Találatok a következő kifejezésre: Baj ha ulok, (52 db)

Nem baj, ha ülő helyzetben többet érzem a mozgást?

Tegap léptem a 21. hétbe. Kb. 2 hete érzem hogy mocorog, de az utóbbi pár napban kevesebbet, és inkább ülve érzem. Ez a fekvése miatt lehet? Nem is olyan intenzív, mint az els? pár napban.

Legjobb válasz: Ha minden nap érzed egy picit a mozgását, akkor biztos nincs baj. Nálunk is elõfordul, hogy némely napokon nagyon aktív, néha meg kevesebbet mozog. Hamarosan egyre többet fogod érezni õt! 31 hetes kismami

Ha minden nap érzed egy picit a mozgását, akkor biztos nincs baj. Nálunk is elõfordul, hogy némely napokon nagyon aktív, néha meg kevesebbet mozog. Hamarosan egyre többet fogod érezni õt! 31 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a villámgyors választ! Boldog napokat!
Nincs semmi baj, fog õ még többet is mocorogni! :)
Lehet, ülve kicsit jobban összenyomod, kevesebb helye van, ezért érzed úgy jobban a mocorgását. Ilyenkor még nem minden mozgását érzékeled:-) Én 37 hetes vagyok, de "normálisan" ülni már nem tudok, mert nem viseli el. Mindig jól hátra kell dõlnöm, mert különben szétrugdos:-) Az intenzitása változik, egyik nap aktív, másik nap passzív, függ a fronttól is, meg sok mástól. ez nem baj:-)
Szintén 20 hetes vagyok, nálam is hasonló a helyzet. Az utóbbi idõben kicsit lelassult, pedig egy hete volt hogy egész nap kalimpált odabent, állva ülve mindenhogy éreztem. Most többet pihen sztem, mert fekve is csak keveset érzem. Ne aggódj, fogjuk még ennél "látványosabban" is érezni hamarosan!!!!

Ugye nincs baj? Ha ülök, és ráfeszítek a hasamra, akkor olyan érzésem van, mintha izomláza lenne a hasdamnak, mind két oldalon, de van, hogy csak az egyiken! Ezt még csak ma tapasztaltam!

Nem görcsöl, nem szúr, nem fáj, és csak akkor érzem, ha ráfaszítek! A doki azt mondta, hogy ráérek menni 3 hét múlva, most vagyok 5 hetes! Félek, hogy nehogy méhen kívüli legyen a baba! Volt már terhességem, és akkor jó helyen volt!

Legjobb válasz: vagy ahhoz is tudom hasonlítani,mint amikor az ember tele van széllel! most például nem érzem,de egész délután éreztem!

A kérdező hozzászólása: vagy ahhoz is tudom hasonlítani, mint amikor az ember tele van széllel! most például nem érzem, de egész délután éreztem!
Szia. Nem lehet, hogy szimplán lelassult az emésztésed, és fel vagy fújodva? Illetve az elején fájhatnak a petefészkeid is, az is teljesen normális. Mikor én 5 hetesen voltam dokinál, a vizsgálatnál mondta, hogy lehet, hogy méhen kívûli így tapintásra. Szerencsére az uh-on kiderült, hogy csak egy cisztát érzett. Szerintem ha aggódsz, nyugodtan menj orvoshoz, azért van.
Ne feszits ra a hasadra, koraterhes pocakot tessek bekenhagyni! Mindenfele huzodas, szurkalas, enyhe nyomas, amig nincs gorcs v. eles fajdalom, verzes, addig teljesen normalis.
Elozo vagyok: a progeszteron szint valtozasa a belekben is okozhat puffadt, nyomo erzest.

Hét hós baba nem baj, ha nem ül stabilan? Hónaljánál fogva tartom, mert még nem tudja megtartani magát.

