Találatok a következő kifejezésre: Baja lesz kiscicának (11 db)

Baja lesz a kiscicának ha olyan 4-5 hetes kor között választják el?

Már amúgy rendesen iszik tejet,eszik tejszínt,eszik májkrémet.Sajnos a barátomnak már most el kell hoznia ?t mer a kistestvére szörnyen allergiás.

Legjobb válasz: Még annyit kérdeznék ide hogy az igaz hogyha ilyen korban választjuk el a kiscicát akkor langyos vizes vattával kell masszírozgatni a feneke környékét hogy kakiljon????Mer hogy ez az anyja nyalogatását utánozza????

A kérdező hozzászólása: Még annyit kérdeznék ide hogy az igaz hogyha ilyen korban választjuk el a kiscicát akkor langyos vizes vattával kell masszírozgatni a feneke környékét hogy kakiljon????Mer hogy ez az anyja nyalogatását utánozza????
az én cicámat 3 hetesen fogadtam be, eszik, iszik, teljesen jól van, kicsit félénk, de õt mondjuk bezárták, meg párszor bántották is:( De ma már jól van, 10 hónapos, 3, 5kg, imádjuk egymást! Lehet, hogy még jobban kötõdik, mert az esti lefekvés elõtt totál szétszopizza a pólómat:) Szóval nyugi, mostmár tudja, hogy jó helyen van:)
A kérdező hozzászólása: Mondjuk sztem full komplett a cicám.Eszik rendesen tápot , iszik vizet, nincs szemilyés zavara.Sztem nem lett semmi baja.Amúgy az anyja már csak anynit csinált velük h odament azt elcsórta a kajájukat.XD
Ha nem volt más választásod, akkor minek tetted fel a kérdést? Most, hogy megtudtad, hogy jót nem jelent, így jobb? Már úgysincs mit tenni sajnos..
A túl korán elválasztott kiscicák egy része sajnos viselkedés-problémás lesz, mert nincs kitõl (mama, testvérek) megtanulnia a macskákra jellemzõ szokásokat. Másrészt elõfordulhat, hogy egészségi problémái is lesznek, mert az immunrendszerük gyengébb, hiszen a mamától nem kapják meg a szükséges ellenanyagokat. Mindenkinek javaslom, hogy 8 hetes kor elõtt ne fogadjanak örökbe kiscicát, ha mégis muszály, sokkal több odafigyelésre lesz szüksége, sok játékra és játékos "oktatásra". Ezek saját tapasztalatok is, én 4 hetes cicát neveltem fel, és sajnos sok gond van vele, egészségileg is és fõleg viselkedésben.
Baja nem lesz, de nem a legjobb...6 hetes korig minimum az anyjával kell lennie, de a 8 hét az ideális, ugyanis, ha 6 hetesen választjuk el, nem tanulja meg a gátolt harapást, ez pedíg a késöbbiekben rengeteg sérülést jelent a gazdinak... De ha a kiscica még az étel mellé szopik, semmiképp ne válaszd el! Ha még a száraztápot se tudja megenni, akkor pláne...
A kérdező hozzászólása: sajnos el kellet már most hoznia a barátomnak.
Ha nem olyan sürgõs, hagyd még az anyja mellett.8-12 hetes korban aktuális az elválasztás. Cicabarátok figyelmébe: Clare Gibson A macskatartók kézikönyve. nagyon hasznos tanácsokkal lát el.
Semmiképpen nem egészséges, ha ilyen korban el van választva!!! Mint ahogy elõttem is írták, személyiségzavar a minimum amit elszenvedhet a késõbbiekben, mert nem volt ideje az anyjától megtanulni az alapvetõ macskatulajdonságokat...stb. Tejszínt eszik? jesszus...még egy felnõtt macskának is csak elvétve lehet adni, mert annyira nem való nekik! Remélem legalább cukros dolgot nem adsz neki. Ha valami jót is akarsz tenni, kérdezz meg egy állatorvost, mivel etesd most, és mivel egyáltalán ne!
