Találatok a következő kifejezésre: Baj ha hós (141 db)

Kislanyom 9 hos, reggel nyolc korul eszik (tejet), es ketszer alszik:11 korul es 15 korul. Ez a ket idopont egybeesik a tizorai illetve az uzsonnaval, igy gyakran kimarad. Hogy alakitsam az etkezeset ill. alvasat? Vagy nem baj ha haromszor eszik?

Legjobb válasz: 3 étkezés kilenc hósan még kevés. Nekünk is voltak ebbõl bajok, az alvás miatt, erre anniyt tettünk, hogy felkeltettük reggel fél majd egy órával hamarabb. Így megoldódott. Bár mostmár egy éves de ugyanúgy alsik mint 9 hósan (annyi különbséggel, hogy a két alvásbõl a délelõtti néha már kimarad). Reggel 7 körül tápszer, itt mi vissztatettük aludni, mert álmos volt, és aludt egy órát még vagy másfelet. Aztán 10 körül tízórai,dél és egy között ebéd, ebéd után szunya. 3 körül uzsonna, 6 körül még egy kis valami, gyömölcs vagy keksz vagy babapudnig, aztán 9 körül tápszer és alvás.

3 étkezés kilenc hósan még kevés. Nekünk is voltak ebbõl bajok, az alvás miatt, erre anniyt tettünk, hogy felkeltettük reggel fél majd egy órával hamarabb. Így megoldódott. Bár mostmár egy éves de ugyanúgy alsik mint 9 hósan (annyi különbséggel, hogy a két alvásbõl a délelõtti néha már kimarad). Reggel 7 körül tápszer, itt mi vissztatettük aludni, mert álmos volt, és aludt egy órát még vagy másfelet. Aztán 10 körül tízórai, dél és egy között ebéd, ebéd után szunya. 3 körül uzsonna, 6 körül még egy kis valami, gyömölcs vagy keksz vagy babapudnig, aztán 9 körül tápszer és alvás.
A kérdező hozzászólása: Ma pl.nyolckor kelt, fel kilenckor evett, fel 11-kor elaludt es meg mindig alszik, most 12 ora(roman ido szerint irom tehat +egy ora)tehat a tizorai ugrott!
Az enyém 10 hós és kb. 2 hónapja így eszik: 6-7 körül tápszer aztán még alvás kb. fél8-8-ig. Tízórait soha nem kér, hiába próbálkozom. :( 11-kor elalszik, van hogy 2-ig alszik és utána ebédel. Majd 6-7 között gyümölcs vagy krémtúró stb és este fél 9-kor tápszer. Ennyit. 1 hete csak 1X alszik, amíg kétszer aludt is ennyit evett, csak akkor elõrébb húzódott az ebéd meg az uzsi. De 4-nél többször nem eszik. A védõnõ szerint nem gond, tudják mennyi elég nekik. Szépen hízik, fejlõdik stb.

Baj, ha még 10 hós kisfiam csak a kezemben hajlandó elaludni? Ha berakom a kiságyban egyből áll fel.

Legjobb válasz: Ha téged nem zavar, nem baj. Bár lehet késõbb zavarni fog. Gondolom már nem pehelysúlyú! Én csak a saját tapasztalatomat írom le: Ha fel tud állni, akkor le is tud feküdni. Az én lányom 3 hós korától külön szobában aludt. Lefektettem az ágyba, betakartam, õ persze rögtön felpattant. (amikor már tudott). Esetleg egyszer még le lehet fektetni, aztán csak annyit mondtam, hogy: na szia, aludjál. És kijöttem a szobából. Persze eleinte ordított, ilyenkor bementem hozzá egyre rövidebb idõre, de nem vettem ki csak szóval, simogatással nyugtattam meg. Elõbb- utóbb megszokja és alszik. Ha nagyon fáradt egyszer se kell bemennem, de 2-nél többször soha. De ha ezt elkezded, akkor legyél következetes és nincs több ölben altatás!

