Találatok a következő kifejezésre: Baj lehet, 27 (29 db)

2 napja fáj a derekam, most már nagyon, igaz dolgozok még néha egy kis fizikai, de nem megerőltető munkát, lehet baj belőle? 27 hetesek vagyunk

Legjobb válasz: En is a 27. hetben akadtam ki. Addig minden nap nyomtam 10 orat a m.helyemen egy kis pihenovel. Felemeltem az osszecsukhato agyat es az megadta a kegyelemdofest. - nem is tudom mit gondoltam!!!! Meg aznap esjszaka beindultak a joslok - es mivel elso fingom nem volt mi tortenik, de olvastam, hog

En is a 27. hetben akadtam ki. Addig minden nap nyomtam 10 orat a m.helyemen egy kis pihenovel. Felemeltem az osszecsukhato agyat es az megadta a kegyelemdofest. - nem is tudom mit gondoltam!!!! Meg aznap esjszaka beindultak a joslok - es mivel elso fingom nem volt mi tortenik, de olvastam, hog
...na ez szepen elrepult pedig meg be sem fejeztem... Szoval azt olvastam, hogy a meleg zuhany az sokat segit. es igy is volt. Sajnos en azota kaptam egy panikrohamot is - 2 eve diagnosztizaltak - attol is jol megijedtem es kerdeztem is itt az oldalon. Most vagyok 29 hetes, 2 hetes szabimat toltom itthon...hamarosan koltozunk es a lakast ujitani kellene azonban el vagyok tiltva mindentol. Meg van 3 het az is egy stresszfaktor a ferjemnek meg dolgoznia kell... Ha mesz a dokihoz mondd el mi a dorges! Pihenj le napkozben. Inkabb fekudj mint ulj labakat felrakva!
Szia! nekem is ilyen tájban kezdett el nagyon fájni a derekam, pedig én nem dolgozom, szerintem ez normális velejárója lehet ennek az idõszaknak. Én kenni szoktam krémmel, attól kicsit elviselhetõbb. 31h km
A kérdező hozzászólása: nekem ez a 2dik babám, az elsõnél nem emlékszem hogy lettek volna ilyen panaszok, de az utóbbi két napban... bár van stressz mostanság elég, dolgozni sem nagyon van már kedvem, de hát az anyagiak... még egy hónapig gürcölök utána kicsi pihi.

27 hetes kismama vagyok és néhány napja érzek egy pontot a hasamon ahol fáj amikor odaér a baba. Valami baj lehet? Vagy ez normális? Szerintetek?

Legjobb válasz: Ez nem hiszem, hogy baj lenne. Nekem most a 3.- ik baba csinál néha egy olyan mozdulatot, hogy mintha megrántana egy idegszálat, egy ponton fáj egész nap a hasam olyankor, még be is pirosodik.

Ez nem hiszem, hogy baj lenne. Nekem most a 3.- ik baba csinál néha egy olyan mozdulatot, hogy mintha megrántana egy idegszálat, egy ponton fáj egész nap a hasam olyankor, még be is pirosodik.
Ilyenem van nekem is, méghozzá jobb oldalon a köldököm alatt picivel. Azon a részen érzékeny és fáj, amikor épp oda rúg. Én nem hiszem, hogy ez probléma lenne. De ilyenkor nyugodtan kérdezz rá a dokinál, ha legközelebb mész, hisz azért van, hogy segítsen neked! :)
Nekem is van ilyen pontom. Én arra gondoltam, hogy egyszer erõsebben megrúghatta vagy belekaphatott a méhembe ott, és esetleg valami kis sérülés van ott. 33+3 hkm

27 hetesen sokat keményedik a hasam. Nagy baj lehet?

Legjobb válasz: Nincs nagy baj, de azért ez azt jelzi, hogy nem ártana jóval többet pihenned, és ha eddig nem szedtél, akkor mindenképpen szedj magnéziumot. Én orvosnak is megmutatnám magam a helyedben, csak hogy tudjon róla, és megnézze, minden rendben van-e.

