Találatok a következő kifejezésre: Baj hogy tv-t néz (4 db)

Baj hogy ha tv-t néz a baba?

Legjobb válasz: Valami részletet írhatnál. Hány éves? Mit értesz rajta hogy tévét néz? Egyébként baj, mert nem egészséges, sokkal jobb ha valaki foglalkozik a babával, beszél hozzá, vagy zenét raktok be neki.

Valami részletet írhatnál. Hány éves? Mit értesz rajta hogy tévét néz? Egyébként baj, mert nem egészséges, sokkal jobb ha valaki foglalkozik a babával, beszél hozzá, vagy zenét raktok be neki.
igen baj, mert megzavarja a fejlõdésben, ráadásul nem biztos hogy érti mirõl van szó, ha kicsi akkor a mozgó képet figyeli, de ennyibõl teis ugrálhatsz elõtte.
A tv-bõl olyan ingerek jönnek amik nem tesznek jót se babának, se gyereknek , de még felnõttnek sem .Egy kisgyereknek (4-5-6 évesnek) 5 perc napi tv lenne jó (egy rövid mese)kisiskolásoknak 15 perc (kicsit hosszabb mese, film...) Ha tv-t néz a gyerek az agyában nem alakul ki a hallgatott mesére a kép, a tv-t babmbulja a szeme nem elõre fókuszál hanem szét áll! Folytassam? Bevallom nálunk tv nincs, viszont van dvd amin válogatott meséket néznek (Süsü, Magyar népmesék, Kisvakond...) hosszuktól függõen 1-2-3 mese megengedett, persze néha kivételt teszünk .Ja és a mamáéknál látnak tv-ben adott mesét nem maradnak le semmirõl, csak jobban tudják élvezni a mesélt mesét, a történeteket és nagy a fantáziájuk...!
Nekem a fiam 8 hónapos, elõ szokott fordulni, hogy õ még kint játszik a földön, én meg megnézem a híradót. És sokszor látom, hogy lehajtja a fejét a földre és nézi a képet. Szerintem ennyi nem árt, de tényleg ne menjen egész nap a tévé, mert az nem tesz jót.
"Ha tv-t néz a gyerek az agyában nem alakul ki a hallgatott mesére a kép"??? Képzelõereje és fantáziája is attól alakul ki a gyereknek, ha minél több dolgot lát! Nem mondom, hogy a tv-bõl kéne megtanulnia, vagy felfedeznie a világot, de amit írtál az szerintem nagy butaság, mert attól, hogy olyan dolgokat lát, amit élõben nem (nem a véres horrorfilmre gondolok, de pl. olyan tájak, állatok, stb.), szerintem ettõl csak színesebb lesz a fantáziája. De természetesen mindent csak mértékkel!

Baj, hogy szoptatás közben olvasgatok, TV-t nézek?

Kisfiam 3 hetes, igény szerint szoptatom.Sokat van cicin, 1, másfél órát is, közben persze sokszor nézegetem, de van, hogy netezek, olvasgatok. Nemrég megkaptam, hogy ez mennyire helytelen, mert a szopinak minden percét egymásra koncentrálva kell kiélvezni. Szerintetek?

Legjobb válasz: Szerintem nincs ezzel baj, másfél óra az sok. A fiam is ilyen volt, csak én fekve tudtam szoptatni még enny idõsen, szóval én nem tehettem meg. Ha kicsit nagyobb lesz, ezt úgy sem tudod megtenni, mert minden elvnja majd a figyelmét.

Szerintem nincs ezzel baj, másfél óra az sok. A fiam is ilyen volt, csak én fekve tudtam szoptatni még enny idõsen, szóval én nem tehettem meg. Ha kicsit nagyobb lesz, ezt úgy sem tudod megtenni, mert minden elvnja majd a figyelmét.