5 hetesen lett elválasztva a macskám és sok téren személyiségzavart szenvedett. Nagyon okos macska, de hihetetlen mit szenved egyes dolgokon. Például 15kmrõl hoztuk el kiskorban kocsival, azóta akárhányszor autoba kell szállnia megvadul vernyog végig izzad és teljes shokkban van. A gyerekei közül egynek sem volt soha semmi baja. Aztán a másik ez a szopni akarás reflexe. Most tényleg nem viccelek idén 12 éves(!) és még mindig ha talál egy polot vagy valamit akkor néha elkezdi nyalni és összenyálaz mindent. Ha rászolsz valami olyan dolog miatt ami nem tetszik neki akkor bosszut áll valami modon, ez nem tudom hogy ennek tudhato-e be, de a gyerekei közül egynek sem volt hasonlo idiotasága :)
Én úgy tudom, hogy nem nagy baj....csak kicsit érzékenyebb vagy gyengébb lesz! Errõl a vattás dologról meg még nem hallottam.
Az elsõ cicám 5 hetesen lett elválasztva az anyjától. Háát, elég fura lett. Mindenkit megtámadott, olyan volt, mint akinek "személyiségzavara" van. Persze lehet, hogy csak bebeszélem magamnak. És az sem biztos, hogy emiatt. A masszírozgatás csak addig kell, amíg nem tud egyedül üríteni, de ha már magától eszik (még ha csak próbálkozik is), akkor a pisilés-kakilás is megy neki. Igaz, az anyja normál esetben ilyenkor még segít neki, de az sem zavarja, ha egyedül kell elvégeznie a dolgát.
Szerintem nem lesz vele nagy gond, csak sok (nagggyon sok) törõdést igényel majd. Én az egyik cicámat úgy kaptam meg, hogy hat hetesen lett elválasztva, és haláli jópofa lett: szerintem engem hitt a mamijának, még szopizott is egy plüss macin :) Ja, és ez nem tudom, hogy emiatt van-e, de csak elvétve dorombol... lehet, hogy azt nem tanulta meg? Amúgy õ csak most, egyéves kora körül lett magának valóbb és morcosabb, de ez amiatt van, hogy kapott maga mellé egy "kistesót" is :)
Nagy baja valóban nem lesz, de több törödést igényel. Az én kiscicám most 6 hetes, és 5 hetes koráig más kaját sem akart enni, csak anyatejet. Szóval sokat kell majd vele foglalkozni. Ma adtam a cicának vizben fõtt, majd összetört és saját levével higított krumplit, és beleszeletelt csirkemájat-csirkeszívet és fúúúú, imádta :) Akkora pocija lett tõle xD De még szopizik is.
A kérdező hozzászólása: Kössz szépen hogy segítettetek.Mostmár megnyugodtam:)
az én cicám 5hetesen került hozzám....harap, nem dorombol, ha simogatod, 1percig hagyja, utána belekap a kezembe...de a kezemet szokta nyalogatni:) amúgy nem dorombol szinte soha....és õ még most 10hónapos korára is szokott szopizni...fõleg az alvóspólómat...
Baja nem lesz, bár jobb ha tovább maradhatnak az anyjukkal. Nekem is van 2 cicám akiket az anyamacska nem gondozott tovább mert beteg lett, és így 5 hetesek lehettek mikor elhoztam õket. Most 1 évesek, az egyik morcibb lett nem szereti ha sokat foglalkozunk vele, a másik pont az ellentéte, állandóan rajtam lóg. Viszont látszik hogy hiányzik az anyjuk, mert még 1 évesen is szopiznának, általában a pólómon teszik, vagy álmukban :) A vattás dologról még nem hallottam.
Szomszédék hoztak a házhoz 4 hetes kiscicát szobacicunak. Nagyon pici volt, sokat nyávogott, de jó fej lett, csak sokat harapdált. Más defektje nem jött ki (bár szegényke fiatalon elhunyt egy balesetben, szóval nem volt alkalmam sokáig tanulmányozni). Valahol azt olvastam, hogy 8-12 hetes kor az ideális az elválasztáshoz.
A kérdező hozzászólása: Hát nekem teljesen normális.Sokat játszik, dorombol, hagyja hogy simogassam, eszik rendesen junior tápot stb.

