Találatok a következő kifejezésre: Baj lehet ha (2913 db)

Nagy bajom lehet ha kardiològushoz küldenek?

Legjobb válasz: Nem biztos. Lehet csak vizsgálat miatt kell hogy jobban lássák mi bajod van. Elvileg bárkit küldhetnek oda ha nem tudják eldönteni pontosan hogy normális e a dolog vagy nem. És inkább egy jobban szakosodott ember vizsgálja meg és erõsítse meg hogy minden rendben van e vagy õ keressen rá megoldást ha olyan gond van. Ez még nem rossz és lehet hogy így el is fogod kerülni a bajt.

Nem biztos. Lehet csak vizsgálat miatt kell hogy jobban lássák mi bajod van. Elvileg bárkit küldhetnek oda ha nem tudják eldönteni pontosan hogy normális e a dolog vagy nem. És inkább egy jobban szakosodott ember vizsgálja meg és erõsítse meg hogy minden rendben van e vagy õ keressen rá megoldást ha olyan gond van. Ez még nem rossz és lehet hogy így el is fogod kerülni a bajt.
A kérdező hozzászólása: Köszi :) Ès echogràfra is küldenek, annak hogy van a menete? :)
A kardiológia nem az szakág amihez minden falusi orvos ért.Még szerencsés, amikor ezt tudja magáról és nem akar Istent játszani.Az én háziorvosom rutin EKG -t csinált a kis kemping mûszerével, (egy hatósági engedélyhez volt rá szükségem)az EKG görbe kiértékelésénél azt mondja nekem: valami itt nem stimmel . Én magam kértem, hogy küldjön szakorvoshoz.Persze nem volt semmi bajom, csak a háziorvos ehhez nem értett úgy ahogy egy kardiológus.
Sokkal jobb, ha most egy kardiológus nézi meg, mint késõbb a nagyközönség spirituszban.

Baj lehet, ha a széklet elmarad, és ha van is, alig van?

Evészavaraim voltak. Nemregota ujra eszem. 2-3 hete. Lehet hogy tul sokat. Eleinte normális volt a székletem, gyakoriságra is (minden etkezes után majdnem). Most napokig nincsen, es ha van akkor az is puha, pépes, világosabb esetleg sárgás, vagy nagyon sok kis aprobol all össze illetve akkor sem sok összességében. Szerdán hasmenésem volt, de fõleg viz és alig jött mellette más - ami fura. Most már nincs hasmenésem, de azért meg kell mondjam, alig jön ki valami. Bocsi h undi voltam

Legjobb válasz: Erre így elég nehéz választ adni.... Gyakorlatilag sokat számít hogy mit eszel,na meg hogy van e vírusos fertõzésed amiatt foshatsz vagy valami érzékenységed... Próbáld meg kideríteni lehet hogy csak érzékeny vagy valamire pl tej(akkor ez akár laktózérzékenység is lehet) Ha sok tésztafélét eszel meg péksütit akkor az lelassítja az anyagcserét,ha húst és zöldséget eszel az hamarabb kijön(tartósan és ez paelo diéta) Mivel evészavaraid voltak,így érdemes elmenni dokihoz,aki természetesen beutal urológiára meg székletvizsgálatra.Érdemes egy kört futni,mert ha baj van azt idõben meg lehet elõzni. Hasmenésre pedig étcsoki és banán ezerrel! :) Ezek is lassítják az anyagcserét(legalább is nálam)