Ezt nekem is mondogatta anyám, de kit érdekel?napitobb órányi szoptatas halál unalmas, bármennyire szeret az ember a gyereket, naná, hogy csinál közben valamit. Ne törõdj vele
Hát szerintem ez marhaság, ha neked jól esik, nyugodtan csináld! A tévézéssel annyi lehet a gond, hogy egy idõ után (nem 3 hetesen, késõbb persze) lehet, hogy a hangok elvonják a gyerkõc figyelmét, leglábbis nekem van olyan emlékem, hogy szoptatás közben bejön a férjem a szobába (nekünk nincs tévénk, így azt nem néztem), mire a gyerek egy hangos cuppanással lecuppan a mellemrõl, és odafordul, hogy mi történt… szóval az lehet, hogy ha meglátja a tévét, akkor elterelõdik a figyelme. De az olvasással aztán nem tudom, mi lehet a gond. :) Pláne, hogy nekem nem igazán volt sosem más alkalmam eleinte arra, hogy olvassak, mert emlékeim szerint a csecsemõvel való együttlét során vajmi kevésszer hever az ember egy pamlagon olvasgatva. Persze lehet, hogy nincs igazam, egyszerûen én voltam a béna, és a szuperanyák, akik átszellemülten, a gyerekükben mosolyogva gyönyörködve szoptatnak a nap többi részét kellemes pihiben töltik… ;)
Jajj hagyjál már...persze.. Én fiam is rengeteget volt cicin.Konkrétan születése után cici függõ volt.Kb megfõzni tudtam, meg a fürödni..de volt hogy ezek alatt is ment a sírás..természetesen a fõzést félbeszakítottam ha kellett..de fürödnöm csak kell!!Addig apa próbált valamit csinálni vele. Én szoptatás alatt volt hogy neteztem..simán a fotelbe az ölembe evett, én meg itt szörfölgettem.A párom szerzett PSP-t, azon a Need for Speedeztem..jó tudom..gyerekes..de nem tehetek róla..imádom!!! :-D Nem egyszer volt, hogy a mellemen a gyerekkel fogyasztottam el a vacsorámat, és igen..az esti filmet is néztem így nem egyszer. Lehet lepontozni..de így volt.Igen ez egy bensõséges pillanat.Van is ismerõsöm, akinek az elsõ pár hónapja kettesben a babájával töltötte..1, 5-2 óra volt a procedúra, aztán 1 óra pihi..és folytatta..Mondanom se kell..a csaj a mai napra, 2 gyerekkel teljesen meg van bolondulva.Nekem az már sok, amikor valaki annyira a gyerekei hatása alatt van, hogy 3 év alatt egy pörköltet se tud megfõzni..mert "jajj a gyerek!!" Konkrétan mióta megszült a tv-t se lehet bekapcsolni..rádió sem szólhat, mert csak bezavar a gyerekeknél!!!Nekem ez már sok. Én is nagyon sok mindent feladtam a gyerekeim miatt...de azért nem esek át a ló túloldalára!!!
Most is itt van rajtam. :) Én szoptatás közben tanulok internetrõl népdalokat meg gyerekdalokat. Ja, és tegnap egész nap Rejtõt olvastam, hangosan, hogy a gyerek is hallja a hangomat. Mondjuk, amikor nevetek, és hirtelen "földrengés" lesz kaja közben, mindig nagyon meglepetten pislog. :) Meg persze internetet is ekkor látok. Én is igény szerint szoptatom. Van, hogy szabályosan 3 óránként fél órát szopik, na, akkor tudok rá koncentrálni meg hablatyolni neki mindenrõl. De amikor "cicinapot" tart, hát az már sok. Számomra képtelenségnek tûnik, hogy annyit foglalkozzak vele így. Amikor nézelõdik, az persze más, akkor kreatívabb vagyok.
ja, persze, ez is egy olyan dolog, ami majd 10év múlva jön elõ, nem fog tudni a gyerek olvasni, beszélni, irni. Lelkileg sérült lesz...blablabla :D De komolyan, nincs ezzel semmi gond.
Nem a tévével van a baj, hanem a 1, 5 órás szoptatással. Max 30 perc legyen a szoptatás.
Anyukámnak még azt mondta az orvos, hogy szoptatás 3 óránként 15 percig, és ez alatt semmi mással nem szabad foglalkozni, csak a gyerekkel. Én már igény szerint szoptattam 30-45 percig, még jó, hogy közben elfoglaltam magam. :) Nincs ezzel semmi baj, úgyis csak kb 6 hónapig lehet, utána már kezdi zavarni a babát, nálunk legalábbis így volt.
Szerintem nem kéne másfél órákat a gép + tévé közelében lennie, úgy, hogy azok mennek. Egészségtelen. Olvasgass könyveket inkább.
