Találatok a következő kifejezésre: Baj ha egy pár (77 db)

Szerintetek baj, ha egy pár így közösködik? Vagy mit gondoltok róla?

Nem élnek együtt, szóval nem napi rutinnak, de pl. gyakran egy pohárból isznak, egy tányérból esznek, amikor együtt vannak. Néha használják egymás dolgait, pl baseball-sapka, nyaklánc, karkötő (a pasiét), egy csokit is ketten esznek meg, stb. Szerintetek ez túlzás? Mi a véleményetek erről?

Legjobb válasz: Ezért vagytok egy pár... Abszolút nem sok. Mi sem élünk együtt a barátommal de amikor nem dolgozik mindig itt van és hétvégente együtt alszunk. És ugyanezt csináljuk mi is. Ez természetes. 17/L

Ezért vagytok egy pár... Abszolút nem sok. Mi sem élünk együtt a barátommal de amikor nem dolgozik mindig itt van és hétvégente együtt alszunk. És ugyanezt csináljuk mi is. Ez természetes. 17/L
Hát mi sem élünk együtt a párommal de mikor nálunk van van hogy az õ poharából iszom, mert lusta vagyok elõvenni másikat vagy mert nem akarok koszolni de szerintem ezzel nincs gond neki sincs baja vele. Nem túlzás.
Miért lenne baj? :)
Totálisan normális dolog . Emlékszel gyerekkorodból arra az aranyos mondókára? ·Egy tányérból esznek, mindig összevesznek · Azt kívánom csak az elsõ rész legyen igaz rátok ;-) 15/L

Szerintetek lehet bajom, ha egy pár alkalommal az Aromax Citromolajat belsőleg alkalmaztam?

Mégpedig ugy, hogy 1 cseppet cseppentettem a pohár aljára és vizet öntöttem ra és ugy ittam meg . Előre is köszönöm a válaszokat !

Legjobb válasz: Hivatalosan az orvosok azt szokták mondani, hogy tilos illóolajat belsõleg alkalmazni. Azonban hallottam már olyan természetgyógyászt, aki ezt javasolta pl. húgyúti fertõzés esetén (de nem ezzel az olajjal, persze). Ami fontos, hogy olyan olaj legyen, ami annyira nagy tisztaságú, hogy kifejezetten emberi fogyasztásra legyen gyártva. (Nem aromalámpásba.) Azért általában ezt ne alkalmazd! Inkább olyat, ami tiszta és kifejezetten felírják Neked, hogy mire szedd (és mit)!

Hivatalosan az orvosok azt szokták mondani, hogy tilos illóolajat belsõleg alkalmazni. Azonban hallottam már olyan természetgyógyászt, aki ezt javasolta pl. húgyúti fertõzés esetén (de nem ezzel az olajjal, persze). Ami fontos, hogy olyan olaj legyen, ami annyira nagy tisztaságú, hogy kifejezetten emberi fogyasztásra legyen gyártva. (Nem aromalámpásba.) Azért általában ezt ne alkalmazd! Inkább olyat, ami tiszta és kifejezetten felírják Neked, hogy mire szedd (és mit)!

Nagy baj ha egy fiu papagajt nem parositunk? Nem lesz szomoru vagy esetleg nagyon maganyos csicsereg mintha a parjat keresne felek hogy belehal a maganyba mit tegyek? nem tudok neki part venni.

Legjobb válasz: Milyen fajta papagáj? Ha eladták egyedül, pár nélkül, akkor valószínûleg lehet egyedül is tartani. Remélhetõleg. Ennyire a kisállat kereskedésekben is értenek hozzá. Amit párban lehet csak tartani, azokat eleve csak úgy adják el, együtt. Szóval ha eleget foglalkozol vele, nem lesz magányos.

