Találatok a következő kifejezésre: Baj ha még mindig nagyon (36 db)

Amstaff befedezte többszõr is a szukát. Nagy baj ha még mindig vérzik?

2. tüzelésnél jár a szukám és 4 x fedezte be eddig a kan kutyám lehet hogy eddig nem vette fel a kant a szuka, de megvan õrülve a kan a szukáért nemtudunk mit csinálni, és nem szeretném ha baja lenne a szukának a szülésnél vagy akármikor. Az nagy baj ha még mindig vérzik a szuka? Lehet ivartalanítani eközben is?

Legjobb válasz: Igen, lehet, de akkor már vidd el a kant is!!!!!

Igen, lehet, de akkor már vidd el a kant is!!!!!
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szóval, már csak az le van lesza.rva, hogy ezzel a szukát teszed tönkre. Azért megnézem, hogy melyik rokonod örülne egy genetikailag beteg kutyának, aminek a havi orvosi költsége több tízezer ft. Miután a kutyáid semmilyen tenyész engedéllyel nem rendelkeznek, így bármit örökíthet a kan vagy a szuka, attól függetlenül, hogy nekik lehet, hogy nincs bajuk. És ez a legnagyobb probléma, hogy mindenki azt hiszi, hogy az õ kutyái jó helyre kerülnek.Elhiheted, hogy senki nem úgy hoz le egy almot, hogy "én ezeket a kölyköket a menhelyre szánom". MINDENKI úgy kezdi, hogy vannak rá érdeklõdõk, majd ezek visszalépnek, vagy épp van 5 érdeklõdõ és 12 kutya születik..Vagy épp a kutya átlag élettartalma 10-15 év, és ezalatt az idõ alatt mondjuk nem tudják tartani a kutyát, és gyepire kerül, onnan kihozzák a cigányok és viszik is viadalra.Vagy épp ellopják, vagy jó pénzt ajánlanak érte és valamelyik rendes ismerõsöd tovább is ad rajta. Hidd el, nincs olyan sztori, amivel még ne találkoztunk volna, és MIND úgy indult, hogy "NÁLAM nem így lesz, mert nálam van rá vevõ" Aztán nem volt, vagy késõbb unták meg. 2 MILLIÓ gazdátlan kutya az eredménye ennek a felfogásnak, és ebbõl több EZER amstaff/pit. A staff-keverékekrõl ne is beszéljünk. Fel tudod fogni, hogy amelyik fajtát te elvileg annyira szereted, azokból több ezer egyed rohad a gyepin meg menhelyen vagy épp viadalon, az olyanok miatt, mint te??? Mert az ÖSSZES kutya szaporítóktól kerül ki, és te sem tenyésztõ vagy...
"Nem a pénz miatt csinálom nagyon sok ismerõsöm és rokonom várja a kiskutyát." Akkor szólj nekik, hogy rengeteg gazdátlan amstaff, meg pit (keverék) várja a kutyára vágyókat a gyepin, meg a különbözõ menhelyeken, ideiglenes befogadóknál! És 1x SEM kellene ellenie egy szukának, elõtte kellene ivartalanítani!!!
A kérdező hozzászólása: Hát ezt ne nekem írd. Nem olyan nehéz nem észre venni a viadalos és nem viadalos kutyákat. tegyél ellenne valamit én is tettem ahogy tudtam. Nem csak staffjaim vannak ahnem melette macskáim is.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); De, hidd el, nehéz észrevenni. A viadal nagy lóvé, sokakat megrészegít. Tudod még igen magasan kvalifikált, kutyához komolyan értõ, kutyákkal dolgozó embert is ismerek, aki egy ponton valahogy átcsapott abba a véleményben, hogy a kutyának kell a fajtának megfelelõ sport, szóval a terelõkutya tereljen, a harcikutya meg harcoljon. Millió viadalos van a súlyhúzók, a tenyésztõk között is. Csak azok nem a kirakatban vannak, hanem a sufniban. Egy ellés kockázatos, és még nagyobb kockázat az a felelõsség, amit te vállalsz egy alom kölyökért, egy életre. Ugyanis a nálad született kölyökért te leszel felelõs akkor is, amikor azt mondja a kedves vevõ, hogy gyereke születik, külföldre költözik, nincs tovább pénze a kutyára, stb. Ha felelõs vagy, akkor neked bizony vissza kell venned és megoldanod a sorsát. Még a meglévõ két kutya is hatalmas felelõsség, de ha lesz még mellé 12, az komoly gondot okozhat. És nem tudod megszûrni a gazdajelölteket. Tudod a viadalra, meg szaporításra szánt kutyákért sem úgy mennek, hogy csókolom, szaporítani akarok meg viadalozni. Tudják õk is, hogy az gáz, hazudnak, mint a vízfolyás.
A kérdező hozzászólása: Én ezt elhiszem, de akkor ez egy pofon a szarnak. Most ha ez ezzel jár akkor nem én fogom megváltani a világot akiket én ismerek szeretnének rokonaim barátaim és igen felelõs vagyok értük nagyon szeretem az állatokat nem csak a kutyákat hanem az állatokat többe nézem mint az embereket. Annyit tudok hogy én nem harcoltatom stb... max sportoltatom õket.
Tk-s a kutya?Egészségügyi szûrések megvannak???Ha nincs minek szaporítani nincs elég szaporító és tele a menhely???
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tudod nagymamáméknál 25 évvel ezelõtt születtek keverék kutyák. A szuka kutyát õk fogadták be, és akkor forma volt hogy az utcában mindenki mondogatta hogy legyen már kölyke, a rokonok is akik átjártak (unokatesók, bácsikámék, azok gyerekekkel) mind-mind cs*szegették nagyanyámat hogy nekik nagyon kell kölyök, mert milyen okos, szép, bohóc a csajszi. Egyszer átszökött egy kan, és befedezte. 25 éve szerintem nagyanyám azt se tudta mi az az ivartalanítás... Észrevették hogy vemhes, elvitték dokihoz, aztán megellett 15 kölyköt. 15 KÖLYKÖT!!! Szerinted hány ment el a rokonoknak/utcabelieknek/szomszédoknak/barátoknak? 1 darab. A 15-bõl. Hirtelen senkinek sem kellett mert jaj hát persze aranyosak, de õk épp felújítanak, megy a kislány iskolába, pont babát várnak, költöznek, stb... Pedig ingyen voltak. Így nagymamám kicsattogott a piacra, és ott passzolta el a kölyköket persze szintén ingyen, és volt ember akinek nem tetszett a habitusa annak nem adott. Persze az orvosi költségek, a kicsik kajája 8 hetes korukig, a károk amiket okoztak, az elsõ oltások mind-mind az õ tárcájukat vékonyították. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy ne számíts a rokonokra, ismerõsökre, mert ha tényleg akarnának kutyát, már rég vettek volna maguknak.
Nézd, lehet, hogy igazad van, és pofon a szarnak. Tudod, mi állatvédõk évek óta a munkánkat, a szeretetünket, a pénzünket áldozzuk és bizony úgy érezzük, hogy annyir ér az egész, mintha vizet hordanánk a tengerbe kanállal. Ideiglenes befogadóként 15 kutya került már tõlem gazdihoz. Mindegyikkel rengeteg melóm volt, mert többnyire betegen, neveletlenül, alulszocializáltan, alul tápláltan gondolkodnak. Többször elõfordult, hogy a saját kutyám kapott el betegséget az ideiglenestõl, ilyenkor mindkettõt kezeltem. Szobatisztaságra szoktattam, kidobtam a megrágott dolgokat, újakat vettem helyettük, sírtam, és gyászoltam is. És én is azt érzem, hogy amíg felelõtlenül születnek kölykök halomra, addig csak a szart pofozgatom. Nem kérjük tõled, hogy segíts, vagy hogy támogass anyagilag, hogy vállalj te is ideiglenes kutyákat. Csak azt, hogy ne segíts a világra még egy almot. Ha van egy halom jó gazdajelölt, akit ismersz, irányítsd õket egy menhelyre. Aki szereti a kutyát, és felelõsen tudja tartani, az nem csak a tõled származó kutyát szereti, és biztosan talál kétmillió gazdátlan között legalább egy olyat, akiért ugyanolyan felelõs lehetne, mint a tõled származó kutyáért. És persze, ha a nagy egészet nézed, ha arra gondolsz, hogy kétmillió gazdátlan kutya van, és folyamatosan születnek mégis újat, akkor azt érzed, hogy mit számít az a 8. És igazad is van. Az a 15 sem számít semmit, akik tõlem kerültek gazdához. De ha belenézel egy kutya szemébe, aki disznóólban, feszültségben, félelemben élt évekig, de már játszik, már fel mer jönni a kanapéra, és az öledbe hajtani a fejét, akkor tudod, hogy