Erre így elég nehéz választ adni.... Gyakorlatilag sokat számít hogy mit eszel, na meg hogy van e vírusos fertõzésed amiatt foshatsz vagy valami érzékenységed... Próbáld meg kideríteni lehet hogy csak érzékeny vagy valamire pl tej(akkor ez akár laktózérzékenység is lehet) Ha sok tésztafélét eszel meg péksütit akkor az lelassítja az anyagcserét, ha húst és zöldséget eszel az hamarabb kijön(tartósan és ez paelo diéta) Mivel evészavaraid voltak, így érdemes elmenni dokihoz, aki természetesen beutal urológiára meg székletvizsgálatra.Érdemes egy kört futni, mert ha baj van azt idõben meg lehet elõzni. Hasmenésre pedig étcsoki és banán ezerrel! :) Ezek is lassítják az anyagcserét(legalább is nálam)
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ. Pizzát ettem, meg ma pizzagolyókat, meg ma már kinomban tésztát, amugy elötte levest, és tegnap két mekis szendvicset, elötte egy nagy adag jegkremet egyik este...szoval probalkoztam hogy hajrá de most már lassan enni se merek ki tudja miert nem jön ki. Kevés gyümit eszek, meg sok a stressz, meg mostanaban lehet hogy keveset ittam, de azért fel vagyok háborodva hogy nem távozik el :( Holnap elmegyek es terrorizálom a házidokit, mert sajnos telefonon be kellene jelentkezni elõzetesen de hát ki tudja igy nem akarok menni dolgozni mert akár veszélyes is lehet
Ha nagyon kiakarod hajtani magadból a gonoszt akkor lehet olyat kell enned vagy innod amitõl kijön , ami meghajt! :) De amit írtál, Én azt tippelem hogy nem ehetsz valami sokat, na meg állandóan ez a mekis menü...Az teli van szeméttel, ami felszívódik, lehet ha normális kajákat ennél akkor nem lenne bajod! Én inkább azt mondom hogy menj gyrosozni! Ha igazán jó a gyros akkor az aznap úgy is kijön! :) Szóval ha betolsz egy gyros tálat akkor hús és zöldség! Sokkal jobb mint a mekis mittudoménmik! :) De azon azért mosolygok hogy ilyen kérdés mellé egy tejfölmaci felhasználónév párosult ! :)
Amúgy meg zabálj csak nyugodtan! Egyszer így is úgy is kijön!Ettõl ne félj hogy nem jön ki!Ha meg valami baj van azt könnyebben észreveszed!
A kérdező hozzászólása: Hát :D Igen, na, szeretek amúgy enni. Szóval, ma ettem másfél tányér tésztát meg valami csipszet - mert a napot átaludtam. Éjjel fél 3kor jöttem haza, utkozben megettem két mekis szendvicset, mert olyan helyen voltam ahol nem lehetett nagyon mit tolni, de ott is próbálkoztam - két csoki, másfél csipsz, elõtte pizza otthon egy egész, elõzõ nap is pizza meg egy majdnem egész doboz jégkrém stb stb nem mondanám kevésnek :D
Valószínûleg a rendszertelen evés a probléma.Hát meg ahogy így olvasom miket eszel a kaják sem az igaziak.Próbálj meg több normális kaját enni, esetleg gyümölcsöt.
Ha egész nap punnyadsz az sem segít :) De ez gáz ez az étrend! :) Legalább csak gyrosoznál meg ilyenek :)
Étkezési zavarod 'volt', és még amit eszel az is ócska. Hagyd a lisztes, gluténos, tejes kajákat, valószínûleg ez segíteni fog. Ha belegondolunk, hogy húsevõk vagy zöldségevõk vagyunk, legszélsõségesebb esetben mondjuk gyümölcsevõk, akkor egy lisztes kaja után elég nagy teljesítmény, hogy nem halunk meg, szerintem. Durva.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok... A volt..szoval akkor is volt amikor ezt kérdeztem..olyan keveset ettem, hogy nem volt eredménye.. Azota eszem. Sorry

Baj lehet ha frissen festett szobaban aludtam 2 orat?

32 hetes terhes vagyok es tegnap fejezte be este a ferjem a szobank festeset es ma aludtam ott 2 orat, de paraztam h vmi baj lesz igy lekoltoztunk a nappaliba aludni. Baja lehet a babanak v nekem?

