Találatok a következő kifejezésre: Baj ha egy (2509 db)

Mennyire baj ha egy lány "későn érő" típus?

Nem az úgymond rossz értelemben vett későn érésre gondolok, hanem hogy pl én hamarabb nézek meg egy disney, vagy más mesét mint mondjuk akár egy romantikus vígjátékot. jobban örülök egy plüssnek vagy egy állatkerti látogatásnak mint pkl egy drága ékszernek vagy parfümnek. vannak dolgok amiknek úgy tudok örülni mint egy kisgyerek, és néhány egyszerű dolog úgy el tud szomorítani mint egy kisgyereket (pl tegnap megöltem egy lepkét véletlenül miközben pont segíteni akartam neki, és "nem győztem bocsánatot kérni tőle") 24 éves vagyok

Legjobb válasz: A lepkés dolog aranyos én a múltkor egy csigával jártam így :( Szegénykém pedig figyeltem merre megyek, de aztán sietnem kellett a vonathoz aztán "reccs" ráléptem egyre :( De mindig rakunk ki itthon madáretetõt meg kaját a madaraknak, egyszer nagyanyámékkal megmentettünk egy galambot, egyszer meg egy rigót. A plüssel nincs baj hacsak nem 5000 "teddy macid" van és már nem lehet tõlük elférni. AZ állatkert is jó. A diznivel már vannak bajok, legalábbis nekem. A régi rajzfilmekkel nincs gondom, de inkább Hanna-Barbera (Hupikék Törpikék, Frédi és Béni, Flúgos Futam) párti vagyok illetve olyan random cuccok, mint Simpsonék, Johny Bravo, Kullancs...

A lepkés dolog aranyos én a múltkor egy csigával jártam így :( Szegénykém pedig figyeltem merre megyek, de aztán sietnem kellett a vonathoz aztán "reccs" ráléptem egyre :( De mindig rakunk ki itthon madáretetõt meg kaját a madaraknak, egyszer nagyanyámékkal megmentettünk egy galambot, egyszer meg egy rigót. A plüssel nincs baj hacsak nem 5000 "teddy macid" van és már nem lehet tõlük elférni. AZ állatkert is jó. A diznivel már vannak bajok, legalábbis nekem. A régi rajzfilmekkel nincs gondom, de inkább Hanna-Barbera (Hupikék Törpikék, Frédi és Béni, Flúgos Futam) párti vagyok illetve olyan random cuccok, mint Simpsonék, Johny Bravo, Kullancs...
Diznibõl csak a '90-es évek eleji vagy a nagyon klasszikusok jönnek be, a maiaktól rámjön a hányás. Hanna Montana meg ilyenek... Ne. A '90-es évek elején volt pár jó egészestés, mint a Notre dámi toronyõr vagy az Aladdin. De filmeknél én a "vígjátékokat" nem nagyon kedvelem, mert erõltettek és undorítóak. Ordenáré poénokat sütögetnek el. Régi paródiákkal és vicces filmekkel nincs gond inább csak a maiakkal... Mondjuk én moziba nem szeretek járni, ert sokszor elkönnyezem magam ha olyan a film... És ezen mások mindig röhögtek.
Ja és most jöhet a csavar: 21/F vagyok mielõtt sokan csajnak néznének :D (Elõfordult már)
Hát ha engem kérdezel a régi disney rajzfilmek(pl.hófehérke stb..)többet érnek mint a mai szenny amerikai filmek(ahol minden történet ugyanúgy épül fel) A lepkés sztori meg csak annyit jelent, hogy te még tiszteled az életet nem úgy mint a legtöbben(bár ezért lehet hogy még sok beszólást fogsz kapni de te ne foglalkozz velük és kérlek ne változz meg:) ) Meg ha engem kérdezel egy állatkerti séta többet ér mint egy drága parfüm amit úgyis elhasználsz. Nincs veled semmi baj:) Ettõl függetlenül a gondolataid még lehetnek érettek csak te ezeket a dolgokat is szereted:)
Ezt szó szerint írhattam volna én is magamról. :) Ugyanilyen vagyok, csak én 22 éves. És sikerült egy ugyanilyen beállítottságú pasit találnom, aminek nagyon örülök, azóta teljesnek érzem az életem. :) ) De akik egyáltalán nem ilyen típusok, azokat se zavarja, szóval ne aggódj, ezzel semmi baj. Akiket meg mégis zavar, azok nyilván nem a te embereid, de bármilyen is lennél, úgyis lenne, akinek az nem tetszik.
A kérdező hozzászólása: jah a hanna montana meg társai az nekem nem disney mese :D olyanra gondolok mint a Csingiling, Az aranyhaj (az új disneyk közül) meg a régiek.. Pocahontas, Hamupipõke, Aladin, Oroszlán király, én pici pónim... (nah jó mondjuk az én pici pónimnak statisztika alapján több a középkorú férfi rajongója mint a kislány :D ) plüss állapotból jelenleg egy van, amivel alszom a többi "számûzve" lett egy zsákba... a kollégáim nagyon furán néznek rám az úgymond gyerekes viselkedésem miatt.. (már mindegyik "felnõtt" családos ember, és nem tudom eldönteni hogy nekem gáz, hogy ha szóba jön egy mese én kivülrõl elmondom a történetet vagy nekik, hogy nem tudják mirõl szól a gyerekeik kedvenc meséje.... (én még most is megnézettem anyummal a kedvenceimet mikor meglátogatom)
Hát az ilyen csingiling nekem már túl gyerekes lenne, hiába vagyok "érzékenyebb lelkületû" mint a sokévi átlag...
A kérdező hozzászólása: nem tudom miért, lehet azért mert kiskoromban is nagyon szerettem a Csingilinget meg a tündéreket, dehát annyira aranyos :D http://www.youtube.com/watch?v=dAW5FKfniUM