Milyen fajta papagáj? Ha eladták egyedül, pár nélkül, akkor valószínûleg lehet egyedül is tartani. Remélhetõleg. Ennyire a kisállat kereskedésekben is értenek hozzá. Amit párban lehet csak tartani, azokat eleve csak úgy adják el, együtt. Szóval ha eleget foglalkozol vele, nem lesz magányos.
Csengõt, tükröt, mûpapagájt még véletlenül se adj neki! A csengõ halláskárosodást és fémmérgezést okoz. A tükör, mûpapagáj mentális problémákat okoz mivel õ nem tudja hogy az amit lát nem egy igazi fajtársa és ha a párjának tekinti elkezdi etetni is de mivel a tükörképe, mûpapagáj nem fogadja el tõle a felöklendezett magokat vissza kell nyelnie amitõl begygyulladást kaphat. Mivel nem reagálnak semmire(udvarlás, etetési szándék, vakargatás, stb) ideges lesz tõlük ami idõvel fokozódik akár szívrohamot is kaphat. És mindháromtól gyakran agresszívek lesznek a madarak az emberekkel és a többi madárral szemben is. Tehát ezeket kerüld, szedd le a játékokról. Az internetrõl rendeljetek neki minimum 6 fajátékot. A 6-ból a kalitkában egyszerre mindig csak 3 legyen és 1-2 hetente cserélgesd õket így nem unja meg õket de azért idõnként vegyetek neki új játékot is. Továbbá fontos hogy legyen a kalitkában ételkeresõ játék is amit egy hullámos esetében nem kell túlbonyolítani. Pl.: Moss el egy kupakot és csinálj a közepébe egy lyukat majd kenderzsineggel lógasd fel úgy a kalitkában hogy csak a rácsról érje el és tegyél bele a magkeverékébõl. Vékonyabb leveles fûzfaágakat is lógass be a kalitkába mert remek elfoglaltság a számára és a csõrét is koptatja vele.
A kérdező hozzászólása: Van tukre de okos es nez be a tukor ala. Es mind csipegeti.
vegyél neki a kalitkába egy kis tükröt és akkor nem hiszi majd magányosnak magát. és ez nem kamu, bebizonyított tény
Ja és az állatkertbe se add be mert ott se élne túl sokáig, jól. A látogatók többsége állatoknak egyáltalán nem való kajákkal pl.ropi eteti a papagájokat és a többi állatot is sajnos.
Ha nincs idõd napi 4-5 órát foglalkozni vele akkor próbáld meg odaadni egy tenyésztõnek mert ha meg nem is hal szörnyû dolgokat fog csinálni magával unalmában. Állatkereskedésbe csak a legvégsõ esetbe add be. Hol laksz?
A kérdező hozzászólása: hullamos papagaj, az udvaron fogtam ezert nem tudom mit kell tegyek meg a nyaron fogtam eddig nem volt vele baj es valakitol hallottam hogy egy papagaj bele tud pusztulni a maganyba ezert nem tudom nincs idom vele napont 4-5 orat foglalkozni szerintetek adjam be az allatkertbe vagy nyugottan megtarthatom???
Ha foglalkozol vele napi 4-5 órát minimum akkor nem lesz magányos. És a magányba nem halnak bele csak hogy elfoglalják magukat pótcselekvésbe kezednek ami a tolltépéstõl a láblerágásig bármi lehet.
Ott, ahova én járok, nem adja úgy el. Mindig mondja, pl, hogy õket csak együtt viheted el. Egy db-ra nem is mond árat, eleve csak kettõre. De akkor gondolom ez a kivétel.
Elõször is, az elsõnek válaszolva. Nem, a kereskedésben mindig az a jó az állatnak, ami a vevõnek megfelel. Tehát simán eladnak papagájt, pintyet egyedül, eladnak halat olyan összeállításban, ami két nap múlva már biztos nem fog fennmaradni. Kérdezõ! Milyen papagáj? Feltételezem, hogy hullámos (õ kolóniamadár, jóhogy magányos), vagy nimfa (na õk sem szeretnek egyedül). Vehetsz azonos nemû papagájt a meglévõ mellé, így nem lesznek kicsik. Amúgy meg nem rossz nekik, ha nem párosodhatnak. Ez egy ösztön, az hajtja õket, viszont a természetben sem találnak mindig párt maguknak. Ellenben folyamatosan keresik azt.
A kérdező hozzászólása: Nagyon koszonom .Tukre mar majdnem egy eve van es meg mindig nagyon baratsagos es szelid, viszont a csengorol lemondok, meg egyszer koszi


