Találatok a következő kifejezésre: Baj ha még mindig nagyon rendszertelenül (1 db)

Baj ha 17évesen még mindig nagyon rendszertelenül jön meg a menszeszem?

17éves vok és mér kb 3éve van menszeszem,de eddig még mindign nem állt be rendszeresen.általában ugy 8nappal jön meg hamarabb,ez normális v vmi más ált a dolog hátterében?

Legjobb válasz: Ez normális. Én 18 éves vagyok és 15 évesen jött meg elõször. Utána évente több hónap is kimaradt, 17 évesen jutottam el addig, hogy legalább minden hónapban megjött, persze a ciklus így sem volt egyenletes. Még mindig ez van. Én kérdeztem róla orvost, õ azt mondta, ha nagyon zavar, ír ki fogamzásgátlót, az helyreállítja a ciklust, de mivel nem élek rendszeres nemi életet, nem kértem, a hormontartalma miatt még problémákat okozhat késõbb.

Ez normális. Én 18 éves vagyok és 15 évesen jött meg elõször. Utána évente több hónap is kimaradt, 17 évesen jutottam el addig, hogy legalább minden hónapban megjött, persze a ciklus így sem volt egyenletes. Még mindig ez van. Én kérdeztem róla orvost, õ azt mondta, ha nagyon zavar, ír ki fogamzásgátlót, az helyreállítja a ciklust, de mivel nem élek rendszeres nemi életet, nem kértem, a hormontartalma miatt még problémákat okozhat késõbb.
Az elsõ vérzéskor (menarche) az átlagéletkor 12, 6 év körül van. Alsó határa - mely függ a genetikai adottságoktól, a kulturális és környezeti viszonyoktól - 10-11 éves kor körül van (egyes népcsoportoknál 9 évnél), míg a felsõ 15 évnél. Ha 16-17 éves korig nem jön meg, akkor szintén ajánlatos felkeresni a szakorvost. A havi ciklus ideje átlagosan 28 nap. A 21-35 nap közötti ciklusokat normálisnak tekintjük. Ha ennél rövidebb vagy hosszabb, keressük fel az orvost! Az egymást követõ ciklusoknak nem kell egyforma hosszúaknak lenni, akár 4-5 napos eltolódás is lehet. A szabályos ciklusok beállása nem történik meg azonnal az elsõ vérzést követõen. Ennek ideje egyénenként változó, pár hónaptól több évig terjedhet. Mindenesetre, ha 16 éves korig nem áll be rendesen a ciklus, érdemes a nõgyógyászt felkeresni!!! Dr.Bóday László
A "Doktor Úron" egyre több kérdésnél veszem észre a kifogásolható válaszokat. Én az elsõ válaszolóval értek egyet, nem kell aggódnod, de ha nagyon zavar, nézesd meg. Baj biztosan nincs.
Kifogásólható? Lehet! Viszont azt ne feledje rengeteg nõnek van ilyen, és hasonló problémája. A nõgyógyászok rengeteg vizsgálat során elé sok tapasztalatot szereznek, és ha fel kellene állítanom egy statisztikát akkor, valahogy így nézne ki a dolog: 16-17éves kor feletti rendszertelen vérzés, 80%-ban valamilyen probléma oka miatt áll fent. Na persze az is igaz, hogy sok esetben nem súlyos és ritkán van következménye. De az ördög soha sem alszik...! vizsgálatba nem fog belehalni, és legalább a lelke is megnyugszik. Az is lehet, hogy csak a stressz játéka a probléma okozólya, ami még mindíg a jobbik eset. Dr.Bóday László

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ez tényleg igaz?

Én azt hallottam ha nagyon beütöm a cicim akkor nem nő többet!Ez akkor most igaz !?!

4

Meddig tart ez a csípő és viszkető érzés?

Most használok elsőnek Klion D hüvelytablettát és ,ahogy elsőnek felhelyeztem utána rá 5-10 perce elkezdett csípni és viszketni. Tudom ez azért van mert gyulladásban vagyok és így gyógyul mert ugye az allergiás meg nem vagyok semmire! Ez mind a 10 alkalommal ugyan így fog csípni és viszketni?

2

Mitől fájhat a bal oldalam a petefészkem körül?

16 évees vagyok 3 hónapja volt mikor nem védekeztem a barátommal de azóta megjött már és fogalmam sincsen hogy mitől fájhat a bal oldalam a petefészkem körül van amikor ülni és állni sem tudok. valaki segítene nekem hogy mitől lehet ez ?

1

2 héttel korábban jött meg a páromnak. Gond lehet?

Sziasztok, a párommal kapcsolatban tennék fel egy kérdést, mert aggódom kicsit. kb 1.5-2 hete múlt el a menstruációja, viszont ma megjött neki. Hányingere van.

2

A tampon tágít?

Még szűz vagyok. Eleinte az ob mini is alig ment be, de mostmár lassan a normal is kevésnek bizonyul. A hüvelykujjam is simán befér. Egyébként nem szoktam dugdosni magamba, mert kicsit sem hoz izgalomba. Csak kíváncsi voltam a méretre.

1

Mi lehet a baj? ! Nagyon viszket :Ss

Nagyon viszket a hüvelyem körül!! viszont semmi szúró égető érzest nem érzek csak annyi hogy a hüvelyem körül nagyon viszket (kint)!!

6

Miért duzzad meg a méhem menstruáció alatt?

14 éves vagyok, 12 évesen jött meg először. Eddig soha nem duzzadt meg a méhem ezeken a napokon, csak most. Jobban is fáj a hasam, mint szokott, és sűrűbben kell pisilnem. Mitől lehet ez?

3

Ha a nőgyógyász azt mondta, hogy menjek vissza rákszűrésre, akkor látott valami rákos elváltozást, vagy csak úgy a biztonság kedvéért mondta?

Szóval folyással küszködök már hónapok óta, nyáron kiírta nekem a Kliont, semmit nem használt, most visszamentem, és megint gyulladás van a papírra írva, kenetet vett. Mondta, hogy ennek az eredményéért menjek vissza, kis idő múlva pedig azt, hogy rákszűrésen is részt veszek egy hónap múlva. Akkor most olyan súlyos, hogy plusz rákszűrés, vagy akik járnak, azoknak mindig szoktak ilyet ajánlani? Azért is kétségbe estem kicsit, mert véres volt a folyásom az utóbbi időben, és régebben a Klion sem használt semmit. Vagy ha tegyük fel most látott volna valami nagyon rosszat, akkor azt már mondta volna, és nem csak a szűrést említette volna?

2

Ez mi megijedtem?

Fekete és barna folyás az egész bugyim olyan nogyon sok folyt!! Mi lehet ez??? 12/l nem kaka nem olyan a szaga!

10

Már 6. napja barna folyásom van, ez normális?

3hete voltam utoljára barátommal egyutt,védekezunk,nem nyult hozzám spermás kézzel,terhességet kizárhatom ugye?:(( nagyon aggodom..kerlek titeket normalis valaszokat..egyebkent jovo heten kellen e megjonnie..

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!