Ha téged nem zavar, nem baj. Bár lehet késõbb zavarni fog. Gondolom már nem pehelysúlyú! Én csak a saját tapasztalatomat írom le: Ha fel tud állni, akkor le is tud feküdni. Az én lányom 3 hós korától külön szobában aludt. Lefektettem az ágyba, betakartam, õ persze rögtön felpattant. (amikor már tudott). Esetleg egyszer még le lehet fektetni, aztán csak annyit mondtam, hogy: na szia, aludjál. És kijöttem a szobából. Persze eleinte ordított, ilyenkor bementem hozzá egyre rövidebb idõre, de nem vettem ki csak szóval, simogatással nyugtattam meg. Elõbb- utóbb megszokja és alszik. Ha nagyon fáradt egyszer se kell bemennem, de 2-nél többször soha. De ha ezt elkezded, akkor legyél következetes és nincs több ölben altatás!
Baj, nem baj, nálunk is ez van. Lekötözni az ágyához nem lehet. Szépen a fejecskéjét a vállamra hajtja, kicsit duruzsolok, énekelek neki és pár perc alatt elalszik. Berakom az ágyába és kész. Ez van nappal. Esti alvánál egymás mellé fekszünk és szopi közben elalszik. Majd kinövik aztán passz. Engem nem zavar. Jó babázást. :)
Nekem is 10 hós és ringatom napközben. Este szépen elalszik egyedül is. 11 kg, úgyhogy néha már alig bírom. Próbáltam én is a letevõs módszert, de fél óra kínlódás után kivettem és pár perc alatt elaludt az ölemben. Ezt próbáltam egy hétig aztán feladtam. Szeretném én is leszokatni a ringatásról. Várom a tapasztalatokat ki hogy csinálta.
Én egy könyvben olvastam a következõt: Tedd le a kiságyba, és ülj le mellé. Ne nézz rá, ne menj oda hozzá, igaz, lehet, hogy sírni fog, de kb. 20 perc és aludni fog. Köv. nap ülj egy kicsit messzebb, és u.a. mintelõzõ nap. Egy-két hét, és már elég lesz az ajtóban állni, és a babó kb. 5 perc alatt magától is el fog aludni. Próbáld ki, kitartást hozzá. MOndjuk én kezdettõl hozzászoktattam a babóm, hogy egyedül kell elaludni. Még világosban megetetem, utána leteszem a kiságyba, villanyt le, és kb. 5 perc alatt elalszik. Soha nem ringattam.

Hét hós baba nem baj, ha nem ül stabilan? Hónaljánál fogva tartom, mert még nem tudja megtartani magát.

Legjobb válasz: Egyáltalán nem baj ha még nem stabil. Nekünk 8 hósan ült stabilan, addig billegett, fogni kellett. Most már szépen egymaga csücsül, mint egy kis Buddha :)

Egyáltalán nem baj ha még nem stabil. Nekünk 8 hósan ült stabilan, addig billegett, fogni kellett. Most már szépen egymaga csücsül, mint egy kis Buddha :)
A kérdező hozzászólása: De meg sem próbálja. Egyáltalán nem tartja magát. Aggódjak?
Az aggódásra látatlanban nem igazán lehet válaszolni. Az igaz, hogy egyes babák mozgás fejlõdése eltérõ lehet, illetve az elsajátított mozgások sorrendje is eltérõ is lehet. Attól is függ a dolog, hogy csak az ülés hiányzik-e egyelõre, de forog, próbál kúszni, mászni. Ha az megnyugtat akkor nem árt ha megnézi egy szakember.
Mi is majdnem 8 hósan nem tudunk ülni, ill a babám:-).Nem is kísérletezek majd õ maga eléri ezt is szép lassan, ne aggódj nincs baj biztosan.
9 hónapos múlt a kisfiam és még csak pár pillanatra tartja meg magát - ezért nem is erõltetjük az ülést!
Ne aggódj, még nem kell megtartania magát :) Én 7 hósom sem tud felülni, ülni, de nem is kell még ennyi idõsen feltétlenül.
az én 10 hónaposom sem ül még egyedül. ne aggódj, võven van még ideje rá!
Ha a hónaljánál fogva tartod, akkor nem ül stabilan. Ha magától ülne fel mindenféle segítség nélkül és magától ülne stabilan, akkor nem lenne baj 7 hósan már :)
Bocsi, 1. vagyok. Félreolvastam: nem ül helyett megült olvastam, ezért lett értelmetlen a válaszom :X


Mennyire baj ha 4 hósan kapjuk meg a 3 hós oltást?

