Találatok a következő kifejezésre: Baj lehet, nem akarunk 3 hónapot (4 db)

Baj lehet, ha nem akarunk 3 hónapot várni a műszeres terhességbefejezés után?

Volt egy elhalt babánk, május 9.-én m?szeresen lett a terhesség befejezve, de mi már újra próbálkozni akaruk, júniusba.

Legjobb válasz: Szia! Nekem januáraba mûszaresen kellett befejzni a terhességemet, mert nem maradt meg a baba. Én akkor 6 hetes terhes voltam! A doki azt monta, hogy nem muszály várni a 3 hónapot. Nekem megjött február elején és utána is próbálkoztunk és terhes vagyok!!! Most töltöttem be a 13. hetet. Voltak pecsételõ vérzéseim, de kaptam rá Utrogestant, ami teljesen rendbe hozott. Nálam csak az a furcsa, hogy már van két gyermekem, akikkel nagyon gyorsan terhes lettem. Most pedig sajnos eltelt már egy kis ídõ és szerintem ezért kellett a mûtét is elõzõleg, meg talán a korom is, mert elmúltram 30 éves?.. De most bízom benne, hogy minden rendben lesz... A legjobbakat kívánom neketek! +Mielõbbi gyermekáldást!

Szia! Nekem januáraba mûszaresen kellett befejzni a terhességemet, mert nem maradt meg a baba. Én akkor 6 hetes terhes voltam! A doki azt monta, hogy nem muszály várni a 3 hónapot. Nekem megjött február elején és utána is próbálkoztunk és terhes vagyok!!! Most töltöttem be a 13. hetet. Voltak pecsételõ vérzéseim, de kaptam rá Utrogestant, ami teljesen rendbe hozott. Nálam csak az a furcsa, hogy már van két gyermekem, akikkel nagyon gyorsan terhes lettem. Most pedig sajnos eltelt már egy kis ídõ és szerintem ezért kellett a mûtét is elõzõleg, meg talán a korom is, mert elmúltram 30 éves?.. De most bízom benne, hogy minden rendben lesz... A legjobbakat kívánom neketek! +Mielõbbi gyermekáldást!
Igazából a méhednek kellene regenerálódni, akkor nagyobb eséllyel nem halna meg a következõ baba.Egy a gyerekre félig felkészült méhnek nem biztos hogy jót tesz egy megtapadt magzat. De beszélj errõl egy orvossal!Õ talán többet tud mondani, én nem vagyok szakember.
A kérdező hozzászólása: sziasztok köszi szépen a válaszikat! az elsõ válaszolónak nekem is van már két kislányom, decemberben is volt egy ilyen vetélésem, utána megvártuk a 3 hónapot de aztán megint ez történt, mind a kettõ 5 hetes volt mikor elhalt azért gondoltuk hogy nem befolyásolja az idõ, de nagyon félek hogy mi lesz! neked most rendben ment minden? mit mondtak miért vetéltél el?
utrogestan most már kell hogy adjanak!! Kérdezz rá a dokira. És ha észreveszed a terhességet mielõbb keresd is meg az orvost.Ha nem bízol benne menj másikhoz.
Szia! Az elsõ válaszoló vagyok. Nekem mostmár minden rendben van. Amikor kb 5 hetes voltam, akkor elkezdtem pecsételve vérezni és a dokim egybõl Utrogestant adott rá, ami segített, meg 2x1 folsavat is kellett-kell szednem. Az elhalt terhességemnél már 6 hetes voltam, amikor dokihoz mentem és a dokim csak 4 hetes terhességet látott egy 51mm átmérõjû üres petezsákkal. Akkor azt mondta, , hogy vagy van egy elhalt terhességem vagy csak késõbb fogant a baba. Sajnos akkor hiába keztem el utrogestant és folsavat szedni, mert néhány nap múlva dõlt belõlem a vér, de nem akart a méhem magától kitisztulni, azért kellett mûszeresen befejezni... Azt, hogy mitõl lehetett, senki sem tudta megmondani, én magamat okoltam, de a párom és a dokim szerint biztosan valami genetikai rendellenesség volt vele, ezét nem maradt meg. A mûtéten vettek szövetmintát is, ami szerencsére nem mutatott semmilyen kóros elváltozást, csak a terhességi szövetek voltak benne. A legjobbakat! Mielõbbi gyermekáldást kívánok. Ne aggódj, mostmár biztosan rendben lesz minden veletek! Szorítok nektek nagyon!!!
mindenképp várd meg a 3 honapot. merrt ha nem várod meg akkor van rá esélyed hogy nemlesz egészséges, mert a méhednek megkell erõsödnie
Szia! Nekem márc. 20-án volt a mûszeres befejezésem, nekem is meghalt a babám. Már van egy 7 éves kisfiam. Én megvárom a 3 hónapot. Kicsit félek attól, hogy nehogy az én hibámból történjen valami a következõ babóval. Erõsödni kell a méhnek. A türelem rózsát terem, szerintem várd meg a 3 hónapot, hamar elszalad az idõ, majd meglátod! :) Minden jót kívánok neked!

