Találatok a következő kifejezésre: Baj lehet hete nem (291 db)

Mi bajom lehet ha nem tudok visszamenni szülés után 6 héttel az orvosomhoz?

Legjobb válasz: Én 2 héttel késõbb, azaz amikor a babám 8 hetes volt, akkor tudtam visszamenni, mivel influenzás voltam. Nem volt gond, de mindenképpen el akartam menni az orvoshoz!

Én 2 héttel késõbb, azaz amikor a babám 8 hetes volt, akkor tudtam visszamenni, mivel influenzás voltam. Nem volt gond, de mindenképpen el akartam menni az orvoshoz!
Semmi.
Én egyàltalàn nem mentem vissza.
Menj egy sima nögyogyàszhoz.Bàrmikor megvizsgàl.Nem fontos a fogadotthoz visszamenned. Ha a màsik kérdezné, miért oda mentél, mondd hogy a tiéd hosszu szabadsàgon van, te meg fontosnak érzel egy kontrollt.
Szia Én is sokat gondolkodtam hogy nem megyek vissza hiszen bõven turkáltak stb bennem és kicsit pihentetni akartam a dolgot amúgy semmi panaszom nem volt de mivel belül úgy rendesen szétszakadtam és nagyon sokat kellet varrni ezért a 10.héten elmentem hogy ha valami olyan van ne akkor derüljön ki mikor a következõt szeretnénk
Szerintem is a saját megnyugtatásod érdekében is jó, ha lát doki.
korzeti nogyogyaszhoz kell menni! ingyen van es nem kell tejelni kulon! de en a helyedben mindenkeppen megnezetnem magam. az egeszseg meg a mai vilagban sem lehet penz kerdese! sok boldogsagot a babahoz!
10 hét múlva mentem vissza, megvizsgált a doki manuálisan és hüvelyi UH-ot is csinált. Engem is össze kellett stoppolni belül.
Sztk rendelésrõl hallottál már? Ingyen van, és sokan járnak ám oda...
Akkor most már tök mindegy. Ez egy 6 hetes kontroll, nem 5 hónapos...
A kérdező hozzászólása: Nekem az a bajom, hogy fogadott orvosom volt/van és nem tudtunk még fizetni neki mert nagyon sok a kiadásunk, a babám már elmúlt 5 hónapos és mindenképp vissza akarok menni, de még mindig nincs rá pénzünk!:(Sajnos!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Én már 19. ik hetet is betöltöttem már 4 napja. A védőnő szerint már biztos h kellene éreznem a magzatmozgásokat. én pedig semmit nem érzek. Baj lehet? Miért nem érzem?

Legjobb válasz: Ne aggódj, még bõven idõben vagy? Tudod, hogy hol tapad a méhlepényed? mert ha elõl akkor "szigetel" és késöbb érzed meg a mozgást. Van rajtad esetleg pici túlsúly? A pocakon lévõ kis zsírréteg is tompítja a mozgás érzékelést.

Ne aggódj, még bõven idõben vagy? Tudod, hogy hol tapad a méhlepényed? mert ha elõl akkor "szigetel" és késöbb érzed meg a mozgást. Van rajtad esetleg pici túlsúly? A pocakon lévõ kis zsírréteg is tompítja a mozgás érzékelést.
Én az elsõ terhességemnél csak a 21. héten éreztem elõször a mozgást. Teljesen egészséges ikreim lettek. Most is csak a 20. hét után, de mondtam a védõnõnek, hogy annyi futkosnivaló van, hogy az apró mozgásokat biztosan nem veszem észre, mikor ezer másfelé kell figyelnem. Este feküdj a hátadra és koncentrálj, hátha akkor megérzel valamit. Ha nem, az sem baj, majd fogod nem soká, sõt, késõbb kifejezetten hatalmasakat fog rúgni, amit a veled szemben ülõk is észre fognak venni ;)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat! mellsõ fali a méhlepényem elhelyezkedése , elsõ babóka , egy nagyon kicsi tulsúly van . Már nagyon kíváncsian várom hogy érezhesssem amikor megmozdul de eddig semmi sajnos pedig nagyon koncentrálok :D Szégyenlõs kisfiam lesz :D
Én 20 hetes is elmúltam mire éreztem az elsõ határozott rugást. volt elötte is olyan mintha érzésem, de nem voltam benne biztos, hogy nem bélmozgás volt. ha elõl tapad a lepényed, és pl elsõ baba, akkor indokolt is hogy késõbb érzed, de ilyeneket a védõnõnek is tudnia kéne. a végén már unni fogod annyit rúg majd! boldog babavárást neked!!
Ne aggódj!Nem törvényszerû h ilyenkor már mozognia kell. Az ismerõsömnek még a 3. baba is 21 hetesen mozdult meg.Én az elsõt várom, nekem 17 hetesen mozdult meg, de a 20. hetet betöltöttem amikor már gyakrabban éreztem.Nyugi!A védõnénik szeretnek ijesztgetni.
Szia. Én második babámat is 20. héten éreztem elõször. Azt is este, 3 piciny rúgás volt, aztán semmi. Még most sem erõsek a rúgások a 23. héten. Olyan aprócskák. Ne aggódj minden rendben!!

