Találatok a következő kifejezésre: Baj ha meg a (1350 db)

8 hetes vagyok, nem baj ha még a melleim nem nönek, meg az sem baj, ha még nem híztam semmenyit?

Legjobb válasz: Nem baj, ha változások nem jelentkeztek még. Az, hogy a melleid nem nõnek, nem azt jelenti majdan, hogy kevés tejed lesz (valaki ezzel problémázik). A hízással kapcsolatban pedig csak annyit, hogy sokan fogynak az elsõ trimeszterben. Nyugi, semmi gond nincs veled! Üdv 14 hetes kismami

Nem baj, ha változások nem jelentkeztek még. Az, hogy a melleid nem nõnek, nem azt jelenti majdan, hogy kevés tejed lesz (valaki ezzel problémázik). A hízással kapcsolatban pedig csak annyit, hogy sokan fogynak az elsõ trimeszterben. Nyugi, semmi gond nincs veled! Üdv 14 hetes kismami
17hetesen 2 kg -nál tartok ez lassan jöt fel a mellem már nöt de az sem egyszere csak nyugi lassan mindenek eljön az ideje majda pocid növését is alig fogod várni de minden hétnek megvan a maga szépsége élvezd mindet szépp baba várást

Baj ha még a 7, 5 hónapos lányomnak nem adok husit?

Már 2 hónapja kezdtünk f?zelékezni, de sajnos a gyümölcsökre érzékeny, így csak zöldségféléket kaphat. Ráadásul egy-két esetben csalánkiütéseket is kapott. Ezért nagyon óvatos vagyok és nem mertem még elkezdeni a husit.

Legjobb válasz: Ha anyatejes, akkor szerintem semmiképpen nem baj.Próbáld meg egy hónap múlva, az enyém is csak 8,5 hónapos korában kapott elõször. Most 9 kg, 9 hónapos és kicsattan az egészségtõl. Elõször viszontláttam a csirkehusi morzsákat a kakiban ( nem emésztette meg) de már megemészti. Két adag kajához egy jégkocka nagyságú csirkemellet adok. Ha kiütései is vannak akkor szerintem minél késõbb kezdd el a húst. A gyümölcsök közül az almára is érzékeny?

Ha anyatejes, akkor szerintem semmiképpen nem baj.Próbáld meg egy hónap múlva, az enyém is csak 8, 5 hónapos korában kapott elõször. Most 9 kg, 9 hónapos és kicsattan az egészségtõl. Elõször viszontláttam a csirkehusi morzsákat a kakiban ( nem emésztette meg) de már megemészti. Két adag kajához egy jégkocka nagyságú csirkemellet adok. Ha kiütései is vannak akkor szerintem minél késõbb kezdd el a húst. A gyümölcsök közül az almára is érzékeny?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Igen, anyatejes. SZERENCSÉRE, mivel ilyen rzékeny. Igen, az almára is érzékeny....:( De ezek szerint nem késtünk el a husi dologgal...

Baj ha még a szüleim EGYÁLTALÁN nem világosítottak fel? 12, 5/fiú

Remélem nem lesz bel?le hátrányom!

Legjobb válasz: ha amúgy is tudsz mindent, nem hiszem, hogy hátrány lehet.:) 15/L

ha amúgy is tudsz mindent, nem hiszem, hogy hátrány lehet.:) 15/L
Internet..azért van:) Õk is tudják, hogy netezel, ebbõl adódóan nem akarják valsz, mondván úgyis rákeresel, ha érdekel a téma. Ha kérdésed van tedd fel nekik, de ha magadtól is tudod a dolgokat, akkor hagyd, mert sokaknak ez kínos..
Szülõk részérõl felelõtlenségnek tartom. Neked meg az a tanácsom, hogy olvass olvass olvass olvass! Mindent! Ami szembe jön! Minél többet olvasol, annál nagyobb a valószínûsége, hogy helyükre kerülnek a dolgok. Addig semmit ne csinálj, amíg nem érzed úgy, hogy ura vagy a testednek, és átlátod az összefüggéseket! Életet ment, ha tanult vagy!
engem sohasem világosítottak fel és élek, és tudok is elég sokmindent.hja és ennyi évesen még nek kell csinálnod, szoval nem lehet belole hátrányod, majd elmagyarázzák neked, vagy pedig vannak barátaid akik már lehet tudják ezeket, szoval kérdezz esetleg toluk, vagy pedig ott az internet.mi olyan nehéz ebben? 14/L
Olvasgass a neten kamaszoknak szóló oldalakat. És ha vmi úgy érzed nem stimmel kérdezz bátran! Ja és ne parázz azon hogy az egyik heréd lejjebb lóg mint a másik az teljesen normális :)