Legjobb válasz: Egyáltalán nem baj ha még nem stabil. Nekünk 8 hósan ült stabilan, addig billegett, fogni kellett. Most már szépen egymaga csücsül, mint egy kis Buddha :)

Egyáltalán nem baj ha még nem stabil. Nekünk 8 hósan ült stabilan, addig billegett, fogni kellett. Most már szépen egymaga csücsül, mint egy kis Buddha :)
A kérdező hozzászólása: De meg sem próbálja. Egyáltalán nem tartja magát. Aggódjak?
Az aggódásra látatlanban nem igazán lehet válaszolni. Az igaz, hogy egyes babák mozgás fejlõdése eltérõ lehet, illetve az elsajátított mozgások sorrendje is eltérõ is lehet. Attól is függ a dolog, hogy csak az ülés hiányzik-e egyelõre, de forog, próbál kúszni, mászni. Ha az megnyugtat akkor nem árt ha megnézi egy szakember.
Mi is majdnem 8 hósan nem tudunk ülni, ill a babám:-).Nem is kísérletezek majd õ maga eléri ezt is szép lassan, ne aggódj nincs baj biztosan.
9 hónapos múlt a kisfiam és még csak pár pillanatra tartja meg magát - ezért nem is erõltetjük az ülést!
Ne aggódj, még nem kell megtartania magát :) Én 7 hósom sem tud felülni, ülni, de nem is kell még ennyi idõsen feltétlenül.
az én 10 hónaposom sem ül még egyedül. ne aggódj, võven van még ideje rá!
Ha a hónaljánál fogva tartod, akkor nem ül stabilan. Ha magától ülne fel mindenféle segítség nélkül és magától ülne stabilan, akkor nem lenne baj 7 hósan már :)
Bocsi, 1. vagyok. Félreolvastam: nem ül helyett megült olvastam, ezért lett értelmetlen a válaszom :X


Nagy baj, ha a fiam nem egyenes háttal ül?

Megjártuk már a fejl?désnurológiát(diagnózis: örökletes hypotónia), nem javasoltak terápiát. Voltunk konduktornál, Õ sem mondott rá semmi érdemlegeset. Nagyon aggódom, hogy nem lesz-e így ebb?l gerincfedülés. Úgy tudom teljesen egyenesen kell ülni a babáknak. Már 14 hónapos.

Legjobb válasz: Szia, szerintem ne aggódj, ha lenne miért aggódni akkor valamit tettek volna ellene, az én fiam nagyon görbén ült mindig, kiegyenesítettem a hátát próbáltam tanítani, hogy úgy üljön..de nem ért semmit..egy pillanat múlva ugyan olyan görbén ücsörgött, eltelt pár év, már harmadik osztályos lesz idén és nincs gerincferdülése, és úgy ül néha mint aki karót nyelt:)

Szia, szerintem ne aggódj, ha lenne miért aggódni akkor valamit tettek volna ellene, az én fiam nagyon görbén ült mindig, kiegyenesítettem a hátát próbáltam tanítani, hogy úgy üljön..de nem ért semmit..egy pillanat múlva ugyan olyan görbén ücsörgött, eltelt pár év, már harmadik osztályos lesz idén és nincs gerincferdülése, és úgy ül néha mint aki karót nyelt:)

Ugye már nem baj ha sokat ül?

7 hónapos múlt a kislányom és már 5-10 perceket is képes ülni egyfolytában, de a végén mindig eld?l. A játékait is fel tudja venni maga mell?l, tehát már egyensúlyoz. Ugye ilyenkor már nem árt ha ültetem? De magától még nem tud felülni.

Legjobb válasz: Az én babám is stabilan üldögél, de pont tegnap mondta a védõnõ, hogy nem szabad sokáig ültetni, csak ha már magától ül fel, mert még nem bírja a gerince. Amikor mászik, akkor alakul ki a megfelelõ görbülete, és ha ez megvan, akkor ül fel magától. Van baba, amelyiknek másznia sem kell hozzá, de mindenképp fel kell tudjon ülni egyedül. Én azóta nem ültetem a törpét:)