1-2 hét csúszásban voltunk eddig mivel betegek lettünk, a 2 hósat 2 hét csúszással kaptuk meg. Most plusz 2hét csúszásban vagyunk mert az orvosunk szabin van. Mennyire baj a 4 hét csúszás?

Legjobb válasz: Semennyire nem baj, az enyém is késõbb kapta az elején az oltásokat!

Semennyire nem baj, az enyém is késõbb kapta az elején az oltásokat!
Az én 3 hónaposom még nem kapott oltást oltóanyag hiánya miatt, elvileg jövõ héten megkapja, de most a nagytesó beszedett valami vírust, és ha a kicsi is elkapja akkor nem megyünk oltásra. A doktornõ szerint ez gyakori eset, és nem okozott az õ pácienseinél eddig problémát.
Semennyire, sõt csak jó, ha késõbb kapja meg. Az itthoni oltási rendszer nagyon durva, ilyen fiatal korban nem nagyon illene ennyi cuccal teletömni a babákat. Semmi baja nem lesz.

Baj ha 11 hós babám a tete-n kívűl még nem mond mást?

Amúgy nagyon okos kismanó. Mindent ért, mutogatással fejezi ki mit akar. Tudja mi micsoda, persze csak ami érdekli. Kapaszkodva már járkál. Csak még nem mond semmit. Itt olvasom hogy valaki már ebben a korban mondja hogy papa, mama, meg efféléket. A lányom csak azt hogy tete, dede, na,baba. Szóval nem sok mindent. Ez baj? Már úgy várom az els? szavát és utána a többit.

Legjobb válasz: Nagyon remélem, hogy nem baj!:))) 12 hós lányom szókincse: pa, pá, khm(mutat)!

Nagyon remélem, hogy nem baj!:) )) 12 hós lányom szókincse: pa, pá, khm(mutat)!
Dehogy baj! Az én majdnem 19 hónapos lányom szókincse: apa, anya, papa, mama, adadad (adjál). Ennyi. És még mi sem vagyunk elkésve.
Az én fiam 2 éves, beszéd terén ugyanott tart mint a te kislányod. Én már hónapok óta halálra aggódom magam, miért nem beszél már :) de nem lehet ezt siettetni, szerintem ti teljesen idõben vagytok, ne ahhoz hasonlítsd aki mindent korábban csinál mint az átlag :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Már kezdtem kicsit aggódni.

Nem baj ha még sose ivott az 5 hós babám semmit? Anyatejes és még nem adtam neki teát sem.

Legjobb válasz: Szia! Én 3,5 hós anyatejes babámat idõnként meg szoktam kínálni teával, vízzel édesanyám és anyósom megnyugtatására, de még egyszer sem fogadta el egyiket sem:D Dehogy baj!

Szia! Én 3, 5 hós anyatejes babámat idõnként meg szoktam kínálni teával, vízzel édesanyám és anyósom megnyugtatására, de még egyszer sem fogadta el egyiket sem:D Dehogy baj!
Az anyatej 87%a víz így nagyon jó szomjoltó is! Nincs szüksége másra még nyáron se, 6hónapos koráig. Persze baja nem lesz tõle.
az enyém 6 hósan kezdte amikor próbálgattuk az ízeket. Õ is anyatejes. az anyatej étel és ital is egyben.Nincs szükség külön itatásra. a nagy melegben sem kellett neki pedig kínáltam.
Nem. Én sem adok 6 hós koráig semmit anyatejen kívül, nem is kell a védõnõm is mondta. Utána ha már mást is eszik, megpróbálom a teát is. (Bár anyósom és anyám szerint már rég kellene teáztatni, mert bezzeg õk már adtak ilyenkor :) )A tejci oltja a szomját is, ha mégis szomjas lenne úgy is jelzi hogy szopizni akar. Nyáron melegben biztos adnék teát vagy vizet neki, de most nem kell. 4, 5 hós anyuka
Nem baj! Az anyatej tápláló és szomjoltó is egyben.
Dehogy baj!! Te így akartad nevelni, ez a te döntésed volt, ne kételkedj magadban! Lassan úgyis elkezded a hozzátáplálást, ott fog elég ízzel találkozni.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen lányok! én is a nagymamák miatt bizonytalanodtam el egy kicsit!