Most kezdem a 20. hetet, egy hete érzem a babát mocorogni. Két napja nem, vagyis éppenhogy érzem csak. Baj lehet? Nyugtassatok meg légyszi!

Legjobb válasz: Nincs semmi baj, ilyenkor még hullámzó, hogy mikor érzed mozogni és mikor nem. Õ teljesen jól van, az érzés egy másik dolog. Még pár hét és rendszeresek lesznek az észlelt mozgások! :)

Nincs semmi baj, ilyenkor még hullámzó, hogy mikor érzed mozogni és mikor nem. Õ teljesen jól van, az érzés egy másik dolog. Még pár hét és rendszeresek lesznek az észlelt mozgások! :)
Nekem 2 hét után lettek mindennaposak a mocorgások, de így van, hogy néha többet, néha kevesebbet. 16 hkm
Az is lehet hogy éppen úgy helyezkedik hogy nemtud akkorát ütni/rugni Ezen ne aggódj....ahogy nõ majd, annál jobban fogod érezni
nekem a 22 vagy 23 héten volt ilyen, már nem is tudom. 3-4 napig nem éreztem mocorogni, na de azóta újra beindult odabent az élet... :)
A kérdező hozzászólása: koszi a nyugtatast lanyok! most mar erzem. biztos maskepp helyezkedett. :)
Inkább az a baj, hogy nem vártátok meg a 6 hetet, ha meg "baj" történt akkor viseld...
Igen az a baj hogy nem vártad ki a 6 hetet. Nem véletlenül mondják hogy 6 hétig tilos.....

8 hetes és pár napos terhes vagyok . Egy hete nem fejlõdik a pici mi lehet a baj? Az orvos még nem mondót semmit csak kicsit csóválta a fejét.

5-6 hetesen 4mm szabályos peteszákde van kis barnázás

Legjobb válasz: A vilàgért nem akarlak megijeszteni, de amikor nàlam nem fejlödött a baba és szabàlytalan lett a petezsàk sajnos elhalt a babàm! Velem ez hàromszor fordult elö! Mindhàromnak missed ab lett a vége! Az elsö 2 terhességem végzödött így a harmadikból született a lànyom, a negyedik terhességet veszítettem el újra az ötödikböl született a fiam! Mind a hàrom vetélésnél barnàzàssal kezdött majd vérzés jelentkezett! Mindig a 8-9. héten történt! De ez nàlam volt igy, remélem nàlad nincs baj! A legjobbakat kívànom!