Az 1. válaszoló idióta.Természetesen károsít, de nem tudom, hogy mennyivel ártalmasabb a cigarettánál.Egy alkalomtól viszont nem lesz bajod.
Az égvilágon semmi bajod sem lesz tõle. Baja is csak annak lesz tõle aki túlzásba viszi, vagy rendszeresen szívja. 100 ból 95 en már szívtak ilyesmit, mégha nem is valják be.
A szervezetedet ennyi semmilyen mértékben nem károsítja, és a kimutathatóságra is elhanyagolhatóan kicsi az esély. Nyugi.
Hello! Látom itt is összegyûlt egy értelmes társadalmi réteg, és mindenkinek ott villog a neve elõtt a "Dr." Válasz: Írtó kicsi az esélye annak, hogy egyetlen füves cigi füstjét belélegezted, semmi bajod nem lenne ha belélegezted volna, nem tudom honnan vetted azt, hogy a hajszállból, és a bõrödbõl kimutatható, de tesztet csak vizelettel, és vérrel szoktak végezni (vér: pár nap, vizelet: pár hónap)... Mellesleg: Ha valamihez valaki nem ért akkor nem kell mindenféle baromságot írni, és tévhiteket terjeszteni... Illetve nem leszel attól szakértõ, hogy beleolvastál egy szennylap cikkjébe...
Milyen klub az, ahol nyilvánosan lehet drogozni? És te mit kerestél ott? Kényszerítettek?
nagyon nem valószínû hogy bármi bajod is lenne.
A kérdező hozzászólása: és mennyi idõ mire távozik a szervezetembõl végleg?
Nem hinném, hogy ezt ilyen komolyan kellene venned. A levegõben jobban szétterjed a füst, nem közvetlenül a cigibõl szívod, így sztem sokkal kevesebb hatóanyagot nyeltél be.
A kérdező hozzászólása: és akkor rám is ugyan az érvényes a kimutathatóságban: bõr: pár nap vér: 3 hónap hajszál: örökre benn marad a THC
A kérdező hozzászólása: komolyan? :O ne már :(
Ha arra vagy kíváncsi, hogy a drogteszt kimutatja-e így is, akkor a válasz: igen.
A kérdező hozzászólása: de most akkor olyan mint ha én is szívtam volna? :S
Ha zárt térben vagy, és közvetlen melletted füstölnek, akkor akár még be is szívhatsz - haverom barátnõje rendszeresen így áll be. :D De ez csak kis szobákra igaz, ha egy szórakozóhelyen voltatok (ami nagy valószínûséggel jóval nagyobb, mint egy szoba), akkor erre vajmi kevés esély van. A kimutathatóságról nem tudok nyilatkozni, de hacsak nem rendfenntartó szervhez készülsz dolgozni, akkor ne parázz. Mellesleg engem is az érdekelne igazán, hogy milyen szórakozóhely ez? Tudtommal a cigi is mindenhonnan ki van már tiltva...

Szerintetek baj ha a párom 39-40 évesen lesz apa? Én 28 vagyok, sajnos nemrég korai vetélésem volt és a párom csak egy év mulva akar újra próbálkozni. Pedig én szeretném hamarabb.

Neki már van egyébként 2 gyereke el?z? kapcsolatból, tizenévesek. Imádja ?ket. Szerintetek nem lesz kés? 3. gyereknek ha ? már majdnem 40 lesz?

Legjobb válasz: Szerintem ezzel semmi probléma lehet, hogy azért gondolom így, mert nálunk ugyanez a helyzet:) 2 hónapos a kislányunk, a párom 40. én 29 éves vagyok. Úgyhogy HAJRÁ!

Szerintem ezzel semmi probléma lehet, hogy azért gondolom így, mert nálunk ugyanez a helyzet:) 2 hónapos a kislányunk, a párom 40. én 29 éves vagyok. Úgyhogy HAJRÁ!
ugyanm az én párom is 40 lesz. elsõ gyermeke pedig másfél. és még legalább kettõt tervezünk. egy jóbarátom is 40 évesen lett elõször apa. 43 évesen lett másodjára. a sógorom pedig 38 volt elsõ gyermeke születésénél. és még ennél is sokkal több példát látok magam körül arra, amikor a második családját alapítja a negyvenes férfi, ahogyan a ti esetetekben is. sajnálom a veletek történt. de vajon miért nem akar egy évig próbálkozni? meginogott? mindenesetre nem hiszem, hogy késõ lenne neki, pláne harmadik gyerekhez. és te is fiatal vagy még. egy év simán beleférhet, de akár több is. attól függ, hány gyereket terveztek :) egy szintén huszonéves anyuka
Az én férjem 43 évesen lett apa, elsõ gyerekünk (neki is). Az apukája 44 éves volt, mikor õ született, és tavaly halt meg. Nem gond, szerintem. Fõleg, ha úgyis szereti a gyerekeket.

Ha egy pár napja lejárt szavatosságú, csomagolt-szeletelt kenyeret megpirítanék és úgy enném meg, lenne bármi bajom tőle?

Köszönöm.