Nincs ezzel semmi probléma. De 15 perc után már ne szoptasd, mert akkor már nem eszik, csak cumizik.
nem garancia a szoptatás a kötõdésra ha közben mindig mást csinál az ember. Mert a szoptatástól alakulhat csak ki a kötõdés...és melyik babát cumisüvegbõl etetnek, azok nem is fogják soha szeretni az anyjukat, meg kötõdni hozzá...hát nyilván, pont ezen mulik majd. :D
Szerintem eleve provokatív a kérdés, nem meglepõ, hogy többféle vélemény van róla! Amúgy elég jól össze lettek szedve érvek, ellenérvek, én csupán egy kis kiegészítést tettem a végére. Akinek nem inge, ne vegye magára! Egyáltalán nem rád gondoltam kérdezõ, hogy ilyen lennél, csak próbáltam említeni, hogy nem mindegy a babának, hogyan etetjük, nem garancia a szoptatás a kötõdésre, ha közbe mindig mást csinál az ember. Egyértelmû, hogy egy órán át nem lehet nézegetni a babát és valamivel lefoglalja magát az anyuka közben, inkább azt nem értem, miért kell egy órán át tartania a szoptatásnak. De ez már más kérdés, mindenki máshogy neveli, eteti a babáját - csak egy kiegészítést szerettem volna tenni, nem pedig ítélkezni, vagy bármi hasonló.
A kérdező hozzászólása: Én is sajnálom, de nem mondom, hogy nem voltam felkészülve ítélkezésre, fröcsögésre is. Szerencsére a normális válaszok vannak többségben. Nekik köszönöm a hozzászólást-ami a fényeket illeti egyébként elgondolkoztam, és igyekszem csökkenteni a laptop használatot.
igy elfajul egy egyszerû kérdés...komolyan mondom, kár ide feljárni már, mert mindenki tökéletes ezen az olalon, pláne az anyukák. (legalábbis próbálják magukkal elhitetni)
A kérdező hozzászólása: Egyébként ha lehetne kérném a továbbiakban a rosszindulat mellõzését, tudom sokaknak nehezére esik, de próbáljunk emberek és anyák maradni. Köszönöm.
A kérdező hozzászólása: Azokat én is sajnálom. Én nem ilyen vagyok, bármennyire is ennek szeretnél láttatni, és szeretnéd ezt gondolni. Szép napot neked.
:) Nem a szoptatás hiánya fáj (nem bántam, hogy nem sikerült a szoptatást kialakítani a babámmal, inkább örültem, hogy így is biztosítani tudtam neki 9 hónapon át az anyatejet üvegbõl)! Hanem sajnálom az olyan babákat, akiknek a szája azonnal be van tömve cicivel, bármi bajuk is van, és közbe az anyukájuk nem figyel rájuk, csak saját igényeiket elõtérbe helyezve "szórakoztatja" saját magát szoptatás alatt.
Bocsi, az utolsó válaszra reagáltam.
Nekem csak egy kérdésem lenne, hogy miért szoptatod 1- másfél órát??????
A kérdező hozzászólása: Rendben, én sem akartam senkit megbántani. Igény szerint szoptatok, ezért fordul elõ, hogy a baba van, hogy egy órán át is cicin van-de mint írtam nem ez az általános, átlag 40 percet szopik. A cicizés ugye nem csak kaja neki, hanem biztonság, egyéb miatt is kell. Szerencsére bírja a mellem. Ha érdekel az igény szerinti szoptatás bõvebben: http://www.lll.hu Sok jó cikk van az egész mûveletrõl. :)
Én nem értem, miért van kiakadva az idõn mindenki... 3 hetes pici babáról beszélünk... Nyilván majd 3 hónapos korára csökkeni fog az idõ.
Az én gyerekem is ilyen szopógép volt, és ha leraktam az ölembõl sírt. Hiába volt alatta tiszta pelenka, hiába volt tele a hasa, megböfiztetve, megfelelõen felöltöztetve, nyugodt is voltam -tehát semmi stresszforrás, és mégis õ úgy aludt, hogy ölben volt, néha szopott közben -idõnként ha láttam rajta, hogy totál bealudt ki tudtam venni a szájából a mellemet, de lerakni nem lehetett, mert felkelt, ordított és kezdõdött minden újra. Emiatt én mindenfélét csináltam szoptatás közben, mert azt láttam, hogy az a jó a gyereknek, ha az ölemben van. És mivel nekem ez nem elégítette ki az igényeimet olvastam közben gyerekgondozásról, nevelésrõl. Könyveket is olvastam, regényeket, újságot, játszottam gépen. Ettem és ittam is közben. Én azért csináltam közben mindent, hogy ne bolonduljak bele a szoptatásba+gyerekbe. És az õ igényei is ki voltak elégítve. És boldog baba+mama kettõs voltunk.
