Találatok a következő kifejezésre: Baj ha még mindig (236 db)

Baj, ha még mindig gyereknek tartom magam?

Most leszek 18 és abszolút gyereknek tartom magam... fizikailag is a gyerekkorba tartozom még inkább, (174 centi, 60 kiló), de azonkívül vannak ilyen gyerekes dolgaim, még érzem a bújócska izgalmát, kísérletezek, pirózok... ez baj?

Legjobb válasz: nem baj, ha gyereknek tartod magad :) a 18 csak egy szám ugyanolyan, mint a többi semmi eget rengetõ változás nem fog beállni tõle amitõl hirtelen felnõttnek kéne érezned magad. Ez majd szép lassan kialakul, de sokan vannak akiknél nem . De szerintem nem baj ha az embernek vannak gyerekes dolgai :) néha bájos is tud lenni *-* 18/L

nem baj, ha gyereknek tartod magad :) a 18 csak egy szám ugyanolyan, mint a többi semmi eget rengetõ változás nem fog beállni tõle amitõl hirtelen felnõttnek kéne érezned magad. Ez majd szép lassan kialakul, de sokan vannak akiknél nem . De szerintem nem baj ha az embernek vannak gyerekes dolgai :) néha bájos is tud lenni *-* 18/L
Mi baj lenne ezzel? Én 38 éves vagyok és autómodelleket gyûjtök, tiniknek való zenéket is hallgatok sokszor, szeretem élvezni az élet gyermeteg részeit és taszítónak látom a "felnõttes felnõttek" besavanyodottságát.
én 20 vagyok, és még sohasem éreztem magam felnõttnek... nem arról van szó, hogy idiótán és felelõtlenül viselkedem, nem veszek komolyan semmit, csak nem éreztem semmiféle "gyerekbõl felnõtté" váltást az évek alatt - és persze most is imádok hülyülni, kommandóst játszom a lépcsõházban satöbbi (: múltkor az egyetem egész épületét végigmarhultuk, mert azt játszottuk, hogy kémek vagyunk, szétröhögtük magunkat :DDD
Sztem a felnõtteket is elkapja néha a gyermeki énjük, és képesek önfeledten játszani, akárcsak mint a gyerkõcök..!Nincs ezel semmi gond, ha épp egy adott ideig tart de ha igy éled a mindennapjaid a nap 24 órájában, az már kicsit gáz!
Mindenki más. Ha így érzed magad jól, akkor ez van:) Van olyan 30 éves ismerõsöm, aki nagyáruházban visítva kapott le a polcról egy gigantikus gömb alakú pingvint, megvette magának nõnapra, aztán hazáig szorongatta, gügyögött neki:D
Én 20 vagyok, nem sokkal több, de nekem is vannak gyerekes dolgaim. Emellett komoly vagyok, képes vagyok komoly dolgokra, de nem kell besavanyodni. :) Pl. párom szülei lenézik az összes rajzfilmet, mert undorító gyerekes szokás... Nekünk is beszóltak, amikor valami mesét néztünk, hogy ebbõl már kinõttünk. Savanyúak nagyon, társasozni se lehetne velük... Mindig csak a politika...
2 éve én is pont így éreztem, most 20 vagyok, és már elmúlt. Mostmár nem gyereknek érzem magam, hanem rendesen "20 éves lánynak", ahogy kell :-) És örülök neki, így sokkal jobb érzés!
"de 18 év körül inkább csajozni kellene meg stb... aztán majd lehetsz pirotechnikus is" Mégis miért ? Létszükséglet? Ezt várja el a társadalom? Vagy az élõ szövetek elégetése elõrébb visz a pirotechnikai tanulmányokban?
18 vagyok és leülök legózni:D xDKicsit cinkes de jólérzem magam:DMeg akármilyen játékra rávehetõ vagyok...örökgyerek^^
34 évesen még mindig nagyon szeretek számháborúzni. Szerintem pont, hogy fontos, hogy legyenek ilyen dolgaid. Az, hogy felnõtt vagy nem jelenti azt, hogy nem szeretsz önfeledten játszani. Sokkal inkább a felelõsségvállalás kialakulásában látom a felnõttes érettséget. Egy felnõtt már felelõsséggel áll a munkához, a családhoz másokhoz.
ez mind igaz, de 18 év körül inkább csajozni kellene meg stb... aztán majd lehetsz pirotechnikus is
Én huszonéves vagyok, és én is.
A kérdező hozzászólása: Szerintem kissé földhözragadt vagy. Van olyan, aki még felnõttkorában is "legózik" és gyûjti a ritkább darabokat... és mi rossz van abban? Van egy szenvedélye. Sokan ezt csinálják, csak más formában. Az, aki pirotechnikus, talán nem azért csinálja, mert gyerekkorában megszerette a robbanásokat? Abban, aki mûrepülõ, versenypilóta, nem egy gyerek veszett el? Vagy abban, aki sportkocsit vesz? Szokták mondani, hogy a fiúkat és a férfiakat csak a "játékszereik" ára különbözteti meg. Akárhogy is, inkább ilyen legyek, mint egy begyöpösödött könyvelõ vagy életre ráunt ember, akibõl annyi van manapság...
Nah, azt hiszem jelenleg én vagyok számilag (44) a legöregebb, ha illik ilyet írni, de agyilag, nos teljesen igaz, hogy az IKREK örök gyerek.Egyik felem felelõsségteljes anyuka és ápolónõ, másik Garfield és Hello kitty meg más plüssöket, cuccokat gyûjt, imádja az aquaparkokat, rajzfilmeket, dizsit, lego-t is, állatos szõrös tollai vannak és kit érdekel mások véleménye? :-))) "Akit az Istenek szeretnek, meghagyják gyereknek"

Baj ha még mindig cumizik a fiam 4 évesen?

