Találatok a következő kifejezésre: Baj ha nap (1010 db)

Baj ha nap éri a tetkóm?

Tegnap lett kész a tetoválásom. Persze nem napozni készülök, de ha mondjuk elmegyek valahova 1-2órára baj ha nap éri?

Legjobb válasz: De baj, 2-3 hétig teljesen védeni kéne, ha nem szeretnéd hogy kifakítsa a nap. Utána is mindig naptejjel kell kenni, ha a szabadba mész. Egy tetováló

De baj, 2-3 hétig teljesen védeni kéne, ha nem szeretnéd hogy kifakítsa a nap. Utána is mindig naptejjel kell kenni, ha a szabadba mész. Egy tetováló

Nem baj, ha nappal nem alszik a baba?

Sziasztok. Két honapos a kicsi lányunk és nappal nem mindig tudom elaltatni,olyankor meg van pecsételodve az egész napja:sokat sír és nyugos.éjjel viszont csak 2x kel fel.Hogy tudnám megszoktatni a nappali alvásra???

Legjobb válasz: Huh, szerintem 2 hónaposan azért kéne aludnia nappal, ha más nem rövidebb idõket. Nem lehet, hogy a hasafáj és azért nem tud aludni? Egy idõ után meg már álmos lehet és azért nyûgös. Nálunk cumival alszik, tápszeres, így ez szoptatás terén nem zavar be, nem tudom nálatok e téren mi a helyzet. Csak az alváshoz kap cumit és így aránylag könnyen elalszik, ha nincs front, vagy nyûgösebb napja.

Huh, szerintem 2 hónaposan azért kéne aludnia nappal, ha más nem rövidebb idõket. Nem lehet, hogy a hasafáj és azért nem tud aludni? Egy idõ után meg már álmos lehet és azért nyûgös. Nálunk cumival alszik, tápszeres, így ez szoptatás terén nem zavar be, nem tudom nálatok e téren mi a helyzet. Csak az alváshoz kap cumit és így aránylag könnyen elalszik, ha nincs front, vagy nyûgösebb napja.
Jót nem tesz, Te is látod, hogy egész nap nyûgös, de sokmindent nem tudsz csinálni. Akkor sem alszik el, ha kiviszed babakocsival? Nálunk is ez volt a probléma, a babakocsizás viszont gyakran bejött. Igaz, ennek megvan az a hátránya, hogy nem tudod a házimunkát végezni, miközben alszik a pici.
2-3 hónaposan a fiamnál is volt pár hét amikor nem tudott/akart nappal aludni. Nyûgös volt és semmit nem tudtam csinálni mellette. Kb fél órát aludt egész nap, azt is a vállamon. Szerencsére nálunk magától megoldódott, most 5 hónapos és 3X alszik nappal (2X1órát és 1X1/2 órát), az éjszakát átalussza.
Babakocsiban sem alszik el? Vagy a kezedben sétálgatva? Nekem hihetetlen, 2 hósan még annyira picik, még minden evés után aludni szoktak.
Szia, a lányom (2. baba) most 3 hónapos, 2 hónapos koráig nappal 20-30 percet aludt összesen (cicin, ölemben), ha letettem üvöltött. Sosem derült, hogy mi volt. Éjjel már akkor sem kelt. Egy hónapja elmúlt magától, azóta háromszor alszik nappal és éjjel is 12-13 órát alszik egy huzamban. Türelem, kitartást hozzá.
De igen. Egy ekkorka babának még szüksége van a nappali alvásra, mert úgy egészséges a fejlõdés. Vidd sokszor friss levegõre, ingergazdag környezetben legyen, és majd az elnyomja. Valamint nagyon ki kell tapasztalni, hogy mikor van a holtpont.
Hali! Az én kislányom 7 hetes. Általában 1x kel fel éjszaka. Majd a reggeli etetés után nem alszik. Eltelik egy kis idõ, és elkezd nyûglõdni, és etetés elõtt fél órával dõl ki. Majd alszik egy nagyot, ami 3-4 óra, aztán megint ébren van 2 etetés között. Babakocsival megyünk délután, abban alszik...Fürdés, majd etetés, kb. másfél óra ébrenlét...és utána alszik el! Általában 3-4-kor kel elõször, majd reggel 7-kor, de ilyenkor 22-kor alszik el. Valamiért szeret nappal éber lenni! :) Nekem jó így az éjszaka! :)

