Találatok a következő kifejezésre: Baj ha órával (273 db)

Az baj ha közvetlen a 7 napos szünet után a tabit fél órával később vettem be és közvetlen evés után?

Legjobb válasz: Nem baj. Nem gyõzzük hangoztatni, hogy ott a betegtájékoztató, amit el kell olvasni. Szépen le van írva, hogy ha a megszokott idõtõl számolva 12 órán belül beveszed a tabit, akkor nem lesz semmi baj. Az meg tök mindegy, hogy épp elõtte ettél.

Nem baj. Nem gyõzzük hangoztatni, hogy ott a betegtájékoztató, amit el kell olvasni. Szépen le van írva, hogy ha a megszokott idõtõl számolva 12 órán belül beveszed a tabit, akkor nem lesz semmi baj. Az meg tök mindegy, hogy épp elõtte ettél.
Nem. :)

Az baj ha 2 órával előtte veszembe a tabit mint ahogy szoktam?

mindennap este 8 órakor szoktam bevenni a tabit de el kell mennem itthonról és nem szeretném magammal vinni az egész csomagot nehogy elhagyjam:Sugye ez nem baj ha pl 6 fél7 fele veszem be a tabit?

Legjobb válasz: Szia! Nem dehogy ez még ne baj, csak a 12 órát ne lépd túl. Pl óraátállításnál is 1 órával hamarabb vagy késõbb fogod bevenni! Szóval ne aggódj nem lesz gond :-)

Szia! Nem dehogy ez még ne baj, csak a 12 órát ne lépd túl. Pl óraátállításnál is 1 órával hamarabb vagy késõbb fogod bevenni! Szóval ne aggódj nem lesz gond :-)
A kérdező hozzászólása: köszönöm:)
Ez a kérdés már haladás, pár napja azt kérdezte vki, h baj-e, ha fél órával késõbb veszi be :)

Ha babám pont fürdés előtt 1-2 órával alszik el, ébresszem fel fürdeni, vagy nem baj, ha későbbre tolódik? 1 hetes babáról van szó.

Legjobb válasz: Mi minden nap fél 8-kor fürdettünk, amióta hazajöttünk a kórházból. De ehhez az is kellett, hogy lányom ilyenkor nem aludt soha. Én az elsõ pár hétben nem ragaszkodtam görcsösen semmihez, ennek ellenére próbáltunk azért rendszerességre törekedni, de ha csúsztunk az idõvel az sem volt baj. A lényeg az volt, hogy az események megfelelõen kövessék egymást. Nagyon hamar lett rendszerünk, de ehhez szerintem nem kell õt keltegetni az elsõ hetekben. Én örültem, hogy aludt a lányom kicsiként (elég rossz alvó volt), úgyhogy ha fizettek volna sem keltettem volna õt fel egy fürdésért. Azt nem írod mikor alszik. Mert ettõl is függ. Éjfélre én sem tenném a fürdést, ha akkor kelne fel, de ha mondjuk tudom, hogy 8 óra körül elalszik, akkor 7-kor megfürdetném.

