Találatok a következő kifejezésre: Baja lesz kiscicának ha (3 db)

Baja lesz a kiscicának ha olyan 4-5 hetes kor között választják el?

Már amúgy rendesen iszik tejet,eszik tejszínt,eszik májkrémet.Sajnos a barátomnak már most el kell hoznia ?t mer a kistestvére szörnyen allergiás.

Legjobb válasz: Még annyit kérdeznék ide hogy az igaz hogyha ilyen korban választjuk el a kiscicát akkor langyos vizes vattával kell masszírozgatni a feneke környékét hogy kakiljon????Mer hogy ez az anyja nyalogatását utánozza????

A kérdező hozzászólása: Még annyit kérdeznék ide hogy az igaz hogyha ilyen korban választjuk el a kiscicát akkor langyos vizes vattával kell masszírozgatni a feneke környékét hogy kakiljon????Mer hogy ez az anyja nyalogatását utánozza????
az én cicámat 3 hetesen fogadtam be, eszik, iszik, teljesen jól van, kicsit félénk, de õt mondjuk bezárták, meg párszor bántották is:( De ma már jól van, 10 hónapos, 3, 5kg, imádjuk egymást! Lehet, hogy még jobban kötõdik, mert az esti lefekvés elõtt totál szétszopizza a pólómat:) Szóval nyugi, mostmár tudja, hogy jó helyen van:)
A kérdező hozzászólása: Mondjuk sztem full komplett a cicám.Eszik rendesen tápot , iszik vizet, nincs szemilyés zavara.Sztem nem lett semmi baja.Amúgy az anyja már csak anynit csinált velük h odament azt elcsórta a kajájukat.XD
Ha nem volt más választásod, akkor minek tetted fel a kérdést? Most, hogy megtudtad, hogy jót nem jelent, így jobb? Már úgysincs mit tenni sajnos..
A túl korán elválasztott kiscicák egy része sajnos viselkedés-problémás lesz, mert nincs kitõl (mama, testvérek) megtanulnia a macskákra jellemzõ szokásokat. Másrészt elõfordulhat, hogy egészségi problémái is lesznek, mert az immunrendszerük gyengébb, hiszen a mamától nem kapják meg a szükséges ellenanyagokat. Mindenkinek javaslom, hogy 8 hetes kor elõtt ne fogadjanak örökbe kiscicát, ha mégis muszály, sokkal több odafigyelésre lesz szüksége, sok játékra és játékos "oktatásra". Ezek saját tapasztalatok is, én 4 hetes cicát neveltem fel, és sajnos sok gond van vele, egészségileg is és fõleg viselkedésben.
Baja nem lesz, de nem a legjobb...6 hetes korig minimum az anyjával kell lennie, de a 8 hét az ideális, ugyanis, ha 6 hetesen választjuk el, nem tanulja meg a gátolt harapást, ez pedíg a késöbbiekben rengeteg sérülést jelent a gazdinak... De ha a kiscica még az étel mellé szopik, semmiképp ne válaszd el! Ha még a száraztápot se tudja megenni, akkor pláne...
A kérdező hozzászólása: sajnos el kellet már most hoznia a barátomnak.
Ha nem olyan sürgõs, hagyd még az anyja mellett.8-12 hetes korban aktuális az elválasztás. Cicabarátok figyelmébe: Clare Gibson A macskatartók kézikönyve. nagyon hasznos tanácsokkal lát el.
Semmiképpen nem egészséges, ha ilyen korban el van választva!!! Mint ahogy elõttem is írták, személyiségzavar a minimum amit elszenvedhet a késõbbiekben, mert nem volt ideje az anyjától megtanulni az alapvetõ macskatulajdonságokat...stb. Tejszínt eszik? jesszus...még egy felnõtt macskának is csak elvétve lehet adni, mert annyira nem való nekik! Remélem legalább cukros dolgot nem adsz neki. Ha valami jót is akarsz tenni, kérdezz meg egy állatorvost, mivel etesd most, és mivel egyáltalán ne!
