Találatok a következő kifejezésre: Baj hogyha elvesztett (1 db)

Baj hogyha az elvesztett igazolványaimat nem jelentettem be a rendőrségen?

Miután elvesztettem, bementünk a rend?rségre, de ott azt mondták, ne tegyünk feljelentést, mert az csak macera. Az okmányirodában úgyis regisztrálják hogy elveszett. Hogy van ez most?

Legjobb válasz: ne keverd a szezont a fazonnal. A rendõrségen azt kellene/lehetne bejelenti, hogy ellopták. Azaz feljelentést tenni. Ez tartozik rájuk. Az, hogy nincs meg, az az okmányirodára tartozik.

ne keverd a szezont a fazonnal. A rendõrségen azt kellene/lehetne bejelenti, hogy ellopták. Azaz feljelentést tenni. Ez tartozik rájuk. Az, hogy nincs meg, az az okmányirodára tartozik.
Csak úgy mellékesen: Ha elveszett, fizetned kell valami büntetést. (Már jártam így évekkel ezelõtt. :-( ) Ha azt mondod (hivatalos helyen mondták...) ellopták, akkor nem kell kifizetned a büntetést, és a rendõrségen meg kell tenni a feljelentést -így nem küldhetnek el azzal, hogy macerás.
az ellopott igazolványokat köröztettetik, de tényleg macerás, nekem pár éve ellopták, és mivel kocsibol mással együtt mi tettünk feljelentést , és egy évre rá jött a hivatalos papír hogy körözik.
A kérdező hozzászólása: Azt mondták többen is, hogy hüléynek fognak nézni a rendõrségen ha most így fél év után bemegyek, és bejelentem...
Fél éve igazolvány nélkül jársz?
úgy tudom 8 napon belül kell bejelentened!!
Szerintem is macerás a feljelentés. Én inkább hanyagolnám.. Nem fognak milliókat kérni, mikor újat csináltatsz..


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ha külföldről rendelek egy tonfát, az el fog hozzám jutni?

Elvileg ilyet csak az vehet aki rendvédelmis, de házhoz szállítani még neki se lehet.

4

Mit tehetünk? Elmebeteg zsaroló, lopás, a rendőrség tehetetlen.

A barátom anyukája nem normális, és nemrég levittem a 80 ezer forintos még decathlonban vásárolt biciklimet, mert a barátommal túráztunk. Neki egy legalább 150 ezer forintos biciklije volt otthon.

A lényeg, hogy egy hosszú hétvége alatt, amikor nálunk voltunk (sajnos a szüleim csak hétvégente engedik hozzánk) a két bicikli eltűnt a barátom lakásából ráadásul az anyja pénzt követelt cserébe, mert szerinte mi tartozunk neki. Ez tulajdonképpen lényegtelen.

Én feljelentettem, de a rendőrség nem csinált eddig semmit és csak találgatni tudunk kihez vihette a bicikliket. Az is lehet, hogy eladta őket, bár állítólag még megvannak. Szakítani nem fogok a szerelmemmel, mert nem tehet erről az egészről, de mindketten tanácstalanok vagyunk, mert neki például a biciklije volt a legnagyobb mozdítható érték a lakásban.

Az anyja egyébként uzsorából él, néha már a mi, az én pénzemből vásárolt élelmiszert "lopja el" nem sajnáljuk, csak már félünk, minden cuccát behoztuk a szobájába és szeretnénk majd zárhatóvá tenni, de fontos lenne, hogy visszakapjuk a bicikliket. Nem is csak anyagi, inkább eszmei értékről van szó.

Egyébként nem tartoztunk neki semmivel. Havonta beleadtunk a rezsibe is elég nagy összeget.

Légyszi segítsetek, hogy mit tehetnénk. Hamarosan el is fogunk költözni, de egyenlőre ez még nem megy.

3

Engedély nélküli fegyverek?