Nagy baj ha napi szinten 2-2, 5l teat, nem vizet iszom? Egyebkent izmosodni szeretnek es eltuntetni a narancsbort, ez osszejohet napi 20perc mozgassal (aerob)?

az egyetlen bajom a taplalkozassal van...eszem napi 4-5x kevesebbet, es megprobalok este 7 utan ritkan enni. viszont a kenyeret, hust, stb. nem tudom megvonni magamtol. neha csokizom is. igy elerhetek valtozast?

Legjobb válasz: Én nem vagyok biztos abban, hogy feltétlenül szükség van ennyi folyadékra. Lehet tea is, csak ne cukrozd, és figyelj, hogy nem leszel-e esetleg túl élénk tõle. Csoki, kenyér a diétás étrendbe is belefér, ha ügyesen állítod össze. Ha izmosodni szeretnél, olyan gyakorlatokat végezz, amelyekhez viszonylag nagyobb erõt kell kifejteni. Tehát a gyaloglás, kerékpározás helyett inkább fitnesz vagy súlyzózás.

Én nem vagyok biztos abban, hogy feltétlenül szükség van ennyi folyadékra. Lehet tea is, csak ne cukrozd, és figyelj, hogy nem leszel-e esetleg túl élénk tõle. Csoki, kenyér a diétás étrendbe is belefér, ha ügyesen állítod össze. Ha izmosodni szeretnél, olyan gyakorlatokat végezz, amelyekhez viszonylag nagyobb erõt kell kifejteni. Tehát a gyaloglás, kerékpározás helyett inkább fitnesz vagy súlyzózás.
A kérdező hozzászólása: a labam szeretnem izmositani picit. jo a gugolas erre?
A legjobb! csak szerezz be egy normális étrendet
Ha azt hiszed meg kell vonnod magadtól a húst akkor nagy baj van. Nézz egy szálkásító étrendet.


Attól lehet bajom, ha napi 5-7 órát alszom csak? 17/F

Naponta járok edzeni is... Este bezzeg nem vagyok olyan retkes fáradt, de felkeléskor és napközben igen.

Legjobb válasz: Hosszútávon lehet. Ha meg edzeni jársz, akkor kötelezõ hogy eleget pihenjenek az izmaid. Napi 8-10 óra is akár.

Hosszútávon lehet. Ha meg edzeni jársz, akkor kötelezõ hogy eleget pihenjenek az izmaid. Napi 8-10 óra is akár.
Így van, hosszú távon. Az idegrendszerednek fontos, h megfelelõen ki tudja magát pihenni. Ha ez sokáig nem így van pszichoszomatikus betegségek alakulhatnak ki.
A kérdező hozzászólása: Mennyire hosszú távon?

Az nem baj, ha nappal is felkapcsolom a világítást nem?

Lakott területen kívűl amúgy is kötelező. De oktatóm azt mondta, hogy "minek kapcsolod fel? Süt a nap!" De én szeretem, hogy jobban észrevesznek. Azt utálom, mikor valaki fekete/szürke kocsival jön borult, felhős, időben, és ha egy pillanatra nézek el arra, alig lehet észre venni. Szóval azzal nincs gond, ha égetem a világítást nappal is nem?

Legjobb válasz: Én szeretem ha nappal városon belül is világít a szembejövõ kocsi, mert így már messzirõl meg lehet különböztetni az út szélén parkolóktól.

