Találatok a következő kifejezésre: Baj lehet nem megyek orvosi (5 db)

Ha vki 5 hetesen elvetél, az befejeződik otthon, spontán, vagy lehet belőle baj, ha nem megy az illető orvoshoz? De még nem is volt, csak a tesztből tudja hogy terhes lehet, mivel az poz?

Nincs így,csak érdekelne ez,félre ne értsetek!!!Köszi

Legjobb válasz: Szia! Szerintem egy orvosi vizsgálat mindenképp szükséges ilyen helyzetben is, mert koraterhességnél tényleg gyakran nincs szükség beavatkozásra, teljes a regeneráció, de én ilyen esetben biztosan nem kockáztatnám meg az esetleges komplikációkat. Mindenképp kell orvosi ellenõrzés, szerintem.

Szia! Szerintem egy orvosi vizsgálat mindenképp szükséges ilyen helyzetben is, mert koraterhességnél tényleg gyakran nincs szükség beavatkozásra, teljes a regeneráció, de én ilyen esetben biztosan nem kockáztatnám meg az esetleges komplikációkat. Mindenképp kell orvosi ellenõrzés, szerintem.
Egy vetélés sokféleképpen alakulhat, én egyetértek az elsõ válaszolóval, mindenképp látnia kéne orvosnak. Az a biztos.
Én tavaj 7 hetes 4 napos voltam mikor a babám elhagyott engem.Mikor kezdödött akkor csak picit véreztem aztán másnap már jobban.Elmentem a dokihoz a kórházba.Azt mondta hogy nem tudnak mit tenni menjek haza és várjak.Másnap este nagy görcseim lettek majdnem elájultam és mikor kimentem a wc-re láttam ahogy lefolyik a baba a lefolyóba.Elmentem ujra a kórházba és mondták hogy kiürült másnap menjek be uhra.Bementem és onnan vittek a müttõbe a vetélést befejezni.Mindig attól féltem hogyha terhes leszek egyszer bizti elvetélek majd.Meg is történt.Jó tanács nem szabad gondolni rá soha soha.Én ettõl féltem a legjobban az életemben.Ne gondolj rá mert nagyon rossz pláne ha már láttad dobogni azt a pici szivet.
de a petzsákot igen
17:12 nem láthattad a babát "lefolyni a lefolyóban"- még olyan pici hogy ultrahanggal is alig lehet látni!
A kérdező hozzászólása: Utoló válaszoló, félre érted, én errõl csak olvastam!!!!!!Nagyon sajnálom ami veled történt, kívánom, hogy mihamarabb legyen picikéd, és mindenkinek aki hasonlóan járt!Sok sikert és boldogságot nektek!!!
Szia! teszt után elkezdtem pecsételni, kórház, doki, fekvés. Kiderült 5 hetes terhes vagyok. (45 naposak a ciklusaim).Minden oké volt 8. hétig aztán elhalt a baba, de nem indult meg a vetélés. Kaptam egy kis idõt hátha elnézték és a hosszú ciklusom miatt késõbbi a baba, de nem fejlõdött tovább. Minden terhestünetem megvolt, semmi görcs, vérzés sem. Most szerdán sajnos befejezték amit a természet nem. Állítólag minden 5-6. nõ elvetél, de nem mindenki tudja, hogy terhes volt, aki vérzésesen vetél el. Az orvosom azt mondta nem félni a következõ terhességtõl, mert ilyenkor a szervezet próbál mihamarabb újra teherbe esni. Viszont csak pozitívan szabad gondolkodni. Nehéz lesz, de megfogadom a tanácsát. Kérlek, menj orvoshoz, az a biztos. Babád még lehet, de a te egészséged is fontos.
A kérdező hozzászólása: Lehet igazad van, de én úgy tudom, hogy amíg kb csak 5-6 hetes terhes vki, nem tudnak mit csinálni, ha beindul a vetélés!
A kérdező hozzászólása: Épp most olvasgattam errõl a dologról, és olvastam a tüneteket, hogy erõteljes hátfájás, stb...és hogy a nõk bizonyos százaléka észre sem veszi, hogy terhes és elvetél, és csak arra lesz figyelmes, hogy késik a mensije.Ilyenkor vajon, mi van?Vagy épp, ha tényleg késik a mensi, és csinál 1 poz.tesztet, de aztán megindul lassan a vetélés, szerencsétlen azt se tudja mi van és lehet, hogy ráfogja a tesztre, hogy biztosan hibásan mutatott pozitívat!Nem fura?És mindezt lábon kihordani....
Mekkora hülyeségeket írsz!!!!