Napközben nem kell neki, de alváshoz még mindig kéri. Melyik a jobb megoldás, er?szakkal elvenni,vagy megvárni még magától eldobja?

Legjobb válasz: Lányom is 4 éves, alváshoz kell a cumi. Engem nem zavar, egy szavam sem lehet! 7 éves koromig cumiztam, semmi bajom nem lett! Majd eldobja ha akarja, ha cikknek érzi! Minap voltunk baba boltban, mondtam válassz cumit, mert az otthoniak már kopottak, és nem kellett neki, mert az a picibabának való! Lassan csak cikingek érzi:)

Lányom is 4 éves, alváshoz kell a cumi. Engem nem zavar, egy szavam sem lehet! 7 éves koromig cumiztam, semmi bajom nem lett! Majd eldobja ha akarja, ha cikknek érzi! Minap voltunk baba boltban, mondtam válassz cumit, mert az otthoniak már kopottak, és nem kellett neki, mert az a picibabának való! Lassan csak cikingek érzi:)
Ha még szüksége van rá, az magában nem baj, de utalhat olyan dologra, ami viszont baj. Szóval a tüneti kezelés maga nem sokat ér (értsd: elveszed erõszakkal). Esetleg megpróbálhatod leszoktatni, alkut kötni vele (ha el tud aludni x este cumi nélkül, kap valamit stb.), így legalább kiderül, van-e valami lelki ok a háttérben.
Szerintem baj, mert a cumi kore deformalodik a foga es kesobb nehezebben lesz ertheto a beszede es van olyan kisgyerek aki a cumi miatt lesz posze, de ha csak este kell neki akkor gonolom nem lesz baja. Amugy meg ismerek olyat akinel kivartak, hogy magatol letegye es ez 10 eves korara jott el. Eroszakkal se hiszem, hog jo lenne, inkabb alkuval, elcserelni vmi edessegre vagy egy apro jatekot valaszthat vagy ilyesmi. Sok sikert! :-)
Nem tudom baj-e, de az 5 éves lányom is cumival alszik. Én azt várom, hogy magától letegye. Amúgy az iskolakezdést tettük meg végsõ határnak, de remélem elõbb elhagyja. Õ mindenben makacs eléggé, amit akar, véghez viszi, ezért remélem, ha eljut odáig hogy nem akarja többé, akkor simán leteszi.
A kérdező hozzászólása: Én is abban bízok, hogy magától leteszi. Köszönöm a válaszod!
A kérdező hozzászólása: Milyen lelki dologra gondolsz?
A kérdező hozzászólása: Köszi :)
szia.én 2.5 évesen vettem el tõle, vagyis pontosabban már csak 1 cumija volt és elkeverte valahova, másnap megtaláltam, de nem adtam oda neki, volt kicsi sírás de mondtam neki hogy hagyta el... amúgy kezdett már kifelé állni a foga, én már le akartam szoktatni róla.
Szomszédunknál a télapó vitte el a cumit. Be is vált 2 napig. Azóta az ujját szopja a gyerek. Az enyém kezdetektõl az ujját szopja....ezt hogy adjam oda a télapónak?? :-))

Baj, ha még mindig kislányosan nézek ki? 19/L

Az arcom nagyon kislányos, a hajam hosszú természetes sz?ke. Az alakom átlagos, se duci se vékony, szerencsére arányos is vagyok. Ritkán hordok magassarkút (nem azért mert nem tudok benne járni), valahogy nem az én világom. Szeretem a színes, csajos ruhákat, de igyekszem nem túl dekoltált darabokat választani. Szoknyát ritkán hordok, nyáron inkább a nyáriruhát, télen a hosszított kötött pulcsit preferálom. Csak visszafogottan sminkelek (színezett hidratáló, szempillaspirál. 19 vagyok és 15-16nak nézek ki. Ez baj?

Legjobb válasz: Olyan hatalmas problémákkal küszködsz , hogy ki se mondhatom, szerintem az ég világon semmi baj , hogy annyinak nézel ki régen én is ígyvoltam vele, meg most isigazából. 2-3 évvel fiatalabbnak néznek, de szerintem ez nem hátrány sõt késõbbiekben elõny arra gondolj :) 20/F

Olyan hatalmas problémákkal küszködsz , hogy ki se mondhatom, szerintem az ég világon semmi baj , hogy annyinak nézel ki régen én is ígyvoltam vele, meg most isigazából. 2-3 évvel fiatalabbnak néznek, de szerintem ez nem hátrány sõt késõbbiekben elõny arra gondolj :) 20/F
Én is ilyesmi vagyok. Általában 17-nek néznek, de nem csinálok belõle problémát. Késõbb majd jól jön az :D 20/L
szia sorstárs! :D
Már egyszer feltetted ezt a kérdést! Ha neked nem baj, minket meg nem érdekel.
és ha valaki azt írja, hogy baj, akkor mi lesz?
Miért lenne ez baj? Én 28 vagyok és még mindig csak 15nek néznek... Nekem nem baj... azt sem bánnám ha 90 éves koromig ugyanígy néznék ki :D Egyébként én komolyabb nõies ruhákban járok, szoknyákban, magassarkúban, sose színes cuccokban, sminkelek is, de ettõl sem nézek ki többnek.
Engem pont hogy idõsebbnek néznek!12 vagyok, és kinéznek belõlem 15-öt...Nem teszem ki a mellem, nem sminkelek(néha szempillaspirál) és normális, vidám cuccokban járok, no magassarkú...mell alá érõ természetes barna hajam van!nem az öltözködés miatt leszel idõsebb.!