Nincs nagy baj, de azért ez azt jelzi, hogy nem ártana jóval többet pihenned, és ha eddig nem szedtél, akkor mindenképpen szedj magnéziumot. Én orvosnak is megmutatnám magam a helyedben, csak hogy tudjon róla, és megnézze, minden rendben van-e.
Az orvosom egy elõadáson azt mondta a napi 10 keményedés nem gond, gyakorol a méh. Ehhez képet nekem a 18. héttõl napi 20-30 kisebb-nagyobb keményedésem volt. Rohantam hozzá, napi 3x2 magneB6, de nekem még így is sokat keményedett a hasam végig a terhesség alatt. Mindig vizsgált, a méhszáj semmit nem nyílt, úgyhogy nálam alkati dolog volt. A 2. terhesség szintén keményedõs volt. Legközelebb beszéld meg az orvosoddal, vagy ha naponta nagyon sok, ill. görcsölsz is mellette, akkor menj elõbb vizsgálatra.
A kérdező hozzászólása: 1, 5 hete voltam nála, azt mondta, hogy amíg nem görcsölök, addig nincs nagy gond. Nem görcsölök, és teljesen zárva vagyok. Pihenni nem sokat tudok, mert van egy 2, 5 éves örökmozgó, rosszcsontom itthon. Õvele még 40 hetesen sem volt semmi gondom, és ezért aggódom.


27 hetesen 63mm a babám bpd-je. Nem kicsi ez? Nektek mennyi volt? és a magzatvíz is kevesebb az átlagosnál. Baj lehet?

Legjobb válasz: Nekem 69 volt akkor az elsõ babámmal. Nekem egyszer 19 hetesen volt az átlagosnál kevesebb magzatvíz, majd 2 héttel késõbb már atlagos volt. Most meg a 2. babámmal vagyok 17+3 hetes terhes, de csak épp 16 hetes méretû Bpd-vel rendelkezik. Én is remélem, nincs baj.

Nekem 69 volt akkor az elsõ babámmal. Nekem egyszer 19 hetesen volt az átlagosnál kevesebb magzatvíz, majd 2 héttel késõbb már atlagos volt. Most meg a 2. babámmal vagyok 17+3 hetes terhes, de csak épp 16 hetes méretû Bpd-vel rendelkezik. Én is remélem, nincs baj.
Szia! BPD 74/88 27 hetes UH-n, de nekem mindig egy héttel idõsebb méretei vannak mint a hét, erre is az van írva, hogy 28 hetes.
Az én babámnak 27 hetesen 64, 9 mm volt a BPD-je. 1 héttel kisebb, mint lennie kéne. De utána voltunk a 31. héten a saját dokimnál, és õ mondta, hogy egyrészt hosszúkás a baba feje, és nem olyan gömbölyû, másrészt be van fordulva, és valószínûleg ott nyomódik is kicsit a feje. Így nem is biztos, hogy kisebb.
Én 27+5 hetesen voltam 4D-n. S ott 28 hetesnek felelt meg a méretek alapján a kisfiam. A BPD-je 6, 93 volt akkor

27 hetes km vagyok. Már 3-4 napja nem nagyon érzem mozogni, olyan élénken a babámat. Baj lehet? Csak akkor hajlandó kicsit megmozdulni, ha a hasamra teszem a kezemet, napi 3-4 szer.

Legjobb válasz: Szerintem csak alszik, most sokat nõ, fejlõdik és ezért többet is alszik. De ha reagál a kezedre akkor semmi baj. Én ilyenkor mindíg kértem a férjem, hogy beszélgessen vele, arra mindíg felébredt és odabújt ahonnan a hang jött, sõt egyszer-kétszer be is mosott apának :D Lesz még nagyobb mocorgás is majd a harmincon túli hetekben!:) Jó egészséget Nektek!