Én is igény szerint szoptatok, már 7 hónapja, de soha nem volt még 20 percnél tovább mellen. Nyugodtan leveheted te is 20-30 perc után a cicirõl. Felesleges órákon át rajta lennie.
A kérdező hozzászólása: Ha hamarabb leveszem, akkor sír és nem nyugszik meg semmitõl, pedig nem az az alap, hogy felkel és rögtön a mellre cuppantom.
Hjajj, Istenem... :) már itt is megy a harc, ahogy látom. Nektek miért fáj az, hogy a babája ennyit van mellen? A fiam is ilyen volt, ha 1 órája lógott már rajtam és ki akartam venni a mellem a szájából, egybõl nyüszögött. Igen, próbáltam tentézni, elterelni a figyelmét, máshogy megnyugtatni, de csak a cici... Én is neteztem közben, mert azért valljuk be, ha szoptatásból áll az egész napod, könnyen becsavarodsz... És lám, leszokott róla. Most 10 hónapos, már csak reggel és este van cici, akkor is 5 perc alatt lezavarja. Boldog, kiegyensúlyozott baba, nem hiszem, hogy a netezés miatt ne alakult volna ki kötõdés. Szerintem õ pont lesz..ta, hogy én mit csinálok, amíg alszik. Én pedig szeretem õt akkor is, ha néha gépezek. Nem ebben mérik a szeretetet, hogy ki mivel foglalja el magát egy hosszúra nyúló szoptatás alatt.
Istenem...kedves sok okos..a kérdezõnek nem a szoptatással vannak gondjai..sõt tulajdonképpen gondja sincs, csak feltett egy ártatlan kérdést, mert valaki az ismeretségi körébõl betalálta. Hát gratulálni tudok itt mindenkinek..lehet meleg van, meg sok az idõtök, de egy ilyen kérdésbõl ekkora vitát??Meg ész osztást..?? Igen is vannak cici függõ babák..nekem mind a 2 gyerekem ilyen volt.A lányomat még akkor is cicire kellett tennem amikor már tejem se volt.Sajnos hamar elment, de csak úgy tudott megnyugodni ha cicire raktam..elõtte meg kapta a tápszert.El lehet hinni..egy csepp tejem se volt, õ még is tök jól el volt a cicimen, mert ott érezte biztonságba magát.Most tiltottam volna le pár hónaposan, mert nem szabad???Hihetetlen hogy egyesek milyen beszûkült látásmóddal rendelkeznek..
A kérdező hozzászólása: Az, hogy közben mást is csinálok, nem jelenti azt, hogy a komplett szoptatási idõtartam alatt nem figyelek a gyerekemre, nem beszélek hozzá, nem simogatom stb. De értelemszerûen, ezt órákig még a legnagyobb õsanyának is nehezére esne szerintem. Egyébként a kötõdés kialakulása szerintem nem a szoptatáson múlik, ugyanolyan bensõséges kapcsolat alakulhat ki tápszeres baba és anyukája között-megértem, hogy fáj, hogy nem tudsz szoptatni, errõl viszont én nem tehetek.
