Találatok a következő kifejezésre: Baj ha 8 hónapos (45 db)

Baj, ha 8 hónapos babámnak mindig másfajta tápszert adok?

Legjobb válasz: Nem hinném hogy baj. :) Az anyatej is más ízû mindig, attól függõen, mit evett az anya. Az enyém is 8 hónapos, de eddig még csak 2 fajtát evett (Humana és Beba). Te miért váltogatod?

Nem hinném hogy baj. :) Az anyatej is más ízû mindig, attól függõen, mit evett az anya. Az enyém is 8 hónapos, de eddig még csak 2 fajtát evett (Humana és Beba). Te miért váltogatod?
A kérdező hozzászólása: Van, hogy kapok, dokinõ is ír fel, nagyik is vesznek, este meg jó éjt tápszert adok.
De jó Neked, hogy ennyien veszik! :) ) Szerintem semmi baja nem lesz, legalább változatosan étkezik! :)

Baj ha 8 hónapos babám még nem akarja magát felhuzni hogy álljon?

már akár másfél órát is ül egyhuzamban és már majdnem mászik,de állni valamiért nem akar

Legjobb válasz: Szerintem még nem baj, nem kell siettetni semmit, nem minden baba áll fel olyan korán, én azt olvastam, hogy ezt 9 hónapos korukban próbálják.

Szerintem még nem baj, nem kell siettetni semmit, nem minden baba áll fel olyan korán, én azt olvastam, hogy ezt 9 hónapos korukban próbálják.
Kislányom egy hét múlva lesz 9 hónapos, de Õ sem állt még fel. Mondjuk 10 kiló.
Az én kisfiam is 9 hónapos korában próbált meg elõször felállni, nem maradtunk le semmirõl.:-)Minden gyerek a saját ütemében fejlõdik.Ha jókedvû, szépen gyarapszik nincs semmi gond (szerintem).
Nagy baj, ha nincs társa.Ez egyáltalán nem baj.
Hozzám egy évesen kerültek az enyémek. Elég hamar jóba lettünk. De kell neki egy társ és sok-sok szeretet, amit vissza is fogsz kapni tõlük.
én nekem egy 3 évesen került hozzám de meghalt pár héten belül mert tul sokat szült de nagyon barátságos volt


Baj, ha 8 hónapos babám még mindig csak a 2-6 hós cumit hajlandó elfogadni?

MAM cumit használunk, a 6 hónapos kortól valót kiköpi, szerintem zavarja, hogy nagyobb a cumizós része. Viszont a "szárnyai" ennek már nem elég nagyok, félig be tudja kapni. :( Nem merek kísérletezgetni egyéb márkával, mert korábban már pórul jártam vele, és elég drágák ahhoz. Valaki járt hasonló cipőben? Van olyan cumi, aminek kicsi a feje, de nagy a védő része? A cumiról leszoktatni még nem szeretném.

Legjobb válasz: Mi is azért tértünk át nagyobbra, mert többször jártunk úgy, hogy betömte a szájába az egészet, és se ki-se be! nagyon megijedtem ilyenkor, de nem lehet mindig figyelni, hogy mit csinál a cumijával. Nekem ezek után nem volt kérdés, hogy jön a lehetõ legnagyobb külsõ kerületû cumi! Szerencsére gond nélkül elfogadta, de ha nem is így lett volna, akkor sem adtam volna neki a picit a fent említett esetek miatt :( Végül találtunk egy nagyon jót, amit könnyen tud fogni és rakosgatni és ezt soha nem tuszkolta rosszul a szájába: http://www.ebay.com/itm/MAM-AIR-Silicone-Pacifiers-6-m-2-pk-.. 9 hónapos fiúcska anyukája

Mi is azért tértünk át nagyobbra, mert többször jártunk úgy, hogy betömte a szájába az egészet, és se ki-se be! nagyon megijedtem ilyenkor, de nem lehet mindig figyelni, hogy mit csinál a cumijával. Nekem ezek után nem volt kérdés, hogy jön a lehetõ legnagyobb külsõ kerületû cumi! Szerencsére gond nélkül elfogadta, de ha nem is így lett volna, akkor sem adtam volna neki a picit a fent említett esetek miatt :( Végül találtunk egy nagyon jót, amit könnyen tud fogni és rakosgatni és ezt soha nem tuszkolta rosszul a szájába: http://www.ebay.com/itm/MAM-AIR-Silicone-Pacifiers-6-m-2-pk-.. 9 hónapos fiúcska anyukája
Szia! Mi is pont így jártunk, az én lányom sem fogadja el a 6 hós mam cumit, csak forgatja a szájában és kiköpi. Én gond nélkül adom tovább a kisebbet 2-6 hós babának valót, pedig már 13 hós a lányom. A "szárnyait" az enyém soha nem akarta bekapni, szépen befordítja magának a cumizós részét. (csak alváshoz kell már neki)
A kérdező hozzászólása: hátha valakinek hasznos lesz: a mam 6+ perfectet elfogadja :)

Miért baj, ha 8 hónapos babám egy nap csak 4 alkalommal szopik?