Legjobb válasz: Ha vizes alapú a festék akkor nem lehet baj, de azért valóban jobb várni 1-2 napot. Ha benzol vagy hasonló káros oldószeres festék volt az bizony baj.

Ha vizes alapú a festék akkor nem lehet baj, de azért valóban jobb várni 1-2 napot. Ha benzol vagy hasonló káros oldószeres festék volt az bizony baj.
gondolom diszperzit vagy ilyesmivel kente le. Attól nem lesz baj. Amúgy pedig ha például lefesti délig, majd szellõztettetek estig akkor már lehet aludni akár egész este is ott. Gondolom ilyen idõben a szellõztetés nem ennyi volt, de az a pár óra nem gáz. Olyan festéket ami veszélyes lehet családi házak szobafalára nem szoktak használni.

Mi baj lehet, ha valaki gyógyszerre iszik alkoholt?

Legjobb válasz: Hát ez attól függ, hogy milyen gyógyszerre, és pontosan mikor, mennyi és milyen alkoholt. Ha pl. beveszel egy aszpirint és utána rá 2 órára megiszol egy sört, semmi bajod nem lesz. Ha bevesz valaki pl. erõs nyugtatót, és arra iszik, ráadásul mondjuk nagyobb alkoholtartalmú italt, akkor már lehet baj, szerintem hányás, eszméletvesztés, stb.. nem tudom, nem vagyok orvos.

Hát ez attól függ, hogy milyen gyógyszerre, és pontosan mikor, mennyi és milyen alkoholt. Ha pl. beveszel egy aszpirint és utána rá 2 órára megiszol egy sört, semmi bajod nem lesz. Ha bevesz valaki pl. erõs nyugtatót, és arra iszik, ráadásul mondjuk nagyobb alkoholtartalmú italt, akkor már lehet baj, szerintem hányás, eszméletvesztés, stb.. nem tudom, nem vagyok orvos.
A kérdező hozzászólása: Eggyik ismerõsöm torokfájásra szed napi 3x gyógyszert. De 7végén inni szeretne..
Azt a háziorvost b*sznám szájba, aki streptococcus-fertõzésre antibiotikumot ad. Amúgy a gyógyszerre ivás szétb*ssza a hepatociták citokróm p450 enzimkomplexét.

Mi bajom lehet, ha egy egynapi kontaklencsében alszok, és azt ilyen módon a 2. nap végéig hordom? (elõzõ nap reggel teszem be)

Legjobb válasz: Semmi bajod nem lehet. Max többet kell csöpögtetned a szemedbe mert kiszàrad. A szemed jelzi ha màr nem kényelmes a lencse.. Àltalàban kellõ odafigyelés mellett túl lehet hordani az ajànlott hordàsi idõnél mindegyik lencsét.

Semmi bajod nem lehet. Max többet kell csöpögtetned a szemedbe mert kiszàrad. A szemed jelzi ha màr nem kényelmes a lencse.. Àltalàban kellõ odafigyelés mellett túl lehet hordani az ajànlott hordàsi idõnél mindegyik lencsét.
Túlhordani lehet a 2heteset, havi lencsét pár nappal. A napit nem igazán kéne mivel gyenge az anyaga és bármikor szétszakadhat pici darabokra a szemedben, amit max szemész tud majd kiszedegetni. Láttam már elég ilyet... kellemetlen. Aludni meg fõleg ne aludj lencsében, egyrészt begyulladhat a szemed is, bedagadhat, másrészt meg minek éjjel lencse a szemedben?
2.-es: azért éjjel neki lencse, hogy ne kelljen ápolófolyadékot venni ;) Szerintem ne hordd túl, fõleg hogy estére is bent akarod hagyni. A szemed nem fogja bírni. Nekem havi lencsénél volt, hogy benne volt 16 órát, rendesen fájt a szemem benne, csak se folyadék, se semmi nem volt nálam.

