Találatok a következő kifejezésre: Baj ha ulok, es (21 db)

Ugye nincs baj? Ha ülök, és ráfeszítek a hasamra, akkor olyan érzésem van, mintha izomláza lenne a hasdamnak, mind két oldalon, de van, hogy csak az egyiken! Ezt még csak ma tapasztaltam!

Nem görcsöl, nem szúr, nem fáj, és csak akkor érzem, ha ráfaszítek! A doki azt mondta, hogy ráérek menni 3 hét múlva, most vagyok 5 hetes! Félek, hogy nehogy méhen kívüli legyen a baba! Volt már terhességem, és akkor jó helyen volt!

Legjobb válasz: vagy ahhoz is tudom hasonlítani,mint amikor az ember tele van széllel! most például nem érzem,de egész délután éreztem!

A kérdező hozzászólása: vagy ahhoz is tudom hasonlítani, mint amikor az ember tele van széllel! most például nem érzem, de egész délután éreztem!
Szia. Nem lehet, hogy szimplán lelassult az emésztésed, és fel vagy fújodva? Illetve az elején fájhatnak a petefészkeid is, az is teljesen normális. Mikor én 5 hetesen voltam dokinál, a vizsgálatnál mondta, hogy lehet, hogy méhen kívûli így tapintásra. Szerencsére az uh-on kiderült, hogy csak egy cisztát érzett. Szerintem ha aggódsz, nyugodtan menj orvoshoz, azért van.
Ne feszits ra a hasadra, koraterhes pocakot tessek bekenhagyni! Mindenfele huzodas, szurkalas, enyhe nyomas, amig nincs gorcs v. eles fajdalom, verzes, addig teljesen normalis.
Elozo vagyok: a progeszteron szint valtozasa a belekben is okozhat puffadt, nyomo erzest.

Mitől van az, ha ülök és rúg a baba, úgy érzem mintha egészen a popsimban érezném? Ez baj?

Már beléptem a 22hétbe de csak tegnap óta érzem ezt,mintha akkorát rúgna,hogy ott is érzem.Lehetséges?Tegnap voltam dokinál,hallottam a kicsim szívverését,csodás élmény volt:)

Legjobb válasz: Szia Nekem néha úgy rúgott arra hogy azt hittem ki is dugja ott a lábát :)

Szia Nekem néha úgy rúgott arra hogy azt hittem ki is dugja ott a lábát :)
Szia! Szerintem baj nem lehet, én is szoktam érezni van hogy elég sûrûn is. 35 hetes Kis mami
A kérdező hozzászólása: huh köszönöm a válszokat már azt hittem baj van:) Vajon ebbõl lehet következtetni, hogy fiú e vagy kislány?Még sajna nem tudjuk ja és jobb oldalon szokott rúgni:)
velem is ez történt.A dokim azt mondta azért érzem így, mert a baba popsija lent van, és így arra felé rúg a lábával:) ))

Nem mászik és nem is ült fel még egyedül 7.5hós kisfiam! Már nagyon félek hogy baj van vele! Ha fekszik és nyujtom az ujjam megfogja és felhuzza magát! Én csinálok vmit rosszul? Vagy mi történik?

kúszni kúszik kb.3 hete

Legjobb válasz: Az én kislányom 10 hónaposan ült fel egyedül, 11 hónaposan kezdett el mászni 15 hónaposan pedig menni, nem kell mindent olyan hamar csinálniuk... ja és nem is kúszott soha, nincs semmi gond vele, már úgy fut 17 hónaposan hogy alíg birom utolérni néha:)

