Találatok a következő kifejezésre: Baj ha kisfiam (163 db)

Baj ha kisfiam nem szeret rajzolni 2, 5 éves?

Mindig csak azt akarja,hogy én rajzoljak.Amit nagyon szívesen meg is teszek de szeretném ha ő is csinálná.Van olyan persze hogy firkant valamit és el is nevezi de ez nagyon ritka.

Legjobb válasz: Nem baj, majd az oviba megjön a kedve, de ha nem az se baj.

Nem baj, majd az oviba megjön a kedve, de ha nem az se baj.
Nem baj!Az enyém viszont 2 éves és egésznap rajzol.Még az ágyat is összefirkálja. Így igen figyelnem kell rá, mert egésznap tollal futkos. 4 gyerkõc anyukája

Baj, ha kisfiam egyik fülében kisebb a lyuk, mint a másikban?

Legjobb válasz: Szerintem nem. Az emberi test amúgy sem szimmetrikus.

Szerintem nem. Az emberi test amúgy sem szimmetrikus.
Ez "csak" esztétikai dolog, a hallás beljebb "történik", ott meg gondolom minden rendben. Egyébként is még változhat, a fül az egyetlen testrészünk, ami életünk végéig növekszik...
Meg az orr...

Baj ha kisfiam sokszor eszik keveset?

2 hónapos és tápszeres.70-80-nál többet nem bir egyszerre megenni.Nagyon ritkán megeszi a 100-t.2 óra mulva meg éhes.Mit csináljak?

Legjobb válasz: Az én kislányom is ilyen volt sokáig, és mindenki azzal idegesített, hogy ez így nem lesz jó. Aztán egyszer csak fordult a kocka, most már evett 180-at is, persze nem ez a gyakori, de már csak 3-4 óránként eszik nappal. Szerintem ebbe mi nem igazán avatkozhatunk bele, õk tudják, mi a jó nekik! :)

Az én kislányom is ilyen volt sokáig, és mindenki azzal idegesített, hogy ez így nem lesz jó. Aztán egyszer csak fordult a kocka, most már evett 180-at is, persze nem ez a gyakori, de már csak 3-4 óránként eszik nappal. Szerintem ebbe mi nem igazán avatkozhatunk bele, õk tudják, mi a jó nekik! :)
Az én fiam is pont ilyen. Õ most 9 hónapos, de nem bír egy normális adagot enni, ezért még mindig van, hogy napi 6-7-szer eszik, pedig már eszik mást is a tápszer mellett. Én nem aggódom miatt, Te se tedd, adj neki enni, amennyit, és amikor kér, de azért a 2 óra meglegyen az etetések között. Nem tudsz mit csinálni, õk ilyenek, megtömni nem lehet:)
Szia! Ne aggódj miatta, az én babám is ilyen volt egészen addig amíg nem kezdtem el hozzátáplálni. Azóta végre van napirendünk, jó lett az étvágya és csak 5X eszik 1 nap.
10:20-as vagyok. Õ már 3 hónapos lesz holnap.


Mikor fog sikerülni neki a felállás? 8 hós a kisfiam és mindenbe kapaszkodik és húzza fel magát, félig sikerül is, nagy baj ha picit segítek neki mert nagyon tetszik neki? Amúgy nem mászik, forog, ül stabilan.

Legjobb válasz: Az elsõ válaszolónak üzenem, hogy barátnõm kisfia teljesen kihagyta a mászást. Az én kisfiam pedig elõbb állt fel és csak utánna kezdett mászni. És szerintem nem baj ha segítünk neki kicsit. A védõnõnk is ezt mondta.