Én szeretem ha nappal városon belül is világít a szembejövõ kocsi, mert így már messzirõl meg lehet különböztetni az út szélén parkolóktól.
Neked is írom, de annak is, aki szerint városban nem fontos: Ha nem érdemes világítani fényes nappal, akkor miért kötelezõ az új autókat nappali menetfénnyel gyártani, ami a motor indításával felkapcsolódik. Csak nem hülye az e sok mérnök, meg jogász, akik ezt kitalálták? Az én kocsim is szürke, s mindig világítok. Anno az oktatóm szürkületben sem engedte felkapcsolni, pedig már mindenki villogott, meg mutatták a jelet a felkapcsolásra. De mégsem…
Az egyáltalán nem baj ha ég a fényszóró, de értelmetlen, fényes nappal lakott területen belül. Persze ha lakott területen kívül vagy már kötelezõ, még fényes nappal is, a sötétebb autókat meg észre lehet venni nappal kivilágítás nélkül is, persze, de majd úgy is hozzáfogsz szokni. Az oktató meg azért mondja hogy kíméljétek az izzót, egyrészt, meg másrészt tanuld meg hogy nappal városon belül nem kell a lámpa.
Nem szabálytalan nappal világítani. Csak fogy az áram meg az izzó. És hátrányba kerülnek a gyalogosok, biciklisek, akik nem rendelkeznek hasonló fényerõvel.
Svéd találmány, hogy mindig világítanak. Az én Volvo FH kamionomon ha jár a motor, le sem tudom kapcsolni, legfeljebb helyzetjelzõre visszavenni. Évi 150 ezer alatt kb. két- , háromszor cserélek izzót, ez nem tétel. Négy szúrófény is van a tetõn, azok is folyton égnek helyzetjelzõként. Fogyasztásban nem érezni. A személyautómon is mindig bekapcsolom, hétéves, eddig 1 db izzót cseréltem. De ezekkel az új menetfényekkel meg is oldódik a kérdés.
7: Igazad van, a 2 éves autómban nekem is úgy van megoldva a nappali menetfény hogy gyújtásnál már felkapcsol a tompított, lekapcsolni pedig ha akarnám se tudnám (de nem is akarom, az a pár izzó nem költség, ha hamarabb is kiég mint egyébként)
Én egy párszor elfelejtettem, uh amikor beülök az autóba a sorrend, öv, világítás, kézifék kienged. Az áram nem fogy ne aggódj, a generátor folyamatosan termeli és tölti az akkut ha akarod, ha nem.
Nem szabálysértés, és legalább nem felejted el felkapcsolni akkor sem ha kötelezõ.
Nincs vele baj. Lakott területen kívül még nappal is kötelezõ a tompított fényszóró használata. És nem is jön rosszul: nem csak a fekete vagy szürke autóknál hasznos, a többi autó is jobban látszik. Most jönnek majd a sólyomszemek, akiknek erre semmi szükség, mer' õk jól látnak és aki nem lát úgy, az adja vissza a jogosítványát. Nos, tényleg: szembõl jól lehet látni a kivilágítatlan autót is - de a tükörben már nagyon jól jön a világítás. Tehát nem baj, ha tompítottal közlekedsz, de ne vidd túlzásba: nincs szükség távfényre (legalábbis autón, a motorosok errõl mást mondanak, én meg nem értek hozzá) és ködfényszóróra fényes nappal, tompítottal is látszik az autó. Sõt, a jogszabály újabban a DRL-lel is tud mit kezdeni.
Hamarosan lakott területen is kötelezõ lesz a "nappali menetjelzõ" használata. Ártani nem árt, áram nem fogy több, mert a generátor termel. Épp csak fél decivel többet kajál a motor.

Nem jelent semmi bajt, ha napjában többször is érzem, hogy a babám csuklik? 30 heteske

Legjobb válasz: Bajt nem jelent . Kortyol a magzatvízbõl is és csuklik. Teljesen normális.