Volt 3 éve egy abortuszom, de már nagyon szeretnénk babát a párommal, és még nem nagyon jött össze, fogamzásgátlot nem szedek, amit szedtem azt is csak 3 honapig a dokim tud az abortuszomrol és azt is h már nagyon akarok babát. Mi lehet a baj?

Legjobb válasz: NEkem is volt régen abortuszom, aztán 2 évig fog.gátlót szedtem. Utána gyereket akartunk, de 2 évig nem jött össze. Dokinál nem voltunk kivizsgáláson. De aztán sikerült mindenféle csodaszer vagy praktika nélkül. Annyi volt csupán, hogy már nem azon járt folyton az eszem, lekötöttem magam a munkával. El kell kezdeni a kivizsgálásokat, mert millió egy oka lehet. NEkem pl a második terhességem elején mondta el a doki, hogy hátrahajló méhem van, pedig jópárszor voltam már elõtte nõdokinál akkor már 29 voltam, de valahogy soha senki nem említette. És köztudottan a hátrahajló méhvel nehezebb teherbe esni. Nálunk lehet ez is gond volt, más pózt kellett volna preferálni, vagy más idõpontban együttlenni. Sok ok lehet, utána kell járni.

NEkem is volt régen abortuszom, aztán 2 évig fog.gátlót szedtem. Utána gyereket akartunk, de 2 évig nem jött össze. Dokinál nem voltunk kivizsgáláson. De aztán sikerült mindenféle csodaszer vagy praktika nélkül. Annyi volt csupán, hogy már nem azon járt folyton az eszem, lekötöttem magam a munkával. El kell kezdeni a kivizsgálásokat, mert millió egy oka lehet. NEkem pl a második terhességem elején mondta el a doki, hogy hátrahajló méhem van, pedig jópárszor voltam már elõtte nõdokinál akkor már 29 voltam, de valahogy soha senki nem említette. És köztudottan a hátrahajló méhvel nehezebb teherbe esni. Nálunk lehet ez is gond volt, más pózt kellett volna preferálni, vagy más idõpontban együttlenni. Sok ok lehet, utána kell járni.
mióta próbálkoztok? mennyi idõsek vagytok? a korábbai ab. nem befolyásolja a teherbeesést. kutatások szerint a vetélés kockázatát növelheti, de azt is csak a mûtét utáni 1-1, 5 évben.
Nézd nem tudom, hogy vagy lelkileg, de sokszor elõfordul, hogy nõk tudat alatt megbánják az abortuszt, nem tudnak maguknak megbocsájtani. Lelki tényezõk is állhatnak annak hátterében, hogy nem sikerül a kisbaba. Az abortusz kis százalékban növeli a meddõség esélyét. Fertõzést követõen elzáródhatnak a petevezetékek, vagy gyulladások miatt összenövések alakulhatnak ki. Ennek valószínûsége a jelenlegi kutatások alapján 5%. Vegyél ovulációs tesztet. Próbálkozzatok intenzíven, ne minden nap. Állítólag ez jót tesz a spermáknak. Ha ilyen módon egy évig nem fogan meg a baba, akkor a nõgyógyásszal konzultálva elkezdhetsz kivizsgálásokra járni, hogy felderítsék az okát.
