Találatok a következő kifejezésre: Baj ha 8-9 (17 db)

Az nagy baj ha a 9. napon kezdem el a foggátló tabletta szedését? Novynettet szedek, az utasításban az áll hogy 8-napon kellene kezdeni. De igazából már délelőttönként akarom szedni:S és már lekéstem.

és lehet szünetet tartani a foggátló szedésénél? most fejeztem be 3 hónapot, most kezdeném a következ? három hónapot, olyat csinálhatok hogy várok egy hónapot és azután kezdem a következ? adagot. Mellesleg a 3 havit végig kell szedni? nem lehet mondjuk úgy hogy els? kétlevél beveszem, aztán szünetet( 1 hónap) tartok, majd aztán kezdem a 3 levelet?

Legjobb válasz: Baj, mert a gyógyszer célja a peteérés megakadályozása, és ebbõl az szempontból az elsõ hét a legfontosabb. Minden betegtájékoztatóban benne van, hogy tilos hosszabb szünetet tartani. Ez nem véletlen, ez nem c vitamin, hogy szedem, ahogy sikerül. Szünet kihagyása fél év alatt többet árt, mint használ. Pontosabban csak árt, mivel ennyi idõ alatt nem áll vissza a peteérés önszabályozása, mire elkezdene újra mûködni a petefészked, kezded az új csomag gyógyszert. Szünet egyébként is, csak jópár év szedés után indokolt, és akkor is fél év alatt bele se érdemes kezdeni. Te három hónap alatt pont hozzászoktál a gyógyszerhez, nem értem, hogy miért akarnád máris összezavarni a testedet.

