Találatok a következő kifejezésre: Baj ha fogamzásgátlót nem a (70 db)

Cypromix fogamzásgátlót szedek és csütörtökön vettem be az utolsó szemet, most a 7 napos gyógyszermentes időszakban vagyok és ez a 3. nap. Baj ha még nem jött meg a menstruációm?

Legjobb válasz: Nem baj. A 7 nap azért van,hogy valamelyik napján megjöjjön.Mindegy melyik napon.A 8.napon viszont akkor szedd be a következõ levél tablettát,ha még vérzel.

Nem baj. A 7 nap azért van, hogy valamelyik napján megjöjjön.Mindegy melyik napon.A 8.napon viszont akkor szedd be a következõ levél tablettát, ha még vérzel.
*akkor IS szedd be... ez kimaradt.
Szia. Én egy évig szedtem Cypromixet, és nekem mindig az 5. napon jött meg :/ 18L

Baj ha a fogamzásgátlót nem a menstruáciom 1. hanem a 2. napján veszem be?

Legjobb válasz: nem baj, de nézd meg a tájékoztatón, h így mennyi idõ mulva vagy védett. Ez változik a gyógyszereknél.

nem baj, de nézd meg a tájékoztatón, h így mennyi idõ mulva vagy védett. Ez változik a gyógyszereknél.
Ilyen esetben az elsõ levél során végig kiegészítõ védekezést kell alkalmazni a szex során!
A kérdező hozzászólása: uhh:S tegnap este jött meg és hát akkor már nemtudtam bevenni szal marad a ma este. biztos h 1 egész levél beszédésig kell még mással is védekezni?:S
olvasd el a betegtájékoztatót, tuti le van írva benne minden, ha nincs meg neten is tuti megtalálod
Én a helyedben azért védekeznék máshogy is azalatt az egy hónap alatt! Annyit már szerintem ki lehet bírni, mert fõ a biztonság!
Nem tudom, hogy egyesek miért rémisztgetik a fiatalokat, akik most kezdtek el tablettát szedni! Azon tabletták kora már lejárt, amelyek csak 1 hónap után adnak védettséget!!! A kérdésre válaszolva: mivel nem az elsõ napon kezdted a szedést, hanem a 2. napon, így 7 napig kell kiegészítõ védekezést alkalmaznotok! Nézd meg a betegtákoztatóban, biztos le van írva "ha az elõzõ hónapban nem szedett fogamzásgátló készítményt" címszó alatt! És megnyugodthatsz, azért írják le, mert így van!
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen, megnyugodtam!

Baj ezek alapján ha nem használtunk soha fogamzásgátlót, csak nem a tűzzel játszunk?

Én alapból olyan pali vagyok akinek alig jön(vagy semmi) el?váladék és mikor jön az orgazmus nem hagyom bent a szerszámot. De eddig 5 hónap alatt nem volt gond.

Legjobb válasz: 1. muszáJ 2. Bajnak nem baj, de elég nagy az esély rá, hogy elõbb-utóbb besikerül a gyerek, az nem elég "mentség", hogy "ha eddig nem volt gond, ezután sem lesz"