Az én babám is stabilan üldögél, de pont tegnap mondta a védõnõ, hogy nem szabad sokáig ültetni, csak ha már magától ül fel, mert még nem bírja a gerince. Amikor mászik, akkor alakul ki a megfelelõ görbülete, és ha ez megvan, akkor ül fel magától. Van baba, amelyiknek másznia sem kell hozzá, de mindenképp fel kell tudjon ülni egyedül. Én azóta nem ültetem a törpét:)
Nekem is 7 hónapos lányom van, és egyedül szépen üldögél, játszik, de magától még nem tud felülni. Viszont nem tudtam, hogy így nem szabad, és mostanában elég sokat ült. Akkor rosszul teszem ha ültetem? Fekve egy idõ után sír.
Én is azt hittem, ah egyenes a háta és tud egyensúlyozni akkor szabad, mondom, tegnap a védõnõ közölte, hogy semmiképpen ne csináljam, mert árt a gerincének. Szóval nem csinálom, inkább hagyom forgolódni, meg kúszni, és nem ültetem. Pedig olyan husi, ahogy ülve játszik, de ha árt az egészségének, akkor nem csinálom! Elsõ
A kérdező hozzászólása: De kár, mert úgy örül szegénykém mikor ülhet. Ha fekszik állandoan hisztizik már játszani sem akar igy csak ha felültetem. De akkor mi van a babakocsival? Abba sem ülhet?

Babám 9 hónapos, nem ült fel egyedül, de ha fogjuk állandóan ülni akar! Baj, ha ültetem? Beletehetem az IKEA-s etetőszékbe?

Legjobb válasz: Ha stabilan ül (nem borul fel pld. a szõnyegen ülés közben) akkor már nyugodtan beleteheted.

Ha stabilan ül (nem borul fel pld. a szõnyegen ülés közben) akkor már nyugodtan beleteheted.
Etetõszékben rég ehetne/ülhetne, eddig hol evett? Az nem olyan sok idõ, szerintem a hozzátáplált babák nagytöbbsége 6 hónapos korától abban eszik, holott a nagyrészük korántsem ül egyedül. Szerintem ezt az ültetésdolgot úgy kéne értelmezni, hogy egy 3-4 hóst azzal kíntatni , hogy két párna közt megtámasztva görnyedve üljön...na ez biztosan gerincterhelõ! De egy kilenchós, aki ugyan nem egyedül ül fel, de simán 10-20 percet ücsörögve szöszöl, játszik, nem hinném, hogy alkalmatlan lenne a teste az ülésre.:) a te kicsid is elvárja, mint az enyém, hogy felültetsd, szereti ha mondjuk apa egy órát is karban hurcolja és úgy dumálnak, játszanak, sétálnak? Az én fiam ilyen kis lusti, õt is beleültettem a pancsolójába 8, 5 hósan, mert ha szerintem nem teszem, még most sem ülne föl egyedül. Kellett a segitség, a forgásoknál is így volt...szóval nem kicsi már az üléshez.
A kérdező hozzászólása: Eddig pihenõszékben evett, azt állítottam ülõ helyzetbe. De, az sokkal kényelmesebb volt, ugyanis teljesen ki van párnázva, ezért kérdeztem, hogy beleültethetem-e, mert mûanyag az egész és jobban kell magát tartani benne.

Baj ha a 6 hónapos babám mar ül?

Legjobb válasz: Ha magától ül, akkor nem.