Legjobb válasz: Az elsõ válaszoló tökéletesen írta. Ha nem penészes eheted nyugodtan. Semmi bajod nem lesz tõle. De nézd át alaposan, mert a nylonban ezek hajlamosak hamar penészedni.

Az elsõ válaszoló tökéletesen írta. Ha nem penészes eheted nyugodtan. Semmi bajod nem lesz tõle. De nézd át alaposan, mert a nylonban ezek hajlamosak hamar penészedni.
Egy kis hányás hasmenésen kivûl szerintem semmi bajod nem lehet a penésztõl, még lehet ez sem lesz. De a penész keserû, tehát az élelmiszer ehetetlen tõle. A nemespenészes sajt pedig teljesen más kategória (Pl. Tihany Camambert). Azokat így érlelik, kifejezetten ez teszi õket finommá, már aki szereti. De ne téveszd azzal össze, ha a hûtõben megpenészedik a trapista, az nem nemes penész, nem tanácsos megenni, inkább ki kell dobni.
A szavatossági idõt mindig úgy állapítják meg, hogy addig biztosan nem romlik meg.Már ha betartjál az elõírt tárolási feltételeket. Tehát ha lejár a szavatossági idõ, attól még az árú nem romlik meg automatikusan. Pár napig még veszély nélkül fogyasztható. Persze ha megfelelõ a tárolási feltétel.
nem :) Csak ellenõrizd penészes-e valahol.
A penész nem káros tömény penicillin! :-D
Most hogy így kérdezed nem is tudom , de penészes dolgot még az állatoknak sem adtunk oda . Viszont ott van pl a sajt , jó tudom azon valami nemes penész van , de mégiscsak penész .Elgondolkodtató , még figyelem a válaszokat hátha tud valaki rendes választ is a kérdésedre .
A kérdező hozzászólása: Nem penészes még, de sosem tudtam, hogy mi bajom lesz, ma megeszek egy kicsit penészes dolgot, szóval mi bajom lenne?
A penészre vigyázz: sokkal nagyobb területen van jelen, mint amennyit a felületén látsz. Tehát ha kis folt van inkább dobd el.
A kérdező hozzászólása: Az tök zsír, de a kérdés nem ez volt...

Ti is úgy gondoljátok, ha egy pár hosszú idő után sem házasodik össze akkor ott valami "baj" van?

Mondjuk az egyik fél nem akar elkötelez?dni.

Legjobb válasz: Nem gondolnám, hogy "baj" van ilyen esetben. Kövezzetek meg, de mi nem is szeretnénk összeházasodni. Se õ se én nem szeretnénk. Se érveket, se ellenérveket nem tudok mondani, hogy miért. Ennek ellenére 6 éve együtt vagyunk. Én úgy gondolom, hogy a házasság a mai világban már nem garancia semmire. Régen azért egészen más volt a helyzet... Sokan manapság csak azért házasodnak mert a Julcsi, meg Mari is már házasok... Ugyanez a helyzet az eljegyzéssel is. Sok esetben nem az érzelmek dominálnak hanem a "divat", a társadalmi elvárás, vagy éppen a dolgok jogi része.