Baj, mert a gyógyszer célja a peteérés megakadályozása, és ebbõl az szempontból az elsõ hét a legfontosabb. Minden betegtájékoztatóban benne van, hogy tilos hosszabb szünetet tartani. Ez nem véletlen, ez nem c vitamin, hogy szedem, ahogy sikerül. Szünet kihagyása fél év alatt többet árt, mint használ. Pontosabban csak árt, mivel ennyi idõ alatt nem áll vissza a peteérés önszabályozása, mire elkezdene újra mûködni a petefészked, kezded az új csomag gyógyszert. Szünet egyébként is, csak jópár év szedés után indokolt, és akkor is fél év alatt bele se érdemes kezdeni. Te három hónap alatt pont hozzászoktál a gyógyszerhez, nem értem, hogy miért akarnád máris összezavarni a testedet.
A kérdező hozzászólása: hát igazából nem akarom abbahagyni, de ha látom elõre hogy nincs miért szedni, akkor kénytelen vagyok abbahagyni. Mivel én finanszírozom meg rá a pénzt és tanulmányaim folytán lenne mire költenem azt is. De akkor ha ártalmas, folytatom tovább. Köszönöm a választ!
h mivan? milyen szüneteket akarsz te tartani? meg milyen 3 hónap? meg milyen 2 hét? asszem téged nem világosítottak fel foggátló ügyileg a foggátlót folyamatosan kell szedni, minden hónapban vannak ugya a 7 napos szünetek, amikor megjön. ennyi az söt szünet. nincsen semmilyen szünet 3 havonta, sõt, totál értelmetlen, beis kavar és felis borít benned mindent. ha elkezdted szedni, szedjen. ha mindenáron szünetet akarsz tartani, de nemtom minek akkor mindenképp minimum fél éves szünetet kéne tartanod, mert nagyjából fél év kell a szervezetnek amíg visszaáll teljesen a saját maga ciklusa hibátlanra. ha visszaállt utána nekiláthatsz felborítani újra a foggátlókkal. (értelmes dolog) szóval ne tartsál semmilyen 3 havonta szünetet és igen, baj ha a 9. napon veszed be, mert elhagy a védettség. a 8. napon kell bevenni. ha délelõtt akarod szedni, akkor fokozatosan csúsztasd ki délelõttre és kész. és igen, a 3 havit végig kell szedni és nemlehet olyat h csak 2t szedsz be aztán szünetet tartasz. de áruld már el mibajod van neked h folyton szünetet akarsz tartani?:D sztem használj inkább óvszert, biztonságosabb az neked...
A kérdező hozzászólása: egyrészt elég mogorván szóltál hozzá. És igen képzeld a nõgyógyász nem világosított fel... Felírta, mondta olvassam el a tájékoztatót és kész. a tájékoztatót legalább 10szer elolvastam, de pl ilyen nincs benne hogy nem lehet abbahagyni ha már elkezdted. :/ az óvszert meg nem tartom biztonságosnak. ha csak így tudsz válaszolni ilyen "bunkóstílusban" szerintem másokat kímélj meg ettõl
Hát nemazért de elég világosan le van írva minden abba a tájékoztatóba...butaságokat beszélsz...A fog gátlót este kell bevenni:/ nem délelõtt... Butaságokat beszélsz...
a 2. vagyok. nemkell h nõgyógyász világosítson fel, szem eléggé egyértelmû h mire is való a foggátló és nem arra h hol szedd hol nem. ehhez nemis feltétlen kell nõdoki h ezt vki tudja. a fogátlót amúgy délelõtt is lehet szedni
Az én 4 hónaposom is 8kg.
1 évesen volt 8 kiló a gyerekem és teljesen egészséges. Mégcsak vékonynak sem mondható.
Az enyém még 1 évesen is csak 8, 6 kiló volt. Az a vicc, hogy ránézésre nem is vékonyka, fogalmam sincs, mitõl ilyen kis könnyû. Az orvos szerint nincs baj.
A kisfiam 1 éves és még nem egészen 9 kg, viszont 86-os ruhákat hord. Hosszú, vékony, mint az apukája. Mindenki más alkat, szerintem teljesen jó súlyban van a kicsid, ne aggódj.
9 hós lányom 8kg. gyerekorvos elégedett vele, nem kövér nem is vékony baba 79cm most 53cm-el és 2080 grammal született, kapaszkodva lépeget már, folyton úton van :)
bocsánat elírtam, szóval 8kg 9 hónapos
Kisfiam 1 évesen volt 10kg, arányos volt teljesen tehát ebbõl kiindulva nem kis súlyú a 11kg 9 hónapos.
kislányom 9 hósan 11, 5 kg volt, de õ nagy baba. a 8 kg szerintem teljesen jo.
Egyáltalán nem kicsi. Egy átlagos 9 hónapos kb. 9 kiló, de +-1, 5 kg eltérés teljesen elfogadott.
Én meg ismerek 1, 5 évest aki 9 kg, de olyat is, mint te, hogy 9 hónaposan 11 kg. Az én fiam 9 hónaposan 8800 gramm volt, 1 évesen 10 kg. Hány cm amúgy? Mennyivel született? Ezek is fontosak, nem csak az, hogy 8 kg. Az a lényeg, hogy ne legyen alultáplált, nem feltétlenül kell kis husisnak lennie egy babának.
Nekem meg 15 hósom 8 kg. Ha baj, ha nem baj, ennyi.
A lányom 11 hónapos és most 8, 5 kg. Attól függ, az általad említett baba mekkora súllyal született. Ráadásul inkább legyen arányos testû, mint duci, hurkás. 11 kg már nagyon sok egy 9 hónaposnak.
A kérdező hozzászólása: Szerinted is kissúlyú az a baba?
Fiú vagy lány? A 17 hónapos lányom 9, 20 kg. Egyáltalán nem vékony, 86-os ruhákat hord, doktornõ szerint egy teljesen arányos - erõs kislány. Õ ilyen alkat. A fiam ennyi idõsen 11 kg körül volt.

Baj, ha nem adok a 9 hónapos babámra még overállt? 6-8 fok van nálunk.

Bársonynadrág, alatta harisnya, vékony pamut nadrág, zokni, vékonyabb cip? féle, pléd és lábzsák, persze felülre kabát, alulra body, vékonyabb pulcsi.

