Találatok a következő kifejezésre: Baj ha méhlepény (9 db)

Az baj ha az egyik tengerimalac már ugye megellett és a másik elöl megeszi a méhlepényt mikor szül?

Legjobb válasz: Most akkor melyik eszi meg melyikét? Nem igazán jó, mert a méhlepényben van az oxitocin, ami kell a méh összehúzódásához, a tejelválasztás beindulásához! Miért nem vártál holnapig?

Most akkor melyik eszi meg melyikét? Nem igazán jó, mert a méhlepényben van az oxitocin, ami kell a méh összehúzódásához, a tejelválasztás beindulásához! Miért nem vártál holnapig?
A kérdező hozzászólása: Még nincsenek együtt holnap teszem öket össze csak elöre kérdeztem!:)
Próbáld majd úgy csinálni, hogy jusson az anyának is belõle. Ha valamennyit beleeszik az elsõ, az nem baj. Az elsõ megette mind a 3 méhlepényt?

Nagy baj, ha ciszta van a méhlepényen?

Kicsit aggódom,mert az ultrahangon észrevettek egy cisztát a lepényemen,pedig eddig nem volt.A doki azt mondta,hogy nem kell vele foglalkozni,valószín? felszívódik,de én akkor is félek!Amúgy a baba jól van szerencsére!Légyszi írjatok,ha nálatok is volt hasonló!

Legjobb válasz: Szia Sokaknak van, ne félj, a terhesség hajlamosít rá. Általábn felszívódik, de ilyenkor nem is foglalkoznak vele, ha kell, terhesség után ellátják. nem lesz semmi baj,nyugi.-)

Szia Sokaknak van, ne félj, a terhesség hajlamosít rá. Általábn felszívódik, de ilyenkor nem is foglalkoznak vele, ha kell, terhesség után ellátják. nem lesz semmi baj, nyugi.-)
Szia! Én elõször 6 hetesen voltam UH-n és nálam is találtak egy cisztát. Nekem is mondták, hogy ne aggódjak. Mindig arra gondoltam, hogy eltûnik onnan. 8 hetesen mentem vissza ellenõrzésre, és akkor már nem volt ott. :) Egyébként azt olvastam, hogy a terhességek nagy százalékánál elõfordul, és felszívódik magától. Ha véletlenül mégsem így lenne, akkor sem kell megijedni, mert vagy gyógyszerrel kikezelik, vagy szülés után megmûtik. Gondolj arra, hogy eltûnik onnan!! Ne idegeskedj!! 12 hetes kismami
Megkérdezhetem kedves kérdezõ, hogy minden rendben volt -e a terhességeddel? Mi lett a méhlepényen lévõ cisztával? Nekem is van és rettentõen félek. Köszi

Baj ha a méhlepény mellső falon tapadt?

12. heti ultrahangon a leletre ez lett írva!

Legjobb válasz: Akkor van baj ha fedi a méhszájat és a méh növekedésével nem húzógik feljebb. De valószinüleg nálad nem errõl van szó. Nekem is a mellsõ falon tapadt és semmi problémám nem volt vele. 34. hetes kismama

Akkor van baj ha fedi a méhszájat és a méh növekedésével nem húzógik feljebb. De valószinüleg nálad nem errõl van szó. Nekem is a mellsõ falon tapadt és semmi problémám nem volt vele. 34. hetes kismama
A lepénynek ott kell megtapadnia, az enyém is ott van. Teljesen jó helyen van a te lepéyned is. Boldog babavárást! 15 hetes kismami
Szia! A melsö falon megtapadt méhlepény van a legjobb helyen .Jó babavárást neked:)
Nekem is ott van. Minden ok nálam. 35 hetes kismama:)
Én is úgy tudom, ott kell lennie:-) Nekem is ott van, minden oké:-)
Szia! Én csak annyit írnék, hogy ne hallgass senkire csak az orvossodra és a védõnõre. Nem számít miket írnak össze a neten (nagyon sok butaságot is írnak össze-vissza a neten). Ha nem mondták, hogy gond van akkor ne izgulj!!!! Jó babavárást!