Milyen bajom lehet (ha lehet) attól, ha nyers májat eszem?

Anyu nem engedte, hogy megkóstoljam nyersen, amikor csinálta az ebédet. Amúgy nem vagyok ilyen elvetemült, csak Bear Grylls van rám rossz hatással...

Legjobb válasz: Vannak kórokozók amik a májban laknak és fõzésre-sütésre elpusztulnak. http://hu.wikipedia.org/wiki/M%C3%A1jm%C3%A9tely Meg az étellel/itallal bevitt mérgezõ anyagokat is a máj szûri ki, ezért ott több van belõle mint a többi húsban (ami izom), feltéve hogy ilyen mérgekbõl jelentõs mennyiség volt az állat tápjában. Ezektõl függetlenül a legtöbb esetben semmi bajod sem lesz tõle.

Vannak kórokozók amik a májban laknak és fõzésre-sütésre elpusztulnak. http://hu.wikipedia.org/wiki/M%C3%A1jm%C3%A9tely Meg az étellel/itallal bevitt mérgezõ anyagokat is a máj szûri ki, ezért ott több van belõle mint a többi húsban (ami izom), feltéve hogy ilyen mérgekbõl jelentõs mennyiség volt az állat tápjában. Ezektõl függetlenül a legtöbb esetben semmi bajod sem lesz tõle.
Bear Grylls soha nem mondja, hogy együnk nyers húst. Csak akkor javasolja, ha különben éhenhalnánk. Ilyenkor ugyanis az ember bevállal néhány csúnya betegséget, kellemetlenséget, hogy cserébe életben maradjon. (Lásd: elsõ kommentelõ.)
A kérdező hozzászólása: Köszi, ez elég ridegül hangzik :S Nem áll szándékomban ilyeneket csinálni, csak gondoltam kipróbálom, hogy meg tudom-e tenni. Ha nem kell rajta sokáig rágódnom, szerintem simán le tudnám nyelni...
Egyél bogarakat :) Bár a lábuk elakadhat... jól össze kell rágni õket ;)

Valami baj lehet ha vérzést tapasztaltam?

Úgy 2 és fél hetes lehetek.Halvány vérzésem volt.Kevés,és nem is görcsölök.Ez jelenthet vetélést,vagy valami bajt?Menjek orvoshoz?Aggódom.

Legjobb válasz: Nem úgy értetted, hogy 2 és fél hete kellett volna megjönnie? Mert ha igen, akkor már 6 és fél hetes vagy. Szerintem a vérzéssel jobb dokihoz menni. Lehet, hogy nincs semmi gond, de inkább elõzd meg a bajt.

Nem úgy értetted, hogy 2 és fél hete kellett volna megjönnie? Mert ha igen, akkor már 6 és fél hetes vagy. Szerintem a vérzéssel jobb dokihoz menni. Lehet, hogy nincs semmi gond, de inkább elõzd meg a bajt.
Igen, baj lehet, azonnal doki! Nekem az t mondta a doki hogy vérzés minden esetben baj! (Valszeg nem végzetes, de azkor is azonnal menj dokihoz.)
Ha két és fél hetes terhes vagy, azaz két és fél hete volt az utolsó menstruációd, akkor ez valószinülegg beágyazódási vérzés volt, amit a megváltozott hormonszint okoz. Semmi rosszat nem jelent, de a terhesség ilyenkor még nagyon bizonytalan. Akkor nemj orvoshoz, ha görcsölsz vagy a szokásásnál erõsebb a vérzésed, illetve az elmaradt menstruáció után kb két héttel, ha nem történik addig semmi.
Hogy lehetsz 2 és fél hetes terhes?
2.5 hetes terhesség nincs...
Szerintem rosszul fogalmaztál, mert ha a fogantatástól számítod, akkor lehetsz csak 2.5 hetes terhes, csakhogy a szokás az, hogy az elõzõ menstruáció elsõ napjától számítjuk a terhességet, mert az a biztosabb idõpont, így már a fogantatás pillanatában 2hetes terhes vagy, tehát most 4.5 hetes. Igen, a vérzés sosem jó dolog, akármilyen is, én azt gondolom menj orvoshoz, lehet, hogy gyógyszeres segítségre lesz szüksége a picinek (rengetegen járnak így, ettõl a baba még teljesen egészséges!!). Menj el orvoshoz mielõbb, és sok szerencsét kívánok! L27
A kérdező hozzászólása: Tényleg rosszul fogalmaztam, de mint írtam is, aggódom.2hete és még 3 napja hogy teszteltem(pozitív )innen számítom ...mindegy.Nem ez a lényeg.Köszönöm azoknak akik ki tudták hámozni a mondandóm értelmét és tanácsot adtak.Az okosak legyenek szívesek kímélni a továbbiakban.
Semmilyen vérzés nem normális, menj dokihoz.! Nekem csak barnázásom volt, kiderült haematóma, 2 hét fekvés után felszívodott. Már 15 hónapos a lányom. elsõ

