Találatok a következő kifejezésre: Baj ha 8-9 hónapos (5 db)

Az én 4 hónaposom is 8kg.
1 évesen volt 8 kiló a gyerekem és teljesen egészséges. Mégcsak vékonynak sem mondható.
Az enyém még 1 évesen is csak 8, 6 kiló volt. Az a vicc, hogy ránézésre nem is vékonyka, fogalmam sincs, mitõl ilyen kis könnyû. Az orvos szerint nincs baj.
A kisfiam 1 éves és még nem egészen 9 kg, viszont 86-os ruhákat hord. Hosszú, vékony, mint az apukája. Mindenki más alkat, szerintem teljesen jó súlyban van a kicsid, ne aggódj.
9 hós lányom 8kg. gyerekorvos elégedett vele, nem kövér nem is vékony baba 79cm most 53cm-el és 2080 grammal született, kapaszkodva lépeget már, folyton úton van :)
bocsánat elírtam, szóval 8kg 9 hónapos
Kisfiam 1 évesen volt 10kg, arányos volt teljesen tehát ebbõl kiindulva nem kis súlyú a 11kg 9 hónapos.
kislányom 9 hósan 11, 5 kg volt, de õ nagy baba. a 8 kg szerintem teljesen jo.
Egyáltalán nem kicsi. Egy átlagos 9 hónapos kb. 9 kiló, de +-1, 5 kg eltérés teljesen elfogadott.
Én meg ismerek 1, 5 évest aki 9 kg, de olyat is, mint te, hogy 9 hónaposan 11 kg. Az én fiam 9 hónaposan 8800 gramm volt, 1 évesen 10 kg. Hány cm amúgy? Mennyivel született? Ezek is fontosak, nem csak az, hogy 8 kg. Az a lényeg, hogy ne legyen alultáplált, nem feltétlenül kell kis husisnak lennie egy babának.
Nekem meg 15 hósom 8 kg. Ha baj, ha nem baj, ennyi.
A lányom 11 hónapos és most 8, 5 kg. Attól függ, az általad említett baba mekkora súllyal született. Ráadásul inkább legyen arányos testû, mint duci, hurkás. 11 kg már nagyon sok egy 9 hónaposnak.
A kérdező hozzászólása: Szerinted is kissúlyú az a baba?
Fiú vagy lány? A 17 hónapos lányom 9, 20 kg. Egyáltalán nem vékony, 86-os ruhákat hord, doktornõ szerint egy teljesen arányos - erõs kislány. Õ ilyen alkat. A fiam ennyi idõsen 11 kg körül volt.

Baj ha egy 8-9 hónapos gyerek már azt eszi amit mi felnőttek?

Reggel és este tápszert kap, 10órai az gyümölcs,de az ebéd és az uzsi már az amit mi eszünk. Persze amit még nem ehet,meg allergizálhat azt kihagyom a mienkb?l is.

Legjobb válasz: Szerintem teljesen jó csak ne legyen fûszeres és zsíros az étel, és persze ami tiltólistán van azt kihagyni pl. tehéntej, tojás, füstölt dolgok stb. Bár mi még szopizunk azért mertem bátrabban etetni a fiamat. CSinálhatsz pl. csak a babának egy nagy tál csirkehús levest és a húst, zöldséget, levet összeturmixolod joghurtos poharakban lefagyasztod. Kivétel után fel kell picit forralni. ÍGy mindig van olyan étel amit a baba megehet ha esetleg a család csülökpörköltöt eszik:-)))) Ha van már fogacskája akkor uzsonnára is megehet már sokmindent. Kenyérre lehet kenni sajtot, avokádót, padlizsánkrémet, májpástétomot(saját készítésût. Danonínó, joghurtot is lehet. Az én fiam 10,5hónapos és a fasírt a kedvenc étele:-) ilyenkor neki kenyér helyett fõzök egy kis zabpelyhet a husijába szóval azt eheti amit mi de azért oda kell figyelni ahogy te is csinálod és szerintem jól.

Szerintem teljesen jó csak ne legyen fûszeres és zsíros az étel, és persze ami tiltólistán van azt kihagyni pl. tehéntej, tojás, füstölt dolgok stb. Bár mi még szopizunk azért mertem bátrabban etetni a fiamat. CSinálhatsz pl. csak a babának egy nagy tál csirkehús levest és a húst, zöldséget, levet összeturmixolod joghurtos poharakban lefagyasztod. Kivétel után fel kell picit forralni. ÍGy mindig van olyan étel amit a baba megehet ha esetleg a család csülökpörköltöt eszik:-)))) Ha van már fogacskája akkor uzsonnára is megehet már sokmindent. Kenyérre lehet kenni sajtot, avokádót, padlizsánkrémet, májpástétomot(saját készítésût. Danonínó, joghurtot is lehet. Az én fiam 10, 5hónapos és a fasírt a kedvenc étele:-) ilyenkor neki kenyér helyett fõzök egy kis zabpelyhet a husijába szóval azt eheti amit mi de azért oda kell figyelni ahogy te is csinálod és szerintem jól.
Általába csak egy éves korukra kellene erre beálljanak. Nem hiába vannak bébiételek, italok, teák, vizek, tejpépek?! Ne sózz neki, mert a vesejük még nincs arra felkészülve.
A kérdező hozzászólása: "Nem hiába vannak bébiételek, italok, teák, vizek, tejpépek?" Erre csak azt tudom írni, hogy ha megtehetném valószínû csak ilyen bébiételeken nevelném, persze ebbõl is a bióra gondolsz, ugye? De sajnos nem tehetem meg.
Nem biora gondoltam és szerintem megfizethetõek. Bár nem tudom milyen a te, ti anyagi helyzetetek. Ne haragudj ha ezzel megbántottalak volna... Sajnálom!

