Találatok a következő kifejezésre: Baja lehet babának, ha (297 db)

Lehet valami baja a babának ha az éjjel fájt pár orát nagyon a gyomrom?

Semmi gyogyszert nem vettem be! Terheségem elött is volt h megtörtént a gyomor fájás!

Legjobb válasz: Szerintem nem lesz a babának semmi baja ettõl.Remélem nem túl gyakran fáj mert az elég kellemelen számodra. Nekem is idõnként fájt a gyomrom bár én tudom az okát,mivel gyomorproblémám van,de ettõl függetlenül a kicsinek semmi baja nem lett. Ne izgulj,de ha sokszor fordul elõ és elviselhetetlen kérdezz rá az orvosodnál,lehet ,hogy tud rá ajánlani valamit.

Szerintem nem lesz a babának semmi baja ettõl.Remélem nem túl gyakran fáj mert az elég kellemelen számodra. Nekem is idõnként fájt a gyomrom bár én tudom az okát, mivel gyomorproblémám van, de ettõl függetlenül a kicsinek semmi baja nem lett. Ne izgulj, de ha sokszor fordul elõ és elviselhetetlen kérdezz rá az orvosodnál, lehet , hogy tud rá ajánlani valamit.
A babónak nem lesz baja, nyugodj meg.Nem lehet sok a savad?

Lehet valami baja a babámnak, ha eddig nem a megfelelõ életvitelt folytattam?

Nem tudtam, hogy terhes vagyok, ma teszteltem pozit. Mensim összevissza volt, máskor is késett már sokat. 7 hetes lehetek kb, viszont eddig nem épp a legjobb életmódot éltem. Napi 1 energiaital, min. 1 doboz cigi, erõs fájdalomcsillapító fejfájásra (kb napi 1). Szerdán megyek dokihoz de félek, hogy mi lesz, nem e ártottam ezzel sokat a kicsinek. Szörnyen érzem magam. Természetesen leállok mindennel, remélem még nem késõ.

Legjobb válasz: Szia En terhes nem voltam de egyik baratnom igen. O se tudta, hogy terhes, cigizett, talan alkoholt es fuvet is fogyasztott. Allitolag az elso honapokban fejlodnek ki a baba szervei igy nem a legjobb dolog. A nogyogyasz azt mondta neki, hogy szokjon le de ne azonnal mert az meg jobban art a babanak, azaz az elvonasi tunetek. Persze ha mar nem kivanod a cigit megjobb. Masokat is ismerek akik nem tudtak, hogy terhesek es cigiztek. Mindenki babaja jol van, foleg a baratnome. A kisfia egy orias!!! Nem lett semmi baja. Ne aggodjves rosszakracne gondolj. Sok sikert

Szia En terhes nem voltam de egyik baratnom igen. O se tudta, hogy terhes, cigizett, talan alkoholt es fuvet is fogyasztott. Allitolag az elso honapokban fejlodnek ki a baba szervei igy nem a legjobb dolog. A nogyogyasz azt mondta neki, hogy szokjon le de ne azonnal mert az meg jobban art a babanak, azaz az elvonasi tunetek. Persze ha mar nem kivanod a cigit megjobb. Masokat is ismerek akik nem tudtak, hogy terhesek es cigiztek. Mindenki babaja jol van, foleg a baratnome. A kisfia egy orias!!! Nem lett semmi baja. Ne aggodjves rosszakracne gondolj. Sok sikert
6. hétig semmi nem emgy át a magzatba, ez az 1 hét nem gáz szeritnem még. sajnos sokan drogoznak isznak terhesség alatt és mégis sokaknak születik egészséges babájuk. persze nem azt mondom ezt kell csinálni mert azért nagy az esély a probléára, csak azért mondom hogy szeritnem nincs gond igy ennyi idö után még. de beszéld meg mindenképpen ezt az orvossal, de ö is ezt fogja mondani.
Én ittam rendszeresen, amikor még nem tudtam, hogy terhes vagyok (nem terveztük a babát). Pont olyan idõszak volt, hogy mindig volt mire koccintani és egy kicsit többet is inni (államvizsga, szülinap, bál, céges buli). Én 6 hetesen teszteltem pozitívat, utána már egy kortyot sem ittam. Az orvos azt mondta, hogy az elsõ pár hétben ezzel nem ártottam, de a késõbbiekben jó lenne, ha ital nélkül is tudnék szórakozni. Mindenképp kérdezz rá az orvosnál, õ tud megnyugtatni, mi bármit is írunk itt. Én is akkor nyugodtam meg, amikor az orvos mondta.
Ugyan igy voltam, már 8 hetes voltam mikor kiderült. Még wellness hétvégén is voltam és órákig áztattam magam a forró termálvizben, amit terhesen szintén tilos. Makk egészséges a babám...:)