1. muszáJ 2. Bajnak nem baj, de elég nagy az esély rá, hogy elõbb-utóbb besikerül a gyerek, az nem elég "mentség", hogy "ha eddig nem volt gond, ezután sem lesz"
õ hány éves?
Írhatod mindig ly-vel, attól még nem lesz helyes:) Amúgy több, mint valószínû, hogy szed fogamzásgátlót, mert amúgy a tûzzel játszanátok. Vagy nagyon gyereket akar.
Igazából nincs 100%-os fogamzás gátlás, szóval az a szabály, hogy aki nem akar gyereket az nem szexel. Kicsit jobban játszassz a tûzzel, mintha "megbízhatóbb" védekezést alkalmaznál, de te már képes lennél felnevelni egy picit, szóval én nem találok ebben semmi kivetnivalót. Sok boldogságot!^^
Fura... Biztos, h nem szed tabit...? Kevés csaj akarna gyereket (vagy abortuszt) ebben a korban - így. Legalább valami Pharmatexes cuccot használhatnátok, Neked legyen eszed, ha neki nincs.
A kérdező hozzászólása: mindig ly-vel írom
A kérdező hozzászólása: köszönjük a nyelvtani kioktatást....
A kérdező hozzászólása: és nyugodtan mondja mindig, hogy nem muszály használnom
A kérdező hozzászólása: nem hinném, hogy kortól függ, de idõsebb nálam kicsivel
Ha van orgazmusod, akkor elõváladékod is van. Olyan nincs, hogy ne legyen, hisz elengedhetetlen funkciója van (megtisztítja a húgycsövet, elõkészíti a terepet a kisfickóknak...). Max. nem veszed észre. Az általatok alkalmazott módszernek a Pearl-indexe 35. Azaz 100 nõbõl 35 esik teherbe ilyen "védekezés" mellett egy év alatt. 5 hónap sikeresség semmire sem garancia. Hogy baj-e? Azt neked kell eldönteni. Ha nem akarsz még gyereket, akkor védekezz rendesen! Az hogy õ engedi, az nem mentség. Ha besikerül egy gyerek, akkor nem mutogathatsz rá, hogy "de azt mondtad, hogy...!".

Baj ha nem orvos irta fel a fogamzásgátlót?

Nekem nem orvos írta fel a fogamzásgátlót hanem magamtól kezdtem szedni és félek h bajom lesz t?le! Szerintetek abba hagyam? 4-5 hónapja szedem és gondoltam jobb ha minél hamarabb abba hagyom!

Legjobb válasz: Akkor mégis ki írta fel? Honnan szedted? Elég nagy felelõtlenség volt. Ha továbbra is szeretnél fogamzásgátlót szedni, akkor menj el egy nõgyógyászhoz és vizsgáltasd ki magad. (rákszûrés, vérvétel, ha elõfordult a családban trombózis, akkor trombózis hajlamot is). Van vmi mellékhatásod tõle?