Baj lehet ha nem megyek orvosi vizsgálatra?

mi történik ha 12 hetes terhességemig nem megyek(nem tudok)menni orvoshoz,persze szedem a folsavat,egészségesen tàplàlkozom,

Legjobb válasz: az elsö vizsgálatok azért fontosak:-méhen belüli,vagy kívüli terhesség megállapítása -a babának van e szívmüködése Ha fizetni kell érte,szerintem akkor is mege´rné elmenni. Vigya´zz magadra. Egyébként van aki nem is tudja a 8-10 he´tig. Nagyon nagy baj nem lehet.A föbb vizsgálatok csak ezután jönnek. Gratulálok a babóhoz.

az elsö vizsgálatok azért fontosak:-méhen belüli, vagy kívüli terhesség megállapítása -a babának van e szívmüködése Ha fizetni kell érte, szerintem akkor is mege´rné elmenni. Vigya´zz magadra. Egyébként van aki nem is tudja a 8-10 he´tig. Nagyon nagy baj nem lehet.A föbb vizsgálatok csak ezután jönnek. Gratulálok a babóhoz.
Én úgy gondolom, egy vizeletvizsgálat és vérvétel mindenképp fontos lenne. Ha genetikai vizsgálatra lenne szükség( életkor vagy egyéb miatt) akkor mindenképp menni kell, mert pl a mintavételt minnél korábban 10-12 hét között végzik el nagy pontossággal és több hetes a várakozási idõ. Én azt tudom tanácsolni, mindenképp egy vizsgálat szükséges lenne vagy legalább telefonon beszélj az orvossal.
Szia! Ne izgulj! Én csak 13 hetes korban tudtam meg, hogy terhes vagyok, mivel rendszertelen volt a havim, mivel évek óta egyéb nõgyógy panaszaim is voltak havonta jártam orvoshoz, de ennek ellenére a doki se vette észre, vagyis nem is figyelte, vagy nem látta, pedig ultrahangozott. Hm? Szóval az eredményeim ennek ellenére teljesen rendben voltak. 36 évesn szültem a ma már 4, 5 hónapos elsõ picilányom, aki teljesen egészséges és nagyon sok boldogságot kapok tõle. Fel a fejjel! Veled sem lesz semmi gond. Üdv.
szerintem nem baj, a 12hetes az a fontos, egyébként nálunk nem is küldik vérvételre, vizeletre a kismamákat csak 16hetesen,
En is kulfoldon elek, es itt jarok orvoshoz, mikor meg tudtam h.terhes vagyok, az elso idopontot dokihoz kb.18hetes koromban kaptam, persze en az elott voltam egy privi dokihoz, aki annyit megallapitott, h.terhes vagyok es nem mehen kivuli.35hetes kismama
Nekem sem volt semmilyen vizsgálatom a 12. hétig. 7 hetesen hüvelyi ultrahangon megállapította a terhességet, utána 1 hónap múlva kellett mennem megint. Ezután volt csak védõnõ, kiskönyv, tanácsadás, vizsgálatok és stb...

Lehet abból bajom, ha gennyes mandulával nem megyek orvoshoz?

(hőemelkedésem is van, ami soha nem szokott, torokfájás, enyhe orrfolyás). ALgopirynt szedek és zsálya teát iszom, meg C vitamint nagy dózisban. Hétfő este óta beteg vagyok, a legdurvább szakaszon remélhetőleg túl vagyok.

Legjobb válasz: Ha az nem baj, hogy elhúzódik a gennyes (?) mandulagyulladásod, a szervezeted immunrendszere valószínûleg képes legyõzni a betegséget. Azért még vehetnél be Aszpirint is, de Te érzed azt, hogy túléled-e antibiotikum nélkül vagy sem. (Honnan veszed, hogy gennyes?)