megéri. Akkor tudod, hogy csak egy icipici dolog a nagy egész szempontjából, de neki az az egész élete, az egész világ, a minden. Innen nézve meg nem pofon a szarnak. Hanem egy élet, ami itt van a földön, ami élni akar, csóválni, pacsit adni. De amíg bárki könnyen juthat olcsó kölyökhoz, addig neki nincs esélye, addig õt elaltatják a gyepin. Ahány kölyök születik nálad, annyival kevesebb már a világon levõ kutyának tudunk segíteni. Annyi fog meghalni félelemben, vidéki gyepmesteri telepeken, annyi veszíti el a reményt. Ha születik nálad 8 kiskutya, akkor valahol 8 másik meghal. Ez a nagy egésznek a matematikája. És közben veszélyezteted a saját szukád életét is. Értelmes embernek tûnsz, ezért vettem a fáradságot, hogy leírjam. Komolyan, szerinted miér éri meg? Mi az ami ennyire motivál arra, hogy kölykök legyenek nálad? Fel vagy készülve arra, hogy ha a mama esetleg belehal a szülésbe, akkor te fogsz három óránként etetni, kakát takarítani éjszaka is? Ki tudod fizetni 8-10 kölyök chipelését, két-két oltását, kéthetente féreghajtását? Ha igen, ha minderre van erõd, pénzed, kapacitásod, akkor miért nem segítesz inkább olyanokon, akik már itt vannak köztünk, akik éheznek, betegek, félnek, de még mindig bíznak az emberben?
Csak ezen az oldalon van 99 staffi és staffi keverék: [link] Kölykök, öregek, egészségesek, betegek, mindenfélék. Nézegesd meg a képeiket, és gondolkodj el azon, hogy mivel érnek õk kevesebbet, mint azok, akik majd nálad megszületnek.
És abban hogy lehetsz biztos, hogy egyszer majd, 3-5-10 év múlva nem a nálad született kutya néz rád vissza egy ilyen oldalról?
Aki szereti az állatok, az a mai magyar kutyatartási világban nem hoz le almot...Ha szereted a kutyákat, akkor a sajátodat is szereted, meg a másét is. Amstaffal és amstaff jellegû keverékkel tömve van az expressz meg hasonló portálok, már sza.ros 5 ezer ft-ért utána vágják az embernek, mert nem kellenek senkinek. Erre jössz majd te, a megváltó, aki leelleti a szukáját (kockára téve az életet, puszta szeretetbõl)és még egy raklap kiskutyát okád a világra, csak azért mert neked így a jó. Ez nem szeretet, ez önzõség. A kedves rokonságnak meg ha annyira kellene kutya, akkor már besétáltak volna valaha, és lenne kutyájuk.
A kérdező hozzászólása: Örülnök neki és te tudod én is milyen körülmények közt hoztam el a kutyámat? nem! És én használok trágár szavakat? Nem! Normálsian válaszoltál a kérdésemre? Nem! Köszönöm az elötte lévõnek a normális választ. Engem még az érdekelne hogy hányszor fedezheti be a kan a szukát? És az lessz az 1. hogy ivartalanítom a kutyámat ahogy leellik ez lenne az 1. ellése és az utolsó is. Szerintem nemc sak én vagyok így vele és nagyon sok ember van aki ugyan ilyen körülmények közt ell a kutyája, akitõl hoztam a kant pl. nagyon kedves és aranyos gazdik voltak és õk is megnézték hova adják a kutyákat és mind jó helyre kerültek raknak fel képeket a külön létrehozott fb csoportba. Errõl ennyit. Nem a pénz miatt csinálom nagyon sok ismerõsöm és rokonom várja a kiskutyát.
A mostani kutyámat a halál elöl mentettem, ingyen. Elõtte tk-s kutyám volt tenyésztõtõl. Elõtte anyukámnak odaadtak egy felnõtt kutyát, h hozza haza, haza is hozta, mert ment volna a gyepire. Amikor meg nagyon kicsi voltam, akkor meg szintén utcáról befogadott keverékünk volt. Sõt, a papagájunkat anno szintén örökbefogadtuk.
TE NORMÁLIS VAGY?????? Tûnés az orvoshoz és azonnal ivartalanítani mindkettõt!!!! Mégis mi a f***szt gondoltál mikor két ivaros eltérõ nemû állatot párzási idõszakban együtt hagytál? És neked van kutyád? Lõdd le magad!
Igen, lehet ivartalanítani! Mûtsétek meg mindkettõt minél elõbb!
tüzelési idõszak alatt nem ivartalanítanak szukát, a vérzékenység miatt! de ha be is fedezte a kan, akkor is tudod majd ivartalanítani.
A kérdező hozzászólása: Igen egyutt hagytam és miert mutsem meg mindkettot? Az olyan nagy baj ha parzasi idoszakban egyutt hagytam egy amstaff kan es egy amstaff szukat?
Igen. Mi a kóchengeres [email protected]*zát csinálnál a kölykökkel? Már a hirdetõ oldalakon is pár ezer forintért vannak ugyanilyen hulladék minõségû kölykök, és még azok se kelnek el....
A kérdező hozzászólása: neked nem mindegy mit csinálnék vele? Ez olyan nagy baj ha lesznek kölykök? Nem ez volt a kérdés. Egyébként te veled mit kezdtek el mikor ugyan olyan hulladék vagy?
És még neked áll feljebb??? Te mocs-kos [email protected]ító!!!!! Mert nem vagy más a válaszaid alapján! Egy normális gazda nem kérdezi meg, miért ivartalanítson!!!!!!
Nagy baj, igen.Staff kölyköknél, még ha "fajtatiszták"is, két lehetõség áll fenn.vagy nem kellenek senkinek fillérekért sem, vagy olyanok viszik el õket, akiknél nincsenek jó helyen.Ilyen kutyákkal van tele minden gyepi és menhely.Van olyan, ahol 16 staff és keveréke van életveszélyben, mert évek óta bent vannak a menhelyen és senkinek sem kellenek.Ha nem szeretnéd, hogy ellésnél gond legyen(erre megvan minden esély a te hozzáértéseddel)akkor egy megoldás van:elviszed tüzelés után ivartalanítani a szukát.Akkor a kan sem fog érte megõrülni.Vemhesen is lehet ivartalanítani. Ha nem viszed el megmûttetni, évente kétszer tüzel, hogy akadályozod meg a szaporulatot?Ha elkülöníted õket, a kan tényleg meg fog õrülni.
Persze, mindenki hülye, te vagy csak helikopter. Nem baj, majd mi, hülye állatvédõk õket is megmentjük.
A kérdező hozzászólása: Itt nem lessz probléma a kölykök jó gazdit fognak találni. Az érdekelt hogy a szukának áll-e fent komoly baj. De itt páran csak csunyán tudnak beszélni mert felcsapott álladvédõnek. Nem tudom hogy õ vett e kutyát és ha igen akkor miért nem közölte ezt azzal is akitõl vette hogy mekkora gusztustalan stb... de ezek szerint nem áll fent komoly baj. Köszönöm a normális válaszokat ahogy meg ellik egybõl az lessz a dolgom hogy ivartalanítom.
hát nézzük: minden elletéssel és tüzeléssel növeled a daganatos megbetegedések kialakulását (méhrák, emlõdaganat) minden egyes tüzeléssel növeled az ivarszervi megbetegedések kialakulását (gennyes méh gyulladás, álvemhesség, emlõ gyulladás) minden párzásnál ott az esély, hogy a kutya elkap valami betegséget a kantól, minek után nincsenek erre megfelelõ szûrési papirjaik (pl hiv vírus) a vemhesség idején felléphetnek komplikációk, melyek akár a kutya halálát is okozhatják: pl elhal egy kölyök, el kezd bomlani és vérmérgezést kap a szuka, ellés közben elakad egy kölyök a szülõ csatornában, orvosi segítség nélkül elpusztulnak a bent levõk plusz a szuka. Mivel nincsenek szûrve a kutyák erre az alkalomra így a kölyököknél fokozottan megjelenhetnek a fajtára jellemzõ genetikai betegségek. (ezeknek néz utána magad mik lehetnek, vannak elég durvák is) Fenn áll a veszélye, hogy a jóhelyre kerülnek még se jön be, egyik esetben kutyaviadalozó állat kínzó emberekhez kerülhetnek, a másik esetben nyakadon maradnak, a harmadik esetben menhelyre kerülnek. Amennyiben törvényt beakarod tartani, úgy a kölyköket 8 hetes korukig neked kell gondozni, oltani, féregteleníteni, és chipeltetni, mert csak így lehet örökbe adni kutyát. Természetesen ha ezt pénzért teszed, és nem adózol utána akkor adócsalást követsz el.
Itt van egy rakat amstaff, rokonok válogathatnak. Oltottak, chipezettek, rehabilitáltak: [link] Itt pedig egy csomó pti és staff: [link]