Nem lesz bajuk a kiscicáknak a bolha nyak övtől? Mert ugyhallottam hogy kikopik teljesen a szőr a nyakukon. Vagy milyen szert ajánlotok bolha ellen a kismacskáknak? Légyszi a nevét is írjátok le.

A választ mindenkinek elöre is kössz.

Legjobb válasz: Hát, ha szabadban is vannak akkor könnyen felakadhatnak vele mondjuk a kerítésbe..

Hát, ha szabadban is vannak akkor könnyen felakadhatnak vele mondjuk a kerítésbe..
Mennyi idõsek a kiscicák? Mert ha jól tudom, akkor 6 hónapos kor alatt nem ajánlják a bolhanyakörvet se csicának, se kutyának. Lehet kapni olyan szert, amit a nyakára lehet csepegtetni, de ebbõl is a kölyöknek valót kell venni. Sajnos nem tudom hogy pl. a Frontline-ban van-e ilyen fajta.
A kérdező hozzászólása: 2 hónaposak a kiscicák
Nem ajánlatos mert ahogy az elsõ mondta felakadhatnak a keritésre. Kinti cicák?
A kérdező hozzászólása: Igen kinti cicák, de már megoldottam a problémát. Leszórtam öket bolha elleni porral.


Lesz valami baja a kiscicáknak?

Szombaton születtek mega kiscicáink, a cicámnak ez az els? fialása. Amikor születtek nyalogatta ?ket, de azóta nem láttuk egyszer sem, rendesen eteti ?ket és velük alszik meg minden, csak nem látjuk, hogy nyalogatná ?ket.. Hallottam, hogy a piciknek azért nyalogatja az anya cica a hasát mega feneküket, mert még nem tudnak maguktól kakálni, de ha az én cicám nem csinálja akkor lesz valami baja a piciknek? Régebben találtunk újszülött cicákat egy dobozba kidobva az utcára és hazahoztuk ?ket, és akkor langyos nedves vattával töröltük a pocijuktól lefelé és bevált. Most is ezt kéne tenni? Bár az, hogy nem látjuk, hogy nyalná ?ket nem jelenti, hogy nem teszi, de azért fura, hogy senki sem látta még egyszer sem :S Mit tegyünk?

Legjobb válasz: ha nem látod, egyszer egyszer nyugodtan megtörölgetheted õket, de valószínû hogy ápolja,ha eteti õket rendesen.

ha nem látod, egyszer egyszer nyugodtan megtörölgetheted õket, de valószínû hogy ápolja, ha eteti õket rendesen.
Ne izgulj! :) Biztosan szépen ellátja õket! Akkor (is) szokta nyalogatni, amikor éppen jóllakott a cicamama:) (nekem bent születnek a kiscirmik már évek óta), vagy kintrõl jön be, vagy éppen sírnak valami miatt stb. Szóval nincs gond, ha szoptat és ott van mellettük, akkor "azt" is elvégzi, ne félj! Ne csinálj velük semmit!
Nekünk már rengeteg kiscicánk volt. Én tapasztalatból tudom, hogy nem csak akkor indul be a cicák emésztése ha nyalja a cicamama õket, hanem amikor rájuk ül, akkor is. Mindenképpen megoldja valahogy, hisz a cicamama ösztöne tudja hogy mit kell csinálni! Ne aggódj, semmi baj nem lesz! Ui.: Semmiképp se nyúljatok a kicsikhez! Nem szabad! Mert akkor átveszi a szagotokat, vagy ha nemis, a vatta elveszi a mamacica szagát a kicsikrõl, és akkor elhagyja a kicsiket, mert azt hiszi, nem az övé. Ez nagyon fontos, nagyon figyelj rá! Mi már egyszer beleestünk ebbe a hibába, ugyan így csináltuk vizes vattával, és nem etette õket a gazdi, és mind éhen haltak! :( Sok szerencsét, sok sikert! :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépena válaszokat! jól vannak a picik, a cica mama mindent nagyon ügyesen csinál:) annyira h óriási nagyok mára már a picik :) már "tipegnek" :P
Utolsó válaszadó vagyok: Nagyon örülök neki :) Jó "cicanevelgetést/dédelgetést"

