Találatok a következő kifejezésre: Baj ha járok (134 db)

Egy lánynak nem baj ha jár az ún. DEFENDO sportra?

Szeretnék ilyesmi önvédelmi dolgot tanulni, csak nem lenne sok ez egy lánynak ? vagyis láttam képeket és elég durvának t?nik :/ vagy esetleg más sportot tud valaki ami ilyen önvédelmi dolog ? köszönöm 15/L

Legjobb válasz: Az önvédelem durva, mások is vannak, de azok is ugyan ilyen durvák. Szerintem attól, mert lány vagy, nem lesz sok. Persze az elsõ hónapok furcsák, megterhelõek, de bele fogsz jönni. A mai világban pedig kell az önvédelem, lányoknak is... Defendozni én is akartam, de most inkább a kickboxon gondolkodom, csak abban kés és egyebek ellen nem mutatnak semmit. Szerintem vágj bele, és írd le a tapasztalataidat légyszi, mert engem érdekelnek. :D^^

Az önvédelem durva, mások is vannak, de azok is ugyan ilyen durvák. Szerintem attól, mert lány vagy, nem lesz sok. Persze az elsõ hónapok furcsák, megterhelõek, de bele fogsz jönni. A mai világban pedig kell az önvédelem, lányoknak is... Defendozni én is akartam, de most inkább a kickboxon gondolkodom, csak abban kés és egyebek ellen nem mutatnak semmit. Szerintem vágj bele, és írd le a tapasztalataidat légyszi, mert engem érdekelnek. :D^^
A kérdező hozzászólása: 21:31-es: debreceni vagyok ^^ :D
A kérdező hozzászólása: és nagyon szépen köszönöm a válaszokat ! :)
ma 09:33 Talán a harcmûvészetek nem alkalmasak önvédelemre?
Kedves elõzõ! Nem az vagyok ugyan akinek te írtál de engedd meg h azért még kifejtsem a véleményem a kérdéssel kapcsolatban. Szerintem a harcmûvészetek is használhatók önvédelemre. Azonban ezt egy szóval sem próbálta megcáfolni az oktató, csupán azt mondta ne vegyük egy kalap alá, amiben úgy vélem igaza van. A DEFENDO és egyéb önvédelmi oktatások lényege h minél jobban megtanuld megvédeni magad veszélyhelyzetben. Ehhez állóképesség tréning, és technikai tudás megszerzése szükséges. Azonban a harcmûvészetek tudtommal sokkal szerteágazóbbak ennél. Egy igazi harcmûvészeti oktatáson kell pár szóban értekezni a sport történelmérõl, azon ország nyelvérõl ahonnan származik az adott mûvészet, illetve még például a hozzá tartozó kultúráról is. Nem volt sok alkalmam megismerni ilyen dolgokat, mivel nekem ez a része unalmas. Én pont ezért kezdtem DEFENDO-ra járni. Mivel ott nincs rizsa, hanem színtiszta fizikai edzés.
Egyetértek. Az önvédelmi edzés lényege, hogy megúszd nagyjából épp bõrrel a konfliktust, nem az, hogy megnyerd a verekedést.
És hova akarsz járni defendora? Mert én Pesti vagyok, szívesen mennék én is, csak Debrecen messze lenne. Utálok egyedül új közösségbe menni, gondoltam, így könnyebb lenne :S
Vannak itt csodás vélemények, ez ezért nem jó, az azért nem jó .elkéne fogadni, hogy az önvédelem nem a harcról szól, hanem legtöbb esetben annak elkerülésérõl.a Modern defendo , nem sport nem harcmûvészet.itt nem azt kell elviselni , hogy ütik a fejed vagy a sípcsontod feledzõdjön itt nem ketrecharcosokat edzünk, hanem egyszerû embereket akik egy esetleges támadást szeretnének megúszni, itt sokkal fontosabb a mentális ill taktikai képzés.És még egy nagyon fontos adalék itt fel sem merülhet, hogy a srácokat bevadítsuk...... egy könyvelõnek mért lenne szüksége , hogy vad legyen,
De a kérdezõ írta, hogy régebben kick-boxozott. A visszatámadáshoz való alap így meg van. Tehát defendon megtanul védekezni, esetleg leszerelni, és a kick-boxal pedig visszatámadni. Én így gondolom.
Defendo oktató vagyok, megpróbálok röviden, lényegre törõen válaszolni: 1; az önvédelem mindig durva dolog, mert a támadó(k) nem fognak finomkodni 2; igen, lánynak is való, hozzánk is járnak lányok 3; ha teljesen kezdõ vagy, a legjobb, ha oktatót választasz, nem stílust, vagy rendszert 4; Magyarországon ma kettõ Defendo szervezet van, különbözõ oktatási elgondolással 5; reális oktatással fogsz reális önvédelmet tanulni 6; a küzdõsportok, és a harcmûvészetek nem önvédelmi rendszerek. Nem szabad õket egy kalap alá venni, én ezt 22 év tapasztalatával mondom 7; bármennyit is gondolkozol rajta, az lesz a legjobb, ha elmész egy tréningre, és kipróbálod. Sokan kezdtük így... :) Szép napot!
20:22-nek köszönöm a választ, az alapján amit találtam a defendóról korrektnek tûnik amit írtál.