Baj ha 17évesen még mindig nagyon rendszertelenül jön meg a menszeszem?

17éves vok és mér kb 3éve van menszeszem,de eddig még mindign nem állt be rendszeresen.általában ugy 8nappal jön meg hamarabb,ez normális v vmi más ált a dolog hátterében?

Legjobb válasz: Ez normális. Én 18 éves vagyok és 15 évesen jött meg elõször. Utána évente több hónap is kimaradt, 17 évesen jutottam el addig, hogy legalább minden hónapban megjött, persze a ciklus így sem volt egyenletes. Még mindig ez van. Én kérdeztem róla orvost, õ azt mondta, ha nagyon zavar, ír ki fogamzásgátlót, az helyreállítja a ciklust, de mivel nem élek rendszeres nemi életet, nem kértem, a hormontartalma miatt még problémákat okozhat késõbb.

Ez normális. Én 18 éves vagyok és 15 évesen jött meg elõször. Utána évente több hónap is kimaradt, 17 évesen jutottam el addig, hogy legalább minden hónapban megjött, persze a ciklus így sem volt egyenletes. Még mindig ez van. Én kérdeztem róla orvost, õ azt mondta, ha nagyon zavar, ír ki fogamzásgátlót, az helyreállítja a ciklust, de mivel nem élek rendszeres nemi életet, nem kértem, a hormontartalma miatt még problémákat okozhat késõbb.
Az elsõ vérzéskor (menarche) az átlagéletkor 12, 6 év körül van. Alsó határa - mely függ a genetikai adottságoktól, a kulturális és környezeti viszonyoktól - 10-11 éves kor körül van (egyes népcsoportoknál 9 évnél), míg a felsõ 15 évnél. Ha 16-17 éves korig nem jön meg, akkor szintén ajánlatos felkeresni a szakorvost. A havi ciklus ideje átlagosan 28 nap. A 21-35 nap közötti ciklusokat normálisnak tekintjük. Ha ennél rövidebb vagy hosszabb, keressük fel az orvost! Az egymást követõ ciklusoknak nem kell egyforma hosszúaknak lenni, akár 4-5 napos eltolódás is lehet. A szabályos ciklusok beállása nem történik meg azonnal az elsõ vérzést követõen. Ennek ideje egyénenként változó, pár hónaptól több évig terjedhet. Mindenesetre, ha 16 éves korig nem áll be rendesen a ciklus, érdemes a nõgyógyászt felkeresni!!! Dr.Bóday László
A "Doktor Úron" egyre több kérdésnél veszem észre a kifogásolható válaszokat. Én az elsõ válaszolóval értek egyet, nem kell aggódnod, de ha nagyon zavar, nézesd meg. Baj biztosan nincs.
Kifogásólható? Lehet! Viszont azt ne feledje rengeteg nõnek van ilyen, és hasonló problémája. A nõgyógyászok rengeteg vizsgálat során elé sok tapasztalatot szereznek, és ha fel kellene állítanom egy statisztikát akkor, valahogy így nézne ki a dolog: 16-17éves kor feletti rendszertelen vérzés, 80%-ban valamilyen probléma oka miatt áll fent. Na persze az is igaz, hogy sok esetben nem súlyos és ritkán van következménye. De az ördög soha sem alszik...! vizsgálatba nem fog belehalni, és legalább a lelke is megnyugszik. Az is lehet, hogy csak a stressz játéka a probléma okozólya, ami még mindíg a jobbik eset. Dr.Bóday László

Nekem Swype van telefonom, most próbáltam ki miben más mint a többi billentyűzet? Nem baj, ha ezt használom? Nagyom megtetszett valaki még használja?