Nem gondolnám, hogy "baj" van ilyen esetben. Kövezzetek meg, de mi nem is szeretnénk összeházasodni. Se õ se én nem szeretnénk. Se érveket, se ellenérveket nem tudok mondani, hogy miért. Ennek ellenére 6 éve együtt vagyunk. Én úgy gondolom, hogy a házasság a mai világban már nem garancia semmire. Régen azért egészen más volt a helyzet... Sokan manapság csak azért házasodnak mert a Julcsi, meg Mari is már házasok... Ugyanez a helyzet az eljegyzéssel is. Sok esetben nem az érzelmek dominálnak hanem a "divat", a társadalmi elvárás, vagy éppen a dolgok jogi része.
Úgy gondolom akkor van baj ha az egyik fél szeretne házasodni a másik meg nem.Nem tudom hogyan lehet ezt a helyzetet megoldani, mert akár házasodnak akár nem az egyik félnek le kell mondania valamirõl amit szeretne. Mondjuk ez a helyzet elkerülhetõ akkor ha a kapcsolat elején tisztázzák ki mit szeretne akkor ilyen gond nincs, ugyanezt gondolom a gyerekválallásról is. Ha egy pár mindkét tagja házasságellenes akkor meg nincs semmi gond.
Nem. Én pl. nem elkötelezõdni nem szeretnék, hanem egyszerûen csak soha, kislányként sem álmodoztam a saját esküvõmrõl és engem nem vonz ez annyira. Azt gondolom, engem ez nem tenne boldogabbá és nem szeretném jobban a párom. De ha eljön az az idõ, hogy õ ragaszkodik ehhez, megtenném. Viszont az biztos, hogy semmin nem változtatna.
Nem, nem gondolok semmi ilyesmi.
Szerintem se igaz az állítás. Szeretem, imádom a párom, de én se szeretném a házasság kötelékét. Ha gáz van, akkor most õ jobbra én balra, nem kell mindenféle ilyen olyan hercehurca.
Egyik ismerõsömék durván 10 év után házasodtak, mert nem volt rá pénzük és mindenféleképp szerettek volna egy kis bulit tartani utána.
Szerintem nincs gond azzal, ha nem házasodik valaki össze. Én 19 éves koromban ismertem meg a férjem, 30 évesen csak azért mentem hozzá, mert terhes voltam, és így egyszerûbb volt. Semmi nem változott :)
Szerintem nem ez számít hanem az együtt töltött évek. Károghatja bárki, hogy :"miért nincs már esküvõ, biztos nem komoly" a mögöttünk levõ 8 év és történések miatt kb meg se hallom. Mivel nekem voltak elképzeléseim az esküvõvel kapcsolatban amit a párom is tud és tetszik neki ezért akkor házasodunk ha minderre megvan a keret és mivel nem 30 évesen szeretnék szülni ezért a babára meg esküvõre bizony idõbe telik gyûjteni meg félrerakni. Szóval nem érdekel ki mit vinnyog, hogy miért nincs esküvõ, mivel nem 3-4 évre tervezünk válással ezért ez az egyetlen 1 esemény is legyen tökéletes.
Az attól függ. Személy szerint nem tudnék valakivel "összeállni, mint a krumplistészta", fontosnak tartom az esküvõt. Szóval az esetek nagy százalékában tényleg azt gondolom, hogy valami gyanús.
*ilyesmit
Nem minden esetben van baj egy kapcsolatban ha több év járás után sem házasodnak össze. Persze az már baj ha az egyik fél akar házasodni a másik nem. És egy bizonyos idõ után benyögik, úgy, hoy elõtte több évig nem tudták mit akar a másik. Egyik ismerõsömék több, mint 7 éve vannak együtt, csak nincs lehetõségük megtartani az esküvõt. A srác rendõr suliba jár, plusz dolgozik, meg ott van neki a hitel az autóra.
10 éve vagyunk együtt. Ezzel a kérdéssel jön mostanában a párom családja is "Valami baj van köztetek? Miért nem házasodtatok még össze?" Túl fiatalok vagyunk még a házassághoz, mindössze 24, párom 27. Amúgy meg itt most azok tudnak válaszolni akik tizenévesen vagy húszas évek legelején jöttek össze mostani párjukkal hiszen más különben nem tudnának hozzászolni ehhez a kérdéshez :D