Ha az nem baj, hogy elhúzódik a gennyes (?) mandulagyulladásod, a szervezeted immunrendszere valószínûleg képes legyõzni a betegséget. Azért még vehetnél be Aszpirint is, de Te érzed azt, hogy túléled-e antibiotikum nélkül vagy sem. (Honnan veszed, hogy gennyes?)
Ha tényleg gennyes a mandulád, vagyis sárga foltok vannak rajta, akkor az tüszõs mandulagyulladás, azzal feltétlen menj orvoshoz, nem szabad játszani vele, szövõdményei lehetnek ha nem kezelik megfelelõen.
A kérdező hozzászólása: Kösz a válaszokt! Ez undorító lesz: gennydarabok jöttek fel a torkomon, onnan gondolom. Meg néha érzem a lehelletemen is, h gennyes.

8 hós babámnál naponta becsippan az angel care légzésfigyelő, 2x már riasztott is. A forgalmazó szerint a meleg miatt nem vesznek levegőt a babák + a fogzás is közrejátszhat. Holnap megyünk az orvoshoz. Korábban nem volt riasztás. Mi lehet a baj?

Legjobb válasz: Bocsi,ha lehet ne pontozzatok le!Szerintem megérne egy próbát az is,hogy kicseréled az elemet benne.Nálunk a becsippanásokkor mindig ez volt a megoldás.Attól függetlenül,hogy újnak gondolod,lehet,hogy gyenge az elem.