20.22vok-20.41nek Igen, jártam a modern defendo verzióra 1 évet. Alapvetõen ökölvívó vagyok kíváncsiságból lementem megnézni és egy küzdõsporthoz képest valóban lájtos, de nekem az állóképességi része nagyon bejött. És igen, nincsen sparring.A küzdelem abból áll ott, hogy állsz a partnered meg pontütõvel a kezén elkezd gyepálni tiszta erõbõl az edzõ meg számol vissza 10tõl. 10mped van arra, hogy letipord akárhogyan. Az edzés felépítése meg ilyen- 1óra állóképességi edzés-ezt teljes végkimerülésig megy, nem ritka a róka. 1óra technikai edzés. és 1óra haladó technikai edzés.3 órás. Ja igen.Az ember pofáját nem verik szét, de a fojtás a rúgás az megy rendesen. Volt, hogy 1 hétig alig bírtam nyelni, mert rajtam mutatták be. Összefoglalva. Átlag ember ellen, vagy plenyóból meglepetésszerûen használható, plusz a sunyi, aljas technikákat is tanítanak amik okozhatnak meglepetést, pont ez a lényege a plenyó. De egy küzdõsportban jártas ember ellen, aki nem fog beengedni belharcolni, karkulcsolgatni az ellen nem fog mûködni, véleményem szerint.
Csomó csaj jár defendózni. Nem durva egyáltalán, viszont állóképességileg nagyon kemény. Ha félsz a bunyótól, akkor menj modern defendo-ra, abban nincs küzdelem. Ezen kívül más hatékony önvédelmi rendszer még a kézitusa.
A kérdező hozzászólása: régebben én is kick-boxoztam csak pont ez az amit te is írtál kedves elsõ hogy ott a kés meg ezek ellen nem tanultunk csak rúgások meg ütések :D am még nem tudom hogy mikor szeretnék bele kezdeni :S kicsit félek :$$ xd
Én azt mondom, bármilyen önvédelmi technikát szeretnél tanulni, elsõként nézd meg ki az edzõd. Nagyon sok önjelölt guru van, amit csinálnak látványos és hatékonynak tûnik, de amint kikerül a technika a steril edzõtermi környezetbõl semmit sem ér. Például krav-magában sok az önjelölt guru, youtube is tele van a videóikkal, amik látványosak, de semmit nem érnek, csak a normális oktatók és a krav-maga hírét rombolják vele. Defendóhoz nem értek, nem ismerem a magyarországi egyesületeket, de youtubon volt pár érdekes technika defendo címszó alatt a "guruktól", ami pl. kés ellen ha nem a tanítvány ment volna az edzõ ellen életveszélyes szerintem, értem ezalatt pl. azt, hogy alulról jövõ köríves szúrásnál könyök fölött blokkolt, így az alkar simán be tud hajolnia hasa felé reális támadásnál, persze a tanítvány nem késelte le a mester...
Én most a nyáron egy hónapig jártam DEFENDO-ra és az a véleményem hogy nagyon kellemes sport. Nem tudom melyik városban laksz, milyen közel van a hely, ahol szeretnél edzeni, de ha kickboxoltál akkor nem hiszem h nagyon megterhelõ lenne számodra. Vizsgázni nem kötelezõ tudtommal, ez számomra pozitívum, illetve h nem vernek agyon elsõre, hagyják h belerázódj. Nálunk heti 2szer egy óra az edzés, nagyjából fél óra bemelegítéssel (sima gimnasztikus és árnyékharc együtt) illetve fél óra rendes harccal.
egyáltalán nem baj, nem azért van, hogy megvédd magad? és nem durvák az önvédelmi sportok, benne is van a nevében, hogy ÖNvédelem.
20:22-es válaszoló hozzád lenne kérdésem, szeretném tágítani a látóköröm, és a kommentedbõl nekem úgy tûnik defendózol. 1. Mit értesz azalatt, hogy nincs küzdelem? És ha egy bokszoló, netán MMA-s támad rád akkor mi van? 2. Azt írod nem durva. Ez mit jelent, csak átveszitek a technikát és kész, nincs olyan hogy teljes erõbõl is kipróbáljátok pl. egy fojtásnál hogy tényleg ki tudsz-e szabadulni? Mert akkor honnan tudod, hogy teljes erejû, maximális gyorsaságú támadás ellen is jól oldod meg a technikát? Az utcán tiszta erõbõl ütnek, rúgnak, szúrnak.
Defendo talán egy fokkal jobb, mint a krav maga, de én erre sem bíznám az életem. Harcmûvészetekbõl össze lopott technikák egymásra hányva. Fél óra bemelegítés? Alaposak vagytok vagy csak nincs mit csinálni egy pörgõs bemelegítés 10 perc alatt meg kéne, hogy legyen. Egy jó edzõvel egy keleti harcmûvészet sokkal sokkal többet ér önvédelemben, mint ezek a nyugati összecsapott dolgok.
Merre fele mennél edzésekre? Mert esetleg mennék én is, ha a közelben van, elérhetõ áron. Én is kicsit félek egy új sportba belevágni, fõleg, hogy most sok idõt kihagytam. :$ 1. voltam 17/f
Ucsó nem jól gondolod. Védekezni, elmozogni, dukkingolni ökölvívó edzésen tanítanak meg. Defendoban ha a fenyegetõ beér ütõtávba, akkor támadás van, nincs védekezés, vagy elmozgás.