5 hetesen lett elválasztva a macskám és sok téren személyiségzavart szenvedett. Nagyon okos macska, de hihetetlen mit szenved egyes dolgokon. Például 15kmrõl hoztuk el kiskorban kocsival, azóta akárhányszor autoba kell szállnia megvadul vernyog végig izzad és teljes shokkban van. A gyerekei közül egynek sem volt soha semmi baja. Aztán a másik ez a szopni akarás reflexe. Most tényleg nem viccelek idén 12 éves(!) és még mindig ha talál egy polot vagy valamit akkor néha elkezdi nyalni és összenyálaz mindent. Ha rászolsz valami olyan dolog miatt ami nem tetszik neki akkor bosszut áll valami modon, ez nem tudom hogy ennek tudhato-e be, de a gyerekei közül egynek sem volt hasonlo idiotasága :)
Én úgy tudom, hogy nem nagy baj....csak kicsit érzékenyebb vagy gyengébb lesz! Errõl a vattás dologról meg még nem hallottam.
Az elsõ cicám 5 hetesen lett elválasztva az anyjától. Háát, elég fura lett. Mindenkit megtámadott, olyan volt, mint akinek "személyiségzavara" van. Persze lehet, hogy csak bebeszélem magamnak. És az sem biztos, hogy emiatt. A masszírozgatás csak addig kell, amíg nem tud egyedül üríteni, de ha már magától eszik (még ha csak próbálkozik is), akkor a pisilés-kakilás is megy neki. Igaz, az anyja normál esetben ilyenkor még segít neki, de az sem zavarja, ha egyedül kell elvégeznie a dolgát.
Szerintem nem lesz vele nagy gond, csak sok (nagggyon sok) törõdést igényel majd. Én az egyik cicámat úgy kaptam meg, hogy hat hetesen lett elválasztva, és haláli jópofa lett: szerintem engem hitt a mamijának, még szopizott is egy plüss macin :) Ja, és ez nem tudom, hogy emiatt van-e, de csak elvétve dorombol... lehet, hogy azt nem tanulta meg? Amúgy õ csak most, egyéves kora körül lett magának valóbb és morcosabb, de ez amiatt van, hogy kapott maga mellé egy "kistesót" is :)
Nagy baja valóban nem lesz, de több törödést igényel. Az én kiscicám most 6 hetes, és 5 hetes koráig más kaját sem akart enni, csak anyatejet. Szóval sokat kell majd vele foglalkozni. Ma adtam a cicának vizben fõtt, majd összetört és saját levével higított krumplit, és beleszeletelt csirkemájat-csirkeszívet és fúúúú, imádta :) Akkora pocija lett tõle xD De még szopizik is.
A kérdező hozzászólása: Kössz szépen hogy segítettetek.Mostmár megnyugodtam:)
az én cicám 5hetesen került hozzám....harap, nem dorombol, ha simogatod, 1percig hagyja, utána belekap a kezembe...de a kezemet szokta nyalogatni:) amúgy nem dorombol szinte soha....és õ még most 10hónapos korára is szokott szopizni...fõleg az alvóspólómat...
Baja nem lesz, bár jobb ha tovább maradhatnak az anyjukkal. Nekem is van 2 cicám akiket az anyamacska nem gondozott tovább mert beteg lett, és így 5 hetesek lehettek mikor elhoztam õket. Most 1 évesek, az egyik morcibb lett nem szereti ha sokat foglalkozunk vele, a másik pont az ellentéte, állandóan rajtam lóg. Viszont látszik hogy hiányzik az anyjuk, mert még 1 évesen is szopiznának, általában a pólómon teszik, vagy álmukban :) A vattás dologról még nem hallottam.
Szomszédék hoztak a házhoz 4 hetes kiscicát szobacicunak. Nagyon pici volt, sokat nyávogott, de jó fej lett, csak sokat harapdált. Más defektje nem jött ki (bár szegényke fiatalon elhunyt egy balesetben, szóval nem volt alkalmam sokáig tanulmányozni). Valahol azt olvastam, hogy 8-12 hetes kor az ideális az elválasztáshoz.
A kérdező hozzászólása: Hát nekem teljesen normális.Sokat játszik, dorombol, hagyja hogy simogassam, eszik rendesen junior tápot stb.

