Találatok a következő kifejezésre: Baj hogyha elvesztett igazolványaimat nem jelentettem (1 db)

Baj hogyha az elvesztett igazolványaimat nem jelentettem be a rendőrségen?

Miután elvesztettem, bementünk a rend?rségre, de ott azt mondták, ne tegyünk feljelentést, mert az csak macera. Az okmányirodában úgyis regisztrálják hogy elveszett. Hogy van ez most?

Legjobb válasz: ne keverd a szezont a fazonnal. A rendõrségen azt kellene/lehetne bejelenti, hogy ellopták. Azaz feljelentést tenni. Ez tartozik rájuk. Az, hogy nincs meg, az az okmányirodára tartozik.

ne keverd a szezont a fazonnal. A rendõrségen azt kellene/lehetne bejelenti, hogy ellopták. Azaz feljelentést tenni. Ez tartozik rájuk. Az, hogy nincs meg, az az okmányirodára tartozik.
Csak úgy mellékesen: Ha elveszett, fizetned kell valami büntetést. (Már jártam így évekkel ezelõtt. :-( ) Ha azt mondod (hivatalos helyen mondták...) ellopták, akkor nem kell kifizetned a büntetést, és a rendõrségen meg kell tenni a feljelentést -így nem küldhetnek el azzal, hogy macerás.
az ellopott igazolványokat köröztettetik, de tényleg macerás, nekem pár éve ellopták, és mivel kocsibol mással együtt mi tettünk feljelentést , és egy évre rá jött a hivatalos papír hogy körözik.
A kérdező hozzászólása: Azt mondták többen is, hogy hüléynek fognak nézni a rendõrségen ha most így fél év után bemegyek, és bejelentem...
Fél éve igazolvány nélkül jársz?
úgy tudom 8 napon belül kell bejelentened!!
Szerintem is macerás a feljelentés. Én inkább hanyagolnám.. Nem fognak milliókat kérni, mikor újat csináltatsz..


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Szokott e olyan előfordulni, hogy a fegyveres bűnöző majdnem annyira képzett mint, egy profi SWAT kommandós?

Szoktak e profi kommandósok találkozni olyan fegyveres bűnözőkkel akik szinte mindent tudnak a kommandósok a taktikáikról és kondícióban, ügyességben is nagyon hasonlóak?

8

A rendőrség szokott facebook alapján is nyomozni?

Úgy értem,nemcsak a nyílvántartások között,hanem ,ha valakit keresnek akkor lehet megnézik,hogy háthe fent van facebookon is és hátha van fénykép is és akkor könnyebb a nyomozás?
Szokták a facebookot is használni nyomozás közbae?

Jelzem:Nem köröznek,csak úgy kérdezem.

8

Mekkora értékű lopástól vesznek komolyabban egy ügyet a rendőrségen?

Az én károm olyan 500.000-600.000 forint...

5

Feljelenthetem fenyegetésért?

Olyan helyen lakom ahol 1telken két családi ház tartozik! (Nagyszülőtől örökölt) Mi nem rég költöztünk be az egyikbe és van két kis termetű kutyánk akik 1-2szer átmentek az ő felükre (másik családi ház) és volt rá példa hogy sajnos oda csinálták a dolgukat! De nem tudjuk folyton figyelni hogy mikor épp hova mennek! Próbáltuk azt megbeszélni hogy egy kisebb kerítést húzni amin lenne ajtó had húzunk fel amire az volt a válasz hogy nem mert akkor kizárjuk őket innen! Ma ismét szóltak hogy oda piszkítottak a kutyák! Közölték ha még egyszer előfordul meg fogják mérgezni őket! Mit tehetek ebben az esetben ha beszélni nem lehet velük?
Előre is köszönöm a válaszokat!

10

A Magyar Posta azonnal és automatikusan rendőrségre viszi a közokirat hamisítás lehetőségét?

Ismerősöm meghamisított egy "zöld" ajánlott szelvényt, mert vásároltak tőle, de ő nem adta postára a (40.000ftos) terméket! A vevő elvitte a postára az ajánlott szelvényt, ott kiderült a csalás! A vevő azt mondta, h a posta 15 napon belül Rendőrségi feljelentést tesz, közokirat hamisítás miatt, lehetséges ez? Vagy külön kérni kell a postán a feljelentést, vagy ezt maguktól indítják?
Milyen büntetésre számíthat az ismerősöm?

6

Milyen a Polgárőrködés? Valóban kapnak rendes igazolványt és egyenruhát? Miből áll egy vizsga?

16

A rendőrség állományában is vannak mentőtisztek?

Ma láttam egy videóban egy rendőrt akinek a neve alatt rendőr őrnagy, mentőtiszt volt írva....
Tehát a rendőrök között is van mentőtiszt egészségügyi feladatok ellátására?

4

Milyen Polgárőrnek lenni? Miből áll egy vizsga és milyen egyenruhát kapnak? Azt hallottam hogy olyan mellényük van mint a rendőröknek.

2

Mit lehet tenni ilyen helyzetben?

Az év elején más városban laktam. 3 lakótárssal. Hazaköltöztem mert a fiú lakótárs többet akart mint barátság.. és ez a nyomulása már zaklatásba torkollott.. 1 hónap elteltével a rendőrség állt a kapumba házkutatási paranccsal hogy én állítólag elloptam a laptopját.. jó még ezt lenyeltem.. de most meg megint kaptam egy papírt hogy be kell menni meghallgatásra .. most ez mi ? nem volt még elég? mit lehet ilyenkor tennem ? zavar ez hogy így meghurcoltatnak egy rágalom miatt..

1

A tűzoltók lopnak bevetéskor?

A napokban hallottam egy riportot egy nyugdíjas szakszervezeti tűzoltóval, aki sérelmezte, hogy a tűzoltókra új szabályozás lesz érvényes olyan, mint a katonákra. Ekkor említette példaként, hogy eddig is voltak lopások a bevetésekkor, de a polgári bíróságok ítélkeztek felettük, most a katonai fog. No, ez engem nem érdekel, de ha kitelepítenek az ár miatt, akkor simán ki fogják lopkodni az üres házamból az értékeimet. Nyilván!

11

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!