Baj ha járókába szeretném altatni?

Eddig kiságyban aludt,/10hónapos/azt vettem észre,hogy mintha kicsi lenne a kiságy.Sokat forgolódik éjszaka és igazán nem tud megfordulni mert ott a rács,meg mindig keresztben akar benne aludni.Azért gondoltam ha megcsinálnám a járókát ágynak, hátha jobb lenne neki és még el is férne keresztben is ha úgy akar aludni.Valaki tapasztalt már ilyet?

Legjobb válasz: ezen már én is gondolkodtam, mert tök kicsi a kiságy nekünk is.

ezen már én is gondolkodtam, mert tök kicsi a kiságy nekünk is.
Nálunk nem pont ez a helyzet, viszont elég gyakran elõfordul, hogy elalszik a járókában a játékok közt napközben, és akár 1, 5 - 2 órát is alszik. Ezért én vágattam bele egy 3 cm vastag szivacsot, és varrattam rá egy huzatot, és így nem aggódom, hogy felfázik esetleg. Szóval, miért ne lehetne akár éjszaka benne aludnia? De ha nem padlófûtésetek van, akkor javasolnám neked is a szivacsot bele.
Miért ne? Bár javasolják, hogy más legyen az alvóhely, mint a játszóhely, de ha nektek ez nem probléma, vagy megoldod, miért ne?A lényeg, hogy jót aludjon.
én is ezen agyalok, még csak 7 hós a babám, de már kicsinek bizonyul a kiságy, nem tud benne forgolodni rendesen..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a választ.Megágyaztam neki, kíváncsi leszek milyen lesz az éjszaka.Remélem bejön és nyugodtan tudunk aludni:) )

Az baj, ha 11 és fél hós és még nem jár? Feláll már kapaszkodva+négykézlábozik, oldalra 1 lépést tesz. Mások már járnak

36. hétre született,a gyerekdoki azt mondta,hogy nem számít.

Legjobb válasz: dehogy baj! az se baj, ha csak másfél évesen indul el kapaszkodás nélkül!