Baj, ha nem adok a 9 hónapos babámra még overállt? 6-8 fok van nálunk.

Bársonynadrág, alatta harisnya, vékony pamut nadrág, zokni, vékonyabb cip? féle, pléd és lábzsák, persze felülre kabát, alulra body, vékonyabb pulcsi.

Legjobb válasz: Nadrágból nekem kicsit:) Ma délelõtt én 9 hónaposomra ezt adtam:zokni aztán harisnyanadrág ,farmernadrág,vastag tutyi.felülre: hosszú ujjas body,póló ,pulcsi,kabát.Lábzsák

Nadrágból nekem kicsit:) Ma délelõtt én 9 hónaposomra ezt adtam:zokni aztán harisnyanadrág , farmernadrág, vastag tutyi.felülre: hosszú ujjas body, póló , pulcsi, kabát.Lábzsák
Na persze sapka, de hát az természetes.)
Nekem 8hós! Én harisnya, hosszú ujjú body, nadrág, zokni, kabát, vagy kabát helyett vastag pulcsi+mellény. És sapka! :)


Mit csinálhatok rosszul? Liliputi csatos hordozóm van a kisfiam 9 hónapos, 8, 70 a súlya, már háton kellene hordozni. De háton nem kényelmes, nem szereti ő sem, én sem. Pont attól fájdul meg a hátam, ha hátul van, ha elől viszem, semmi bajom.

Legjobb válasz: Milyen magasan viszed hátul? Ha túl alacsonyan, csípõn van, akkor az a hát alsó részét terheli túl, ha pedig magasan,akkor fenn. Általában, átlagos testalkatnál azt szoktuk mondani, hogy nagy eséllyel akkor a legkényelmesebb ha a baba feneke a hordozó köldökével egy magasságban van. Elég szorosra van állítva? Nem lehet az a baj,hogy nem simul rendesen Hozzád és "kileng"?

Milyen magasan viszed hátul? Ha túl alacsonyan, csípõn van, akkor az a hát alsó részét terheli túl, ha pedig magasan, akkor fenn. Általában, átlagos testalkatnál azt szoktuk mondani, hogy nagy eséllyel akkor a legkényelmesebb ha a baba feneke a hordozó köldökével egy magasságban van. Elég szorosra van állítva? Nem lehet az a baj, hogy nem simul rendesen Hozzád és "kileng"?

Jelenthet valami bajt, ha 9 hónapos kisfiam napközben 8-10 alkalommal rázogatja a fejét? Nagyon aggódom.

Mostanában kezdte, úgy csinál, mintha "nemet" intene a fejével, csak gyorsan és többször teszi. Jelenthet ez valamilyen idegrendszeri betegséget nála?

Legjobb válasz: Az én fiam is ezt csinálja, csak szórakozik, nyugi. Semmi baja! Az én fiam mostanában már igent is bólint :)

Az én fiam is ezt csinálja, csak szórakozik, nyugi. Semmi baja! Az én fiam mostanában már igent is bólint :)
Ja most 1 éves kb 10 hónapos korába kezdte. elsõ voltam
Az én kislányom is csinálta, én is meglepõdtem, olyan fura volt, de rájöttem, hogy tényleg a nemet mutatja, utánoz minket! Szerintem nálatok sincs baj.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszod! Az én fiam szerintem nem szórakozik, hanem ösztönszerûen jön magától, tehát nem tudatosan. Olyan, mintha kirázná a hideg és megrázná a fejét miatta. Nagyon furcsa.
Ha aggódsz, hogy valami van a háttérben, jelezd a gyerekorvosnak. Lehet valamiféle tic is. Inkább gondoljon paramaminak, minthogy elbagatellizálj egy problémát! (Nekem is azt mondogatták annakidején a kényszermozgásokra, hogy ó, semmi gond, majd kinövi... 6 éves és nem nõtte ki...)
Az én fiam is ezt csinálja. Most már vigyorog is utána. Elõször nagyon megijedtem én is. De semmi baja! Jót szórakozunk rajta. :) Elég neki annyit mondani, hogy pisze és már csinálja is. :D 7 hónapos.
Nem csak simán megborzong?? A fiúk pisilés után csinálják ezt :)
A kérdező hozzászólása: koszonom Nektek is! Igen, olyan mintha megborzongna, csak hosszabban. Nem jatekkent csinalja, mert szopi kozben is elofordult mar, es latszott rajta, hogy "meglepodott" rajta, biztosan nem akaratlagos.
Semmi vesz, az enyem is csinalja. Megtanulta mert en igy mutatom hogy NEM!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!