Ha a doki észreveszi uh-on, hogy elhalt a méhlepény megindítják a szülést? Egyáltalán észre tudja venni? Lehet valami baja a babának, ha elhat a méhlepény?

Legjobb válasz: nem akarlak keseríteni, de van ilyen eset. Véleményem szerint nem is kevés. Nem egy ismerõsõm vesztette el a babát 37-38. héten, mert elhalt a méhlepény. Mivel azon keresztül kap oxigént a baba, így értelemszerûen meghal, oxigénhiányos állapotba kerül és sérül az agya többé kevésbé. A barátnõm csütörtökön este volt ultrahangon, mozgolódott a pici még viccelõdtek is milyen aktív gyerek lesz és péntekre meghalt, mert elhalt a méhlepény. Én kórházban voltam, és mégis elhalt a méhlepény, mert nem hitték el hogy fájdalmaim vannak, mire orvost hívtak- elöszõr azt mondták ezért nem keltik fel az éjszakás ügyeletes orvost, aztán hajnali hatkor meg, hogy várjuk meg a nappalost, mert az éjszakásnak csak egy órája van hátra- mire orvos megnézett már baj volt. Mondjuk mi megúsztuk enyhe hipotóniával. Ja és sürgõsségi császár volt.

nem akarlak keseríteni, de van ilyen eset. Véleményem szerint nem is kevés. Nem egy ismerõsõm vesztette el a babát 37-38. héten, mert elhalt a méhlepény. Mivel azon keresztül kap oxigént a baba, így értelemszerûen meghal, oxigénhiányos állapotba kerül és sérül az agya többé kevésbé. A barátnõm csütörtökön este volt ultrahangon, mozgolódott a pici még viccelõdtek is milyen aktív gyerek lesz és péntekre meghalt, mert elhalt a méhlepény. Én kórházban voltam, és mégis elhalt a méhlepény, mert nem hitték el hogy fájdalmaim vannak, mire orvost hívtak- elöszõr azt mondták ezért nem keltik fel az éjszakás ügyeletes orvost, aztán hajnali hatkor meg, hogy várjuk meg a nappalost, mert az éjszakásnak csak egy órája van hátra- mire orvos megnézett már baj volt. Mondjuk mi megúsztuk enyhe hipotóniával. Ja és sürgõsségi császár volt.
Hogy érted, hogy elhal a méhlepény? Arra gondolsz, hogy már a vége felé vagy és már megérett? Egyébként uh-on nézik a méhlepény állapotát, így látniuk kell, ha valami nem stimmel. Ha nagy a baj, akkor szerintem igen, megindítják a szülést. Hány hetes vagy és miért járnak ilyen rémképek a fejedben?
A kérdező hozzászólása: 34 hetes vagyok.És csak azért kérdeztem, mert egy ismerõsöm megszült két héttel korábban, nála már el volt halva a méhlepény 2300g-os lett a baba.nem akarok ilyeneken parázni, és a babám is jól van, remélem, érzem, hogy mocorog.És az hogy õ igy járt nem azt jelenti, hogy én is így fogok, csak érdekel, hogy van-e ilyen.
javítok.. 20 évet öregedtünk, nem 20 éves. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Tényleg csak úgy végigfutott ez a dolog az agyamon.

