Találatok a következő kifejezésre: Baj ha órával később (13 db)

Az baj ha közvetlen a 7 napos szünet után a tabit fél órával később vettem be és közvetlen evés után?

Legjobb válasz: Nem baj. Nem gyõzzük hangoztatni, hogy ott a betegtájékoztató, amit el kell olvasni. Szépen le van írva, hogy ha a megszokott idõtõl számolva 12 órán belül beveszed a tabit, akkor nem lesz semmi baj. Az meg tök mindegy, hogy épp elõtte ettél.

Nem baj. Nem gyõzzük hangoztatni, hogy ott a betegtájékoztató, amit el kell olvasni. Szépen le van írva, hogy ha a megszokott idõtõl számolva 12 órán belül beveszed a tabit, akkor nem lesz semmi baj. Az meg tök mindegy, hogy épp elõtte ettél.
Nem. :)

Ha babám pont fürdés előtt 1-2 órával alszik el, ébresszem fel fürdeni, vagy nem baj, ha későbbre tolódik? 1 hetes babáról van szó.

Legjobb válasz: Mi minden nap fél 8-kor fürdettünk, amióta hazajöttünk a kórházból. De ehhez az is kellett, hogy lányom ilyenkor nem aludt soha. Én az elsõ pár hétben nem ragaszkodtam görcsösen semmihez, ennek ellenére próbáltunk azért rendszerességre törekedni, de ha csúsztunk az idõvel az sem volt baj. A lényeg az volt, hogy az események megfelelõen kövessék egymást. Nagyon hamar lett rendszerünk, de ehhez szerintem nem kell õt keltegetni az elsõ hetekben. Én örültem, hogy aludt a lányom kicsiként (elég rossz alvó volt), úgyhogy ha fizettek volna sem keltettem volna õt fel egy fürdésért. Azt nem írod mikor alszik. Mert ettõl is függ. Éjfélre én sem tenném a fürdést, ha akkor kelne fel, de ha mondjuk tudom, hogy 8 óra körül elalszik, akkor 7-kor megfürdetném.

