Találatok a következő kifejezésre: Baj ha 6,5 hónapos (11 db)

Kislányom (6, 5 hónapos) ha hasra fordul és kitámasztja magát, néhány perc után elkezd zihálni, sűrűn kapkodja a levegőt. Ez baj lehet, más is tapasztalt már ilyet?

Legjobb válasz: Nekünk ez két esetben fordult elõ: eleinte, amikor elfáradt, mert nem tudta magát még sokáig tartani, és késõbb akkor, amikor nagyon el akart érni valamit, de mászni meg még nem tudott ugye.

Nekünk ez két esetben fordult elõ: eleinte, amikor elfáradt, mert nem tudta magát még sokáig tartani, és késõbb akkor, amikor nagyon el akart érni valamit, de mászni meg még nem tudott ugye.
A kérdező hozzászólása: óóó igen, nálunk pont az utóbbi van. Nagyon köszönöm!

Baj ha a 6, 5 hónapos kisfiam még nem fordult oldalra, hasra illetve hátra? Utalhat e ez esetleg valamilyen betegségre?

Pár percig képes üldögélni,de fordulni nem hajlandó.10 kg körül van,elég pufi.

Legjobb válasz: Az én fiam 5hónapos volt és a védõnõ ajánlott egy hölgyet,aki mutatott pár gyakorlatot,hogyan vegyük rá a fordulásra. Az én fiam is nagy súlyú,mondta is a dokink,hogy ezért is maradhat le a mozgásfejlõdésben. A lányom 5hónaposan már fordult mindenfelé. Már 2hete csináljuk azóta többet mozog,oldalra is teljesen kitekeredik,de még át nem forgul. Szerintem mindenképp beszélj a dokival vagy a védõnõvel errõl.

Az én fiam 5hónapos volt és a védõnõ ajánlott egy hölgyet, aki mutatott pár gyakorlatot, hogyan vegyük rá a fordulásra. Az én fiam is nagy súlyú, mondta is a dokink, hogy ezért is maradhat le a mozgásfejlõdésben. A lányom 5hónaposan már fordult mindenfelé. Már 2hete csináljuk azóta többet mozog, oldalra is teljesen kitekeredik, de még át nem forgul. Szerintem mindenképp beszélj a dokival vagy a védõnõvel errõl.
A babatorna hatásos ilyen esetben. Oldalra már négy hónaposan szoktak fordulni, szóval tényleg jót tenne egy babatorna, azóta az én fiam is nagyon sokat forog, már a hasára is, pedig négy hónapos csak, és nem szokták még ilyen korán. Nekünk ez nagyon bejött.
valósznüleg a súlya miatt is kevésbé mozgékony. Szerintem beszélj vagy dokival, vagy védõnõvel, hogy mit javasaol. szeritnem a babatorna, vagy a babaúszás is jó lehet. A vízben könnyebben mozognak a picik, és lehet, hogy az meghozza a mozgás utáni vágyát. De ha fel tud ülni már magától, akkor nincs miért aggódni, nem lehet, hogy csak Te nem láttad hasra fordulni? Az én fiam amikor már ülni tudott, akkor hátról hasizomból felült, és onnan már simán hasra fordult, utána késõbb hasonfekvésbõl ült fel (valahogy magaalá húzta a lábait) és onnan hátra.
A kérdező hozzászólása: De a babám koraszülött, a 33.hétre született.Igaz, hogy semmilyen komplikáció nem volt, és a súllya sem volt kicsi(2350g), de ez is közrejátszhat??

Bajt okozok a 2 hónapos babámnak, aki 6, 5 kg, ha 5 hónaposoknak való cumit adok neki?

Még ott figyel a polcon a cumi, de nem találtam ilyet picibe.Ilyenkor deformál, vagy adhatom neki.Más forma mint a többi ezért nem tudom összehasonlítani./MAM/

Legjobb válasz: Korának megfelelö cumit vegyél,mert puha szájpadlása,még formálódik.Majd 5-6 hónaposan neki.

