Találatok a következő kifejezésre: Baj ha hét és (156 db)

Baj ha tegnap és ma nem edzettem? Heti 5*60 percet szoktam, de tegnap megjött a bajom és nagyon görcsöl a hasam. Gondolni sem tudok most a sportra. És most lelkiismeret-furdalásom van.

Legjobb válasz: Ne legyen lelkiismeret-furdalásod! Pihenõnap amúgy is kell, vegyük úgy, hogy most kettõ volt neked, de ebben semmi rossz nincs, csak a lényeg, hogy folytasd tovább! ;)

Ne legyen lelkiismeret-furdalásod! Pihenõnap amúgy is kell, vegyük úgy, hogy most kettõ volt neked, de ebben semmi rossz nincs, csak a lényeg, hogy folytasd tovább! ;)

Baj ha 5 és fél hós babám 6 hónapos kortól adható tápszert eszik már egy hete? Lesz valami baja tőle?

DM Babylove 2-est kap napi 3x, ízlik neki és úgy vettem észre elég jó laktató, és nem sokban különbözik összetételben egy olyan táptól am 4 hós kortól adható. ( Pl. Humana banános, Mildibé )

Legjobb válasz: Szerintem nem. Én is egy pár héttel korábban kezdtem el adni a babámnak a 2-es tápszert mert az 1-es már úgy tünt nem elég laktató neki és nem volt ebbõl semmi gondunk.

Szerintem nem. Én is egy pár héttel korábban kezdtem el adni a babámnak a 2-es tápszert mert az 1-es már úgy tünt nem elég laktató neki és nem volt ebbõl semmi gondunk.
Biztos hogy nem, nyugodtan, szerintem ez olyan hogy csak a biztonság kedvéért levédik magukat, de ettõl nyugodtan.Jó étvágyat a manónak:-)

Milyen okból lehet valakinek huzamosabb ideje már alvászavara? /: és hogyan lehet ezt megszüntetni? . Illetve van valami tudatalatti baj, ha hetek óta csak rosszat álmodom?

tehát én sosem tartoztam azok közé, akik lefekszenek és már alszanak.Túlzás nélkül van, hogy két óráig forgolódom az ágyban.De minimum egy óra az megvan.Talán az közrejátszhat, hogy kiskorom óta stresszben, félelemben, idegességben éltem? Meglehet ezt szüntetni?

Legjobb válasz: Lehet hogy hülyén hangzik, de nem annak szánom: tornázz és fáraszd le magad rendesen, aztán egy jó zuhany és meglátod, úgy alszol mint a bunda. Lehet hogy túl sok energiád van még, amikor lefekszel. Ha nem vagy álmos, miért mész egyáltalán lefeküdni? Nézz meg egy filmet, internetezz egy kicsit, de a legjobb ha fizikailag lefárasztod magad.

Lehet hogy hülyén hangzik, de nem annak szánom: tornázz és fáraszd le magad rendesen, aztán egy jó zuhany és meglátod, úgy alszol mint a bunda. Lehet hogy túl sok energiád van még, amikor lefekszel. Ha nem vagy álmos, miért mész egyáltalán lefeküdni? Nézz meg egy filmet, internetezz egy kicsit, de a legjobb ha fizikailag lefárasztod magad.
Valami nincs rendben az életedben! Vagy késõn vacsorázol! Vagy szittyózgatsz! Keress egy ne túl látványos, tartalmilag inkább érdekes filmet a Spektrumon (...), szlipizd be a TV-t, és hallgasd! Vagy igyál meg még egy szittyót...

Baj ha 5 és fél hónapos fiam nem fordul hátról hasra? Ugyan a 35. hétre született, de nem látom sehol, hogy ez megmutatkozna.

Néha úgy látom, hogy ? egyáltalán nem motivált abban, hogy hasra forduljon. Nem szeret hason lenni, mivel elég bukós,és ha hason fekszik gyakran még több tejcit bukik vissza. Oldalra tud fordulni, és ha onnan nem engedem neki, hogy visszaforduljon, akkor meg tud fordulni hasra. Hason fekve viszont csak rövid ideig emeli fel a fejét, pedig ha vmi olyan látnivaló van, akkor képes tovább megtartani. Hasról már többször sikerült neki visszafordulnia egyedül is. Sztetek kéne aggódnom?