Baj ha egy 12éves lányt érdekli a szex? Kipróbálta. És az anya egyszer jájön hogy a 12éves lánya nem szűz?

Legjobb válasz: Ha érdekli az nem baj. Ha kipróbálja az baj. Ha az anyja rájön az meg ciki.

Ha érdekli az nem baj. Ha kipróbálja az baj. Ha az anyja rájön az meg ciki.
én meg csak annyit tudok mondani h NO COMMENT..asszem ezzel mindent elárultam xD
Remélem fake kérdés. Bár ha nem az lenne, azon se lepõdnék meg, de minden esetre egy 12 éves még abszolút ne szexeljen. Az, hogy érdeklõdik azzal semmi bajom, de a szexet azt még nagyon nem kéne.
Igen, rohadt nagy baj!
Ha érdekli, az nem baj egyátalán. Gondolkozzatok, titeket egyátalán nem foglalkoztatott így kiskamaszkorban? Ha kipróbálta...hát ez már gáz, korai volt. Anya nem tudom hogy jönne rá, mert ezt sem õ, sem nõgyógyász meg nem tudja mondani, de szerintem az lenne a legjobb, ha megbeszélné vele. Persze ha csak nem olyan, hogy levágja a fiúka férfiasságát ha megtudja. Akkor maradjon titok.
Erre csak annyit mondok h: "21.Század"
Igen, de akkor az átlagos életkor 27, 2 év volt.
Szerintem baj az ha egy 12 éves lányt érdekli a szex. Akkor talán még nem is mensturálsz. hogyan érdekelhetne a szex ha még el se kezdõdött a nõvé érésed? Én 14 évesen nem mertem bemenni a pasival akivel randizgattam a parkba, mert féltem hogy akkor ott megcsókolna... komolyan, ma meg a 12 éves lányok szexelnek!! Szánalamas egy világban élünk.
" Erre csak annyit mondok h: "21.Század" " 100 évvel ezelõtt 13-14 évesen szültek átlag életkorban..
jájön xD
Nem hiszem hogy 12 évesen szexen kellene agyalni.Az ha a muter rá jön talán beszélni kellen a témáról.A szüzességet nem 12 évesen kell elveszteni, azzal ráérnél még akár 5 évet is!
Nem tudom mennyire valós kérdés, de a kérdezõ semmit nem reagált még.Ha valós: igenis nagy baj, 12 évesen valaki még el sem kezd érni, 12 évesen ne haragudj de még barbiznod kéne, 15 voltam mikor volt az elsõ "barátom" táborban ismertem meg kézfogás és szájra puszi volt ennyi, semmi több, tábor után nem is láttam.Ne vicceljünk már, hogy egyre fiatalabbak foglalkoznak a szexszel, rendesen félni fogok ha a gyerekem óvodás lesz, majd azzal jön haza, hogy a Petike lefeküdt a Katikával képzeld anya...Viccet félre téve 12 évesen, tessék tanulni, barátnõzni, ne pedig a szexen járjon az agyad, nem is csak azért mert büntetendõ!Azért arról a szülõrõl is meg van a véleményem akinek a gyereke 12 évesen szexel! Ha meg rájön anyukád akkor nem árt egy-két pofon, hátha helyre tesz.Aztán jönnek a kérdések, mint az elõbb is olvastam"14 éves vagyok és terhes mit csináljak" ez felháborító, 17-18 éves kor után bõven elég elkezdeni a szexuális életet, a maszturbálás az más, már óvodás kortól normális.
Ebben a korban persze, hogy baj ha kipróbáltad. A maszturbálás normális, de a szex, nagyon nem!
Ha csak a szex érdekel, nem baj. Nagyon sok kislány (5...9éves) már megtalálja a kis gyönyörkapcsoloját és kapcsolgatja is szorgalmasan. Nem baj. De az nem jo, ha csak ugy kiváncsiságbol szexpartnert keres magának. Testileg, lelkileg, társadalmilag is éretlen. Szervezetének a fogamzásgátlok meg a szülés is nagyon ártalmas. Alapesetben akkor indulhatna a szex, amikor szülöképessé válik a nö. Ugy érzed az vagy?
Már csak arra lennék kíváncsi melyik hülyének volt ennyi esze hogy lefeküdt veled, ugyanis tényleg büntetendõ :)
Hogy érdekli, az nem baj. Engem is érdekelt ebben a korban, és 9 éves koromtól menstruáltam. Hogy mûveli, az hatalmas nagy baj, ráadásul büntetendõ!
Semmi baj nyugodtan toljad csak vigyázz vele egyszer mindent elkell kezdeni... irj üzenetet és megbeszéélljük
de ku*** rib*** itt vaki!! hallode csajszi a nyalokat kene szopogatni nem a faszt!!!

Az baj ha egy hónapot kések az oltással [kölyökkutyánál (4 hónapos) ]?

Legjobb válasz: Én a veszettséggel késtem,de a kötelezõkre mindig ügyeltem. Annyiban baj,hogy veszélynek teszed ki a kutyád. Beszéld meg az állatorvossal a részletfizetést.(Ha a pénz a baj)

Én a veszettséggel késtem, de a kötelezõkre mindig ügyeltem. Annyiban baj, hogy veszélynek teszed ki a kutyád. Beszéld meg az állatorvossal a részletfizetést.(Ha a pénz a baj)
A kérdező hozzászólása: Nem a pénz a baj......hanem hogy nem találok állatorvost Baján és féltem a kiskutyámat..... :((
kölyköknél fontos lenne, hogy mindent idõben kapjanak meg, hogy kialakuljon a védettség..ha már felnõtt akkor pár hónap nem baj..de kölyöknél vhogy megoldanám.. még egyáltalán nincs egy oltása sem? hogy hogy nincs állatorvos? vmi ügyeletes orvosnak lennie kell! googlizz rá a bajai állatorvosokra..
A kérdező hozzászólása: 3 matrica van a könyvben

Fiúk, szerintetek baj ha egy lány izmos?