Ha magától ül, akkor nem.
nem nem baj, az enyém 9 hós és jár :)
illetve a babád mert nem is írtad hogy kislány.
Nem. Van, amelyik már áll ennyi idõsen.
Az a fontos, hogy magától tudjon felülni, és ne te ültesd. Ha magától is fel tud ülni, úgy hogy feltolja magát a kezével, akkor már elég erõs a a gerince. Az, hogy a szülõ felültesse a babát, azt azért nem javasolják, mert árt a gerincnek. A 4 hós baba is meg tud ülni, ha gyakran ültetik -láttam ilyet sajnos- de nem tesz jót neki, és a mozgásfejlõdést is gátolhatja. Mivel keveset van így hason, és csak üldögél, nem indul be a mozgásfejlõdése. Barátnõmék is így jártak. Szépen eljátszik a kislány ülve, ha felültetik, hason már nem is akar lenni. Így most 8 hós, nem tud forogni, kúszni, nem tolja magát négykézlábra...stb. Két hét haladékot kaptak, ha nem indul be, akkor mehetnek gyógytornára. :( Szóval ha magától ül fel, akkor nagyon ügyes, ritka ilyen korán. De te ne ültesd.
Szerintem nem dicsekvésnek szánta a kérdezõ, mert én is így vagyok ezzel, engem is érdekel. Nekem is van egy hat és fél hónapos kisfiam, és tegnap óta õ is ücsörög egyedül. Sokan mondták, hogy még ilyenkor nagyon korai még, (nõvérem ápolónõ, és amikor hét hónapos kisfiát bevitte a kórházba megmutatni, akkor az ügyeletes orvos elfektette a babát a babakocsiban, hogy ekkora gyereknek még nem szabad ülnie), árt a gerincének. De nem ültetjük, hanem magától megül, akkor is?
Ugyan miért lenne baj... erre kiváncsi lennék. Vagy ezt most dicsekvésnek szántad? Komolyan érdekelne... Egyébként ha ezt vártad akkor ügyes a kislányod (persze csak ha magától ül és nem Te ülteted)
Nem baj, ha magától csinálja.Az én kisfiam is ült ennyi idõsen, egy hónap múlva felállt.
Nem baj. Egyém is ült 6 hónaposan kapaszkodás nélkül. A kisebbik lányom pedig most 6 hónapos, de már õ is ül. :D
Ha magától ül, az nem baj, de ne ültesd
A kérdező hozzászólása: Nem dicsekvesnek szántam csak azért kérdeztem meg mert ahogy mar mások is írtak hogy mindig mindenhol azt lehet hallani hogy ne ultessuk a babát mert nem tesz jót a gerincenek. Nekem ez nagyon gyors mert õ a második babám van mar egy lányom aki mindent késõn csinált . Ülni 9 honaposan tudod mászni is csak 10 honaposan elõtte csak kúszott soha nem ültettem meg meg támasztva se. Erre most meg a fiam mar ül 6 honaposan ezért kérdeztem mert nekem olyan gyors. Ma és öt se ültettem soha. Inkább meg voltam remélve amikor láttam hogy egyedül kúszik meg utánna felül hogy amikor elkezdte ezt csinálni mindjárt vissza is feltettem.de ahogy telik s nap egyre többet és többet ül egyedül úgyhogy mostmár hagyom had csinálja. Köszönöm a sok választ

Nagy baj ha sokat ülök a gép előtt? Ez árt a babámnak?

Tegnap kicsit elszaladt a ló velem:(! Nem túlzás de kb 8-9 órát ültem itt.Nem egyfolytában. F?znöm se kellet a párom meg dolizott. Gáz?? Más is van így?

Legjobb válasz: Hát az enyém nemtetszését nyilvánitja ha túl sokat ülök és nyomom a pocim. :) Nem hiszem hogy olyan nagyon gáz lenne gondolj azokra akik dolgoznak napi 8 órát

Hát az enyém nemtetszését nyilvánitja ha túl sokat ülök és nyomom a pocim. :) Nem hiszem hogy olyan nagyon gáz lenne gondolj azokra akik dolgoznak napi 8 órát
A kérdező hozzászólása: Az enyém is rúgdos mindig ha itt vagyok de nem nyomom.Mert laptop van és félig fekve ülve vagyok!!! :)
35.hétig dolgoztam irodában, napi 8-9 órát, egész nap a gép elõtt. Semmi baja a babámnak, 4 hónapos :) Néha tiltakozott, amíg a pocakban volt, néha úgy ültem az íróasztalomnál, mintha a tévé elõtt ülnék a fotelban :) Totál kiterülve :) Üdv
A kérdező hozzászólása: Akkor jó :) ). Gratula a babádhoz :) !
Szia! Egy darabig én is ezt csináltam, de úgy megfájdult a farkcsontom, hogy már fél óránál nem bírok többet itt ücsörögni :) De nem hinném, hogy a babának bármi baja lenne az egyhelyben üléstõl, ha közben eszel, iszol, kijársz wc-re!
En napi 8-9 orat ultem gep elott a melohelyen...egeszen a 30.hetig. Minden bajom volt, has hat fajas, legszomj stb..Aztan kiirt a doki mert mehnyak megrovidult es gorcsoltem. Ha lehet te ne ulj ennyit a gep elott, nyilvan 1-1 nap nem arthat azert.