Korának megfelelö cumit vegyél, mert puha szájpadlása, még formálódik.Majd 5-6 hónaposan neki.
A Dm-ben vagy más drogériában kapsz neki való cumit. Attól, hogy nagy a súlya még kicsi babának számít. Amennyiben nem tudsz beszerezni korához való cumit inkább ne adj neki!!!
Szia! Bababoltokban, DM, Rossman, Tesco vagy az interneten is tudsz neki való cumit venni.Az "1"-es cumik 0-6hónapos korig jó, olyat vegyél. Nekünk a NUK cumi vált be :) a cici formája miatt nagyon szereti a kislányom. Boldog babázást! 4 hónapos kislány anyukája
Nekünk csak a mam mini ulti action vált be, ez egy kicsit barázdázott felületû..nem kevés fajtát kipróbáltunk mire ráleltem erre, ezt elfogadja.sok cuminál én semmi különbséget nem láttam a nagyságában , formájában..ez amit mi vettünk ez is 0-7hósig jó , mért ne lenne jó neki az 5hónapos?..Elvégre nem kell minden hónapban más korosztályút venni...ismertem olyat akinek egy fajtát a szájába tettek és csak azt fogadta el végig, te is olyan ra szokasd rá amit tuti be tudsz szerezni majd.

Baj ha a fiam 7 hónapos elmúlt és még éjszaka fent van 5-6 szor és eszik is egyszer?

Legjobb válasz: Bajnak nem baj, de már aludhatna jobban is.

Bajnak nem baj, de már aludhatna jobban is.
Szerintem nem baj.Minden baba más és föleg ha csak egyszer eszik.Nálunk is ez volt asztán adtam teát vagy a cumit beatam és vissza aludt.Mi is elmultunk 7 honaposok és van mikor jol alszik és van mikor 7 8-szor felkel.Nem lehet tudni a babáknál, sajnos ez van.Majd leszokig meglátod.Én csak reggel 6 fele adok enni.

Baj, ha a kb 5 hónapos kiskutyámat egyedül itthon hagyom ma éjjelre? 6 körül már itthon leszek.

Legjobb válasz: mi is itthon hagytuk szilveszterkor :) a miénk 4 hónapos volt. és az egész éjjelt az ajtó elõtt átaludta.

mi is itthon hagytuk szilveszterkor :) a miénk 4 hónapos volt. és az egész éjjelt az ajtó elõtt átaludta.
Nem hiszem, csak rakj ki neki kaját, piát.
rakj neki kaját , vizet és egy kis játékot 3mat kb egy gumilabdát 1 botot és 1 gumicsontot
A kérdező hozzászólása: oké, akkor itthon hagyom rakok le neki játékokat meg kaját, vizet. köszi:)
Semmi baja nem lesz. Kaját nem teszünk ki a kutya elé, csak etetési idõben. Vize legyen. Aludni fog, mint minden éjjel.
2. válaszoló vagyok. Tényleg, ha csak egy éjszakáramész, ne rakj ki neki kaját. Akkor adjál neki, mielõtt elmész, várd meg amíg meeszi, és vizet rakjál ki neki. Meg játékot, ahogy írták. Lehet, h reggelre "bosszúból" bepisil, dehát ilyenek a kölyökkutyusok.:)
A kérdező hozzászólása: nem tudom, hogy bosszú vagy nem, de most értem haza és a szobámban 3 szétrágott wc papír guriga darabjai lepik el a földet:D:D
:D
A wc papír nagyon finom lehet. Én a fregoli tetején tartom, különben bárhonnan leszedik. :) )

Baj, ha nem a korának megfelelő cumit kap a baba? Pl. Ha 2 hónaposan olyan van neki, ami 5-6 hónapos kortól javasolt, ez mit okozhat?

Legjobb válasz: Azok a cumik amik nagyobb babáknak vannak kifejlesztve azok nagyobbak is!!A cumi része is meg a mûanyag része is!! Baja max annyi hogy lehet hogy nem fér bele a szájába meg az orrát takarja a mûanyag rész

Azok a cumik amik nagyobb babáknak vannak kifejlesztve azok nagyobbak is!!A cumi része is meg a mûanyag része is!! Baja max annyi hogy lehet hogy nem fér bele a szájába meg az orrát takarja a mûanyag rész
Az enyém is a nagyobbat szerette az elején. Aztán rájött, hogy a kisebb jobb neki. Most 3, 5 hós, most vettem elõ megint a 6 hósnak való cumit, de már nem ez kell neki. Szerintem nem lesz baja tõle, ha kénylemes neki (nem nyomja az orrát, kap levegõt). Ja, egyébként az enyém azért szerette, mert jó nagy a gumija és nehezebben csúszott ki.
A kérdező hozzászólása: Köszi!