Legjobb válasz: Mi az hogy "még" ?? A létezõ legjobb módszer ha gyorsan sokat akarsz írni :-) Amúgy meg miért lenne baj? Összefirkál valaki miatta?

Mi az hogy "még" ?? A létezõ legjobb módszer ha gyorsan sokat akarsz írni :-) Amúgy meg miért lenne baj? Összefirkál valaki miatta?
A kérdező hozzászólása: csak nem azzal írtál nekem választ?
Nem, de mindig azt használom. Bár regényeket nem írok rajta, de gtalk és szkájp üzenet írásra tökéletes.
A kérdező hozzászólása: én beta verziót használom amit leszedtem a honlapról
Nem tudom mire gondolsz, N9-en gyárilag az van. Droidra csak kezdetlegeset láttam.
A kérdező hozzászólása: http://beta.swype.com/
Jah, ez az. Ott is van hogy Meego-n gyárilag szerepel. Regisztráltál? Töltsd fel valahova az apk-t, ne kelljen már nekem is.
A kérdező hozzászólása: majd feltöltöötöm

Nagy baj ha a húgomat, aki még meg sem született már most jobban szeretem mint az anyámat?

Legjobb válasz: Hány éves vagy? Amúgy nem baj... én 10 éves voltam,amikor a húgom született. õt jobban szerettem,mint az anyámat... de most már mind a kettõtõl falra mászok :D

Hány éves vagy? Amúgy nem baj... én 10 éves voltam, amikor a húgom született. õt jobban szerettem, mint az anyámat... de most már mind a kettõtõl falra mászok :D
Szerintem nem szereted jobban, csak máshogy. És mivel a húgod iránti érzelem most friss és új, ezért érzed úgy, hogy jobban szereted.
Szerintem egyáltalán nem baj és jó Neked hogy így érzel. Mármint hogy szereted és várod a húgod. Én 13 voltam mikor született, én nagyon nem örültem. Bár most már el sem tudnám képzelni, hogy nincs. Most már én is jobban szeretem õt mint az anyámat. 20/L
Nem, ez úgyis megváltozik, ha megszületett és 5 éjszakát nem alszol miatta
Szerintem teljesen normális! Biztosan nagyon örülsz a húgod érkezésének, és emiatt van :) Irigyellek! Én is szerettem volna egy hugit, de sajna nem jött össze..:)
Nem.
Ez azért van, mert annyira, de annyira szereted azt a kis magzatot, vagy mert nem bírod elviselni anyukádat??
Nem, ez normális - tudat alatt anyádat hibáztatod, amiért összehozott még egy gyereket, akivel majd osztoznod kell rajta, a figyelmén és a szeretetén, ugyanakkor pontosan tudod, hogy nem a leendõ testvéred tehet arról, hogy meg fog születni, így õt nem is gyûlölheted a létezéséért.

Az baj, ha a Lány, aki nekem nagyon tetszik - msn-n beszélgetünk, de mindig csak én írok neki, meg kérdezek, ő meg alig ír vissza valamit, meg nem is kérdez De ez nem baj azért, ugye?

...persze, tudom, én akarok t?le valamit...csak kicsit zavar, hogy ? alig ír nekem vissza ott, meg nem kérdez semmit...

Legjobb válasz: (a végét elgépeltem) "de ez nem baj, ugye?"

A kérdező hozzászólása: (a végét elgépeltem) "de ez nem baj, ugye?"
A kérdező hozzászólása: Persze lehet azért nem ír vissza, nem kérdez, mert még 5-6 másik emberkével is társalog..nem tudom.. :D, csak zavar... Na de holnap elhívom randizni, remélem eljön... Egyébként egy iskolába járok vele...régóta tetszik nekem, csak eddig nem nagyon mertem elmondani neki.. (:
Nekem nem baj... Hát ha neked így jó.. az a te dolgod... Bár egyértelmûen látszik hogy le se sza.r téged a csaj.... 19/F
Hívd el és meglátod ha találkozik veled hogy érdekled-e.Bár ha alig ír és nem kérdez semmit akkor tuti hogy nem érdekled. L19
A kérdező hozzászólása: Legelsõ alkalommal végülis sokat beszélgettünk, csak az utána levõ 2 msnezgetésünk volt szaggatott..persze írta, hogy bocsi, most nem nagyon érek rá...mert az állapota is elfoglalt volt... Persze lehet, hogy õ (sem ) szeret csetelni, hanem inkább személyesen...sok ilyen van, én is inkább a személyes társalgásokat preferálom.
Drága kérdezõ! Hadd világosítsalak fel. Ha mindössze 3-szor beszéltél vele, és abból 2-szer úgy, hogy õ elfoglaltba volt, akkor szerintem többet ne is várj. Találkozz vele élõben. Ha elfogadja a meghívást, akkor valszeg nem [email protected] le a fejed, csak gondolom nem viccbõl volt elfoglalt állapotban épp. Ígérd meg nekem, hogy többet ilyen bugyuta kérdéssel nem zaklatod, az amúgy is gyenge elmeállapotban lévõ GYK-sokat (tisztelet a kivételnek). Hisz tudod, úgy sem fogsz csak 10-bõl 3 értelmes választ kapni. Sok sikert.
én voltam így csajjal, és szívás volt. viszont, ha elmegy veled az jó jel, de ha pl mondja, h ekkor nem tudok, meg akkor nem, és nem mond mást akkor hagyd
Én voltam így mint te, csak én lány vagyok, és egyáltalán nem büszke erre a dologra (Fiatal korom egyik bukása) :D Szóval a lényeg: ugyanígy írogattam neki, de mi azért mondjuk 10 alkalomból 8-szor órákig beszélgettünk, viccelõdtünk stb. Szóval tök jó volt, de aztán kiderült, hogy csak nem akart megbántani :D De mikor személyesen nem is ismert, akkor miért törõdött ennyire az érzéseimmel..? Áhh, szerencsére azóta eltelt már 4 év, már elfelejtettem. :) Szerintem hívd el valahova, és kiderül mit gondol Rólad! :)
Amíg nem feltûnõ, addig n em nagy baj.
Hosszútávon az lenne a legjobb, ha elmennél egy kozmetikushoz, õ kiszedné úgy ahogy kell és utána neked már csak néha igazítgatni kellene. Vigyázz, hogy ne szedd túlságosan ki, mert nagyon nehezen nõ meg.
A kérdező hozzászólása: rendben. köszönöm, amugy csak azért nem megyek kozmetikushoz mert anyum nem engedi

Én 17 éves vagyok, a barátom pedig 18. Még mind a ketten szűzek vagyunk. Nagyon szeretjük egymást. Õ már szeretné, de én még nem. És nem is engedek neki semmit. Érdekel a dolog, de úgy érzem, hogy még nincs rá szükségem. Baj, ha nem érdekel annyira?