Baj, ha a kislányom nem elõre nyújtott egyenes lábakkal ül?

1 éves a kislányom, nem ültettem soha, viszont legtöbbször úgy ül le, hogy az egyik lába elõl nyújtva van, a másik hátul behajlítva. Kb 'Z' ülésben. Már két embertõl is hallottam, hogy ez nem jó, mindig korrigáljam: a hátsó lábát húzzam elõre mert nem tesz jót a csípõjének, illetve a másik vélemény szerint valami rövidebb - talán egy ín - a lábában, és ezért ül így.

Legjobb válasz: Sok gyerek ül úgy, ahogy a tiéd, az én 1 éves fiam is. Ez jobban kíméli a gerincüket. Hallottam, hogyha egyik lába sincs nyújtva, hanem mindkettõ hátra behajlítva, az nem jó a térdnek, de a Z ülésrõl nem hallottam ilyet.

Sok gyerek ül úgy, ahogy a tiéd, az én 1 éves fiam is. Ez jobban kíméli a gerincüket. Hallottam, hogyha egyik lába sincs nyújtva, hanem mindkettõ hátra behajlítva, az nem jó a térdnek, de a Z ülésrõl nem hallottam ilyet.
A kérdező hozzászólása: Én sem gondolnám károsnak, mivel õ maga csinálja. Köszi a választ!
Én 14 hónapos fiam alig ül "normálisan" elõre nyújtott lábakkal.Legtöbbször behajlított lábbal ül a saját lábán, sarka a popsija alatt.Én sem ültettem soha, csak mikor már tudott, ezt õ alakította így ki...nem hinném hogy baj lenne.

Miért baj, ha egy éves lányom csak úgy ül, hogy térdelve a lábai közé ül le?

Legjobb válasz: Mert nem tesz jót az ízületeknek és szalagoknak. Tanítsd meg a Z ülést neki.

Mert nem tesz jót az ízületeknek és szalagoknak. Tanítsd meg a Z ülést neki.
A kérdező hozzászólása: De akkor nem valami fejlõdésbeli baj, hanem ilyen fizikai probléma? Megyünk majd konduktorhoz, most csak próbálok felkészülni.
Csak így ül? Máshogy egyáltalán? kinyújtott lábakkal, z ülésben egyáltalán? Csak mert az én egyévesem is legtöbbször így ül, de a többit is csinálja, még is ez a legkényelmesebb neki. Ha a tiéd máshogy is próbálkozik, akkor szerintem nem olyan nagy baj, majd átszokik, de persze én nem vagyok orvos, nem tudom. Inkább ne hallgass rám. :) Csak mondom, hogy az enyém is így szeret ülni, de máshogy is szokott rövid idõre.
Kisfiam 17 hónapos és szinten csak így ül. Természetesen babakocsiban vagy széken normálisan ül, de ha játszik csak úgy ül ahogy a te babád. Nem tudok mit csinálni, így szokta meg. Azt tudni kell, hogy hypotóniával született, Dévény tornára jártam vele, a gyógytornász azt mondta, hogy azért ülnek így a hypotón babák, mert gyenge a csípõjük. Azóta már jár, úgyhogy szerintem a csípõgyengeségre nálunk már nem lehet fogni, szerintem így szokta már meg, nem tudok vele mit csinálni...így ül, így kényelmes neki. Kisfiam például mászásból soha nem ült ki oldalra, hanem feltolta magát ebbe az ülési pozícióba.
A Z ülést meg lehet tanítani, mindig korrigálni kell és megszokja. A fiam vagy így vagy nyújtott lábbal ül, erre a Dévényes gyógytornász külön felhívta a figyelmemet, hogy ne hagyjam így ülni. A fiam is nyaki hipotón volt.
A kérdező hozzászólása: Sehogy máshogy nem ül. Voltunk már egy konduktornál, õ azt mondta, hogy nem gond, hogy így ül, de most anyukám erõlteti, hogy menjünk máshova is. Remélem tényleg nem mond majd semmi vészeset.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!