Én még annyit fûznék hozzá, hogy azért lehet ok kritikára ha valaki szoptatás közben nem a babájára figyel, hanem magát "szórakoztatja", mert a szoptatás elõnyei között elsõként írják/mondják mindenhol, hogy a bensõséges kapcsolatot csak így tudod megteremteni babáddal, ha nem szoptatsz, annyi a kettõtök közötti pozitív viszony kialakulásának... hát pont az ilyen példák teszik nevetségessé az ilyen kijelentéseket: én amíg a cumisüvegbõl etetem a babámat, addig maximálisan rá figyelek. Nem kell közben szórakoztatni, lekötni, hiszen akkor éppen nagyon fontos feladatot végez: szopizik, táplálkozik, minden idegszálával oda figyel - én ebben nem zavarom, csak asszisztálok - figyelem, simogatom, néha puszilom, nézem a kis szája mozgását, kezei játékát, stb. Mindig is max 5-10 perc alatt végzett a cumizással (kivéve az elsõ 2 hónapban, mikor még szoptatással kezdtük az evést és utána pótoltam), azt az idõd tényleg neki szentelem (meg utána pár perc simit igényel még nyugodt körülmények között). Nem hiszem, hogy bensõségesebb viszonya alakulna ki attól, hogy egy órán át netezve szopiztató anyukájával van, mint 10 percet rákoncentráló anyukával. Ezért kicsit nekem is fáj, hogy a nagy szoptatós anyukák itt ecsetelik, hogy szoptatás közben esznek, telefonálnak, élik életüket, anélkül, hogy a babájukra figyelnének :( Többek között ezért is mondhatják anyáink, hogy ne mással foglalkozzunk, míg szoptatunk. 11 hónapos anyukája.
Nyugodtan, pár hónap és 5-10 perc lesz a szopizás és minden eltereli a figyelmét. Most még tudsz közben pihenni. Akik az órát nézegetik szopizás közben 15perc meg 20 és ennél többet, nehogy ám, mert aztán, azoktól azért megkérdezném, van-e fogalmuk az igény szerinti szoptatásról és ha már ennyire képzettek e témában, bizonyára jó sokáig tudtak szoptatni....bruhhhahaa :) Szóval, csak kényelmesen , akkor és annyi ideig, amennyi jól esik :)
A kérdező hozzászólása: Átlagosan 40 percet szopik, 1 másfél óra is elõfordul, de nem az az általános. Õ 15 perc után is vígan szopik, hallom, ahogy nyel.
Káros neki a villogás akkor is, ha konkrétan nem nézi. Ugyanúgy a monitor fénye is káros neki, még ha csak a szeme sarkából is látja. Nem kell nagy tudósnak lenni, hogy erre rájöjjünk. De mindenki úgy játszik a gyermeke egészségével, ahogy akar. Sokan írják itt, hogy "jaj bocsi, a lányom elküldte, stb. Szóval az anyukák már annyira gépfüggõk, hogy ahelyett, hogy a gyerekkel játszanának, beültetik õket az ölükbe és vele gépeznek. Undorító, és ez mind mind a szoptatásnál kezdõdik, akármennyire is lepontoztok.
A kérdező hozzászólása: 3 hetesen, ha szopik, nem nagyon tudok játszani vele, valahogy olyankor csak a cici érdekli. :) Én nem pontozlak le, számítottam hasonlóan frusztrált válaszokra is.
Nem a csecsemõkre gondoltam, és nem is pont rád, hanem az anyukákra, akikrõl beszéltem.
1-1, 5 óra az nagyon sok, 15-30 perc a max mert utána már nem eszik.
Nem vagyok frusztrált, ezek csak tények. Nekem aztán teljesen mindegy, hogy más mit csinál a gyerekével, csak sokan nincsenek tisztában vele, hogy ártanak neki.
A kérdező hozzászólása: Nem hiszem, hogy ennyi elektroszmog árt neki, ennél nagyobb értékeknél szokott gond lenni, ismereteim szerint. Egyébként szívesebben olvasnék könyvet közben, de mivel nem tudok sokat aludni mellette a könyveken elalszom, a gép stimulál annyira, hogy fent tudjak maradni.
Nem az elektromosság a baj, hanem a fénye, a villogások. Bár igen, van aki szerint maga egy mûködõ elektronikai eszköz is káros, pl ezért nem ajánlott mobiltelefont a testhez közel (pl zsebben) tartani, mert kimutatták, hogy rákot okoz. Ez tényleg olyan, hogy vagy igaz, vagy nem. De a képernyõ fénye, tévé villogása nem vita tárgya, hogy egészségtelen-e. Ha emlékeztek a régi monitorok elé még szûrõt is kellett tenni, mert a felnõtt ember számára is káros volt.
