Találatok a következő kifejezésre: Baj ha 8 (192 db)

4 év Mszp kormány után (94-98) 4 év Fidesz kormány volt (98-02).8 év Mszp kormány után (02-10) miért baj, ha 8 év Fidesz kormány (10-18) lesz?

Legjobb válasz: Nem baj, sõt a jelenlegi lehetõségek közül az lenne a legjobb, ha így lenne.

Nem baj, sõt a jelenlegi lehetõségek közül az lenne a legjobb, ha így lenne.
Ha a Fidesz újra gyõz, nem lesz több választás Magyarországon, ez a baj.
"Az Összefogás csak egy hajszál híján nem vitte csõdbe az országot. Most erre még pici esély sincs." Használt a fideszpropaganda, igaz?
A kérdező hozzászólása: Az Összefogás csak egy hajszál híján nem vitte csõdbe az országot. Most erre még pici esély sincs.
Mert akkor teljesen tönkreteszik az országot.
A kérdezõnek kitûnõ logikája van azt illetõen, hogy mi alapján adja le a szavazatát. Még 2-3 millió ilyen ember, aztán lehet faszán demokráciásat játszani.
A kérdező hozzászólása: "aztán jön valami normális párt" Kire gondolsz?
Még négy év aztán jön valami normális párt és végleg eltûnik a süllyesztõben a fidesz.
Õk is kapnak még 4 évet, "mert megérdemlik" aztán vége.
Mert a mostani Fidesz az eddigi 20 év legrosszabb kormánya.

A 24. terhességi héten a vércukor vizsgálatnál nem baj, ha 8-ra megyek oda?

A vérvételre 7-9 ig lehet menni. De úgy tudom a vércukor vizsgálatnál, miután leveszik a vért utánna inni kell valami cukros löttyöt, és 2 óra elteltével ismét vért vesznek.

Legjobb válasz: ez sajnos kórházfüggõ. nálunk nem volt baj, mert az éhgyomri vérvétel ugyanígy 7-9-ig volt, de utána egész nap van sima vérvétel, tehát ha valaki (pl. én) 8-ra ment, akkor is simán megtudták csinálni neki a terheléses vérvételt. lehet, hogy jó lenne reggel rájuk csörögni, nehogy lemaradj róla.

ez sajnos kórházfüggõ. nálunk nem volt baj, mert az éhgyomri vérvétel ugyanígy 7-9-ig volt, de utána egész nap van sima vérvétel, tehát ha valaki (pl. én) 8-ra ment, akkor is simán megtudták csinálni neki a terheléses vérvételt. lehet, hogy jó lenne reggel rájuk csörögni, nehogy lemaradj róla.
Nekem 1 óra múlva vették a második vért, úgyhogy nem lett volna gond nálam ha csak 8-ra megyek. Neked biztos 2 óra múlva veszik?
A kérdező hozzászólása: Felhívtam õket pénteken telefonon, mert mondta a nõgyógyász, hogy be kell jelentkezni, de ott azt mondták nem kell bejelentkezni és 7-9 ig van vérvétel. Kérdezték, hogy terhelésesre megyek vagy sem, de mondtam, hogy nem tudom és, hogy a 24. hétben leszek, erre a laboros azt mondta nem tudja mit mondott az orvosom, pedig azt elmondtam volna amit a doki a beutalóra írt. Nem tudom, hogy terheléset vesznek tõlem vagy simát, a doki annyit mondott, hogy majd kapok egy kis cukrot. A beutalóra meg azt írta, hogy kéri a gravida OGTT vizsgálatát.
Szia! Az OGTT a terheléses cukorvizsgálat (mondta is az orvosod, hogy kapsz cukrot), tehát levesznek vért éhgyomorra, megiszod a cukros vizet (vigyél citromot, akkor ihatóbb), és két óra múlva újra vérvétel. (Ez azt jelenti, ha szigorúan csak 7-tõl 9-ig vesznek részt, akkor menned kell 7-re, de nem hiszem, hogy ezt meg tudják oldani, hiszen mi van ha vannak elõtted néhányan, és csak késõbb kerül rád sor.) Remélem nem késõn írtam.
Nekem aznap 4szer volt vérvétel. Egyszer levették, aztán megittam a löttyöt, utána félóra múlva megint vérvétel, félóra múlva megint, és aztán egy óra múlva.... Én fél 8 körül voltam ott, de kb.8-ra kerültem sorra, és így minden rendben volt. Szép babavárást! 26 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. :) Holnap megyek a vérvételre.

Baj, ha 8 hónapos babámnak mindig másfajta tápszert adok?