Bocsi, ha lehet ne pontozzatok le!Szerintem megérne egy próbát az is, hogy kicseréled az elemet benne.Nálunk a becsippanásokkor mindig ez volt a megoldás.Attól függetlenül, hogy újnak gondolod, lehet, hogy gyenge az elem.
Egyszerûen az angel care egy rossz légzésfigyelõ. Mi az, hogy a melegtõl nem vesz a gyerek levegõt???!!! Szerintem a szerkezettel van gond! Sok problémáról olvastam, hallottam és mindenkinek ez a AC volt. Nehogy már ennyi gyerek nem vesz levegõt. Ne aggódj, biztos ami biztos vidd orvoshoz de szinte biztos vagyok benne, hogy nincs semmi baja.
Nálunk az érzékenységet kellett magasabbra állítani és akkor nem csippant. Gyárilag 3 a beállítása és hiába írják, hogy nem ajánlatos állítani rajta...Nálunk addig csippant többszöris, amíg fel nem tekertük 5re.
Nálunk az utóbbi egy hétben rendszeresen beriaszt éjszakánként, ugyanígy volt egy hónapja is, amikor szintén nagy hõség volt. És egyik sem vakriasztás, mire beérek a szobájába, elhallgat a sípolás, és a babám álmosan pislog, a zaj felébreszti. Napközben keveset és nyugtalanul alszik a meleg miatt, este szinte beájul az ágyba, és gondolom olyan mélyen alszik, hogy nem vesz levegõt. 6 és fél hónapos a babám. Nekem is Angelcare van, egylapos, de ha az ágy másik végében fekszik, akkor is szokta érzékelni.
Nem hiszitek el mennyire nyugodt lehet az ember legzesfigyelo nelkul!Ez csak arra van hogy a fraszt hozza az emberre!
A kérdező hozzászólása: Kaptunk beutalót az alváslaborba, nem tudom, hogy egy ilyen nagy babával hogy tudják majd ezt a vizsgálatot megcsinálni. Még nem tudom, hogy elmegyünk-e. Most megy a ventillátor a szobájában, hátha ez segit mert 28 fok van nálunk, délelõtt nem volt csippanás, már ennek is örülök.
A meleg és a fogzás.
Nálunk is az elem volt a baj.
Kedves kérdezõ, ha azt mondod, hogy szerinted jól érzékel a légzésgigyelõ (bár szerintem továbbra is azzal van gond), mert az ágy végében is érzékeli a gyereket és most elküldtek benneteket alváslaborba akkor miért nem viszed el? Nem egy kereskedõ szavára adsz (aki azt mondta, hogy a melegtõl csipog a szerkezet) talán inkább, mint az orvoséra (aki kivizsgáltatná a babát)?
Én írtam, hogy mostanában rendszeresen beriaszt a légzésfigyelõ. Én eddig nem aggódtam emiatt, éjjelente félálomban megyek át, látom, hogy felébredt, riasztás kikapcsolt, és megyek vissza aludni. Nekem még magyar nyelvû tájékoztatóm sincsen, de nem volt nehéz kiokoskodni, hogy a hõség-nyugtalan-alvás miatt van mindez. Kérdezõ, most jól a fülembe tetted a bogarat, fel fogom hívni az orvost, hogy mit gondol errõl.
Nekem egy éves múlt a kisfiam, és hogy õszinte legyek, életemben nem hallottam semmilyen légzésfigyelõrõl. Remélem, azért ember lesz a gyerekbõl így is. Egyébként meg, ha kaptatok beutalót (hogy megnyugtassa az orvos anyukát), miért nem viszed el? Egy 8 hós gyerek biztos örül az idegen helyen alvásnak monitorra kötve, mindezt anyuka lelki békéje végett. Csak a nagy hisztitõl nehogy kimaradjon a légzése.
Nem tudom miért lettem lepontozva, valami h..lye AC elhivatott? A tiéd a cég? Olvass már egy kicit utána, mindenkinél jelentkezik ez a probléma az AC-el, hogy ha kell ha nem becsipog. Nem tudom az miért jó, ha egy megbízhatatlan légzésfigyelõt használtok. Na mindegy én csak jót akartam, mindenki arra költ több 10 ezret amire akarja.
Én egyre többször csalódom az Angel C.-ban. Nekünk is az van: egyszer arra riadtam éjszaka, hogy csippant egyet. Alig tudtam utána aludni, egész éjjel figyeltem a gyermeket. Aztán pár hétre rá reggel is csippant, azonnal a baba fölé hajoltam, aki vigyorgott rám, semmi baja nem volt. A minap meg forgolódott, dobálta magát a nagy melegtõl, akkor is csipogott. Már nem tudom, mit higgyek. Összevissza jelez. Viszont az tényleg igaz, hogy ha merül az elem, akkor is csinálja.
Szia, az én fiamnak 2 hosan volt légzésmegállása, ébrenlétkor.Elképzelheted, hogy mi mindenre kivizsgálták, minden oké.Nekunk NANNY légzésf. van, 1 hosan besípolt, gondolom, nem vett levegot, de aztán sokáig nem.6 hos kor után meg állandoan, kivizsgáltattuk ujra, megint minden oké.2 honap mulva már olyan szinten voltunk, hogy nem mertunk elaludni sem, mert borzaszto arra a hangra kelni.Visszavittem a gépet átvizsgáltatni, és vettem egy másikat, nem hagytam a véletlenre a dolgot.Ez 2 honapja volt, azota 1-szer riasztott, de a fiam lemászott rola, az oldalán fekudt, és a kislámpa is égett, mindjárt láttam, hogy lélegzik, tehát semmi komoly.A másik géppel meg gond volt, valamit cseréltek is rajta.Egyébként azt mondta az egyik doki, hogy míg nem éri el a gyerek a 10 kg-ot, addig lehet téves riasztás, csakhogy akkor meg fennáll az, hogy lemászik rola.én addig fogom használni, míg a kiságyban fog aludni, 2-2, 5 éves korig.Biztos ami biztos.
Nekem is angel care van. Néha azért jelzett, mert a babám nagyon az ágy szélére húzódott. A vicces az, hogy viszont ha kiveszem a kiságyból és egy méteren belül állok vele, még mindig jelzi, hogy veszi a levegõt... Amúgy mostanában már nem csinálja ezt a figyelõ.
Egy 8 hónapos babánál már bocsi, de minek kell ilyen készülék? (Nem értek hozzá, de érdekel.)
A kérdező hozzászólása: Mi igy érezzük magunkat biztonságba és sok helyen 1 éves korig javasolják.
off: Azért van alatta, mert ujszülöttként is ott volt, ki meg akkor kerül, mikor ifjúsági ágyat kap rácsos helyett. On: nekem2- 3 hós koráig jelzett többször is. Dokihoz nem mentem. Elnõtte. Tudom, hogy nem volt téves riasztás, nagyon mélyen aludt. Késõbb max csippanás fordult elõ, riasztás már nem. Ez, hogy nyolchósan csinálja, nem túl jó, értem, miért viszed dokihoz. De a házidoki találni nem fog nagyon semmit. Alvásvizsgálat szokott lenni kisebb babàknál a kórházban, megfigyelõ gépre teszik egy éjszaka, figyelik folyamatossn a légzést, vane kimaradás. Ez a max vizsgálat, amit tenni tudnak vele.
8 hónaposan nem lehet hogy egyszerûen lemászik, lefordul róla?!? A gyerekem igaz csak majd 9 hónaposan kezdett mászni, de már 6 hósan annyira aktív volt, hogy tök felesleges volt használni
Két nap múlva lesz a kisfiam 9, 5 hónapos, most éjjel nekünk is beriasztott. De csak azért, mert az ágy végében feküdt, ráadásul az oldalán. Így nem tudta érzékelni, hogy vesz levegõt. Ilyen esetben még feljebb kell állítani az érzékenységét a kütyünek, én felnyomtam 5-ösre! Szintén Angelcare, AC 301-esünk van.
A kérdező hozzászólása: Én úgy vettem észre, hogy az ágy végében és az ágy szélén is érzékeli a mozgást, még a legenyhébbet is.Éjjel is csippant sajnos, szerintem tényleg nem vesz levegõt a kislányom:(.
Akkor viszont vidd orvoshoz minél elõbb! Ilyen korban már nem lenne szabad elõfordulnia ilyesminek!
Mekkora nemnormálisak vagytok Ti akik leszóljátok bakker a légzésfigyelõt! Azért, mert Ti még nem hallottatok róla, vagy rossz találmánynak tartjátok minek kell ugatni? Kérdés hangzott el és nem az, hogy ti marha jófej tökéletes anyukák mit gondoltok! Régen robbanó motor sem volt, húzzatok lovaskocsival! Ha nem bírjátok a technikát, akkor tünjetek a gép elöl! Tudjátok mik vagytok? szerencsétlen okoskodók! Inkább fogtátok volna be a szátokat! A kérdezõnek meg: Látom eltelt már pár év, de remélem jól van a picid! Kérlek, ha még olvasod a fórumot, akkor jelezz, hogy mi lett!