A vilàgért nem akarlak megijeszteni, de amikor nàlam nem fejlödött a baba és szabàlytalan lett a petezsàk sajnos elhalt a babàm! Velem ez hàromszor fordult elö! Mindhàromnak missed ab lett a vége! Az elsö 2 terhességem végzödött így a harmadikból született a lànyom, a negyedik terhességet veszítettem el újra az ötödikböl született a fiam! Mind a hàrom vetélésnél barnàzàssal kezdött majd vérzés jelentkezett! Mindig a 8-9. héten történt! De ez nàlam volt igy, remélem nàlad nincs baj! A legjobbakat kívànom!
Nekem is volt sajnos hasonló...6 hetesen kezdtem el barnázni, be is fektettek a kórházba, ott 4 naponta nézték uh-on hogy milyen ütemben növekszik.7 hetesen már volt szívhang, 9. hétig növekedett, aztán egyszer csak már nem volt szívhangja :( Missed ab. lett a vége. Azért remélem nálad minden rendben lesz.
En nem biztatlak feleslegesen... Nekem is volt missed ab-om, vetélésem is... A petezsaknak nönie kell... Rohamosan!!! Napi 1 mm-t! Neked még az 5. Heten elhalt a terhességed. 6. Heten mikor egeszseges terhességem volt mar volt szikholyag meg 3-4 mm-es embryo szivveréssel! Sajnalom. Remelem magatol elmegy nem kell a missed ab... Nekem januarban 2 het utan sem ment el, missed lett:( aztan februarban teherbe is estem!:) engedd el hogy jöhessen a babád! 25 hkm
Hát szerintem ez nem jót jelent :( nekem 10 mm petezsák volt 5 hetesen és 9 hetesen már szívhang 2, 5centis embrióval .A petezsák meg már addigra jóval nagyobb.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Mindenkinek igen nagy a baj ma már vérzek erõsen .harmadik gyermekem lett volna .Igy hát nem vagyok annyira elkeseredve biztos a természet tudja mit kell tennie. Azon is gondolkoztam hogy lehet nem is vagyok 8 hetes lehet elmértek valamit .mekkorának kellene lennie kb 8 hetesen ?Én is majd vissza nézem a gyermekeim papirjait.

Baj lehet belőle? Sajnos nem hízom a terhességem alatt. Már a 14 hétben vagyok. A vnő és anyum aggódik. Nem hánytam és nem is voltam rosszul ez idáig! Volt így más is?

Legjobb válasz: Nem lesz belõle semmi baj! Majd fogsz!! Én a harmadik babámmal normál súlyról indultam /177 cm 68 kg) és a 22ig hétig semmit se híztam!!! aztán beindult a dolog végül 9 kiló plusszal mentem szülni.