Hátsófali a méhlepényem. Baj ha hanyatt fekszem? Mert olyankor görcsölget a derekam.

Lehet valami baj ebből?

Legjobb válasz: A hátsó fali méhlepénytöl nem kellene ilyet érezned,és nyilván nem is attól van ez.nekem mind a 3 gyerköccel az volt ..hány hetes vagy?

A hátsó fali méhlepénytöl nem kellene ilyet érezned, és nyilván nem is attól van ez.nekem mind a 3 gyerköccel az volt ..hány hetes vagy?
de ha görcsölsz inkább ne feküdj hanyatt.elképzelhetö egy ideget nyom a baba.és attól.
A kérdező hozzászólása: 18hetes vagyok.Lehet a tágulástól fáj, mert a medencecsontom is fáj, és az is hanyatt fekve inkább.

27 hetes terhes vagyok második babám várom az elsö császár volt, van e valaki aki rendesen szülte a másodikat? Az baj ha a méhlepény pont a vágáson van?

Legjobb válasz: A barátnõmnek azt mondta a szülésznõ, hogy az elsõ császár után nem végeznek újra császárt. Annyi, hogy nem kaphatott fájáserõsítõket. Így is lett. Simán szülte meg a 3560 g-os kisbabát.

A barátnõmnek azt mondta a szülésznõ, hogy az elsõ császár után nem végeznek újra császárt. Annyi, hogy nem kaphatott fájáserõsítõket. Így is lett. Simán szülte meg a 3560 g-os kisbabát.
Az elsõ császár után is végezhetnek újra császárt ha az anyuka, vagy baba érdeke úgy kívánja, viszont ha minden ok, akkor azon lesznek hogy rendes úton szülj.Minden jót!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat.Nagyon szeretnék rendesen szülni ha már az elsõ babával nem jött össze.

Valaki help!? Ha a méhlepény előbb lökődik kik az baj? Mert az olvastam hogy előbb jönnek a kicsik é s utána.

Legjobb válasz: most szül a macskád? nem jó, ha elõbb jön a méhlepény, mert azon keresztül kapnak oxigént és tápanyagot a kicsik