Milyen fegyvert lehet tartani OTTHON engedély nélkül?
Pisztolyokra lennék kíváncsi inkább.. Amihez sem a fegyverhez, sem a töltényhez nem kell engedély? Nem az utcán akarok vele szaladgálni, hanem itthonra önvédelmi célból.

23

Hogy létezhet, hogy a magyar rendőrök többsége még a '70-es években gyártott PA-63-mal van felszerelve és 40-50 éves pisztolyokkal mászkálnak?

A környező hasonlóan "szegény" országokban (Románia, Szlovákia, Lengyelország, stb.), már a '90-es években beújított modern szolgálati pisztolyokat cserélik le mostanában, csak a magyar rendőrök járkálnak ilyen korszerűtlen fegyverekkel.

Még csak messzire sem kellene menni új fegyverért, a környező országok az előbb említett mellett még fegyvergyártó nagyhatalmak is (osztrák Glock, cseh CZ, szlovák Grand Power, horvát HS), tőlük is vehetne a rendőrség normális, modern nagy tárkapacitású szolgálati öntöltő pisztolyokat jó áron.

Arról nem is beszélek, hogy egy rendőrnél 10 töltény van, amikor szolgálatban van, egy nagyon gyenge stophatású lőszerből és évente egyszer megy lőni, ahol 10 töltényt lő el.

25

A rendészeti szakközepekben a felvételi során a pszichológia vizsgálat hogyan zajlik?

4

Mi történne/mit tenne a rendőr, ebben az esetben?

Mi lenne,ha a rendőr a rendőrautóval leáll és beszaladnak a boltba,addig a kocsira egy ember ráírná festékszóróval,hogy "Airbus a320 vagy Boeing 737."
Mit csinálna a rendőr,ha pont tetten érné?

3

Militari boltban biztonsági őr igazolvánnyal adnak nekem bilincset ha felmutatom a Igazolványt?

7

Hogyan működik ez a dolog?

Sziasztok.Múltkor már érdeklődtem bizonyos dolgokban.A lényeg az,hogy Összekeveredtem egy nővel aki férjnél van de már azt sem sokáig. A férj azért hogy alám fűtsön feljelentett elvileg de konkrét dolgot még nem tudok mivel 3 hónapja még meg sem hallgattak a rendőrségen.A gépemet lefoglalták Személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás miatt.A gépemet azóta vissza is kaptam. A gép elméletileg jogtiszta volt. Kérdésem az lenne,hogy ha találtak volna valami olyan dolgot ami törvény sértő lenne akkor nem adták volna vissza a gépet ugye? Ha lenne valami olyan rajta akkor csak az eljárás lezártával szokták visszaadni nem? Na meg ha le is zárul olyankor az ügy a merevlemezt akkor is elkobozzák amin a bizonyítékok vannak? Vagy esetleg elég a bizonyításban a hátértár másolata is? Válaszokat előre is köszönöm. További szép napot.

1

Mikor távolították el az állományból az utolsó nemzeti érzelmű zsarut?

3

Ilyet csinálhatnak a rendőrök?

A szomszédomban egy idős néni lakik, már háromszor betörtek hozzá az elmúlt fél évben, és az utóbbi időben rendszeresen látogatják őt a rendőrök, általában 10-15 percet töltenek nála, kávézgatnak, néha még süteményt is látok náluk, meg beszélgetnek.
Ráadásul nem is mindig ugyanazok a rendőrök.
Nincs ellene kifogásom és jó is hogy figyelnek a nénire, de ez a kávézgatás meg nassolás szerintem nem kéne a képbe, mert oké hogy a néni kínálgatja őket, de azt is lehet mondani,hogy nem, és a kávét meg a süteményt is a néni finanszírozza nekik, ami biztos nem jön ki 2-300 forintból.
Bár a nénit csak nyáron látogatja a családja mert nagyon messze laknak és biztos örül a társaságnak meg legalább van kivel foglalkoznia, talán még élvezi is,hogy főzhet rájuk.
Csak érdekelne,hogy ez mennyire "törvényes" a rendőrök részéről?

8

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!