Mekkora baj, ha a babám nem kap K- vitamint? Jelenleg 7, 5 hós, 4 hós koráig kapott, azóta nem. Anyatejes, de már 4, 5 hónapos korától hozzátáplálunk, még 1 étkezés sincs kiváltva. Gyümit, főzeléket és tejpépet eszik.

Legjobb válasz: szia! addig kell kapnia míg csak anyatejes a baba és nincs hozzátáplálás (a tászerezésrõl nincs infóm) ez ugye ált 6-hós kor egy szopis babánál legalábbis az az ideális:-)

szia! addig kell kapnia míg csak anyatejes a baba és nincs hozzátáplálás (a tászerezésrõl nincs infóm) ez ugye ált 6-hós kor egy szopis babánál legalábbis az az ideális:-)
egyébként ez a K-vitamin tájékoztatóján is rajta van :-)azért írom ha estleg kívácsi vagy rá bõvebben mert elõször én sem olvastam el! utolsó voltam
Miért lenne baj???? Minden baba 4 hónapos koráig kapja a K vitamint, a tiéd sem kivétel.
A kérdező hozzászólása: Kedves válaszoló! Köszönöm a gyors választ, de én úgy tudtam, hogy addig kell adni, amíg tejciznek. És kb. 1 hónapja eszik elfogadható mennyiséget a tejen kívül, amiben gondolom van ez a vitamin. De így már megnyugodtam.
Nekem 6 hós koráig csak szopizott a babám, mégsem mondta a gyerekorvos, hogy kellene K vitamint adnom. Én is csak egy doboz tartalmát adtam be neki, havonta 1x.
én babám is 1 doboz K vitamint kapott pedig 5 hós koráig csak szoptattam

Baj ha 7 hós kislányom még nem állt fel egyedül, nem ül egyenesen és nem eszik darabos ételt, csak tápszert fogad el és pürés gyümiket? Mindenkitől azt hallom már 6 hosan felállt a babója.

Legjobb válasz: a másodiknak tök igaza van. teljesen jól fejlõdik nincs lemaradva!!!! akinek meg 6 hósan állt a babája az nagyon gyorsan fejlõdik. de nem kell aggódnod a tiéd fejlõdik normális ütemben!!!!