Ha megnézed kedves 11-es a mai még házas párok mind 20-on éves korukban ismerkedtek és akár 40 évesen is együtt vannak ugyanolyan szerelemmel /szeretettel. És az olyan besavanyodott vén nõk mint te (akik már 30 évesen is vének belül ) akiknek hú de nagy tapasztalatuk van azzal, hogy házasságig több farkat fogtak mint kilincset lesznek egyedül és szar házasságban , majd itt sírnak GYK-n. Ennyi. Elmondom én 17 évesen jöttem össze a férjemmel, jövõ év májusában leszünk onnan számolva 14 évesek szóval...ennyit ér a nagy tapasztalatod.
A kedvencem, mikor 3 éve járogatnak, ebbõl egy napot sem éltek együtt, de a kisasszony már hisztizik a gyûrûért. Nem mindegy, hány évesen kerültek össze és mióta tart!
Nem, nem gondolnám. Lehet, hogy van, lehet, hogy nincs.
Mi 17 éve élünk együtt, van már két gyerekünk, házasság nem volt és nem is lesz. Nagyjából egyezik a véleményünk e téren, azért nem szeretnénk egybekelni, mert ezt nem egy papír határozza meg, plusz a környezetünkben minden házasság tönkrement és mi nem szeretnénk ezt mégjobban megbonyolítani, nekem ez csak teher lenne, az hogy mások, hogy vélekednek rólunk, nem érdekel, én boldog vagyok így.
11-es! Neked mi bajod? Én írtam a legelején, hogy 19 évesen ismerkedtem meg a férjemmel. Akkor mi van? Igaz, hogy elõtte csak egy kapcsolatom volt, de ha megismertem valakit akit szeretek, normális, jól megértjük egymást mindenféle téren, akkor szakítsak csak azért mert korán összekerültünk hogy legyen "tapasztalatom". Miért? 11 évig ketten voltunk, gyerek nélkül, egyetemet végeztünk közben, lett lakásunk, de buliztunk is sokat, együtt is, külön is, rengeteget jártuk külföldöt. Nem érzem hogy bármirõl lemaradtam volna.
Én úgy gondolom, igen. Ilyenkor rendszerint a nõ "beleragad" a hosszú kapcsolatba, mert bár õ is szeretne már feleség lenni, a külvilág nyomása is egyre érzékenyebben érinti, mégsem tud mit csinálni, hiszen a férfi egyértelmûen a tudtára adta, hogy nem fogja õt elvenni, akkor mit csináljon? Marad és magában reménykedik, hátha a párja meggondolja magát egyszer, addig is õ harsogja a leghangosabban, hogy MI nem akarunk esküvõt, holott az esetek 99 százalékában ez úgy néz ki, hogy a férfinak nem elég jó a nõ ahhoz, hogy elvegye.
vannak kivételes helyzetek (szinte mindenki ezeket az egyébként létezõ kivételeket sorolta a válaszában, aki szerint nem fontos), de ez az esetek elemyészõ része. nincs 20%, talán még 10 se, sõt. az az igazság, h bmennyire is nem tetszik, egy idõ után sértés, ha a kapcsolatból nem lesz házasság, az élettársunk, a párunk egyfajta elutasítása. (hozzáteszem, nem az számít, h mikor lesz házasság, lehet 10 év és 2 gyerek után is a lényeg, h készüljenek a házasságra, mindkettõjük számára egyértelmû vágy és szándék legyen arra, h egy napon egybekelnek.) tudom, h ezzel érzékeny pontot nyomok és nem leszek népszerû, jöhetnek a piros kezek, mert akkor is így van, csak senki sem vallja be. sokszor még magának sem.
Nekünk 8 év után lett fontos, mivel érkezik a kisbabánk és így egyszerûbb a férjem szerint. Nem hiszem hogy baj lenne a kapcsolattal, nem mindenki érzi fontosnak a "papírt". Mondjuk ha csak az egyik fél miatt van és a másiknak az nem megfelelõ akkor érdemes elgondolkodni...
De jellemzõ hogy jönnek az ilyen tizenévesen megismertem a páromat válaszok... az ilyenek nagyon sokat tapasztalhattak......
Röviden: nem , nem gondolom így. Ezer és egy oka lehet, hogy valakik nem házasodnak össze, leggyakrabban csak szimplán mert nem akarnak. Semmi közöm hozzá, és nem is érdekel, annak ellenére, hogy én szeretnék majd házasságot.Nincs gond, mert a barátom is. A gondok akkor kezdõdnek ha nem egyezik a két fél álláspontja, ráerõszakolni nem lehet és nem is kell senkire.