17 hetes vagyok. Baj, ha még mindíg nem érzem a babát?

Legjobb válasz: Nem baj, nekem 18 héten mozdult meg elõször, elsõ baba, és úgy tudom ez alkattól is függ én vékony testalkatú vagyok, de sok kismamának csak a 20hét körül mozdul eg elõször, nyugi nincs semmi gond, Boldog babavárást, 28 hetes kismama:)

Nem baj, nekem 18 héten mozdult meg elõször, elsõ baba, és úgy tudom ez alkattól is függ én vékony testalkatú vagyok, de sok kismamának csak a 20hét körül mozdul eg elõször, nyugi nincs semmi gond, Boldog babavárást, 28 hetes kismama:)
nem baj!a régi öregek szerint félidõben tehát 4 és fél hónaposan mozdul meg a baba.de ha csak a 20. hét körül mozdul meg az se baj kinek hogy számolják a terhességi heteket, mert van olyan hogy el van számolva.én 18 hetes voltam mikor megmozdult az azóta 4 hós pici lányom
Én a 19. hét végén éreztem meg elõször. Elsõ baba. Ráadásul vékony vagyok, s mégsem érezetm hamarabb. Nyugi! Az biztos, hogy az elsõ rúgás nagy élmény lesz:-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, megnyugtattatok.
Biztos, hogy nincs baj!! Az elsõ babámat már 16 hetesen éreztem. Most a másodikat csak a 20. héttõl érzem igazán. Pedig azt mondják, hogy az elsõt késõbb szokták megérezni. Nálam sem volt semmi baj. Gondolhatod, hogy aggódtam miatta!!! Nyugi, és türelem!! Fog még annyira rugdalózni, hogy azon rimánkodsz, hogy egy picit hagyja abba!!!:) ) 22+4hetes kismama

Baj, ha még mindig hason alszok?

17.hetes vagyok, nem túl nagy még a pocakom, szóval nem zavar alvásban. Mindig is imádtam hason aludni, és most is így esik jól. Árthat a babának?

Legjobb válasz: Nagyon sokan alszanak hason. Foleg, ha a lepenyed elol tapad, akkor kifejezetten jol is esik, mert a babara se nyomja ra a sulyt a lepeny. En 41 hetre szultem es azon az ejjelen mikor szulni mentem meg mindig hason aludtam. (nem volt nagy hasam a vegen se, de mashogy nem is tudtam aludni.) Most a masodikat varom, keptelen vagyok hason aludni, csak haton... Szoval nyugodtan aludj hason, ha ugy esik jol, a babanak semmi baja nem lesz. Ha zavarja ot, akkor ugyis jelezni fogja. 2 hete hasra fordultam, sehogy sem birtam aludni, es kb. 10 masodperc hason toltott ido utan eros kopogtatas jelezte odabentrol, hogy ez igy nem lesz jo. :-)

Nagyon sokan alszanak hason. Foleg, ha a lepenyed elol tapad, akkor kifejezetten jol is esik, mert a babara se nyomja ra a sulyt a lepeny. En 41 hetre szultem es azon az ejjelen mikor szulni mentem meg mindig hason aludtam. (nem volt nagy hasam a vegen se, de mashogy nem is tudtam aludni.) Most a masodikat varom, keptelen vagyok hason aludni, csak haton... Szoval nyugodtan aludj hason, ha ugy esik jol, a babanak semmi baja nem lesz. Ha zavarja ot, akkor ugyis jelezni fogja. 2 hete hasra fordultam, sehogy sem birtam aludni, es kb. 10 masodperc hason toltott ido utan eros kopogtatas jelezte odabentrol, hogy ez igy nem lesz jo. :-)
A kérdező hozzászólása: Akkor megnyugodtam. Csak viccelõdnek velem, hogy szegény gyerek majd úgy jön ki belõlem, mint a papír a nyomtatóból :D
32 hetes vagyok, és még én is alszom hason, igaz, az oldalamon alszom el, aztán éjjel vagy reggel amikor felébredek, akkor veszem észre, hogy hason fekszem. Nem hiszem hogy gond lenne belõle, ha olyan pózban fekszem pl, ami a kicsinek nem tetszik, akkor simán felébreszt, addig mocorog, hogy muszáj elfordulnom. Hason viszont még egyszer sem keltett :)
Én is hason szerettem mindig aludni. :) Az elsõ terhességemnél is elég sokáig hason aludtam, aztán vettünk szopipárnát, mert én is a baba miatt aggódtam. Azzal viszont úgy aludtam mint a bunda, mert még a nyugtalanító érzésem sem volt, hogy álmomban összenyomom. :) Most 25 hetes vagyok és nem mindig esik jól már hason aludni, vagyok is bajban, mert sehogy nem találom a helyem. A szopipárnát meg a párom lenyúlja, ha idõben nem veszem el, mert neki is bejött. :D
Nekem a végére hatalmas hasam volt, de gyakran aludtam hason már amennyire tudtam :D Semmi baja nincs a fiamnak.
En is szinte vegig hason aludtam.meg 38 hetesen is ugy felig oldalt es felig hason de inkabb hason...(nagy hassal)akkor 17 hetesen miert lenne baj?
Nem lesz semmi baja. Örülj, hogy tudsz hason aludni! Én is elég gyakran még mindig féloldalasan fekszem a hasam fele. Teljesen hason nem enged a pici. Na de nekem az elején a mellem miatt volt lehetetlen, nem a hasam miatt! Amikor majd zavarni fogja a babát, akkor úgyis értesít róla :)
Örülj neki!!! :) )) Ha tudnék, tuti úgy aludnék! :) ) 34 hetes kismama
Én 32 hetes vagyok és még mindig hason alszok. Amikor nem jó a babának elkezd rugdosni akkor megfordulok az oldalamra:) Tehát szerintem biztos nem ártasz vele a babának.