A kérdező hozzászólása: És mennyibe kerül egy ovulációs teszt? Igen az abortusz után fél évig eléggé ki voltam bukva, és a mai napig eszembe jut...2 éve lesz novemberbe hogy együtt vagyok párommal, és még semmi pedig 3 éve volt az abortuszom, félek hogy ne adj Isten meddõ vagyok, meg folyamatosan folyásom van ez is akadályozza vajon a terhességet??? Ráadásul tegnap este barna folyásom volt ami csak a menzesz végén szokott lenni és a következö ciklusom 23.án lenne...ez baj???
Bármikor elkezdheted.Nekem is ezt írták fel anno.Nem lesz bajod.
a tabit a menstruáció elsõ napján kell elkezdeni szedni , szóval addig várnod kell, de olvasd el a betegtájékoztatót benne van MIKOR kell és hogyan elkezdeni szedni..
Akinek nem jön meg, az bármikor elkezdheti.Tök mindegy igazából, mert úgyis egy mesterséges ciklust csinál a tabletta.
Megvizsgált egyáltalán? Vagy csak felírta?
A kérdező hozzászólása: Megvizsgált, azt mondta hogy nincs peteérésem, és hogy a közeljövõben nem is nagyon fog megjönni..nem tudom mit csináljak, mert mondták már többen is hogy kezdjem el spontán szedni, és akkor beáll.Elolvastam a tájékoztatón is mindent, utánna olvastam, de tanácstalan vagyok.:/
Inkább alaposabb kivizsgálás kellene, hogy miért is nincsen peteérésed, és az okot kezelni. Ugyanis a tabletta nem kezeli az okot, még véletlenül sem. Attól sem lesz peteérésed, hanem a szarul mûködõ hormonrendszeredet még jobban legátolja. Nem a ciklusodat rakja helyre, hanem egy teljesen mesterséges ciklust csinál, amit a tabletta szabályoz. Menstruációd sem lesz, csak egy megvonsásos vérzés, ami szintén a tabletta matt van, a saját hormonjaidhoz semmi köze. Aztán ha babát akarsz, akkor lehet az isten se tudja helyrerakni. Még most kellene a problémát kezelni...
igen, az utolsónak igaza van, a tabitól nem lesz peteérésed... lehet most nem akarsz még babát, de késõbb igen is fontos , hogy legyen ovulációd , meg egyébként is egészséges nõnek van rendszeresen ! Próbáld ki az AVIVA tornát, nézz utána , hogy hol van hozzád legközelebb és a méhpempõt tudom ajánlani és mindkettõrõl tapasztalatból csak jót tudok mondani !!! http://www.mehpempo.hu/teherbeeses/ http://avivamodszer.hu/aviva-modszer-oktatok
A kérdező hozzászólása: Nagyon -nagyon szépen köszönöm mindenkinek a jó tanácsokat, kipróbálom az avivát és a méhpempõt mindenféleképpen:) Remélem lesz változás:/
Valószínû elromlott.
Nem akarlak elkeseríteni, váltó le váltó szét.A baj csak az, hogy egy korrekt javítás min 300000ft(ez csak a váltótest) plussz váltó le-fel.Én néznék rá egy bontott garost(kicsit ez is zsákbamacska)de hát szegény ember vízzel fõz! :) )
nekem volt hasonló bajom. tégy bele olajat és ha úgy se jó akkor sipirc a bontóba és meg kell venni a másikat olcsón és amíg nem lesz lóvéd a régit felújíttatni addig sem áll a csatahajó.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!