Lehet baja a babának, ha csak 4 hónapja hagytam abba a fog. Gátlót?

A doki 6 hónapig másfajta védekezést ajánlott: a h?mér?zést a kritikus napok megállapítására,hogy mikor védekezzünk. De ma reggel lemaradt a gumi:S

Legjobb válasz: Nincs minek kiürülnie. Amint nem szeded a gyógyszert, nincs bebed gyógyszer, ennyi. Várni azért érdemes, hogy visszaálljon a ciklusod a normális kerékvégésba. Azoknak a babáknak sem lett semmi bajuk, akik gyógyszerszedés MELLETT sikerültek be. Ne aggódj! Inkább foglalkozzatok a gyerekcsinélással. :-)

Nincs minek kiürülnie. Amint nem szeded a gyógyszert, nincs bebed gyógyszer, ennyi. Várni azért érdemes, hogy visszaálljon a ciklusod a normális kerékvégésba. Azoknak a babáknak sem lett semmi bajuk, akik gyógyszerszedés MELLETT sikerültek be. Ne aggódj! Inkább foglalkozzatok a gyerekcsinélással. :-)
Nem kell az én dokim szerint nem is kell várni.
09:02 válaszoló. Abbahagytam a fogigátló és havonta jártam vérvételre még 16 hónap elteltével is volt a véremben az a hormon ami a gyogyóban.22 hónap után estem teherbe.Nem mindenkire igaz hogy abbahagyja és vége.
A kérdező hozzászólása: Ok
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat.Jó hétvégét mindenkinek!
Még csak a tüszõrepedésnél tartasz, majd akkor lehet valamit mondani, ha a hõd szépen emelkedik felfelé a ciklus végén. Esély mindig van, de még korai bármit mondani. Reméljük, sikerül! Drukkokok! :)
Állítólag nem okozhatna gondot....
Ez furcsa orvos, mert minden orvos max 3 hónapot javasol, de azt is acsak azért, mert a gyógyszer után beindul egyböl a petefészkeke és az ikerteheségnek nagyobbb a valoszínüsége, úgy mint a vetélésnek is, mert a méhfal még nem biztos hogy megtud eléggé vastagodni a jó tapadáshoz. De egyébként hormonális vagy egyéb hatása nincs. Akár az elsö perctöl is nyugodtan lehet próbálkozni, ha bevállalod az eelyét az ikreknek, vagy a korai vetélésnek. Viszont sok ember az elsö hónapokban észlel peteérést majd pár hónapig nem. Az orvosok a mai gyógyszerszedése alatt esetleges teherbeesésnél sem javasolják az abortuszt.
Nem lesz semmi baja. Azoknak a babáknak se lesz baja, akik tabi mellett sikerültek be. 4 hónap alatt már régesrég kiürült a gyógyszer, ne aggódj. Azért szoktak várakozást javasolni, hogy a ciklus helyreálljon rendesen, beinduljon a peteérés, és újra legyen normális vastagságú méhnyálkahártya. (Fogigátó mellett ugye vékonyabb és az nem jó a beágazódáshoz.) Szóval nem az az oka a pár hónap védekezésnek, hogy fejlõdési rendellenességet zárjon ki.
A kérdező hozzászólása: De jó, mert esélyes most, hogy összejött ugye?
9:23-as válaszoló: te lehetsz a kivétel. A legtöbb nõ ha abbahagyja a tablettát, akkor a gyógyszerrel bevitt hormonok szintje azonnal leesik a nullára, nem raktározódik el sehol. Onnantól kezdve már csak a nõ szervezetén múlik, hogy mikor indul be újra a ciklusa, és mikorra áll vissza a rendes kerékvágásba.