dehogy baj! az se baj, ha csak másfél évesen indul el kapaszkodás nélkül!
Nekem pont most mondta a védõnõ, hogy 18 hónapos korig ráérnek járni. Az én babám 15 hónapos, de még csak pár lépést tesz egyedül. De úgy örül neki, tapsol meg sikongat! Én is meg voltam ijedve, mert körülöttünk is minden gyerek 10-12 hónapos korától jár. De azt mondta nekem a védõnõ, hogy nem baj.
Szia! Egyáltalán nincs lemaradva a babád. Az enyém 9 hósan állt fel 10 hósan kapaszkodva járt. Most figyelj! 11 hós volt amikor elkezdett mászni!! Éppen ma 13 hós, és tegnapelõtt indult el.
A gyerekek más és más ütemben fejlõdnek. Én 10 hónaposan indultam el, mig a hugim 15 hós koráig kizárólag mászva közlekedett, mégcsak nem is kapaszkodva lépegetett. Egyszer csak gondolt egyet felállt és elindult. Most a lányom szintén 10 hósan kezdett totyogni, úgy hogy hagytam had haladjon a maga tempójában, a nõvérem kisfia 13 hónapos és épp tegnap lépett elõször kettõt hármat, de még nagyon fél és sirva is fakadt. Szóval a babád nincs lekésve semmirõl, ne aggódj! Jó babázást!
Na, akkor még elõrébb van, mint az enyém, szintén 11, 5 hós, és még nem tud felállni sem! Nyugodj meg, semmi baja! :)
Az én lányom most múlt 11 hónapos és még csak egy két lépést megy és aztán leül, nincs még kedve többhöz, nem is erõltetem. Majd megindul, ha Õ is úgy akarja
Az enyém 14 hósan indult el egyedül.
11.fél hónaposan abszolút nem baj, sõt, a te babád a leírtak alapján nagyon ügyes. Az elsõ felállástól még akár 3-4 hónap is lehet az önálló elindulás (sõt néha több). Próbáld meg figyelmen kívül hagyni, hogy néha milyen szuper gyerekekrõl olvasni (akár itt is), az átlag gyerek 11.5 hónaposan még nem jár. Segítségként olvasd el ezt: http://www.kismamablog.hu/mozgasfejlodes/baba-mozgasfejlodes
1. szabály: Sose nézd a másik gyerekét. :D Az én kislányom 13 hónaposan indult el. Ha megfelelõen fejlõdõ babát szeretnél, akkor kövesd az 1. szabályt, hagyd a maga sebességén haladni a gyerekedet, ne vezetgesd kézen "lógatva", mert akkor még nem kész a járásra. Még akkor sem, ha amúgy "kéri" a baba. Sokkal többet teszel a mozgásfejlõdéséért, ha hagyod, hogy ügyeskedjen önállóan - falnál, tárgyak mentén.
miért lenne baj, hogy egy még be nem töltött 1 éves baba nem jár??? én nem értem, hogy mostanában annyira siettetik a szülõk, a társadalom ezt a mozgás fejlõdést. elszomorító, mert akinek meg "le van maradva" a gyereke, állandóan stresszeli magát, meg hasonlítgatja a sok "zseni" gyerekhez a sajátját! Fogadd el, hogy neked ilyen a babád, ekkor- és ekkor csinál dolgokat, és gyönyörû, és okos, és a TIÉD!!! nekem is egy "lemaradt" babám volt, most már 3, 5 éves, de így utólag tudom, hogy egyáltalán nem kellett volna végig idegeskednem azt a gyönyörû baba korszakot. semmiben sem különbözik a társaitól, és soha senki még nem vágta a fejünkhöz, hogy jéééé ti csak 14 hósan indultatok el.
Az én babám is 11.5 hónapos. Õ kicsit több, mint egy hónapja bútorokba kapaszkodva közlekedik, és persze mászik. Tehát õ sem jár magától. És én nagyon büszke vagyok rá, mert szerintem nagyon ügyes. Én a magam részérõl nem hasonlítgatok más gyerekéhez, mert szerintem az hülyeség. Figyeld a saját babád, és szeresd õt nagyon, és légy rá büszke, mert a leírtak alapján õ is nagyon ügyes lehet!
Az unokaöcsém 2 évesen kezdett el járni vagyis szaladni, addig nagyon mászni sem akart csak ült és játszott, de nem a lustaság miatt, hanem mert ilyen fajta. Most 4 éves és németül, franciául, magyarul beszél. Az óviban pedig angolt fog tanulni. A lányom 16 hónapos és még Õ sem jár, de már németül majdnem jobban beszél mint én.
Szia. Csatlakozom a "ne aggódj" táborhoz. Példa: kislány 14 hós lesz a jövõ héten és még csak kézenfogva és bútorokba kapaszkodva megy, egyedül egy lépést sem. Én nem aggódom miatta! Ha elég erõs lesz, úgyis elindul. :)
Az én fiam 13 hósan indult el. Utána elesett és két hétig el sem engedte a kezemet. 13.5 hós volt amikor az utcán mmeglátott egy motort és újra elindult. 14 hós most, és azóta meg sem áll!
Nem baj, ne aggódj!!! Hallottam olyanról, hogy csak 16 hónapos korában kezdett el a baba járni, de állítólag még ez sem késõ!!

Baj, ha BME építőn (most kezdem) nem járok be elméletre csak gyakorlatra?

Legjobb válasz: Kedves kérdezõ! Attól függ, hogy mit értesz baj alatt. Ugyan én BME-n vegyészmérnökire járok, de nálunk nincs, gondolom építõs karon sem, ellenõrzés az elméleti órákon azzal kapcsolatban, hogy ki van jelen. Ami bajt okozhat, habár nem feltétlenül éli meg nálunk mindenki olyan nagy tragédiaként, hogy nem elég, hogy az embernek vizsgák illetve ZH-k elõtt jóval több idõt kell ráfordítaniuk az anyagra (ne is beszéljünk az utó-/pót- elõtagú megfelelõjükrõl), de általában véve jóval rosszabbul teljesítenek, mint azok, akik mindig ott vannak. Összességében úgy gondolom, hogy egy átlagos képességû hallgatónak (természetesen nem tudom, hogy ön milyen szintû) határozottan érdemes bejárni az elméleti órákra is.