Semmi gond! Ugyanennyi idõs babám és már én is tûkön ülve vártam, hogy mikor történik már valami. Majdnem két hónapja "kutyázik", de azon kívül Õ csak hátrafelé kúszott, egészen a mai napig. Ma észrevett valamit, amit minden áron meg akart szerezni (a valami eddig is ott volt, csak épp mostanáig nem keltette fel a figyelmét) és érdekes módon rögtön tudott mászni, teljesen magabiztosan! Fél órával késõbb elhülve vettem észre, hogy ül, azelõtt õ is csak úgy ült fel hasizomból, ahogy a tiéd. Szóval semmi vész, egyszercsak úgy gondolják és akkor csinálnak mindent, de ha még egy hónap múlva csinálja csak akkor sincs semmi probléma!
Mindkét gyerekem 8 hónaposan, 2-3 hét leforgása alatt tanult meg egyedül felülni, felállni és mászni. A kisebbik most 12 hónapos, és 11 hónapos kora óta sétál is, már széltében-hosszában bejárja a házat, de mellette mászik is, mint a gép, lépcsõn felfelé, lefelé, ágyra, székre fel-le. Épp tegnap volt itt a védõnéni, és nagyon megdícsérte, milyen jó mozgású. Úgyhogy egyáltalán nem vagytok elmaradva!!!!
Az én kislányom 10 hónaposan ült fel egyedül, 11 hónaposan kezdett el mászni 15 hónaposan pedig menni, nem kell mindent olyan hamar csinálniuk... ja és nem is kúszott soha, nincs semmi gond vele, már úgy fut 17 hónaposan hogy alíg birom utolérni néha:)
Kislányom 9 hós, szépen forog, kúszik , feltérdel, de nem mászik négykézláb és magától nem ül fel, bár kicsit meg tud ülni, de egyáltalán nem stabilan. A védõnõ szerint tökéletesen fejlõdik, semmit sem szabad siettetni. Ja, és azt is mondta, minél tovább marad föld közelben, annál jobb, ráér még a nagyobb dolgokkal.
Egyáltalán nem kell még ezeket a dolgokat csinálnia. Az én 10 hónaposom sem mászik még és csak 1 hónapja ül fel. Persze vannak szuper babák, akik már 6 hónaposan felállnak, de azért ilyenkor még az is nagy teljesítmény ha támaszték nélkül ül. Az enyém ezt is csak 8 hónaposan csinálta. Nem kellaggódni, inkább nézz utána, hogy mit mikor csinálnak a babák. És akkor nem fogsz feleslegesen aggódni.
Az én fiam 8, 5 hónapos, és még õ sem mászik, és nem hogy egyedül nem ül fel, ha esetleg én próbálnám ültetni, akkor is eldõl... Szerintem nincs semmi baja a babádnak. Legalábbis a mi védõnõnk szerint az én fiam teljesen jól fejlõdik!
utolsó vagyok: ne csinálj semmit, amivel fejleszteni próbálod, egyelõre a világon semmi szükség rá! Azzal, hogy felhúzod ülésbe, nem fog hamarabb megtanulni ülni, mert nem ezzel a technikával tanulnak egyedül felülni a babák, hanem majd amikor már négykézláb állnak, melléülnek a lábuknak, késõbb a kéztámaszt is elengedik. Vagy hátraülnek a sarkukra. Egyszóval semmit ne csinálj! Legyen jó nagy tere mozogni, a többit bízd rá!
így van, ahogy utolsó mondja, izomból nem tud felülni, elõbb a kúszás, mászás, állás és csak a végén az ülés, mert vagy állóhelyzetbõl teszi le magát vagy négykézláb helyzetbõl löki hátra magát. Próbálgass kicsit úgy felülni, ahogy gondolod, hogy kéne neki. Jót tesz egy felnõttnek, de egy baba nem így csinálja. Szerintem is jól fejlõdik.
Nyugi, ha kúszik már, akkor biztos nincs semmi gond! 1 éves kisfiam is csak 8-9 hónaposan ült fel és kezdett el mászni 1-2 hét leforgása alatt, utána nem sokkal kapaszkodva fel is állt. Viszont még nem áll egyedül és ebbõl kifolyólag nem is jár még. A nagy fiam 4 éves, õ már 6, 5 hósan felült, felállt, mászott, 10, 5 hónaposan elindult. Szóval nagyon eltérõen fejlõdnek a gyerekek :)
http://www.youtube.com/watch?v=nRME1hQuvws&feature=related Nagyon jó mozgásfejlesztõ videó.
20:45-ös vagyok, ezt a cikket ma kaptam http://www.kismamablog.hu/babazas/mozgasfejlodes/a-csecsemo-..
nem hiszem hogy gond lenne, fõled ha már kuszik, az is nehéz mozdulat.Ha aggódsz, vidd el egy gyógytornászhoz, õ megnézi az izmait, kötöttek e vagy nem, igy legalább megnyugszol.De a babák nem egyformán fejlõdnek, ne aggódj.
Kislányom 12 hónapos 1 hete ült fel magától, most kezd el mászni próbálni több kevesebb sikerrel. Nincs semmi szervi baja/neurológus mondta/.
Lassan 7 hónapos a lányom, nem forog egyik irányba sem, nem kúszik, viszont szépen ül. Gyerekorvos elküldött gyógytornára, mivel kéne már forogni. Gyógytornász azt mondta, kicsit hypotóniás, de semmi komoly baj nincs. Mutatott gyakorlatokat, azt itthon csináljuk, hetente megnézi és kész. Azt mondta vannak mászós és vannak ülõs babák. A miénk is fog mindent csinálni, csak késõbb. Szerintem Te se aggódj. Nincs semmi gond.
az történik, hogy siettetnéd a dolgokat, nyugi, semmirõl sincs lekésve.
Tényleg ne aggódj, az én lányom sem mászott és nem is ült fel egyedül ennyi idõsen. 10, 5 hósan kezdett el mászni és 8 hós kora után ült fel önállóan. Majd csinálja elõbb utóbb van még ideje bõven.