Az elsõ válaszolónak üzenem, hogy barátnõm kisfia teljesen kihagyta a mászást. Az én kisfiam pedig elõbb állt fel és csak utánna kezdett mászni. És szerintem nem baj ha segítünk neki kicsit. A védõnõnk is ezt mondta.
Nem baj ha nem maszik, nem mindegyik baba maszik, es teljesen egeszseges gyerekek, felnottek lesznek beloluk. Szerintem ne segitsel neki, o majd rajon, hidd el, akkor viszont ugyis csak acsorogni fog!
Igen, baj. Ne segíts neki, majd ha egyedül sikerül neki, akkor elég erõs. Elõbb másznia kellene, mert ha azt kihagyja, akkor esetleg problémák lehetnek belõle.
Az én kisfiam kb 7 hónaposan ült fel elõször egyedül, rá 5 napra pedig fel is állt egyedül a kiságyban. Ezután kb 2 héttel kezdett el mászni. Most 9 és fél hónapos, s percekig áll kapaszkodás nélkül. Sokat ülök vele a földön s úgy tanult meg felállni, hogy a ruhámon felkapaszkodott. Ha ez segítség akkor én is segítettem neki. Szerintem nem kell azon aggódni, hogy mászik-e vagy sem egy baba. Az enyém a sorrendet cserélte fel, a keresztfiam meg úgy mászott, mint "egy háborús sebesült" (egyik lábát húzta maga után), most 3 és fél éves, de olyan, mint minden korabeli.
valahogy eltünt az elsõ válasz. a mostani elsõ válasz az valójában a második. Hogyan tünhet el egy válasz? Egyébként a második válaszoló vagyok - vagyis mostmár elsõ.
Elsõ vagyok. Nem lehurrogtalak, csak vélemény volt. És tényleg, akkor miért kérdezel, ha biztos vagy a dolgodban? Egyébként a nõvérem lánya sem mászott, és semmi baja. Nem törvényszerû, hogy baja legyen belõle, csak azt mondom, hogy könnyen elõfordulhat, és ezt nem én találtam ki. De mindegy, ha rám hallgatsz, azt csinálsz, amit akarsz.
kedves kérdezõ ha nem esik jól h az elsõ "lehurrogott"-amúgy csak véleményét mondta akkor miért kérdezel itt??
A kérdező hozzászólása: Az elsõ válaszolónak:Miért kell rögtön lehurrogni?Látom, hogy húzza magát fel és akkor segítek neki pakolni a lábait, úgy ahogy a második válaszoló írta.És amúgy se minden gyerek mászik.
szia, elsõvel értek egyet elõbb másznai vagy kúsznia kellene, így van pedagógus vagyok, késõbb problémák lehetnek ha kihagy vmit...én nem segítettem s 8 hónaposan felállt egyedül....majd eljön nektek is az idõ nem kell sürgeti, sztem se segíts...
Szia. kisfiam is 8 hós. Én is segitettem neki eleinte felállni, mert láttam hogy akarta, csak még a lábát akkor nem tudta igazitani és közben megyeráztam neki hogy hogyan csinálja. kb egy hét alatt önállóan ment neki. A mászás ma csinálta elõször hosszabb távon. Eddig kicsi - 2-3"lépés" - távon ment neki. Mikor már láttam hogy huzza fel maga alá a lábait és menne, csak nemtudja a technikát akkor segítettem neki. Mutattam hogy kell, magyaráztam és közben pakolgattam a kezeit lábait, és mondogattam hogy: egyikk kéz - másik kéz egyik láb - másik láb. De ezt is mindig csak akkor mikor láttam hogy õ maga akar probálkozni. Szerintem ez igy nem rossz, de ugy csinálod ahogy jónak látod. Békés ünnepeket!
Szeretned a nem hasznosnak bizonyult valaszokat is latni? A kerdes alatt van ez a kerdes felteve, es kattints ra, visszaugrik az elso es egy masik valasz is.

Mit "kell" tudnia 1, 5-2 éves babának? Baj ha az én kisfiam még nem ismeri színeket, a testrészeit sem mutatja, és beszélni sem nagyon akar?

Legjobb válasz: A színeket ráér 3 évesen is tudni. Beszélni kisfiam sem beszélt ennyi idõsen, csak annyi hogy apa,nana-én vagyok, papa, mama, vau.17-18 hónapos korától kezdett "beszélni". Most 21 hónapos kb. 20 szót mond, meg az állathangok. Most kezd el jobban beszélni. A testrészeit kb. 15 hós korától mutatja, pontosan nem emlékszem rá.Minden gyerek más. Attól, hogy nem akarja mutatni a testrészeit, nem biztos, hogy nem is tudja. Vannak gyerekek, aki egyes dolgokban lassabban, másokban késõbb ügyeskednek. nyugi, nincs baj a kisfiaddal. Biztos másban ügyes.Pl. hamar felállt.