Baj, ha még a 2, 5 éves fiam még nem beszél? Lehet fejleszteni? Hiába mondokázok, mesélek, stb. ezek nem vállnak be

kb 25-30 szo amit mond,mindent megért,én is öt,jol elmutogat,meg persze szavakat mond,de keveset,és az sem mindig érthetöek.pl-gyere-gyeje,stb.mondatot abszolut nem mond.mikor fog beszélni?gyerekorvos szerint 3 éves korig nem gond.de szerintem 3 évesen is lehethogy ugyanitt fogunk tartani,nem tudom elkébzelni mikor lesz ebböl beszéd.már lassan 1 éve igy megy,semmit nem haladunk.többiek már folyékonyan beszélnek.mit tegyek?mivel fejlesszem?

Legjobb válasz: A bátyám is nagyon késõn kezdett összefüggõen beszélni, megértette magát mutogatással. Egyszer anya megunta és mikor mutogatni kezdett mondta neki mindig hogy nem értem, mondd el mert nem értem mit akarsz. eleinte hiszti lett a vége, de ahogy erõltette hogy fejezze ki magát egyre gyakrabban és egyre több szót kapcsolt össze. Nem tudom hogy ez mûködik e, de nálunk bevált 20 évvel ezelõtt:)

A bátyám is nagyon késõn kezdett összefüggõen beszélni, megértette magát mutogatással. Egyszer anya megunta és mikor mutogatni kezdett mondta neki mindig hogy nem értem, mondd el mert nem értem mit akarsz. eleinte hiszti lett a vége, de ahogy erõltette hogy fejezze ki magát egyre gyakrabban és egyre több szót kapcsolt össze. Nem tudom hogy ez mûködik e, de nálunk bevált 20 évvel ezelõtt:)
én 2 éves korában elvittem fejlesztésre. most is le van maradva, ezt nagyon látom a játszón, hogy messze nem úgy beszél mint a vele egyidõsek, de azért nagyon sokat segített a fejlesztés, több 100 szót használ, 3-4 szavas mondatokban beszél, pár hete kezdett el ragozni, ha mesét nézünk õ mondja, hogy mit lát, azt is kis mondatokban :) 2, 5 éves fiú
Vidd el korai fejlesztõbe. A fiam októberben lesz 3, de áprilisban még õ is itt tartott. Voltunk pár alkalommal beszédindító tornán, talán 4x, mert jött a nyári szünet, de hirtelen beindult a dolog. Most egyre több szót mond, elhangzottak az elsõ 2 szavas mondatok is: add vissza, hagyj békén :) Szóval nekünk megérte. Nem kellett beutaló se, a házorvos javasolta, egyszerûen kikerestem neten és felhívtam õket (pécsi vagyok).
Korai fejlesztõben logopédus foglalkozik vele, beszédindító terápia keretében.

Baj, ha még a 6. hét elején nem feszül a mellem és nincs különös tünetem?

15 napja nincs menszeszem,a teszt pozitív,de aggódok!!!

Legjobb válasz: Neeeem :), ne izgulj!

