, amikor nála jártam. Ismered?
4d-re én késõbb mennék, majd csak 24. hét után. kombinált tesztnél van vérvétel is. tehát az kifejezetten a down kórt és más kromószóma rendellenességeket szûr ki. tehát szerintem kicsit más a célja a kettõnek. azt tudni kell, hogy a kombinált teszt sokkal megbízhatóbb eredményt ad, mint majd a 16.heti afp. tehát ajánlott megcsináltatni, fõleg, ha ingyen van.
Sziasztok, én mult csütörtökön voltam ezen a vérvételen, elötte szerdán voltam a dokinál, adott beutalot. Csak odamentem a Bajcsyba, lent bejelentkeztem..felmentem ...az nst+kislabor szoba elött leültem..jött a csajszi, adta a papirt, kitöltöttem és már vették is a vért, ma kaptam meg az eredményt, vagyis csak az smst a koddal, a sejtbank.hu oldalon meg megnéztem. jo babavárást:) Meli
A kérdező hozzászólása: Ja, Mosonyi velem sztk-ban tök bunkó volt - õ állapította meg a terhességem... de egy szót nem szólt hozzám! Persze, nem perkáltam, és biztos rossz napja volt.
A kérdező hozzászólása: jaj, a Toldi az nagyon aranyos, egyszer voltam nála sztk-ban, és nagyon kedves volt velem, meghallgatott és adott tanácsot is! Imádom, csak sajnos neki Keresztúron nincs rendelése, az sztk-ban is max heti 1-2szer van, úgyhogy én a kolléganõm ajánlására mentem a Sulyokhoz! De ez a Toldi egy olyan rendes srác, eddig nálam a No1 :) !!! Jó babavárást minden kismaminak, tartsatok ki, nemsoká babázunk! És köszönet mindenkinek, aki segített!
Kedves Utolsó! Akkor te jól jártál, én ezzel is benéztem :) Sulyokról én is jókat hallottam, én a Mosonyihoz járok! Õ az egyik genetikás, a Ferenczyvel karöltve, ha minden igaz! Jó babázást kívánok mindannyiótoknak, és jó babavárást! :)
13.33 vagyok. Én meg februárban voltam, és Nekem kért a dokim idõpontot, de lehet, hogy ez nem kötelezõ, csak esetleg akkor nem kell sokat várni, gondolom. :-) Sulyok doktorról Én is jókat hallottam, Õ biztos elmondja Neked ezeket a dolgokat... Nekem egy fiatalabb dokim van, Dr. Toldi, Õ is nagyon jó, és aranyos fazon. 38h.km.
off: az, hogy ingyenes nem attól függ, hogy ott dolgozik-e a dokid vagy sem, hanem hogy a sejtbankban van-e az adott kórházzal szerzõdése vagy sem. amúgy hívd fel a kórházat és kérdezz rá a bejelentkezésre.
Szóval, nekem nem kellett idõpont hozzá, csak mentem és kész. És ez márciusban volt, tehát elég aktuális :) Igen, tényleg ráérsz még, addigra a dokid is itt lesz, és ír beutalót. :) Valóban, a kombi teszt attól kombi, hogy egy Uh és egy vérvétel a részei. Az Uh-ra, ha a Bajcsyba akarsz menni, (érdemes, mert ezt fizeti a TB, engem a dokim megszívatott és magánban csinálta meg nekem, így 18000 ft!!!!-ot kért érte, Tehát ne hagyd magad!!!! :) )tényleg kell, ha jól tudom idõpont, de ha felhívod õket, megmondják http://www.bajcsyszul.hu/elerh.htm Ha úgy érzed, megnyugodnál egy 4Dtõl, menj, de sztem a kórházban is jó a kütyü :) Vagy ha elfogadják a 4d-set a kombi teszthez, akkor lehet érdemes kiadni érte a 10 000-et. :) De érdemes inkább a 18. héten menni, akkor is van genetikai UH, és akkor már a 4D-n is jobban láttok mindent:) ) Mi voltunk a 15. és a 26. héten, a 15. heti teljesen felesleges volt, de nagyon izgalmas :) ) De igazi babamozi a 24. hét után lehet, arra azért készülj fel :) ) Megkérdezhetem, ki a dokid a Bajcsyban?
Szió! Hát még ráérsz, és a dokid is visszajön, mire a 12 hetesre kell menjél, biztos majd ad beutalót, de azt hiszem idõpontot Neked kell kérned, hacsak a dokid meg nem teszi ezt helyetted, ezt kérdezd meg. Amúgy a 12 hetes Uh 11-13 héti jó, nem kell pont a 12 héten menni. Szerintem ne menj el maszek dokihoz a 12 héten, tök felesleges, a kórházban is jó Uh-os dokik vannak erre a genetikai szûrésre, és a 12 héten a 4d-n még nem sokat láttok...de ha Te ettõl megnyugodnál, akkor menj el.:-) A kombi teszt a Bajcsyban valóban ingyenes, idõpontokat kell kérni majd, és kell beutaló is a dokidtól, de tuti, hogy visszajön, és el fogja ezeket mondani, ha nem akkor kérdezz rá. üdv
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, Nini! Még nem kaptam beutalót, most 7 hetes vagyok, lassan 8, és a dokim szabin van, legközelebb szept.3-án rendel, de addigra 11 hetes leszek. A védõnõ ajánlotta ezt a tesztet, mert a doki az csak visszavár vizsgálatra. De szeretnék azért tutira menni, hogy minden rendben. És nem tudtam, hogy kell rá beutaló, szóval köszi :) . Még nagyon az elején vagyok. Egy barátnõm ajánlotta a 12 hetesre, hogy menjek 4d-re, mert ott is minden kiderül, és alaposabban meg is vizsgálják a babát. Mondott egy akciós helyet is, nekem megérne 10 ezer forintot az is, és ráadásul elfogadják azt a vizsgálatot is. Mi a véleményed errõl? Külön-külön melyik, vagy mindkettõt ajánlod? Köszi még egyszer a választ. Az elsõ válaszolónak is köszi, bár ettõl nem lettem okosabb, azért aranyos vagy, hogy válaszoltál.
Szia! Gondolom kaptál beutalót a dokidtól a kombináltra. Ha igen, akkor egyszerûen menj oda reggel (Bajcsyba), érdemes negyed 8 körül odaérni, lent a fõépületben bejelentkezni a terhes laborba, majd felmenni a nõgyógyra, a labor+NST ajtó elõtt lecsüccsensz, és kivárod a sorod. Kérdezd meg ki az utolsó, mert nem szólítanak. Bent odaadod a beutalót a nõvérkének, õ kitölti a papírt, kérdezget 1-2 dolgot, leveszi a vért, és ennyi. Én smst kaptam 2 nap múlva, hogy a neten ezzel meg ezzel a kóddal megnézhetem az eredményt. Remélem segítettem! Boldog pocakosodást! Egy 33 hetes kismama :)
Meli vagyok ujra, a Sulyokrol én is csak jot hallottam, az én dokim amugy a Gyopár. Megvagyok vele elégedve. Jo babavárást, és igen hamarosan babázunk :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!