Mikor fog sikerülni neki a felállás? 8 hós a kisfiam és mindenbe kapaszkodik és húzza fel magát, félig sikerül is, nagy baj ha picit segítek neki mert nagyon tetszik neki? Amúgy nem mászik, forog, ül stabilan.

Legjobb válasz: Az elsõ válaszolónak üzenem, hogy barátnõm kisfia teljesen kihagyta a mászást. Az én kisfiam pedig elõbb állt fel és csak utánna kezdett mászni. És szerintem nem baj ha segítünk neki kicsit. A védõnõnk is ezt mondta.

Az elsõ válaszolónak üzenem, hogy barátnõm kisfia teljesen kihagyta a mászást. Az én kisfiam pedig elõbb állt fel és csak utánna kezdett mászni. És szerintem nem baj ha segítünk neki kicsit. A védõnõnk is ezt mondta.
Nem baj ha nem maszik, nem mindegyik baba maszik, es teljesen egeszseges gyerekek, felnottek lesznek beloluk. Szerintem ne segitsel neki, o majd rajon, hidd el, akkor viszont ugyis csak acsorogni fog!
Igen, baj. Ne segíts neki, majd ha egyedül sikerül neki, akkor elég erõs. Elõbb másznia kellene, mert ha azt kihagyja, akkor esetleg problémák lehetnek belõle.
Az én kisfiam kb 7 hónaposan ült fel elõször egyedül, rá 5 napra pedig fel is állt egyedül a kiságyban. Ezután kb 2 héttel kezdett el mászni. Most 9 és fél hónapos, s percekig áll kapaszkodás nélkül. Sokat ülök vele a földön s úgy tanult meg felállni, hogy a ruhámon felkapaszkodott. Ha ez segítség akkor én is segítettem neki. Szerintem nem kell azon aggódni, hogy mászik-e vagy sem egy baba. Az enyém a sorrendet cserélte fel, a keresztfiam meg úgy mászott, mint "egy háborús sebesült" (egyik lábát húzta maga után), most 3 és fél éves, de olyan, mint minden korabeli.
valahogy eltünt az elsõ válasz. a mostani elsõ válasz az valójában a második. Hogyan tünhet el egy válasz? Egyébként a második válaszoló vagyok - vagyis mostmár elsõ.
Elsõ vagyok. Nem lehurrogtalak, csak vélemény volt. És tényleg, akkor miért kérdezel, ha biztos vagy a dolgodban? Egyébként a nõvérem lánya sem mászott, és semmi baja. Nem törvényszerû, hogy baja legyen belõle, csak azt mondom, hogy könnyen elõfordulhat, és ezt nem én találtam ki. De mindegy, ha rám hallgatsz, azt csinálsz, amit akarsz.
kedves kérdezõ ha nem esik jól h az elsõ "lehurrogott"-amúgy csak véleményét mondta akkor miért kérdezel itt??
A kérdező hozzászólása: Az elsõ válaszolónak:Miért kell rögtön lehurrogni?Látom, hogy húzza magát fel és akkor segítek neki pakolni a lábait, úgy ahogy a második válaszoló írta.És amúgy se minden gyerek mászik.
szia, elsõvel értek egyet elõbb másznai vagy kúsznia kellene, így van pedagógus vagyok, késõbb problémák lehetnek ha kihagy vmit...én nem segítettem s 8 hónaposan felállt egyedül....majd eljön nektek is az idõ nem kell sürgeti, sztem se segíts...
Szia. kisfiam is 8 hós. Én is segitettem neki eleinte felállni, mert láttam hogy akarta, csak még a lábát akkor nem tudta igazitani és közben megyeráztam neki hogy hogyan csinálja. kb egy hét alatt önállóan ment neki. A mászás ma csinálta elõször hosszabb távon. Eddig kicsi - 2-3"lépés" - távon ment neki. Mikor már láttam hogy huzza fel maga alá a lábait és menne, csak nemtudja a technikát akkor segítettem neki. Mutattam hogy kell, magyaráztam és közben pakolgattam a kezeit lábait, és mondogattam hogy: egyikk kéz - másik kéz egyik láb - másik láb. De ezt is mindig csak akkor mikor láttam hogy õ maga akar probálkozni. Szerintem ez igy nem rossz, de ugy csinálod ahogy jónak látod. Békés ünnepeket!
Szeretned a nem hasznosnak bizonyult valaszokat is latni? A kerdes alatt van ez a kerdes felteve, es kattints ra, visszaugrik az elso es egy masik valasz is.