Halva születhettek a kiscicák? Mi lesz most az anya cicával? Nem lesz baja? Mi az a tejláz? És mit lehet tenni hogy ne legyen baja?

A cicám pénteken megfialt,de olyan eldugott helyre,egy hatalmas cs?rben a szalmába,onnan jött ki pénteken,de nem tudom mi a helyzet,mert nem találom a kicsiket.Az anyamacska állandóan itt van velünk,nem hajlandó a kazalhoz menni,innen gondolom hogy nem élhetnek a kicsik,mert akkor nem hagyná ?ket.

Legjobb válasz: Szia,én annyit tudok neked segíteni,hogy ha valóban halva jöttek a világra a kiscicák,és az anya macskának van teje,akkor az a lényeg hogy 1-2 hétig próbáljátok meg nem simogatni,nem ölbe venni,nem szeretgetni,mert akkor nem apad el a teje,és akkor valóban nem lesz jó vége.Mi kutyával jártunk hasonlóan,de gondolom ez cicára is igaz.Állatorvos mondta.nem mgamtól találtam ki.

Szia, én annyit tudok neked segíteni, hogy ha valóban halva jöttek a világra a kiscicák, és az anya macskának van teje, akkor az a lényeg hogy 1-2 hétig próbáljátok meg nem simogatni, nem ölbe venni, nem szeretgetni, mert akkor nem apad el a teje, és akkor valóban nem lesz jó vége.Mi kutyával jártunk hasonlóan, de gondolom ez cicára is igaz.Állatorvos mondta.nem mgamtól találtam ki.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm neked a jótanácsot, gondoltam is hogy nem orvosság kell rá, hanem egy tapasztalt ember véleménye.
Tejláza lehet, én elvinném dokihoz, fôleg, mert kérdés, hogy mitôl haltak meg a picik.

Lesz egy kiscicám, viszont van két palotapincsikutyám akik utálják a macskákat. Hogy bírnám velük elfogadtatni a kiscicát? Mert nem szeretném hogy baja legyen neki. Tanácsokat kérek!

Legjobb válasz: nekem van egy nyúlam és a barátnõmnek is most elutaztak és én vigyázok a nyúlukra és próbáltam õket össze szoktatni úgy csináltam ,hogy oda vittem és mikor a nyúlam rá akart ugrani elhuztam szóval probáld meg ,hogy elõszö csak az egyik kutyát vidd oda és mikor mondjuk a kutya megtámadná húzd el tõle és ezt többször míg meg nem szeretik egy mást ,de lehet ,hogy csak türelem kérdése míg meg nem szokják egymást :)

nekem van egy nyúlam és a barátnõmnek is most elutaztak és én vigyázok a nyúlukra és próbáltam õket össze szoktatni úgy csináltam , hogy oda vittem és mikor a nyúlam rá akart ugrani elhuztam szóval probáld meg , hogy elõszö csak az egyik kutyát vidd oda és mikor mondjuk a kutya megtámadná húzd el tõle és ezt többször míg meg nem szeretik egy mást , de lehet , hogy csak türelem kérdése míg meg nem szokják egymást :)

Van 2 db 5 hónapos kiscicám. Kinti macskák, télen nem lesz semmi bajuk kint a hidegben?

Nappal be szoktuk ?ket engedni pár órára. De télen elég hideg van éjszaka is.

