Találatok a következő kifejezésre: Baj ha halnak (39 db)

Muszáj a halaknak heti koplalónapot tartani? Baj, ha nem tartok?

Nem szoktam koplalónapot tartani, mert mindig az van, hogy estefelé, mikor eljön a kajálás ideje és megéheztek, elkezdenek a felszín közelében keringélni, a kajára várva. És ha elmegyek az akvárium mellett, és meglátnak, még csipkedik is a felszínt, kajálni akarnak. Végül mindig megsajnálom ?ket, és kapnak enni.

Legjobb válasz: Egy hal nagyon kevéssel is beéri, te csak azt hiszed, hogy koplal, szó sincs errõl,kb egy hét után kezdene éhezni.Mindig találnak maguknak valamit, ha mást nem akkor algát.A ragadozókat sem kell félteni, egy jól tartott halnak 1-2 nap kajaszünet, meg sem kottyan.Ilyenkor megeszegetik szépen amit találnak.Én pl minden másnap etetek, két részletben és hát nem nevezném soványnak a halaimat.Kivétel az öreg ancim, neki muszáj adni minden nap, mert különben szétszedi az egész akváriumot.:D A maradék uborkáját, spenótlevelét, tablettáját megeszik a többiek, ha már engedi.:D Nem mondom, hogy óvatosan nem lehet etetni naponta, akár több részletben is, de jobb ha betartod a koplalónapot, abból még nem volt baj, ellenben a túletetéssel.

Egy hal nagyon kevéssel is beéri, te csak azt hiszed, hogy koplal, szó sincs errõl, kb egy hét után kezdene éhezni.Mindig találnak maguknak valamit, ha mást nem akkor algát.A ragadozókat sem kell félteni, egy jól tartott halnak 1-2 nap kajaszünet, meg sem kottyan.Ilyenkor megeszegetik szépen amit találnak.Én pl minden másnap etetek, két részletben és hát nem nevezném soványnak a halaimat.Kivétel az öreg ancim, neki muszáj adni minden nap, mert különben szétszedi az egész akváriumot.:D A maradék uborkáját, spenótlevelét, tablettáját megeszik a többiek, ha már engedi.:D Nem mondom, hogy óvatosan nem lehet etetni naponta, akár több részletben is, de jobb ha betartod a koplalónapot, abból még nem volt baj, ellenben a túletetéssel.
Murr tökéletesen leírta. Én annyit tennék hozzá, hogy a természetben sem minden nap jutnak élelemhez.
Kell a koplalás, nem szabad megsajnálni õket. Szükségük van arra, hogy kiürüljön néha a béltartalmuk, illetve hogy ne emésszenek. Enélkül könnyen bélgyulladást kapnak, ami az esetek többségében halálos. Tovább is fognak élni a koplalónapot betartva, sokkal jobban megkíméli a gyomrukat ez az életmód, mint túletetett társaikét. Tehát az érdekükben ne sajnáld meg õket.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
A halak mindig kajálni akarnak, akkor is ha már a kipukkadás szélén állnak. Nem szabad õket megsajnálni. Ivadékoknak és fiatal halaknak nem kell koplalónap, de az ivarérett méretûeknek nem árt betartani.

Az baj, ha színfokozóval etetem a halamat?

A bettámat színfokozóval etetem. Régebben szebb színe volt, most meg szinte fekete. A sötétkékről. Sötét talaj, sok növény, bujkáló, 54 liter. 500l/h szűréssel. A színfokozót most kezdtem el. Ilyenekkel etettem még: lemezes, fagyasztott tubi, szemcsés táp, meg van szárított tubi is, de azt nem használom annyira. Mi lehet a baj? Vannak más halaim is, de azok nem szoktak feljönni a kajáért, nekik szeücséset adok, vagy a lemezest a vizbe rakom, és leúszik az aljára a kaja. Etethetem vele, vagy álljak le? Mitől lehet színesebb?