Szerintem csak alszik, most sokat nõ, fejlõdik és ezért többet is alszik. De ha reagál a kezedre akkor semmi baj. Én ilyenkor mindíg kértem a férjem, hogy beszélgessen vele, arra mindíg felébredt és odabújt ahonnan a hang jött, sõt egyszer-kétszer be is mosott apának :D Lesz még nagyobb mocorgás is majd a harmincon túli hetekben!:) Jó egészséget Nektek!
Én is 27 hetes vagyok, pár napja kevesebbet mozog a baba, bár még így is nagyon aktív. Nem rugdal, hanem inkább feszíti magát meg ilyesmi. Tegnap a védõnõnél nagyon-nagyon aktív volt, nem bírta annak a szarnak a hangját, amivel a szívhangot kereste. :s
A kérdező hozzászólása: Köszi, kicsit megnyugtattál.

27 hetes terhes vagyok. A hüvelyi vizsgálatnál eddig a kismama könyvembe mindig 3000-et irt be az orvosom, az utolsónál 3100-at és azóta betegállományba is kiirt, de nem magyarázta el ez mit jelent. Talán valami baj lehet?

Legjobb válasz: nem 2100? ha 2100 akkor nyitva a méhszáj,semmit nem jelent,nekem a szülés napján is ennyi volt,meg elötte2 héttel is.no para,ha baj van a doki mondja

nem 2100? ha 2100 akkor nyitva a méhszáj, semmit nem jelent, nekem a szülés napján is ennyi volt, meg elötte2 héttel is.no para, ha baj van a doki mondja
A 3000 a jó, az jelenti e teljesen zárt méhszájat, a 3100 meg hogy kicsit nyitva vagy, de nem kell megijedni, azért írt ki hogy pihenj sokat, nincs semmi baj, vigyázz magadra.Az 1. szám mindig a méhnyak hossza, a 2. szám a méhszáj állapota.

Mi lehet az bajom? N/27

Kb. egy hete er?s verejtékezés,szúró szívfájdalom.Hamar elgyengülök. Hova menjek kivizsgálni?

Legjobb válasz: Az elsö ut a haziorvos,sok mindentöl lehet.Nekem akkor van ilyen elgyengüles,verejtek,ha leesik a vercukorszintem,lehet meg vernyomas stb.

Az elsö ut a haziorvos, sok mindentöl lehet.Nekem akkor van ilyen elgyengüles, verejtek, ha leesik a vercukorszintem, lehet meg vernyomas stb.
Háziorvoshoz, majd õ utal tovább EKg, stb.
Körzeti orvos, minél elõbb. Õ majd eligazít.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.:)

27 hetes terhes vagyok naptár szerint, ám tegnap a nőgyógyász kb.30 hetes babát mért mind súlyra, mind pedig centikre. Aggódom. Szerintetek baj lehet?

Lefordult már és 1 cm-re nyitva van a küls? méhszáj. Azt írta a papíromra, hogy fenyeget? koraszülés, de hozzátette nem kell megijedni, csak sokat kell pihenni. A pihenés alatt vajon mit értett, még sétálni sem lehet? És a házimunka? Van egy 8 éves kisfiam, én sem leszek már fiatalabb (35) és hát van kötelesség. Persze a baba egészséséért mindent, csak tényleg nem tudom mit jelent az orvos számára a pihenés három felkiáltójellel. Köszönöm, ha valaki reagál a problémámra.

Legjobb válasz: Elõször is ne aggódj. AZ uh meglehetõsen szubjektív, egy.két miliméter is több nap csúszást jelenthet. Az én fiam is nagyobb volt mindig, mégis 13 nappal késõbb született, mint ahogy az uh mutatta (sõt még a mensi szerinti idõhöz képest is késõbb jött 3 nappal). A 8 éves gyereket nem kell emelgetni, a házimunka várhat, illetve részletekben is meg lehet csinálni, mondjuk 20 perc meló, utána 30-40 perc pihenés (láblógatás, tévézés - bár a láblógatást ne szó szerint értsd, inkább tedd fel:D) Amíg haza nem jön a nagyobbik, addig sok-sok fekvés, utána meg lehet ülve is játszani. LÉnyeg, hogy ne erõltesd meg magad. Semmi munka nem fog elfutni, megvárja amíg megcsinálod:) És ha 1 ujjnyira vagy nyitva, azzal még akár túl is hordhatod. Jó babavárásT