Az baj, ha lemaradt a 6 hónapos kombinált oltás (eddig 5 oltása van)?

Valahogy elkerülte a figyelmem, hogy az is kell, most 8 hónapos a kutyus, kb 1-2 hónap múlva visszük ismét veszettség elleni oltásra, azzal együtt bepótolható, ez is vagy vigyük inkább most? Kb 1 hónapja voltunk orvosnál, de ő sem szólt hogy lemaradt ez az oltás! Szükséges egyáltalán ez az oltás?

Legjobb válasz: A veszettség elleni oltáson kívül egyik sem kötelezõ, csak ajánlott. Ha akarod beadatod, ha nem akarod, akkor nem.

A veszettség elleni oltáson kívül egyik sem kötelezõ, csak ajánlott. Ha akarod beadatod, ha nem akarod, akkor nem.
akkor mi az az elõzõ 5 oltás????? Én elsõnek parvot adatok, utána 2 kombinált, majd 12 hetesen az elsõ veszettségi. És kész a kiskutya oltási programja.
szerintem is. Felesleges egy fiatal kutya szervezetét ennyi oltással terhelni.
Szerintem is felesleges, nincs szükség ennyi oltásra. A kutya szervezete pedig csak kapna ezzel egy extra terhelést. Én 6 hetesen adatom az elsõt, parvot. Majd 8 hetesen kombináltat, a következõ 10-12 hetesen ismét kombinált. Ezt követi egy veszettség elleni oltást. A következõ oltást már csak egy éves korában kapja, egy kombit és egy veszettséget és ezek ismétlõdnek évente. A legtöbb állatorvos, fõleg városokban, nagyvárosokban szereti ezt túlzásba vinni.
A kérdező hozzászólása: Egyébként a Nobivac vakcinával oltották, 2 parvo, 2 kombi, egy veszettség!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Akkor kihagyjuk a 6 hónapos kombit! És akkor 1 évesen veszettség és kombi vagy csak veszettség?
Parvonál sem mindegy melyik gyártóét kapja a kiskutya. A legjobb a Novibac Puppy DP-je azonnal megszünteti az anyai immunitást, igy védve van 100%-an. Ebbõl 2 teljesen felesleges.
Változatos a dokik oltási sora. Hogy melyik a tökéletes, ki tudja? Van, amelyik szimplán a Lyme oltást is hozzáadja kérés nélkül.
Én a 2 pavó 2 kombi híve vagyok, nem 5 parvó és 5 kombié :D
Jesszusom, mennyi oltás.....
Felkapott, nagy hírû, Bp-i rendelõben mi 1 éves koráig ezeket kaptuk, ebben a sorrendben... 6 hetes Kombinált oltás: Parvo + szopornyica 8 hetes Kombinált oltás: Parvo + szopornyica + leptospira + májgyulladás 12 hetes Kombinált oltás: Parvo + szopornyica + leptospira + májgyulladás 14 hetes Kombinált oltás: Parvo + szopornyica + leptospira + májgyulladás + kennelköhögés 16 hetes Veszettség oltás 6 hónapos Kombinált oltás: Parvo + szopornyica + leptospira + májgyulladás + kennelköhögés 1 év Veszettség oltás Most 13 hónapos a kutyám, de már nem ide járunk..vajon miért? :) ))
Van olyan doki, aki összesen 2 kombináltat ad, mi 3 oltást kaptunk (1 parvo, 2 kombinált), szerintem ez még oké, de az ezen felül beadott oltások (a veszettségin kívül), az már lehúzás, elég évente ismételni (bár ez is vitatott). Szóval én nem adatnám már be a helyedben.
A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy nem kötelezõ, nem is azért csináljuk. De ha az elsõ oltásokat be adatuk a többit is szeretnénk, úgy ahogy ajánlott. Szóval, akkor hogy csináljuk? Fontos a plusz kombi oltás 6 hónaposan?
A Nobivac régen adott garanciát az oltásainak általa ajánlott sorrendje betartásnál. A dokidnak kell tudni, megfelelõen olt-e, vagy csak éppen azt az oltóanyagot használja.