Kedves kérdezõ! Attól függ, hogy mit értesz baj alatt. Ugyan én BME-n vegyészmérnökire járok, de nálunk nincs, gondolom építõs karon sem, ellenõrzés az elméleti órákon azzal kapcsolatban, hogy ki van jelen. Ami bajt okozhat, habár nem feltétlenül éli meg nálunk mindenki olyan nagy tragédiaként, hogy nem elég, hogy az embernek vizsgák illetve ZH-k elõtt jóval több idõt kell ráfordítaniuk az anyagra (ne is beszéljünk az utó-/pót- elõtagú megfelelõjükrõl), de általában véve jóval rosszabbul teljesítenek, mint azok, akik mindig ott vannak. Összességében úgy gondolom, hogy egy átlagos képességû hallgatónak (természetesen nem tudom, hogy ön milyen szintû) határozottan érdemes bejárni az elméleti órákra is.
Én már MSc-re járok BME-n, nem építõn de általánosságban tudok nyilatkozni. Meg lehet csinálni gyakokkal, csak nem igazán érdemes. Ha az a cél hogy minimális tudással 2-essel átbukdácsolj akkor csináld csak. De amúgy már a kérdésnek sincs sok értelme, mert a gyakok és elõadások vegyesen vannak napközben. Ha már úgy is bemész 8-10ig egy gyakra, és mondjuk 10-12-ig van az elõadás, utána 12-tõl gyak akkor direkt nem mész be a két gyak között az elõadásra? :)
Amúgy elsõ féléves rajzotokon lesz katalógus, meg Kopecskó is szokott kémián néha tartani katalógust (már ha õ tartja majd).
Nem járok építõre tehát úgy válaszolok. Ha kötelezõjellegû akkor baj - van hogy körbe megy ilyen jelenléti ív- amúgy meg nem árt.
A vizsga nehezebb lesz az tuti.
A kérdező hozzászólása: Nektek is köszi a válaszokat! Akkor szerintem az lesz, hogy inkább bejárok mindenre, fõleg 1-2. félévben. Késõbb meg úgyis kitapasztalom. Lehet, hogy stréberül hangzik, de tényleg nem akarom, hogy bármi a tanulás rovására menjen.
Megnéztem az elsõsök közös órarendjét és két elõadás esik reggelre. Az egyik a statika, ha arra nem jársz be akkor valószínûleg a vizsgáig sem jutsz el, de ha el is jutsz, azon elhasalsz (ez amúgy is bukótárgy). A másik az Építõmérnöki kémia, az elõadó nem szokott katalógust tartani és jegyzetbõl akár meg is tanulható zh elõtt, csak épp egyszerre több tárgyból is van zh és úgy sokkal könnyebb felkészülni, ha már ismerõs az anyag.
Nézd, ahhoz hogy 3, de fõleg 4 vagy 5 légy az adott tárgyból bent kell lenni elméleten is, mert itt nem egyszer összeadásos feladatok vannak és a tanárok belekérdeznek abba is. Hiába vagy bent csak a gyakorlaton, nem fogod tudni 2-esnél jobbra megírni vele a zh-kat. Persze vannak kivételek, vannak igazán felesleges elõadások is, azokra nyilván nem kell bemenni, de általában reggel 8-ra nem ezeket teszik.
Baj-e? Ha van jelenléti ív, akkor - igen. Ha nem tudsz kitõl jegyzetet szerezni és a tanár úgy követel, hogy az anyag jó részét csak õ mondja el, nincs benne a megadott jegyzetekben, akkor - igen. Tárgytól, tanártól függ. :P
A kérdező hozzászólása: Igazából csak a korai elõadásokat szeretném kihagyni, mert elég sok van, ahogy így elnézem az órarendet. :S Nyilván ha két gyakorlat között van, akkor bemegyek, ilyen szempontból nem vagyok link, csak reggel tényleg nagyon jól jönne az az 1-2 plusz szabad óra.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Szerintem én tuti átlagos képességûnek számítok, legalábbis jobb semmi képpen sem... Nálam sem a "lógás" a cél elsõ sorban, csak közben Kecskeméten is lenne dolgom, és nehéz lenne úgy megoldania lejutást, ha bent vagyok elméleten is. Mondjuk sokszor hallottam már, hogy a vizsgára való felkészülés legnagyobb része a jegyzeten és a szorgalmon múlik, nem azon, hogy bent vagyunk elméleten. Azért majd még puhatolózom, mert azt sem akarom, hogy a suli rovására menjen.
A barátom építõre jár, õ 2 éve azt csinálja, amit te tervezel, és nem nagyon látom, hogy haszna lenne belõle, azon kívül, hogy sok ideje van sörözni napközben. Persze, ha neked ez a fontos, akkor nyugodtan. Amirõl el tud lógni, arról el lóg. A sziltant most fogja negyedszerre csinálni, a geodéziát harmadszorra, az átlaga 1.5 és 2.5 között mozog az elmúlt 3 félévben. Pedig nagyon okos, ha egy picit is venné a fáradtságot, és több órás puska gyártás helyett ugyanannyit tanulna, akkor bõven 3-4 körül lehetne az átlaga. Szóval én azt ajánlom, hogy járj be, mert az építõ egyébként is egy nagyon nehéz szak, és biztos, hogy vannak olyan elõadások, amik megkönnyítik a tanulásodat (persze nem leszek álszent, nyilván lesznek olyanok is, amikre teljesen felesleges bejárnod, de ezt neked kell kitapasztalnod). A másik pedig, hogy én úgy gondolom, hogy aki direkt csak arra hajt, hogy meglegyen mindenbõl a kettese, az nem érdemli meg, hogy felsõoktatásban tanulhasson, és nagy eséllyel nem lesz belõle túl jó szakember (ami a ti szakmátokban elég sok embernek gondot okozhat késõbb).