Reggelire és uzsonnára csak szopik. 10órai után és vacsora után pedig még az egyéb kaja után szopik. Ebéd után nem szopik.

Legjobb válasz: Miért baj?? Van olyan gyerek aki ennyi idõsen már egyáltalán nem szopik!

Miért baj?? Van olyan gyerek aki ennyi idõsen már egyáltalán nem szopik!
Ha eszik mást, egyáltalán nem baj.
ki mondta, hogy baj? de mondjuk ne ártana átállni más kajára is.
A kérdező hozzászólása: Természetesen kap más kajákat is, nagyon szeret enni. Mindent megeszik, amit készítek neki és örömmel fogadja az új dolgokat is. A védõnõ mondta, hogy kevés neki a napi szopi mennyiség. többször kellene és többet mellre raknom.
huhhhh...igen túlbuzgó védõnõd van! :D:D Ilyenkor már (8.hónaptól) már nincs olyan tápértéke az anyatejnek, de baromi nagy jelentõsége van a benne lévõ immunanyagnak!! Minden betegséget könnyedén leküzd a tejcsid által. Ha 4-szer szoptatsz, és mennyiségben is azért még 100-120 ml-k kijönnek, vagy több is, és hozzátáplálsz, akkor mindent meg kap a pintyõd, amire szüksége van! Az én kis fiam is 8 hónapos, és naponta 5-6-szor szopik, összesen olyan 600-700 ml. Hozzátáplálásban jön a maradék 400 ml. És látni, hogy jól érzi magát. 9 kg, és 74 centi, elégedettek vagyunk mi is apjával és õ is szerintünk. Sokan ilyenkor már 500-600 ml-t táplálnak mellé, én ezen szoktam néha aggódni, hogy elég-e neki a 400 ml hozzátáplálás. De kér többet, tehát igencsak...:)
baaaaj? már nem is kellene 4szer szopnia. le kell mérni, hogy megvan-e a napi kb. 500 ml tejtermék(anyatejjel együtt). nem tudom, honnan látja ránézésre a védõnõ, hogy ninxcs meg. mondjuk evés után vizet is adhatsz neki.
A kérdező hozzászólása: Kap az étkezések után egy kis vizet vagy saját készítésû gyümilevet is. Naponta kb 5-600gramm más kaját is megeszik. 9 kiló és 74 centi, állandóan mozog, jó kedvû, kiegyensúlyozott baba. Szerintem minden rendben van vele.

Baj, ha 8 hónapos fiam még 4-szer alszik napközben?

Az éjszakákat 8-tól fél 7-ig végig alussza. Napközben 4-szer 30-40 percet alszik. Próbáltam kitolni az ébrenléti id?t, de 2 óra ébrenlét után már fáradt. Mikor fog átállni, hogy kevesebbszer aludjon?

Legjobb válasz: Ilyenkor még a baba igényeit kell követni, és ha õ 4x álmos, akkor 4x alszik, nehéz lenne ezt most még "átalakítani". Kislányom is nagyjából így alszik napközben, de nem igazán tudok mit csinálni vele, mert ha kimarad egy alvás, akkor piszok nyûgös lesz. Úgyhogy én várom, hogy majd magától változtat. 7,5 hós a lányom.

Ilyenkor még a baba igényeit kell követni, és ha õ 4x álmos, akkor 4x alszik, nehéz lenne ezt most még "átalakítani". Kislányom is nagyjából így alszik napközben, de nem igazán tudok mit csinálni vele, mert ha kimarad egy alvás, akkor piszok nyûgös lesz. Úgyhogy én várom, hogy majd magától változtat. 7, 5 hós a lányom.
Örülj neki, mert nálunk egyszer alszik fél órát. És még az éjszakát sem alussza végig...Õ ilyen fajta, szerintem minden baba más és más, majd õ is aktívabb lesz késõbb. Csak ne aggódj...
Dehogy baj!Nálunk is ez van.Szintén 8 hónapos.Este fél 8-tól reggel fél 6-ig alszik.Csak akkor ébred hajnalban, ha fogzik, vagy ha kevesebbet evett lefekvés elõtt, mert nem jött ki a 3 óra.Napközben õ is négyszer alszik, de szerintem ezzel semmi gond nincs!Általában 40 percet alszik, de mostanában sokszor délelõtt is, délután is alszik másfél órát.Ez attól függ, mennyire van tele a pocakja.Mióta többet eszik, azóta jobbakat alszik.Semmiképpen ne tartsd ébren, mert akkor esetleg túlpörög, és a fáradtságtól nem tud aludni.A Suttogó címû könyvben olvastam, hogy minél többet pihen a baba nappal, annál jobban alszik éjjel.Nálunk ez így is van.Elképesztõen nyûgös, hisztis tud lenni, ha fáradt.Ha megdörzsöli a szemét, vagy eltelt a 2 óra ébrenlét, én már fektetem is le.Fürdetés elõtt viszont nagyon aktív, ilyenkor sokszor 3-4 óra is eltelik alvás nélkül.Majd kialakítja magának az alvási ritmusát a babád.Ezen ne aggódj!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Kicsit megnyugodtam, hogy nem csak az én babám ilyen. Olyan sokszor olvasom, hogy ennyi idõsen már csak 1x-2x alszik a gyerek.