Legjobb válasz: Az olyan színfokozók rendben vannak, amikben astaxanthin van. A gagyibb tápokban viszont hormonok vannak, amiktõl egy darabig szebb lesz a halad, aztán idõvel kipurcan az immunrendszere. Mivel márkát nem írtál, feltételezem nem éppen jó minõségû kajával etetsz, a szárított tubi egyenesen borzalmas választás. Ha jó minõségû tápot adsz élõvel, fagyasztottal és ha a halaid olyanok, fõtt zöldségekkel kombinálva, akkor szép színük lesz mindenféle fokozó cucc nélkül is. De a hiba lehet a vízminõséggel is.Mennyi halad van, milyen fajták és milyen gyakran cserélsz vizet?

Az olyan színfokozók rendben vannak, amikben astaxanthin van. A gagyibb tápokban viszont hormonok vannak, amiktõl egy darabig szebb lesz a halad, aztán idõvel kipurcan az immunrendszere. Mivel márkát nem írtál, feltételezem nem éppen jó minõségû kajával etetsz, a szárított tubi egyenesen borzalmas választás. Ha jó minõségû tápot adsz élõvel, fagyasztottal és ha a halaid olyanok, fõtt zöldségekkel kombinálva, akkor szép színük lesz mindenféle fokozó cucc nélkül is. De a hiba lehet a vízminõséggel is.Mennyi halad van, milyen fajták és milyen gyakran cserélsz vizet?
A kérdező hozzászólása: Megnéztem, és van benne astaxanthin. :) Egyébként panzi a márkája. Törpe páncélosharcsák. Hetente 30%.
Én akkor adtam színfokozót, amikor elkezdtem halazni, még az elején, de nem lettek szebbek tõle. Rájöttem úgy az elsõ hónap után, hogy semmi értelme. Szerintem a színfokozás az csak kamu szöveg, hogy el tudják adni a terméket. Mostanában már fagyasztott artemiát, fagyasztott cyclops-t, néha élõ tubifexet, vagy fehér szúnyoglárvát adok nekik. Ez jobb, egészségesebb kaja, és a színükkel sincs semmi gond. Szépek a halak. Lemezest csak akkor adok ha lusta vagyok kivenni a hûtõbõl a fagyasztott kockát, de ez elég ritka eset.
Az astaxanthin jó, de magában kevés, ha egy rossz minõségû tápba belerakják, és a panzi egy elég alja márka. Vegyél egy tálca vegyes fagyasztottat, ez úgy 500 Ft, és ennyi halnak egy fél évig elég. Minden színfokozótól fontosabb, hogy kiegyensúlyozott és vitaminokban gazdag kajája legyen a halaknak.
A kérdező hozzászólása: Száritott tubit csak egyszer adtam nekik. :D azóta nem használok. Hát nálunk nincs élõ kaja. De majd valahogy probálok venni. Most akkor cseréljem le a lemezest is? Mert az is panzi. A fagyasztottat nem tudom, volt rajta egy papírdarab, de leszedtem.

Baj, ha a tekim csak halat eszik?

Pár napja van egy fiú pézsmatekim,3-4cm a páncélhossza. Már az els? naptól eszik,de csak liofilizált fehér halat.Kínáltam már rákkal,lisztkukaccal stb.,de csak ezt eszi.Fog majd mást is enni?Mit csináljak? El?re is köszönöm:)

Legjobb válasz: Azért eszi azt mert az ízlik neki!:) Az én tekim is leggyakrabban ezt a szárított halat eszi, mondjuk kis korába ette a rákot is, de volt neki valami szárított moszat kockája is meg még egy pár ilyen azokat meg sem kóstolta..:) Van amikor rendes halfilét adok neki, na azt imádja, de hogy ne csak mindig halat egyen, néha kap salátát vagy paradicsomot, káposztalevlet. Ki kell tapasztalni hogy mit szeret..:)