Ha eljutottál dokihoz, majd írj!! utolsó
Szia! Én az elõzõ és a 10-12-13-as válaszoló vagyok, aki 1 nappal jár elõtted. 20mm-es embryo dobogó szívvel, végtagrügyekkel. Nagyon boldog vagyok! :)
A kérdező hozzászólása: Még semmi egyenlõre várok!Nem vagyok otthon, ezért nem tudok még orvoshoz menni!!A menszim még mindig nem jött meg!!
Neeeem :) , ne izgulj!
MI VOLT???
VAN VALAMI JÓ HÍRED?
A kérdező hozzászólása: Szia!Már most 32 napja nem jött meg!Orvoshoz még mindig nem jutottam el.Nem tudom, hogy mikor érünk haza!A mellem már feszülget és hányingerem is van, így a 8. hétre!
Én holnap megyek. Remélem jó hírrel jövök haza. :)
A kérdező hozzászólása: Mi volt az orvosnál kedves utolsó??????
A kérdező hozzászólása: Telejes szívbõl gratulálok!!!!!
már 2 hete teszteltem, pozitív, csütörtökön megyek nõgyógyászhoz. alig várom
A kérdező hozzászólása: Mikor tesztelsz?
ne aggódj keresd fel nõgyógyászod a hét vége fele lehet fiatalabb terhes vagy
Örülj neki! Nem mindenkinek van tünete! Én örülök, hogy nekem alig volt, a rosszulléteket megúsztam. 6. hét elején semmi nem volt.
Én elvileg most léptem bele pár napja a 6.hétbe és tegnap reggel óta hányok reggelente...Ma reggel ha csak megéreztem a kaja szagát már futottam a wcre!:) Nekem is csak 2 napja vannak tüneteim..
A kérdező hozzászólása: Remélem igazatok van, és valahol örülök h nincs tünetem, valahol nem!
Az lányommal semmi tünetem nem volt, viszont tegnap reggel iszonyat szédültem és hányingerem volt, állandóan ennék, és tegnap délelõtt már pozi is volt a teszt! Nem baj ha nincs tünet
Én is aggódtam az elején, hogy nincs hányingerem, csak picit érzékenyebb a mellem!! De a 6.hét végére elõjött a mumus!!! :) És a 12. hétig sajna nagyon rosszul voltam!! Utána mintha elvágták volna, megint minden jó!! Ne aggódj ezen, mindenkinél más!! Lehet nem is leszel rosszul! De egy dokihoz már érdemes lenne lassan elmenni! Mert ha 15 napja késik, akkor már 6 hetes vagy és a hetediket taposod! Boldog babavárást! :) 34hkm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!!Csütörtökön rendel a dokim, akkor megyek!!
Nekem 16 napja nincs és semmi tünet. Ha nagyon bele akarom magyarázni akkor egy kis puffadás, enyhe menzesz szerû érzés.
Én 9. héten járok de nekem sincs semmi tünetem.Szerintem nem jelent semmit.Én jártam úgy már többször is hogy missed ab-om volt és a tüneteim végig nagyon erõsek voltak, sõt még mûtét után is 2-3 hétig megmaradtak.Örülj neki hogy jól vagy, egyébként késõbb még jelentkezhetnek a tünetek, nagyon az elején vagy még!Én az elõzõ terhességemnél pl. a 20 héten kezdtem el hányni.

Baj ha még a fiam nem beszél? Mert itt mindenhol azt olvasom, hogy 16-17 hos babák már rendesen beszélnek. ö 19 honapos

Legjobb válasz: 22 hónapos az én kisfiam, õ kb 15 szót mond. Én a két éves kora után "várom a csodát"!