Mi minden nap fél 8-kor fürdettünk, amióta hazajöttünk a kórházból. De ehhez az is kellett, hogy lányom ilyenkor nem aludt soha. Én az elsõ pár hétben nem ragaszkodtam görcsösen semmihez, ennek ellenére próbáltunk azért rendszerességre törekedni, de ha csúsztunk az idõvel az sem volt baj. A lényeg az volt, hogy az események megfelelõen kövessék egymást. Nagyon hamar lett rendszerünk, de ehhez szerintem nem kell õt keltegetni az elsõ hetekben. Én örültem, hogy aludt a lányom kicsiként (elég rossz alvó volt), úgyhogy ha fizettek volna sem keltettem volna õt fel egy fürdésért. Azt nem írod mikor alszik. Mert ettõl is függ. Éjfélre én sem tenném a fürdést, ha akkor kelne fel, de ha mondjuk tudom, hogy 8 óra körül elalszik, akkor 7-kor megfürdetném.
2 hónaposan lett csak napirendje, elõtte nem tartottam olyan eget rengetõen szükségesnek. Sõt nem is fürdött minden nap, azt sem tartom szükségesnek. Csak 2 hónapos korától, a napirend miatt. Nem volt semmi gond a napirend bevezetésével. Én tuti nem kelteném fel.
Persze, hogy kell némi rendszeresség, de itt most egy 1 hetes ici-pici babáról van szó. Én törekedtem a rendszerességre, de mindig figyeltem az õ jelzéseit, igényeit is. Lányomnál elég hamar kialakult a "menetrend", de az elsõ hetekben még csak az összeszokást gyakoroltuk és figyeltük, hogy nagyjából mit csinál a nap bizonyos szakaszaiban. Ehhez alkalmazkodtunk, és közben mi is alakítottunk a rendszeren. Szerintem az elsõ hetekben egyáltalán nem baj, ha eltolódnak a fürdetések. Idõvel be fog állni egy rendszer, erõltetni nem lehet úgysem és felesleges is.
a 20:27-essel értek egyet Mióta haza jöttünk a kórházból (3 naposan) mi7 kor fürödtünk, óraátállításkor toltuk ki fél 8ra. Ez nem változik és akkor is így van, ha vendégeink vannak. utána szopi és alszik a picim. Szerintem ébreszd fel. És ha minden nap ugyan abban az idõben fürdeted, akkor egy idõ után már várni fogja a fürdést, és nem fog aludni.
jajj, nehogy felébreszd, hagyd pihenni, a fürdés ráér, igazodj a Pici ritmusához:-)
Egyáltalán nem baj, ha késõbbre tolódik. Igazodj a baba igényeihez. Mi nem is minden nap fürdettük amíg néhány hetes volt, mert nem tetszett neki a fürdés. Most 10, 5 hónapos és imád fürdeni. :-) Jó babázást!
Ne ébreszd fel a babád! Úgy is felébred ha éhes lesz. Próbáld meg belõni az idõpontot a fürdéshez. Ha nem igény szerint szoptatsz, hanem három óránként, akkor kb ugyanakkorra esik mindig az etetés egy kis csúszásokkal. Szerintem fontos hogy minden este legyen fürcsi, fõleg amíg ilyen kicsi. Nem azért mert koszos, hanem mert neki is kell egy rendszer és a fürdés segít abban, hogy elválassza a nappalt az éjjszakától. Eleinte nehéz volt nálunk is tartani az idõt. Ki kellett ismernem a fiam szokásait. Kb 1 hónapos volt, mire igazán lett rendszerünk. Aztán jött egy fejlõdési ugrás, és borult az egész és új rendszert kellett kialakítani. Most 1 éves és még mindig sokszor változik a napirend.
A kérdező hozzászólása: Még nincs kialakult menetrend, mert szopik is, de tápit is kap, mert nagyon kevés a tej. Így amikor csak tudom cicire teszem, hogy serkentsem, szóval nem tudok a 3 óránkénti etetéshez igazodni. Most írom egy füzetbe, hogy mikor mennyit evett, mikor aludt, hátha így átláthatóbb lesz egy-két héten belül. Aludni is, valamikor csak két órát alszik, de van, amikor 4-5 órát. Eddig fél7-kor, vagy fél8-kor fürdettük, ahogy éppen kijött. Szeretnék rendszert kialakítani, de azt hiszem akkor ehhez még idõ kell.
Így van, idõ kell, de ne aggódj, lesz napirendetek. Egyrészt most még figyeled a babád jelzéseit, másrészt te is elkezdhetsz kialakítani egy napirendet. Aztán majd alakultok egymáshoz és végül lesz rendszeresség. De most még nagyon pici a babád.

Yasminelle fogamzásgátlót szedek 5 hónapja. Délután 3kor szoktam bevenni minden nap de ma elfelejtettem. Nem lesz baj ha most majdnem 6 órával később szedem be?

Legjobb válasz: Nem. 12 vagy több óra csúszásnál van baj. De ha annyira parázol, akkor kotont kell mellette használni egy hétig, s akkor tuti nem lesz gond.