6. gyerekemet szoptatom, kicsit tudom milyen a szoptatás. 20 - 30 percnél tovább nem eszik a baba, utána már csak cumizik. Én is tudnám 1.5 órán keresztül szoptatni a babámat, ha szeretnék ez idõ alatt zavartalanul netezni, nem kéne mást csinálnom, mert hiszen szoptatok...
a tv szerintem a hangja miatt káros, tudat alatt is hallja a gyerek, a reklám természetellenes, sokszor magyartalan hangját. ha te olvasol fel valamit, mondókát, énekelsz, stb az ok. ismerek anyukát, aki horgol közben, én max csak olvasni tudok. és igen, van, hogy több mint egy óráig szopizik, és nem csak cumizza.
Pont kisbabákon tesztelték, hogy mennyire odavonzza a figyelmet a tévé. Olyan hangokat sugároz, ami a fül számára hallhatatlan, az agyunk akaratlanul mégis veszi a jelet, és odafigyel.
A kérdező hozzászólása: Kipróbáltam a nem igény szerinti szoptatást is, egész nap üvöltött a gyerekem, most szopik és nyugodt. Egyébként a gyerekek száma szerintem nem garancia arra, hogy jól is csinálod. Azt a célozgatást me kikérem magamnak, hogy azért szoptatok ennyi ideig, hogy netezhessek. Ha valami saját igényt kéne megfogalmaznom akkor az az alvás lenne.
A kérdező hozzászólása: Énekelni sokat szoktam neki, gyakran szopás közben is, nagyon szereti. :)
nyugodtan, én be is golyóztam volna, ha nem foglalkoztam volna mással is közben...nekem is kis "nyammogó" volt a lányom, egy szopi 40-45 perc volt (mindkét cici), na ezalatt volt, hogy tévéztem (halkan és tudományos vagy fõzõs mûsort, na abban jól meg is éheztem :D )és sokszor olvastam, így sikerült egy könyvet egy hónap alatt kiolvasnom :) ja, és neteztem is, vagy sorozatot néztem. Próbáltam hogy kevesebb ideig szopjon, nem ment, elfogadtam ilyennek, erre tessék, most lassan 4 hónapos és max negyedóra alatt befejezi, ez idõ alatt már nincs ilyenekre idõ :) ja, és anno a 45 percbõl azért volt rendesen babás perc is, de képtelen voltam csak azzal foglalkozni. szóval nyugodtan, amíg jólesik, késõbb úgyis megváltozik majd :)
Nem teljesen mindegy hogy fél vagy 2 méterre van az a tv, gép tõle? Annyi gép között élünk, minden sugárzik, õk már ebbe nõnek bele. Csináld nyugodtan amit jónak látsz. Nekem is rengeteget volt mellen, én is neteztem, tvztem közben, ettem, ittam, telefonáltam. Szoptatás közben nem tudod szórakoztatni, akkor te miért unatkoznál?
A kérdező hozzászólása: amit elfelejtettem a tv 1366x768 felbontást tud!
A tv full hd és gondolom nem hd-s adást nézel , csak sima analógot ami normális hogy szarul mutat rajta.
Az a baj, hogy lcd tévét vettél, mint a vásárlók 99%-a... A Philips sajna nem nagyon tartozik a megbízható cuccok közé manapság, de a legnagyobb gond, hogy egy lcd-n az analó adások mindig is szarok lesznek! Nem sokkal többért ha plazma Panasonic-ot vettél volna, semmi ilyen gondod nem lenne. Erre gondolok: http://panashop.hu/items/details/40263/category/9/tx-p42x60e..
Esetleg a távirányító "Format" gombjával tudsz váltani a képarányok között.
A kérdező hozzászólása: Format-al csak képarányt tudok állítani attól nem lesz szebb, meg az is lehet a baj hogy nem hdmi kábellel csatlakozik a sat egységbe, + szerintem plazmán se tudnám hd-ba nézni bár nem értek hozzá ( köszi a válaszokat :) )
Ha valamit nem tudsz HD-ben nézni plazmán, attól az még tök jó. A Nóta TV is normálisan néz ki... Az lcd-k erre nem jók. A boltban feltuningolt fényerõvel HD lemezekkel elhitetik veled, hogy milyen jó a tv. Ami egyébként talán igaz is. Csakhogy a tv adások teljesen mások!!! Ez az átverés. Az én plazmámon nincs ilyen meglepi, mert nem tudtak átverni. Sajnos a legtöbb vevõ bemegy a médiamárktba, oszt a legélénkebb képû tévét megveszi. EZ az átverés... Egy ilyen boltban ha találsz esetleg egy plazmát valahol, a [email protected] fogod látni, mert minden neon világít a boltban (ami otthon nem fog!), az lcd-re meg ráadják a háttérfény erõsítõ bizbaszokat. Így tényleg úgy látszik, hogy az lcd a király, de otthon NEM!