Egy 3 és fél hónapos babát át kellene szoktatni a 4 óránkénti evésre, vagy nem baj ha még mindig 3 óránként eszik?

Tápszeres, és 3 óránként eszik. Nem sok ez már neki? Nem kéne, hogy ritkábban egyen? Még mindig felkel éjszaka enni, irigylem azokat, akiknek az els? pillanattól fogva átalussza az éjszakát.

Legjobb válasz: Még bõven egyen csak 3 óránként, pici még. Éjjel persze ne keltsed, amikor magától kel. Napközben pláne 3 óránként etesd, akkor elõbb elmarad az éjszakai kelés, nappal szépen megvan a kajaadag...

Még bõven egyen csak 3 óránként, pici még. Éjjel persze ne keltsed, amikor magától kel. Napközben pláne 3 óránként etesd, akkor elõbb elmarad az éjszakai kelés, nappal szépen megvan a kajaadag...
Nem baj. Majd magától átáll. Legalábbis nálunk mindig így volt. Most a napokban a kislányom már csak 4x akar enni pedig még csak 10 hós. Nem tudok vele mit csinálni, õt már nem lehet erõltetni, kiköpi meg kilöki a kezembõl a kanalat, sír. Szóval ez van...akkor csak 4x eszünk. Ti nyugodtan ehettek 3 óránként, mi is így ettünk még 3 hósan és ha jó emlékszem éjjel is csak 1 evés maradt ki a többi ébredõs volt. :p Türelem, nekünk már van néhány átaludt éjjelünk is. :p
Szia! mi is 3, 5 hónaposak vagyunk csak anyatejesek. VAn hogy 5ször kér enni (sir ha többször akarok neki cicit adni) van hogy a 6 sem elég. Szerintem tudja õ mit akar:) Szerintem is át fog magától állni.
Szia, az én fiam 1éves és még mindig 3óránként eszik! Este 11-tõl alszik reggel 7-ig. (jó esetben) Úgyhogy még ráértek a 4óránkénti kajával...
6, 5 hónapos a kislányom, még mindig 3 óránként eszik napközben, éjszaka meg 9-5 alszik, aztán egy kis szopi, aztán tovább alszik 9-ig. Ne siettesd, átszoktatni nem lehet, ha éhes, ennie kell.
A fiam 4 hónapos és általában 3 óránként eszik, de van hogy csak 2 óra telik el két evés között, annyira éhes. Éjszaka mindig 2x kel enni. Tápszeres. Én is szeretném, ha ritkábban és többet enne, de nem tudom erõltetni, õ tudja mikor éhes.

14 hetesen nem baj ha meg mindig hanyok? Meddig tart meg?

Legjobb válasz: Nekem a 12. hét után még erõsödött a hányás és a 19. héten hánytam utoljára.

Nekem a 12. hét után még erõsödött a hányás és a 19. héten hánytam utoljára.
Ez mindenkinél más.Van aki megse érzi a terhességet, van aki végighányja 9 hónapot.Ha szerencsés vagy akkor lassan elmúlik.Én kb. a 16.hétig hánytam szinte minden reggel.Egy 25 hetes km
Én ugyan nem hánytam, de folyamatos erõs hányingerem volt, ami kb a 12. héten enyhült. Most én is 14 hetes vagyok, esténként néha még visszatér, de már kezdem magam jól érezni:) Kitartás, hamarosan elmúlik!!!
Szia!Én 38 hét 3 naposan szültem a lányomat és még elözö délbe is kihánytam az ebédet!Úgyhogy lehet a végéig:((((
Általában addig tart a hányás míg a baba meg nem mozdul!
Szia! Nálam a 18. hétig tartott, azóta nem járok dolgozni, és már a táppénz elsõ napján elmaradt a reggeli mûsör. Pedig nem is gondoltam volna, hogy a munka okozta stressz miatt kergetem a rókát. Kitartás, reméljük nálad se tart örökké! Üdv 26 hetes kismama
mûsör=mûsor !
Én most vagyok a 16. hétben és újra jelentkezik a hányinger és hányás, sõt most erõsebben mint az elsõ trimeszterben. Borzalmas. Este menetrendszerûen 10-11 óra körül okádok mint a malac, aztán takarítom a wc-t és környékét.

Baj, ha még mindig van folyásom?

5 hetes a kislányom, jöv? héten, csütörtökön kell mennem a 6 hetes kontrollra. Viszont még mindig van folyásom. Igaz, nem sok, halvány rózsaszín, de mégiscsak van még. Nem kellett volna már elmúlnia? Az orvos így is meg fog vizsgálni, ha nem múlik el addig sem?