Azért eszi azt mert az ízlik neki!:) Az én tekim is leggyakrabban ezt a szárított halat eszi, mondjuk kis korába ette a rákot is, de volt neki valami szárított moszat kockája is meg még egy pár ilyen azokat meg sem kóstolta..:) Van amikor rendes halfilét adok neki, na azt imádja, de hogy ne csak mindig halat egyen, néha kap salátát vagy paradicsomot, káposztalevlet. Ki kell tapasztalni hogy mit szeret..:)
A kérdező hozzászólása: Értem már, köszi:)
a szívmixet szinte kivétel nélkül minden teki imádja, azzal is próbálkozhatsz=)
A kérdező hozzászólása: Köszi, de azt sem eszi meg:( De azért próbálkozom:)
A kérdező hozzászólása: Ma ilyen egyik napról a másikra való változás történt, szerintem már kicsit unja a halat, mert ma megette a gammarust és a marhaszívkockát is:) )De azért a hal a kedvence:D


Lehet valami bajom, ha a halakat kézzel tisztitom?

Minden héten egyszer kiszedem ?ket,és akkor a puszta kezemmel pucolom ki az akváriumot sóval.

Legjobb válasz: Nem.Nem lesz semmi bajod.Csak akkor lenne baj ha seb van a kezeden akkor a seben keresztül sokbacit össze tudsz szedni.Ha nincs seb akkor nem baj

Nem.Nem lesz semmi bajod.Csak akkor lenne baj ha seb van a kezeden akkor a seben keresztül sokbacit össze tudsz szedni.Ha nincs seb akkor nem baj
Semmi bajod nem lesz tõle, de az akváriumoddal gond van, ha ilyen sûrün kell tisztítanod (esetleg túlbuzgó vagy). Nekem egy 240 literesem van, havonta részleges vízcsere (kb 1/3), félévente teljes (+ tisztitás), a többi a szûrõk dolga. Jobb lenne visszavenned a tempóból, mert így nem tud beállni a biológiai egyensúly és annak a halaid látják kárát.

Az baj ha egy cégnél valaki halk, szerény, visszahúzódó? Ha igen ezen hogy lehetne változtatni?

Legjobb válasz: A halk, szerény, visszahúzódó emberek manapság nem érvényesülnek. Meg kell tanulni okosan nyomulni.

A halk, szerény, visszahúzódó emberek manapság nem érvényesülnek. Meg kell tanulni okosan nyomulni.
Ha halk, akkor legalább legyen cseles. Nem kell mindenkit túlharsogni állandóan...én például szeretek beszélni, de k.u.r.v.á.r.a. nincs hangom, nagyon gyenge a hangom, ezért sajnos csak egy szúnyogzümmögést hallanak abból, amit beszélek. Ezért mindig kopogtatok a hátukon.
2#, te ijesztõ lehetsz, ha a hátakon kopogtatsz :D

Az baj ha egy akváriumot üvege szekrényben tartanék? Attól lehet baja a halaknak?

Legjobb válasz: A halaknak nem, a szekrénynek meg neked annál inkább.:) Ha úgy érzed, hogy tuti, hogy elbírja, (azok nem szoktak túl erõsek lenni) és meg tudod oldani a technikát, vezetékeket, etetést, aljzatporszívózást, szûrõ tisztítást, akkor jó, hát ezt te látod.

