Találatok a következő kifejezésre: Baj ha 8 hónapos kisfiamnak (10 db)

Baj, ha 8 hónapos kisfiam csak hátrafelé kúszik?

Amúgy nagyon ügyes, forog, felül,hintázik, mindent csinál, csak kúszni nem akar. Vagyis igen, de csak hátrafelé. Valahogy tudom segíteni, hogy rájöjjön hogy kell el?re is?

Legjobb válasz: Teljesen normális, ha elõször hátrafelé kúszik. A legtöbb bab így kezdi, késõbb jön rá, hogy hogyan kell elõre. Az enyémek nagyon fel tudták húzni magukat ebben a korszakukban, hisz ha kinéztek maguknak valamit, hiába igyekeztek elérni, egyre távolabb kerültek tõle :)) Pár nap, 1-2 hét és megtalálja a tiéd is a megfelelõ irányt, nyugi!Ja! sok baba a mászásnál is összekeveri a "sebességet" :D

Teljesen normális, ha elõször hátrafelé kúszik. A legtöbb bab így kezdi, késõbb jön rá, hogy hogyan kell elõre. Az enyémek nagyon fel tudták húzni magukat ebben a korszakukban, hisz ha kinéztek maguknak valamit, hiába igyekeztek elérni, egyre távolabb kerültek tõle :) ) Pár nap, 1-2 hét és megtalálja a tiéd is a megfelelõ irányt, nyugi!Ja! sok baba a mászásnál is összekeveri a "sebességet" :D
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítségedet :)
Szia!Megnyugtatásul írom, hogy 11 hós lányom csak pár napja tanult meg elõre is kúszni.A doki szerint semmi baja, még a mászással is ráér.

Baj, ha 8 hónapos kisfiam csak kúszik, de nem mászik négykézláb, viszont már a kezembe kapaszkodva sétál? Kimarad a négykézláb mászás?

Legjobb válasz: Mi dettó ugyanígy vagyunk.Ikreim vannak,és a "kisebbik" csinálja ezt.Én arra gondolok,h õ el van telve azzal h fel tud állni,meg a lépegetéssel.Az eszébe sem jut,h mászni is lehetne.A másik fiam viszont,éppen fordítva van,õ még nem állt fel (nagyobb termetû),viszont kb. egy hete kezdett el ringatózni négykézláb,és tegnap már el is indult:)Biztos h nem marad ki a mászás sem,csak "túl kell hogy tegye magát" az állni tudás örömén.:)

Mi dettó ugyanígy vagyunk.Ikreim vannak, és a "kisebbik" csinálja ezt.Én arra gondolok, h õ el van telve azzal h fel tud állni, meg a lépegetéssel.Az eszébe sem jut, h mászni is lehetne.A másik fiam viszont, éppen fordítva van, õ még nem állt fel (nagyobb termetû), viszont kb. egy hete kezdett el ringatózni négykézláb, és tegnap már el is indult:) Biztos h nem marad ki a mászás sem, csak "túl kell hogy tegye magát" az állni tudás örömén.:)
Nem baj, az a fontos, hogy valamilyen helyváltoztató mozgást produkáljon. Nem biztos, hogy kimarad a mászás, még idõben van.
Általában elõször kúszni szoktak és azt követi a mászás. Ne húzd fel állásba és ne járasd ez még nem tesz jót sem a lábának sem a gerincének és így lehet tényleg kimarad a mászás. legyen sokat lent a szõnyegen és elõbb utóbb majd rájön hogyan is kell mászni. vnõ
Nem az a lényeg, hogy kúszik, vagy mászik, hanem az, hogy megvan-e a váltott kéz - váltott láb mozgás és legalább az egyik mozgásforma a kettõ közül. gytornász
Mi isugyanígy vagyunk!Nekem csak 3 napja kezdett kúszni (7, 5 hós) viszont 6, 5 hós korában felállt és ülni is tud!Feláll és akkor nyavajog, nyúl a kezem után hogy menjünk!Én felhívtam egy dévényes gyógytornászt azt mondta ha nem kúszik menjünk, de aznap kezdte és újra hívtam mondta hogy ha betöltött 10. hónapig nem mászik akkor kérjek megint idõpontot!
Az én lányom 9 hónaposan már lépegetett, ha fogtuk mind a két kezét. 1 éves volt amikor elindult egyedül kapaszkodás nélkül. De utána még elég sokat mászott, elõtte viszont szinte semmit.
Nekem is elõször lépegetett, majd egy-két hétre rá elkezdett négykézláb menni.