Legjobb válasz: nekm mind akét láyom után a 6. héten múlt el

nekm mind akét láyom után a 6. héten múlt el
Nekem most 2 hónaposan is van, kevéske. 6 hetes kontrollon barnás volt, mondtam a dokinak, nem mondta hogy baj, és meg is vizsgált.
nekem is 5 hetes a lányom és még nekem is van folyásom nem kell megijedni . mostmár egyre kevesebb lesz és a szine is kezd majd kivilágosodni és teljesen el fog mulni.

Amstaff befedezte többszõr is a szukát. Nagy baj ha még mindig vérzik?

2. tüzelésnél jár a szukám és 4 x fedezte be eddig a kan kutyám lehet hogy eddig nem vette fel a kant a szuka, de megvan õrülve a kan a szukáért nemtudunk mit csinálni, és nem szeretném ha baja lenne a szukának a szülésnél vagy akármikor. Az nagy baj ha még mindig vérzik a szuka? Lehet ivartalanítani eközben is?

Legjobb válasz: Igen, lehet, de akkor már vidd el a kant is!!!!!

Igen, lehet, de akkor már vidd el a kant is!!!!!
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szóval, már csak az le van lesza.rva, hogy ezzel a szukát teszed tönkre. Azért megnézem, hogy melyik rokonod örülne egy genetikailag beteg kutyának, aminek a havi orvosi költsége több tízezer ft. Miután a kutyáid semmilyen tenyész engedéllyel nem rendelkeznek, így bármit örökíthet a kan vagy a szuka, attól függetlenül, hogy nekik lehet, hogy nincs bajuk. És ez a legnagyobb probléma, hogy mindenki azt hiszi, hogy az õ kutyái jó helyre kerülnek.Elhiheted, hogy senki nem úgy hoz le egy almot, hogy "én ezeket a kölyköket a menhelyre szánom". MINDENKI úgy kezdi, hogy vannak rá érdeklõdõk, majd ezek visszalépnek, vagy épp van 5 érdeklõdõ és 12 kutya születik..Vagy épp a kutya átlag élettartalma 10-15 év, és ezalatt az idõ alatt mondjuk nem tudják tartani a kutyát, és gyepire kerül, onnan kihozzák a cigányok és viszik is viadalra.Vagy épp ellopják, vagy jó pénzt ajánlanak érte és valamelyik rendes ismerõsöd tovább is ad rajta. Hidd el, nincs olyan sztori, amivel még ne találkoztunk volna, és MIND úgy indult, hogy "NÁLAM nem így lesz, mert nálam van rá vevõ" Aztán nem volt, vagy késõbb unták meg. 2 MILLIÓ gazdátlan kutya az eredménye ennek a felfogásnak, és ebbõl több EZER amstaff/pit. A staff-keverékekrõl ne is beszéljünk. Fel tudod fogni, hogy amelyik fajtát te elvileg annyira szereted, azokból több ezer egyed rohad a gyepin meg menhelyen vagy épp viadalon, az olyanok miatt, mint te??? Mert az ÖSSZES kutya szaporítóktól kerül ki, és te sem tenyésztõ vagy...
"Nem a pénz miatt csinálom nagyon sok ismerõsöm és rokonom várja a kiskutyát." Akkor szólj nekik, hogy rengeteg gazdátlan amstaff, meg pit (keverék) várja a kutyára vágyókat a gyepin, meg a különbözõ menhelyeken, ideiglenes befogadóknál! És 1x SEM kellene ellenie egy szukának, elõtte kellene ivartalanítani!!!
A kérdező hozzászólása: Hát ezt ne nekem írd. Nem olyan nehéz nem észre venni a viadalos és nem viadalos kutyákat. tegyél ellenne valamit én is tettem ahogy tudtam. Nem csak staffjaim vannak ahnem melette macskáim is.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); De, hidd el, nehéz észrevenni. A viadal nagy lóvé, sokakat megrészegít. Tudod még igen magasan kvalifikált, kutyához komolyan értõ, kutyákkal dolgozó embert is ismerek, aki egy ponton valahogy átcsapott abba a véleményben, hogy a kutyának kell a fajtának megfelelõ sport, szóval a terelõkutya tereljen, a harcikutya meg harcoljon. Millió viadalos van a súlyhúzók, a tenyésztõk között is. Csak azok nem a kirakatban vannak, hanem a sufniban. Egy ellés kockázatos, és még nagyobb kockázat az a felelõsség, amit te vállalsz egy alom kölyökért, egy életre. Ugyanis a nálad született kölyökért te leszel felelõs akkor is, amikor azt mondja a kedves vevõ, hogy gyereke születik, külföldre költözik, nincs tovább pénze a kutyára, stb. Ha felelõs vagy, akkor neked bizony vissza kell venned és megoldanod a sorsát. Még a meglévõ két kutya is hatalmas felelõsség, de ha lesz még mellé 12, az komoly gondot okozhat. És nem tudod megszûrni a gazdajelölteket. Tudod a viadalra, meg szaporításra szánt kutyákért sem úgy mennek, hogy csókolom, szaporítani akarok meg viadalozni. Tudják õk is, hogy az gáz, hazudnak, mint a vízfolyás.
A kérdező hozzászólása: Én ezt elhiszem, de akkor ez egy pofon a szarnak. Most ha ez ezzel jár akkor nem én fogom megváltani a világot akiket én ismerek szeretnének rokonaim barátaim és igen felelõs vagyok értük nagyon szeretem az állatokat nem csak a kutyákat hanem az állatokat többe nézem mint az embereket. Annyit tudok hogy én nem harcoltatom stb... max sportoltatom õket.
Tk-s a kutya?Egészségügyi szûrések megvannak???Ha nincs minek szaporítani nincs elég szaporító és tele a menhely???