A halaknak nem, a szekrénynek meg neked annál inkább.:) Ha úgy érzed, hogy tuti, hogy elbírja, (azok nem szoktak túl erõsek lenni) és meg tudod oldani a technikát, vezetékeket, etetést, aljzatporszívózást, szûrõ tisztítást, akkor jó, hát ezt te látod.
Õõõõõ...ezt nem egészen értem. Üveg polcra akarod tenni az akváriumot? Mert az szerintem egy 20 literest se bírna el. :) Stabil, egyenes talajon álló, nagy teherbírású bútorra kell tenni az akváriumot. Egy 100 literes akvárium akár 150-200 kiló is lehet, aljzattól, berendezéstõl függõen. Egy nagyobbról nem is beszélve...
A kérdező hozzászólása: neeem üvegre. Hanem egy üveges szekrénynek a legaljára ami dupla bútorlap. Az biztos, hogy elbírja. Csak az a kérdés, hogy a halaknak nem-e rossz, hogy be vannak zárva
Szembõl valószínûleg rálátsz majd, a többi meg teljesen mindegy. A házilag gyártott 3D hátterek is gyakran körbeölelik az akváriumot, hátlap + a két oldal.
A szekrény bútorlap belül fel fog púposodni a párától. Ha rendes lakkozott fából van a szekrény, az jobban bírja a párát.

Baj ha a halnak túl nagy a farokuszonya?

Az enyémnek nagyobb mint maga a hal!!!

Legjobb válasz: Alapvetõen nem. De ez több mindentõl függ. Pl h milyen más halakkal tartod, mert ugye ha van élénk csipkelõdõs fajtád is, akkor az hamar neki fog esni. És utána csak fertõzés lesz belõle.

Alapvetõen nem. De ez több mindentõl függ. Pl h milyen más halakkal tartod, mert ugye ha van élénk csipkelõdõs fajtád is, akkor az hamar neki fog esni. És utána csak fertõzés lesz belõle.
Ha nyugodt halakkal tartod (mint pl. gurámi), akkor nem. De ilyen halat soha ne tarts márnákkal.

Baj ha legyet adok a halaimnak?

Guppi,rózsás díszmárna, zebra dánió, páncélos harcsa.

Legjobb válasz: Szerintem nem baj.De csak akkor add oda nekik ha légycsapóval ölted meg és nem légyirtóval!

Szerintem nem baj.De csak akkor add oda nekik ha légycsapóval ölted meg és nem légyirtóval!
Abból a szempontból igen, hogy a legyen lévõ kórokozókkal veszélyezteted a halaidat.De nem is biztos, hogy megeszik, mert én légy lárvát adtam, de csak kíváncsiságból belecsíptek 1-2-t, nem foglalkoztak vele nagyon
Egy tipp:Az elo eleseget jobban szeretik, mint barmit(sajat tapasztalatok)Ezert azt ajanlom, hogy tegyel ki egy nagyobb talba vizet, vagy vodorbe valami rothado novennyel, megvarod mig lesz benne szunyoglarva, , azt majd kiszeded es oda adod nekik elve nezd meg hogy fognak majd orulni, Es a szunnyoggal kapcsolatban, En nem anek nekik sok bacit es korokozot hozdoznak
a legyeket nem szeretik az én halaim. én is élõ szúnyoglárvát adok nekik
A kérdező hozzászólása: Az én halaim meg ették.Egyébként újsággal csaptam le.
Ne adj legyet a halaidnak... Egyrészt néhány perce még valószínûleg ürüléken mászkált, másrészt nem értéktelen, mint táplálék.
A kérdező hozzászólása: Néhány perccel az elõtt rajtam mászkált nem szaron, de korábban biztos azon is.Kösz a választ mindenkinek.
A légy csak kitin meg zsír. A tápértéke 0 és ha meghagyják a halaid, a darabkái az örökkévalóságig ott fognak úszni az akváriumban. Tapasztalat, apám sokáig nem volt hajlandó teljesíteni a kérésemet, hogy ne adjon ilyen szarokat a halaimnak. Én meg ott szívtam a fogam minden vízcserénél, mert a rohadt légypotroh pont képes tökéletesen és kiszedhetetlenül eltömíteni egy vékonyabb leszívócsövet.
A kérdező hozzászólása: Meg ették mindet, nem maradt egy darab se, de legközelebb nem adok nekik.Kösz a választ.

Nagy baj, ha nem adok tubifexet a halaimnak?

mert félek, h valami parazitát behordok vele az aksiba, ugyanakkor büdösek, meg minden. Fagyasztva kapnak sórákot(olvastam h az egyik legtisztább eleség, mert sós vízben él), meg fogok venni fagyasztott vörös szunyoglarvát.