most szül a macskád? nem jó, ha elõbb jön a méhlepény, mert azon keresztül kapnak oxigént és tápanyagot a kicsik
A kérdező hozzászólása: http://kepfeltoltes.hu/view/100428/F_nyk_p0136_www.kepfeltol.. http://kepfeltoltes.hu/view/100428/F_nyk_p0145_www.kepfeltol.. http://kepfeltoltes.hu/view/100428/F_nyk_p0148_www.kepfeltol.. http://kepfeltoltes.hu/view/100428/F_nyk_p0153_www.kepfeltol.. Õk lennének a csipet csapat :)
szia! örülök a cicóidnak és szívesen megnézném õket:) ) -cicás-
A kérdező hozzászólása: pont ma születtek meg :) 21:27 perckor..fél óra alatt lerendezte mind az ötöt :P majd ha érdekel valakit töltök fel ide képet :)
Mi lett a cicákkal?
Mennyibe került a vizsgálat és a szuri? Nekünk is napokban volt cica szülési gondunk: egy kölyök nem született meg 12 órával az utolsó pici után. Olvastam egy könyvben, hogy 12 óra normális de azért reggel elvittük orvoshoz, aki mondta, hogy közel sem, és ennyi idõ után oxitocin injekciót sem kaphat, mert megrepedhet a méhe ( a könyvet széttéptem és kidobtam ), meg kellett mûteni, de mivel az orvos azt hitte már nem él a kölyök nem is mûtötte egybõl csak 4 órára rá, hiába sürgettem, ennek ellenére a pici még élt, bár elég gyengén muzsikált, azóta eltelt 1, 5 nap, sokat erõsödött, igaz pipettából kell etetni, mert szopni még nem tud. A mûtét 21000 Ft-ba került. Most már tudjuk ha 2 óra elteltével sem születik új kölyök, de még várható azonnal orvoshoz kell fordulni!!!
szia! 6:24 vagyok. Megnyugtató, hogy jó hírekkel tértetek haza! Nagyon jó gazdi vagy! Majd írj, hogy hány kiscica lett!
jaj de jó ! nagyon örülök. remélem problémamnetesen jönnek a világra a kiscinyók. írjál majd légy szíves! üdv.
A kérdező hozzászólása: elvittem dokihoz , most értünk haza. hát erre ugy különösebben nem reagált, szóval én a netes oldalakból ugy vettem le hogy ilyenkor már nagyon nagy baj., de ezekszerint nem! midegyik kiscica él, ver a kis szivük! kapott szurit ami felgyorsitja a szülést , de ha mégsem akkor vissza kell vinnem még!
szia! nagyon sajnálom a cicádat, okvetlenül írjál, hogy mi lett a sorsa szegénynek. szorítok nektek! üdv.
A kérdező hozzászólása: Hívni sehogy sem tudtam, az ügyelet messze tehét mást nem tehettem hogy virrasztottam mellette és 8ra viszem az orvoshoz..halott cica már biztos van benne...de mozgott is a pocakja még úgy fél 4 fele..nem tudom majd az orvos tudja mit kell ilyenkor. Árakkal esetleg nem vagy tisztában?hogy mire számithatok?mit fognak vele csinálni?mert van 8ezrem összvissz..remélem az orvos ettõl még elvállalja!
Húú, ha most szül a cica és a méhlepény jön elõször, akkor sos orvos kell, mert a kicsik meghalhatnak odabent, ez viszont az anyaállatra is nagyon veszélyes! Lehetõleg ne hurcold a cicát ellés közben -csak ha végképp elkerülhetetlen-, inkább azonnal hívd ki az orvost házhoz! Kérlek, majd írd meg, hogy alakult a dolog, szorítok nektek!
szia! hát valami tündériek ezek a kiscinyók. én is boldogan babusgatnám õket:) ) köszi a képeket. üdv-cicás-

Baj az, ha foltos a méhlepény?

18 hetes vagyok,nemrég voltam 4D-s ultrahangon, és azt mondták,hogy foltos a méhlepényem.Ez nagy gond?

Legjobb válasz: szia, Talán konzultáld meg a dokiddal, hogy pontosan milyen foltokat láttak. Általában meszesedni szokott, az érés elõrehaladtával. Úgy gondolom 18 hetesen még frissnek és üdének kell lennie, tekintettel arra, hogy a 12. héttõl "üzemel". Beszélj a dokiddal, hogy mire számíthatsz... Lehet, hogy teljesen ártalmatlan amit láttak. Nyugi nem lesz semmi baj!! :))

szia, Talán konzultáld meg a dokiddal, hogy pontosan milyen foltokat láttak. Általában meszesedni szokott, az érés elõrehaladtával. Úgy gondolom 18 hetesen még frissnek és üdének kell lennie, tekintettel arra, hogy a 12. héttõl "üzemel". Beszélj a dokiddal, hogy mire számíthatsz... Lehet, hogy teljesen ártalmatlan amit láttak. Nyugi nem lesz semmi baj!! :) )

23 hetes kismama vagyok! Baj e ha a méhlepény a hátsó falon mélyen lent tapadt közel a méhszájhoz? Ezt eddig miért nem mondták vagy látták?

Legjobb válasz: Nekem is ilyen volt. a terhesség növekedésével feljebb fog húzódni, úgyhogy a végén már nem lesz gond, de addig nagyon veszélyes lehet. Azért nem mondta eddig, mert ez csak ebben a korban érdekes, elõtte nem. A dokim azt mondta, van egy idõszak, amikor ez igazán veszélyes, ha addigra nem húzódik feljebb, akkor be kell feküdni, mert egy hirtelen fellépõ vérzés esetén nem érnék be a kórházba, akárhol lakom (még ha abban a városban lakom is..., én 100 km-re lakok onnan). Szóval elõtte elvéreznék, ezért a közelben kell lenni. De hála istennek mindeig megnézte és nem ítélte veszélyesnek a dolgot, nem fektetett be és aztán a has növekedésével oodébb (feljebb) került, így már nem volt gond.