Úgy érzem, hogy vannak ennél fontosabb dolgok is egyenl?re.Én így fogom fel...

Legjobb válasz: Nincs is ezzel semmi baj, akkor legyen az elsõ, amikor te akarod. Én férfi szemmel egyébként is úgy látom, hogy a szex elsõsorban a nõrõl szól.

Nincs is ezzel semmi baj, akkor legyen az elsõ, amikor te akarod. Én férfi szemmel egyébként is úgy látom, hogy a szex elsõsorban a nõrõl szól.
amíg nem próbálja az ember lánya, addig sokszor úgy érzi, hogy nem is olyan nagy szám, meg vannak fontosabb dolgok is... Persze vannak fontosabb dolgok, de jóval kevesebb, mint ahogy az most gondolod. Ettöl függetlenül, ha nem akarod, akkor ne próbáld ki. A pasid meg vagy kibírja, vagy nem. (Aztán ha esetleg nem, akkor majd írhatsz ide egy másik kérdést, és majd jól kibeszélhetitek a többi lánnyal, hogy ha nem várt rád, akkor nem is szeretett igazán. Ami persze nem igaz, de úgyis mindegy...)
Mindenképp azért tedd meg, mert TE szeretnéd és ne mert a barátod akarja.A fontosság pedig mindenkinek mást jelent, ez is fontos, de nem elsõdleges egy kapcsolatban. Mellesleg abszolút ráérsz és nem maradsz le semmirõl, ha nem most teszed meg. Bajnak pedig egyáltalán nem baj. Sok sikert az elsõhöz! :)
Bocsika te valamit félre értettél. Én azt mondtam, hogy te használod ki õt ezzel a viselkedéssel. Amúgy ok semmi gond nincs ezzel a gondolatmenettel. mert minden szûz csaj hasonlóan gondolkodik ami ellen csak 1 dolog van és az a szüzesség elvesztése. De ne várd, hogy a végletekig várjon melletted és azon meg fõleg ne csodálkozz ha esetleg "megcsalna"...azért idézõjelben mert ha alig van köztetek valami testi kontaktus akkor szinte nem és nem nevezhetõ megcsalásnak. Egy idézet ami erõsen ide illik: "Aki szeret, szeresd, és öleld meg minden nap. Mert ha te nem teszed megteszi más, és hidd el nem, õ a hibás!"
Hát..ha nagyon beléd van esve akkor talán nem fogja érzékelni, de ez kihasználás. Semmi több. A férfiaknak egy bizonyos szükséglete amit ki KELL, hogy elégítsen egy nõ. Figyelj nézd meg a másik oldalt is: Õ annyira szeret, hogy elfogadja, hogy nem érhet hozzád (ami mellesleg nem sokáig lesz így, és ez a te oldalad) Te annyira szereted, hogy megérted a szükségleteit ezért hagyod neki (ez pedig a mi oldalunk) A szex nem méreg, nem bûn hanem csak jó. Nemértem miért kell ennyire felfújni. Hagyd hogy cirógasson, csókolgasson, simogasson és hagyd neki hogy a nyelvével kényeztessen. Ha szeret akkor a nagyon fogod élvezni.
Mellesleg még az elõzöhöz annyit, hogy 13 éves korban legyen ez a gondolatmenet, hogy van fontosabb dolog is, de te már 17 vagy a barátod pedig 18. Egy 18 éves hapsinak már vannak szükségletei. Ezt vagy megérted, vagy nem.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek!:) Rendesek vagytok!Amúgy!Egyesek miért nem bírják Magukban tartani, a degradáló, lealacsonyodott szókincsüket???Vagánynak érzitek Magatokat, és azt érzitek , hogy Ti vagytok a világ közepe.Mert amit csináltok, az mindig jó, és mindent el lehet vele intézni.Gondolok itt a szexre.Azt hiszitek, hogy manapság mindent tökre el lehet vele intézni.Sok embernél sajnos be is vállik.Nem bántom egyik õtöket sem.Semmi értelme sem lenne...Ha Ti így érzitek jól Magatokat, hogy szétkúrjátok az agyatokat, akkor áldásom Rátok!De ha valaki nem úgy él, ahogy Ti, az miért baj?Miért baj az, ha valaki másképp fogja fel a dolgokat, mint Ti?!Ha más a véleménye?!Akkor ez jön rögtön?A hülye picsázás, stb?!Nekem 8.Engem nem érdekel.Hisz csak saját Magatokat minõsítitek vele...A Többieknek még egyszer köszönöm!Na Sziasztok!
miért kell ezt a lányt bántani??már követemény hogy valaki 17évesesen szétlegyen....!!!és igen, az egyhetes lefekvõs kislány megmajd nézheti ha a pasija miután kiélvezte magát lelép!szerintem a barátod nagyon örül hogy egy ilyen lányt talált!a férfiak minél késõbb kapnak meg egy nõt, annál jobban izgatja õket, akik meg csak úgy sutty, azokat könnyen feledik!így legalább tudja a barátod, hogy biztos nemfogsz mindenkivel összefeküdni!szerintem ari vagy!
Nem tudom, hogy most mit kell picsázni? Értelmesen nem lehet elmagyarázni? Az ilyenek értelmi szintje a sárga földet súrolja. Ugyanmár, ha nem akar lefeküdni akkor úgysem fog, mit kell erõltetni, még csak 17 éves. Egyik válaszolóhoz aki 1 hét után feküdt le párjával (mert faszhiánya volt): Kedves válaszoló õszintén gratulálok Neked, hogy hivatalosan is kinyilvánítottad mekkora KURVA vagy! 1 hét után aztán nagyon szükséges megprücsköltetni magad! HÜLYE RIBANC! Szerinted ezt kéne tenni egy 17 évesnek is? Inkább kövesse a Te példád? Legyen Õ is egy szopós kurva? Ugyan már kérem! Te elkúrhatod a fejecskéd, de a kérdezõ ne bassza már így el az életét, hogy majd aztán minden pasi lássa a fején, hogy 17 évesen egy kiélt szuka, jó prédának vennék és biztos be is húznák a bokorba. Ennyit errõl. És akinek nem inge ne pofázzon bele! Páás
Ne torodj veluk. Ha nekik olyan az eletuk kurjak szet az agyukat...te helyesen dontottel, es becsuld meg a baratodat, mert nagykincs:) ahogy az enyem is:) ez a SZERETET:) ezek a "lepicsazok" nem tudjak mi fan terem... EMBEREK HOL VANNAK A MODERATOROK ILYENKOR? (aki enm tud normalisan irni az miert ir? tartsa meg maganak az ocsmany velemenyet...) a "koszi" elotti valaszado
Te egy picsa vagy!!!!!!Vedd mar eszre hogy mit akar a pasid!!!!Sajnalom szegenyt, oszinten!!!!Te meg egy olyan kis naiv vagy!!!!Hogyha csak nezitek egymast akkor mi azon a "járás"?????? HULYE PICSA !!!!
Most mit kell lepontozni? én csak az igazat mondom, ha nem értitek meg komolyan menjetek vissza az oviba!!! (8. válaszolo)
a kerdezo valasza elotti kommentelo vagyok...EGY KAPCSOLAT NEM EPUL 90% ban a szexre...ha pedig igen az tenyleg csak egy kapcsolat, szexualis kapcsolat. A parkapcsolat az osszetartozason, a szereteten, a megbecsulesen, kolcsonos tiszteleten stb alapszik. a szex pedig arra jo, hogy kifejezd mennyire nagyon szereted a parodat, de a parkapcsolat nem a szexrol szol.