Legjobb válasz: Nem baj, mert a fagyasztott kaja is majdnem olyan, mint az élõ.Ha valaki komolyabban foglalkozik az akvarisztikával, tehát pl. tenyészt akkor viszont nélkülözhetetlen az élõ eleség.Nemcsak sórákkal lehet etetni.Nagyon jó a fagyi cyclops, fehér-fekete-vörös szúnyoglárva, vizibolha(ballasztanyag fõleg).Én is ezekkel etetek valamint mixekkel amikben ezek és még sokféle kis plankton van.

Nem baj, mert a fagyasztott kaja is majdnem olyan, mint az élõ.Ha valaki komolyabban foglalkozik az akvarisztikával, tehát pl. tenyészt akkor viszont nélkülözhetetlen az élõ eleség.Nemcsak sórákkal lehet etetni.Nagyon jó a fagyi cyclops, fehér-fekete-vörös szúnyoglárva, vizibolha(ballasztanyag fõleg).Én is ezekkel etetek valamint mixekkel amikben ezek és még sokféle kis plankton van.
Az jó, hogy tubit nem adsz, mert valóban veszélyes. Az is jó, hogy fagyasztott szúnyoglárvával és sórákkal eteted õket, (de rengeteg féle létezik még: http://www.aquadepo.hu/index.php?cPath=31_87 ). Viszont száraz eleségre semmi szükségük, sõt, hiba velük etetni. Jó minõségû (sera, tetra, jbl) lemezesekkel hetente egyszer-kétszer lehet (de kerülendõ), viszont szárított kajákkal (például szárított vízibolha) nem szabad. Egyrészt nincs tápértékük, másrészt itt is nagy a fertõzésveszély. Tehát fagyasztottakkal változatosan, azokban minden megvan, ami kell (tápérték, ásványi anyag, nyomelem, vitamin).
A kérdező hozzászólása: nem is gondoltam, hogy ennyi féle fagyasztott van.. Beszerzek belõlük, amennyit csak tudok :) Száraz tápból nem tudom milyent vettem, kb. árban fele annyi volt, mint a Sera, összetevõit próbálom lefordítani(egyébként nem néz ki rosszul, nincs túlszínezve, rá van írva a dobozára h nem mocskolja a vizet, ami nagyrészben igaz is): szal.. hal liszt, garnéla liszt, mûzli(v. gabonafélék), algák. protein 28, 0%, rost 2, 0% ha nem jó, akkor odaadom a tavi halacskáknak, õk biztosan megörülnek neki. ((Másik táp, amit használok, az növényi eredetû táp, ami már a Sera-tól van)
A kérdező hozzászólása: JBL-t, meg Tetrát még soha nem próbáltam
Aha, hát így összetevõk alapján nem néz ki rossznak, de a fagyik a legjobbak. Még arról nem volt szó, hogy milyen halaid vannak, de én sokfélét zöldséggel is etetek: borsó, kukorica, répa, spenót, csalán, uborka, tök, (stb.), minden összetevõ külön puhára fõzve, rúdmixerrel ledarálva, összekeverve artemiával, majd táblásítva és fagyasztva. Az algaevõknek zselatinnal összeállítva, aranyhalaknak (régen xiphoknak, guppiknak) pedig csak úgy beszórva. Imádják és nagyon egészséges is.
Neked csinál bajt, ha megakad a torkodon.:)
Nem lesz semmi baja a babának!Valamelyik este nekem is lecsúszott a szálka, semmi bajunk nem lett tõle:-)Akkor van baj ha megakad a torkodon.
ne aggódj nem csinál semmi bajt :)
Átszúrja a gyomrod és a beleid majd beleáll a méhedbe... Gondolkozzál már egy kicsit mielõtt ekkora hülyeségeket kérdezel!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!