Legjobb válasz: Nem hinném hogy baj. :) Az anyatej is más ízû mindig, attól függõen, mit evett az anya. Az enyém is 8 hónapos, de eddig még csak 2 fajtát evett (Humana és Beba). Te miért váltogatod?

Nem hinném hogy baj. :) Az anyatej is más ízû mindig, attól függõen, mit evett az anya. Az enyém is 8 hónapos, de eddig még csak 2 fajtát evett (Humana és Beba). Te miért váltogatod?
A kérdező hozzászólása: Van, hogy kapok, dokinõ is ír fel, nagyik is vesznek, este meg jó éjt tápszert adok.
De jó Neked, hogy ennyien veszik! :) ) Szerintem semmi baja nem lesz, legalább változatosan étkezik! :)


Nagy baj, ha nincs társa.Ez egyáltalán nem baj.
Hozzám egy évesen kerültek az enyémek. Elég hamar jóba lettünk. De kell neki egy társ és sok-sok szeretet, amit vissza is fogsz kapni tõlük.
én nekem egy 3 évesen került hozzám de meghalt pár héten belül mert tul sokat szült de nagyon barátságos volt

Baj ha 8 hetes yorkinak sajtot adott az anyósom?

Pénteken adott neki 2 falatot,és azóta hasmenése van.

Legjobb válasz: Elvileg semmi baja nem kéne hogy legyen tõle. De ha 8 hetes, akkor gondolom nemrég vittétek haza, még simán lehet hasmenése a költözéstõl, tápváltástól. Ha durva, vagy ha nem enyhül, akkor doki, de a tenyésztõt is felhívhatjátok.

Elvileg semmi baja nem kéne hogy legyen tõle. De ha 8 hetes, akkor gondolom nemrég vittétek haza, még simán lehet hasmenése a költözéstõl, tápváltástól. Ha durva, vagy ha nem enyhül, akkor doki, de a tenyésztõt is felhívhatjátok.
adj neki fõtt rizst és holnap dokihoz vidd el
2 falat sajttól nem lehet baja. Fõleg nem tartana 2 napig. Ha az hajtotta volna meg, akkor kakil egyet, és annyi. De ha folyamatosan hígat kakil, akkor annak egész más oka van.
a sajttól nem lehet hasmenése a kiskutyának, mivel az nagyon is jó dolog, én is adok rendszeresen a kutyáimnak. Ugyanazt a tápot eszi, mint amit a tenyésztõnél? Mert a hirtelen váltástól lehet ilyen probléma. Fõtt rizs, és ha nem szûnik, doki. Iszik, eszik azért?

A kérdésem a következö hogy az adott erösitöm höz ami 1 CARVER MP -1200 AS mien hangfalakat vegyek amivel 4 ohmon a maxott tudom kihozni és megfizethetö áru az se baj ha 8 ohm on megy de a 4 jobb lenne hol találok hozá segitséget?

Legjobb válasz: Hali Ez az erõsítõ 2x600w @ 4 ohm mellett és 2x300w 8 ohmon ? Valami komolyabb kéne hozzá: http://www.zajaruhaz.hu/dj/hangtechnika/hangfalak___pa/cerwi..

Hali Ez az erõsítõ 2x600w @ 4 ohm mellett és 2x300w 8 ohmon ? Valami komolyabb kéne hozzá: http://www.zajaruhaz.hu/dj/hangtechnika/hangfalak___pa/cerwi..
A kérdező hozzászólása: jonak jok csak kicsit olcsob kéne de azért kösz
A kérdező hozzászólása: köszönöm a segitséget aszem ez megfelelö lesz az anyagiak hoz képest és a mérete is pont jo még elfér a neki szánt helyen
A kérdező hozzászólása: Esetleg errõl a találatrol mi a véleményed :http://www.grando.hu/nagy-teljesitmenyu-hangfal-pa-1502-1474.. nameg ez konkréten mit jelent: Terhelhetõség (RMS/max.): 200/500 W ez azt jelentené hogy 200 tol 500w ig terhelhetõ Terhelhetõség - szinuszos: 200 W Zenei terhelhetõség (max.): 500 W vajon birná az erõlkõdõ csucsát
Hali, hát nem nagyon tetszik ez nekem, az a 4 felsõ magas szóró, piezo lehet ? :/ Conradnál még talán ez jöhetne számításba : http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Products&pid=303646 De nem olcsóbb mint a wharfi, és nem is olyan érzékeny. Esetleg még djbörzén nézz körbe hátha akad valami.

Baj ha 8 hetesen sok folyásom van?

Legjobb válasz: Ha nem barnás vagy rózsaszín, és nem viszket, csíp, nincs szaga akkor nem baj :) Nekem is nagyon sok van, és zavar is, de ezzel jár. Használj nedves törlõkendõt, az segít.