Legjobb válasz: Nadrágból nekem kicsit:) Ma délelõtt én 9 hónaposomra ezt adtam:zokni aztán harisnyanadrág ,farmernadrág,vastag tutyi.felülre: hosszú ujjas body,póló ,pulcsi,kabát.Lábzsák

Nadrágból nekem kicsit:) Ma délelõtt én 9 hónaposomra ezt adtam:zokni aztán harisnyanadrág , farmernadrág, vastag tutyi.felülre: hosszú ujjas body, póló , pulcsi, kabát.Lábzsák
Na persze sapka, de hát az természetes.)
Nekem 8hós! Én harisnya, hosszú ujjú body, nadrág, zokni, kabát, vagy kabát helyett vastag pulcsi+mellény. És sapka! :)

Baj ha a 2 éves lányom nem alszik napközben? Hiába fektetem le, vagy fekszem mellé, bármit csinálhatok nem alszik. Este kb. :8-1/2 9-től reggel 1/2 7-8 -ig alszik. Változó.

Legjobb válasz: Minden gyereknek más az alvásigénye, én is csak másfél éves koromig aludtam délután, és mégis egészséges felnõtt lett belõlem. Az unokatesóm kisfia sem volt hajlandó kezdettõl fogva a délutáni alvásra. Ha látod rajta, hogy fáradt, csak esetleg a játékot nem akarja otthagyni, akkor persze altasd el, de ha teljesen éber, akkor hagyd az egészet.

Minden gyereknek más az alvásigénye, én is csak másfél éves koromig aludtam délután, és mégis egészséges felnõtt lett belõlem. Az unokatesóm kisfia sem volt hajlandó kezdettõl fogva a délutáni alvásra. Ha látod rajta, hogy fáradt, csak esetleg a játékot nem akarja otthagyni, akkor persze altasd el, de ha teljesen éber, akkor hagyd az egészet.
uNokaöcsém sem volt hajlandó kétévesen aludni napközben, pedig már csukódtak a szemei. De ahogy az anyja altatni próbálta, menekült, ha eröltették, akkor ordított. Az oviban sem aludt sosem délután, van is konfliktus ebbõl bõven, mert elõfordul, hogy piszkálja a többi gyereket. Most négyéves.

Voltam nőgyógyásznál 7-8 hetes terhes lehetek 14 mm-es a petezsák nincs magzat. Várunk egy hetet ha akkor sem, akkor baj van. Lehetséges, hogy még nincs magzat a 7. hétben? Bizakodó vagyok és remélem a 8-9. hétben lehet még magzat és szívhang.

Legjobb válasz: Szerintem még van esély magzatra! Nekem az elsõ terhességemnél 35 mm volt a petezsák magzat nélkül amikor abortuszra került sor. 5 hós kisfiú anyukája

Szerintem még van esély magzatra! Nekem az elsõ terhességemnél 35 mm volt a petezsák magzat nélkül amikor abortuszra került sor. 5 hós kisfiú anyukája
Én a helyedben fölkeresnék egy másik orvost is. Hátha csak õ nem látta. Szerintem egy 14 mm-es petezsákban lennie kell embriónak. Ráadásul szívhanggal. Keress fel egy másik dokit! Hozzáteszem ez csak egyéni vélemény. Tüneteid vannak? Émelyegsz v melleid feszülnek? Mert ha igen akkor nem lehet baj!!!! Szorítok!!!
Ha hüvelyi UH volt, akkor már valamit kellett volna látni. Vagy nem 7 hetes vagy, hanem 6! Mikor volt az utolsó mensid? Elptte 1 héttel is foganhatott, vagy tudod, hogy mikor volt peteérésed? Ha hasi UH volt, akkor semmi gond! De ez a petezsák méret valahol 6 és 7 hetes között van...
Nekem 4 hetesen volt 13 mm-es a petezsák és rá 3 hétre rendelt vissza az orvos a 7- ik héten és akkor már volt szívhang is. Szerintem még nem vagy 7-8 hetes terhes, kicsit késöbb estél teherbe(ezt csak te tudhatod).
Mi lett végül Veletek??? Azért kérdem mert ugyanebben a cipõben járok én is.. 7 hetes lehetek és 14 mm es petezsákban nincs embrió.. már kisírtam a szemeimet.. 1 hét múlva kontroll ..ha akkor sem lesz semmi abortuszra kell menjek.. :(((

Puli kutyánál az nem baj, ha idősebb (8-9 éves) korában ellik?