Igen, baj. Szerintem egy kapcsolat a szexre épül 90%-ban. Mi egy hét után feküdtünk le egymással. Egyébként meg a pasik egyátalán nem szeretnek várni. De ezt te tudod. Ha megvár, jó neked. Az meg már tényleg túlzás, hogy semmit nem engedsz neki. Nem kell lefeküdni vele, de nyugodtan hozzád nyúlhatna. Neked is jó lenne!
nem kell még lefeküdnöd vele..amíg te nem akarod, hogy megtörténjen! De lehet, h a fiú sem szexet akar.. csak közelebb akar hozzád kerülni egy kicsit..attól még semmi bajod sem lesz, ha ruhán keresztül simogatjátok egymást és egy kicsit felfedezitek egymás testét..(bár nem tudom hol tartotok), de ezt sem azért, mert kell, hanem , mert fantasztikus érzés!Azért jár együtt két ember, mert jót beszélgetni..és segíteni egymásnak..és jó programokat csinálni egy jóbarátttal is lehet, de vele nem élheti át az ember azt a csodás érzést, amikor a másik testéhez érsz..és õ azt élvezi..és viszont!
egyetértek az elötttem bezsélövel hiába szeret meg imád 1évnél tovább még nem fog menni a dolog, mert sajna tényleg szükségük van rá nem gonoszságbol irom.Hogy egy hét után lefekszik még nem kurva kivánta és kész.A mostani párommal mi is csak 1 honapig birtuk, nem lett belöle semmi baj, szeretem, ö szeret engem és boldogok vagyunk:nem a szexen alapul a kapcsolatunk, de az is fontos tényezöje ám.Szegény fiu csak jot szeretne szeretné ha te is szeretnéd, ha kivánnád öt.Gondolom vmi erkölcsi gát van benned.próbáld feloldani ha simogat ne arra gondolni hogy jajj odanyul de szörnyü, hanem engedd el magad , add át magad az érzésnek.Ruhán keresztül simogat az neked jo és bajod sem lehet töle! Andi
Hát nem olvastam végig minden kommentet de az én véleményem az hogy... Sajnálom a fiút mert mint mondtad nagyon szeret téged..és ha valaki szerelmes valakibe akkor szeretné minél jobban hogy az övé legyen és másképp is beteljesíteni egy kapcsolatot...Szerintem ha nem állsz készen rá akkor mondd meg neki ...ne fájdítsd a szívét és szakíts vele mert csak az õ lelkét fogod felélni amíg te szépen élsz világodban...megértem a te álláspontodat de szerintem ne tedd tönkre más lelki állapotát azzal hogy nem adod meg azt amire mindennél jobban vágyik... De nem is fontos egybõl a sex azt még lehet húzni is hidd el...de egy kis petting vagy orál...egyikbe sem halsz bele és még élvezni is fogod....ha mégsem akkor..akkor ez van...
Lehet, de tudod nekem nem nagyon kell más.Õt meg már elveszítettem, ezért csak magamat okolhatom, ezért paradox van, szóval inkább meg se szólalok.
Ja értem...:( Ne aggódj, nemsokára neked is lesz más, és vele már reméljük ilyen problémák se lesznek és minden simán megy!:)
Köszi, aranyos vagy, de már senki se tud segíteni, mert már van valakije...remélem vele boldogabb lesz mint velem
Mondjad, segítünk!:)
Sajnos a kérdés már nem aktuális.Elcsesztem mindent, és nem is mondhatom meg neki hogy mit érzek iránta...Soha nem tudja meg :(
Helló szerintem ez nem baj de ha te még nem szeretnéd ne hagyd magad rábeszélni mert utána megbánod.igy járt az egyik lány barátom is......remélem segitetem pusz
Most õszintén... Mitõl félsz?:)
Valószínûleg valami lelki gond van a háttérben. Lehet, hogy pszichológus, de lehet, hogy csak egy egyszerû beszélgetés megoldaná a problémát. Nem kell azonnal szeretkezni - elég, ha csak a simogatással kezditek. Egy párkapcsolatban mindennek harmónikusnak kell lenni: becsületesség, õszinteség, "bulizó vágy", függetlenség és még sorolhatnám. Meg persze a szex. Egy párkapcsolatba minden beletartozik, persze mindenkinek más a sorrend, más a mérték. Nem kell elítélni valakit azért, mert egy év után nem szeretne szexelni. De ennyi idõ után igazán engedhetnél legalább egy kicsit. És nem az a lényeg, hogy elhagy e miatt vagy nem. Hanem, hogy harmonizáljátok a kapcsolatot és mindent megkapjatok egymástól - lelkileg és testileg is. Ha ez egy évig tart, akkor egy évig, valakinél pár napokon múlik az egész. Senki sem könnyûvérû e miatt, mindössze hamarabb kívánták. Õ életük, ha elcseszték, tessék. Õ dolguk. Te semmirõl sem maradtál le, de hidd el, ha csak a simogatással elkezditek az egészet, egyre közelebb kerültök egymáshoz eljuthattok a szexig is. Mellõzzük a trágár kifejezéseket. Mindenki másmilyen ember, miért nem lehet elfogadni olyannak, amilyen? Áh, ezt sosem fogom megérteni. Tehát egy kis simogatásba még senki sem halt bele... egyszer elélvezel a barátod kezétõl, utána már egyre jobban kívánod te is õt. Hidd el. :)
A kérdező hozzászólása: köszi:)
OOOOOO sok seggfej aki butapicsazik...Oszinten? ti mind 13 evesen veszitettetek el? higgyetek el, vannak emberek meg akiknek nem a szex az elso es legfontosabb! Es sajnallak titeket, kedves butapicsazok, meg lehulyezok, h nem eltetek at azt a valodi elsopro szerelmet, ami nem arrol szol h minel hamarabb legyunk tul a dolgokon. reszvetem nektek. A kerdezonek meg azt mondanam, h hasonloan vagyok a baratommal, es o 19 lesz es a nyakamat ratennem arra h sosem csalna meg...Nem kotelezo senkinek 18 eves korara elkurvulni, mint ahogy most ez mar szokas Magyarorszagon...ja es lebutapicsazzak azt aki vigyaz arra amilye meg van es ezen valaszadoknak uzenem, h tiszteletremelto az h meg ilyen emberek is vannak, mostmar Magyarorszagon keresni kell, lassan ugy mint a tut a szenakazalban... Ne torodj a bunko valaszadokkal, veled minden oke:) UDV
Hé még1szer ismétlem beszélgessünk már diplomatikusan, nem kell butapicsázni meg ilyenek, a csajnak igaza van. Ha nem értesz vele egyet akkor minek olvasgatsz itt fõleg ha csak ennyi a hozzáfûzni valód? "butapicsa". Te meg egy seggfej vagy. Ennyi!
A kérdező hozzászólása: Ha én hülye vagyok, akkor Te meg egy seggfej!Azt hiszed, h ezzel mindent el lehet intézni!Pedig nagyon tévedsz!Nem csal meg.Lehet, h nálad ez a menõ, és próbálsz eleget tenni magadnak.Gondolom akkor Te is csalod a barátnõd, ha nem kapsz meg valamit.Tök mind1.Hagyjuk!
Te annyira hülye vagy.. Ha nem hagyod magad, akkor tuti meg fog csalni, és ebben biztos lehetsz, vagy talán már meg is tette.. Egy pasinak nem az kell hogy "jaj de szeretlek mokuskám", hanem testi szerelem!!! Ha ezt nem érted meg akkor menj vissza az oviba!!!