Rendesen szedtem a gyógyszert, egy szem sem maradt ki. Csináltam tesztet, pozitív lett. Lehet valami baja a babának, ha gyógyszer mellet lettem terhes? Milyen vizsgálatokkal lehetek 100%-ig biztos benne hogy egészséges lesz a manóm?

Legjobb válasz: Szerintem attól is függ, hogy lesz-e baja a babának, hogy mennyi ideig szedted a bogyót. De azt mondják, mostmár nem baj, ha így leszel terhes, annyira kevés a tabiban a hormon. Szerintem minél hamarabb menj orvoshoz, és csak azután hagyd abba a bogyót (he még mindig szeded). Biztos terhes vagy? Nem csak valami „más”, ciszta, ilyesmi kavart be? Sok sikert, és ne aggódj.

Szerintem attól is függ, hogy lesz-e baja a babának, hogy mennyi ideig szedted a bogyót. De azt mondják, mostmár nem baj, ha így leszel terhes, annyira kevés a tabiban a hormon. Szerintem minél hamarabb menj orvoshoz, és csak azután hagyd abba a bogyót (he még mindig szeded). Biztos terhes vagy? Nem csak valami „más”, ciszta, ilyesmi kavart be? Sok sikert, és ne aggódj.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Májusig a cerezettet szedtem (15 hónapos az elsó manóm) Áprilisban kezdtem a tri-regolt, de már ezt szedtem az elsõ terhességem elõtt is évek óta. Mielõtt terhes lettem a kicsivel, elõtte egy hónappal abbahagytam. De most egy szem sem maradt ki. Nagyon örülnénk neki, ha most is egy egészséges babánk születne. Az elsõ valaszolónak írnám: Szerintem nem ciszta, mert a teszt pozitív lett.
Szia! Gratulálok a babócához!Õ tényleg akar jönni, ha a tabi mellett lettél terhes.Szerintem is vizsgáltasd ki magad!Drukkolok, hogy minden ok legyen! 8hós kislány anyukája
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszi szépen! Mi is pozitívan állunk hozzá, reméljük hogy minden rendben lesz!
Szia.Én gyógyszer mellett lettem terhes!Egy nivós professzor az orvosom.Azt mondta ha a gyógyszer mellett megfogant a baba akkor annak nem volt már kiterjedt védelme, és így a babát sem károsíthatja.Ez az egyik verzió! A második: hogy a szervezet máshogy reagált a gyógyszerre, ezért engedte hogy beérjen a petesejt, és megtermékenyüljön, de álltalában az esetek többségében vetélés ennek a kimenetele!Nálam is az lett sajnos! De ezek az adtok nem vizsgálat értékûek, úgyhogy ha az elsõ verzió állt fent nálad, és " remélem" semmi baja a babádnak akkor is kérj genetikai vizsgálatot, meg amit csak lehet.Errõl az orvost kérd hogy tájékoztasson! Minden jót kívánok!!!

5 hetes vagyok, lehet baja a babának, ha most újra kijött a nemi herpeszem? Nagyon félek, hogy valami baja lehet ettől!

Legjobb válasz: Nekem is volt vele gondom, most 28 hetes vagyok Addig nincs baj a mig a kicsi bent van...de termeszetesen kezeld orvos altal felirt kremmel (gyogyszer nem ajanlott ra) A gondot csak akkor jelenti ha akkor akitiv amikor szulsz. Ha igy van akkor csaszarral kell vilagra hoznod a picit, hogy nehogy megfertozd. De addig ne aggodj, csak figyelj oda ra. A stressz a helytelen taplalkozas a faradsag kihozhatja. Probalj nagyon sok zoldseget gyumolcsot enni, es pihenni amikor csak tudsz. Boldog baba varast