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tudod nagymamáméknál 25 évvel ezelõtt születtek keverék kutyák. A szuka kutyát õk fogadták be, és akkor forma volt hogy az utcában mindenki mondogatta hogy legyen már kölyke, a rokonok is akik átjártak (unokatesók, bácsikámék, azok gyerekekkel) mind-mind cs*szegették nagyanyámat hogy nekik nagyon kell kölyök, mert milyen okos, szép, bohóc a csajszi. Egyszer átszökött egy kan, és befedezte. 25 éve szerintem nagyanyám azt se tudta mi az az ivartalanítás... Észrevették hogy vemhes, elvitték dokihoz, aztán megellett 15 kölyköt. 15 KÖLYKÖT!!! Szerinted hány ment el a rokonoknak/utcabelieknek/szomszédoknak/barátoknak? 1 darab. A 15-bõl. Hirtelen senkinek sem kellett mert jaj hát persze aranyosak, de õk épp felújítanak, megy a kislány iskolába, pont babát várnak, költöznek, stb... Pedig ingyen voltak. Így nagymamám kicsattogott a piacra, és ott passzolta el a kölyköket persze szintén ingyen, és volt ember akinek nem tetszett a habitusa annak nem adott. Persze az orvosi költségek, a kicsik kajája 8 hetes korukig, a károk amiket okoztak, az elsõ oltások mind-mind az õ tárcájukat vékonyították. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy ne számíts a rokonokra, ismerõsökre, mert ha tényleg akarnának kutyát, már rég vettek volna maguknak.
Nézd, lehet, hogy igazad van, és pofon a szarnak. Tudod, mi állatvédõk évek óta a munkánkat, a szeretetünket, a pénzünket áldozzuk és bizony úgy érezzük, hogy annyir ér az egész, mintha vizet hordanánk a tengerbe kanállal. Ideiglenes befogadóként 15 kutya került már tõlem gazdihoz. Mindegyikkel rengeteg melóm volt, mert többnyire betegen, neveletlenül, alulszocializáltan, alul tápláltan gondolkodnak. Többször elõfordult, hogy a saját kutyám kapott el betegséget az ideiglenestõl, ilyenkor mindkettõt kezeltem. Szobatisztaságra szoktattam, kidobtam a megrágott dolgokat, újakat vettem helyettük, sírtam, és gyászoltam is. És én is azt érzem, hogy amíg felelõtlenül születnek kölykök halomra, addig csak a szart pofozgatom. Nem kérjük tõled, hogy segíts, vagy hogy támogass anyagilag, hogy vállalj te is ideiglenes kutyákat. Csak azt, hogy ne segíts a világra még egy almot. Ha van egy halom jó gazdajelölt, akit ismersz, irányítsd õket egy menhelyre. Aki szereti a kutyát, és felelõsen tudja tartani, az nem csak a tõled származó kutyát szereti, és biztosan talál kétmillió gazdátlan között legalább egy olyat, akiért ugyanolyan felelõs lehetne, mint a tõled származó kutyáért. És persze, ha a nagy egészet nézed, ha arra gondolsz, hogy kétmillió gazdátlan kutya van, és folyamatosan születnek mégis újat, akkor azt érzed, hogy mit számít az a 8. És igazad is van. Az a 15 sem számít semmit, akik tõlem kerültek gazdához. De ha belenézel egy kutya szemébe, aki disznóólban, feszültségben, félelemben élt évekig, de már játszik, már fel mer jönni a kanapéra, és az öledbe hajtani a fejét, akkor tudod, hogy megéri. Akkor tudod, hogy csak egy icipici dolog a nagy egész szempontjából, de neki az az egész élete, az egész világ, a minden. Innen nézve meg nem pofon a szarnak. Hanem egy élet, ami itt van a földön, ami élni akar, csóválni, pacsit adni. De amíg bárki könnyen juthat olcsó kölyökhoz, addig neki nincs esélye, addig õt elaltatják a gyepin. Ahány kölyök születik nálad, annyival kevesebb már a világon levõ kutyának tudunk segíteni. Annyi fog meghalni félelemben, vidéki gyepmesteri telepeken, annyi veszíti el a reményt. Ha születik nálad 8 kiskutya, akkor valahol 8 másik meghal. Ez a nagy egésznek a matematikája. És közben veszélyezteted a saját szukád életét is. Értelmes embernek tûnsz, ezért vettem a fáradságot, hogy leírjam. Komolyan, szerinted miér éri meg? Mi az ami ennyire motivál arra, hogy kölykök legyenek nálad? Fel vagy készülve arra, hogy ha a mama esetleg belehal a szülésbe, akkor te fogsz három óránként etetni, kakát takarítani éjszaka is? Ki tudod fizetni 8-10 kölyök chipelését, két-két oltását, kéthetente féreghajtását? Ha igen, ha minderre van erõd, pénzed, kapacitásod, akkor miért nem segítesz inkább olyanokon, akik már itt vannak köztünk, akik éheznek, betegek, félnek, de még mindig bíznak az emberben?
Csak ezen az oldalon van 99 staffi és staffi keverék: [link] Kölykök, öregek, egészségesek, betegek, mindenfélék. Nézegesd meg a képeiket, és gondolkodj el azon, hogy mivel érnek õk kevesebbet, mint azok, akik majd nálad megszületnek.
És abban hogy lehetsz biztos, hogy egyszer majd, 3-5-10 év múlva nem a nálad született kutya néz rád vissza egy ilyen oldalról?
Aki szereti az állatok, az a mai magyar kutyatartási világban nem hoz le almot...Ha szereted a kutyákat, akkor a sajátodat is szereted, meg a másét is. Amstaffal és amstaff jellegû keverékkel tömve van az expressz meg hasonló portálok, már sza.ros 5 ezer ft-ért utána vágják az embernek, mert nem kellenek senkinek. Erre jössz majd te, a megváltó, aki leelleti a szukáját (kockára téve az életet, puszta szeretetbõl)és még egy raklap kiskutyát okád a világra, csak azért mert neked így a jó. Ez nem szeretet, ez önzõség. A kedves rokonságnak meg ha annyira kellene kutya, akkor már besétáltak volna valaha, és lenne kutyájuk.