22 hónapos az én kisfiam, õ kb 15 szót mond. Én a két éves kora után "várom a csodát"!
A kérdező hozzászólása: de az enyém szavakat se mond, csa annyit amit már fél éve is mond, hogy mama, papa, baba.ez normális ilyen korban?
Én kislányom 19 hós, sok szót mond, de nem mondanám, hogy már "rendesen beszél". Persze mond már mondatot is, de ez kb annyi, hogy: anya/apa gyeje, anya nézd, itt van, ott van, baba kéj ham...stb. szóval azért a rendes beszéd még messze van :) Nem vagytok lemaradva egyáltalán.
Az én lányom jövõ héten lesz 17 hónapos, de nem mond összefüggõ mondatokat, csak szavakat! Anya, apa, mama, tata, cucu=cumi, tej, szia, néni, cica, boltba van még pár szó, de most nem jut eszembe és pár állat hangját tudja utánozni. Valamint próbál minket utánozni, de csak a szavak elsõ két betûjét tudja kimondani!
Ez gyerekfüggõ. A barátnõm lánya másfél évesen szinte tisztán beszélt (nem mondatokban!). Az én lányom két évesen alig mondott pár (számomra) értelmes szót. Elvittem Gyõrben a Bárcziba (gyógypedagógiai int.), megnézettem egy logopédussal, mert nagyon ideges voltam. Megnyugtattak, hogy a hangképzõ szervei rendben vannak, minden hangot ki tud ejteni, csak nincs ideje beszélni, vagyis beszél õ, csak összevonja a szavakat, hangokat. Azért izgultam, mert sokan mondták, hogy ha sokat beszélsz, mondókázol a gyerekkel, akkor hamar megtanul beszélni. Én óvónõ vagyok, nálamnál többet senki nem beszélgetett a babájával ;) Szóval nyugi, fog még annyit beszélni, hogy könyörögsz, hogy hagyja abba...
Szerintem nem teljesen igaz, hogy rendesen beszélnek a 16-17 hós babák. Az én lányom már 8 hónaposan tudatosan mondott szavakat. 1 évesen legalább 20-25 állat hangját utánozta, most 15 hónapos védõnõ szerint korához képest sok szót mond, de ennek ellenére szerintem 1-2 hónap múlva sem fog rendesen beszélni, nagyon messze áll ez még a rendes beszédtõl. Akik ezt írják, hogy 16-17 hónaposan bezél, egy kicsit szerintem túloznak. Ja és ha nem fog beszélni 2 évesen sem? A gyereket nem lehet sietettni. Ha látod rajta a fejlõdést senkivel és semmivel ne foglalkozz .
Mire gondolsz? többszavas összetett mondatok kb. két-két és fél évesen lesznek. Gondolom van néhány szó amit használ. Pl ennyi idõsen a kisfiam a labdára azt mondta golóóó, ezenkívûl hoppá, ezt is, azt is, autó, apa, hamma, torta. 19-20 hós korától voltak ilyenke: tatajó=takaró, párna, kakaó, inni, anyucika, apucika, cica, tattor=traktor, dotojó=doktornéni, kisbarátok nevei. Szavak egymásmellé rakásával többnyire ragok nélkül elmesélt dolgokat. Pl. baba (mármint õ maga) elesett, lett motojbaleset, baba sírt, jött nínó, baba megy dotojó. (Elesett, elég durván, mentõ vitte kórházba, és órákon át sírt) 26 hósan mondókák, énekek, összetett mondatok, következtetések levonása, minden megmagyarázása
Az én Kislányom 17 hónapos, és az égvilágon semmit mást nem mond a "vau"-n kívül. Hangsúlyozom mégegyszer, hogy semmit. Nem aggódom. Mindent megért, de olyan dolgokat is, amit nem is gondolnék. Megérteti magát, nagyon okos, ügyes kislány, csak épp nem beszél. Rengeteget foglalkozom vele, egyfolytában éneklek, mondókázok, könyveket nézegetünk, de minden vau. Hát ez van......de, hogy a kérdésedre is válaszoljak. Van itt a házban egy kisbarátnõnk, Õ 20 hónapos, úgyszintén teljesen normális kislány, de õ is csak vagy 10 szót ismer.
A 16-17 hós babák még általában nem beszélnek rendesen, legfeljebb pár szót mondanak. Ne aggódj, az én fiam 22 hónapos, eddig csak az állatokat utánozta, most egy pár napja megeredt a nyelve. Hirtelen elkezdett egy csomó szót mondani (hol kristálytisztán, hol csak én értem), és mindent próbál utánozni, amit mondok neki.
Kisfiam 27-28 hós korában kezdett el igazán beszélni mondatokban, de sokszor még csak én értem, és apának fordítok:-)
Teljesen normálisan fejlõdik! Gondolom vagy a mozgásra vagy a finommotorikára "gyúrt" most rá a gyerek. Akkor kezdhetsz aggódni, ha még 3 évesen is csak ennyi szót mond és nem magyaráz el mindent, de gondolom, azt már most is megteszi. Az meg egy dolog, hogy itt mit olvasol, inkább kutakodj egy kicsit a NET-en a témában, ha nincs esetleg bölcsõdei gondozó, óvónõ, tanító, tanár stb. szakember ismerõsöd. Ha a GYK alapján ítéled meg a gyereked, akkor sokszor hamis képet kapsz, ne feledd, bár igaz, hogy én is ismerek olyan kicsit, aki már 14-15 hónaposan beszélt (és ez nem az én gyerekem és nem az átlag!).
nem lehet belõle bajod...:) fõleg ha csiklózol... meg szerintem akkor se ha ujjazod magad. :)
Inkább csak maszturbálj! Attól semmi bajod nem lesz, ha izgatod a puncidat, de ha nem menstruálsz, akkor még nagyon fiatal vagy a szexhez.
másodikkal értek egyet. masztubálni persze hogy lehet, de a szexhez még fiatal az akinek még nem jött meg.
Második vagyok. Ha majd megjön a menstruációd, nem azt jelenti, hogy akkor feltétlenül szexelned kell! Csak akkor szexelj, ha szerelmes vagy valakibe, kölcsönösen akarjátok és bíztok egymásban és minden tudtok a védekezésrõl, a nemi betegségekrõl és a terhességrõl.
A válaszolok abbol indulnak ki, hogy 9...11 éves közötti vagy. Én inkább megkérdezem, mennyi idös vagy?( Masztizni gyakorlatilag egészen kis kortol lehet, és sokan szoktak is. Nem lett bajuk töle.)
A kérdező hozzászólása: 14 vagyok, de köszi :)