A színeket ráér 3 évesen is tudni. Beszélni kisfiam sem beszélt ennyi idõsen, csak annyi hogy apa, nana-én vagyok, papa, mama, vau.17-18 hónapos korától kezdett "beszélni". Most 21 hónapos kb. 20 szót mond, meg az állathangok. Most kezd el jobban beszélni. A testrészeit kb. 15 hós korától mutatja, pontosan nem emlékszem rá.Minden gyerek más. Attól, hogy nem akarja mutatni a testrészeit, nem biztos, hogy nem is tudja. Vannak gyerekek, aki egyes dolgokban lassabban, másokban késõbb ügyeskednek. nyugi, nincs baj a kisfiaddal. Biztos másban ügyes.Pl. hamar felállt.
Ha a színeket még nem is tudja tökéletesen vagy beszélni sem nagyon akar, az még szerintem nem akkora gond, fõleg, ha a másfél évest nézzük. Viszont azért egy két éves gyereknek már illene ismernie a testrészeit. Csak azért nem mutatja, mert nem akarja vagy tényleg nem tudja?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. 1, 5 éves a kisfiam. Tudja hol a pocakja, a füle, a pucus, melyik a lába, vagy a keze, csak nem mindig mutatja, mert nem akarja. Akkor megnyugodtam:)
Ne izgulj, az én fiam is kb. ennyi tudott ennyi idõsen. Most már lassan 2, 5 éves lesz és a szám-, illetve betûmániának köszönhetõen nem csak a színeket és a testrészeit mutatja meg és mondja ki, de a betûket és a számokat is megnevezi. Nekünk nagyon sokat segített a bölcsi, szeptember óta rengeteg szót tanult és sok minden mást is. A leginkább abban segített a közösség, hogy merjen próbálkozni a szavak kimondásával. Talán nektek is jót tenne, ha vinnéd minél többet közösségbe.

Nem baj ha a kisfiamnak még egy fogacskája sincs? 7 hónapos

egy jó páran akiknek fiatalabb babáik vannak mint az enyém,mindig cseszegetnek.

Legjobb válasz: Nem baj. Kisfiamnak 8 hósan bújt ki az elsõ. Azóta már megvan mind. Tényleg nincs jelentõsége.

Nem baj. Kisfiamnak 8 hósan bújt ki az elsõ. Azóta már megvan mind. Tényleg nincs jelentõsége.
Szia!Az én kisfiamnak 11 hónaposan jött ki az elsõ foga, rögtön utánna a második is, aztán megint hónapokig semmi..Most két éves, és 16 foga van.Nyugi, nem marad a tiéd sem fog nélkül!:-)
Nekünk sincs még, mi is 7 hónaposak vagyunk....majd lesz nekik....Barátnõm kisfiának 15 hósan jött az elsõ.... A többiekre meg ne figyelj!!
Az én fiamnak 8 hósan jött az elsõ.1 1/2 hónap alatt kijött 8, majd 8 hónap szünet után újra szinte egyszerre 8.
Az én fiamnak 7 hónaposan jött ki az elsõ foga. Most 9 hónaposan van már 5. De a barátnõm kisfiának, aki egy nappal elõbb született mint az én babóm, még egy fogacskája sincs, és nem is úgy néz ki, hogy jönne. Ez teljesen változó. Szerintem nyugodj meg.
Az én lányom 7 hónapos van egy fél fogacskája :) de egy hónapja feláll , felül egyedül :) )
Az én kisfiam 8 hónapos, neki sincs még egy foga sem. A doki néni mindig azzal vígasztal, hogy így biztos nagyon szép, egészséges fogai lesznek, mert késõbb bújik ki. Ne bosszankodj a megjegyzéseken! Ez olyan, mint amikor azt hallom, hogy az 1 hónapos baba forog, 3 hónaposan meg már mászik. :) Ne aggódj!
Nem :) Majd kijönnek :) Nálunk is 8 hónapos kora után kezdtek kibukkanni a fogai.
Szia! Kisfiamnak 9, 5 hónaposan bújt ki az elsõ, most 15 hónapos és csak 6 van neki. Hasonló korú baba társaknak pedig már 10-14:) Én még nem láttam fogatlan 2 évest, türelem:)
Az én fiam 8 hónapos múlt és még neki sincs egy fogacskája sem, de már 2 napja alul megjelent egy kis fehér csík, úgyhogy lehet hogy már nem sokat kell várnunk és kibújik az elsõ. :)

Kisfiam nem mászik! 10, 5 hónapos, 5 hónapos korától kúszott és mostmár egyedül önállóan megy pár lépést, de a mászás kimaradt! Nagy baj ez? A barátnőm rokona védönö és ő azt mondta hogy baj ha nem mászik! Ez tényleg igy van?