Legjobb válasz: Szerintem nem kell aggódnod, idõben van még, elvileg 6 hónapos korig "elvárás" de vannak lustább babák. Enyém mindjárt 5 hónapos, és õ sem tud még a hátáról hasra, sõt hasról hátra is csak 1-2x sikerült neki. Próbáld többször hasratenni, enyém is bukós, mindig úgy csinálom, hogy evés elõtt, mikor még nem annyira nyûgös, akkor teszem hasra és a fejénél beszélek neki, meg odateszek játékokat, hogy azt nézze. Az enyém már megszerette a hasalást.

Szerintem nem kell aggódnod, idõben van még, elvileg 6 hónapos korig "elvárás" de vannak lustább babák. Enyém mindjárt 5 hónapos, és õ sem tud még a hátáról hasra, sõt hasról hátra is csak 1-2x sikerült neki. Próbáld többször hasratenni, enyém is bukós, mindig úgy csinálom, hogy evés elõtt, mikor még nem annyira nyûgös, akkor teszem hasra és a fejénél beszélek neki, meg odateszek játékokat, hogy azt nézze. Az enyém már megszerette a hasalást.
Sztem se aggódj. Az én kislányom 5 hónapos és 1 hetes és csak hasról fordul hátra, visszafelé még nem megy neki.
Ne aggodj, raer meg.Az en babam ugyan hatrol-hasra mar 5 honapos kora ota fordul, de hasrol-hatra, most 8 honaposan kezdett csak, kuszni is csak hatrafele kuszik, ulni meg nincs szandekaban, ugy latom..

Miért baj, ha valaki keményedik? És a 36. hét után, ha már nem szedi a magnéziumot, és keményedik, az miért nem baj? Egyáltalán mitől van a keményedés, mit okoz?

Legjobb válasz: Azt mondjak kora szuleshez vezet. En sem szedtem mar magneziumot es szinte a 34. Hettol kemenyedtem. Engem is riogatott a vedono a koraszulessel, de tulhordtam a babam egy hettel. Volt hogy 5 percesek voltak a kemenyedesek a 36. heten.

Azt mondjak kora szuleshez vezet. En sem szedtem mar magneziumot es szinte a 34. Hettol kemenyedtem. Engem is riogatott a vedono a koraszulessel, de tulhordtam a babam egy hettel. Volt hogy 5 percesek voltak a kemenyedesek a 36. heten.
Azért nem jó a keményedés, mert kinyílhat, vagy elkezdhet nyílni a méhszáj és ezért vezethet koraszüléshez. Nekem a 20. héttõl volt ilyen gondom, de a magnézium és a sok pihenés segített, a 39+6 héten szültem :) A 36. hét után éppen ezért nem gond, ha van keményedés, ami egyrészt természetes, mert a szervezet edz a szülésre, másrészt ha elkezd nyílni sem történik semmi gond, mivel akkor már teljesen életképes a baba, és valószínûleg nem lesz koraszülött emiatt, már csak azért is, mert ha a 36. héten abbahagyja a kismama, akkor ki kell ürülnie, tehát a 37. hétig nem lesz hatása. És pont ezért is kell leállni vele, hogy a szülésnél szépen tudjon tágulni a méhszáj...
nem baj. ugy hivjak hogy braxton hicks. en kulfoldon elek es egyaltalan nem szedtem magneziumot es voltak a terhesseg vege fele kemenyedeseim.Azt mondtak ez teljesen normalis a meh "gyakorol" a szulesre. 40+5 hetesen szuletett meg a fiam, pedig mar a 32. hettol voltak kemenyedeseim.
Hát nem is a 32 hét utáni keményedéseket szokás veszélyesnek tartani, hanem ha már valakinek mondjuk a 20. héttõl van, és a méhszáj nyílni kezd. Nekem is ki volt nyílva ujjkúpnyira miatta a méhszájam a 20. héten...magnézium és pihenés...
A kérdező hozzászólása: Túl vagyok a 36.héten, már 4napja nem szedem a magnéziumot.Nincs több keményedésem mint a magnéziumos idõszakban.Egyedül a vádlim görcsölget.Köszi a válaszokat.

Mi van, ha fennt marad a tampon? 2 hete mielőtt megjött eggyütt voltunk, és nem vagyok biztos benne, hogy kivettem. Azóta már lett volna valami bajom? 2 hét az sok idő.