Legjobb válasz: Ne aggódj nem lesz bajuk. Egyrészt a bundájuk ami megvédi õket, másrészt nagyon leleményesek, találnak õk maguknak helyet. Egy padlást, egy pincét, egy elhagyatott kutyaólt. Vagy ki tudja még mennyi titkos helyük lehet, amirõl nem is sejtünk. Nyugodj meg, nem lesz baj :) Nekünk négy cicánk van, de csak az egyik bejárós. De éjszakára õ se maradhat benn. Megengednénk, hogy benn maradjon, de nem bír magával éjjel. Maximum éjfélig alszik és aztán felveri az egész házat. Szóval muszáj kitenni. De már rájöttünk, hogy a szomszédnak van cica ajtó a pincében és télen ott dekkolnak. Ugyanis õk fával fûtenek, és a pincében van a kazán, szóval nagyon tuti kis helyük van :)

Ne aggódj nem lesz bajuk. Egyrészt a bundájuk ami megvédi õket, másrészt nagyon leleményesek, találnak õk maguknak helyet. Egy padlást, egy pincét, egy elhagyatott kutyaólt. Vagy ki tudja még mennyi titkos helyük lehet, amirõl nem is sejtünk. Nyugodj meg, nem lesz baj :) Nekünk négy cicánk van, de csak az egyik bejárós. De éjszakára õ se maradhat benn. Megengednénk, hogy benn maradjon, de nem bír magával éjjel. Maximum éjfélig alszik és aztán felveri az egész házat. Szóval muszáj kitenni. De már rájöttünk, hogy a szomszédnak van cica ajtó a pincében és télen ott dekkolnak. Ugyanis õk fával fûtenek, és a pincében van a kazán, szóval nagyon tuti kis helyük van :)

A kiscicam bolhas lett, es vettunk neki bolhairto nyakorvet. Olvastam a dobozan h 6 honaposnal fiatalabb macskakolykon nem alkalmazhato. Mici 4-5 honapos. Akkor tenyleg ne rakjam fel neki, vagy nem lesz ugyse semmi baja?

Legjobb válasz: Felesleges a bolhanyakörv, és egy kijárós kiscicánál még veszélyes is. Vegyetek Neostomosan-t, oldjátok fel vízben, és abban fürdessétek meg. Vagy lehet kapni kölyökmacskákra való spot-on-t is.

Felesleges a bolhanyakörv, és egy kijárós kiscicánál még veszélyes is. Vegyetek Neostomosan-t, oldjátok fel vízben, és abban fürdessétek meg. Vagy lehet kapni kölyökmacskákra való spot-on-t is.
a spot on-ok és nyakörvek csak megelõzésre valók.ha már fertõzött akkor neostomosan.
Nem lesz baja a nyakörvtõl de utóbbi idõben már se kutyáknál se macskáknál szinte semmit nem használnak a nyakörvek. Plusz tényleg azok csak megelõzésre valók.
A kérdező hozzászólása: Értem, köszönöm a válaszokat!
Nehogy nyakörvet vegyetek neki megfojhatja a macskát lehet mellékhatása is mi gyógy szert adtunk a macskáinknak és nem bolhásak.
A kérdező hozzászólása: Hogy fojthatná meg? Hiszen állíthatós, és tudom hogy kell felrakni...két ujj a nyak és a nyakörv között...nem értem mi baja lehetne. majd ha 6 hónapos lesz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat:) Utolsó kommentelõ, olyan gyógyszert akkor hol lehet venni?
Pontosíts egy kicsit.Milyen bogyót?
Én is szoktam tejet adni a kiscicámnak (3 hónapos), de szerintem ilyenkor vizet adj neki, hiszen ki tudja, mit evett meg. De szerintem nincs miért aggódnod, mindenesetre írd meg, hogy viselte stb. Remélem, segítettem:)
Hallgass rájuk, a macskának semmi szüksége a tehéntejre, elég baj, hogy ez a bugyuta szokás elterjedt a világban.
A tejjel többet ártasz, laktózérzékeny hasmenése lesz tõle, a macskának vagy laktóz mentes tejet, vagy vizet adj inni. És szerinted mi gondolatolvasók vagyunk? A zöld bogyó elég csekély leírás, ebbõl nem fogjuk kitalálni, hogy mérgezõ, vagy nem. De szerintem nem ette volna meg, ha árt neki. Ha hány tõle, vagy esetleg öklendezik, akkor lehet, hogy gond van. De szerintem nem lesz baj.
De ne adj neki tejet, mert attól fosik a macska!
Nagy valószínûséggel nem.
A kérdező hozzászólása: Akkor nem lesz semmi baja??
a macskák eleve laktózérzékenyek, kis f.sásra számíthatsz azért.
A kérdező hozzászólása: Hát pontosan nem láttam csak hogy eszik valamit odamentem és láttam hogy a szájában valami zöld bogyó van vagy nem tudom milyen több nem volt ott de nagyon féltem ugye nem lesz baja?
A kérdező hozzászólása: Egy hét telt el és nincs semmi baja hálistennek hogy lekopogjamm de köszönöm szépen a válaszokat és biztatásokat!