Na, figyelj! Már 22 éves, tehát felnõtt nõ vagy, tessék ennek megfelelõen gondolkozni és viselkedni! Elkezdeni szedni nem volt okos dolog, de legalább most gondolkozz éretten. A fogamzásgátlókmind beavatkoznak a szervezet hormonháztartásába, nem szabad ezzel csak úgy játszani, most szedem, most mégsem szedem... ehhez orvos kell, hogy valóban ne legyél majd hormonzavaros. Szépen ballagj el a nõgyógyászhoz és mondd el neki, hogy mi történt, ki mit mondott, honnan van a tabletta, mióta szeded és kéred a szakvéleményét, mert most döbbentél rá, hogy ez nem biztos, hogy bölcs döntés volt. Ne félj, nem fogja leharapni a fejed, legfeljebb meghallgatod, hogy milyen felelõtlen voltál, dehát ezt már magad is tudod, szóval, nyugi :=). Az orvos meg fog vizsgálni (ugyanolyan vizsgálat, mint máskor), kér egy laborvizsgálatot és annak alapján vagy helybenhagyja ezt a tablettát, vagy javasol helyette egy másikat. Vigyázz az egészségedre és kérlek, még a gyógyszerszedés abbahagyása elõtt keress fel egy nõgyógyászt!
Akkor mégis ki írta fel? Honnan szedted? Elég nagy felelõtlenség volt. Ha továbbra is szeretnél fogamzásgátlót szedni, akkor menj el egy nõgyógyászhoz és vizsgáltasd ki magad. (rákszûrés, vérvétel, ha elõfordult a családban trombózis, akkor trombózis hajlamot is). Van vmi mellékhatásod tõle?
A kérdező hozzászólása: Voltam már nõgyógyásznál és rákszûrést is csinált és ott nem volt semmi gond! Azt mondák h próbáljam ki és ha nincs mellékhatás akkor jó! Csak most mondták nekem h amit én szedek az nem nekem való mert állítólag az a legmagasabb hormontartalmú úgy hogy inkább abba hagyom de attól nem lesz semmi bajom ha most nem fogom szedni?
Igen! BAJ! Hány éves vagy?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen nagyon rendes vagy hogy ilyen normálisan tudtál nekem válaszolni!
Azt a levelet, amit elkezdtél, még szedd végig. Ha másik fajtát akarsz, akkor menj el orvoshoz. Nem lesz bajod, ha abbahagyod. Max jó ideig nem jön meg...
Hát legalább egy vérvételt nem ártana csináltatnod, hogy megfelelõen mûködik-e a májad. De igazából ennél többet az orvosok sem csinálnak. Ha nincs tõle mellékhatásod, akkor kb. ugyanannyira ártalmas, mint az összes többi nõnek, akinek orvos írta fel. De azért elég nagy felelõtlenség volt így beszedned vmit...nem is értem 22 évesen hogy lehet ennyi eszed:( Voltál már egyáltalán nõgyógyásznál? Ha szexuális életet élsz, nem kellene mondjuk rákszûrésre menned? Ha meg már voltál orvosnál, miért nem vele írattad fel?
A kérdező hozzászólása: Nem volt a családban trombozis és tünetek sincsenek csak sokan mondják h ne szedjem de aki mondta azt mondta h semmi bajom nem lehet tölle! Köszönöm a válaszokat!
A kérdező hozzászólása: 22
A kérdező hozzászólása: Az a baj h nem egészen magamtól kezdtem szedni hanem a családban majdnem mindenki ezt szedi és igaz h nincs tölle semmi bajom csak félek h a késõbbiekben lesz vmi?
Hány éves vagy, hogy ilyen eszedbe jutott?
A gyógyszert normál esetben orvosi vizsgálat, labor elõzi meg, hogy egyáltalán használhatod-e. Ez vér és vizeletvizsgálatból áll. Az eredmény után a nõgyógyász írja fel a megfelelõ gyógyszert és ha elfogy, a továbbiakat is!

Az baj ha nem hiszek a fogamzásgátlomban? Olyan kicsi kis bogyo, ezért minden honapban félek, hogy nem jön meg, pedig szedem rendesen.

Tudom, h hülyeség,de mivan ha nem szivdoik fel rendesen,vagy rám nem ugy hat mint másra. Ti nem szoktatok ezen gondolkozni?

Legjobb válasz: Nyugi, ha nem úgy hatna ahogy kellene, akkor azt már észrevetted volna, mert úgy látszik, hogy pár hónapja szeded... (ha minden hónapban félsz). Nincs rá semmi okod, ha rendesen szeded, mem lehet semmi baj. Ne tévesszen meg, hogy kicsi, rengeteg hormon van benne, de pont elég. Ha nagyobb lenne több hormonnal, az csak rosszabb lenne. Ezek már nagyon modern bogyók, tuti felszívódnak rendesen.