Mennyire baj, ha egy fiatal párnak, leendő házasoknak eltérő véleményük van a vallásról?

Például az egyik vallásos, de a másik nem hívő? Lehetnek ebből később problémák, például gyereknevelésnél? Mennyire befolyásolja ez a házasságot?

Legjobb válasz: Nálunk anyumék egyformán nem hívõk (bár meg vannak keresztelve), de ezt az egész dolgot úgy oldották meg, hogy beírattak hittanra és ,ha tetszett maradhattam, ha nem akkor nem. Engem érdekelt ez a téma, úgyhogy bérmálkoztam is, de pl bátyám túl meseszerûnek tartotta az egészet. Szerintem ti is bízzátok majd a gyereketekre ezt a döntést, hogy hívõ akar e lenni vagy sem, az a legjobb. Mindketten meséljétek el neki a ti álláspontotokat, de azért a lehetõséget is adjátok meg neki, hogy tudjon választani.

Nálunk anyumék egyformán nem hívõk (bár meg vannak keresztelve), de ezt az egész dolgot úgy oldották meg, hogy beírattak hittanra és , ha tetszett maradhattam, ha nem akkor nem. Engem érdekelt ez a téma, úgyhogy bérmálkoztam is, de pl bátyám túl meseszerûnek tartotta az egészet. Szerintem ti is bízzátok majd a gyereketekre ezt a döntést, hogy hívõ akar e lenni vagy sem, az a legjobb. Mindketten meséljétek el neki a ti álláspontotokat, de azért a lehetõséget is adjátok meg neki, hogy tudjon választani.
Nekem mindkét szülõm meg van keresztelve, de én nem, õk nem hívõk, és úgy gondolták, meghagyják nekem a választást, hogy olyan vallásom legyen, amilyet akarok, meg abban higgyek, amiben akarok. Személy szerint ezt tartom a legjobb megoldásnak.
Ha tiszteletben tudják tartani a másik véleményét és kompromisszumra tudnak jutni a gyerekneveléssel kapcsolatban, akkor nem. De érdemes mindezt végigbeszélni és nem a kiságy felett vitatkozni a kompromisszumról
Nálunk apukám vallásos, anyukám nem. Se a nõvéremet, se engem nem kereszteltek meg, ránk bízták a döntést. Egy ideig jártam is hittanra teljesen önszántamból, de nem vagyok hívõ. A võlegényem pedig muszlim vallású, de nem gyakorolja, így nem is okoz problémát.
Én Jehova Tanúja vagyok és egyetértek a Biblia azon tanácsával hogy "csak az Úrban"(1Korintusz 7:39) kössünk házasságot. Mivel a házasság nemcsak néhány évre szól hanem örökre fontos a közös célok hasonló gondolkodásmód és tulajdonságok, és persze az is hogy problémák esetén ugyan oda forduljunk segítségért vagyis a Bibliához.
ennyire: BAJ
Néha tud problémát okozni de ezeket azért meg lehet oldani. Én csak a sátánistákat nem tudnám elfogadni.
A kérdező hozzászólása: Mindketten meg vagyunk keresztelve, a szüleim engem úgy neveltek, hogy elvittek hittanra, ha tetszik, járjak, he nem, nem. Rám bízták, és nem vagyok vallásos, de a párom igen, és õ biztos vallásos neveltetést akar majd, de én se akarnám "ellene" nevelni a gyereket, és õ sem. Azon múlik minden, hogy mennyire belátó a másik, és hogy mennyire fogadja el a másik nézetét is.
Nálunk majd az esküvõ szervezésénél lesz probléma. Én nem vagyok megkeresztelve semmilyen vallásban és nem is kívánok megkeresztelkedni, viszont a barátom meg van keresztelve, de nem gyakorolja a vallását, viszont õ szeretne majd templomi szertartást is, én viszont nem. Általában nem szoktunk vitázni, de ez majd érdekes lesz, ha oda kerülünk.

Szerintetek baj ha egy 4 éves kapcsolatban nagyon ritkán mondjuk hogy szeretlek? A párom egyáltalán nem akarja mondani. Nem szeret mar?

Legjobb válasz: A székely bácsi és felesége kinn ülnek a teraszon. Egyszer csak anyuka érdeklõdik: - Te szeretsz engem? - Persze. - Csak mert sosem mondod. - Egyszer mondtam, majd ha változik szólok.

A székely bácsi és felesége kinn ülnek a teraszon. Egyszer csak anyuka érdeklõdik: - Te szeretsz engem? - Persze. - Csak mert sosem mondod. - Egyszer mondtam, majd ha változik szólok.
Ennek csomó oka lehet. Az egyik tényleg az, hogy nem szeret.
A kérdező hozzászólása: Nekem is ez a vicc jutott eszembe :D
Nem mondogatni kell, hanem ki kell mutatni, h szeretjük a másikat.Mondani bármit lehet.Ha szeret valaki, azt érezni kell, nem mondogatni.
Azért valahogy kifejezi, hogy szeret? Más szóval, gesztussal, tettekkel? Mert ha igen, akkor nem baj, hogy nem mondja hogy szeretlek, van aki ilyen. Elsõ férjem sosem mondta nekem 7 év alatt, de nem is mutatta. Kiégtem mellette érzelmileg, elváltunk, a válóperen mondta, hogy õ szeretett engem. Mostani férjemmel 12 éve vagyok, õ naponta mondja és érezteti is, és vele boldog vagyok. Csak a viszonyítás miatt írom, mert ha az embernek ez szükséglete, és nem kapja meg, az életét igen meg tudja keseríteni.
én sem mondom soha, mert olyan teátrálisnak meg elkoptatottnak érzem (lehet, hogy én is hülye vagyok kicsit) Inkább éreztetem, meg olyanokat mondok, hogy "kedves a szívemnek" stb. Attól még nagyon szeretem ^^ Nem ez az egyetlen mérce szerintem
Nekem az elõzõ pasim 7 évig alig-alig tudta kinyögni, hogy szeretlek.Nekem ez nem is tetszett annyira akkor.Aztán mikor úgy döntöttem vége, és megmondtam neki 2 nap alatt többet hallottam tõle ezt a szót mint elõtte 7 évig. Nem hinném, hogy nem szeret, csak nem ömlengõs típus. Amúgy meg ha eddig mondta és mostanában nem mondja csak akkor már elgondolkodtató!
Ez egyátalán nem probléma ha nem mondogatja, az én barátomse nagyon mondogatja nekem, és velem közölte is már a kapcsolat elején hogy nem egy érzelgõs tipus, eleinte nemértettem mire mondja. De már értem, és egyébként attól szeret, hogy nem mondogatja:) Nekem aztmondta, hogy szeret, és ha változik szól. Azóta is ez van a fejemben, hogyha eszembe jut hogy miért nem mondja soha :)