Vigyem el tornára vagy hogyan tudnám megtanitani neki a mászást? Fejér megyében lakom!

Legjobb válasz: szia.nekem egy 16,egy 13,egy 7 és egy 1 éves gyerekem van,egyikük sem mászott.hamar kúsztak,majd már mentek.ja és én védõnõ vagyok.egyáltalán nem baj,ha nem szeretnének nem másznak,ebbõl se most se késõbb nem lesz semmi baj.nyugalom:)

szia.nekem egy 16, egy 13, egy 7 és egy 1 éves gyerekem van, egyikük sem mászott.hamar kúsztak, majd már mentek.ja és én védõnõ vagyok.egyáltalán nem baj, ha nem szeretnének nem másznak, ebbõl se most se késõbb nem lesz semmi baj.nyugalom:)
Ugyan. Sok babának maradt már ki ez a fázis. Õ nem szeretne mászni, és kész. Ha már megy, akkor pláne. Inkább igencsak ügyes, hogy ennyi idõsen önállóan is lépdel.
Állítólag jó, ha mászik, és megvan minden fejlõdési szint, de én is ismerek ilyet, aki nem mászott és semmi baja! Tényleg örülj neki, hogy más lépeget! Ja! és van olyan baba, aki a normál mászást (négykézláb) helyettesíti a kúszással, ergo neki az a mászás. :)
Fontos a mászás, de nem jelent azonnal bajt, ha kimarad! Azt javaslom, amikor kúszik, nyúlj a mellkasa alá, és így emeld fel térdkézláb helyzetbe. HA nagyon oda akar érni egy játékhoz, nem fog ellenkezni. Persze ha nagyon sír miatta, engedd vissza a hasát a talajra. Én is így szoktattam pár nap alatt mászásra a villám tempóban kúszó, akkor 10 hós fiamat. Most már 1 éves múlt, lépeget, de a fõ közlekedési módja még a mászás! konduktor-anyuka
Egyáltalán nem baj, mivel, ahogy írtad, a kúszás viszont megvolt. Gyógytornász barátnõm mondta nekem, hogy ha vagy az egyik, vagy a másik megvan a kúszás/mászás közül, akkor biztosan minden rendben van a babával, mert képes a jobb kéz/bal láb (és fordítva) koordinációra, és ez a lényeg. Az egyik bõven elég. És ha ráadásul már egyedül lépeget, akkor fizikailag is tuti minden rendben vele, elég erõsek az izmai is. Nyugi, minden OK a babáddal a leírtak alapján. Úgy bírom a védõnõket, ahelyett, hogy értelmes segítséget adnának, csak beparáztatják az anyukákat, ráadásul tudatlanul....

Ha a kisfiam rögtön elfogad minden ételt akkor nem baj ha rendes mennyiséget adok neki nem csak pár kanállal?

Eddig mindent megevett amit adtam neki,a hasa sem fájt semmit?l soha.

Legjobb válasz: Azért célszerûbb kis mennyiséggel kezdeni,mert ha belefutsz egy olyan kajába,amitõl fáj a hasa,vagy kiütést kap,nem mindegy,h milyen mennyiséget evett belõle.Az én kisfiam is mindent elfogad,és nem fájt a pocija,ettõl függetlenül én 3 napig csak keveset adok.Az üveges babakaját elharmadolom.Ha nincs tõle baja,legközelebb már az egészet oda adom.Ha akkor nem okozott gondot,a késõbbiekben már nem fog.2 gyerekes anyuka

