Találatok a következő kifejezésre: Baj ha nap többször (20 db)

Nem jelent semmi bajt, ha napjában többször is érzem, hogy a babám csuklik? 30 heteske

Legjobb válasz: Bajt nem jelent . Kortyol a magzatvízbõl is és csuklik. Teljesen normális.

Bajt nem jelent . Kortyol a magzatvízbõl is és csuklik. Teljesen normális.
Nem dehogy! :)
szia én is pont ma szerettem volna föltenni a kérdést mert egyre többször csinálja éls van h fáj.:) még éjjszaka is elkezdi a drága :) jaj ugy várom már h kint legyen :D 32+0
Mit kell érezni, ha csuklik? :) )))
Ütemes rándulásokat szabályos idõközönként
Az én babóm is naponta többször csuklott a 8-adik, 9-edik hónapban fõként, egészen a megszületéséig:) Még a szülõszobán a mozgásfigyelõre kötve is elkezdte, az orvos rögtön be is rohant, annyira hangos volt. Aztán mosolyogva mondta, hogy csak csuklik a baba:) Nyugodj meg, semmi problémát nem jelent. Ma már 4hónapos, egészséges a kislányom:)
Semmi bajt nem jelent sõt teljesen normális dolog. http://www.netbaby.hu/Article.aspx?id=179
Mindkét kislányom csuklott a pocakban, azóta is, általában felváltva- ahogy az egyik abbahagyja, kezdi a másik.A nagyobbik 2 éves, a pici 7 hónapos.

Baj, ha egy nap többször is érzem csuklani a babámat? 29hetes vagyok

Legjobb válasz: Nem. én sokszor érezem 4-5 x is amúgy olyan 1-2x szokott. aztán volt pár nap mikor legalább napi 10x csuklott. dokit megkérdeztem de azt mondta nem baj. azt hallottam a csuklós babák kint is csuklósak leszenek.

Nem. én sokszor érezem 4-5 x is amúgy olyan 1-2x szokott. aztán volt pár nap mikor legalább napi 10x csuklott. dokit megkérdeztem de azt mondta nem baj. azt hallottam a csuklós babák kint is csuklósak leszenek.
A kérdező hozzászólása: de mitõl csuklik?:)
Már issza a magzatvizet, és félrenyeli néha. :)
Hát amit az utolsó írt sok helyen olvastam. valami olyasmi, a levegö vétlere gyakorol és ezért. ez nem igazi csuklás azt olvastam. de na parázz töle.
nem baj, nekem is sokat csuklott a pocakban. Aztán megszületett és azóta szinte minden szopizás után csuklik, ami naponta legalább 6 alkalmat jelent:) A benti csuklás állítólag erõsíti a tüdejét is, és attol van hogy sok magzatvizet ivott. én így tudom.
Az jó ha csuklik, mert fejlõdik az emésztése és a tüdeje is.Örülj neki, ráadásul egy kis aktivitásra is serkenti a babádat, mert egy idõ után zavarja a dolog és felpörög.Én imádtam mikor csuklott, hiányzik ez az érzés.Már 6 hetes a kisfiam és már nem élvezem mikor csuklik. Boldog babavárást
Én a 30 hétben vagyok de még csak egyszer éreztem csuklani!!!
Azért csuklik, mert az idegrendszere még fejletlen és többször ingert kaphat emiatt a rekeszizom, ami ennek hatására rángásba kezd. Ez persze nem azt jelenti, hogy alulfejlõdne az idegrendszere!!! Ne ijedj meg, ez normális.

Baj ha 1 nap alatt többször is csuklik a babám? 7 hónapos vagyok

Legjobb válasz: Nem baj, nekem is olyankor napi 3 alkalom is volt jó hosszan, most a 40. héten napi 1 van. Amúgy innem tudod, hogy jól mûködik a gyomra a rekeszizmai, és hogy jól tud lakni, most még csak magzatvízzel, de a gyomortelítõdés fontos!