Elõször is ne aggódj. AZ uh meglehetõsen szubjektív, egy.két miliméter is több nap csúszást jelenthet. Az én fiam is nagyobb volt mindig, mégis 13 nappal késõbb született, mint ahogy az uh mutatta (sõt még a mensi szerinti idõhöz képest is késõbb jött 3 nappal). A 8 éves gyereket nem kell emelgetni, a házimunka várhat, illetve részletekben is meg lehet csinálni, mondjuk 20 perc meló, utána 30-40 perc pihenés (láblógatás, tévézés - bár a láblógatást ne szó szerint értsd, inkább tedd fel:D) Amíg haza nem jön a nagyobbik, addig sok-sok fekvés, utána meg lehet ülve is játszani. LÉnyeg, hogy ne erõltesd meg magad. Semmi munka nem fog elfutni, megvárja amíg megcsinálod:) És ha 1 ujjnyira vagy nyitva, azzal még akár túl is hordhatod. Jó babavárásT
Az hogy elõbbre sorolta a heteid számát annyit jelent hogy a baba nagyobb feljettebb gyorsabban nõ. Ez nem gond három hét nem sok.... pihenés: kérj segitséget sétáljon a baba a nagyival vagy megbizható kismamával játszóterezzen igy neked csak a házimunka legyen de a megeröltetõ részeket - porszivózás és ablakpucolás hagyd a segitõkre vagy fizessetek hetente egyszer egy takaritót a pihenés pihenést jelent dölj le amennyiszer csak tudsz és olvassatok mesekönyvet nézzetek mesét rajzoljatok . Minden jót kivánok!!!!
baba bocs. = már nagyfiú
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. A leírtakhoz még annyit "mondanék", hogy túl sok magzatvizet látott az orvos, így a cukorbetegség lehetõsége is felmerült. Remélem minden rendben lesz, és megpróbálok PIHENNI. Mindenkinek jó babavárást kívánok és még egyszer köszönöm a válaszokat. Nagyon jó érzés, hogy picit törõdünk ezen a fórumon egymással. Minden jót!
Nekem is mindig nagyobbnak mérték a babámat, rendszeresen 2 héttel. És a magzatvíz is több volt. De egyik sem okozott gondot, született egy szép, nagy(4350 gr), makkegészséges babám!!! Tényleg pihenj sokat, ne gürcölj a házimunkával, (pl. porszívózás, felmosás) most már intézze a férjed, és a nagyfiad is besegíthet! Ne vedd magadra a mártír szerepet, vedd komolyan az orvos utasításait!!! Nem szeretnél ugye koraszülött, esetleg egy életre károsodott babát?

Pénteken (kéne nem) megjönnie! A ciklusaim 27 naposak! Azt vettem észre magamon hogy pár napja a bal mellem annyira érzékeny hogy majd leszakad! Valami bajom lehet? Vagy összejöhetett a baba?

Ilyen még nem volt eddig hogy ennyire fájt volna! Folyásom nincs pedig mensi elött 2-3 nappal már barnázni szoktam!

Legjobb válasz: Ha nincs semmi mensis akkor lehet baba. :-) voltál dokinál a barnázgatás miatt? Nekem is van azért kérdem

Ha nincs semmi mensis akkor lehet baba. :-) voltál dokinál a barnázgatás miatt? Nekem is van azért kérdem
A kérdező hozzászólása: Szia! Nem voltam mert nekem mindig ilyen szokott lenni mielött megjön!
Mikor volt ez az idoben?Hany nappal ezelott?Mert sztem varjal egy hetet es csinalj egy tesztet!:)
A kérdező hozzászólása: Most jött meg tegnap és ma is inkább csak barnázgatok ma is elég volt 3 tampon annyira kevés van! Szerinted babás lehetek?
Hat nagyon elkepzelheto!Ez a barnazas arra utal!Majd figyeld meg azt is, hogy hany napig tart.Ha kevesebb mint 3 akkor ra par nappal tesztelhetsz!:)
A kérdező hozzászólása: Köszi! Aranyos vagy:DD! Remélem lesz valami:) )! Puszi.
A kérdező hozzászólása: Már mulik is el a mensim! Péntek felé tesztelhetek?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!