A kérdező hozzászólása: Szeret, ezért türelmes hozzám, nem olyan mint a többi fiú...Nem azt mondtam, h soha, csak azt, h most bíztos nem.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom, h ez Neked miért számít kihasználásnak.De Te tudod...Ez nem kihasználás.De végülis mind1.Nem ismersz se engem, sem õt.Csak azt látom, h furcsán gondolkodsz az ilyenekrõl.Úgy beszélsz róla, mintha természetellenes lenne ez az egész.Pedig nem az.Csak követem "divatot", ahogy más...
Ha szeret, akkor nem fog otthagyni emiatt, szerintem várjátok meg, amíg te is úgy érzed. Én 19 éves koromban vesztettem el a azüzességemet és nem érzem, hogy valamirõk lemaradtam volna..
A kérdező hozzászólása: Nincs szó sem kihasználásról, sem semmi másról.Ennél többrõl szól.Szerelemrõl!Ennyi az egész!Már több mint egy éve vagyunk együtt.Szóval nem hinném h csak kihasználna...
A kérdező hozzászólása: Oké, hogy egy 18 éves fiúnak vannak szükségletei.De ha egy fiú nem csak szeret egy lányt, hanem szerelmes is bele, akkor legalább megpróbálja leküzdeni õket.És az sokat számít.
A kérdező hozzászólása: Egy 13 éves gyereknek még nem kéne ilyeneken gondolkodnia.Az, hogy 17 éves vagyok, az csak egy dolog.Attól még nem kell ugyan úgy gondolkodnom róla, a többi lány.Mert én nem õk vagyok.És engem még nem érdekel.Ki hogy fogja fel...
nem értem, hogy miért kell ilyen visszafogottnak lenni, és akik azt mondják, hogy meg fog csalni nem mondanak hülyeséget, úgyhogy szerintem ne parázz ezen.(én is jártam már így, nagyon szerettem a csajt, de nem akart semmi huzamosabb ideig(nem volt már fiatal), úgyhogy nem fogtam vissza magam másokkal szemben, és nem érzek bõntudatot, mert ez ugyanúgy hozzátartozik egy kapcsolathoz, hogy fogjuk egymás kezét...
Ha leszbikus lennék, biztos csalnám.. Csaj vagyok te idiota, csak átlátom a dolgokat.Ezt neked is be kell látni amit mondtam, mert ö nem elégszik meg azzal, ha csak nézitek egymást.Az meg egy nagy baromság, hogy fülig bele vagy esve és szinte csak baráti a kapcsolatotok... Nekem elhiheted, tapasztalt vagyok az ilyen dolgokban
Szánalmas butapicsa :D
A kérdező hozzászólása: Õszintén szólva magasról teszek arra, h Te mit gondolsz errõl.Nem tudsz semmit, de mondod a hülyeségedet.Ha fáj a hülyeségem, ahogy írtad, akkor ne olvasd el amit írok.Nem is az ilyeneknek szánom...
Hapsi vagyok. Irigység?? Inkább sajnálom a srácot, hogy ilyen nõ csavarta el a fejét. Ha annyira imádod és oda vagy érte akkor miért nem adod oda magad?? 17 éves vagy de az írásmódodból szellemileg a 13-at is alig súrolod. Õszintén, tiszta szívbõl sajnálom azt a srácot akit te a barátodnak nevezel. Mellesleg ha valaki nem ért veled egyet, és ennyire tudod hogy mi van, akkor minek rakod fel ide a kérdésedet? Akármit mondassz ez önzõség és kihasználás. Kihasználás, mert tudod hogy bármit megtenne érted, és mégsem adod meg neki azt amit szeretne holott nem is olyan nagy dolog. A dolog után úgyis beismernéd, hogy nem volt igazad, és hogy mi a francért halasztottad ezt a dolgot, de akkor már tökmind1 ezen agyalni. Egyszerûen fáj a hülyeséged...
A kérdező hozzászólása: Köszi Neked is!:) Bárki is légy!Tiszta jó fejek vannak itt!Senki nem hiszi el, h õ nem olyan fiú.Mint mondtad, sok fajta fiú él Magyarországon!Úgy érzem, h az enyém a legjobb.Persze mindenki így van ezzel.Nem hagy el, és nem csal meg, ahogy egyesek tervezik.Ugyanis SZERET!Türelmes hozzám, és nem erõltet semmit.Sõt!Örül, h nem vagyok olyan könnyûvérû, h már egy két hónap után...Néhányan átlátjátok a helyzetet.És nektek köszönöm is!A többi gúnyos beszólás pedig nem érdekel.Úgy érzem az egész mögött irigység lapul...Minden jót!Sziasztok!
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek aki írt.Látom van pár oylan ember, aki úgy látja a dolgokat, ahogy én, és ennek NAGYON örülök!Õk legalább megértik ezt az egészet.Köszi.
HÉÉ, ne hülyézzük már egymást! Viselkedjetek már diplomatikusan :) Figyelj! Ne hallgass a többi degenerált élõlényre, ha te nem szeretnél nemi aktust a pároddal akkor ne tedd meg, mert ha nem élvezed akkor garantáltan NAGYON fog fájni! Van még idõd nem kell már is 17 évesen kiélni nemi vágyaidat, és ha lehet egy abszolút jó tanácsom, akkor vitasd meg a barátoddal is, hogy hogyan vélekedik errõl a dologról, akkor már minden kiderül és te majd azon dolgokkal tudsz tervezgetni amit a barátod elmond Neked, és nem kell DURR bel csapni a lecsóba, ha még nem készültél fel rá, ha ezt a barátod nem érti meg akkor keresel egy olyat aki elfogadja a kéréseidet, mert tudtommal százezer féle pasi él Magyarországon :) ne dönts elhamarkodottan, és nehogy már kiakadj egy kis buzeráns köcsög kommentjén aki csak azzal oldja meg a beszélgetést, hogy HÜLYE VAGY. Inkább õ a hülye, hogy ilyet ír, és nem tudja rendesen kifejezni magát, csak ezekkel a szavakkal, amit most írtam azon nem kell felháborodni a sok tücsöknek. Páás
én 15voltam mikor megtörtént, és a mai napig bánom!!!pedig már 27vagyok!nagyon aranyosak vagytok, hogy eddig kitartotok egymás mellett!szerintem olyan tempóba haladj, ahogy te érzed!sajnos látom van akinek már"követelmény"a szex, mert a pasi biztos akkor megcsal!szerintem ez nem igy van!ügyes vagy, jó hogy vannak még ilyen lányok!
Itt annyi az idióta...Nem azt mondja h nem érdekli csak h nem annyira.A szex nem szükséglet. Az emberek szeretik, mert jó. De ez nem azt jelenti h nem lehet élni nélküle! HA Õ NEM AKARJA NEM KELL!!NEM ERÕSZAK! AKKOR CSINÁLD HA FELKÉSZÜLNEK ÉRZED RÁ MAGAD! A szex is hozzátartozik a kapcsolathoz, de nem mindenáron. Mondjuk 1 év u már gondolkodni kéne a továbblépésen..petting meg miegyebek, mert egy új élményt visz a kapcsolatba amit meg lehet bszélni meg, ki lehet élvezni...Mi is így voltunk a párommal. mi 10 hónap u szeretkeztünk és nem bántuk meg. Ami a fontosabb dolgokat illeti, jó lenne ha kifejtenéd mire gondolsz. Amúgy én is 17 vok megértelek.
A kérdező hozzászólása: Õ nem olyan.Tényleg Szeret!És türelmes.Beéri azzal, ami van, mert tudja, hogy így a jó.Oké.Köszi mindenkinek!