Legjobb válasz: Találkoztam már ilyen esettel a nõgyógyászati gyakorlatomon. Nem lett volna bajod 2 hét alatt sem, de majd a következõ menstruációdnál fog kiderülni, hogy valóban fent hagytad-e mert úgy fog fájni a hasad, hogy menni sem fogsz tudni. Mindenképpen el kéne menned vele orvoshoz és nem kivárni a következõ menzeszed, mert nagyon súlyos szövõdményei lehetnek ennyi idõ alatt.

Találkoztam már ilyen esettel a nõgyógyászati gyakorlatomon. Nem lett volna bajod 2 hét alatt sem, de majd a következõ menstruációdnál fog kiderülni, hogy valóban fent hagytad-e mert úgy fog fájni a hasad, hogy menni sem fogsz tudni. Mindenképpen el kéne menned vele orvoshoz és nem kivárni a következõ menzeszed, mert nagyon súlyos szövõdményei lehetnek ennyi idõ alatt.
Lehet, hogy nem fájna semmid, de a szagát tuti éreznéd már. Gondolj csak bele, ha nyáron kint hagysz egy darab húst pár napig a 36-37 °C-os melegben, annak milyen szaga lesz. Hát éppen olyan a vérrel teli tampon is, ha pár napig nem cseréled ki. Ha benyúlsz érte, simán eléred. Vagy megkéred a pasidat, ha ilyen helyzetbe kerülsz, hogy segítsen egy kicsit.
Rettenetes bûz jön ki egy idõ után.
Nem tudom hány éves lehetsz, de azt igen hogy iszonyú h. vagy. Hogy lehet ilyet nem tudni? Nem lehet, hogy valami zavar van a fejedben?
Nem tudsz felnyúlni magadnak, és megtapogatni, hogy van-e bent?
Ha bent maradt, a pasid nem érezte, hogy van ott valami akadály? Vagy nem látta a zsinórt? Nyúlj be, vagy kérd meg a pasidat, hogy õ nyúljon be és keresse meg. Nem olyan nagy az a lyuk, hogy csak úgy elvesszen 1 tampon benne. Ha nem ér el az ujjad a végéig, akkor guggolj le, és próbáld meg úgy. Legvégsõ esetben keress fel 1 nõgyógyászt, és majd õ kiszedi (de semmiképpen sem ügyeletben) + számíthatsz arra, hogy majd az asszisztenssel meg a több dolgozóval röhögnek 1 jót miután kimentél a rendelõbõl+ adnak pár jó tanácsot (pl hogy szex elõtt ajánlott kivenni...)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat.Szerintem nem maradt fennt, csak arra voltam kíváncsi, hogy ilyen esetben fájna-e ennyi idõ után a hasam, vagy valami.És hogy mennyire mehet fel, ha felnyúlnék érezném-e.

Miért baj, ha most 35hetesen megszülök, és miért kell a 37. heti "mérföldkövet" kivárni?

Eü-i dolgozó rokonom mondta, hogy jajj csak a 37. hétig bírjam ki, mert addig ha megszületik , nagy baj lehet a légzéssel. Nem értem miért baj ha valaki ilyenkor megszül, de ha a baba 7. hónapban születik, az kevésbé veszélyes. Valami a légzéssel kapcsolatban.

Legjobb válasz: A 37. hét végéig fejlõdik a gyermeked tüdeje. Engem a 37. hét végén császároztak meg. Pont ezért, hogy ne legyen baj. A tüdõ az utolsó ami kifejlõdik a baba testében. A 37. hét után már csak gyarapodási fejlõdés van.