Miért baj az, ha egy párt fizet a kopogtatógyűjtőinek? Miért ítélik el az emberek, mikor nem törvénytelen?

Legjobb válasz: szánalmas ha fizetniük kel ez is a népszerûtlenségüket mutatja hogy fizetniük kell

szánalmas ha fizetniük kel ez is a népszerûtlenségüket mutatja hogy fizetniük kell
jah értem. az annyira nem elítélendõ, ha az aktivistáknak fizetnek, viszont valóban mutatja, hogy nem éppen egy erõs párt. a jobbiknak az aktivistái saját zsebbõl állnak szinte mindent, azért ez jelent valamit.
Az ilyen párt a szavazóit is pénzért veszi...
törvénytelen mivel a törvény tiltja, hogy a kopogtatókért pénzt kérjenek vagy adjanak. és ezzel csak a pénzesebb pártok járnának jól, mert elveszik elõled pl ha te indítasz egy új pártot. nem tisztességes.
*kell
Mert felmerül a kérdés, hogy vajh' hogy akarnak ezek bejutni a parlamentbe, ha nincs annyi párthívük, akik összekaparnák a cédulákat.
Ha órabérre fizetnek, akkor nem baj. Ha az összegyûjtött cédulák száma alapján kapnak fizetést, az baj, mert ez arra készteti õket, hogy hamisítsanak, lopjanak, vásároljanak cédulákat.
Szar ügy, talán nem vagyunk olyan hülyék, mint ahogy a pártsajtótok írja. Szerintem a pártsajtó témába nem kellene belemenni, mert ez neked cikibb lenne! Gondolj csak a ballíb médiára, meg a furcsa értelmezésekre. A kuratóriumokra az ORTT re stb. Mind a két oldal médiájának meg van a hülyesége, csak az elárasztás arányai egy kicsit torzak!
Szar ügy, talán nem vagyunk olyan hülyék, mint ahogy a pártsajtótok írja.
Mert felmerül a kérdés, hogy vajh' hogy akarnak ezek bejutni a parlamentbe, ha nincs annyi párthívük, akik összekaparnák a cédulákat. Vazze, kezdem magam szarul érezni. Ma már másodszor kell egy liberálissal egyetértsek!!
Mert a valódi támogatását jól tükrözi, elsõsorban. De a szavazat vásárlás melegágya, hisz aki kapja a pénzt azt hogy ellenõrzöd hogy nem megveszi" ami törvénytelen"? Lehet hogy csak postás, vagy feleznek! Egy párt akinek nincs annyi aktivistája hogy ez ne jelentsen problémát a számára, milyen támogatottsággal rendelkezik?
A kérdező hozzászólása: Arra gondoltam, hogy az MDF meg az LMP (lehet, hogy a többi is) diákmunkaként hirdette a kopigyûjtést. Fõle az LMP esetében volt sipítozás, hogy ez képmutatás. De miért? NEm a kopit vették meg, hanem a gyûjtõknek fizettek.
Az egész kopogtatócédula-begyûjtésnek semmi értelme. A "gazdagabb" pártoknak kedvez. Most az MDf azért került nehéz helyzetbe, mert az MSZP nem gyûjtött nekik szavazatokat. A munkáspárttól vett az MDF, az LMP az MSZP-tõl, a Fidesz 2milliót gyûjtött, szép 'demokratikus' módon. Hányinger az egész rendszer, ha az MSZP/Fidesz/Jobbik állna 4-5%-on, õk is ezt csinálnák.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!