Baj ha nem járok a doki magánrendelésére?

Gondolom, hogy nem baj, de származhat ebb?l valami hátrányom? Nem figyel rám majd annyira?

Legjobb válasz: Nem baj szerintem. Van olyan doki, aki arra se figyel, aki jár a magánrendelésére.:)

Nem baj szerintem. Van olyan doki, aki arra se figyel, aki jár a magánrendelésére.:)
Én sem jártam, de mégis odafigyelt rám a szülésnél. Nagyon rendes volt.
A kérdező hozzászólása: Ráadásul õ ismerõs nekem, és lehet hogy nem is szívesen fogadna el pénzt. de a szülésnél úgyis majd jól meghálálom, gondolom elég az. :)
színmûvészeti fõiskola ajánlott.
Lehetsz, de magyarban nincsen nõi pankráció és itthon nem fizetik meg és azt hiszi minden debil itthon hogy ez csak megjátszás. Ha kimész akkor ott viszont erõs a mezõny.
Bocs, minden debil azthiszi, hogy nemmegjátszás, miközben, ha kicsit utánaolvasol, õk maguk is elmondják, hogy elõre megtervezett színészkedés... Nem a harcosokat veszik be, hanem a 200 kg s 2 m magas embereket... Most komolyan ez csak szinészked
és, annak is a legalja, ha karatézol, többre viheted, (nem csak az önvédelemre értem). Bocs a 2 részben leadott válaszért...
ha pankrátor akarsz lenni, akkor talán pankrátor edzésre kellene járnod. ha nem járnál semmire elõtte, akkor a tested, állóképességed edzetlen maradna, ami hátrány minden sportban. és vannak magyar pankrátor csajok, rendszeresen fel is lépnek. http://www.youtube.com/watch?v=YZ1IWNRT9Bs itt az edzés http://www.hcw.hu/node/4
A pankrátorok keményen edzenek ám xDDÐDDDDDD
Színészkedés jah... De olyan k*rva profinak kell lenned mivel a színészkedéstõl olyan könnyen lehet sérülni, hogy az nem igaz...

Baj, ha ilyen melegítőbe járok suliba?

http://www.pullandbear.com/webapp/wcs/stores/servlet/categor.. PANTS

Legjobb válasz: Hát a suliban,ahová én járok,szoktam látni egy srácot,aki ilyenbe jár,és ha ez nem lenne elég gáz,még beletûri a nadrágot ilyen magasabb szárú cipõbe.Ízléstelen.

Hát a suliban, ahová én járok, szoktam látni egy srácot, aki ilyenbe jár, és ha ez nem lenne elég gáz, még beletûri a nadrágot ilyen magasabb szárú cipõbe.Ízléstelen.
Kicsit nevetséges, de te tudod. :)
Ebben jársz suliba?? Hány éves vagy?
Na jó, inggel gáz, de egy sportos pulcsi meg magasszárú cipõ társaságában szerintem trendi.
Nekem tetszik, egy sportos pulcsival illetve pólóval és egy hozzá illõ cipõvel szerintem jól nézi ki! Amúgy meg mit számít, hogy ki mit gondol róla. Lényeg, hogy neked kényelmes legyen és jól érezd benne magad!
Ha a p*csák járkálhatnak csõ és cicagatyában, akkor mi is ízléstelenkedhetünk. 19/f
Ez is csak egy idióta divat.
A kérdező hozzászólása: egy hónapja rendszeresen ilyenbe járok, kivétel 1-2 nap milyen cipõ megy hozzá szerintetek ?
Szerintem vmi magasszáru, pl converse:D
Egyik ismerõsöm inggel vett fel hasonló nadrágot , hozzá torna cipõt , hát enyhén nevetségesnek tûnt ...amúgy ez úgy látszik egy divat hullám lesz idén , mert elég sok boltban látni melegítõt ...
Szerintem nem. Tök laza viselet. Hordanak ilyet akár iskolába is.
nem baj, de a melegítõt otthonra vagy sportoláshoz hordanak általában engem mondjuk zavarna
Nekem is tetszik. Hordd nyugodtan, suliba is akár.. :) 17L
Szerintem nemrossz, söt.. csak illjen+ehhez illö póló:D mindig ilyenben vagy csak néha?:D L/14
Szerintem nem gáz.
nem baj, de nem oda való. ilyen melegítõt otthon használj, vagy sportoláshoz
A kérdező hozzászólása: 17/F
Mindenképpen magasstárú, converse, adidas, nike...