Lassan 6 hetesek lesznek a kiscicáim, az egyik még nem eszik, van valami baja?

A másik mindenbe belekóstol és eszegeti, de ? csak megszagolja és arrébmegy. A tejet issza, de enni nem hajlandó.

Legjobb válasz: gondolom még az cicamama mellett vannak és neki még kényelmesebb a cici. elõbb utóbb enni kezd, meg nincs elkésve:))

gondolom még az cicamama mellett vannak és neki még kényelmesebb a cici. elõbb utóbb enni kezd, meg nincs elkésve:) )
akkor megnyugodtam :)
A kérdező hozzászólása: persze, szopi van még, bár az anyjának már sztem csak nyûg, olyan helyes kis fogaik vannak :D Már esznek amúgy rendesen, isznak is, szóval jó minden. elevenek, sokat ugrálnak, nagyon édesek :D a wc dolgot is intézik már egyedül, már a mami még nyaldosta nekik láttam :D
de szopik?
A kérdező hozzászólása: nem kell alom, mert kinti cicák, de már haladunk az ügyben. Ma már volt pisi, csak elfelejtette bekaparni a drága :D és már evett szilárdat is
vegyél inkább cicaalmot, azt jobban tudják kaparni és higiénikusabb is, mint a homok. a lassú elválasztásnak itt az ideje, de türelem kell mindenhez:) ha már kiscic mást is eszik, a mamacica nem fogja a végbáltájékát tisztítani, ezért kell az alomraszoktatást is az etetéssel együtt megkezdeni. menni fog hidd el. és az is elõfordulhat, hogy az alomból is megesznek pár szemet, de nem lesz tõle bajuk.
A kérdező hozzászólása: ok, köszi! az ürítéssel csak annyi, h nem nagyon használják a homokot. kaparja, kaparja, leguggol, aztán nyávog egyet, elszalad és vhova elbújva elvégzi a dolgát a betonra:D Sõt volt olyan is h nem is bújt el, hanem simán leguggolt a betonra. Ma pl még az anyacica "nyalta" a pisijét. pedig már 6 hetesek mindjárt, ilyenkor már elválasztani kellene õket, nem?
így van, elõször az ujjaddal kend meg a pici száját, akkor lenyalja, és érezni fogja, hogy finom.pár nap alatt elkezd önállóan enni. nem tudom mi a gond az ürítéssel, de, ha a cicamama nem gondozza a hátsóját, akkor egy kis pocisimogatás, és kamillás törlés a gazdi részérõl muszáj.
Ha magától nem eszik, akkor tegyél az ujjadra szaftosat, hagyd hogy lenyalja, vagy, tedd bele a szájába, nyisd ki neki óvatosan és tedd bele, h érezze milyen a szilárd táplálék.
A kérdező hozzászólása: de már nem lehet olyan sok teje. Félek h le fog fogyni. Akkor a másiknak miért kell a kaja, miért nem elégszik meg a cicivel?:) Ráadásul az ürítéssel is gondok vannak :D
A kérdező hozzászólása: :) ma 7 hetesek


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!