Nekem is volt vele gondom, most 28 hetes vagyok Addig nincs baj a mig a kicsi bent van...de termeszetesen kezeld orvos altal felirt kremmel (gyogyszer nem ajanlott ra) A gondot csak akkor jelenti ha akkor akitiv amikor szulsz. Ha igy van akkor csaszarral kell vilagra hoznod a picit, hogy nehogy megfertozd. De addig ne aggodj, csak figyelj oda ra. A stressz a helytelen taplalkozas a faradsag kihozhatja. Probalj nagyon sok zoldseget gyumolcsot enni, es pihenni amikor csak tudsz. Boldog baba varast
Nekem azt mondta a doki, hogy ha a terhesség alatt jön ki, akkor a baba védve van tõle. Szülésnél probléma, mert ha aktív herpesznél jön rád a szülés, akkor egybõl császároznak. Hevizos vagy Richtofit herpeszkrémet használj nyugodtan, de ha kijön, egybõl szólj a dokinak!!!
Nem hinnem, de ezzel jobb, ha orcoshoz fordulsz.
Marmint orvoshoz...
Szia! Csatlakoznék az elõttem szólókhoz. Sajnos én is meg vagyok áldva ezzel, és most egymás után kijött többször. Szóltam a dokimnak és azt mondta, hogy csak szülésnél fontos, hog ne jöjjön ki, mert akkor császár..Amúgy ha tud valaki olyan krémet amit nyugodtan lehet használni ilyenkor, az írja már meg legyenszíves!!! Köszi! 30.hetes

Assam Indiai teától, lehet baja a babának, ha a 8. hét felé járok?

Tegnap este felé 7 körül megittam egy csésze Assam Indiai Tetley\'s teát,citrommal, mézzel higítva, alig beleáztatva. Nem igazán aludtam t?le éjjel, elég álmatlan éjszakám volt..és ami lényeges, hogy 8.hét felé járok.Eddig sosem ittam kávét, fekete teát sem szeretem annyira,de most megkívántam citrommal.Lehet baja enniy koffeint?l a babámnak ?

Legjobb válasz: Én minden reggel kávézom egyet (23 hetes kismama vagyok) és semmi baja nincs tõle a babámnak!Nyugodj meg ezzel nem árthatsz neki!Én a dokimat is megkérdeztem és mondta hogy nyugodtan ihatok kávét!

Én minden reggel kávézom egyet (23 hetes kismama vagyok) és semmi baja nincs tõle a babámnak!Nyugodj meg ezzel nem árthatsz neki!Én a dokimat is megkérdeztem és mondta hogy nyugodtan ihatok kávét!
semmi baj! napi 2 kávé is megengedett. teát is lehet inni nyugodtan.
A kérdező hozzászólása: OKs, köszike mindenkinek :) !

Lehet baja a babámnak, ha elég sokat hányok? Vagy ő elveszi magának, amit kell? 24 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Szia! Ne aggódj, nem lesz baja a babádnak, csak arra vigyázz, hogy azért az elvesztett folyadék mennyiséget pótold. Boldog babavárást!

Szia! Ne aggódj, nem lesz baja a babádnak, csak arra vigyázz, hogy azért az elvesztett folyadék mennyiséget pótold. Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
Ne aggodj én is sokat hánytam a terhességem alatt, reggeltõl estig...A lényeg h sok folyadékot igyál, és akkor nem lesz baj, a másik az h nekem mondta a dokim h szedjek b6 vitamint, aztán mikor már az se segített akkor magbe b6 ot kaptam!!ez sokat segített..azt nem mondom h egyáltalán nem hánytam tõle, de jóval kevesebbszer gubbasztottam a wc be:) :) kitartás!!
Szia! Én is nagyon sokat hánytam, vagy 3 kgt fogytam is szörnyû volt. Próbáld ki te is a gyömbéres kekszet. Nekem nagyon sokat segített végül, azt mondják a gyömbér kitûnõ erre a célra. Szenvedésem végül a 12. hét körül úgy ért véget egyik napról a másikra, mintha nem is lett volna. Tehát kitartás...:-) 24 hetes kismamó

10 hetes terhes vagyok, a nőgyógyász eddig nem mondta, hogy szedjek vitamint (pedig a vérvétel eredményét is látta) , csak a háziorvos mondta 1 hete az Elevitet és írt fel Martofer flór-t. Lehet baja a babának, ha terhes vitamint még nem szedek?