Nem baj, nekem is olyankor napi 3 alkalom is volt jó hosszan, most a 40. héten napi 1 van. Amúgy innem tudod, hogy jól mûködik a gyomra a rekeszizmai, és hogy jól tud lakni, most még csak magzatvízzel, de a gyomortelítõdés fontos!
nem baj! nálam is ez volt, dokitól is kérdeztem, és ez egy teljesen természetes dolog. Nagyokat kortyol a magzatvízbõl a drága :) , ne aggódj miatta


nem baj akkor ha híznia kell dehogy! Nekünk is híznunk kell és a doktornéni napi 2X javasolta a tejpépet!
ha azt szeretnéd, h hízzon, adj neki sinlacot szerintem. napi 1szer is elég, a fiamnál bejött:)
A kérdező hozzászólása: nem csak a hízás miatt. hanem a cél az lenne, hogy tápszer-szerû kerüljön a gyomrába, mert a tápit nem hajlandó enni. csak kanalast tudok belediktálni.
Szia! Állítólag van némi hasfogó hatása. Ezen kívül a tejpépet enni tudó babáknak szüksége van más "értékesebb" táplálékra is mint fõzelékek, gyümölcsök stb. Ettõl függetlenül én ha nem is rendszeresen, de szoktam többször is adni tejpépet. Délelõtt gyümölcsel keverve, délután meg simán. Az én lánykámra is ráfér még egy kis husi:)
Én reggelire adok tejberizspépet a babának, néha elõfordul, hogy a vacsit nem jól eszi, vagy úgy gondolom, hogy korábban vacsizott és még éhes lehet este akkor még összekeverek neki egy kicsit. Általában megeszi, mert szereti. De inkább 2x kap fõzit. (dokinéni mondta) 1 éves múlt
igazából nem hízlal, eltelít. sokkal "nehezebb" kaja számára, mint a tápszer, ezért nem ajánlják. Nem fog a gyerkõc annyiszor étkezni, amennyiszer ajánlott. Na meg ha kétszer háromszor eszik ilyet naponta, akkor mellette miket fog még enni? Én félnék tõle, hogy hasfájás lesz a vége, mert teleeszi magát. Mennyi idõs a baba? mert azt nem írtad!
A kérdező hozzászólása: 5 hós

Baj ha valaki 1 nap tobbszor is maszturbal mondjuk 3szor 5szor?

Legjobb válasz: Nem baj (egyébként sincs senkinek semmi köze hozzá), bár napi 5 már kicsit sok sztem, de ha nem megy egyéb dolgok rovására, akkor nyugodtan csinálhatod.

Nem baj (egyébként sincs senkinek semmi köze hozzá), bár napi 5 már kicsit sok sztem, de ha nem megy egyéb dolgok rovására, akkor nyugodtan csinálhatod.
Akkor sok a napi öt, ha minden nap annyit csinálsz. A férfiaknak lételemük, én nõ vagyok, de nagyon élvezem, ezért nem ritka a napi 2-3. Rekordom olyan 7-8 körül volt:D
dehogybaj. teljesen magánügy hogy ki mennyit csinálja.ha egyszer jólesik akkor nyugodtan.ne foglalkozz másokkal.
Nekem a rekordom 13 volt és csaj vagyok, szóval amit írsz simán belefér.

Már lassan 2 hete a székletem hasmenésszerű. Napi egyszer van székletem de az elég híg. Ez nagy baj? Ha virus fertőzés lenne akkor naponta többször járnék.27 hetes vagyok

Legjobb válasz: Azt mondják, vírusfertõzésnél a székelés görcsös, hasmenéses,esetleg habos,és naponta többszöri, de én azért ha nem múlik, tanácsot kérnék akár a védõnõtõl is.Bár a terhesség sok érdekességet produkál.

Azt mondják, vírusfertõzésnél a székelés görcsös, hasmenéses, esetleg habos, és naponta többszöri, de én azért ha nem múlik, tanácsot kérnék akár a védõnõtõl is.Bár a terhesség sok érdekességet produkál.
Szia. Érdekes, mert velem is ugyanez van, kb 1 hete. Én sem tudom mitõl van, lehet, hogy ez a nagy meleg viseli meg a szervezetünket.
Nekem is kb a 25. héttõl nagyon híg lett a székletem, sõt naponta néha 3-szor is van. Megemlítettem az orvosomnak, voltam vérvételen is, de nem találtak semmit. Azt mondta a doki, örüljek inkább, mert a kismamák többségére a szorulás a jellemzõ. 35 hetes kismami
Szia. Nálam is ez van, kb 1 hete. Csak annyi különbséggel, hogy nekem naponta többször van, elõfordul hogy hajnali 3. kor. :( 20 hetes kismama
Sziasztok!! Igen a meleg meg ha vírusos lenne akkor 3-nál többször lenne egy nap és vízszerû. Ne aggódjatok ez a meleg kicsit felgyorsítja a bélrendszerûnket de legalább megy!! :)