Nem. 12 vagy több óra csúszásnál van baj. De ha annyira parázol, akkor kotont kell mellette használni egy hétig, s akkor tuti nem lesz gond.
...de amúgy a 2 óra nem vészes
ha nem itt akarod megvitatni, hogy csináltátok-e akkor minek kérdezel?! ha csináltátok, akkor lehet baj. ennyi.
igazából f.aszt érdekel, csak gondoltam megkérdezem, hogy voltál-e olyan okos
milyen baj? mert védett még nem vagy az biztos, és nem a 2 órás késés, hanem a csak 7 nap szedés miatt
Akkor jól átb.aszott :D
és az elsõ nap már csináltátok is legalább?
Nem lehet semmi baj:) Velem sokszor van ilyen, csak nagyjából kell azonos idõben bevenni, nem percre pontosan. Az elsõ meg hülyeséget beszél, már rég védett vagy, ha 1. napon elkezdted szedni, de ha nem az elsõ napon kezdted volna, egy hét után már akkor is védett lennél.
Ne foglalkozz azokkal akik szerint nem véd, az orvosod nem mondott neked hülyeséget. És nyugi, 2 órától nem lesz baj :)
Én úgy tudom a 3. generációs fogamzásgátlók már az elsõ naptól használnak legalábbis hallottam már róla. Én 2 generációsat szedek az csak a második levéltõl használ. Nálam 12 órán belül lehet még pótolni. Azt nem tudom, hogy van a 3. generációsnál de gondolom ott is vmi hasonló. Tájékoztatón nincs rajta?!
A kérdező hozzászólása: Sensonette
1-2 óra csúszás még nem vészes.12 órán belül legyél és akkor nem lesz gond. Arról pedig, hogy a fogamzásgátlók mikortól hatnak eltérõek még az orvosok véleménye is.Az elsõ naptól-az egy hónapig minden van!Ez az egyén bátorságára van bízva.Ha nem szívbajos és bevállalja, hogy pár szem után szexel, akkor gondolom tisztában van vele, hogy ez mivel járhat.Aki pedig inkább óvatos duhaj, az pedig kivárja az egy hónapot, amit még a legszigorúbb orvos is elismer, hogy annyi a max., amit várni kell.Mindenkinek lelke rajta, hogy õ melyik kategória!
A kérdező hozzászólása: nem hiszem, hogy ezt itt és veled kéne megvitatni hogy csináltuk-e. köszi a választ, de ezt nem osztom meg veled ha nem baj....
A kérdező hozzászólása: a menzesz 1. napján kezdtem el. doki is mondta, a betegtájékoztatóban is benne van, hogy 1. naptól véd így.
Én nem voltam szívbajos egy hét után nyugodtan szexeltem utánna, mert azt írta a vény hogy véd. Mindez tíz hónapja volt. Most éppen szoptatok.

Az baj ha a 2. levél fogamzásgátlóm utolsó előtti tabiját egy 3/4 órával később vettem be? Alkalmazzunk kiegészítő védekezést?

Legjobb válasz: Ez még nem baj, mondhatni semmiség, nincs szükség kiegészítõvédekezésre! De ha megnézed jól a betegtájékoztatót, akkor abban benne is van, hogy a következõ 12 órában pótlod, akkor semmi gond nem lehet, ha azon kívül, akkor már para van, kell a kiegészítõ védekezés!

Ez még nem baj, mondhatni semmiség, nincs szükség kiegészítõvédekezésre! De ha megnézed jól a betegtájékoztatót, akkor abban benne is van, hogy a következõ 12 órában pótlod, akkor semmi gond nem lehet, ha azon kívül, akkor már para van, kell a kiegészítõ védekezés!
Nem másodpercre pontosan kell bevenni.. Egy egy óra elcsúszás még sosem okoz gondot. Baj akkor kezdõdik, ha 12 óránál több telik el.. Nyugi, ennyire nem kell félni:-)
Még bõven bennevolt a 12 órában! Nem kell védekeznetek!

Mekkora bajt jelent ha a második hónap végén egy órával később vettem be egy szem tabletátt és utána este rendesen volt szex?

Ebb?l lehet gyerek? Mert modnják a 12 órát, de abban mennyire lehet megbízni?

Legjobb válasz: Ha csak egy órával vetted be késõbb, akkor nem lehet baj! Nyugodj meg, szerintem tuti nem estél teherbe!

Ha csak egy órával vetted be késõbb, akkor nem lehet baj! Nyugodj meg, szerintem tuti nem estél teherbe!
Ne aggódj, ha 12 órán belül pótoltad (és jól tetted), akkor nem lehet semmi baj!

Jangee tablettát szedek. Nagy baj, ha a szokásos időpont helyett egyszer véletlen 2 órával később szedem be a tablettát?

Minden este 8 órakor szedem be a Jangee fogamzásgátló tablettát, de egyik este vacsorára mentünk és elfelejtettem magammal vinni, anya pedig mondta, hogy semmi bajom nem lesz, ha néhány órával kés?bb veszem be. Igaz ez? Nagyon sokszor mondta már ezt, mert én állandóan törekszem a percre-pontosságra.