Mi minden nap fél 8-kor fürdettünk, amióta hazajöttünk a kórházból. De ehhez az is kellett, hogy lányom ilyenkor nem aludt soha. Én az elsõ pár hétben nem ragaszkodtam görcsösen semmihez, ennek ellenére próbáltunk azért rendszerességre törekedni, de ha csúsztunk az idõvel az sem volt baj. A lényeg az volt, hogy az események megfelelõen kövessék egymást. Nagyon hamar lett rendszerünk, de ehhez szerintem nem kell õt keltegetni az elsõ hetekben. Én örültem, hogy aludt a lányom kicsiként (elég rossz alvó volt), úgyhogy ha fizettek volna sem keltettem volna õt fel egy fürdésért. Azt nem írod mikor alszik. Mert ettõl is függ. Éjfélre én sem tenném a fürdést, ha akkor kelne fel, de ha mondjuk tudom, hogy 8 óra körül elalszik, akkor 7-kor megfürdetném.
2 hónaposan lett csak napirendje, elõtte nem tartottam olyan eget rengetõen szükségesnek. Sõt nem is fürdött minden nap, azt sem tartom szükségesnek. Csak 2 hónapos korától, a napirend miatt. Nem volt semmi gond a napirend bevezetésével. Én tuti nem kelteném fel.
Persze, hogy kell némi rendszeresség, de itt most egy 1 hetes ici-pici babáról van szó. Én törekedtem a rendszerességre, de mindig figyeltem az õ jelzéseit, igényeit is. Lányomnál elég hamar kialakult a "menetrend", de az elsõ hetekben még csak az összeszokást gyakoroltuk és figyeltük, hogy nagyjából mit csinál a nap bizonyos szakaszaiban. Ehhez alkalmazkodtunk, és közben mi is alakítottunk a rendszeren. Szerintem az elsõ hetekben egyáltalán nem baj, ha eltolódnak a fürdetések. Idõvel be fog állni egy rendszer, erõltetni nem lehet úgysem és felesleges is.
a 20:27-essel értek egyet Mióta haza jöttünk a kórházból (3 naposan) mi7 kor fürödtünk, óraátállításkor toltuk ki fél 8ra. Ez nem változik és akkor is így van, ha vendégeink vannak. utána szopi és alszik a picim. Szerintem ébreszd fel. És ha minden nap ugyan abban az idõben fürdeted, akkor egy idõ után már várni fogja a fürdést, és nem fog aludni.
jajj, nehogy felébreszd, hagyd pihenni, a fürdés ráér, igazodj a Pici ritmusához:-)
Egyáltalán nem baj, ha késõbbre tolódik. Igazodj a baba igényeihez. Mi nem is minden nap fürdettük amíg néhány hetes volt, mert nem tetszett neki a fürdés. Most 10, 5 hónapos és imád fürdeni. :-) Jó babázást!
Ne ébreszd fel a babád! Úgy is felébred ha éhes lesz. Próbáld meg belõni az idõpontot a fürdéshez. Ha nem igény szerint szoptatsz, hanem három óránként, akkor kb ugyanakkorra esik mindig az etetés egy kis csúszásokkal. Szerintem fontos hogy minden este legyen fürcsi, fõleg amíg ilyen kicsi. Nem azért mert koszos, hanem mert neki is kell egy rendszer és a fürdés segít abban, hogy elválassza a nappalt az éjjszakától. Eleinte nehéz volt nálunk is tartani az idõt. Ki kellett ismernem a fiam szokásait. Kb 1 hónapos volt, mire igazán lett rendszerünk. Aztán jött egy fejlõdési ugrás, és borult az egész és új rendszert kellett kialakítani. Most 1 éves és még mindig sokszor változik a napirend.
A kérdező hozzászólása: Még nincs kialakult menetrend, mert szopik is, de tápit is kap, mert nagyon kevés a tej. Így amikor csak tudom cicire teszem, hogy serkentsem, szóval nem tudok a 3 óránkénti etetéshez igazodni. Most írom egy füzetbe, hogy mikor mennyit evett, mikor aludt, hátha így átláthatóbb lesz egy-két héten belül. Aludni is, valamikor csak két órát alszik, de van, amikor 4-5 órát. Eddig fél7-kor, vagy fél8-kor fürdettük, ahogy éppen kijött. Szeretnék rendszert kialakítani, de azt hiszem akkor ehhez még idõ kell.
Így van, idõ kell, de ne aggódj, lesz napirendetek. Egyrészt most még figyeled a babád jelzéseit, másrészt te is elkezdhetsz kialakítani egy napirendet. Aztán majd alakultok egymáshoz és végül lesz rendszeresség. De most még nagyon pici a babád.

Az baj ha a 2. levél fogamzásgátlóm utolsó előtti tabiját egy 3/4 órával később vettem be? Alkalmazzunk kiegészítő védekezést?

Legjobb válasz: Ez még nem baj, mondhatni semmiség, nincs szükség kiegészítõvédekezésre! De ha megnézed jól a betegtájékoztatót, akkor abban benne is van, hogy a következõ 12 órában pótlod, akkor semmi gond nem lehet, ha azon kívül, akkor már para van, kell a kiegészítõ védekezés!

Ez még nem baj, mondhatni semmiség, nincs szükség kiegészítõvédekezésre! De ha megnézed jól a betegtájékoztatót, akkor abban benne is van, hogy a következõ 12 órában pótlod, akkor semmi gond nem lehet, ha azon kívül, akkor már para van, kell a kiegészítõ védekezés!
Nem másodpercre pontosan kell bevenni.. Egy egy óra elcsúszás még sosem okoz gondot. Baj akkor kezdõdik, ha 12 óránál több telik el.. Nyugi, ennyire nem kell félni:-)
Még bõven bennevolt a 12 órában! Nem kell védekeznetek!

Yasminelle fogamzásgátlót szedek 5 hónapja. Délután 3kor szoktam bevenni minden nap de ma elfelejtettem. Nem lesz baj ha most majdnem 6 órával később szedem be?

Legjobb válasz: Nem. 12 vagy több óra csúszásnál van baj. De ha annyira parázol, akkor kotont kell mellette használni egy hétig, s akkor tuti nem lesz gond.

Nem. 12 vagy több óra csúszásnál van baj. De ha annyira parázol, akkor kotont kell mellette használni egy hétig, s akkor tuti nem lesz gond.

Az baj, ha a hajfestés elõtti allergiatesztet csak pár órán át hagyom "hatni" a fül mögött?

Legjobb válasz: Baj, mert lehet, hogy az allergiás reakció csak 24 óra elteltével jelentkezik.