Baj ha 5 és fél hós babám 6 hónapos kortól adható tápszert eszik már egy hete? Lesz valami baja tőle?

DM Babylove 2-est kap napi 3x, ízlik neki és úgy vettem észre elég jó laktató, és nem sokban különbözik összetételben egy olyan táptól am 4 hós kortól adható. ( Pl. Humana banános, Mildibé )

Legjobb válasz: Szerintem nem. Én is egy pár héttel korábban kezdtem el adni a babámnak a 2-es tápszert mert az 1-es már úgy tünt nem elég laktató neki és nem volt ebbõl semmi gondunk.

Szerintem nem. Én is egy pár héttel korábban kezdtem el adni a babámnak a 2-es tápszert mert az 1-es már úgy tünt nem elég laktató neki és nem volt ebbõl semmi gondunk.
Biztos hogy nem, nyugodtan, szerintem ez olyan hogy csak a biztonság kedvéért levédik magukat, de ettõl nyugodtan.Jó étvágyat a manónak:-)

3 hónapos kisfiam a mai napon eddig 2-szer evett mindössze. Ma nagyon sokat alszik. Igény szerint etetem, de eddig a napi 6-7-szeri evés az meg szokott lenni. Ma úgy néz ki nem lesz. Max. Csak 5 ha az meglesz. Nem baj hogy ma ilyen kevésszer eszik?

Legjobb válasz: Lányom 3hósan napi 5x evett,de ebben az éjjel nem volt benne,mert aludt este 6tól reggel 6-8ig.Nem fog éhenhalni,ha ma egyszer nem eszik 6-7x,ne aggódj.Ha éhes lenne,felkelne.

Lányom 3hósan napi 5x evett, de ebben az éjjel nem volt benne, mert aludt este 6tól reggel 6-8ig.Nem fog éhenhalni, ha ma egyszer nem eszik 6-7x, ne aggódj.Ha éhes lenne, felkelne.
A kérdező hozzászólása: Igen, ez igaz. Köszönöm. Csak folyton futkozom a szobájába hogy ránézzek, de olyan édesen alszik. Nincs szívem felébreszteni.
Az enyém is csak 5x evett ebben a korban, úgyhogy nagy baj nem fog történni.

5-6 hónapos kismama észre veszi, ha valami baj van a bébivel? Ugyanúgy elkezd vérezni, mint az első hetekben, vagy észre sem lehet venni, ha baj van? Ma még nem éreztem mozgást sem.

Köszönöm.

Legjobb válasz: Sajnos nem, tapasztalatból irom. De ha még csak ma nem mozgott ne izgulj, lehet csak lusti, és este meg nem fog békén hagyni. Feküdj hanyatt egy darabig, általában olyankor szoknak jelezni, és egy kicsit óvatosan nyomkodd meg a hasad, hátha arra felébred. Ha viszont napokig nem éreznél mozgást akkor irány a doki. Szoritok, hogy ne legyen baj! Szerintem csak alszik.

Sajnos nem, tapasztalatból irom. De ha még csak ma nem mozgott ne izgulj, lehet csak lusti, és este meg nem fog békén hagyni. Feküdj hanyatt egy darabig, általában olyankor szoknak jelezni, és egy kicsit óvatosan nyomkodd meg a hasad, hátha arra felébred. Ha viszont napokig nem éreznél mozgást akkor irány a doki. Szoritok, hogy ne legyen baj! Szerintem csak alszik.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a választ. És sajnálom a veled történteket.
az én babám mindig beindult, ha a fülhallgatót a hasamra tettem és zenét hallgatott. Azt is megpróbálhatod
Az a véleményem és tanácsom hogy ha vérzel minden kép keresd fel az orvosod, legalább tanácsért!Esténként élénkebbnek tûnnek, feltétlenül figyeld meg este és ha éjszaka sem mocorog azonnal kórház, plána ha még vérzel is!Könnyen elveszítheted, tapasztalatból írom!
nekem a csokira azonnal reagalt mindig.egy probat meger!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!