Legjobb válasz: nem baj, 12 órán belül legyen, addig be lehet venni nyugodtan.

nem baj, 12 órán belül legyen, addig be lehet venni nyugodtan.
Nem baj. én is azt szedem, van h 10óra eltéréssel veszem be (nem vagyok itthon vagy valami). 12órán belül vedd be, az a lényeg.
Én is mindenhol azt olvastam, hogy 12 órán belül kell beszedni! Szerintem semmi okod aggodalomra!!! Én nemrég kezdtem el szedni amúgy, kíváncsi lennék, hogy neked milyen mellékhatásai vannak/voltak??? Nekem nõtt a mellem és kicsit hisztis is vagyok és egyfolytában éhes vagyok... Ma fogom bevenni a 8. szemet, neked mi a véleményed, a hétvége körül már szeretkezhetünk kiegészítõ védekezés nélkül? Valahol 1 hónapot valahol 10 napot mondtak...
A kérdező hozzászólása: Én a betegtájékoztatón azt olvastam, mikor elkezdtem szedni, hogy ha a menstruáció elsõ napján kezdjük el szedni a tablettát, akkor már azonnal védettek vagyunk a nem kívánt terhesség ellen. Szóval már nyugodtan szeretkezhettek kiegészítõ védekezés nélkül:) Én már több mint 1 éve szedem ezt a tablettát, nálam semmilyen mellékhatása nem volt. Nem kívánom se jobban, se kevésbé az ételt, mint korábban, a mellem pedig még mindig ugyanolyan kicsi:D

Nagy baj ha 1 órával később tettem fel a hüvelygyűrűt?

kb 4hónapja használok hüvelygy?r?t és most 1 órával kés?bb tettem be az újat! El?z? este voltam a barátommal... Ugye ebb?l nem lehet baj?

Legjobb válasz: Nem, nem baj egy óra még nem oszt nem szoroz.

Nem, nem baj egy óra még nem oszt nem szoroz.

Baj ha egy órával később vettem be a fogamzásgátlót? Ez a negyedik levelem 2. tabija!

Legjobb válasz: Nembaj, de ha elolvasoda tájékoztatót, benne van, h 12 órán belül ha beveszed nincs gáz!

Nembaj, de ha elolvasoda tájékoztatót, benne van, h 12 órán belül ha beveszed nincs gáz!
Semmi baj! De tenyleg elegge felelotlen vagy ha mar ez a 4. leveled es meg most sem tudod, hogy pontosan milyen hatasai vannak.Ennyi erovel szedhetnel akarmi mast amire ramondjak, h fogamzas gatlo.... Mar bocsi.
Nem baj, csak ha 12 órát meghaladod!
Nem baj.
Ha elolvastad volna azt a nyomorult betegtájékoztatót akkor tudnád, hogy az elfelejtett bogyót 12 órán belül beveheted problémamentesen...
Tulajdonképpen nem értem a dolgot, aki fogamzásgátlót szed arra fogja, hogy kényelmesebb, biztonságosabb, és nem aggódik. De itt folyton agyon aggódják magukat az emberek, hogy ha fél órával késõbb veszem be, meg jaj használunk mellette óvszert is lehet terhes lettem stb.Mi jó a szeretkezésben ha közben folyton azon aggódnak, hogy terhesek lesznek? Akkor mi értelme? Óvszerrel védekezünk a võlegényemmel, illetve most nem mert babát várok, (nem, nem az óvszer mellett, óvszer nélkül jött össze, direkt, szóval megbízható a dolog, legalábbis nekünk bevált)de sose izgultam agyon magam, mindig rendesen használtuk, ja és nem ellenõrizgettük kiszakadt-e mert csak úgy azért nem szakad ki. Szóval minek szedi az ember a hormonbogyót, ha így is halálra izgulja magát, meg nem képes elolvasni a betegtájékoztató illetve felhívni az orvost, ha mondjuk hányt vagy más gyógyszert kellett mellette szedni, ?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!