Azért célszerûbb kis mennyiséggel kezdeni, mert ha belefutsz egy olyan kajába, amitõl fáj a hasa, vagy kiütést kap, nem mindegy, h milyen mennyiséget evett belõle.Az én kisfiam is mindent elfogad, és nem fájt a pocija, ettõl függetlenül én 3 napig csak keveset adok.Az üveges babakaját elharmadolom.Ha nincs tõle baja, legközelebb már az egészet oda adom.Ha akkor nem okozott gondot, a késõbbiekben már nem fog.2 gyerekes anyuka
Szia! Én is hasonlóképpen csináltam mint te! Bár amikor új ételt vezettem be, elõször csak egy negyed vagy fél üveggel kapott. De következõ alkalommal már mindet odaadtam neki! Nekünk nem volt semmi gond. Szerintem annak semmi értelme nincs hogy hetekig kapjon 2-3 kanállal és ennyi. A kislányomnál is bevált ez, és semmi baja nem volt. Most is nagyon jó evõ! Minden jót Üdvözlettel: 7 hónapos és 2 éves gyerkõc anyukája :)

Az baj, ha 20 hónapos kisfiam nem homokozik?

Irigylem azokat az anyukákat, akik órákig elülnek a homokozó mellett és a gyerek meg elhomokozik. Az én kisfiam max. hintázik és csúszdázik a játszón, a ló se nagyon érdekli, más meg nincsen. Már egy párszor leültem vele, de nem csinál semmit a homokozó játékokkal.

Legjobb válasz: Az enyém meg hintázni nem szeret. Lehet, hogy rosszul van benne mert apja se bírja :( Szerintem nem baj, miért volna baj? Lehet, hogy majd késõbb fog.

Az enyém meg hintázni nem szeret. Lehet, hogy rosszul van benne mert apja se bírja :( Szerintem nem baj, miért volna baj? Lehet, hogy majd késõbb fog.
Semmi gond vele, pici még, majd megnyílik több minden felé.

Baj, ha a kisfiam szinte csak levest eszik ebédre? 15hós

Eddig az volt a baj,hogy nem fogadott el semmit.Nagyon rossz evő volt de pár hete szerencsére elég jól eszeget.A levest imádja 2 nagy merítőkanállal is megeszik egyszerre.Répával,tésztával...minden ami van benne.A második fogásból csak pár falatot eszik,mert jól lakik a levessel.Ha nem adok neki csak kevesebbet akkor kéri,hisztizik,sír.Igazából örülök,hogy ilyen jó étvággyal eszeget de jó volna ha azért mást is enne.Vagy ez is változni fog heteken belül mint eddig szinte minden?:)

Legjobb válasz: Dehogy baj!Az enyém is leveses,és bizony gyakran nem is nagyon kér mást.Eltelik a gyomra vele.nem baj,sõt a leves nagyon egészséges,a második meg marad uzsira.De valóban,minden változhat a piciknél rövid idõn belül!

Dehogy baj!Az enyém is leveses, és bizony gyakran nem is nagyon kér mást.Eltelik a gyomra vele.nem baj, sõt a leves nagyon egészséges, a második meg marad uzsira.De valóban, minden változhat a piciknél rövid idõn belül!
változni fog, az enyém utáltaa levest , nem ette meg, egyszer probaképp adtam azota naponta kell, jo sürü husi leves, paradicsomleves, , most 21 honapos, másodikat már igy nem eszik ha sürü a leves, nálunk meg az a baj hogy egyáltalán nem eszi meg a hust sehogy..
Egyáltalán nem baj, fõleg, hogy ezzel sok zöldséget is eszik! Örülj neki! (És persze, amit baba mellett szerintem mindenki megtanul: Ami mûködik pár napig, hétig, az aztán lehet, hogy egyáltalán nem fog :-) Használd ki, amíg ennyire rajong a levesért!)
Fiam most lesz 2 éves, és õ kezdetektõl nagyon leveses, és a másodikból õ is csak pár falatot eszik, viszont levesbõl a tányérját tele szedem, és megesszi. Én is felkelés után adom neki a másodikat. De én is nagyon leveses vagyok, még mindíg :-)
Én is úgy gondolom, hogy végülis miért lenne baj? A másodikat legfeljebb megeszi késõbb. A lényeg, hogy úgyszólván a nap során eleget egyen, és nem muszáj épp ebédidõben megennie az "ebéd lényegét". Mellesleg pedig a leves se "nulla", hisz benne vannak a zöldségek, tészta.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!