Ha nem barnás vagy rózsaszín, és nem viszket, csíp, nincs szaga akkor nem baj :) Nekem is nagyon sok van, és zavar is, de ezzel jár. Használj nedves törlõkendõt, az segít.
Ha a nõgyógyászod nem szólt, akkor nyílván nem.
Használj nedves törlöt, de ne használj tisztaságit, valahol azt olvastam, inkább cserélj gyakran bugyit. És csak pamut bugyit használj, a csipke nejlontól gombád lehet, azt olvastam...

Baj ha 8 hós baba még mindig újszülött cumiból eszik?

Probáltam már több félét, de nem bír velük enni csak az újszülött etet? cumiból.Van három állású cumink is, de ezekb?l több tápszer folyik a nyakára mint amennyit megeszik

Legjobb válasz: Az én 6 hónapos babám is AVENT újszülött cumis cumisüvegbõl issza a gyümilevet. Õ még csak szopizik, tízóraira és uzsonnára kap 1-1 dl gyümölcslevet, de ez nem vált ki még étkezést. Én azért nem adok neki mást, mert így nem szokik le a cicirõl, mert a gyümiléért is meg kell dolgozni. Szerintem nem baj, ha abból eszik a babád, amit megszokott, viszont lehet egy picit tágítani a lyukat, így "nem horpad be" szegény buksija evés közben, de mégis ugyanaz a cumi.