2006 novemberében jött meg először, azóta nem állt még be, iszonyatos görcseim vannak minden mensikor, 20 éves leszek, mi lehet a baj? Orvoshoz megyek majd, csak tudjam h mire készüljek fel .

Legjobb válasz: semmi gond nincs azzal, hogy még nem voltál orvosnál. ha nem élsz nemi életet, akkor 22-24 év körül javasolják hogy menj el az elsõ szûrõvizsgálatra.

semmi gond nincs azzal, hogy még nem voltál orvosnál. ha nem élsz nemi életet, akkor 22-24 év körül javasolják hogy menj el az elsõ szûrõvizsgálatra.
keress egy megbízható nõgyógyászt, én nõi dokit javasolnék, pláne elsõre, mert azért csak könnyebb elötte vetkõzni, terpeszteni és az orvoson kívûl õ még nõ is aki sokkal empatikusabban viszonyul bármilyen problémád iránt. El tudom képzelni, hogy fogamzásgátló szedését ajánlja majd fel a doki, de én azért nagyon óvatosan bánnék ezzel, mert megoldani nem oldja meg az esetleges problémádat, csak megszünteti a peteérést és ahogy abbahagyod a szedésést minden ott folytatódik ahonnan indultál. És még jó, ha nem okoz más elõre nem várt gondot...
Nem tudjuk. Menj el dokihoz, õ majd tudja (20éves vagy 6 éve menstruálsz és még nem voltál orvosnál?)
A kérdező hozzászólása: hát nem voltam még orvosnál, mert még szexuális életet sem élek ... meg mindig azt remélem, h most már minden rendben lesz, de nem ... nem várok már tovább, megyek orvoshoz majd

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!