Nem lesz belõle semmi baj! Majd fogsz!! Én a harmadik babámmal normál súlyról indultam /177 cm 68 kg) és a 22ig hétig semmit se híztam!!! aztán beindult a dolog végül 9 kiló plusszal mentem szülni.
Nyugodj meg! Én 53 kilóról kezdtem a babavárást, mindig is ilyen vékony voltam. Nem voltam és nem is vagyok kívánós, nincsenek falási rohamaim :) Nálam a Párom agódott, hogy nem is hánytam, de mégsem híztam az elején, sõt 1 kilót még fogytam is. De a Baba rendben volt, és engem a védõnõm nyugtatott, hogy nem baj ez. A 21. hétre jött fel 3 kiló plusz. Utoljára 1 hete voltam védõnõnél, és már 62 kiló voltam. Azt mondják, most jön a java. Mostanában néhanap csak muszájból eszek (gyümölcsök, befõttek kivéve), de kevesebbet is mozgok. A Baba is rendben van, a doki nem gyõzte követni UH-n, úgy ficánkolt, és a méretei is megfelelõek. Boldog Babavárást! 31h kismama
Szia! Én a 10. hétig 6 kilót fogytam! Nem hánytam csak párszor, de annyira rosszul voltam hogy semmit nem bírtam megenni! 23 hetes vagyok és 1 kiló plussznál járok!Mármint a 6-ot nem híztam vissza, hanem össz 1 kiló!konkrétan 5 minusz! Az elsõ várandósságom alatt 26 hetesen már 9 kiló volt rajtam, és a vége 21 lett! Na ezt már szerintem esélyem sincs elérni :) Remélem! 2 éves kislány és 23 hetes pocakcsajszi anyuja Ja mostmég nem vagyok annyi mint az elsõvel teherbeeséskor!
22 hetes vagyok, 0 kg plusszal, csak a hasam nõ. :) Inkább örülj neki!!! :) )
Én egy dekát nem híztam a 23. hétig, sõt még fogytam is (pedig nem hánytam és nem volt feleslegem sem), és szerencsére sem a dokim, sem a védõnõm nem macerált emiatt. Azt mondták ez is tök normális! Babám közben szépen fejlõdött. A terhesség végére plusz 8 kiló volt rajtam. Nem kötelezeõ mindenkinek egybõl hízni, hiszen a babád ilyenkor még nagyon picike, és a méhed sem nõtt még olyan hatalmasra, de ne aggódj jönnek majd szépen azok a kilók!
Elso harmadban altalabn senki sem hizik, ha igen, akkor is 2-3 kilot max. Te csak most leptel a 2. harmadba. Nem tudhatod ezutan mennyi jon fel. Van aki fogy eleinte, es az is termeszetes. Megnyugtataskeppen: 30 hetes vagyok, es 2 kilot hiztam. Babam jol van, j nagy raadasul es meg orulok, h nem plusz 20al fejezem be a terhesseget.
Az elsö trimeszterben én sem híztam, aztán 1!!!! hónap alatt 4 kilót híztam. Most a másodiknál sem híztam még (én 15 hetes vagyok) , de ami késik nem múlik. amúgy az elsövel 20 kilót szedtem fel, de vissza is ment.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!:)
Szia, ne aggódj. Én a 15 hétben vagyok, még sem kiló, sem centi nem jött rám, a terhesség elõtti ruháimat hordom. Az UH szerint viszont a babám majdnem egy héttel nagyobb a koránál. Anyukám is a terhesség utolsó harmadában hízott, valószínûleg ezt tõle "örököltem".
Szia, én most vagyok 35hetes, 21hétig semmit sem híztam, most pedig olyan szûk 7kg-nál járok. Pedig én is eszek rendesen, nem súlyfelesleggel kezdtem... a baba is teljesen jól fejlõdik. Nem vagyunk egyformák- van aki nagyon sokat hízik, van aki alig. De nem kell azokat sem elitélni, akik sokat híznak, lehet csak vizesednek- és sokan szülés után gyorsan le is adják a sok plusz kg-ot. Te pedig ne aggójd a súlyod miatt, a babáddal rendben lesz minden. Étkezz rendszeresen, ha ez megvan, akkor tutira nem éhezik a babád sem. Legyél kiegyensúlyozott, boldog és jó pocakosodást kivánok!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm:) nekem is "nagy"már a hasam már csak a kismama nacik kényelmesek!:) Nektek is boldog baba várást!:)
Ezt a kérdést mintha én írtam volna. Ugyanez a szitu nálam is kivéve a védõnõt és anyut. Nekem is mondták, hogy a második harmadik 3 hónapban fognak rám jönni a kilók. További jó babavárást
#8-as vagyok megint. :) Egyébként nekem csak a pocakom és a cicik nõttek, máshová nem híztam, és az arcom lett pufibb. Aki nem tudja, hogy Babát várunk, csak a pocakom láttán jön rá, hogy jé :D
Mikor szültél, mennyit híztál a terhesség végéig?

3 hete szültem és már egy hete nem véreztem egyáltalán, pár napja viszont igen, miért lehet? Lehet baj van?

minden nap kb. 2x érzem hogy folyik ki,és látom hogy vér jön.néha piros,néha barnás.nem lehet hogy még véreznék csak "eldugult"?nagyon nem lenne jó ha valami elfertözödne.szerintetek?

Legjobb válasz: Én 4 hétig véreztem.Volt 1 hét szünet,utána pedig megjött a rendes menstruációm.

Én 4 hétig véreztem.Volt 1 hét szünet, utána pedig megjött a rendes menstruációm.
Szerintem nincs semmi gond, sokszor olvastam, hogy 6 hétig jön-megy a vérzés. Van akinek elmúlik és újra kezdõdik ezidõ alatt, de én pl. 8 hétig folyamatosan véreztem. Különbözõek vagyunk. A hat hetes kontrollra feltétlenül menj majd el, addig is, ha bizonytalan vagy, inkább hívd fel a szülész-nõgyógyászodat. Minden jót!
Nekem is hasonlóan volt. Már alig jött valami kis barnaság, amikor egyszer éreztem hogy elönt, és már át is ázott rajtam minden, még a székpárna is véres lett. Aztán két nap múlva megint abbahagyta.
én is 3 hete szültem. a 2. hét végétõl nem véreztem, ma viszont nekem is sokkal intenzívebb és piros a folyásom..Azt mondták hogy ez az elkövetkezõ 3 hétben még elõfordulhat....

Sokat fájdogál a hasam alja a 29. hétben. Nem görcsöl, csak tompán fáj, néha "beleszúr". Lehet valami baj?