Most ne arra gondoljatok hogy úgy nézek ki mint egy bodybulider, hanem csak enyhén, azért mert sportolok. Kicsit széles a vállam, a lábam, a hasam és akarom is izmos kicsit. 165 cm vagyok, 53 kg és 17 éves.

Legjobb válasz: Sajnos arra fognak gondolni, viva la végletek, ilyenkor beúszik a szemük elé valami viccoldalról egy kép egy kivételesen csúnya testépítõ versenyzõrõl, és ha a lány és az izom szót egy mondatban hallják, az illetõ csakis olyan lehet. Ezért fujjognak automatikusan anélkül, hogy végiggondolnák az egészet, de érdekes módon élõben megfordulnak az arányok, és a többségnek csak úgy kocsányon lóg a szeme. Szóval így kérdésben nem biztos, hogy reprezentatív képet kapsz (megspékelve azzal a billiónyi tévhittel, amiben az emberek élnek). Az meg milyen kifejezés, hogy "baj"? Ha szereted a sportod, akkor sportolj, nehogymár a sok noname ficsúr majd megszabhatja neked, hogy hogy nézhetsz ki... annak a véleménye számít, aki esetlegesen a párod lesz, de valószínûleg nem olyannal fogsz összejönni, aki undorítónak tart. Viszont azt is észre szoktam venni, hogy aki lány izmosnak tartja magát, az sokszor nem is az :D Szóval képet.