Baj, mert lehet, hogy az allergiás reakció csak 24 óra elteltével jelentkezik.
A kérdező hozzászólása: és akkor pl. 30 óra elég?
Dehogyis!30 óra alatt kimarja a bõrödet :D nem véletlenül hagyják a hajon 20-30-45 percet a hajfestéket.... Úristen. 5percre hagyd ott.
1-es vagyok, bocsi, nem teljesen volt világos számomra, hogy mit kérdezel. A leírtak szerint végezd el az allergiatesztet. A bõrödön csak pár percig (általában negyed óráig) kell rajtahagyni, de a tesztet követõen még 48 órát várnod kell arra, hogy megtudd az eredményt.
A kérdező hozzászólása: Bocsi, így értettem én is, de nem fogalmaztam világosan :D

Az baj ha néha fél-1 órával csúszik a napirendünk?

Legjobb válasz: Fél-1 óra nem a világ vége, tehát nem baj.

Fél-1 óra nem a világ vége, tehát nem baj.
azért nem kell mindent óramûpontossággal végezni.
A kérdező hozzászólása: oké köszi :) ))
Dehogyis, a gyerek nem svájci óra :-9. Nincs tisztában az idõ fogalmával: 15 perc és 1 óra neki egyre megy. A napirendben fontosabb, az hogy bizonyos események mindig ugyanazon sorrendben történjenek pl: ébredés, szopi, büfi, peluscsere, játék. A gyerek csak az események sorrendjéhez tud viszonyítani, az, hogy közben mennyit mutat az óra, édes mindegy, addig, míg kap enni, ha éhes, tiszta pelust kap, ha a régi tele van, stb.

Jangee tablettát szedek. Nagy baj, ha a szokásos időpont helyett egyszer véletlen 2 órával később szedem be a tablettát?

Minden este 8 órakor szedem be a Jangee fogamzásgátló tablettát, de egyik este vacsorára mentünk és elfelejtettem magammal vinni, anya pedig mondta, hogy semmi bajom nem lesz, ha néhány órával kés?bb veszem be. Igaz ez? Nagyon sokszor mondta már ezt, mert én állandóan törekszem a percre-pontosságra.

Legjobb válasz: nem baj, 12 órán belül legyen, addig be lehet venni nyugodtan.

nem baj, 12 órán belül legyen, addig be lehet venni nyugodtan.
Nem baj. én is azt szedem, van h 10óra eltéréssel veszem be (nem vagyok itthon vagy valami). 12órán belül vedd be, az a lényeg.
Én is mindenhol azt olvastam, hogy 12 órán belül kell beszedni! Szerintem semmi okod aggodalomra!!! Én nemrég kezdtem el szedni amúgy, kíváncsi lennék, hogy neked milyen mellékhatásai vannak/voltak??? Nekem nõtt a mellem és kicsit hisztis is vagyok és egyfolytában éhes vagyok... Ma fogom bevenni a 8. szemet, neked mi a véleményed, a hétvége körül már szeretkezhetünk kiegészítõ védekezés nélkül? Valahol 1 hónapot valahol 10 napot mondtak...
A kérdező hozzászólása: Én a betegtájékoztatón azt olvastam, mikor elkezdtem szedni, hogy ha a menstruáció elsõ napján kezdjük el szedni a tablettát, akkor már azonnal védettek vagyunk a nem kívánt terhesség ellen. Szóval már nyugodtan szeretkezhettek kiegészítõ védekezés nélkül:) Én már több mint 1 éve szedem ezt a tablettát, nálam semmilyen mellékhatása nem volt. Nem kívánom se jobban, se kevésbé az ételt, mint korábban, a mellem pedig még mindig ugyanolyan kicsi:D

Nagy baj ha 1 órával később tettem fel a hüvelygyűrűt?

kb 4hónapja használok hüvelygy?r?t és most 1 órával kés?bb tettem be az újat! El?z? este voltam a barátommal... Ugye ebb?l nem lehet baj?

Legjobb válasz: Nem, nem baj egy óra még nem oszt nem szoroz.

Nem, nem baj egy óra még nem oszt nem szoroz.

Szerintetek baj ha Iphone 3GS ébresztő órának használom legtöbbször?

Elég sok ismer?söm tudja, munkahelyen is ezzel csesztetnek, -.- de hát istenem csak erre tudok felkelni! A Nokia N98 is van de azt meg rendesen használom, bár csak Wifi szoktam!:)

Legjobb válasz: mért lenne baj?xD énis a telómat használom ébresztõ órának (Samsung Corby) de rendesen is használom..

mért lenne baj?xD énis a telómat használom ébresztõ órának (Samsung Corby) de rendesen is használom..
Az se baj, ha csak erre használod, de kicsit drága ébresztõóra. Mellesleg alig használt rádiós ébresztõórám szifon 3GS-re cserélném. Szõrt szõrért jeligére.
Annak épp megfelel, de te hazudsz!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!