Baj hogy 10 hetes kisfiam mindig nezi a TV-t?

akar merre forditom,mindig csak a tv nezes erdekli,rongalhatja ez a szemet?

Legjobb válasz: Ha mindig nézi , akkor baj. Próbáld meg lekötni mással a figyelmét, te foglalkoztasd ne a tv. Egyébként olyan nagy szemproblémát nem okoz, csak az anya-baba kapcsolatra káros.

Ha mindig nézi , akkor baj. Próbáld meg lekötni mással a figyelmét, te foglalkoztasd ne a tv. Egyébként olyan nagy szemproblémát nem okoz, csak az anya-baba kapcsolatra káros.
Volt meg ilyen kerdes es szep kis vita alakult ki belole, van aki odaviszi a babat a teve ele amig egyebbel foglalkozik, ezt kerdezte egy anyuka...hat nem a legjobb megoldas a gyerek foglalkoztatasaval, irtam akkor is errol es bizony lepontoztak.Egyertelmuen rontja a szemet es egy ido utan fasultan fog bamulni.
A kérdező hozzászólása: Nem kell itt egymast sertegetni, en csak egy egyszeru kerdesre lettem volna kivancsi-amugy en is egyedul vagyok a szuleimtol 3000km-re a parom pedig reggeltol estig dolg., de ez nem azt jelenti hogy lerakom a babamat a tv ele hogy tudjam a dolgom elvegezni, csak mikor este tv-nk a paromal akkor igencsak erdekli a babomat is.
Nem hiszem. Minden babát érdekli a tévé, szép színes, meg még zajos is. :) Ha ennyire aggódsz, kapcsold ki.
Kapcsold ki, és akkor nem fogja... Amúgy baromira tetszik nekik, h színes és mozog.Sõt, az én lányom még kikapcsolva is szereti, mert tükrözõdik és csillog:) Semmiképpen sem használ a dolog.
Na most lehet lepontozni: Nekem nagyon tetszik a Bebe Tv adó! Nem tudom, hogy a kisfiamnak majd mennyire fog tetszeni, (37 hetesek vagyunk) de biztosan meg fogom neki mutatni, had nézze! Aranyos figurák mozognak, szól a zene, nem hiszem hogy ez ártana neki, fõleg ha az ember esetleg közben elmeséli neki, hogy mit lát! A látását meg max szerintem akkor rontaná ha az orra súrolná a képernyõt...
Igen, én egy olyan szuper anyuka vagyok, hogy teljesen egyedül oldottam meg a dolgot, nagyszülõk 400km.-re tõlünk, a férjemre nem számíthattam mert jobban szerette a tévét mint a gyerekét, mégis megoldottam úgy hogy fõzés közben betettem a babakocsiba és kivittem a konyhába és állandóan dumáltam neki, a házimunkát amikor aludt vagy lefoglalta magát a kiságyban.Úgyhogy tényleg Szuper vagyok, lelkiismeretfurdalásom egy szál se!Egyébként értettem a kérdést!
Persze, hogy így van kedves utolsó válaszoló. Csak aki egyedül van a gyerkõccel és mellette kell még fõznie, háztartást vezetnie, vagy netalán van még egy másik gyerek is, lehet, hogy nem mindig tudja megoldani, hogy egész nap a gyerek mellett üljön egy mesekönyvvel. Nem azt írta a kérdezõ, hogy egész nap a tv elé akarja rakni a gyereket. De Te biztos olyan szuper anyuka vagy, aki megoldja egyszerre a gyereknevelést és háztartásvezetést is.
Az egyik lepontozott vagyok:ha az ember gyereket csinált akkor foglalkozzon vele ne a tévét bámultassa, megteszi egy szines könyv is, csak ugye akkor mellette kell ülni, ennyi áldozatot megérdemelnek ...
Napi kis tv nem gond, fõleg, hogy látja, hogy ti is nézitek! A függõségre kell vigyázni nagyon, amikor majd unalmában nyúl a tv-hez! Egyébként, szerintem, minden oké. :-)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!