34 hétben járok, tegnap kiderült hogy ki vagyok nyilva, és hogy készül kifele a kisfiam. Erősen véreztem a vizsgálat után. Feküdnöm kell sokat, és gyógyszert szedni. Nagy baj lehet ha már most megszületik?

Legjobb válasz: Szerintem nem lesz baj akkor sem ha még is úgy dönt hogy kijön. De ne görcsölj rajta az csak rosszabb. Mit mondtak ez mitõl lehet? Te észre vettél valamit? Szintén 34 hetes pocis

Szerintem nem lesz baj akkor sem ha még is úgy dönt hogy kijön. De ne görcsölj rajta az csak rosszabb. Mit mondtak ez mitõl lehet? Te észre vettél valamit? Szintén 34 hetes pocis
Abba gondolj bele, hogy már a 28.héttõl jó esélyei vannak a kisbaboknak!Szerintem minden ok lenne, ha most jönne, de ha 1-2 hétig még bennt tudod tartani pihenéssel, akkor már lehet koraszülött se lesz, persze ez sok mindentõl függ, súly stb... Sok sikert, könnyû szülést!
Szia! Egy kedves ismerõsömnek 32 hétre született babája 1 hete, mert magas lett a vérnyomása és sehogy sem tudták levinni. Császárral született, 42 cm és 1650g. Ha eléri a 2, 5 kg-ot, akkor hazamehetnek a kórházból. Egyébként a kislánnyal is és az anyuéjával is minden rendben van! Már infúziót sem kap, csak híznia és erõsödnie kell.. Csak a jóra gondolj! Nem lesz semmi gond, csak pozitívan! :-)))
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megnyugtató válaszokat! Az elsõ válaszadómnak irom: azt vettem észre hogy alul szét akar szakadni mindenem, és erõsen bekeményedek pisilés után. Sejtettem hogy kinyiltam ezért mentem orvoshoz.
sokat pihenj még 2 hetete kell kibirnotok utánne megszületehetik.

Baj lehet ha nem megyek orvosi vizsgálatra?

mi történik ha 12 hetes terhességemig nem megyek(nem tudok)menni orvoshoz,persze szedem a folsavat,egészségesen tàplàlkozom,

Legjobb válasz: az elsö vizsgálatok azért fontosak:-méhen belüli,vagy kívüli terhesség megállapítása -a babának van e szívmüködése Ha fizetni kell érte,szerintem akkor is mege´rné elmenni. Vigya´zz magadra. Egyébként van aki nem is tudja a 8-10 he´tig. Nagyon nagy baj nem lehet.A föbb vizsgálatok csak ezután jönnek. Gratulálok a babóhoz.