Baj ha egy nap többször (5x-6x) van méhösszehúzódásom. Ilyenkor megkeményedik az egész hasam, de nagyon. Ez eltart úgy kb.15-20 mp-ig. Nem korai még? 30 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Kisebb terhességben nem nagy baj, Magne B6-ot szoktak rá adni, de ilyen korban már oda kell figyelni rá tudtommal, mert a méhösszehúzódás már jelezhet valamit. nehogy megijedj, lehet, hogy még ez is teljesen belefér, ezt arra mondom, hogy a Magne B6-ot már egy bizonyos idõtõl nem szabad szedni, mert elfedheti a tüneteket a simaizom lazító hatása miatt. De szerintem ez több, mint 30 hét után igaz. A lényeg, hogy mielõtt tovább izgulnál, én izgulós fajta vagyok, irány a doki és beszéld meg vele, hogy mi a teendõ. Magne B6 vagy valami más, vagy totál belefér a dolog? Jó babvárást és keményedés mentes napokat!!!!sõt még heteket!!!!

Kisebb terhességben nem nagy baj, Magne B6-ot szoktak rá adni, de ilyen korban már oda kell figyelni rá tudtommal, mert a méhösszehúzódás már jelezhet valamit. nehogy megijedj, lehet, hogy még ez is teljesen belefér, ezt arra mondom, hogy a Magne B6-ot már egy bizonyos idõtõl nem szabad szedni, mert elfedheti a tüneteket a simaizom lazító hatása miatt. De szerintem ez több, mint 30 hét után igaz. A lényeg, hogy mielõtt tovább izgulnál, én izgulós fajta vagyok, irány a doki és beszéld meg vele, hogy mi a teendõ. Magne B6 vagy valami más, vagy totál belefér a dolog? Jó babvárást és keményedés mentes napokat!!!!sõt még heteket!!!!
Naponta 10méhösszehúzódás normális, és csak akkor, ha megkeményedik, majd 1 max 2 mély lassú belégzés és kilégzés után el is múlik.A tiedé még belefér, de próbálj meg pihengetni kicsit!Meg lehet 1-2 napig nem ártana 1-1 szem magnézium sem.De baj az még nincs.
A kérdező hozzászólása: Béres Magne B6-ot szedek napi 3x2 szemet. Köszi a válaszokat.
Nekem is sokat keményedett a hasam, aminek az lett a következménye, hogy a 33. héten megszületett a kisfiam.

Nem baj, ha a 7 hetes tápszeres babám úgy evett már többször, hogy napi 4 alkalom jön csak ki és nem 5? Így is tud rendesen fejlődni?

Legjobb válasz: 7 hetesnek nekem kevésnek tûnik a 4 evés, mennyit eszik egyszerre? Abban viszont valószínûleg igaza van az elsõ válaszolónak, hogy sírna, ha éhes lenne. Ha a súlya gyarapodik rendesen, akkor nem baj.

7 hetesnek nekem kevésnek tûnik a 4 evés, mennyit eszik egyszerre? Abban viszont valószínûleg igaza van az elsõ válaszolónak, hogy sírna, ha éhes lenne. Ha a súlya gyarapodik rendesen, akkor nem baj.
Nyugi! Az én babóm is 4x evett eleinte és 1 kilókat hízott havonta!!! Picit késõbb áttért a napi 5 evésre és ezt most is tartja. Nem minden gyerek egyforma, neki valószínûleg ennyire van most szüksége. Boldog babázást! /hat hós kislány anyukája/
A kérdező hozzászólása: Evésenként 180 ml-t eszik , és szépen gyarapodik, és nem sír.De nem mindig van 4 étkezés, túlnyomó részt 5
A baba annyit eszik, amennyi kell neki. Ha éhes lenne, éktelenül üvöltene. Ha nem teszi, elég neki amit kap:-)
Szia! Az én (tápszeres) kislányom 7 hónaposan eszik naponta 5x, 7 hetesen még 6-7 evésnek kéne lenni legalább, a 4-5x-i evés szerintem kevés egy ilyen pici babának. De beszéld meg a gyerekorvosotokkal, õ tudja biztosan.

Baj, ha 1 éves kor felett még mindig szoptatom nap közben többször is?

A nagyszül?k már nagyon cseszegetnek érte. De én azt olvastam, hogy 3 éves korig napi fél liter tejalapú italra van szüksége a babának. Akkor mi legyen? Vegyek neki tápszert? Vagy a tejnek mondott pancsolt cuccokat, amiben ki tudja mi van? Tudom, hogy elvileg 1 éves kor után ihatna tehéntejet, de a bolti tejek nagy része tehenet messzir?l sem látott. Akkor nem jobb neki az anyatej?