Nekem is ilyen volt. a terhesség növekedésével feljebb fog húzódni, úgyhogy a végén már nem lesz gond, de addig nagyon veszélyes lehet. Azért nem mondta eddig, mert ez csak ebben a korban érdekes, elõtte nem. A dokim azt mondta, van egy idõszak, amikor ez igazán veszélyes, ha addigra nem húzódik feljebb, akkor be kell feküdni, mert egy hirtelen fellépõ vérzés esetén nem érnék be a kórházba, akárhol lakom (még ha abban a városban lakom is..., én 100 km-re lakok onnan). Szóval elõtte elvéreznék, ezért a közelben kell lenni. De hála istennek mindeig megnézte és nem ítélte veszélyesnek a dolgot, nem fektetett be és aztán a has növekedésével oodébb (feljebb) került, így már nem volt gond.
Nekem is ilyen volt, ez "útközben" alakul ki. Nekem is közben lett ilyen a méhlepény, nekem szigorú pihenést írtak elõ, mivel még dolgoztam. Igazi irodai munkát végeztem, de nagy ott a stressz, meg fel-alá rohangáltam és ennek ez lett az eredménye. Ez nálam annyit jelentett hogy veszélyeztetett terhes lettem, és otthon maradtam. Nyugi ha pihensz neked is javulni fog, nálam is minden rendben lett, egészséges babám született.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ egy kicsit megnyugtattál!Akinek volt még hasonló az légyszi írja meg!
Nekem a 18.héten derült ki, akkor még egy kicsit fedte is a méhszájat, én is veszélyeztetett lettem.Késõbb egy kicsit feljebb húzódott, de fel voltuk arra is készülve, hogy hamarabb szülünk vagy császár lesz.Aztán három nap túlhordás után 2, 5 óra alatt simán született a kislányom. Az a lényeg, hogy pihenj sokat, ne emelj nehezet és ne stresszeld magad e miatt.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!Akkor ettõl lehet, hogy estefelé már fáj egy kicsit a pocim egész lent?
Szia!Ettõl nem fájhat a pocid..nekem bent kellett feküdnöm, mert a lepény nem húzódott feljebb a hetek elteltével sem.!40+3 naposan császároztak, mert (mint az elõttem szóló leírta)levált a lepényem, életveszélyben voltunk a babámmal.Pedig én igazán feküdtem-kórházban mást nem is lehet tenni...Szerencsére a gyors császár miatt egészségesek vagyunk, mint a makk.Nem ijesztgetni akarlak, de ezt a dolgot nagyon komolyan kell venni.Ne dolgozz, ha lehet feküdj, amíg el nem mozdul a méhszájtól a lepény.Ha kb.2-3 centi van köztük, az már szuper-nekem ezt a távolságot nem érte el.írasd ki magad, ne csinálj megerõltetõ dolgot, és a szex is kerülendõ lehet-dokija válogatja.És nyugi!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a választ!

Ha leválik a méhlepény, az milyen tünetekkel jár? Minden esetben vérzés is jelentkezik? Ha leválik, az már végzetes baj?

Legjobb válasz: Vérzéssel jár és gyors orvosi beavatkozást igényel mert a baba azon keresztül kapja a táplálékot.

Vérzéssel jár és gyors orvosi beavatkozást igényel mert a baba azon keresztül kapja a táplálékot.
Nekem mind a két gyerekem ezért született császárral, mert elkezdett leválni.A 2-nál elindult a szülés is.De ilyenkor császároznak.Mert nem születhet elõbb meg a méhlepény mint a baba.
Attól függ, mennyire válik le.Ha"csak"a szélénél az kisebb vérzéssel jár, és szigorú ágynyugalom mellett, orvosi felügyelet mellett lehet húzni még egy darabig.Ha jobban leválik, az erõs vérzéssel jár, és ha azonnal nem császároznak meg, az a babára nézve végzetes.Én szerencsére idõben észrevtten, tehát tapasztalat..

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!