Baj ha csak ulok, es ugy erzem hogy nedvesedek be? pedig nem gondolok semmire?

Legjobb válasz: Akkor baj ha azért van mert fertõzést kaptál és megnõtt a folyásod mennyisége. Sajnos ezt csak doki tudja megmondani. Ha nincs ilyen jellegû probléma ami nem feltétlen fáj , akkor talán kerítened kéne egy barátot aki eltereli a figyelmed az egyedüliücsörgésrõl: Nem derült ki hány éves vagy--különbözõ okok lehetnek!!! Üdv:Doc.

Akkor baj ha azért van mert fertõzést kaptál és megnõtt a folyásod mennyisége. Sajnos ezt csak doki tudja megmondani. Ha nincs ilyen jellegû probléma ami nem feltétlen fáj , akkor talán kerítened kéne egy barátot aki eltereli a figyelmed az egyedüliücsörgésrõl: Nem derült ki hány éves vagy--különbözõ okok lehetnek!!! Üdv:Doc.
A kérdező hozzászólása: Hat Doc, 16 vagyok:D...kosz
Jézusom.... Ez a kérdés magyarul van?
az nem tojó hanem kotlós
Sasold õket.
Nem. Ez turbékul.
LOL LOL

Szerintetek mit lehet azzal az állandóvá vállt élethelyzettel kezdeni amikor NEM engednek át a zebrán? Sehol, senki még RENDÕR SEM! Az a baj hogy amíg ő ül az autóban ő az erősebb, ergo ha kilépek és elgázol én halok meg. Ti mit tesztek ilyenkor?

Megfogattam hogy nem büntetem magam mások hibájai miatt és nem állok le anyázni, de ezt nem tudom hova tenni.