Legjobb válasz: Szia! Az én nagy gyerekeim majdnem 2 évig szopiztak. Egyáltalán nem baj, ha még szoptatsz, ugyanúgy megkapja a babád a számára szükséges tápanyagokat és a nagyon fontos immunanyagokat, mint 1 éves kora elõtt. Az enyémek például szinte nem is voltak betegek, amíg szoptak, amikor oviba kezdtek járni, akkor is kevesebbet betegeskedtek, mint a többiek. Én nem adnék tápszert, ha van tejed, a tehéntejnek mondott valami, amit a boltban lehet kapni, meg inkább fehér víz..

Szia! Az én nagy gyerekeim majdnem 2 évig szopiztak. Egyáltalán nem baj, ha még szoptatsz, ugyanúgy megkapja a babád a számára szükséges tápanyagokat és a nagyon fontos immunanyagokat, mint 1 éves kora elõtt. Az enyémek például szinte nem is voltak betegek, amíg szoptak, amikor oviba kezdtek járni, akkor is kevesebbet betegeskedtek, mint a többiek. Én nem adnék tápszert, ha van tejed, a tehéntejnek mondott valami, amit a boltban lehet kapni, meg inkább fehér víz..
Szerintem is szoptasd nyugodtan, jót teszel vele. A védõnõm és a gyerekorvos szerint két éves korig abszolút rendben van, ha szoptatsz. A nagyszülõk valószínûleg azért cseszegetnek vele, mert az õ idejükben 9 hónapos kor körül általában leállították a szoptatást. Ma mást vallanak a szakemberek, ennyi. A döntés a tiéd, te vagy az anyukája.
sztem se baj, mi milupa juniort iszunk két és fél évesen is, tejet nem adok neki az egy nagy nulla!
Nem, egyáltalán nem baj. Azonban érdemes odafigyelni arra, hogy 15 hónapos kor után már ne szoptass, mert a babád ezután a kor után már az elválasztást traumának éli meg. Ezt egy gyerekorvostól hallottam. Egyébként teljes mértékig igazad van, az anyatej mindennél jobb. Jó babázást kívánok!

Nem lesz abból baj, ha egy nap többször is bekeménykedik a hasam?

Szóltam az orvosomnak, de nem írt fel rá semmit.

Legjobb válasz: Én sem kérdeztem meg a dokimat, de én szedek néha ha érzem, hogy pl. feszül a hasam,és tõle jobb lesz. ÉN azt hiszem nem árthatsz vele, azzal inkább, ha ideges vagy és aggódsz. Gondold el, hogy mennyi nõ szedi és nem lesz semmi bajuk. Ne minden nap, de ha érzed, hogy rossz a poci, bevehetsz. Védõnõ???Mond az orvosodnak, hogy bevettél, és akkor most is bevehetsz-e néha, jó ötlet.Boldog babavárást!!!!

Én sem kérdeztem meg a dokimat, de én szedek néha ha érzem, hogy pl. feszül a hasam, és tõle jobb lesz. ÉN azt hiszem nem árthatsz vele, azzal inkább, ha ideges vagy és aggódsz. Gondold el, hogy mennyi nõ szedi és nem lesz semmi bajuk. Ne minden nap, de ha érzed, hogy rossz a poci, bevehetsz. Védõnõ???Mond az orvosodnak, hogy bevettél, és akkor most is bevehetsz-e néha, jó ötlet.Boldog babavárást!!!!
Szia! Én 2 napja voltan a dokimnál és a haskeményedésre azt mondta, hogy a méh dolgozik. Teljesen normális dolog. Nekem ugyan felírt egy gyógyszert, de csak akkor kell bevenni, ha a keményedés hosszabb idõ után sem szûnik meg. Szerintem a magne B6 inkább más izomgörcsök ellen van, mint amilyen a lábadban keletkezik. A méh összehúzódásait úgy sem szünteti meg, sõt nem is kell. Üdv
szia! nekem is nagyon keményedett a hasam, napi 3*2 b6 megengedett. de ha érzed, hogy bekeményedtél, feküdj le pihenni. legjobb ha Béres féle b6-ot veszed, mert abba koncentrácioba van a magnézium. de ez kb.22-23. hétre elmúlik.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!