az elsö vizsgálatok azért fontosak:-méhen belüli, vagy kívüli terhesség megállapítása -a babának van e szívmüködése Ha fizetni kell érte, szerintem akkor is mege´rné elmenni. Vigya´zz magadra. Egyébként van aki nem is tudja a 8-10 he´tig. Nagyon nagy baj nem lehet.A föbb vizsgálatok csak ezután jönnek. Gratulálok a babóhoz.
Én úgy gondolom, egy vizeletvizsgálat és vérvétel mindenképp fontos lenne. Ha genetikai vizsgálatra lenne szükség( életkor vagy egyéb miatt) akkor mindenképp menni kell, mert pl a mintavételt minnél korábban 10-12 hét között végzik el nagy pontossággal és több hetes a várakozási idõ. Én azt tudom tanácsolni, mindenképp egy vizsgálat szükséges lenne vagy legalább telefonon beszélj az orvossal.
Szia! Ne izgulj! Én csak 13 hetes korban tudtam meg, hogy terhes vagyok, mivel rendszertelen volt a havim, mivel évek óta egyéb nõgyógy panaszaim is voltak havonta jártam orvoshoz, de ennek ellenére a doki se vette észre, vagyis nem is figyelte, vagy nem látta, pedig ultrahangozott. Hm? Szóval az eredményeim ennek ellenére teljesen rendben voltak. 36 évesn szültem a ma már 4, 5 hónapos elsõ picilányom, aki teljesen egészséges és nagyon sok boldogságot kapok tõle. Fel a fejjel! Veled sem lesz semmi gond. Üdv.
szerintem nem baj, a 12hetes az a fontos, egyébként nálunk nem is küldik vérvételre, vizeletre a kismamákat csak 16hetesen,
En is kulfoldon elek, es itt jarok orvoshoz, mikor meg tudtam h.terhes vagyok, az elso idopontot dokihoz kb.18hetes koromban kaptam, persze en az elott voltam egy privi dokihoz, aki annyit megallapitott, h.terhes vagyok es nem mehen kivuli.35hetes kismama
Nekem sem volt semmilyen vizsgálatom a 12. hétig. 7 hetesen hüvelyi ultrahangon megállapította a terhességet, utána 1 hónap múlva kellett mennem megint. Ezután volt csak védõnõ, kiskönyv, tanácsadás, vizsgálatok és stb...

Túl lehet adagolni a málnalevél teát? Mi bajom lehet ha nem csak két evőkanálnyit iszok naponta?

Arra gondolok, hátha jobban fogok tágulni, mert az orvosom szerint nagyon sz?k a járat.. :S

Legjobb válasz: Szerintem semmi bajod nem lehet.Nem mérgezõ.

Szerintem semmi bajod nem lehet.Nem mérgezõ.
Ha tudod inni, idd nyugodtan. Én sajnos nagyon utálom az ízét, így csak a minimum adagot iszom.:-( Ha esetleg úgy érzed, elkelne még némi segítség, próbálkozhatsz homeopátiás bogyókkal is, segítenek, sok jó tapasztalat van velük! Keress rá a neten vagy krdezz meg egy homeopata orvost. Nekem a Caulophyllum 9CH-t ajánlották, (remélem, jól írtam le) , hogy mennyire válik be, még nem tudom, majd megmondom szülés után, elvileg csak napjaim vannak.:-) Mindenesetre a méhszájamra azt mondták, szépen fel van puhulva és kezd kinyílni. :-)
Azért vigyázz vele, ez is gyóynövény.Én pl hiába szeretem a kamillát vagy a hárs teát ha iszom terhesség alatt kihányom és nem tudom miért, pedig biztos a picihez van köze.Sztem nem hiába van megállapítva az a bizonyos adag, a gyógynövény is lehet narkotikum hatásu amit mi felnõttek lehet nem is érzékelünk de ki tudja mi jut és mennyi át a picidhez belõle.Sztem inkább a homeos bogyókkal próbálkozz a többit meg bízd a testedre:) könnyû szülést kívánok, 36hetes kismama

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!