A kérdező hozzászólása: Örülnök neki és te tudod én is milyen körülmények közt hoztam el a kutyámat? nem! És én használok trágár szavakat? Nem! Normálsian válaszoltál a kérdésemre? Nem! Köszönöm az elötte lévõnek a normális választ. Engem még az érdekelne hogy hányszor fedezheti be a kan a szukát? És az lessz az 1. hogy ivartalanítom a kutyámat ahogy leellik ez lenne az 1. ellése és az utolsó is. Szerintem nemc sak én vagyok így vele és nagyon sok ember van aki ugyan ilyen körülmények közt ell a kutyája, akitõl hoztam a kant pl. nagyon kedves és aranyos gazdik voltak és õk is megnézték hova adják a kutyákat és mind jó helyre kerültek raknak fel képeket a külön létrehozott fb csoportba. Errõl ennyit. Nem a pénz miatt csinálom nagyon sok ismerõsöm és rokonom várja a kiskutyát.
A mostani kutyámat a halál elöl mentettem, ingyen. Elõtte tk-s kutyám volt tenyésztõtõl. Elõtte anyukámnak odaadtak egy felnõtt kutyát, h hozza haza, haza is hozta, mert ment volna a gyepire. Amikor meg nagyon kicsi voltam, akkor meg szintén utcáról befogadott keverékünk volt. Sõt, a papagájunkat anno szintén örökbefogadtuk.
TE NORMÁLIS VAGY?????? Tûnés az orvoshoz és azonnal ivartalanítani mindkettõt!!!! Mégis mi a f***szt gondoltál mikor két ivaros eltérõ nemû állatot párzási idõszakban együtt hagytál? És neked van kutyád? Lõdd le magad!
Igen, lehet ivartalanítani! Mûtsétek meg mindkettõt minél elõbb!
tüzelési idõszak alatt nem ivartalanítanak szukát, a vérzékenység miatt! de ha be is fedezte a kan, akkor is tudod majd ivartalanítani.
A kérdező hozzászólása: Igen egyutt hagytam és miert mutsem meg mindkettot? Az olyan nagy baj ha parzasi idoszakban egyutt hagytam egy amstaff kan es egy amstaff szukat?
Igen. Mi a kóchengeres [email protected]*zát csinálnál a kölykökkel? Már a hirdetõ oldalakon is pár ezer forintért vannak ugyanilyen hulladék minõségû kölykök, és még azok se kelnek el....
A kérdező hozzászólása: neked nem mindegy mit csinálnék vele? Ez olyan nagy baj ha lesznek kölykök? Nem ez volt a kérdés. Egyébként te veled mit kezdtek el mikor ugyan olyan hulladék vagy?
És még neked áll feljebb??? Te mocs-kos [email protected]ító!!!!! Mert nem vagy más a válaszaid alapján! Egy normális gazda nem kérdezi meg, miért ivartalanítson!!!!!!
Nagy baj, igen.Staff kölyköknél, még ha "fajtatiszták"is, két lehetõség áll fenn.vagy nem kellenek senkinek fillérekért sem, vagy olyanok viszik el õket, akiknél nincsenek jó helyen.Ilyen kutyákkal van tele minden gyepi és menhely.Van olyan, ahol 16 staff és keveréke van életveszélyben, mert évek óta bent vannak a menhelyen és senkinek sem kellenek.Ha nem szeretnéd, hogy ellésnél gond legyen(erre megvan minden esély a te hozzáértéseddel)akkor egy megoldás van:elviszed tüzelés után ivartalanítani a szukát.Akkor a kan sem fog érte megõrülni.Vemhesen is lehet ivartalanítani. Ha nem viszed el megmûttetni, évente kétszer tüzel, hogy akadályozod meg a szaporulatot?Ha elkülöníted õket, a kan tényleg meg fog õrülni.
Persze, mindenki hülye, te vagy csak helikopter. Nem baj, majd mi, hülye állatvédõk õket is megmentjük.
A kérdező hozzászólása: Itt nem lessz probléma a kölykök jó gazdit fognak találni. Az érdekelt hogy a szukának áll-e fent komoly baj. De itt páran csak csunyán tudnak beszélni mert felcsapott álladvédõnek. Nem tudom hogy õ vett e kutyát és ha igen akkor miért nem közölte ezt azzal is akitõl vette hogy mekkora gusztustalan stb... de ezek szerint nem áll fent komoly baj. Köszönöm a normális válaszokat ahogy meg ellik egybõl az lessz a dolgom hogy ivartalanítom.
hát nézzük: minden elletéssel és tüzeléssel növeled a daganatos megbetegedések kialakulását (méhrák, emlõdaganat) minden egyes tüzeléssel növeled az ivarszervi megbetegedések kialakulását (gennyes méh gyulladás, álvemhesség, emlõ gyulladás) minden párzásnál ott az esély, hogy a kutya elkap valami betegséget a kantól, minek után nincsenek erre megfelelõ szûrési papirjaik (pl hiv vírus) a vemhesség idején felléphetnek komplikációk, melyek akár a kutya halálát is okozhatják: pl elhal egy kölyök, el kezd bomlani és vérmérgezést kap a szuka, ellés közben elakad egy kölyök a szülõ csatornában, orvosi segítség nélkül elpusztulnak a bent levõk plusz a szuka. Mivel nincsenek szûrve a kutyák erre az alkalomra így a kölyököknél fokozottan megjelenhetnek a fajtára jellemzõ genetikai betegségek. (ezeknek néz utána magad mik lehetnek, vannak elég durvák is) Fenn áll a veszélye, hogy a jóhelyre kerülnek még se jön be, egyik esetben kutyaviadalozó állat kínzó emberekhez kerülhetnek, a másik esetben nyakadon maradnak, a harmadik esetben menhelyre kerülnek. Amennyiben törvényt beakarod tartani, úgy a kölyköket 8 hetes korukig neked kell gondozni, oltani, féregteleníteni, és chipeltetni, mert csak így lehet örökbe adni kutyát. Természetesen ha ezt pénzért teszed, és nem adózol utána akkor adócsalást követsz el.
Itt van egy rakat amstaff, rokonok válogathatnak. Oltottak, chipezettek, rehabilitáltak: [link] Itt pedig egy csomó pti és staff: [link]