Baj, ha 8 hónapos kisfiam csak hátrafelé kúszik?

Amúgy nagyon ügyes, forog, felül,hintázik, mindent csinál, csak kúszni nem akar. Vagyis igen, de csak hátrafelé. Valahogy tudom segíteni, hogy rájöjjön hogy kell el?re is?

Legjobb válasz: Teljesen normális, ha elõször hátrafelé kúszik. A legtöbb bab így kezdi, késõbb jön rá, hogy hogyan kell elõre. Az enyémek nagyon fel tudták húzni magukat ebben a korszakukban, hisz ha kinéztek maguknak valamit, hiába igyekeztek elérni, egyre távolabb kerültek tõle :)) Pár nap, 1-2 hét és megtalálja a tiéd is a megfelelõ irányt, nyugi!Ja! sok baba a mászásnál is összekeveri a "sebességet" :D

Teljesen normális, ha elõször hátrafelé kúszik. A legtöbb bab így kezdi, késõbb jön rá, hogy hogyan kell elõre. Az enyémek nagyon fel tudták húzni magukat ebben a korszakukban, hisz ha kinéztek maguknak valamit, hiába igyekeztek elérni, egyre távolabb kerültek tõle :) ) Pár nap, 1-2 hét és megtalálja a tiéd is a megfelelõ irányt, nyugi!Ja! sok baba a mászásnál is összekeveri a "sebességet" :D
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítségedet :)
Szia!Megnyugtatásul írom, hogy 11 hós lányom csak pár napja tanult meg elõre is kúszni.A doki szerint semmi baja, még a mászással is ráér.

Baj ha 8 hónapos lányom reggel eszik tápszert, ebédre egy üveg főzelék, du. Két evés között gyümülcs, uzsonnára és vacsorára pedig tápszer? Nem kevés neki? Változtassak valamin?

Legjobb válasz: Szerintem nem kevés,az én lányom is ennyi idõs,õ így eszik:reggel tápszer,tízórai gyümölcs,ebéd fõzelék,uzsonna tejpép,vacsora megint tápszer.nekünk ez nagyon bevált.ha kevés lenne,biztos sírna,hogy éhes.üdv!

Szerintem nem kevés, az én lányom is ennyi idõs, õ így eszik:reggel tápszer, tízórai gyümölcs, ebéd fõzelék, uzsonna tejpép, vacsora megint tápszer.nekünk ez nagyon bevált.ha kevés lenne, biztos sírna, hogy éhes.üdv!

Baj ha 8 hónapos kisfiam nem akarja már elfogadni a tápszert?

Meddig kell adni a tápszert?

Legjobb válasz: ne is adj tápszert tovább. a fiad okos, ha már mindent eszik, akkor a táp nem kell.

ne is adj tápszert tovább. a fiad okos, ha már mindent eszik, akkor a táp nem kell.
A kérdező hozzászólása: Viszont a Védõnõ azt mondta kell még neki adni, mert még kicsi!

Az baj ha 8 hónapos babámnak megcsinálom 2 napra előre a gyümölcsöt és a főzeléket? Hűtőben tárolom. Lesz valami baja?

Legjobb válasz: Szerintem a gyümölcs sokat veszít pl a C-vitamin tartalmából így. baja nem lesz. De aki vele van, biztos meg tud hámozni és turmixolni egy almát...

Szerintem a gyümölcs sokat veszít pl a C-vitamin tartalmából így. baja nem lesz. De aki vele van, biztos meg tud hámozni és turmixolni egy almát...
dehogy lesz, ügyes, elõrelátó anyukat, grat!
Szia. Én is így szoktam!!
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen!az idõ miatt csinálom meg elõre!meg hátha el kell mennem valahova és így más is meg tudja etetni mert csak a hûtõben van!
Szia, én úgy szoktam, hogy megfõzöm a fõzit, az van aznap, meg másnap...De a gyümit én is mindig frissen pépesítem, mivel azt nem kell fõzni, tényleg pillanat alatt megvan...
A kérdező hozzászólása: rendben van igazatok van a gyümölcsöt nem kellene!köszi mindenkinek!
A fozelèknek semmi baja nem lesz, èn is ìgy csinàlom, de a gyumolcsot èn se szìvesen eszem, ha meg van barnùlva, a babànak se adom.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!