Sajnos arra fognak gondolni, viva la végletek, ilyenkor beúszik a szemük elé valami viccoldalról egy kép egy kivételesen csúnya testépítõ versenyzõrõl, és ha a lány és az izom szót egy mondatban hallják, az illetõ csakis olyan lehet. Ezért fujjognak automatikusan anélkül, hogy végiggondolnák az egészet, de érdekes módon élõben megfordulnak az arányok, és a többségnek csak úgy kocsányon lóg a szeme. Szóval így kérdésben nem biztos, hogy reprezentatív képet kapsz (megspékelve azzal a billiónyi tévhittel, amiben az emberek élnek). Az meg milyen kifejezés, hogy "baj"? Ha szereted a sportod, akkor sportolj, nehogymár a sok noname ficsúr majd megszabhatja neked, hogy hogy nézhetsz ki... annak a véleménye számít, aki esetlegesen a párod lesz, de valószínûleg nem olyannal fogsz összejönni, aki undorítónak tart. Viszont azt is észre szoktam venni, hogy aki lány izmosnak tartja magát, az sokszor nem is az :D Szóval képet.
a szálkás izmos az nekem gusztustalan, a feszes fenék és valamennyire izmos, az a sportos típus a lehetõ legjobb lenne, csak még nem sok ilyen csajt láttam.Így ez csak egy beteljesületlen kívánság marad.De ha találkozok eggyel, majd bepróbálkozok nála.
Szerintem a kérdezõ inkább így erõs: http://www.mediatar.ma.hu/mediapark-portal/webimage/9/2/6/8/..
Na mit mondtam... a 3. 4. és 5. VERSENYZÕ, direkt testépítõk, valószínûleg nem naturálok (azaz kokszolnak, injekcióval, nem a porokról van szó, azok csak kaják), és a testépítés a szenvedélyük. Aki ilyen szintet elér biztos nem kérdezget ilyeneket gyiken, az egy más világ. Sõt, jóformán lehetetlen, hogy egy 17 éves lány hasonlóan nézzen ki, szóval tényleg el lehetne már ezt felejteni... (csak egy kérdés: hány olyat láttatok már az utcán, aki hasonlított a 3.4.5. trióra? én még egyet sem.)
Ebbõl valószínûleg nagy vita lesz, pedig egyszerû. Nem, az izmos lány egészen addig szép, amíg a megfelelõ helyeken megvan még rajta a nõies formákat adó kevéske felesleg. Nem hájra gondolok, hanem elsõsorban némi mellre és némi fenékre.
A kérdező hozzászólása: a hasam meg a karom hasonlít a hetes képet ábrázolóó csajéhoz, csak nekem nincs akkora mellem. :D
Akkor teljesen rendben vagy. :)
Teljesen jó, ha ilyen sportos lány vagy, ez elég sok fiúnak bejön! Saját tapasztalat ;) 21/L