Néha keményedik is, de nem rendszeresen. Ez az els? babám, és félek, hogy nem tudom megkülönböztetni a kezd?d? szülést a "normális" dolgoktól...!

Legjobb válasz: Hát én még csak a 26 hétben vagyok, de szerintem ilyenkor növekszik nagyon a poci. Biztos neked azért van ilyen tompa fájdalom, na meg a gyakorló összehúzódások, amik ha nem fájnak, ártalmatlanok. Ne aggódj, ha eddig minden rendben volt, most se lesz baj! Ez a baba tuti megmarad és egészséges lesz!

Hát én még csak a 26 hétben vagyok, de szerintem ilyenkor növekszik nagyon a poci. Biztos neked azért van ilyen tompa fájdalom, na meg a gyakorló összehúzódások, amik ha nem fájnak, ártalmatlanok. Ne aggódj, ha eddig minden rendben volt, most se lesz baj! Ez a baba tuti megmarad és egészséges lesz!
Nagyon aranyos vagy, de hidd el, a szülés tök más, és biztosan meg tudod különböztetni, ha eljön az ideje. A szülési fájás egy olyan, mindenre kiterjedõ görcs, ami sokszor gondolkodni sem hagyja az embert... Ne ijedj meg, ezen túl kell esni, de hidd el, még csak nem is hasonlíthaó a hasszurkákhoz. Azért, ha tudzs, menj el dokihoz, mert lehet, hozs nyitódsz - de valószínüleg csak nõ a babád, és ezért érzel ilyesmit... Szóval nyugi, a szülést észre fogod venni!!! (Mondjuk majd 10 hét múlva...)
Lehet, hogy most fordul a pici. Én is 29 hetes voltam amikor befordult, kb.5 napig tartott neki, addig nagyon kellemetlen érzés volt.4 hetes baba anyukája

Pár hete nem jött meg a mensim, csináltam tesztet, negatív lett! Valamint irattam fogamzásgátlót a dokival és nem tudom mikor kezdjem el szedni, így hogy nem jön meg! Mi lehet a baj?

Legjobb válasz: Nem tudom mi lehet a baj,talán kis hormonzavar,vagy cysta-féle, ami sokszor gyógyszerrel gyógyítható.Az orvosnak kellett volna megmondani, mikor szedjed,meghogy mi a baj.Nem vizsgált meg?Szerintem járj utána.

Nem tudom mi lehet a baj, talán kis hormonzavar, vagy cysta-féle, ami sokszor gyógyszerrel gyógyítható.Az orvosnak kellett volna megmondani, mikor szedjed, meghogy mi a baj.Nem vizsgált meg?Szerintem járj utána.
Mielõtt elkezded szedni a fogamzásgátlót elõtte várd meg még megjön a mesid, mivel csak akkor lehet elkezdeni szedni. Decemberben nekem is 2 hetet késett már a mesim mikor elmentem dokihoz. Mivel nem voltam babás ezért duphastont írt fel. % napig kellett szednem majd azt mondta a doki, hogy a utcsó tabi után követõ 5 napban meg kell jönnie a mesinek és lám igaza lett. Szerintem menj vissza dokidhoz és beszéld meg vele, hogy ír fel gyógyit hogy megjöjjön a mesid vagy még várj rá.
Akkor indulhat a mandula! :-)
A kérdező hozzászólása: Akkor varjam vagy ne varjam?
Szia! Én is a 8. héten találkoztam az orvosommal szülés után, kivártam addig. Biztosan tudni akartam, hogy minden rendben van. Tudok olyat, aki csak 3 hetet várt ki. Ki így, ki úgy.
Én mind 2 alkalommal hamarabb bújtam össze a párommal :) persze védekeztünk, ahogy ilyenkor lehet-gumi. Ha már rendben vagy, nincs vérzés, nincs gyermekágyas folyás, és kívánjátok is egymást, akkor nyugodtam össze szeretkezhettek! Persze ilyenkor is védekezni kell, mert ilyenkor is teherbe lehet esni!! Üdv:2 gyermekes, 22hkm.
Bocsi, kicsit elírtam, de a lényeget érted.
Az, hogy teljesen rendben van veled minden, az orvosod dönti el. Õ adja 'áldását' rá, miután megvizsgált. Én megvárnám az orvost, vagy menj el elõbb orvoshoz.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!