Találatok a következő kifejezésre: Baj ha fogamzásgátlót nem a menstruáciom (9 db)

Baj ha a fogamzásgátlót nem a menstruáciom 1. hanem a 2. napján veszem be?

Legjobb válasz: nem baj, de nézd meg a tájékoztatón, h így mennyi idõ mulva vagy védett. Ez változik a gyógyszereknél.

nem baj, de nézd meg a tájékoztatón, h így mennyi idõ mulva vagy védett. Ez változik a gyógyszereknél.
Ilyen esetben az elsõ levél során végig kiegészítõ védekezést kell alkalmazni a szex során!
A kérdező hozzászólása: uhh:S tegnap este jött meg és hát akkor már nemtudtam bevenni szal marad a ma este. biztos h 1 egész levél beszédésig kell még mással is védekezni?:S
olvasd el a betegtájékoztatót, tuti le van írva benne minden, ha nincs meg neten is tuti megtalálod
Én a helyedben azért védekeznék máshogy is azalatt az egy hónap alatt! Annyit már szerintem ki lehet bírni, mert fõ a biztonság!
Nem tudom, hogy egyesek miért rémisztgetik a fiatalokat, akik most kezdtek el tablettát szedni! Azon tabletták kora már lejárt, amelyek csak 1 hónap után adnak védettséget!!! A kérdésre válaszolva: mivel nem az elsõ napon kezdted a szedést, hanem a 2. napon, így 7 napig kell kiegészítõ védekezést alkalmaznotok! Nézd meg a betegtákoztatóban, biztos le van írva "ha az elõzõ hónapban nem szedett fogamzásgátló készítményt" címszó alatt! És megnyugodthatsz, azért írják le, mert így van!
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen, megnyugodtam!

Cypromix fogamzásgátlót szedek és csütörtökön vettem be az utolsó szemet, most a 7 napos gyógyszermentes időszakban vagyok és ez a 3. nap. Baj ha még nem jött meg a menstruációm?

Legjobb válasz: Nem baj. A 7 nap azért van,hogy valamelyik napján megjöjjön.Mindegy melyik napon.A 8.napon viszont akkor szedd be a következõ levél tablettát,ha még vérzel.

Nem baj. A 7 nap azért van, hogy valamelyik napján megjöjjön.Mindegy melyik napon.A 8.napon viszont akkor szedd be a következõ levél tablettát, ha még vérzel.
*akkor IS szedd be... ez kimaradt.
Szia. Én egy évig szedtem Cypromixet, és nekem mindig az 5. napon jött meg :/ 18L

Hogyan lehetne a menstruaciomat kesleltetni? Fogamzasgatlot szedek es ha nem tartanek szunetet, most az egyszer? Mi baj lenne?

Legjobb válasz: Nem lesz semmi baj csak annyi hogy baba jön ha nem védekeztek.Semmivel nem lehet késleltetni

Nem lesz semmi baj csak annyi hogy baba jön ha nem védekeztek.Semmivel nem lehet késleltetni
ugy lehet hogy nem hogysz szunetet a ket level kozt bar ezt nem jo tul gyakran csinalni es pecsetelo verzesed is lehet kozbe...
azt mondják ha sokat ujjaznak akkor késhet egy hetet is akár bár én nem tudom ez csak egy ötlet
Az elsõ válaszoló tök hülyeséget írt!Ha nem ért hozzá, nem tudom minek ír baromságot! Lehet késleltetni vagy úgy hogy nem tartod meg a szünetet és tovább szeded a köv. levelet, vagy úgy hogy csak pár napig szeded tovább és amikor azt akarod, hogy megjöjjön, akkor tartod meg a szünetet! Persze nem szabad túl gyakran csinálni, én is csak nyaraláskor csináltam 1-2x. Nekem semmi bajom nem lett, nem volt pecsételõ vérzésem sem és utána rendesen megjött!

Baj-e az, ha nem jött meg fogamzásgátló tabletta abbahagyása után a menstruációm?

Egyszer már megjött, de most nem. Nem valószín? hogy terhes vagyok.

Legjobb válasz: A fogamzásgátló sajnos összezavarhatja a hormonháztartást. Velem is ez történt. Ha sokáig nem jön meg, szerintem menj el orvoshoz, aki alaposan kivizsgál. Addig is, ha gondolod, kipróbálhatod a cickafark teát, segít helyreállítani a ciklust.

A fogamzásgátló sajnos összezavarhatja a hormonháztartást. Velem is ez történt. Ha sokáig nem jön meg, szerintem menj el orvoshoz, aki alaposan kivizsgál. Addig is, ha gondolod, kipróbálhatod a cickafark teát, segít helyreállítani a ciklust.
Szia! Teszt a lelke a dolognak. Ha elmaradt pár napja a mensid, akkor már mutatja a teszt. Lehetsz terhes is, de lehet csak a hormonok nyûglõdnek.