Legjobb válasz: Sajnos ez egy olyan dolog amivel nem tudsz mi kezdeni. Nem rajtad múlik. Viszont árthatsz magadnak azzal ha felspannolod magad, mert lehet hogy le fogsz lépni mérgedben olyankor amikor nem kellene pl. féktávon belül. Gondolom azzal nem vigasztallak hogy én át szoktam engedni a gyalogosokat, sokszor csodálkoznak is mert nincsenek hozzászokva. Olyan is volt hogy egy idõs bácsi kikérte magának. Van ez a szabály miszerint az autósnak meg kell állni ha a gyalogos ott ácsorog a zebra szélén. Tudtommal érvényben van, és nem kis veszélyt rejt magában ez is, mert egyrészt a gyalogosok bátrabban ugranak le a zebrára (esetleg féktávon belül) abban a tudatban hogy elsõbbségük van, és az autósok pedig ha mindig betartják gondolkodás nélkül, akkor pedig a mögöttük jövõ autóst lephetik meg azzal hogy hirtelen a fékre lépnek. Nehéz ügy. Nekem az oktatóm azt tanította hogy ha megállok a zebránál, sose intsek a gyalogosnak hogy menjél csak nyugodtan, mert lehet hogy én elengedem, de a másik irányból érkezõ autós nem, és máris megvan a baleset. Nézzen csak körül a gyalogos, és õ majd eldönti hogy megy vagy sem. Azért amikor tiszta a szitu és sehol senki, akkor néha szoktam inteni. De van hogy az elõbb említettek miatt nem intek, és akkor mókás a szitu, mert állok a zebránál, a gyalogos néz, nem mer elindulni én pedig nem intek neki. Idõvel összeszedi a bátorságát és átmegy. De ezidõ alatt azért körülnéz. És így biztonságosan jut át. Üdv.

Na ezért hogy a gyalogos nem tud átmenni ahol nem lámpa irányítja a forgalmat, bírságolni kéne b.zdmeg, de azért nem hogy a sárgán még átmentél.
Sajnos ez egy olyan dolog amivel nem tudsz mi kezdeni. Nem rajtad múlik. Viszont árthatsz magadnak azzal ha felspannolod magad, mert lehet hogy le fogsz lépni mérgedben olyankor amikor nem kellene pl. féktávon belül. Gondolom azzal nem vigasztallak hogy én át szoktam engedni a gyalogosokat, sokszor csodálkoznak is mert nincsenek hozzászokva. Olyan is volt hogy egy idõs bácsi kikérte magának. Van ez a szabály miszerint az autósnak meg kell állni ha a gyalogos ott ácsorog a zebra szélén. Tudtommal érvényben van, és nem kis veszélyt rejt magában ez is, mert egyrészt a gyalogosok bátrabban ugranak le a zebrára (esetleg féktávon belül) abban a tudatban hogy elsõbbségük van, és az autósok pedig ha mindig betartják gondolkodás nélkül, akkor pedig a mögöttük jövõ autóst lephetik meg azzal hogy hirtelen a fékre lépnek. Nehéz ügy. Nekem az oktatóm azt tanította hogy ha megállok a zebránál, sose intsek a gyalogosnak hogy menjél csak nyugodtan, mert lehet hogy én elengedem, de a másik irányból érkezõ autós nem, és máris megvan a baleset. Nézzen csak körül a gyalogos, és õ majd eldönti hogy megy vagy sem. Azért amikor tiszta a szitu és sehol senki, akkor néha szoktam inteni. De van hogy az elõbb említettek miatt nem intek, és akkor mókás a szitu, mert állok a zebránál, a gyalogos néz, nem mer elindulni én pedig nem intek neki. Idõvel összeszedi a bátorságát és átmegy. De ezidõ alatt azért körülnéz. És így biztonságosan jut át. Üdv.
Nyomtasd ki egy A4 papírra ezt a szöveget: SZERETNÉK ÁTMENNI A ZEBRÁN! :-) Komolyan mondom, már én is gondolkodom ezen, nálunk néhány zebránál (pedig az út szélessége nem indokolja, a forgalom ezek szerint igen) van az út közepén egy járdasziget, ahol a gyalogos megállhat, így ha egyik irányból elengednek, de a másikból még nem, akkor félúton át tudunk menni, és ott lehet várakozni, mire a másik irányból is észbe kap valaki. Ilyeneket lehetne több helyre is. Már lámpás keresztezõdésben is volt problémám autóssal, mikor nekünk gyalogosoknak zöld volt.
Lehet, hogy én vagyok egy elmebeteg állat öngyilkosjelölt, de én minden zebránál át tudok menni, maximum 2 mp várakozás után, azért, hogy a féktávon belül lévõ autókat elengedjem. Utána indulok, és érdekes módon még sosem ütöttek el, de még csak nem is dudáltak! Tetszik-nem tetszik a gyalogosok több mint 90%-a BALFÉK, mondom azt úgy, hogy többet járok gyalog mint kocsival...
én semmit. nemvagyok ideges típus, megvárom míg áttudok szaladni 2 kocsi között, vagy várok míg átengednek. gyalogosnak is szoktak közlekedni, plusz autóm is van. ismerem mind2 szemszögbõl a helyzetet.
Mirõl beszélsz ? Mi minden zebrán át tudunk menni a párommal.
Ha rálépsz a zebrára akkor meg kell hogy álljanak. Akkor lépj rá ha úgy látod hogy a kocsi idõben tud fékezni.
Ha ennyire nem tudnék átmenni a zebrán, szereznék egy talicskát és jóhiszemûen elé tolnám a kocsinak (a józan ész határán belül), lehetõleg tanúskodni hajlandó ismerõsök figyelme mellett. Nekem nincs gondom az átmenéssel és a megállással sem, ha épp nem gyalog vagyok, bár néha benézem sajnos, de pl. apám egy életre nyomorék, mert többedmagával az út közepéig eljutva hitte, hogy ennyi embert átenged majd az autós.
Egyszer gyalog kellett mennem középiskolában az éves fogászati szûrésre, mert elterelték az M3-ast, és ott ment el minden autó, ahol át kellett volna mennem a 69-es villamoshoz, itt nincs lámpa, egy autós se volt hajlandó lassítani, negyed órát vártam, aztán miután elment a villamos, is az orrom elõtt, elindultam gyalog, 45 perc alatt értem oda, közben lestem, vajon hol engednek át végre, de csak ott tudtam átmenni az úton, ahol az M3-as felõl jöttek lefelé terelve az autók. Viszont sajnos a villamossal se volt aznap szerencsém, mert a következõ nem akart jönni több megállót legyalogolva se.
Élhetsz panasszal a helyileg illetékes közlekedési hatóságnál /kapitányságon/. Sõt, valószínûleg ennél jóval többet is tehetsz, amint hivatalos dokumentumok keletkeznek a problémáról, már kénytelenek lesznek vele foglalkozni. De rögös út az is.
Mindenkinek aki azt irja, hogy az a baj, hogy a gyalogos figylemetlenül lép le a zebrára figyelmébe ajánlom azt a szabályt, hogy úgy kell megközelíteni a zebrát, hogy meg tudjon állni ha kell. Ez teljesen kizárja azt hogy a gyalogos figyelmetlen lelépése okozna bármi féle balesetet! Már ha betartanák. Gondoljanak csak arra, amikor a kanyarodó jármûvel szemben van elsõbbsége a gyalogosnak, ott aztán a legkevésbé néz körül az egyenesen átkelni szándékozó gyalogos, és itt mivel alapból lassan kanyarodik az autós, meg is szokta adni az elsõbbséget. Csak a zebránál kényelmesedik el!