Baj ha még mindig pelenkában alszik?

2 év 4 hónapoa alányom. Másfél éves kora óta szobatiszta, de valahogy az ágytisztaság nem akar kialakulni. Mindig van pisi a pelsuban délutáni alvásnál is és éjszaka is. Már kétszer próbáltuk elhygani a pelenkát, ő akarta, azt mondta nagylány már,nem kell neki. De bepisilt, és jobb esetben felébredt rá,vagy fel sem ébredt, aludt tovább pisisen, két hónapja volt az utolsó "kísérlet", akkor felébresztettem ráültettem a bilire, de nem pisilt, majd egy óra múlva úgy találtam hogy pisisen aludt. Ráérünk még, majd kialakul? Vagy mit csináljak?

Legjobb válasz: Teljesen normális, mivel az éjszakai vizelettartás megléte egy hormon termelõdés következménye, ez általában 3 éves korban szokott elkezdeni termelõdni.

Teljesen normális, mivel az éjszakai vizelettartás megléte egy hormon termelõdés következménye, ez általában 3 éves korban szokott elkezdeni termelõdni.
Szerintem még nagyon kicsi az ágytisztasághoz.
kiscsoportos korában is még adtunk éjjelre pelust a lányomra egy ideig
Kicsi még hozá majd fél év -év mulva probáld meg. Kislányom 2 év 10 honapos és még mindig összepisili magát éjjel ha nincs rajta pelus, visszont délutáni alváshoz már nem kell neki.
Én kislányom 2évesen már szobatiszta volt éjjelre is. Este, lefekvés elõtt pisilt, aztán aludt. 2szer fordult elõ hogy bepisilt éjszaka az elején, azóta nem. Most 2.5éves
Fiam 2.5 éves.Nappalra szobatiszta lett 1 hét alatt.Déli alváshoz 1X apa elfelejtette ráadni a pelust és láss csodát nem pisilt be:-))Aztán kifigyeltem a kis rafináltat.Ha pelusban alszik, szárazon ébred, de mivel ébredés után tudja, hogy van pelus rajta ezért már vígan engedi is kifelé a pisit:-)) Szerintem kis idõ és a lánykád majd szól, hogy nem kell neki már a pelus.De fölösleges rajta stresszelni mert annál rosszabb lesz mindenkinek.Teljesen belefér a korába az éjszakai.Így is nagyon ügyesen és nagyon korán lett szobatiszta:-))
Nekem a fiam 2 éves, 10 hónapos, 1 hónapja lett teljesen szoba tiszta és 3hete nincs éjjelre se pelus. Én nem erõltettem, tavaly nyár óta próbálkoztunk a nappali szoba tisztasággal, nem erõltetve, csak amikor õ isvevõ volt rá. Nem jött össze, max egy pisi ment a wc-be. Aztán egyik napról a másikra kijelentette, hogy nem kell. Azóta nappalra teljesen, aztán mikor 1 hete száraz pelussal ébredt és menni kellett a wcre ébredés után kipróbáltuk, de akkor már õ is mondta, hogy nem kéri. Azóta egyszer se pisilt be éjjel se, pedig mivel nappal nem alszik este 7-tõl, reggel 7-ig egyhuzamba nyomja. Ezzel csak azt akartam mondani, hogy hagyd, megérik rá, én se hittem abban, hogy egyik napról a másikra, és mégis így lett :)
Dehogy baj! Van gyerek, aki korábban leszokik, de nem ezt kell alapul venni. Lányom 20 hónapos kora óta szobatiszta nappalra, éjjelre még nem, most 2, 5 éves. Már akadnak száraz éjszakák, de még elõfordul, hogy bepisil. Soha nem gondoltam, hogy el lenne maradva! Szerintem meg kell rá érni, úgyhogy nem vagytok elkésve egyáltalán.
nekem azt mondta a védönö hogy 5 éves korig kell hogy meg tanulja az északai szobatisztaságot.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!