A 37. hét végéig fejlõdik a gyermeked tüdeje. Engem a 37. hét végén császároztak meg. Pont ezért, hogy ne legyen baj. A tüdõ az utolsó ami kifejlõdik a baba testében. A 37. hét után már csak gyarapodási fejlõdés van.
A babának a tüdejének érettsége / éretlensége a magyarázat. A 8-dik hónapban félig van kialakulva a "surfactant faktor" mely a tüdõ éréséért a felelõs. Ha a kicsi a 7-dik hónapban jön a világra akkor idekinnt segítik elõ a tüdeje fejlõdését elejétõl a kifejlettség állapotáig, ha a 9-dik hónapban akkor pedig már kifejlõdött a tüdeje teljes egészében. A 8-dik hónap vízválasztó, félkész állapotú a baba tüdeje a kinti élethez, és ezért komplikáltabb ha valaki a 8-dik hónapban születik és ezért esélyesebb az életbemaradása a 7-dik hónapban és a 9-dikben.
Ennek szerintem nem sok értelme van. Öcsém 15 éve született, a 35. héten, és makk egészséges volt, nem is koraszülöttként kezelték. A tüdõk érése a 33. héten fejezõdik be.
Fogalmam sincs, de én kivárnám a 40.hetet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat. Szerintem még bent marad pár hétig, tehát nem aggódom. :) Jobb neki még bent. :)
Egyik barátnõm a 36. héten szült és a baba nem tudott biztonsággal önállóan lélegezni, 2 hétig volt inkubátorban. Vannak olyan babák, akiknek fejletlenebb a tüdejük ekkor, másoknak már kész a kinti életre. Ezt nem tudhatod.
A férjem a 7.hónapra született, a tüdeje nem volt kifejlõdve.Ma 31 éves., és asztmás.:(
A 19:14-es hozzászólóval értek egyet és õ meg is adta a kérdésedre a választ.
A kérdező hozzászólása: De miért veszélyesebb a babának, ha a 8. hónapban születik mint a hetedikben? Nem úgy lenne logikus hogy a 7. hónapban a legnagyobb a veszély, a 8. hónapban kisebb a veszély, a 9. hónapban meg a legminimálisabb??
A kérdező hozzászólása: Nem akarok megszülni most, nem azért kérdeztem! Mindenki azt mondja, csak nem bírják normálisan elmagyarázni hogy miért veszélyesebb a 8.hónapban megszülni. Ha 7. hónapban megszül valaki, az kisebb baj, mint a 8. hónapban megszülni. Nem értem miért!!! Valami a légzéssel kapcsolatos, de nem vágom. Ezt szeretném megtudni.
Ezt én sem értettem sokáig, vki itt a fórumon magyarázta, talán vmi olyasmi, h akkor még úgy félig érett a tüdejük és nehéz dönteni, h ell e segítség neki vagy sem, vagy vmi ilyesmi.Én sem tudom pontosan, nem vagyok szakérte:S
Az hogy jobb megszulni het honaposan mint nyolc honaposan, egy nagy nagyanyanyank korabeli marhasag, hisz logikus hogy minnel kozelebb kerulsz a negyvenedik hetre, annal fejlettebb a gyerek.Ammyi terhesseggel kapcsolatos oldal van a neten hogy nevetseges ezen filozni.

Baj, ha csak a 12. heti uh (ami a 13. héten lesz) után megyek védőnőhöz és laborba?

Legjobb válasz: Nem baj. Én is akkorra kaptam idõpontot. a 12. heti uh-kor 12+5 leszek a vérvételen már majdnem 13 még nem tudom melyik nap megyünk.