izom+ kb 25% testzsír az ideális nõknél(számomra), jó ha van mit fogni, nem csak az izmot:D, de izom nélkül meg plötyedt a nõ, szóval sportolj, de egyél is rendesen, jó sokat, de megfelelõ minõségû kaját., (hogy az én ízlésemnek megfelelj) ha már látszódnak a kockák, akár halványan is, az régen rossz egy nõnél, de nekem férfiaknál is az tetszik, ahol csak halványan rajzolódik ki (nekem is ilyen), nem sajtreszelõ... dehát ízlések és pofonok.
A baj akkor kezdõdik ha a fiúd azt érzi hogy te vigyázol rá :) Én fiúként szeretem tudtára adni a barátnõmnek hogy én vagyok az erõsebb, de imádom õt és megvédem ha baj van, soha nem fogom ellene használni az erõm.
A fitness modellek a világ legszebb nõi! http://pcdn.500px.net/11685637/e9defdb94a6a3268fb9ba2839b110.. http://www.bodysport.hu/gallery2/main.php?g2_view=core.Downl.. Ha ilyen vagy, az nagyon pozitív! :) Sportolj, ezzel csak jót teszel magadnak!
A linkelt képek közül csak a 7-es néz ki jól a többi iszonyat ocsmány, ráadásul nem figyeltél, a kérdezõ mondta hogy Õ NEM szálkás tehát az elsõ 6-os rögtön ki is lehet zárni...
Kép nélkül nem lehet megállapítani.
az izom jó, csak legyen rajta valamennyi zsír is, pont annyi h még formás legyél, a szálkás nekem se tetszik,
A kérdező hozzászólása: Nem vagyok szálkás :D
Én izmos fiú vagyok, szóval illenél hozzám:D Én szeretem az izmos lányokat! 17/F
Imádom! Nekem a feszes csajok jönnek be, nem az ilyen plöttyek!
Igazából erre kép nélkül nem lehet válaszolni.
Ha ennyire izmos, az teljesen rendben van. http://www.ocean.hu/kataloguskepek/kepek_M500/102936-4143-01..
ritka a fincsi, sportos szóval. szóval egyáltalán nem.
Legalább ki tudja nyitni a befõttesüveget......
Ezek közül melyikre hasonlítasz jobban? 1. http://www.bulvaros.hu/cache/article-images/r/re/re6s3wzz1b-.. 2.http://forum.sanomabp.hu/forumkep/23/223517/423/12685655/2.jpg 3.http://body.builder.hu/pictures/rubkoskati_nagykep_2.jpg 4.http://wattafakk.net/wp-content/uploads/2011/11/Muscular-Gir.. 5.http://www.bodysport.hu/gallery2/main.php?g2_view=core.Downl.. 6.http://www.fitway.hu/uploads/images/Amozgas/mell-formaja-es-.. 7.http://www.kedvezmenykereso.hu/sites/default/files/t-forma_1.. 8.http://www.civishir.hu/upload/image/hirkepek/sport/nyari_spo.. No a 6. 7. 8. nálam elmennek, a többi nem. :) És a 8. Nem a feje a lényeges...
"Attól függ." Azaz a mértékétõl. Én mondjuk imádom az izmos nõi vádlit. Akár mezítelen, akár egy vékony cicanaci alatt. :-)

Nagy baj, ha egy 18 éves fiúnak van 19-29 éves barátnője?

Legjobb válasz: Elég hülyén néz ki,de ha nekik így jó,hát csinálják.Bajnak nem baj,szerintem.