Az én 6 hónapos babám is AVENT újszülött cumis cumisüvegbõl issza a gyümilevet. Õ még csak szopizik, tízóraira és uzsonnára kap 1-1 dl gyümölcslevet, de ez nem vált ki még étkezést. Én azért nem adok neki mást, mert így nem szokik le a cicirõl, mert a gyümiléért is meg kell dolgozni. Szerintem nem baj, ha abból eszik a babád, amit megszokott, viszont lehet egy picit tágítani a lyukat, így "nem horpad be" szegény buksija evés közben, de mégis ugyanaz a cumi.
Szerintem sem baj, az én babám 10 hónapos, és õ is még az elsõ cumiját használja. Persze váltani kell, mert felszakad az anyag, de más fajtából õ se tudja meginni, ugyanezekbõl az okokból, mintt a te babád.
nem semmi baj nem lesz
1 naposan a kórházban kivettem a pólyából a lányom és hasra fektettem. 10, 5 hónapos és azóta is hason vagy oldalt fekve alszik. Ha hanyatt fordul, el kezd nyûglõdni, és felébred. Nagyon hasfájós volt, akkor is sokat segített, hogy szeret hason aludni.
nekem is kezdettõl hason alszanak a kisfiaim. Sokáig koraszülött osztályon voltak, még ott is láttam, hogy sokszor forgatják a babákat, hason, oldalt és hanyatt fektetve is aludtak. Ha van légzésfigyelõ, akkor meg fõleg nyugodtan tedd hasra.
nekünk 2 kisfiunk is hason aludt semmi bajuk, élnek :)
3hetes lányom is így alszik:)
Mindhárom gyerekem úgy aludt amíg nem tudtak átfordulni, akkor néha így néha úgy, de a mai napig a hason fekvés a nyerõ. Semmi baj ezzel.
Azért nem ajánlott a hason alvás, mert túlmelegedhet a baba és ez növeli a bölcsõhalál kockázatát. Fõleg a fiúknál.
A kérdező hozzászólása: koszi akkor jo, mert halottam h ejjel nem aludhatnak ugy a kisbabak, de sokkal nyugodtabb ha ugy alszik :-D
Az enyém is 8 hetes és csak hason alszik.
Kisfiam 13 hetes, csak hason alszik. Az elsõ napokban mikor hazahoztuk nem aludt jól. Mivel hasfájós volt mondták, hogy próbáljuk ki, hogy hason altatjuk. Ekkor jöttünk rá hogy máshogy neki nem kényelmes. Próbáltam már azóta, hogy az oldalára teszem, de max 10 perc és fent van. Egy kicsit féltem miatta, de van légzésfigyelõnk, és így nyugodt vagyok.
Már miért lenne baj? Nem értelek...
Igen és ki is derült, hogy SEMMIT nem találtak a termékben!!!! Olvass!!!! Ja, az már nem volt szenzáció és nem olvastad??? Az arra volt jó, hogy jól lejárattak egy céget, azt mindenki megjegyezte, hogy valami gond volt, azt már senki, hogy a föggetlen laborok SEMMIT se találtak a termékekben... Errõl ennyit. A piaci cuccot meg tudod mivel permetezte a bácsi? Na, jobb, ha meg se tudod...
BÉBIKAJÁK SZIGORÚ ELLENÕRZÉSÉRÕL HALLOTTUNK MÁR A KÖZELMÚLTBAN EZT-AZT!
Ez az, csak próbálkozz a korának megfelelõ ételekkel, elõbb-utóbb úgyis a felnõttesebb izek kellenek majd Neki is. Addig pedig egye csak nyugodtan a bébiételt, ha azt szereti :-) Ennél nagyobb bajotok tényleg ne legyen! Hidd el, hogy a bébikajákat szigorúan ellenõrzik, és az Õ igényeiknek megfelelõen állitják össze!
A kérdező hozzászólása: Hát, próbálkozom... Ha fõzök neki, vagy öklendezik, vagy egy-két kanállal megeszik, és utána üvölt, hogy nem kell. Kitartóan próbálkozom azért... :-) Viszont, mindent szívesen kóstolgat, amit mi eszünk és nem bébiétel :-))) A cukkini répával ötletet köszi, mert én simán krumplival csináltam és nem kellett neki, de megpróbálom a kis répával, hátha úgy ízleni fog a kis maszatnak.
Hát ha csak anyagilag nem probléma neked, ettõl nagyobb problémátok sose legyen:-) Semmi baja nem lesz a bébiételtõl, hiszen az csecsemõknek lett kitalálva. Én nem nézem le az otthon fõzött ételt, sõt, de ugyan ki garantálja, hogy az a zöldség vagy egyéb alapanyag, amibõl otthon fõzõcskézel, mit tartalmaz? Ne aggódj emiatt, elõbb-utóbb majd megszokja a saját gyártású kajákat is!
Nem kell annyira félni az üveges bébikajáktól. Ezzel az erõvel az a zöldség vagy gyümölcs is veszélyes lehet amit megveszel a közértben, ki tudja mivel permetezték, hogy termesztették. Amig csak azt eszi adjál neki azt, de közben lehet folyamatosan kisérletezni a saját készitésüvel. Az én babám is 10 hónaposan kezdte csak elfogadni, elõtte még a saját készitésü gyümölcs se volt jó neki, csak az üveges gyümölcsdesszert. :-( És tényleg lehet az izesitésen múlik, ha izesebbre fõzöd lehet szivesebben megeszi.
Hát hiába írjátok, hogy nem jó az üveges étel, az enyém is csak azt kap, mivel nekem például addig sem marad el egyedül, amíg fõznék neki, folyamatosan vele kell lennem mert különben üvölt. Ezért képtelen vagyok fõzni rá. Másrészrõl meg, télen hogyan lehetne változatos gyümölcsöket adni neki, ha egyszer nincsen semmi gyümölcs almán kívül? Harmadrészt én azt hallottam, hogy a bébikajákban bio zöldségek/gyümölcsök vannak, amit meg megveszel a zöldségesnél az tele van mindenféle vegyszerrel, ezért az üveges bébi étel a jobb választás.
Elõzõ vagyok, félreérthetõen fogalmaztam. Nem sok fûszerre gondoltam, csak úgy, hogy fini legyen. Elõzõ két kommenttel nem értek egyet. A bébikaja nem jó. Nagyvárosi hóbortnak tartom, kényelmi szempontnak, meg lesz az eredménye, ha egészséges kajával eteted. Csak jóindulatból írtam, nem akartam megbántani senkit.
Jajj! Errõl szokasd le, de gyorsan. A bébiételtõl egészségtelenebb ételt nem is adhatnál neki. Mindenhol hangsúlyozzák - na, nem a gyártók - hogy a bébiétel KIZÁRÓLAG csak uti kajának jó, amikor nem tudsz mást adni. Próbáld meg esetleg a fõtt kajákat jobban fûszerezni, lehet az ízek hiányoznak neki. Nem lehet, hogy eddig csak a természetes ízeket adtak neki és azt ízetlennek találta? A sok fûszer sem egészséges, de még mindig jobb, ha egészséges dolgokat készítessz el vele, mint a bébikaja. Nagy a veszély, hogy késõbb hamarabb szokik egészségtelen, tartósított ételekre. Nekem is nagyon rossz étvágyúak voltak a gyerekek, türelmes légy.
Szerintem nem gond ha nem eszi meg azt amit te fõzöl.Valami íz van benne biztos ami tetszik neki, de a tiedbõl hiányzik.Zöldfûszerre gondolok, v. ilyesmi.Próbálkozni kell, majdcsak eltalálod az ízlését
14:47-es: Igen, hallottunk. És azt is hallottuk, hogy mûbalhé volt, amit a bébiételek "vegyszerezettségével" kapcsolatban etettek velünk. Talán vizsgáltass be egy piacon vásárolt zöldségfélét és egy üveges bébiételt, majd hasonlitsd össze az eredményeket. Szerintem nagyon meglepett leszel ...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!