Baj, ha a 72 órás sürgősségi fogamzásgátló tabletta beszedése után nem jött előre a menstruáció?

igazából a rendes ciklusom szerint holnap kéne megjönnie. de két hete már bevettem a tablettákat. Azt hittem hamarabb fogok menstruálni. Egyszer már kellett régen használnom ezt az eseményutánit, és akkor hamarabb jött meg. Kicsit aggódom.

Legjobb válasz: Nem biztos hogy baj van. Én is anno két hetet vártam utána mire megjött. És nem voltam terhes.

Nem biztos hogy baj van. Én is anno két hetet vártam utána mire megjött. És nem voltam terhes.
A gyerek mellé mindig jó egy kutya!
a legjobb tudomásom szerint a 72órás tabi elég csúnyán fel tudja borítani a hormonháztartást, lehet hogy 1 kicsit meggajdult a szervezeted, de ha nem vagy biztos vegyetek 1 tesztet....
Lehet, hogy van egy kis gond. Az ilyen tabletták bevétele után azért szokás menstruálni, mert a nyálkahártya leválásával akadályozza meg a magzat létrejöttét. Tehát, ha nem jött meg, nem vált le a nyálkahártyád, és ha nem jött le a nyálkahártyád... Ha nem jön meg most sem a menstruációd, akkor minél hamarabb vegyél terhességi tesztet, és irány a nõdoki!
Hát ha 5 napnál többet késik, akkor teszt. Lehet, hogy nem hatott, de az is lehet, hogy csak összekavarta a szervezeted.
Igen. Ha az orvos azt mondta, hogy az elsõ nap, akkor az elsõ nap kell. Ne kockáztass!! Az az egy hónap nem oszt, nem szoroz...
A tájékoztatóban az van, hogy elsõ nap kell, de nekem pont az orvos mondta, hogy inkább a harmadik napon vegyem be. De szerintem annyira nem tragédia. Én mondjuk hamar abbahagytam, mert eszméletlen fejfájásokat okozott.
ha a 3 napon kezded el szedni akkor abban a hónapban kell kiegészítõ védekezés (GUmi)
Bajnak nem baj, ha várnááál a következõ menses elsõ napjáig akkor ugyanott lennél mintha most kezded el szedni és 1 hónap után hat.szal elkezdheted nyugodtan.
milyen tablettát szedsz? egy- vagy háromfázisút?
nem
Semmi bajod nem lenne. Én is szoktam ilyet csinálni, pl ha hosszabb útra megyek vagy ha olyan programom lesz. Hamarabb abbahagyom és akkor hamarabb jön meg.
A kérdező hozzászólása: 3fázisú gyógyszer amit szedek.
akkor ne hagyj ki tablettát, hanem ne tarts szünetet, nem lesz vérzésed a hónapban, a következõ meg értelemszerûen 7 nappal elõbb lesz de ezt max 1* évente, a nõgyógyászod is tud errõl felvilágosítást adni

Miért nem jön meg? Ha soha nem volt baj a menstruációmmal és már máskor is leálltam a fogamzásgátlóval és nem zavart be akkor most miért nem jön meg? Már lassan két hónapja?

Doki terhességet nem lát viszont arra sem mondott semmit hogy akkor miért nem jön meg! mi lehet a baj?

Legjobb válasz: Akármi. nekem így derül ki a PCO. Legvalószínübb ha nem terhesség, hogy cisztád van. Járj utána, ne hagyd magad.

Akármi. nekem így derül ki a PCO. Legvalószínübb ha nem terhesség, hogy cisztád van. Járj utána, ne hagyd magad.

Baj ha a Milligest fogamzásgátlót a menstruációm harmadik napján vettem be először és nem az elsőn? Így mennyi időt kell várni hogy biztosan védjen?

Legjobb válasz: nem tudom, de úgy emlékszem van errõl írva a betegtájékoztatóban. legalább is az enyémben volt, emlékszem, asszem azt írták, késõbb is el lehet kezdeni (a mensi közben) de akkor meg kell várni az egy hónapot, míg véd. de ezt most ne vedd 100asra.. olvasd el a tiédet!

nem tudom, de úgy emlékszem van errõl írva a betegtájékoztatóban. legalább is az enyémben volt, emlékszem, asszem azt írták, késõbb is el lehet kezdeni (a mensi közben) de akkor meg kell várni az egy hónapot, míg véd. de ezt most ne vedd 100asra.. olvasd el a tiédet!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!