Nyugi, ha nem úgy hatna ahogy kellene, akkor azt már észrevetted volna, mert úgy látszik, hogy pár hónapja szeded... (ha minden hónapban félsz). Nincs rá semmi okod, ha rendesen szeded, mem lehet semmi baj. Ne tévesszen meg, hogy kicsi, rengeteg hormon van benne, de pont elég. Ha nagyobb lenne több hormonnal, az csak rosszabb lenne. Ezek már nagyon modern bogyók, tuti felszívódnak rendesen.
Méghogy a gumi biztonságosabb....Na ne röhögtess!!! Nem kell paráznod, hat rendesen a tabi! Ha most azzal van bajod, hogy kicsi, akkor gondolj bele, mekkora egy hímivarsejt..mégis baba lesz belõle! Hat rendesen, ne parázz, mert elõbb-utóbb belebolondulsz!
a 2. válaszadónak: se a gumi, se a fogamzásgátló tabletta nem ad neked 100%os védettséget, de a tabletta mégis biztonságosabb. a gumi kiszakadhat. a betegségekrõl annyit, hogy oan pasival kell csinálni, akinek biztos nincs semmi baja.
ha nem hiszek benne minek szeded? használjatok gumit sokkal biztonságosabb, mert az véd a betegségektöl is.
A kérdező hozzászólása: Nem azzal van bajom, hogy kicsi, csak nehéz elképzelnem hogy megakadályozza, hogy teherbeessek. Gumit nem szerettem, mmindg nézni kell h ne szakadjon ki, meg a páromnak is jobb ha belémélvez. Én csak kiváncsi voltam, hogy ti teljesen megbiztok e a bogyotokban.
Teljesen megbízhatsz a tablettában, nincs mitõl félned. Én 4 éve szedem és semmi bajom! Úgy ahogy másnak sem! Hat rendesen, ne parázz! Így majd csak elmegy a kedved a szextõl, ha folyton parázol, hogy teherbeeshetsz!A gumit én sem tartom megbízhatónak + lekell állni, meg utána rögtön szétugrani, tök lehangoló! (3. válaszoló)
Figyi! Ha nem szívódna fel rendesen vagy nem passzolna a szervezetedhez, akkor gondokat okozna. Rendellenes vérezgetés, ilyesmi. Ha semmi rendkívülit nem tapasztalsz, szinte óramû pontosra beállítja a vérzésed, akkor tuti jól mûködik.

Az baj, ha a fogamzásgátló tablettát nem mindennap veszem be ugyanakkor?

arra gondolok, hogy egyik nap 7, majd negyed 8, fél 8, 8, 8 20. ilyesmi eltérések vannak. ez gond lehet?

Legjobb válasz: Hát,hogyha itt most idõben nem egy egyre növekvõ sorozatot írtál fel..itt gondolok arra,hogy a végén már éjfélkor fogod bevenni...akkor nem baj! Én is egyik nap 19-kor,aztán 19:30 körül,aztán megint 19-kor,aztán múlt héten csak 20:30-kor tudtam bevenni..ezek az 1-2 órás eltérések nem számítanak! Nem baj,ugyanúgy véd!

Hát, hogyha itt most idõben nem egy egyre növekvõ sorozatot írtál fel..itt gondolok arra, hogy a végén már éjfélkor fogod bevenni...akkor nem baj! Én is egyik nap 19-kor, aztán 19:30 körül, aztán megint 19-kor, aztán múlt héten csak 20:30-kor tudtam bevenni..ezek az 1-2 órás eltérések nem számítanak! Nem baj, ugyanúgy véd!
A kérdező hozzászólása: akkor oké, köszönöm :)
Nem baj. Csak azért van ráírva, hogy tudd, hogy hol tartasz.
A kérdező hozzászólása: köszi válaszod:)

Ha valakinek nagyon visszeres a lába kicsit duzzadt attól függetlenül nem gond ha fogamzásgátlót szed? Mert én elkezdtem csak fáj a lában 1-2 óráig és félek h valami bajom lehet.

Legjobb válasz: milyen orvos irta fel???? kert vertesztet h hajlamos vagy-e melyvenas trombozisra?? a visszer nem jo jel, azt jelenti a venak tul kitagultak es megfordulhat a keringes. ha gyogyszeresen nem tudjak kezelni, a vegso megoldas h bedugnak 1 drotot 1 gombbal a vegen a bokadnal es az agyekodnal kieszedik, a gomb kozben magaval rantja a venad es igy valosaggal kitepik. surgosen kezeltesd a visszeret amig nem keso es szerintem neked nem kene fogamzasgatlot szedned. konzultalj orvossal minnel hamarabb