Nagy baj ha a 3 hónapos babám még mindig pólyában alszik?

Koraszülött volt, kicsi súllyal. Nem szoktam szorosra kötni, éppenhogy csak rákötöm lazán, és úgy hogy a karja mindig kilóg bel?le. Úgy látom nagyon szereti, mert nagyon nyugodtan alszik benne. Próbálkoztam el?tte takaróval, de azt lerugta magáról. Meddig használhatjuk még, amig el nem kezd forgolódni?

Legjobb válasz: Nem baj, használjátok nyugodtan addig, amíg õt nem zavarja. Ha majd többet mozog, forgolódik, akkor valószínüleg kikívánkozik belõle majd. Észre fogod venni. Lehet, hogy fél éves is lesz akkor vagy több. Nem számít.

Nem baj, használjátok nyugodtan addig, amíg õt nem zavarja. Ha majd többet mozog, forgolódik, akkor valószínüleg kikívánkozik belõle majd. Észre fogod venni. Lehet, hogy fél éves is lesz akkor vagy több. Nem számít.
Szia!A kislányom igaz, még csak 7 hetes de éjszaka õ is csak pólyában alszik.Amíg nem kényelmetlen neki , szerintem hagyd , hogy abba aludjon.
A kérdező hozzászólása: Azért kérdeztem, mert mindenki úgy ellene van a pólyának. Õ viszont olyan jól alszik, egész éjjel fel sem kel, félek ha most elhagyjuk a pólyát akkor ez megváltozik. Meg én is nyugodt vagyok hogy tudom nem takarózik ki. Köszi a válaszokat.
Szerintem nyugodtan, másra ne hallgass ha neked és leginkább neki jó így akkor mással ne foglalkozz. A Te gyereked!Én is sokáig, mondjuk nem pólyába, hanem volt olyan takarom amit össze lehetett kapcsolni és olyan jókat aludt benne, szerintem jó meleg nekik és biztonság érzetet ad.
Szia!Nem baj, ahogy neked, és a picurkádnak jó, úgy csinálj mindent.A pólya, szülõ függõ! Én pár napig hagytam benne.Akkor voltak a nagy melegek.Nálunk meg ebbe kötött bele mindenki, hogy miért nincs pólyába.
Persze, ahogy jónak látod és a babódnak jó, de egy három hós picinek már "ki kéne szoknia" a pólyából;kitakarózás ellen ajánlom, h próbáld ki az angolpólyát vagy a hálózsákot, mi 3és fél hósan nagyon szeretjük! Jó egészséget!

A nőgyógyászom jan. 17-ére számolta ki az AFP-s vérvétel időpontját. Nálunk csak minden kedden csinálnak ilyet a laborban. Nagy baj, ha 15-én megcsináltatom? Vagy várjak még egy hetet és menjek 22-én?

Legjobb válasz: Szerintem inkább 2 nappal elõbb, mint 5 nappal késõbb.Van akinél nem tudják pontosan meghatározni a terhesség idejét,mégis minden rendben. Ne aggódj 2 nap nem okoz akkora eltérést az eredményben, hogy az rossz legyen.De ha gondolod kérdezd meg a dokid, hogy õ melyik idõpontot javasolja.Boldog baba várást.14 hetes kismami.

Szerintem inkább 2 nappal elõbb, mint 5 nappal késõbb.Van akinél nem tudják pontosan meghatározni a terhesség idejét, mégis minden rendben. Ne aggódj 2 nap nem okoz akkora eltérést az eredményben, hogy az rossz legyen.De ha gondolod kérdezd meg a dokid, hogy õ melyik idõpontot javasolja.Boldog baba várást.14 hetes kismami.
A betöltött 16 hétnek meg kell lennie, elõbb nem csinálják meg. És a doki ír ki idõpontra, ez nem önkényes vizsgálat. Nálunk mindig csütörtökön van tanácsadás-vérvétel, én is 16 hét+ 5 naposan voltam, és a laboros is azt mondta , hogy semmi jelentõsége. Ne izgulj, minden rendben lesz
Az AFP érték annyira nem mérvadó, mint évekkel korábban.Ma már csak egy megszokás.Nekem korán vették le és alacsony lett.Azt az egy napot, amíg kiderült, h csak elmérték a kicsit, no azt nem kívánom senkinek.de ma már tudom, h ezen nem kell parázni.
Nekem az afp-t 17.hetesen 1 naposan vették le. Ne aggógj a doki azt mondta, hogy a 16-18.hét között kell megtörténni a vizsgálatnak. A vizsgálati papírra ráírják, hogy pontosan, hány hetes mennyi napos vagy és az eredményt is ennek arányában értékelik ki. A 16-ik hét elõtt azért semmi képppen ne menj el. Boldog babavárást!! 19. hetes kismama

Baj ha fogszabályzom a ball felén nagyon fáj még mindig de, a jobb fele nem fáj?

A fogszabalyzom szerden múlot hogy 1 hete rajtam van.

Legjobb válasz: Nem baj. Valószìnûleg a bal fele már lazább és állítja be a fogad/fogaid.

Nem baj. Valószìnûleg a bal fele már lazább és állítja be a fogad/fogaid.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!