Legjobb válasz: De baj, minden kutyánál.

De baj, minden kutyánál.
8-9 évesen már minden kutya idõs egy elléshez.
A kérdező hozzászólása: Kár. :-( Azért köszi a választ, ment a zöld kéz.
Ahogy az embernél is kockázatosabb az idõsebb korban való gyerekvállalás, így van ez az állatokkal is. Fõleg ha az elsõ alkalomról van szó. Szóval nem a legjobb, mind az anyakutya, mind a kölykök szemszögébõl nézve.
szia! Egy kicsit idõs már hozzá. De hozzáteszem, hogy ismerek olyan kistestû szuka kutyát, amelyik 6-7 éves koráig nem is lett vemhes. Akkor kezdte, és azóta van 4-5 kölyke minden évben. Igaz, nem puli, hanem egy többgenerációs keverék. már van vagy 10 éves, és még most is volt kölyke nyáron 4. Sajnos nem vagyok olyan kapcsolatban a gazdával, hogy a felesleges szaporulatot megakadályozhatnám. :/ Ettõl függetlenül te ne legyél olyan, mint az az ember, akirõl beszélek, és ne kínozd azt a szukát. Akinek kis puli kell, meg tudja venni akárhol!!

Az baj, ha csak reggel fél 9-re érek oda terheléses vércukor vizsgálatra? Vagy az még nem késő? 8-10-ig tart hivatalosan a rendelési idő, de csak elvileg.

Ugyanis elfelejtettem cukrot venni, a gyógyszertár pedig csak 8-kor nyit.

Legjobb válasz: Ha addig nem eszel, akkor nincs probléma.

Ha addig nem eszel, akkor nincs probléma.

Az baj ha az orvos 5 ml-t írt fel az elixirium thymi compositum-ból de többet vettem be (kb.8-9 ml)?

Legjobb válasz: Ha még kibírtál írni egy kérdést ide, és el is tudod olvasni a válaszokat, akkor megmaradsz

Ha még kibírtál írni egy kérdést ide, és el is tudod olvasni a válaszokat, akkor megmaradsz

Az mennyire nagy baj ha 2 hetente jön meg és kb 8-9 napig tart?

ugye nem nagy baj.....vagy?

Legjobb válasz: Pedig ezzel igenis el kell menni orvoshoz. Hidd el, hogy csak addig tûnik vészesnek a dolog, amíg át nem esel az egészen. Természetes, hogy ódzkodsz tõle, hogy egy idegennek ilyenrõl beszélj, de muszáj lesz. ha egy-egy nõgyógyászati problémát nem kezelnek, könnyen vezethet meddõséghez. Márpedig gondolom babát szeretnél elõbb vagy utóbb. Miért nem akarsz egyébként orvoshoz menni? Voltál már egyáltalán valaha nõgyógyásznál?

Pedig ezzel igenis el kell menni orvoshoz. Hidd el, hogy csak addig tûnik vészesnek a dolog, amíg át nem esel az egészen. Természetes, hogy ódzkodsz tõle, hogy egy idegennek ilyenrõl beszélj, de muszáj lesz. ha egy-egy nõgyógyászati problémát nem kezelnek, könnyen vezethet meddõséghez. Márpedig gondolom babát szeretnél elõbb vagy utóbb. Miért nem akarsz egyébként orvoshoz menni? Voltál már egyáltalán valaha nõgyógyásznál?
De baj! Keress fel egy nõgyógyászt!
Ugye a mensid legelsõ napjától számolod a ciklust? Mert most ahogy írtad úgy tûnik, hogy megjön, 9 napig tart, majd mivel kéthetente jön meg, a ciklusod 14. napján (vagyis alig 5 nappal a vége után) megint megjön. Vagy úgy számolod, h az utolsó naptól és akkor 23 napos a ciklusod? Ez még majdnem elmegy, de a 8-9 napos mensi nagyon nem normális. Ez hormonprobléma lehet. Minden 16 évet betöltött nõnek el kell mennie legalább rákszûrésre évente...
+az agyával sincs minden rendben
Hormonprobléma.
Ez nem játék! Ne mellõzd! Hogy állíts oda?! Kérsz egy idõpontot, elmész, majd elmondod, amit itt leírtál... Nem olyan nehéz. (Elsõ voltam.)
A kérdező hozzászólása: kössz szívesen mellõzném a dokit
kb. egy fél évig nekem is volt hasonló, amikor eléggé leterheltem magam, sokat is idegeskedtem... Nekem magától rendezõdött a dolog, remélem neked is fog!
A kérdező hozzászólása: de nem igazán szeretem az orvosokat és azt se tom hogy hogy állítsak oda
szinte állandóan vérzel... Bizony, irány az orvos!
Súlyos vashiányod lehet miatta. Orvos!!!
Hiába mész el, ha szûz vagy, úgysem csinálják meg a rákszûrést.