Az nagyon nagy baj ha leesett a herpeszem és még gennyes?

Épp fogat mostam,amikor felszakadt.Kinyitottam a számat,és felnyílt,egy kis cafat tartotta meg ficegett ezért muszáj voltam leszedni.

Legjobb válasz: nagy bajnak nem nagy baj,majd képzõdik rajta új...de fertõz,úgyh csak óvatosan másokkal...

nagy bajnak nem nagy baj, majd képzõdik rajta új...de fertõz, úgyh csak óvatosan másokkal...

Mindig hamar elmegyek lehetne valamit tenni ellene? ÉS ha elmegyek és tovább dugok az nem baj? (ha még kemény a dákesz? )

Legjobb válasz: "ha elmegyek és tovább dugok az nem baj? (ha még kemény a dákesz? )" -> gumiban elég veszélyes játék, egyébként mindegy

"ha elmegyek és tovább dugok az nem baj? (ha még kemény a dákesz? )" -> gumiban elég veszélyes játék, egyébként mindegy
A kérdező hozzászólása: gumit cserélek :)
ha kemény a dákesz, akkor kell dugni. majd elmész újra úgyis.

11 hetes terhes vagyok, nem baj ha még nem nött a hasam, meg a melleim sem nagyobodtak még?

Legjobb válasz: egyáltalán nem baj,mindenkinek máskor kezd el nõni.rajtam 16hetesen sem látszott még semmi,most 25hetes vagyok és most is alig van még hasam.

egyáltalán nem baj, mindenkinek máskor kezd el nõni.rajtam 16hetesen sem látszott még semmi, most 25hetes vagyok és most is alig van még hasam.
Nem baj, 11 hetesen még rajtam sem látszott. (19 hetes kismami)
Persze, hogy nem baj, nem vagyunk egyformák. Van akinek egyáltalán nem is nõl meg a melle, és a hasa is alig látszik, de lehet, hogy majd hirtelen kezd el nõni:-) Ne félj, élvezd a terhességet.-) 24 hetes kismami

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!