a másodiknak tök igaza van. teljesen jól fejlõdik nincs lemaradva!!!! akinek meg 6 hósan állt a babája az nagyon gyorsan fejlõdik. de nem kell aggódnod a tiéd fejlõdik normális ütemben!!!!
http://www.freeweb.hu/mama-baba/honaphonap.html Ezt az oldal nagyon szeretem, szerintem az itt olvasható dolgok reálisak a baba fejlõdése szempontjából. A hat hónaposan felálló baba ritka, de biztos vagyok benne, h' van ilyen korán érõ típus. Az enyém nyolc hónaposan állt fel, és két hónapja meg sem fordult a fejemben, h' esetleg már kéne neki. Továbbá én sem adok még darabosat, és nem gondolom, h' bármivel el lennénk maradva. A babakekszet fogom jövõ hónapban kipróbálni, mert már kijött 4 foga teljesen, 2 részben, tehát már van mivel rágcsálnia. De párizsit meg kiflit még nem fog enni, az biztos! :) Néha tényleg az az ember érzése, h' már a pici babákat is versenyeztetik néhányan, h' miket tud. Ez semmi másra nem jó, mint hogy elbizonytalanítsa az embert, h' valamit nem jól csinál. Én nem szoktam összehasonlítgatni az enyémet más gyerekével, mert felesleges. Te se hagyd, h' ezzel rossz érzéseket keltsenek benned!
Te drága, nehogy má kiakadj!!! Az én kisfiam most lesz 8 hós és csak ülni tud. Nem tudja még felhúzni magát és csak kúszik-mászik hason, de állni se tud. A szomszéd kislány 6 és fél hósan már felállt, de mindig sír, ha elesik. Úgyhogy nekem még nyugi van egy kicsit és ez gyerekenként változó. Ha nagy a súlya, az is nyom a latba, de ne aggódj, nem marad le semmirõl. Üdv.
szentég! én babám 6. hóba van de még eszembe se jutott hogy föláljon még csak most "kapaszkodik "akad bele a keze a rácsba. és most fogad el több mennyisség pûrét nem hogy darabosat
6 hónapos elmúlt a fiam és még csak pár napja fordul hasról hátra (visszafelé is menne már, de mivel nem szeret hason lenni, esze ágában sincs oda fordulni). a doki szerint nincs elkésve. felülni kapaszkodva simán, anélkül még nem tud. istenem, õ elõbb agyra gyúrt :)
6 hónaposan????? jesszusom!!!! Olyan nincs! nyugi, semmi baja a babádnak, az enyém sem kap még darabosat, mi is 7 hósak vagyunk csak gyümit+húsos fõziket! Ne hallgass a barmokra már bocsánat! 6 hónaposan az "elvárás" a hátról hasra fordulás és fordítva Ezutámn következik a kúszás, amjd a mászás! Hol van még a felállás!!!
Egyáltalán nem baj, õ ilyen "késõbb érõ tipus". Igaz az én fiam is felállt már 6 hónaposan, de azt inkább korainak mondanám. A lányom 9 hónaposan kezdett mászni, 10 hónapos volt mikor felállt kapaszkodva. Egyedül 14 hónapos korában ment. És azóta már nagylány, most lesz 7 éves:) A darabos ételt az én kisfiam 10-11 hónapos korában fogadta el, úgyhogy azzal sem mondanám, hogy le vagytok maradva! Szépen lassan mindent fog csinálni, nem kell erõltetni. És ami szerintem a LÉNYEG, ez nem verseny! Minden baba a maga ütemében fejlõdik, ne törõdj vele, hogy más gyereke mit tud már! Nekem kettõ van, és teljesen más a két gyerekem. A lányom elõbb beszélt, és szófogadó volt mindig. A fiam hamar elindult, és égetni való gyerek. De én imádom õket:)
Azt mondják, 10 hós kor elõtt nem egészséges, ha feláll. persze ha magától csinálja, nem tudsz ellene tenni, de egyáltalán nem baj, ha minél tovább a földön marad. ez az idõszak fontos számukra. egyensúlyérzék ilyenkor alakul ki, a finomtapintások alapjai ilyenkor alakulnak. Nekem gyógytornász mondta, hogy amíg csak lehet, kússzon másszon, tartsam a földön, mert a késõbbi kézügyességben, tanulási készségekben, sõt, bármilyen fura, akár a nyelvérzékben is segíthet neki. amíg a földön van és nem erõlteti az állást, sokkal jobban tud koncentrálni a hangképzésre is. Szóval ne aggódj, futhatsz még utána eleget, bõven ráértek:-) amúgy, hogy megnyugtassalak, az én fiam 7 hós múlt, még csak most kezd kúszni, és egy kicsit üldögélni. eszében sincsen mászni. álldogálni szeretne, de azt nem engedem neki:-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Fordulni azt tud hátrol hasra és vissza 4 hós kora óta.Csak aggódtam hogy azóta semmi mást nem tanult.

Baj ha a 4 és fél hós lányom még nem forgolódik?

Emelgeti a lábát háton, hason szépen tartja a fejét.Látom rajta hogy próbálkozik a mászással is. Az ölemben meg állandóan ?lne és húzza fel magát.De ?ltethetem ha még nem is forgolódik?