Terhes vitamint még mindig nem tudtam venni, csak Supradyn F-et szedek (az még van itthon) és Martofer flór-t szedek mellete.

Legjobb válasz: Szerintem semmi baja nem lesz a babádnak.Az elevit is jó.

Szerintem semmi baja nem lesz a babádnak.Az elevit is jó.
Szia. Nem hiszem, hogy emiatt baja lenne. Olyan kismama is van, aki nem szed terhesvitamint. Ha más vitamint szedsz az is jó, és egyél sok gyümölcsöt és zöldséget. Üdv, 32 hetes kismama
Sokan nem szedünk vitamint, én sem szedtem. Jobban hiszek a természetes dolgokban, sok vitamin, gyümi, változatos táplálkozás-és emellet az irodalom szerint sincs szükség plusz vitaminra. Nekem sem mondott semmit a doki, és nekem is furcsa volt annó. Se nem ajánlotta, se nem tilottta, szóba sem hozta. Pedig talán ejthetne pár szót a dologról...
Nekem azt mondta a dokim, hogy ha gondolom szedhetek terhesvitamint, de õ ezt nem tartja lényegesnek, nem a híve. 14 hetes vagyok, és Gravidát szedek heti 2x-3x+folsavat.
A supradyn is csak vitamin, teljesen jó, az elevit csak úgy van összeállítva hogy alkalmassabb legyen, de a nõgyógyászt kérdezd meg mert néhány vitamint túl lehet adagolni és nem hinném hogy a háziorvosnak kéne felírni ilyenkor bármit is. Martofer flór is inkább a nõgyógyásztól kérdezd. Nekem például mondta a nõdoki, most 10 hetesen hogy kétnaponta szedjem csak az elevitet, mert akkora lesz a baba hogy ki se fér. Mindent amit javasolnak érdemes megkérdezni a terhesgondozáson, mert ha én mindent szednék amit mondtak akkor jóllaknék a vitaminokkal.

Lehet valami baja a babának ha felvagyok fázva?

Ma reggel óta csíp amikor pisilek és utána is érzem a csípő érzést.ugye nem lesz semmi baja a babának most vagyok a 8.hétbe.ha Elmegyek holnap a házi orvoshoz tud felírni rá valami gyógyszert?

Legjobb válasz: Szerintem nem a házihoz kell menni! Ha normális tivább küld a nõgyógyászhoz. A felfázástól nem lesz baja, de ha nincs kikezelve akkor lehet. 33+2

Szerintem nem a házihoz kell menni! Ha normális tivább küld a nõgyógyászhoz. A felfázástól nem lesz baja, de ha nincs kikezelve akkor lehet. 33+2
Én is voltam felfázva. Ne izgult, nem lesz baja, de holnap mindeképpen menj el a nõgyógyászodhoz, aki uh.-n megnézi a veséidet, laborba fog küldeni és biztosan felír valamit. Ahogy az elõbbi hozzászóló írta , ki kell kezelni!Segíthet a tõzegáfonya bogyó. Itt olvastam, hogy sokan szedik akár megelõzésképpen is, de nekem a dokim nem ajánlotta.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.és a laborba ügye csak vizeletet néznek?
egyet értek az elöttem válaszolókkal, holnap nõgyógyászhoz kellene menned, addíg is kb 3 liter folyaékot igyál meg, hoy a bacik kimosódjanak!
Néztek vizeletet és vért is.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!