A kiscicámat bementem neostomosan-al! Ha az anyja elkezdi nyalogatni, akkor lesz valamilyen baja az anyamacskának?

Legjobb válasz: Macskára mérgezõ ez a szer, fõleg olyan kicsire, akit még az anyja gondoz. Gratulálok, jó eséllyel a kicsit és a nagyot is megmérgezted. De ugye utólag kell gondolkodni. Ráadásul nem bekenni kell, hanem megfürdetni az oldatában, de kölykökre még azt sem javasolnám.

Macskára mérgezõ ez a szer, fõleg olyan kicsire, akit még az anyja gondoz. Gratulálok, jó eséllyel a kicsit és a nagyot is megmérgezted. De ugye utólag kell gondolkodni. Ráadásul nem bekenni kell, hanem megfürdetni az oldatában, de kölykökre még azt sem javasolnám.
A bekenés bekenést jelent, te meg megfürdetted. Nem fogod megmagyarázni, hogy a kettõ ugyanaz. Továbbra is mondom, kicsi, 3 hónaposnál fiatalabb állatot nem kezelünk vegyszerrel. Légy felelõs macskatartó, és nyugodtan vond kétségbe, ha egy ilyen pici macskára vegyszert ajánl a doki! Teljesen egyszerûen válaszoltam, csak nem azt, amit vártál. A kezelés igenis veszélyes a kicsire és az anyjára is. A Neostomosan kutyára való, macskára nem adják, mert a macskák lenyalják magukról és egymásról. Én figyelmeztettelek, ami egy teljesen korrekt válasz volt a kérdésedre. Azt kérdezted: Lesz baja az anyamacskának? én elmondtam, hogy simán lehet, sõt a kicsinek is.
A kérdező hozzászólása: 1., Szerintem a kérdés elég egyértelmû volt!Mivel a testére juttattam, és nem megitattam vele!(Csak egy példa) 2., Mivel csak annyit írtam, hogy az orvos ajánlatára és nem azt, hogy "az orvos mondta, hogy nem lesz semmi baja!" 3., Igen, az orvos ajánlatára, csak nem mondta, hogy lesz-e valami gondja valamelyik cicának! 4., Kérlek értelmezd a retardált szót! Ez csak egy egyszerû kérdés volt, amire általában egyszerû választ lehetett volna adni!
Akkor közlöm, hogy 1. nem jól írtad le a kérdésben, ugyanis azt írtad, "bekentem" 2. ennek ellenére full retardált dolog az, hogy utólag parázol be valami ilyesmin 3. ha az állatorvos ajánlotta, akkor mi a baj? Amúgy továbbra is tartom, hogy a neostomosan nem való macskának, és kicsire semmi vegyszert nem szoktunk használni. Csak a dokid másban hisz.
A kérdező hozzászólása: Akkor közlõm, hogy az egy hónapos kiscicámra permeteztem állatorvos ajánlatára és kutyabaja sem lett!Egy ampullát 2 liter vízben hígítottam!A bolhák eltûntek, a kiscicának semmi baja!
De álszent itt mindenki, jól lepontoztok. Pedig amit írtam, teljesen igaz! Lehet finomkodni, meg egymás fenekét nyalni, de attól ez egy átgondolatlan butaság volt, ami veszélyezteti a macskák életét. Bocs a törékeny kis lelketektõl.
Ha a neostomosant töményen hazsnáltad, akkor fürdesd meg a picit, meleg vízben és szárítsd meg, mert mérgezõ rá, fõleg töményen. Majd vidd el állatorvoshoz.
vegyél insecticide 2000 spray-t az nem mérgezõ kismacskára.
Ja és igen, az adagolása pedig 1 ampulla 1 liter vízhez.
3 hónapos kor alatt tilos, akármennyire bolhásak, ez az egyik. Kettõ, elõzd meg az anyját és mosd le a kicsit alaposan, kézmeleg vízzel, aztán alaposan töröld szárazra! A Neostomosan és a hozzá hasonlók idegmérgek, az én 7 kilós méteres kandúrom is 3 napig kába volt tõle, és engem is irritál, úgyhogy soha többet nem fogom, csak a környezet fertõtlenítésére használni, de állatra nem!
Kedves Kérdezõ, kiírtál egy állítást és egy kérdést, és a neked nem tetszõ válaszok után kezdted el részletezni, mi is történt valójában. Most akkor ne pampogjál itt nekünk, mert mindenki úgy értelmezte a kiírásod, ahogy le van írva, a részletekrõl ugyanis csak Te tudtál, nem tudom, hogy gondolod, hogy ha Te tudod, akkor mindenki tudja! Ha legközelebb pontos választ vársz, akkor légy kedves pontos kérdést kiírni pontos információkkal, félszavakból sem a hülye, sem az okos nem ért, ennyi. Második válaszoló vagyok, és én is tartom továbbra is a válaszom. Létezik különben Bio kullancs- és bolhairtó, múlt héten láttam Rossmann üzletben, azt nyugodtan cseppentheted a cicákra, nem lesz bajuk és nem is olyan durva, mint a Neostomosan, de attól még hatékony. 2500-ért láttam egy üvegcsével, de mivel cseppenteni kell, untig elég, egyszer kell megvenni és jó sokáig kitart.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!