6 és fél hós kislányom nem baj, ha még nem kúszik és nem ül?

Mit kell tudniuk 6 hósan?

Legjobb válasz: Nekem ugyanennyi idõs a kisfiam és õ sem tudja. Erõltetni nem szabad, nem vagyunk még lekésve semmirõl :) Itt tudod ellenõrizni, hogy mit mikor kell tudnia: http://www.babaszoba.hu/services/todo Írd be a születési dátumot a kicsidnek

Nekem ugyanennyi idõs a kisfiam és õ sem tudja. Erõltetni nem szabad, nem vagyunk még lekésve semmirõl :) Itt tudod ellenõrizni, hogy mit mikor kell tudnia: http://www.babaszoba.hu/services/todo Írd be a születési dátumot a kicsidnek
Dehogy baj! Még van ideje! :) 6 hósan forogni "illik". Én babóm 6 hós egy hetes és csak forogni tud, de én aggódom emiatt, pedig gyerek-gyógytornász a mesterségem:)

12 hetes a fiam ha fekszem és a térdem felhuzom és oda ültetem állandoan fel ül magátol baj ez?

üfi pozicioba állandoan a lábán áll és fesziti ám

Legjobb válasz: Mi is 12 hetesek vunk és fiam van nekem is. Ugyanez a helyzet, nekem már ülne, ha engednénk. Állandóan nekem is húzza fel magát. Azt mondják, olyan 4 hónaposan már ülhetnek, nem?