Baj ha 8 hónapos kisfiam nem akarja már elfogadni a tápszert?

Meddig kell adni a tápszert?

Legjobb válasz: ne is adj tápszert tovább. a fiad okos, ha már mindent eszik, akkor a táp nem kell.

ne is adj tápszert tovább. a fiad okos, ha már mindent eszik, akkor a táp nem kell.
A kérdező hozzászólása: Viszont a Védõnõ azt mondta kell még neki adni, mert még kicsi!


Jelenthet valami bajt, ha 9 hónapos kisfiam napközben 8-10 alkalommal rázogatja a fejét? Nagyon aggódom.

Mostanában kezdte, úgy csinál, mintha "nemet" intene a fejével, csak gyorsan és többször teszi. Jelenthet ez valamilyen idegrendszeri betegséget nála?

Legjobb válasz: Az én fiam is ezt csinálja, csak szórakozik, nyugi. Semmi baja! Az én fiam mostanában már igent is bólint :)

Az én fiam is ezt csinálja, csak szórakozik, nyugi. Semmi baja! Az én fiam mostanában már igent is bólint :)
Ja most 1 éves kb 10 hónapos korába kezdte. elsõ voltam
Az én kislányom is csinálta, én is meglepõdtem, olyan fura volt, de rájöttem, hogy tényleg a nemet mutatja, utánoz minket! Szerintem nálatok sincs baj.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszod! Az én fiam szerintem nem szórakozik, hanem ösztönszerûen jön magától, tehát nem tudatosan. Olyan, mintha kirázná a hideg és megrázná a fejét miatta. Nagyon furcsa.
Ha aggódsz, hogy valami van a háttérben, jelezd a gyerekorvosnak. Lehet valamiféle tic is. Inkább gondoljon paramaminak, minthogy elbagatellizálj egy problémát! (Nekem is azt mondogatták annakidején a kényszermozgásokra, hogy ó, semmi gond, majd kinövi... 6 éves és nem nõtte ki...)
Az én fiam is ezt csinálja. Most már vigyorog is utána. Elõször nagyon megijedtem én is. De semmi baja! Jót szórakozunk rajta. :) Elég neki annyit mondani, hogy pisze és már csinálja is. :D 7 hónapos.
Nem csak simán megborzong?? A fiúk pisilés után csinálják ezt :)
A kérdező hozzászólása: koszonom Nektek is! Igen, olyan mintha megborzongna, csak hosszabban. Nem jatekkent csinalja, mert szopi kozben is elofordult mar, es latszott rajta, hogy "meglepodott" rajta, biztosan nem akaratlagos.
Semmi vesz, az enyem is csinalja. Megtanulta mert en igy mutatom hogy NEM!

Baj, ha a majdnem 8 hónapos kisfiam így "kúszik" elõre?

Körbe-körbe gyönyörûen forog, felhúzza azt a lábát, amelyik irányba éppen el akar fordulni. Elõre viszont úgy halad, hogy a két kezével húzza magát elõre és a lábujjaival segít, tehát elõre haladásnál nem húzza maga mellé a lábait.Négykézlábra állással is próbálkozik, de még szétcsúsznak a lábai, a fejével pedig "nyomakszik" elõre a talajon. Ez így nagy gond? Köszönöm elõre is a válaszokat!

Legjobb válasz: sógornõm kisfia is így kezdte. Õ szinte csak a kezét használta és lábát sehogysem. De késõbb már használta a lábait is.

sógornõm kisfia is így kezdte. Õ szinte csak a kezét használta és lábát sehogysem. De késõbb már használta a lábait is.
Igazából az ellentétes kéz és láb mozgás volna a lényeg, vagyis "kommandóznia" kéne. Az enyém is úgy csinálta mint a tiéd, semminképpen nem akarta ellentétesen mozgatni a lábát és kezét, mint a pillangóúszás úgy haladt elõre, aztán elkezdett mászni és meg volt az ellentétes kéz-láb mozgás ami nagyon fontos. Szóval próbáljátok azért hátha megy majd neki, sokaknak megy a kommandós kúszás, az nagyon jó, de ha nem akarja, nem érez rá, akkor a lényeg, hogy ne maradjon ki a mászás, mindenképpen jó lenne, ha majd mászna (van akinél kimarad) mert ott tuti megvan ez a mozgás ami kell a késõbbiekben.
úgy van ahogy a kettes írja!A váltott mozgás a jó, akár kúszásba akár mászásba, ez indítja be az agynak azon részét ami késsõbb nagyon fontos a beszédben, írásban, tanulási képességekben.De még most nincs gáz csak ha idõvel nem változik akkor nézesd meg egy Dévényessel!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat! Akkor mèg várunk egy kicsi! :)

Baj, ha esténként a mi ágyunkban altatom el a 8 hónapos kisfiamat és csak utána rakom be az ágyába?