Elég hülyén néz ki, de ha nekik így jó, hát csinálják.Bajnak nem baj, szerintem.
a szerelemnek nincsenek határai :D és nem kell mindenki orrára kötni az ember korát :D egy szép csaj lehet évekig 18 éves ;)
18 éves fiúnak 19 éves barátnõje? Ezért már akasztanak, szóval óvatosan.
A kérdező hozzászólása: köszi válaszolok
Bajnak, nem baj. De én 27 évesen nem tudnék mit kezdeni egy 18 évessel..35 a minimum..
Nem baj, de 19 vagy 29?

Lányok az baj, ha egy pasi kicsit kancsal?

Pl az első képen szinte észrvehetetlen, hogy kancsal egy minimálisan az a színész. De sztem elég jól néz ki.

Legjobb válasz: szabó kancsi lacika te vagy az????:D ha nem akkor bocsi, és nézd ha nem nagyon feltûnõ akkor nem baj, ha zavar menj el orvoshoz és megmondja mit tehettek. ha kancsi lacika vagy akkor elmehetsz a pi csába szõke g eci. bocs ha nem õ vagy kedves kérdezõ csak ismerek egy hülye drogost.

szabó kancsi lacika te vagy az????:D ha nem akkor bocsi, és nézd ha nem nagyon feltûnõ akkor nem baj, ha zavar menj el orvoshoz és megmondja mit tehettek. ha kancsi lacika vagy akkor elmehetsz a pi csába szõke g eci. bocs ha nem õ vagy kedves kérdezõ csak ismerek egy hülye drogost.
A kérdező hozzászólása: Nem az a Szabó gyerek vagyok, nem is vagyok csak egy picit kancsal. Azért kérdem.
Azért nem érdekel mert [email protected]&vára nem észrevehetõ :DD Amúgy meg én nem tudom mit nézel, vagy csak én vagyok vak, de nem látnám hogy kancsalok. :DD
A híresemberekért akkor is odavannak a lányok, ha az utcán rájuk se néznének , tökmindegy hogy kancsal vagy sem. Ismertem kancsal srácot nagy csajozógép volt, szóval nem ezen múlik.
Engem pl nem zavarna! A képeken meg nem is nagyon észrevehetõ, szóval, ha meg csak ennyire minimálisan az meg jóformán észre sem vehetõ! :)
engem nem zavarna. amm pattinson nem kancsal :D

Baj ha egy 1 éves baba nem ragaszkodik egyik játékához sem? Úgy értem hogy szereti a játékait, de nem alszik plüssállattal, és nincs olyan játéka amit hiányolna ha esetleg nincs vele.

Legjobb válasz: Szerintem nem baj,már csak kislányomból kiindulva.Neki sincs kedvenc,mindennek tud örülni,de estére egyiket sem hiányolja,pedig van az ágyában,de ha kiveszem is ugyanúgy elalszik.Inkább csak rácsvédõnek vannak bent:-)Kiegyensúlyozott,jókedvû leányzó.

Szerintem nem baj, már csak kislányomból kiindulva.Neki sincs kedvenc, mindennek tud örülni, de estére egyiket sem hiányolja, pedig van az ágyában, de ha kiveszem is ugyanúgy elalszik.Inkább csak rácsvédõnek vannak bent:-)Kiegyensúlyozott, jókedvû leányzó.
nálunk sincs ilyen kedvenc. nem látom, hogy hátrány lenne.
3 fiam van.Egyik sem ragaszkodott semmilyen játékához. Szerintem nem baj.
az én lányom is 1 éves. neki sincs kedvence
Az én fiam 2 és fél éves. Sokáig neki sem volt (csak a cumi), és én is hiányoltam ezt. Amint beletörõdtem, kapott egy plüss mickey egeret, és az lett a kedvenc, a cumiról akkortájt szokott le. Azóta kedvenc egy kockás fülû nyúl, egy süni, egy elefánt, és az egér. Ha nincs a közelben (kis séták alkalmával nem, de hosszabb távon igen), keresi a kedvenc buszát, és az épp aktuális jármûvet, de a plüssök állandók. Így most 4 állatkát hordunk mindenhova, bele se merek gondolni, mi lenne, ha eltûnne egy, kimosni is kész cirkusz. Szóval örülj, amíg nincs ilyene:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, megnyugtattatok! Valahol olvastam hogy fontos a pszichés fejlõdés miatt, de nem igazán írt ennél bõvebbet.