Nem baj. Én is akkorra kaptam idõpontot. a 12. heti uh-kor 12+5 leszek a vérvételen már majdnem 13 még nem tudom melyik nap megyünk.
A kérdező hozzászólása: Az van írva a beutalóra, én sem tudom. Biztos cukrot néznek :(
A kérdező hozzászólása: Logikus lenne külön labor, de nem hiszem, h itt van :( Köszi a választ!!
A kérdező hozzászólása: OK, köszi.
16.08-as vagyok, túl egy terhességen, szülésen, és soha, egyetlen vérvételre sem kellett éhgyomorra mennem. Innen vettem az információmat. Ezek szerint ritka kivételnek számít ez, bár itt felénk ez egyáltalán nem meglepõ, így természetes. Mivel olyan értékeket általában nem néznek, amihez éhgyomri állapot kéne, így továbbra sem értem, miért kell éhgyomorra menni pl. egy vércsoport-meghatározáshoz vagy egy Hepatitis B-szûréshez, vagy a Down-teszthez. Vérképet az elsõ és utolsó alkalommal néztek (hgb és hct is), de akkor sem kellett éhgyomorra mennem, cukorteszt meg a 26. hét körül van, ha jól emlékszem, és nekem is egy órával vérvétel elõtt kellett ennem.
Én úgy mentem a vérvételre, hogy nekem azt mondta a védõnõ, hogy elõtte egy órával egyek egy zsemlét és egy pohár tejet. Nekem nem kellett éhgyomorral menni.
Én a 14. héten voltam a védõnõnél elõször, akkor kaptam a kiskönyvet is. Addigra már rég túl voltam a vérvételen, és a 12. heti uh-on is. Senki nem csinált problémát belõle. A laboreredményeket a védõnõ vezette be a könyvembe, nem csinált õ sem ügyet belõle, hogy késõn mentem hozzá. Azt én sem értem, hogy miért írta valaki, hogy terhesen nincs éhgyomros labor, mert szinte mind az. Eleve a cukorterhelés is éhgyomros, sõt, ott a két vérvétel között még el telik 2 óra, amikor nem ehetsz, nem ihatsz semmit. A toxo és az ellenanyag teszt azt hiszem, amire nem kell éhgyomrosra menni. A legtöbb helyen a terhes labor külön van emiatt a sima labortól, hogy ne kelljen a kismamáknak "szenvedniük" az alatt az idõ alatt, amíg a sorukra várnak.
A kérdező hozzászólása: Tudom, h ez várható :( De akkor hányjam össze a labort?
16.08. ezt ki mondta neked, hogy egyik vérvételre sem kell éhgyomorra menni?Mindegyikre úgy kell... Amúgy ezt kórháza válogatja ezek szerint, ugyanis nálunk csak úgy adtak(adnak)beutalót, ha mutatom a kiskönyvemet.(igaz nálunk a kórházban kell beutalót kérni, máshol a háziorvos/védõnõ is adhat) Amúgy meg ha csak a rosszullétek miatt halogatod, akkor sajna ki kell ábrándítsalak, ami sokakra igaz, nem biztos, hogy rád is az lesz(bár szurkolok), de én pl a 16. hétig hánytam.
A kérdező hozzászólása: Akkor minden labor más.. Jó nektek, h direkt ennetek kellett :)
Én pont az elsõ ultrahang és vérvétel után látogattam meg elõször a védõnõt, a kórházban senki nem kereste rajtam a kiskönyvet. Csak azt nem értem, miért kell éhgyomorra menned??? Terhesen - elvileg - nincs olyan vérvétel, amire éhgyomorra kellene menni.
A kérdező hozzászólása: Értem. Köszi :) Akkor én sem fogom elsietni, fõleg, h nagyon rosszul vagyok mostanság, nem szívesen megyek sehova. 11 hetes vagyok pont ma.
A kérdező hozzászólása: Én 13+1 hetes leszek. Ezen a vizsgálaton nem kérik más a kiskönyvet? _Neked már van?
A kérdező hozzászólása: máR
De, kérik. Az alapján tudod ugyanis hivatalosan a terhességed bizonyítani. Menj el védõnõhöz minél hamarabb :) A vérvétellel viszont ráérsz utána is.
Én személyes okokból (nem lustaság) csak nagyon késõn, félidõn túl jutottam el a védõnõhöz, nem volt baj. Ha kérték a kiskönyvet, mondtam, hogy még nincs, és kész. Ha megvannak a leletek, utólag is be lehet írni mindent. Viszont a labort nem érdemes halogatni.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Igen, a labor hasznos. Csak 8-ra éhgyomorra odamenni hányós kismamaként.. emiatt halogatom :S
Nincs még kiskönyvem nálunk utolag másolnak be mindent. 1. v.
A kérdező hozzászólása: Hány hetes vagy?
11+5. Még nincs könyvem. elözö gyerekkel a 14. héten kaptam kiskönyvet. Itt nem csinálnak gondot belõle.
Nem kellett direkt ennünk.:) Egyszerûen csak ehettünk. De természetesen nem mentem éhgyomorra, úgy sokkal rosszabb. Biztos, hogy labora válogatja, kitartás az éhgyomri vérvételhez!:)

Van egy fiú akivel nem rég ismerkedtem meg (kb.3 hete) és szinte minden nap beszélünk elég sokat. Úgy érzem neki is bejövök és ő is nekem. Olyan 2 napja kb viszont már alig ír vagy ha ír akkor másfél óránként. Mi lehet a baj?

Előtte minden nap írt és alig tudtunk elköszönni egymástól olyan jó volt és mondta is hogy nagyon szeret velem beszélgetni. De akkor nem értem.