Amikor látom rajta, hogy álmosodik, beviszem az ágyunkra, ott még bohóckodunk egy kicsit, aztán lassan-lassan elcsendesedik és én meg álomba símogatom. Amikor elaludt, beteszem az ágyába. Rá kéne szoktatnom, hogy egyedül aludjon el vagy el?bb-utóbb úgyis kialakul magától a dolog?

Legjobb válasz: Nem baj, de lehet, hogy kényelmesebb késöbb, ha már most a saját ágyába teszed és ott simogatod, amig elalszik.

Nem baj, de lehet, hogy kényelmesebb késöbb, ha már most a saját ágyába teszed és ott simogatod, amig elalszik.
mi ugyan így csináljuk és tudod mit?? lehet, hogy "baj", de imádom amikor a férjem végre hazaér és beesünk a nagy ágyunkba és a kis manó ott bohóckodik velünk, majd szép lassan elalszik :) 6 körül ki szoktam venni az ágyából és közénk teszem, hogy együtt ébredjen a család!! :) NEM BAJ!! hiszen boldog vagy tõle!! Ági
Szia! Mi is így alszunk el és nem adnám semmi pénzért ezeket az estéket. odabújik, megõlel, piszkálja a hajam. Imádom. Szóval szerintem nem baj, élvezzétek ki, úgyis olyan hamar felnõnek. 21 hós anyukája
Az ágyába kéne álomba simogatni. De ha neked igy kényelmesebb, maradjatok igy.
A napokban volt egy mûsor a tévében, és pont ez volt a téma, hogy "Hol aludjon a gyerek?". Megkérdeztek kismamákat, védõnõket. Szinte mindenki más véleményen volt, külön gyerekszoba, saját kiságy a szülõk szobájában, vagy alvás a szülõk ágyában. A legvégén elmondták, hogy mindenki csinálja úgy, ahogy a legkényelmesebb, legjobb a családnak. (21 hónapos a kislányunk, és velünk alszik.)

Baj ha a 8 hónapos kisfiamnak még nincs foga?

Legjobb válasz: Dehogy baj.Nem egyformák a babák, így nem egyformán nõl a foguk sem.Majd azt veszed egyszer észre hogy egyik napról a másokra kibújtak a fogai.Állítólag minél késõbb jönnek a fogak annál könnyebben viseli a baba.

Dehogy baj.Nem egyformák a babák, így nem egyformán nõl a foguk sem.Majd azt veszed egyszer észre hogy egyik napról a másokra kibújtak a fogai.Állítólag minél késõbb jönnek a fogak annál könnyebben viseli a baba.
nekem a kislányomnak 10 hónaposan jött ki az elsõ foga.Útána pik-pak szinte az összes jött.Valóban igaz lehet minél késöbb annál jobban viselik.Szinte észre se vettük, hogy jön nem volt neki semmi baja.Elentétbe unokatesónak 6 hónaposan már kint volt 2 és hasmenés, nyügös és lázas is volt. Ne izgulj nincs baj:) !!!!
Lehet örökölt dolog is a késõi fogzás, semmiképpen sem kóros :) Legalább késõbb kezd romlani is ;)
Én olyat is hallottam, hogy minél késõbb jön ki a fog, annál késõbb romlik. Ez is csak jó, nem? Szóval ne aggódj, fog nélkül még senki nem maradt, nekem állítólag az elsõ fogam 1 éves korom után jött ki. Állítólag öröklõdhet is, hogy kinek mikor bújik ki az elsõ, érdemes lenne megkérdezni a szüleiteket, hogy apának, anyának mikor lettek fogacskái.
Nekem 14 hónaposan bújt ki az elsõ fogam :-). Viszont én úgy hallottam, hogy ha nincs fog, akkor is úgy kell vigyázni étellel, itallal, mintha lenne. Nem tudom, mi lehet az igazság.....
Ez teljesen normális dolog, az enyém is csinálta!
Teljesen normális. A négykézláb hintázás (másképp kutyázás) a mászás egyik elõjele. Nem kellene, hogy zavarjon, fõleg, hogy érdemes tudni, hogy a hintázás, ritmikus mozgás a babák agyát, egyensúlyszervét nagyon fejleszti. A tiéd ösztönösen tudja ezt...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a gyors válaszokat csak azért zavart mert hallottam olyat hogy sok gyerek még elég késõn is csinálja ezt és hogy az nem normális.