Bajt nem jelent . Kortyol a magzatvízbõl is és csuklik. Teljesen normális.
Nem dehogy! :)
szia én is pont ma szerettem volna föltenni a kérdést mert egyre többször csinálja éls van h fáj.:) még éjjszaka is elkezdi a drága :) jaj ugy várom már h kint legyen :D 32+0
Mit kell érezni, ha csuklik? :) )))
Ütemes rándulásokat szabályos idõközönként
Az én babóm is naponta többször csuklott a 8-adik, 9-edik hónapban fõként, egészen a megszületéséig:) Még a szülõszobán a mozgásfigyelõre kötve is elkezdte, az orvos rögtön be is rohant, annyira hangos volt. Aztán mosolyogva mondta, hogy csak csuklik a baba:) Nyugodj meg, semmi problémát nem jelent. Ma már 4hónapos, egészséges a kislányom:)
Semmi bajt nem jelent sõt teljesen normális dolog. http://www.netbaby.hu/Article.aspx?id=179
Mindkét kislányom csuklott a pocakban, azóta is, általában felváltva- ahogy az egyik abbahagyja, kezdi a másik.A nagyobbik 2 éves, a pici 7 hónapos.

Baj, ha napi 1 folsav helyett csak felet adok?

Babámnak kb 2 hós kora óta napi 1 folsavat és Maltofert irt a doki,mert kicsit vérszegény volt. Most majdnem 8 hónapos és nagyon unom,hogy még mindig szedeti vele,holott nem volt újabb vérvétel,hogy kiderüljön,jogos-e még. Most még egy kanalas gyógyszert is kell szednie,plusz a Cebion,Vigantol. Már nagyon elegem van ennyi gyógyszerrel tömni,sokszor csak fél folsavat adok neki. Számit valamit?

Legjobb válasz: Szerintem, ha napi 1 folsavat írtak elõ, akkor annyit adj neki. Kérj beutalót vérvételre, és az újabb eredmények alapján lehet már nem kell majd annyi mindent adnod neki.

Szerintem, ha napi 1 folsavat írtak elõ, akkor annyit adj neki. Kérj beutalót vérvételre, és az újabb eredmények alapján lehet már nem kell majd annyi mindent adnod neki.
nem baj
nem baj, én is adtam, csak vigyázz, ne hízzon sokat. hogyha elkezd nagyon hízni, akkor tudd, hogy ettõl van.
Nem írtad, hogy kap-e fõzeléket. Én az egyiket lehet, hogy kicserélném arra. Nekünk legalábbis a doki ezt mondta. Banyuci
A kérdező hozzászólása: az a bajom, h semmit nem eszik meg.Kezdek bekattani!
A tejpépbe "csempéssz" bele valamit. Minden nap egy picit többet. Egy idõ után meg fogja enni úgy is, hogy már nincs benne tejpép. Kezd pl. sütõtökkel, az édes ízû. Vagy akár krumplival, mert az meg semleges. Banyuci

Baj, ha napi négyszer max ötször eszik a 6 hetes babám?

Éjszaka nem kel fel enni. Egy étkezés több mint 1 órás, így eléggé elhúzódik. Szopival kezdjük, de kap tápszert is, mert visít utána az éhségt?l.

Legjobb válasz: Enyém sem evett többször ha így igényli akkor elég.

Enyém sem evett többször ha így igényli akkor elég.
Õ lehet a kevésszer sokat elv alapján eszik :) Szoktad mérni, mennyit eszik? Valószínû, hogy az 5 evéssel megeszi a napi adagját, amit más baba csak több étkezéssel tud!
Nálunk mindenkit sokkoltam azzal, hogy a kisfiam 8 hetes kora óta csak naponta négyszer eszik. Viszont ennek ellenére szépen gyarapszik és nincs belõle semmi gond. A babád tudja mennyi elég neki. Nincs ezzel semmi gond. Annyit adj neki és úgy, ahogy igényli.
Az én lányom is ennyiszer evett. (4 óránként szopizott) A védõnõ dumált is, hogy ez kevés, és etessem 3 óránként... Hát, én megpróbáltam, de csak jól bekavartam szegény gyereknek. Míg a 4 óránkénti etetésnél szopizott egy alkalommal mondjuk 100-at, addig a 3 óránkéntinél csak 50-60-at. Akkor, van értelme? Szerintem nincs. A baba tudja legjobban, hogy neki hogy jó.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!