Baj ha egy 8-9 hónapos gyerek már azt eszi amit mi felnőttek?

Reggel és este tápszert kap, 10órai az gyümölcs,de az ebéd és az uzsi már az amit mi eszünk. Persze amit még nem ehet,meg allergizálhat azt kihagyom a mienkb?l is.

Legjobb válasz: Szerintem teljesen jó csak ne legyen fûszeres és zsíros az étel, és persze ami tiltólistán van azt kihagyni pl. tehéntej, tojás, füstölt dolgok stb. Bár mi még szopizunk azért mertem bátrabban etetni a fiamat. CSinálhatsz pl. csak a babának egy nagy tál csirkehús levest és a húst, zöldséget, levet összeturmixolod joghurtos poharakban lefagyasztod. Kivétel után fel kell picit forralni. ÍGy mindig van olyan étel amit a baba megehet ha esetleg a család csülökpörköltöt eszik:-)))) Ha van már fogacskája akkor uzsonnára is megehet már sokmindent. Kenyérre lehet kenni sajtot, avokádót, padlizsánkrémet, májpástétomot(saját készítésût. Danonínó, joghurtot is lehet. Az én fiam 10,5hónapos és a fasírt a kedvenc étele:-) ilyenkor neki kenyér helyett fõzök egy kis zabpelyhet a husijába szóval azt eheti amit mi de azért oda kell figyelni ahogy te is csinálod és szerintem jól.

Szerintem teljesen jó csak ne legyen fûszeres és zsíros az étel, és persze ami tiltólistán van azt kihagyni pl. tehéntej, tojás, füstölt dolgok stb. Bár mi még szopizunk azért mertem bátrabban etetni a fiamat. CSinálhatsz pl. csak a babának egy nagy tál csirkehús levest és a húst, zöldséget, levet összeturmixolod joghurtos poharakban lefagyasztod. Kivétel után fel kell picit forralni. ÍGy mindig van olyan étel amit a baba megehet ha esetleg a család csülökpörköltöt eszik:-)))) Ha van már fogacskája akkor uzsonnára is megehet már sokmindent. Kenyérre lehet kenni sajtot, avokádót, padlizsánkrémet, májpástétomot(saját készítésût. Danonínó, joghurtot is lehet. Az én fiam 10, 5hónapos és a fasírt a kedvenc étele:-) ilyenkor neki kenyér helyett fõzök egy kis zabpelyhet a husijába szóval azt eheti amit mi de azért oda kell figyelni ahogy te is csinálod és szerintem jól.
Általába csak egy éves korukra kellene erre beálljanak. Nem hiába vannak bébiételek, italok, teák, vizek, tejpépek?! Ne sózz neki, mert a vesejük még nincs arra felkészülve.
A kérdező hozzászólása: "Nem hiába vannak bébiételek, italok, teák, vizek, tejpépek?" Erre csak azt tudom írni, hogy ha megtehetném valószínû csak ilyen bébiételeken nevelném, persze ebbõl is a bióra gondolsz, ugye? De sajnos nem tehetem meg.
Nem biora gondoltam és szerintem megfizethetõek. Bár nem tudom milyen a te, ti anyagi helyzetetek. Ne haragudj ha ezzel megbántottalak volna... Sajnálom!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!