8 hónapos kisfiam amióta meg tanult négykézlább lenni azóta hintázik előre hátra egész nap (kb 1 hónapja) ha meg az ölembe van akkor az ölembe ülve. Már nagyon kezd zavarni. Mitől lehet ez? És egyáltalán baj?

Legjobb válasz: Ne zavarjon, mert ez a normális, ebbõl a hintázásból fog elkezdeni mászni!!!! különben a gyerekek imádják, ha hintázhatnak, ez az egyensúlyérzéküket is fejleszti, a tiéd ezt ösztönösen tudja...

Ne zavarjon, mert ez a normális, ebbõl a hintázásból fog elkezdeni mászni!!!! különben a gyerekek imádják, ha hintázhatnak, ez az egyensúlyérzéküket is fejleszti, a tiéd ezt ösztönösen tudja...
Nem jó, ha hintát veszel neki. Hagyd, hogy annyit hin tázzon, amennyit akar.Ebbõl lesz majd a mászás is, ha elég érett lesz hozzá.
Ne aggódj, az enyém 1 hónapig hintázott, mire rájött a mászásra. Azóta már egyedül áll:) 9 hós kislány anyuja
Egy csecsemõ lelki fejlõdésében fontos dolog a hintázás. Azért már az õseink is bölcsõt használtak. Ha türelmetlen vagy, vegyél egy hintát és abban ringasd.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a gyors válaszokat nem türelmetlen vagyok meg nem azért zavar. Csak azt hittem hogy már ez nem normális dolog ennyi ideje hintázni de köszönöm hogy meg nyugtatatok:) Akkor már nem is aggódom tovább.
5 hónaposok vagyunk és négykézláb hintázik. Én is furcsállottam, de mondták hogy ez a legjobb amit tehet, ebbõl lesz kúszás, mászás! Örülj, hogy magától csinálja! :)
Kisfiam kedden lesz hét hós. Õ is szinte egész nap " hintázik"., vagyis elég sok idõt eltöltöget így. Én is nagyon bízom benne, hogy nemsokára rendesen mászni fog.:-)))) De szerintem is normális dolog ebben a korban, végülis én személy szerint nem ismerek íly módon "hintázó" felnõtteket.:-))))))
Az enyém ma lett 7.hónapos, és hin tázik négykézláb, mikor az ölembe veszem akkor is hintázik, nagyon aranyos kisfiú, és szép is:) Az enyém viszont már mászik, nagyon kb, 2 hete kezdte el.

Mit csinálhatok rosszul? Liliputi csatos hordozóm van a kisfiam 9 hónapos, 8, 70 a súlya, már háton kellene hordozni. De háton nem kényelmes, nem szereti ő sem, én sem. Pont attól fájdul meg a hátam, ha hátul van, ha elől viszem, semmi bajom.

Legjobb válasz: Milyen magasan viszed hátul? Ha túl alacsonyan, csípõn van, akkor az a hát alsó részét terheli túl, ha pedig magasan,akkor fenn. Általában, átlagos testalkatnál azt szoktuk mondani, hogy nagy eséllyel akkor a legkényelmesebb ha a baba feneke a hordozó köldökével egy magasságban van. Elég szorosra van állítva? Nem lehet az a baj,hogy nem simul rendesen Hozzád és "kileng"?

Milyen magasan viszed hátul? Ha túl alacsonyan, csípõn van, akkor az a hát alsó részét terheli túl, ha pedig magasan, akkor fenn. Általában, átlagos testalkatnál azt szoktuk mondani, hogy nagy eséllyel akkor a legkényelmesebb ha a baba feneke a hordozó köldökével egy magasságban van. Elég szorosra van állítva? Nem lehet az a baj, hogy nem simul rendesen Hozzád és "kileng"?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!