Az baj ha 13 éves lányokról fantáziálok néha? És erre önkielégítek? Meg elképzelem hogy járunk, és hasonlók.

19/F

Legjobb válasz: Kor szerint necces, kicsit pedofilnak tûnik a dolog.De attól függ, hogy néz ki lány: úgy mint egy kislány vagy mint egy nagy ribanc.Az a baj a mai törvényekkel, hogy nem pontosítanak ilyen téren.Pl. romáknál ez nem gond mert õk hamarabb érnek.Az baj, ha ilyenbõl bírósági eset van azt nem veszik figyelembe, hogy az adott lány hogyan viselkedik. Ez nem ilyen egyszerû. Ja, de csináld, szerezz inkább barátnõt, a 13 éves lányt meg felejtsd el egyelõre.Akkor már nem gáz, ha 18 éves lenne/lesz.

Kor szerint necces, kicsit pedofilnak tûnik a dolog.De attól függ, hogy néz ki lány: úgy mint egy kislány vagy mint egy nagy ribanc.Az a baj a mai törvényekkel, hogy nem pontosítanak ilyen téren.Pl. romáknál ez nem gond mert õk hamarabb érnek.Az baj, ha ilyenbõl bírósági eset van azt nem veszik figyelembe, hogy az adott lány hogyan viselkedik. Ez nem ilyen egyszerû. Ja, de csináld, szerezz inkább barátnõt, a 13 éves lányt meg felejtsd el egyelõre.Akkor már nem gáz, ha 18 éves lenne/lesz.
Na igen.. a 13 éves lány serdülõ. Ezek között van, aki már, aki tiszta nõ, nagy mellek, már 2 éve menstruál stb., van, aki még nagyon kislány, kis fejletlen. Azért nem mindegy melyikre önkielégítesz. (Már pedofília hajlam szempontjából.) Amúgy honnan jön, hogy pont 13 éves? Ennyi idõs a húgod és látod a kis barátnõit, vagy mi? Nekem 19 évesen eszembe nem jutott volna kiskamaszokra gondolni.
Van olyan nép, ahol 13 évesen már eladó nõ..
"Az baj, ha ilyenbõl bírósági eset van azt nem veszik figyelembe, hogy az adott lány hogyan viselkedik." Abszurd is lenne, ha az életkor helyett (ami egy tény) a lány érettségét kezdené el méricskélni a bíróság. (Ami véleményes.) Aztán elítélnek mert lefeküdtél egy 60 éves nõvel, aki még nem volt elég érett. Kedves Kérdezõ! Amíg fantáziálsz, addig nagy baj nincs, egy 13 éves lány nemileg valóban érett, így pedofil az nem vagy. Részben evolúciós okai is vannak, hogy miért a fiatal lányok a legvonzóbbak. DE. Ahogy érsz elvárható, hogy a fantáziáid is egy kicsit közeledjenek a valósághoz. Lassan felnõtt ember leszel, aki a saját életét éli. Nyilván a legjobb partner ehhez egy korodbeli csaj. Ha a valós vágyaid és az erotikus fantáziáid el tudnak válni, akkor nincs baj. Ha nem, akkor lehet.
A kérdező hozzászólása: Testileg érettebb lányokról fantáziálok, szóval nincs gond ezek szerint.
Végülis nincs, de miért pont 13 éves?

Ha szinte minden nap járok kondiba, de sok-sok kardiót csinálok, futok, lépcőzök ilyenek, az baj ha nem iszom fehérje turmixot?

sajnos nincs rá pénzem, nem ártok magamnak ezzel? a táplálkozásom fehérjedúsnak mondható, de sajnos pénzem nincs h ilyen fehérjeporokat vegyek :( 23 éves lány vagyok

Legjobb válasz: Bajnak, nem baj, ha megvan azért a fehérje és szénhidrát mennyiség az étrendbõl, de edzés után elõnyösebb lenne a protein turmix.