Legjobb válasz: Egyátalán nem baj, hogy nem forog még. Ültetni ültetheted, csak a háta legyen mindig megtámasztva. A legjobb, ha féigülõ helyzetben tartod, hogy a feje ne legyen a gerince felett függõlegesen. 6-8 hónapos koráig ráér forogni. Az én lányom 7,5 hónapos és csak 6,5 hónaposan kezdett el hasra fordulni. Hasról hátra egy kicsit hamarabb, mert utál hason lenni. Még nem mászik, csak hátrafelé kúszik, de ez sem baj. 8-10 hónapos koráig ráér mászni. Aztán meg az sem baj, ha csak 1 éves kora után jár. Minnél tovább mászik annál jobb! Remélem segítettem. Gyógytornász anyuka

Egyátalán nem baj, hogy nem forog még. Ültetni ültetheted, csak a háta legyen mindig megtámasztva. A legjobb, ha féigülõ helyzetben tartod, hogy a feje ne legyen a gerince felett függõlegesen. 6-8 hónapos koráig ráér forogni. Az én lányom 7, 5 hónapos és csak 6, 5 hónaposan kezdett el hasra fordulni. Hasról hátra egy kicsit hamarabb, mert utál hason lenni. Még nem mászik, csak hátrafelé kúszik, de ez sem baj. 8-10 hónapos koráig ráér mászni. Aztán meg az sem baj, ha csak 1 éves kora után jár. Minnél tovább mászik annál jobb! Remélem segítettem. Gyógytornász anyuka
A kisfiam 4 hónapos korában fordult hasra, most 4, 5 hónapos és már minden irányba megy neki. Egy gyógytornász mondta, hogy 6 hónapos korig nem baj ha nem forog csak utána. Ültetni meg ölben szabad.
Nekem is ugyan ennyi idõs a kisfiam és detto ugyan ez a helyzet. Mintha én irtam volna a kérdést. De nekem is azt mondták hogy nem baj ha nem forog még. Remélem egy picit megnyugtat hogy nem vagy ezzel egyedül.
Az enyém 8 hónapos koráig nem fordult hasra.Kövér volt, és kényelmetlen volt úgy Neki, ezért nem is csinálta.Elõbb állt fel mint forgott!
Az én babám meg a másik véglet õ már 1 hónapja hasáról hátra, 1 hete hátáról a hasára fordul. Négykézlábra állva hintázik, kúszni próbál több kevesebb sikerül megy is neki, de inkább hátra felé. A védõnõ nem tudott megszólalni amikor meglátta, hogy mit csinál, ugyanis ez még korai. Vannak babák akik késõbb kezdik, itt találsz átlagokat és nyomon követheted mikor mit kéne csinálni. Ezek csak átlagok, minden babának más a fejlõdés menete, ne feled. http://www.informed.hu/eletmod/care/dev http://www.freeweb.hu/mama-baba/honaphonap.html http://www.babafalva.hu/portal/modules.php?name=News&file=ar..
4.5 hónapos azt lefelejtettem az elõzõ voltam.
A kérdező hozzászólása: Ó köszönöm a megnyugtató válaszokat! Ma voltam méretni és 7 kg kereken.Lehet lusta kicsit de mozgatom és mutogatom neki mit kellene csinálnia.Sziasztok és jó babázást Nektek.

Az baj, ha 11 és fél hós és még nem jár? Feláll már kapaszkodva+négykézlábozik, oldalra 1 lépést tesz. Mások már járnak

36. hétre született,a gyerekdoki azt mondta,hogy nem számít.

Legjobb válasz: dehogy baj! az se baj, ha csak másfél évesen indul el kapaszkodás nélkül!

