Találatok a következő kifejezésre: Baj ha még mindig nagyon rendszertelenül (1 db)

Baj ha 17évesen még mindig nagyon rendszertelenül jön meg a menszeszem?

17éves vok és mér kb 3éve van menszeszem,de eddig még mindign nem állt be rendszeresen.általában ugy 8nappal jön meg hamarabb,ez normális v vmi más ált a dolog hátterében?

Legjobb válasz: Ez normális. Én 18 éves vagyok és 15 évesen jött meg elõször. Utána évente több hónap is kimaradt, 17 évesen jutottam el addig, hogy legalább minden hónapban megjött, persze a ciklus így sem volt egyenletes. Még mindig ez van. Én kérdeztem róla orvost, õ azt mondta, ha nagyon zavar, ír ki fogamzásgátlót, az helyreállítja a ciklust, de mivel nem élek rendszeres nemi életet, nem kértem, a hormontartalma miatt még problémákat okozhat késõbb.

Ez normális. Én 18 éves vagyok és 15 évesen jött meg elõször. Utána évente több hónap is kimaradt, 17 évesen jutottam el addig, hogy legalább minden hónapban megjött, persze a ciklus így sem volt egyenletes. Még mindig ez van. Én kérdeztem róla orvost, õ azt mondta, ha nagyon zavar, ír ki fogamzásgátlót, az helyreállítja a ciklust, de mivel nem élek rendszeres nemi életet, nem kértem, a hormontartalma miatt még problémákat okozhat késõbb.
Az elsõ vérzéskor (menarche) az átlagéletkor 12, 6 év körül van. Alsó határa - mely függ a genetikai adottságoktól, a kulturális és környezeti viszonyoktól - 10-11 éves kor körül van (egyes népcsoportoknál 9 évnél), míg a felsõ 15 évnél. Ha 16-17 éves korig nem jön meg, akkor szintén ajánlatos felkeresni a szakorvost. A havi ciklus ideje átlagosan 28 nap. A 21-35 nap közötti ciklusokat normálisnak tekintjük. Ha ennél rövidebb vagy hosszabb, keressük fel az orvost! Az egymást követõ ciklusoknak nem kell egyforma hosszúaknak lenni, akár 4-5 napos eltolódás is lehet. A szabályos ciklusok beállása nem történik meg azonnal az elsõ vérzést követõen. Ennek ideje egyénenként változó, pár hónaptól több évig terjedhet. Mindenesetre, ha 16 éves korig nem áll be rendesen a ciklus, érdemes a nõgyógyászt felkeresni!!! Dr.Bóday László
A "Doktor Úron" egyre több kérdésnél veszem észre a kifogásolható válaszokat. Én az elsõ válaszolóval értek egyet, nem kell aggódnod, de ha nagyon zavar, nézesd meg. Baj biztosan nincs.
Kifogásólható? Lehet! Viszont azt ne feledje rengeteg nõnek van ilyen, és hasonló problémája. A nõgyógyászok rengeteg vizsgálat során elé sok tapasztalatot szereznek, és ha fel kellene állítanom egy statisztikát akkor, valahogy így nézne ki a dolog: 16-17éves kor feletti rendszertelen vérzés, 80%-ban valamilyen probléma oka miatt áll fent. Na persze az is igaz, hogy sok esetben nem súlyos és ritkán van következménye. De az ördög soha sem alszik...! vizsgálatba nem fog belehalni, és legalább a lelke is megnyugszik. Az is lehet, hogy csak a stressz játéka a probléma okozólya, ami még mindíg a jobbik eset. Dr.Bóday László

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Van valami bajom?

Sziasztok!

7

Mitől lehet ilyen folyásom? 16l

Elég sokáig volt úgy hogy pisilés után nem töröltem ki de már most mindig! azóta nincs kellemetlen illatom... viszont tegnap ilyen túrókás folyásom volt..ma pedig elég érdekes színű ilyen nagyon halvány zöld... nőgyógyászhoz kellene mennem? és az ráér majd csak januárba?

5

Egy fiuval hogy kozoljem hogy menstrualok? Mit mondjak neki?

13

Rákszűrésre megyek. Előtte mennyivel nem ajánlott együtt lenni a párommal a vizsgálat miatt?

24 órával vagy inkább többel?

4

1. hónapban folyamatos menstruáció fogamzásgátló szedése óta. Normális?

Barátnőm Mirabella fogamzásgátlót szed, és ez az első hónapja. Amióta elkezdte szedni, folyamatosan van vérzése. Ez lehet a fogamzásgátló mellékhatása? Tehát így áll rá a szervezete?

1

Canesten Kombitól elmúlik 3 nap alatt a gomba?

4

Ezüstkolloiddal hány napig kell irrigálni?

Visszatérő hüvelygombám van hosszú évek óta. 3 hete szigorú candida diétát tartok. Vettem ezüstkolloidot. Egyszer irrigáltam vele utána rögtön el is múlt a viszkető érzés és a pirosság is! Azóta csak folyásom van. Hány napig kell az irrigálást végezni? Mert erre nem találtam konkrét választ a neten. Van egy nőgyógyász aki előszeretettel ajánlja a mindennapi kolloidos, tejsavas irrigálást (szerintem talán ő az egyetlen :) ) De én ezt kicsit soknak tartom. Azért is, mert "Dr juice" szerint 30 ml-t kell feloldani 3 dl vízben , így kicsit sokba lenne! Van aki végigcsinált egy ilyen irrigálós kúrát? Hány napig tartott? Egyik oldalon még azt is olvastam h. 1 L vizhez kel 2-3 ek. ezüst. Akkor most hogy? Légyszi csak azok írjanak akik ezt végigjárták, próbálták. Mindenféle véleményükre kíváncsi vagyok. Akik pedig orvoshoz küldenének, inkább mellőzzék a tanácsadást , köszönöm!

4

A terhesség alatt derült ki hogy pajzsmirigy alul működésem van amire L-thyroxin gyógyszert szedek.3 hete szültem. Befolyásolja a gyógyszer a tej mennyiséget?

4

Ezeket az élelmiszereket lehet enni a Candida diéta legszigorúbb időszakában (első hónap)?

Kaliforniai paprika: elég édes, nincs benne sok cukor?

3

Ez micsoda? És mire jó? (menstrual cup)

a href='#' title='Ha bejelentkezel, a link kattinthatóvá válik' onclick='alert("A link bejelentkezés után lesz kattintható."); return false;'>[link]

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!