Találatok a következő kifejezésre: Baj hogyha elvesztett igazolványaimat (1 db)

Baj hogyha az elvesztett igazolványaimat nem jelentettem be a rendőrségen?

Miután elvesztettem, bementünk a rend?rségre, de ott azt mondták, ne tegyünk feljelentést, mert az csak macera. Az okmányirodában úgyis regisztrálják hogy elveszett. Hogy van ez most?

Legjobb válasz: ne keverd a szezont a fazonnal. A rendõrségen azt kellene/lehetne bejelenti, hogy ellopták. Azaz feljelentést tenni. Ez tartozik rájuk. Az, hogy nincs meg, az az okmányirodára tartozik.

ne keverd a szezont a fazonnal. A rendõrségen azt kellene/lehetne bejelenti, hogy ellopták. Azaz feljelentést tenni. Ez tartozik rájuk. Az, hogy nincs meg, az az okmányirodára tartozik.
Csak úgy mellékesen: Ha elveszett, fizetned kell valami büntetést. (Már jártam így évekkel ezelõtt. :-( ) Ha azt mondod (hivatalos helyen mondták...) ellopták, akkor nem kell kifizetned a büntetést, és a rendõrségen meg kell tenni a feljelentést -így nem küldhetnek el azzal, hogy macerás.
az ellopott igazolványokat köröztettetik, de tényleg macerás, nekem pár éve ellopták, és mivel kocsibol mással együtt mi tettünk feljelentést , és egy évre rá jött a hivatalos papír hogy körözik.
A kérdező hozzászólása: Azt mondták többen is, hogy hüléynek fognak nézni a rendõrségen ha most így fél év után bemegyek, és bejelentem...
Fél éve igazolvány nélkül jársz?
úgy tudom 8 napon belül kell bejelentened!!
Szerintem is macerás a feljelentés. Én inkább hanyagolnám.. Nem fognak milliókat kérni, mikor újat csináltatsz..


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mivel tudom eldönteni?

Engem nagyon érdekel a rendőri pálya azon belül legfőképpen a kommandós élet a TEK kisebb mértékben pedig ez a nyomozói dolog de néztem a NKE-n a nyomozói részre is 980-an jelentkeztek és kb. 45 embert vesznek fel ez elég necces.
A másik a honvédség ez is nagyon tetszik de viszont annyiból érzem kellemetlennek a távolság miatt, rendőrként azért nagyobb ez esélye pest-en pest közelében, azt sem tudom ráadásul van-e honvédség pest megyében(ha tudtok laktanyaféleséget légyszi írjátok le)
Olyan helyre gondolok mint rendőség,mint honvédség tekintetében ahol az NKE-ről kikerül a főváros közelében tudok maradni)
Mivel tudnám eldönteni magamban ,hogy melyiket akarom jobban? Melyiket érné meg?

1

Mi a véleményetek arról, hogy a rendőrség beosztottjai a segítség helyett bírsággal jutalmazták az ítéletidőben az árokba csúszott autóst?

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=499830610054842&set=p..

Az erről készült csekk fent van a neten. Kicsit megdöbbentem a rendőrök eljárásán, mert azt gondolom, hogy az árokba csúszás önmagában még nem szabálysértés, hiszen pl. okozhatta a viharos erejű szél is, nem pedig valamilyen hiba. pl relatív gyorshajtásra gondolok. Kizártnak tartom, hogy az autós a rendőr szeme láttára csúszott volna az árokba, azaz a rendőr vélhetően csak később érkezett a helyszínre, akkor pedig milyen alapon bírságolt, milyen alapon feltételezhette, hogy szabálysértés miatt került az autós az árokba. Mi a véleményetek a fentiekről?

16

Hogyha voltam kint katonaságnál külföldön misszióban jelentkezhetek valahol kommandósnak vagy büntetés végre hajtónak?

5

Milyen érzés azt a tömeget oszlatni, amelynek a véleményével egyébként egyetértesz?

10

Minap láttam rendőrautót tilos parkolós tábla alatt látni! Hallottam olyanról hogy ha lefényképezzük és elküldjük rendőrségnek akkor még fizetnek is érte valamennyit?

Ez igaz?

10

Lenne értelme feljelentést tenni ebben az esetben?

Elnézést kérek előre is, ez hosszú lesz.

A lényeg az, hogy ingatlanoson keresztül akartunk lakást bérelni. A szerződés aláírása után odaadtuk az ingatlanosnak a kauciót, papírt is kaptunk arról, hogy mekkora összeget adtunk neki, milyen jogcímen, le volt írva a lakás címe is stb. Ezt a pénzt odaadta a tulajnak.
Végül kiderült, hogy átvert, nincs tulaj, egy másik ember személyazonosságával élt vissza az ingatlanos, az ő nevében küldözgetett e-maileket, stb. Az is kiderült, hogy a papírokon szereplő lakás címe nem egyezik meg a lakás valódi címével (két utca találkozásánál, utcasarkon van a háztömb, ahol a lakás van, elhittük neki, hogy az egyik utcához tartozik a tömb, mikor a másikhoz tartozik, hülyék voltunk). Az ingatlanos lelépett, a pénzt nem adta vissza, nem válaszol semmilyen megkeresésre. Közben kiderült, hogy egy másik párt is átvert, sőt, akinek a nevével visszaélt, feljelentést tett a rendőrségen. Ezzel az üggyel nem tudom mi a helyzet, minket tanúként hallgatott ki a rendőrség, de információt nem adnak arról, hogy áll az ügy.

A kérdésem az, hogy lenne értelme feljelentést tenni a rendőrségen? Megvan a papír, amit aláírt, hogy pénzt adtunk neki, de rossz cím szerepel rajta. Gondolom emiatt veszett fejsze nyele(mindenre gondolt úgy tűnik). Amúgy a lakást, amit mutatott nekünk, ő is bérelte (a párom odament szaglászni, a szomszédoktól informálódott, ők mondták, hogy már sokakat átvert). Az ingatlanost is ki akarták hallgatni a rendőrök, de ismeretlen helyre távozott(külföldre), nem találták meg. Most viszont olyan fülest kaptunk, hogy visszatért az országba.

Elnézést, hogy ilyen zavarosan írok, de nagyon ideges vagyok.

4

Itt nem is csak a rendőrséggel van a gond! Hanem KPM-mel, katasztrófavédelemmel, stb?

Itt mindenek (büntetések) UNIO-snak kell lennie,csak a fizetéseknek nem!

11

Ilyet hogy tehetnek meg egy rendőrrel? Elüti az ember autóval, mikor előtte áll. A rendőrségnek már nincs olyan kialakult képe, hogy meg kellene gondolni, mit tesz az ember?

http://www.youtube.com/watch?v=gEo7eSDlGRY

És utána azt mondja, hogy "magánterület" a garázsa... miközben kb. belökte oda a rendőrt...
milyen világban élünk? A rendőrségnek már nincs visszatartó ereje?
Senkit nem rettent meg egy rendőr?

3

A magyar kommandósok (ÿrendőrség, nav, neutron stb. ) milyn lőfegyvereket használnak?

4

Mi a véleményetek hogy 14%-al több autót loptak el tavaly mint előtte?

15

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!