milyen orvos irta fel???? kert vertesztet h hajlamos vagy-e melyvenas trombozisra?? a visszer nem jo jel, azt jelenti a venak tul kitagultak es megfordulhat a keringes. ha gyogyszeresen nem tudjak kezelni, a vegso megoldas h bedugnak 1 drotot 1 gombbal a vegen a bokadnal es az agyekodnal kieszedik, a gomb kozben magaval rantja a venad es igy valosaggal kitepik. surgosen kezeltesd a visszeret amig nem keso es szerintem neked nem kene fogamzasgatlot szedned. konzultalj orvossal minnel hamarabb
A kérdező hozzászólása: köszi Nõgyógyász írta fel és megfogadom a tanácsodat elemgyek dokihoz köszi
igen, ilyen esetben mindenképpen szakszerûbb kivizsgálást igényel a dolog, mert a fogamzásgátló hatással van a visszerekre, és súlyosabb is lehet tõle. az orvosnak kikéne h vizsgáljon, nemcsakúgy hasraütésre felírni egy tablettát. mindneképpen beszélj vele, mert rossz vége is lehet

Baj, ha a 72 órás sürgősségi fogamzásgátló tabletta beszedése után nem jött előre a menstruáció?

igazából a rendes ciklusom szerint holnap kéne megjönnie. de két hete már bevettem a tablettákat. Azt hittem hamarabb fogok menstruálni. Egyszer már kellett régen használnom ezt az eseményutánit, és akkor hamarabb jött meg. Kicsit aggódom.

Legjobb válasz: Nem biztos hogy baj van. Én is anno két hetet vártam utána mire megjött. És nem voltam terhes.

Nem biztos hogy baj van. Én is anno két hetet vártam utána mire megjött. És nem voltam terhes.
A gyerek mellé mindig jó egy kutya!
a legjobb tudomásom szerint a 72órás tabi elég csúnyán fel tudja borítani a hormonháztartást, lehet hogy 1 kicsit meggajdult a szervezeted, de ha nem vagy biztos vegyetek 1 tesztet....
Lehet, hogy van egy kis gond. Az ilyen tabletták bevétele után azért szokás menstruálni, mert a nyálkahártya leválásával akadályozza meg a magzat létrejöttét. Tehát, ha nem jött meg, nem vált le a nyálkahártyád, és ha nem jött le a nyálkahártyád... Ha nem jön meg most sem a menstruációd, akkor minél hamarabb vegyél terhességi tesztet, és irány a nõdoki!
Hát ha 5 napnál többet késik, akkor teszt. Lehet, hogy nem hatott, de az is lehet, hogy csak összekavarta a szervezeted.

Most kezdem a fogamzásgátló szedését, nem baj ha este veszem be ma? Bővebben lent.

Délelőttönként akarom majd szedni, és ma reggel megjött és ugye az első szemet aznap kell bevenni amikor megjön, de csak este tudom mert akkora hozza haza anyum, mert ma váltja ki. Szóval ha ma megjött, és estefelé beveszem, meg holnap már rendesen ahogy akarom délelőtt az úgy jó lesz? Vagy inkább a következő hónapba kezdjem el?

Legjobb válasz: Nem baj:)A lényeg,hogy ugyanabban a napszakban vedd be:) Egyébként csak egy tanács, hogy egyszerûbb ha esténként lefekvéskor veszed be és odateszed a kis csomagját az ágyadhoz, hogy mindig lásd és ne felejtsd el:) Vagy pedig a telefonodra állíts mindig ébresztõs jegyzetet mindennap,hogy ne felejtsd el.:)

Nem baj:) A lényeg, hogy ugyanabban a napszakban vedd be:) Egyébként csak egy tanács, hogy egyszerûbb ha esténként lefekvéskor veszed be és odateszed a kis csomagját az ágyadhoz, hogy mindig lásd és ne felejtsd el:) Vagy pedig a telefonodra állíts mindig ébresztõs jegyzetet mindennap, hogy ne felejtsd el.:)
Téridõparadoxon jön létre, és megsemmisül a világegyetem! Miért nem kérdezed a nõgyógyászt aki fölírta neked?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!