dehogy baj! az se baj, ha csak másfél évesen indul el kapaszkodás nélkül!
Nekem pont most mondta a védõnõ, hogy 18 hónapos korig ráérnek járni. Az én babám 15 hónapos, de még csak pár lépést tesz egyedül. De úgy örül neki, tapsol meg sikongat! Én is meg voltam ijedve, mert körülöttünk is minden gyerek 10-12 hónapos korától jár. De azt mondta nekem a védõnõ, hogy nem baj.
Szia! Egyáltalán nincs lemaradva a babád. Az enyém 9 hósan állt fel 10 hósan kapaszkodva járt. Most figyelj! 11 hós volt amikor elkezdett mászni!! Éppen ma 13 hós, és tegnapelõtt indult el.
A gyerekek más és más ütemben fejlõdnek. Én 10 hónaposan indultam el, mig a hugim 15 hós koráig kizárólag mászva közlekedett, mégcsak nem is kapaszkodva lépegetett. Egyszer csak gondolt egyet felállt és elindult. Most a lányom szintén 10 hósan kezdett totyogni, úgy hogy hagytam had haladjon a maga tempójában, a nõvérem kisfia 13 hónapos és épp tegnap lépett elõször kettõt hármat, de még nagyon fél és sirva is fakadt. Szóval a babád nincs lekésve semmirõl, ne aggódj! Jó babázást!
Na, akkor még elõrébb van, mint az enyém, szintén 11, 5 hós, és még nem tud felállni sem! Nyugodj meg, semmi baja! :)
Az én lányom most múlt 11 hónapos és még csak egy két lépést megy és aztán leül, nincs még kedve többhöz, nem is erõltetem. Majd megindul, ha Õ is úgy akarja
Az enyém 14 hósan indult el egyedül.
11.fél hónaposan abszolút nem baj, sõt, a te babád a leírtak alapján nagyon ügyes. Az elsõ felállástól még akár 3-4 hónap is lehet az önálló elindulás (sõt néha több). Próbáld meg figyelmen kívül hagyni, hogy néha milyen szuper gyerekekrõl olvasni (akár itt is), az átlag gyerek 11.5 hónaposan még nem jár. Segítségként olvasd el ezt: http://www.kismamablog.hu/mozgasfejlodes/baba-mozgasfejlodes
1. szabály: Sose nézd a másik gyerekét. :D Az én kislányom 13 hónaposan indult el. Ha megfelelõen fejlõdõ babát szeretnél, akkor kövesd az 1. szabályt, hagyd a maga sebességén haladni a gyerekedet, ne vezetgesd kézen "lógatva", mert akkor még nem kész a járásra. Még akkor sem, ha amúgy "kéri" a baba. Sokkal többet teszel a mozgásfejlõdéséért, ha hagyod, hogy ügyeskedjen önállóan - falnál, tárgyak mentén.
miért lenne baj, hogy egy még be nem töltött 1 éves baba nem jár??? én nem értem, hogy mostanában annyira siettetik a szülõk, a társadalom ezt a mozgás fejlõdést. elszomorító, mert akinek meg "le van maradva" a gyereke, állandóan stresszeli magát, meg hasonlítgatja a sok "zseni" gyerekhez a sajátját! Fogadd el, hogy neked ilyen a babád, ekkor- és ekkor csinál dolgokat, és gyönyörû, és okos, és a TIÉD!!! nekem is egy "lemaradt" babám volt, most már 3, 5 éves, de így utólag tudom, hogy egyáltalán nem kellett volna végig idegeskednem azt a gyönyörû baba korszakot. semmiben sem különbözik a társaitól, és soha senki még nem vágta a fejünkhöz, hogy jéééé ti csak 14 hósan indultatok el.
Az én babám is 11.5 hónapos. Õ kicsit több, mint egy hónapja bútorokba kapaszkodva közlekedik, és persze mászik. Tehát õ sem jár magától. És én nagyon büszke vagyok rá, mert szerintem nagyon ügyes. Én a magam részérõl nem hasonlítgatok más gyerekéhez, mert szerintem az hülyeség. Figyeld a saját babád, és szeresd õt nagyon, és légy rá büszke, mert a leírtak alapján õ is nagyon ügyes lehet!
Az unokaöcsém 2 évesen kezdett el járni vagyis szaladni, addig nagyon mászni sem akart csak ült és játszott, de nem a lustaság miatt, hanem mert ilyen fajta. Most 4 éves és németül, franciául, magyarul beszél. Az óviban pedig angolt fog tanulni. A lányom 16 hónapos és még Õ sem jár, de már németül majdnem jobban beszél mint én.
Szia. Csatlakozom a "ne aggódj" táborhoz. Példa: kislány 14 hós lesz a jövõ héten és még csak kézenfogva és bútorokba kapaszkodva megy, egyedül egy lépést sem. Én nem aggódom miatta! Ha elég erõs lesz, úgyis elindul. :)
Az én fiam 13 hósan indult el. Utána elesett és két hétig el sem engedte a kezemet. 13.5 hós volt amikor az utcán mmeglátott egy motort és újra elindult. 14 hós most, és azóta meg sem áll!
Nem baj, ne aggódj!!! Hallottam olyanról, hogy csak 16 hónapos korában kezdett el a baba járni, de állítólag még ez sem késõ!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!