Mi is 12 hetesek vunk és fiam van nekem is. Ugyanez a helyzet, nekem már ülne, ha engednénk. Állandóan nekem is húzza fel magát. Azt mondják, olyan 4 hónaposan már ülhetnek, nem?
Az én 4 hós nagylányom is folyton ezt mûveli de igazából nem szabad még nekik ülni. a fejtartásuk még nem az igazi, néha ugye kilengenek, mivel még nem derékból tartják meg. Néha egy kis idõ így nem káros de nem szabad sokat megengedni mert megterheli a gerincet. Én azt olvastam, majd ha már segítség nélkül tudnak felülni, az az igazi.
A lányom most 9 hetes, de legalább 2 hete õ is állandóan állna, ha hagynám. Mindent sokkal hamarabb csinál, olyan dolgokat mûvel, hogy a védõnõ is kinevetett, hogy biztos nem, meg csak beképzelem, aztán mikor a saját szemével látta, hogy a 3 hetes gyerek átfordul, aki 38.hétre született, akkor nagyot nézett. Olyan érzésem van, mintha már utálna feküdni, és ezért akarna állandóan magasról nézelõdni. Csúcs a csaj
A kérdező hozzászólása: hát nem tudom én is szeretném tudni ha tudja valaki irja meg
A kérdező hozzászólása: aha értem de van olyan idõszak hogy másképp nem lehet vele birni csak akkor nem ordit ha igy van.

Széklet ürités után fáj a végbelem mitől van? De 5-6 óra és elmulik de csak akkor van ez ha ülök ha állok vagy játkálok akkor nem ja és wc közben sem fáj csak utána mi lehet a baj? De azért műteni meg orvoshoz nem kell menni igaz?

Legjobb válasz: "De azért mûteni meg orvoshoz nem kell menni igaz?" Na ja. Órákig fáj a végbeled ürítés után, de te inkább nem mennél orvoshoz? Inkább boltba mennél, vagy henteshez, vagy fodrászhoz ezzel a panasszal? :-) Elsõ hallásra aranyérnek tûnik, de éppúgy lehet szimpla fertõzés vagy komoly végbélrák is. Nem hiszem el, hogy valaki ennyire féljen az orvostól, aki megoldhatná a problémáját.

"De azért mûteni meg orvoshoz nem kell menni igaz?" Na ja. Órákig fáj a végbeled ürítés után, de te inkább nem mennél orvoshoz? Inkább boltba mennél, vagy henteshez, vagy fodrászhoz ezzel a panasszal? :-) Elsõ hallásra aranyérnek tûnik, de éppúgy lehet szimpla fertõzés vagy komoly végbélrák is. Nem hiszem el, hogy valaki ennyire féljen az orvostól, aki megoldhatná a problémáját.
A kérdező hozzászólása: ja akko is ha kicsi az adag meg ha megy a hasam akkor is
Milyen végbélrepedés az, amelyik 5 óránként mindig meggyógyul...? Szûk járat, nagy termés esete lesz az. Kicsi vagy híg adag esetén is elõjön?
Hááát, nekem mindkettõ van, de az aranyér nem mindíg jár fájdalommal, a végbélrepedés viszont borzasztó tud lenni. Volt hogy 3 fájdalomcsillapító sem segített... Nem ijesztgetni akarlak, csak sajnos tapasztaltam.
A kérdező hozzászólása: persze lehet hogy csak aranyerem van? mért az jobb lenne?
A végbélrepedés nehezen múlik el, fõleg ha a végbélnyílásnál beljebb van. Hámosító kenõccsel próbálhatod kezelni (Neogranormon, Alsol, Bepanthen), de súlyosabb esetben orvosi kezelést igényel. Persze lehet hogy csak aranyered van.
A kérdező hozzászólása: és ha repedés akkor az elmúlik igaz:D? az ellõzõ kommenthez volt már olyan hogy azt hittem szülni fogok a wc-n:D
A tünet alapján végbélrepedésnek tûnik vagy aranyérnek.
Nagyobb kemény adag után, amirõl már úgy kell leszállni, azért elõfordulhat.
A kérdező hozzászólása: de már kezd múlani. egyébként köszönöm a segitségeteket.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!