Nagy baj, ha egy kiskutya 3 hónapos korban kapja meg az első oltásait?

Legjobb válasz: Szia! Akkor nem baj ha eddig nem volt inger gazdag környezetben (utcán, többi kutyával, buszon stb) Mielõtt az orvos beoltaná úgyis megvizsgálja és kikérdez téged az állapotáról. Volt e hasmenés, hányás, köhögés, tüsszögés stb. Megméri a testhõjét és ha minden rendben akkor elkezdheti az oltási programot. Mindenképpen kérj az orvostól egy igazoló papírt, hogy most kezdte az oltási programját, mert ha mennek ellenõrizni (hozzánk járnak), hogy meg van e a veszettség ellenni kötelezõ oltása és nincs semmilyen papírod akkor megbüntethetnek. Elvileg minden 12. hetet betöltött kutyának meg kell lennie a veszettségi oltásnak, ezt rendelet szabályozza, de elõfordul, hogy csúszik az oltási program és ha ezt tudod igazolni akkor eltekintenek a büntetéstõl. Nekem 2 oltás között megfázott a kutyám, beteg kutyát meg nem szabad vakcinázni ezért csúszott az oltási programja. Pechemre pont akkor jöttek ellenõrizni, de rendes volt a pasi, mondta hogy kérjek igazolást a dokitól és nem lesz gond. Aztán mikor megkapta a veszettség ellenit is az önkormányzatba kellett bevinni az oltási könyvét megmutatni. Nem tudom mennyire vagy tájékozott az oltásokkal kapcsolatban. Lehet, hogy tudod, de azért leírom, hogy miket kell kapnia. 4 alap oltás van. 2 parvo elleni és 2 kombinált (parvo, kennel köhögés, leptospirosis, szopornyica) Ideális esetben az elsõ parvo oltást 6 hetesen kapja aztán 2 hét múlva kombinált, 2 hét múlva parvo 2, aztán 2 hét múlva kombinált 2. Ezután jöhet szintén 2 hét múlva a veszettség elleni, amit 6 hónap után ismételni kell. Közben 6 hónapos korig érdemes 4x féreg hajtani, fõleg ha van benne féreg, 1 hetes különbséggel, ebben a korban még pasztával, késõbb lehet tablettával is. 1 éve kor után kötelezõ évente 2x féreg hajtani, de ajánlott 4x ha lakásban van és fõleg ha gyerek is van a családban. Röviden ennyi. :) Bocsi ha hosszúra sikerült. :) Jó kutyázást, minden jót!