Legjobb válasz: 2Hete írogat neked ës te nem csinálsz semmit gratulálok nem artikulálok! hagytad elmenni a közös témák már kiürûltek. lettek volna még de ahhoz talán csinálnotok kellett volna valamit. eléget már az unott 2hetes unalmas és szánalmas sztoritok. ennyi. mostmár báj báj van te ember báj báj

2Hete írogat neked ës te nem csinálsz semmit gratulálok nem artikulálok! hagytad elmenni a közös témák már kiürûltek. lettek volna még de ahhoz talán csinálnotok kellett volna valamit. eléget már az unott 2hetes unalmas és szánalmas sztoritok. ennyi. mostmár báj báj van te ember báj báj
Talán akadályozza valami?! Kérdezz rá nála :)
Ráunt a fejedre.
A kérdező hozzászólása: és akkor mit lehet tenni? túl fontos nekem
én is így jártam.. pont most. és szerintem rám unt. pedig elõtte mondta is mennyire tetszem neki.. úgy látszik nem eléggé
megunta, ilyenkor nem tudsz sokat tenni dobd fel vhogy vagy hagyd az egészet
A kérdező hozzászólása: az elsõ? azt hittem az költõi kérdés...nem tudom hogy akadályozná valami nincs semmi olyan
"beszélgetni"... ezt élõben vagy a neten végzitek?:) csak mert ha neten, akkor hidd el bármi közbe jöhet...ismerõsök vannak nála, akadozik a net , stb. Emiatt nem kell rosszra gondolni rögtön. Szerintem erre gondolt az elsõ... és igen kérdezz rá :)

Normális az, hogy a 26. héten haskeményedéseim vannak és ha igen, akkor baj, ha ezek néhány órán belül akár 8-10 alkalommal is előfordulnak?

A keményedések nyugalmi(fekv?)állapotban is el?fordulnak.Fájdalommentesek és néhány másodpercig tartanak.Közben nem, de el?tte és utána is érzem, hogy mennyire mozgékony a kisfiam odabent.Lehet,hogy az Õ aktivitása okozza?

Legjobb válasz: Az a baj , hogy a méhszáj állapotát változtatják ezek a keményedések és a 36. hét elõtt nem túl jó a sok keményedés, inkább menj dokihoz én 31 hetesen emiatt voltam kórházban, de a doki azt mondtanapi max 10 keményedés és nem óránként! Menj be az ambulanciára!

Az a baj , hogy a méhszáj állapotát változtatják ezek a keményedések és a 36. hét elõtt nem túl jó a sok keményedés, inkább menj dokihoz én 31 hetesen emiatt voltam kórházban, de a doki azt mondtanapi max 10 keményedés és nem óránként! Menj be az ambulanciára!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Mindenképpen felhívom az orvosomat hétfõn. Görcseim nincsenek, de a méhnyakam szinte már teljesen besimult 3 héttel ezelõtt. A méhszájak még 8 nappal ezelõtt zártak voltak.Kaptam rá Magne 6-ot és sokat pihenek. Nagyon féltem a kicsikémet!
A kérdező hozzászólása: Szia utolsó hozzászóló 27 hetes kismama! Igaz, hogy én tettem fel a kérdést, de látom, hogy Te is ugyanezért a probléma miatt rettegsz. Ma délután meglátogatott egy szülésznõ ismerõsöm, aki azt mondta, hogy a haskeményedések akkor okoznak méhnyak rövidülést ill.nyílást, ha az egész has alja bekeményedik (nem csak a mozgásra) és görcsöket okoz. Amíg nem jár görcsökkel és csak néhány másodpercig tart, az a 26. héttõl normális.Szerinte is a megoldás a lehetõ legtöbb fekvés és a magnézium tartalmú vitaminok és gyógyszerek szedése. Engem megnyugtatott, remélem most én is téged!
Köszönöm a hozzászólásodat, kicsit megnyugodtam, mert görcseim nincsenek, de a keményedések sajnos sokszor nem csak percekig tartanak, hanem órákig. Van, hogy órákig semmi bajom és egyszercsak elkezd keményedni és egy-két percenként van kb. 15 másodpercig tartó keményedés, amitõl szenvedek akár 1-2 órán keresztül is. Aztán elmúlik. Szóval így vagyok. Lényeg, hogy sokat pihenek, szedem a magnéziumot, vigyázok magamra. Többet sajnos nem tehetek. :( Neked minden jót kívánok és boldog babavárást!
2. vagyok. Igaza lehet a szülésznõnek! Nekem pár napja megérkeztek a görcsök is és most már elkezdtem nyílni és rövidülni. Amíg csak keményedés volt, addig nem, de a dokim azt mondta, mostmár ne aggódjak így a 35. hét után. Minden jót!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!