Bajnak, nem baj, ha megvan azért a fehérje és szénhidrát mennyiség az étrendbõl, de edzés után elõnyösebb lenne a protein turmix.
Nem a fehérjeturmix hiánya a baj, hanem szerintem túl sokat edzel, és az nem biztos, hogy jó.Mondjuk mit jelent a majdnem minden nap?
A kérdező hozzászólása: hát olyan heti négy alaklom. :) de szétszórva pl: hétfõ kedd, csütörtök, vasárnap. amikor hogy van rá idõ
és milyen alaklod lett tõle?;-) A heti négy végül is nem sok, csak jó lenne pihenõnapot tartani két edzés között.meg egy edzésen elég fél-3/4 óra kardió, ne hajtsd szét magad, teljesen fölösleges.
A kérdező hozzászólása: értem :) fogyókura mellé mozgás, egy hónap alatt 5 kg-t fogytam :)
Az jó, reális, csak így tovább!:)
A kérdező hozzászólása: köszönöm :)

Szerintetek az nagy baj, ha nem a saját utamon járok?

Még a nyár elején voltam egy szakembernél, aki megállapította, hogy nem a saját utamat járom, nem azt az énemet élem, amit kiszabtak nekem. Ezt onnan állapította meg, hogy megnézte az államat, és, mivel enyhén el?reugró, mondta, hogy alapvet?en törtet?, vezet? típus vagyok, és mindent, szinte sietve megteszek a céljaim eléréséért. Legalábbis ezt a "típust" szabták meg nekem, és én az "orral el?reugró" típus életét élem. Viszont vannak néha "keveredések", vagyis néha vegyesen élem a két típust. Gyakran ezért vagyok nyugtalan, feszült, izgatott a szakember szerint. 18/F

Legjobb válasz: én 2 utat járok 1xre...járt azt az utat amejiket akarod és nefoglalkoz ijenekel.teválasztod az utad nem más

én 2 utat járok 1xre...járt azt az utat amejiket akarod és nefoglalkoz ijenekel.teválasztod az utad nem más
csak te dönthec afelöl hogy mien életet érsz és jársz szoval.csak kövesed azt amelyiket akarod :) és jol érzed akkor :D
Uram Isten!Kinél jártál te?? Jó sok marhaságot összehordott, nem is értem, hogy hiheted el. Elég olvasott vagyok ebben a témában és bár nem hiszek benne 100%-ig , azért elgondolkozom a reinkarnációs elméleteken. Nos, ami viszonylag elképzelhetõ magyarázatnak látszik az az, hogy születésünk elõtt a szellemi vezetõink jelenlétében megtervezzük az életünket.Ezzel együtt a szabad akaratunk is megmarad.Tehát, eltérhetsz a választott úttól, az nem baj, viszont akkor valószínûleg nem tapasztalod meg , nem tanulod meg rendesen azt, amiért ezt az életedet éled.Ezért nagyobb az esély arra, hogy újra születsz majd és egy következõ életben nézel majd szembe azzal a kihívással, amit most esetleg elmulasztottál. Másik dolog az, hogy állítólag, akik nem a saját útjukat járják, azok érzik ezt.Érzik, hogy valami nem igazán stimmel az életükben, ez nyilván zavaró lehet.De ha te elégedett vagy az életeddel, akkor folytasd csak ezt az utat.
Az állad alapján mondta ezt meg? Ne mondjátok már, én ezt nem hiszem el, hogy ilyen "szakemberek" vannak! Hülyeség, hülyeség, hülyeség! Még akkor is felidegesítem magam, ha valaki horoszkóp alapján mondja meg, hogy mit kellene tenni a másiknak, nem még akkor, ha az álla alapján...!
Te komolyan akár egyetlen másodpercig is elhitted ezt a baromságot?
szerintem is baromsag, en hiszeka spiritualis dolgokban, de sztem ez hulyeseg
Én általában megértõ vagyok (noha szkeptikus) az ilyesmivel, de ez hülyeség :/ Olyasmi ez mint a horoszkóp, 12féle variáció van milliárdnyi emberre. Az, hogy az állad vagy az orrod hogyan néz ki nem határozza meg azt, hogyan éled az életed. Emiatt nem kell aggódni. :)
A kérdező hozzászólása: Csak nem írtam ezt ki a kérdés alá.
A kérdező hozzászólása: Nem szeretnék ilyen önismeretekre szert tenni, mert szerintem is butaság a kinézet alapján határozni, és tényleg nagyon összetett lények vagyunk lelki szempontból. Nekem is ez a véleményem.
Szerintem butaság egy áll vagy egy orr alapján meghatározni a személyiséget. Annyira csodálatosan összetett lények vagyunk! Ha mindenképp ilyen önismeretre szeretnél szert tenni, szerintem keress holisztikusabban gondolkodó szakembert.
A kérdező hozzászólása: drakonak szolics Én is így érzem helyesnek.
A kérdező hozzászólása: Hányszor mondjam még el, hogy nem hiszem el???

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!