Szia! Akkor nem baj ha eddig nem volt inger gazdag környezetben (utcán, többi kutyával, buszon stb) Mielõtt az orvos beoltaná úgyis megvizsgálja és kikérdez téged az állapotáról. Volt e hasmenés, hányás, köhögés, tüsszögés stb. Megméri a testhõjét és ha minden rendben akkor elkezdheti az oltási programot. Mindenképpen kérj az orvostól egy igazoló papírt, hogy most kezdte az oltási programját, mert ha mennek ellenõrizni (hozzánk járnak), hogy meg van e a veszettség ellenni kötelezõ oltása és nincs semmilyen papírod akkor megbüntethetnek. Elvileg minden 12. hetet betöltött kutyának meg kell lennie a veszettségi oltásnak, ezt rendelet szabályozza, de elõfordul, hogy csúszik az oltási program és ha ezt tudod igazolni akkor eltekintenek a büntetéstõl. Nekem 2 oltás között megfázott a kutyám, beteg kutyát meg nem szabad vakcinázni ezért csúszott az oltási programja. Pechemre pont akkor jöttek ellenõrizni, de rendes volt a pasi, mondta hogy kérjek igazolást a dokitól és nem lesz gond. Aztán mikor megkapta a veszettség ellenit is az önkormányzatba kellett bevinni az oltási könyvét megmutatni. Nem tudom mennyire vagy tájékozott az oltásokkal kapcsolatban. Lehet, hogy tudod, de azért leírom, hogy miket kell kapnia. 4 alap oltás van. 2 parvo elleni és 2 kombinált (parvo, kennel köhögés, leptospirosis, szopornyica) Ideális esetben az elsõ parvo oltást 6 hetesen kapja aztán 2 hét múlva kombinált, 2 hét múlva parvo 2, aztán 2 hét múlva kombinált 2. Ezután jöhet szintén 2 hét múlva a veszettség elleni, amit 6 hónap után ismételni kell. Közben 6 hónapos korig érdemes 4x féreg hajtani, fõleg ha van benne féreg, 1 hetes különbséggel, ebben a korban még pasztával, késõbb lehet tablettával is. 1 éve kor után kötelezõ évente 2x féreg hajtani, de ajánlott 4x ha lakásban van és fõleg ha gyerek is van a családban. Röviden ennyi. :) Bocsi ha hosszúra sikerült. :) Jó kutyázást, minden jót!
A kérdező hozzászólása: Több kutyával van együtt kertes házban. Ingyen hoznám el, sajnos etetni is alig tudják a kutyát.
Jobb késõn, mint soha... Akkor van gáz, ha nincs szerencséje a kutyusnak és pont elkap valamit, amitõl az oltás megmentené. Ha most három hónapos, most viszed oltani és nem beteg, akkor szerintem már nem lesz baj.
Önkormányzattól járnka kutyát ellenõrizni? Nem is hallottam ilyenrõl, mondjuk nem rossz dolog...Nálunk nem járnak
de több kuytával van, és nincsenek meg a parvó elleni oltásai? simán elkaphatja! és abba egy kicsi kutya bele is pusztulhat, ez így nem oké...
utolsó, meg utolsó elõtti vagyok, egyébként nem baj, csak el ne kapja!

Ha reggel elfelejtettem megmérni a hőmet akkor most már felesleges? Nagy baj ha egy nap kimaradt?

Legjobb válasz: Igen, most már felesleges, és nem nagy baj, ha épp a ciklus egy "unalmasabb" szakaszában vagy, de ha éppen középidõben, akkor pech. De most már mindegy, folytasd nyugodtan holnap reggel.

Igen, most már felesleges, és nem nagy baj, ha épp a ciklus egy "unalmasabb" szakaszában vagy, de ha éppen középidõben, akkor pech. De most már mindegy, folytasd nyugodtan holnap reggel.
A kérdező hozzászólása: most pont menstruálok
Akkor semmi gond, olyankor úgyis lent van a hõd.
Ó akkor nem gond :)

Az nagy baj ha egy baba csak 4-szer eszik egy nap? (7 hós)

Legjobb válasz: Az ên fiam 4hónapos kora óta 4x eszik egy nap Semmi probléma vele teljesen jól hízik és nõ. Szerintem egyáltalán nem baj hogy 4x eszik ha neki eleg

Az ên fiam 4hónapos kora óta 4x eszik egy nap Semmi probléma vele teljesen jól hízik és nõ. Szerintem egyáltalán nem baj hogy 4x eszik ha neki eleg
Nem gond egyáltalán. Kisfiam 8 hetes kora óta négyszer eszik egy nap. Teljesen jól fejlõdik.
enyém is csak 4x evett mert késõn kelt reggel és ennyi fért bele a napba. :-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
Az enyem mindig 5x evett, aztan kb ebben a korban 4x. 1 honap mulva ujra 5x evett.
Nekem is négyszer eszik csak a most 3 hós babám kb. egy hónapja. Mennyiségre elég, amit eszik, szépen fejlõdik, vidám, szóval elég neki így. Ha a Te babád is rendben van, akkor neki sem okoz gondot a dolog. :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!